Автор Тема: Українська політика. Війна. 15 листопада -

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Стать: Чоловіча
  • Russia delenda est.
Re: Українська політика. Війна. 15 листопада -
« Reply #11730 : Жовтень 24, 2024, 16:19:36 »
1. Підписати шось зашкварне
Тому зєля і не підписує закон про літній-зимовий час. Боїться зашкваритися.

Offline Teagan

• Стать: Жіноча
« Reply #11731 : Жовтень 24, 2024, 17:01:54 »
Українці, відчуйте свою велич. Шо ви ото жалієтесь.

Цитувати (виділене)
Голова Пентагону вважає, що Україна «абсолютно» може перемогти росію навіть без дозволу на далекобійність від Заходу.

«Росія вже перекинула свої літаки за межі дальності дії ATACAMS... Україна має можливість виробляти власні дрони, вони дуже ефективні. Ми бачили, як вони проводять операції на 400 км від кордону, і навіть далі», — сказав Ллойд Остін.

США і Європа бояться Педерацію а ми можем її абсолютно перемогти без всяких дозволів ну.
Я не знаю як на такий цинізм і лицемірство реагувати.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #11732 : Жовтень 24, 2024, 18:13:51 »
Я не знаю як на такий цинізм і лицемірство реагувати.
Пишатися, мабуть. :smilie5:

Offline Eney

« Reply #11733 : Жовтень 24, 2024, 18:15:32 »
Влупасити по Росії натівськими ракетами і сказати, що то не ми. Потім влупасити ще раз. Так рекомендує Ігаль Лєвін, і я з ним згоден. Чим скоріше, тим краще.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #11734 : Жовтень 24, 2024, 18:25:00 »
Ігаль голова!

Offline Eney

« Reply #11735 : Жовтень 24, 2024, 18:29:01 »
Американці люблять зухвалих.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #11736 : Жовтень 24, 2024, 18:58:26 »
Дніпро, як ви?

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #11737 : Жовтень 25, 2024, 09:55:58 »
Sofiya Fedyna

Мінцифри бравадно повідомляє, що запустило рекрутинг операторів БПЛА у застосунку "Дія"... Про ДІЮ то ще окрема історія, про яку напишу пізніше, бо зараз треба розбиратися з ВЕЛИЧЕЗНОЮ БРЕХНКЮ І ПІДЛІСТЮ.
Влада, Міністерство оборони України зокрема, робили масштабні рекламні кампанії - вибери сам собі підрозділ, вибери собі вакансію, будеш служити там, де захочеш, підписуй контракт і буде тобі щастя.
В реальності сталося все з точністю до навпаки, коли що ТЦК, що навчальні центри мали глибоко десь ці всі обіцянки.   Буквально на днях моя колега Юлія Яцик  написала про кричущий випадок з 67 бригадою. Бригада зарекрутила собі понад 50 спеціалістів за відповідними напрямками, після мобілізації в ТЦК їх направили в 182-гий навчальний центр з відповідними відношеннями саме в цю бригаду. Але після проходження навчання зʼясувалося, що їх направляють в зовсім іншу бригаду і на зовсім ІНШІ посади, аніж вони обирали за своєю спеціалізацією....!!! Всім було наплювати на те, що вони обрали собі конкретну бригаду і спеціалізацію.
Таке було і в 152 навчальному центрі, з новобранцями в 108 бригаду. І нещодавно військового, який хотів бути у полку БПАК, а перед тим відслужив з 2022 року — відправили ремонтно-відновлювальний батальйон головним сержантом ремонтної роти ремонтувати танки. І таке постійно.
Раніше спрацьовувало, коли командир буквально вів на кожному етапі рекрута за руку і тоді людипопадали, куди треба. Але останнім часом навіть це не спрацьовує.
Щобільше, спостерігаємо агресивну позицію що в тцк, що б багатьох навчальних центрах, що якщо у людини є відношення від частини - то вони робитимуть усе можливе, щоб людина НЕ потрапила в свою обрану частину
Люди пишуть, що навчальні центри направляють рекрутів у «пріоритетні» для них частини, з якими є певні домовленості... А як же тоді з рекламною компанією? Навіщо було дурити? Навіщо зривали домовленості? Навіщо підставляти бригади, які переконували рекрутів іти служити?
В Генштабі коментують, що це є свідомий зрив мобілізації. Тобто комусь у верхах потрібно послабити обороноздатність держави???
Разом з колегами піднімаємо цю проблему на оборонному комітеті , комунікуємо в Раді, на ефірах, але реально цей безпредєл треба зупиняти, бо інакше в армію взагалі ніхто не йтиме.
#мобілізація

Offline Milena

« Reply #11738 : Жовтень 25, 2024, 14:07:11 »
реально цей безпредєл треба зупиняти,
А може це не безпредєл, а реальні військові потреби?  :unknown:

Offline Eney

« Reply #11739 : Жовтень 25, 2024, 16:06:52 »
А ви писали?
Цитувати (виділене)
Радіодиктант національної єдності писали і в Суджі!

Воїни 44 ОАБр відволіклись від шпигування свинцем вражини на написання диктанту.

📷 ОК "Захід"

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #11740 : Жовтень 25, 2024, 16:21:19 »
А може це не безпредєл, а реальні військові потреби? 
А в тих частинах, де їх чекали, потреб немає?

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #11741 : Жовтень 25, 2024, 23:21:39 »
Зєля пообіцяв виплатити кожному громадянину України юліну тисячу.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #11742 : Жовтень 26, 2024, 07:48:13 »
Внаслідок нічної атаки рашистів у Дніпрі 3 людини загинуло, ще 19 постраждало. 4 постраждалих діти — ОВА
Адміністрація повідомляє, що вночі ворог завдав ракетного удару по місту. Це спричинило руйнування одразу на кількох локаціях.
Знищені житлова двоповерхівка та гараж. Пошкоджені 13 багатоквартирних й 2 приватні будинки, 30 авто. Понівечено корпуси лікарні
https://t.me/operativnoZSU/161159

Offline Milena

« Reply #11743 : Жовтень 26, 2024, 12:48:45 »
А може це не безпредєл, а реальні військові потреби?
А в тих частинах, де їх чекали, потреб немає?
Я зовсім не військовий експерт, але на мій хлопський бабський розум, що и хто куди на фронт, має вирішуватися "зверху", тобто централізовано, а не "ти мені, я тобі" і так, як ми один з одним домовилися.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #11744 : Жовтень 26, 2024, 12:56:37 »
 В Києві, Дніпрі чи Харькові скоріш за все нічого не буде, але в якомусь невеличкому НП цілком могуть спалити місцевий ТЦК разом з його мешканцями. Після чергового "нещасного випадку" результатом якого буде смерть свіжебусікованого до якого ТЦКшники будуть зовсім не причетні "зуб даю".
 Здається влада зробила це головною метой мобілізації.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #11745 : Жовтень 26, 2024, 16:55:40 »
Цитувати (виділене)
ДУМА ПРО ТИСЯЧУ

День цей в граніті історія висіче,
не припиняя від щастя ридать:
ось тобі, націє, Вовина Тисяча —
Манна Небесна й Земна Благодать!

Слава незламності західних донорів,
слава потужним скілам Єрмака!
щедрі турботливі двадцять п'ять доларів
Вовина нам простягає рука!

Й тішаться люди з багатства вселенського,
а вечорами, як стихнуть свята,
Вова знімає перуку Зеленського
й бубликом косу назад запліта... (с)

Юрко КОСМИНА
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline AVI

« Reply #11746 : Жовтень 26, 2024, 17:29:34 »
1000 - це добре, але 9 - краще: сьогодні останній день голосування у РГК БЕБ.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1078742536969466&id=100045011888001&set=a.780026690174387

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #11747 : Жовтень 26, 2024, 17:39:46 »
Цитувати (виділене)
🤦🏻Маємо черговий шедевр бюрократичного мистецтва. При голосуванні за Раду громадського контролю при Бюро економічної безпеки ми стикаємося з вражаючим фактом: відсутній доступний онлайн протокол голосування. Це означає, що ви не можете перевірити, чи ваш голос був зарахований, і чи голоси інших людей не зникли в невідомому напрямку.

Без можливості перевірки відкривається широкий простір для фальсифікацій. Голоси можуть додаватися або відніматися за бажанням тих, хто має доступ до системи. Відповідно якимись працівниками БЕБ, які систему голосування і писали. Ніхто не зможе довести, що щось пішло не так, бо немає жодних слідів. Це як грати в шахи на невидимій дошці: ви не знаєте, чи ваш хід взагалі був зроблений.

У ідеальному світі, після голосування ви отримуєте унікальний ідентифікатор — хеш. Цей хеш заноситься в онлайн-протокол разом із таймстемпом. Ви можете перевірити, що ваш голос є в системі, не розкриваючи свою особу. Після завершення голосування відкривається повний протокол, де замість хешів відображаються номери обраних кандидатів. Це дозволяє перевірити, що ваш голос враховано, відстежити динаміку голосування та виявити будь-які аномалії чи маніпуляції. Без такого механізму прозорість процесу падає до нуля.

Порившись у коді сайту голосування, я виявив, що система збирає IP-адреси, локацію на рівні областей, та іншу інформацію про голосуючих. Доступ до цих даних для громадськості закритий, але якщо ти маєш необхідний токен, то можна відкрити сторінку зі статистикою, де все це можна переглянути. Тобто існує реалізація для збору таких даних, існує закритий онлайн-протокол для особливих людей, а от публічно доступного протоколу голосування — немає. Чудово, правда?

Усі голоси зберігаються на бекенді і можуть бути доступні через API для "закритої статистики". Відсутність явних бекдорів з клієнтської сторони сайту голосування не означає, що їх немає на серверній стороні. Тобто, при відсутності можливості верифікації, якщо хтось захоче, він може легко маніпулювати голосами. Прозорість? Ні, не чули.

Зловмиснику з БЕБ не треба навіть обходити систему ідентифікації від Дії. Ви просто у готовий список з голосами можете додати будь-яку кількість записів, і перевірити це без доступу до серверної частині та її логів, або логів ідентифікації у Дії неможливо. Тобто замість простої і прозорої системи, яка була раніше у аналогічних голосуваннях, ми отримуємо закриту складну систему, у якій викрити фальсифікації силами громадськості не дуже вийде. Доведеться підключати депутатів та правоохоронців.

Для порівняння, у НАБУ є відкритий онлайн-протокол голосування. Кожен може зайти на сайт і в реальному часі побачити, скільки людей проголосувало. Можна зберігати "знімки" голосування і при кожному новому голосі перевіряти, чи не зникли голоси, скільки голосів додається в кожен проміжок часу, де ваш голос (за хешем), де голоси інших людей, які поділилися з вами своїми хешами. Після відкриття протоколу можна співставити хеші зі "знімків" з реальними даними і проаналізувати динаміку голосування. Це дозволяє верифікувати кожен голос і бути впевненим у чесності процесу.

Відсутність такого протоколу в нашому випадку означає, що можна додати будь-які голоси в будь-який момент, і ніхто ніколи не доведе, що їх не було. Динаміка не відстежується, а значить, поле для маніпуляцій відкрите.

Якщо б ми довіряли БЕБ, то і вибори в РГК БЕБ були б не потрібні. Проблема в тому, що ми НЕ довіряємо БЕБ. Організація голосування за РГК БЕБ в такому вигляді довіри аж ніяк не піднімає.

Михайло Аксьонов, член Ради громадського контролю НАБУ, кандидат на виборах до РГК БЕБ

Offline Solmir

• Киев
« Reply #11748 : Жовтень 26, 2024, 20:06:31 »
сьогодні останній день голосування у РГК БЕБ.
Я проголосував у перший день, але хто це не зробив, ще може поквапитися.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #11749 : Жовтень 26, 2024, 20:30:55 »
Якщо дуже хочеться грошей, то можна.  :pardon:
Цитувати (виділене)
Зустрічі генерального секретаря ООН з особою, яка має ордер Міжнародного кримінального суду на арешт, допускаються лише у виняткових випадках, і про них секретаріат ООН має інформувати МКС.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів постпред України при ООН Сергій Кислиця.
За його словами, понад двадцять років тому ООН уклала угоду про відносини з МКС, яка була затверджена на сесії Генасамблеї.
https://www.ukrinform.ua/amp/rubric-polytics/3920291-vzaemodia-guterresa-z-osobami-aki-maut-order-na-arest-mks-mozlivij-u-vinatkovih-vipadkah-kislica.html

Offline AVI

« Reply #11750 : Жовтень 27, 2024, 12:03:31 »
ДемСокира:
Цитувати (виділене)
Маємо попередні дані по виборах. Всі кандидати, яких ми з вами підтримували, набрали найбільшу кількість голосів, сильно випередивши конкурентів, та увійдуть до Ради громадського контролю БЕБ.

Офіційні результати оприлюднять завтра.

Та вже сьогодні ми хочемо дякувати всім, хто довірився нам, проголосував та підтримав наших кандидатів.

¡Hemos pasado! Ми пройшли. Ми в РГК БЕБ.
Дякуємо вам!

Offline May Day

• Hero Member
  • USA - Україна
« Reply #11751 : Жовтень 27, 2024, 12:33:14 »
ДемСокира:
Недарма я вчора головою накрутила до болю в шиї  :)
(Ця дурна веріфікація в Дії ніколи не працює як слід з першого разу. Інколи і з десятого).
The best is yet to come.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #11752 : Жовтень 28, 2024, 07:40:19 »
Щодо нічного обстрілу Харкова:
- на даний момент маємо інформацію про сімох постраждалих у Холодногірському районі, у тому числі дівчину 16-ти років;
- у багатоповерхівці пошкоджено перекриття між 8 та 9 поверхами, зруйновано три квартири;
Є й більш детальна інформація щодо вечірнього обстрілу:
- кількість постраждалих зросла до шести: троє поранених у Салтівському районі, й троє у Шевченківському;
- зруйновано одну господарчу споруду й пошкоджено 21 приватний будинок та 4 авто.
На місцях прильотів працюють усі відповідні служби та волонтери. У Холодногірському  районі тривають аварійно-рятувальні роботи на 9-типоверхівці.
https://t.me/ihor_terekhov/1844

Внаслідок російських атак по Запорізькому та Пологівському районах постраждало 3 людини — ОВА

Загалом протягом доби рашисти завдали 378 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області.
▪️Війська рф здійснили 7 авіаційних ударів по Гуляйполю, Малій Токмачці, Роботиному та Новодарівці.
▪️264 БпЛА різної модифікації атакували Лобкове, Гуляйполе, Новоандріївку, Роботине, Малу Токмачку, Малинівку, Новодарівку, Солодке та  Зелений Гай.
▪️Обстрілом з РСЗВ ворог накрив Малу Токмачку.
▪️106 артобстрілів завдано по території Біленького, Лобкового, Гуляйполя, Новоандріївки, Роботиного, Малої Токмачки, Малинівки та Новодарівки.

https://t.me/operativnoZSU

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #11753 : Жовтень 28, 2024, 18:23:51 »
Sofiya Fedyna

Маленькі перемоги у справі Романа Червінського. Попри те, що засідання традиційно відбувалось без ЗМІ та громадськості, у деяких процесуальних моментах сьогодні вдалось встановити справедливість.
Адвокат Constantine Globa  повідомляє, що:
✅Допитані два потерпілі, які знищили вшент позицію прокуратури по обвинуваченню Червінського
✅Встановлено, вже як доказ у справі, що потерпілі не вважають себе потерпілими від дій Червінського, що травми отримали від власної халатності та в результаті збройної агресії.
✅Потерпілі повідомили обставини, які повністю нівелюють тезу обвинувачення про те, що саме дії Червінського призвели до обстрілу та заподіяння шкоди
✅ Суд задовольнив клопотання про повернення незаконно вилученого майна у Червінського
✅ Під час продовження міри запобіжного заходу, прибрали частину обов’язків, задовольнивши клопотання прокурора частково.
Подяка всім небайдужим, хто продовжує приходити і підтримувати Романа під судом. #СвободуРомануЧервінському

Offline Eney

« Reply #11754 : Жовтень 28, 2024, 19:20:24 »
Йой, мамцю, а що зі старими?
Цитувати (виділене)
🇺🇸Більше ніяких нових обмежень на використання американської зброї не буде, якщо КНДР приєднається до війни — Пентагон (https://www.reuters.com/world/europe/nato-chief-says-he-can-confirm-north-korean-troops-are-russias-kursk-2024-10-28/)

Online Omela

• Global Moderator
  • Харьков
« Reply #11755 : Жовтень 28, 2024, 23:07:36 »
В Харкові пряме влучання в Держпром.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #11756 : Жовтень 29, 2024, 07:12:52 »
Внаслідок атаки ударних дронів у Києві зафіксовано падіння уламків у Соломʼянському та Святошинському районах, - КМВА
Шестеро постраждалих.
У Соломʼянському районі, на території житлової забудови  відбулася розгерметизація газової труби на фасадній частині 9-ти поверхового житлового будинку, внаслідок чого виникло займання магазину. Також загорілися три припаркованих автомобілі. Пожежу ліквідовано.
У Святошинському районі уламки вибили шибки в триповерховій адміністративній будівлі.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #11757 : Жовтень 29, 2024, 07:15:17 »
Вибухи в Харкові 29 жовтня пролунали о 02:51.
У цей час армія РФ вгатила, імовірно керованими авіабомбами, по Основ’янському району міста.
Вогнем охопило приватний будинок.
Ударом повністю зруйновано один будинок, частково пошкоджено ще 19 будівель та чотири автомобілі.
До п’ятої ранку під завалами знайшли тіла двох жінок та двох чоловіків.
Пошуки тривають. Є інформація, що під руїнами будинків можуть бути ще люди, зокрема діти.

https://fakty.com.ua/ua/proisshestvija/20241029-vybuhy-v-harkovi-29-zhovtnya-2024-roku-shho-vidomo/

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #11758 : Жовтень 30, 2024, 06:13:28 »
Наслідки ворожої атаки у Солом'янському районі столиці

▪️ Внаслідок атаки БПЛА сталось загоряння на 2 та 3 поверхах девʼятиповерхівки. Пожежу ліквідовано на площі 40 кв. м.

▪️ Також пожежа виникла в 6-поверховій адміністративній будівлі. Пожежу ліквідовано.

9 постраждалих

Offline Eney

« Reply #11759 : Жовтень 30, 2024, 19:17:28 »
Цитувати (виділене)
Сьогодні після 22:15 відбудеться засідання Радбезу ООН щодо розгортання військових КНДР для війни в Україні — постійний представник України при ООН Сергій Кислиця

0 Користувачів і 3 Гостей дивляться цю тему.