Автор Тема: Українська політика. Війна. 15 листопада -

Offline Солоха

• Стать: Жіноча
  • Я не крило, я дзьоб
Re: Українська політика. Війна. 15 листопада -
« Reply #11010 : Червень 11, 2024, 20:51:10 »
Коли лікаря або навіть просто перехожого б'ють ногами, аргумент "терпи бо буде гірше" втрачає переконливість

Offline Shannou

• Global Moderator
  • Стать: Чоловіча
  • The world is yours
« Reply #11011 : Червень 11, 2024, 20:59:28 »
Коли лікаря або навіть просто перехожого б'ють ногами, аргумент "терпи бо буде гірше" втрачає переконливість
я нікого не переконую, всі в однаковій ситуації. тож піднімайте повстання, всі до зброї, геть! чи нащо ці всі пости потрібні?
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #11012 : Червень 11, 2024, 21:33:28 »
нащо ці всі пости потрібні?
Бо буде пізно

Offline vano80

« Reply #11013 : Червень 11, 2024, 21:33:31 »
Так чому ж ти не носиш сюди відео, як люди приходять в тцк, отримують повістки й йдуть у військо? Без істерик, без бійок з військовими, без заламування рук, навіть якщо серед них були ті, хто мав бронювання від призову?

Что хорошего в том, что бронированные идут в армию? Нафига то бронирование тогда надо, если на него положили?

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #11014 : Червень 11, 2024, 21:42:18 »
Так чому ж ти не носиш сюди відео, як люди приходять в тцк, отримують повістки й йдуть у військо? Без істерик, без бійок з військовими, без заламування рук, навіть якщо серед них були ті, хто мав бронювання від призову?

Что хорошего в том, что бронированные идут в армию? Нафига то бронирование тогда надо, если на него положили?

Це тре в них спитати - що ви, такі дурні, в вас же бронь, навіщо тобі в військо? В мене як раз днями знайомий добровольцем пішов з під броні, то я йому передам, що погано зробив, засуджують його люди.
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline vano80

« Reply #11015 : Червень 11, 2024, 21:58:26 »
А, так ты о добровольцах.
Я то подумал очередное донце от тцкашников. Удивляться уже нечему.
Вон из одессы видео с добровольными помощниками санты тцк в гражданском, молотящими медика.
Это они так откупаются, или это неравнодушные граждане? Сколько стоит нанять титушек, чтоб волокли в бусики радиологов с эпилептиками, зарплаты военкома хватает ли.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #11016 : Червень 11, 2024, 22:07:04 »
Sofiya Fedyna

Бійка між медиками швидкої і представниками ТЦК у Одесі - це чергова ознака абсолютно проваленої владою мобілізації.
⁠Хто не бачив, то сьогодні бригада медиків одеської "швидкої" допомоги прибула на виклик до ТЦК Київського району і стали фактично заручниками там. Пізніше колеги фельдшерів з'їхалися на "швидких" з увімкненими сиренами і влаштували акцію протесту.
В результаті сталось кілька бійок між медиками та військовими. За кілька годин фельдшерів усе-таки випустили з військкомату.
Медики кажуть, що прибули на виклик затриманого чоловіка, а представники одеського військкомату звинуватили "швидку" в тому, що вона насправді прибула для того, щоб "допомогти громадянину уникнути військової служби, на яку він був визнаний придатним за висновком ВЛК".
Військова прокуратура кваліфікувала подію як хуліганства і відкрила кримінальне провадження. Кого планують притягати до відповідальності наразі невідомо.
На фоні...
-смертей чоловіків у Звягельському військкоматі та в ТЦК на Закарпатті
-повістки журналісту Укрінформу, який не побоявся розповісти про тиск
-утримання понад добу головреда Економічної правди без зв'язку у ТЦК Білгород-Дністровського Одеської області
-мобілізацію радіологів з онколікарні
-мобілізацію працівників оборонпрому та інших кричущих випадків
... постає питання: кому це вигідно?
Бо має команда зверху і допуск усього цього тотального маразму, який відбувається...

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #11017 : Червень 11, 2024, 23:04:42 »
Нойнец

Головною нашою проблемою з російським ІПСО є той факт, що більшою частиною до нього не має жодного відношення ані росія, ані іпсо.

Тому що головними рушійними силами того, що потім називають російським іпсо зазвичай є дві людини: сержант/майор/генерал Воносаменько і депутат/міністр/чиновник Просторішенний.

Offline Eney

« Reply #11018 : Червень 12, 2024, 10:11:09 »
Цікаво, а чи є тут такі, хто вірить, що за президенства того Порошенка не було б таких випадків з ТЦК і медиками і мобілізація (примус) була б лагідна і не було б корупції в МО, і ми б раділи діям його близького оточення? Отзовіться, будь ласка.

Offline Апельсинка2

• Киев, Украина
« Reply #11019 : Червень 12, 2024, 11:12:03 »
Цікаво, а чи є тут такі, хто вірить, що за президенства того Порошенка не було б таких випадків з ТЦК і медиками і мобілізація (примус) була б лагідна і не було б корупції в МО, і ми б раділи діям його близького оточення? Отзовіться, будь ласка.
Я в це вірю.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #11020 : Червень 12, 2024, 11:36:16 »
Результат атаки по позиції ЗРК С-300 в районі н.п. Велике, Євпаторійський район.

Було знищено КП 5Н63С з РПН 30Н6. Також на знімках пожна помітити тягачі 5П85ТЕ без причепів та сліди відтягнутої ураженої/знищеної техніки(такі ж були після того, як прибрали знищений радар "92Н6Е" в районі Бельбеку).

Південніше було помічено тягачі, що забирають генератори з місця атаки. Так як цей тип РЛС має стояти поруч з ПУ, то імовірно вони були оперативно прибрані.

45.304750,33.324420
🇺🇦 CyberBoroshnoMap

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #11021 : Червень 12, 2024, 11:37:06 »
Я вірю в те, що Україна була б більше підготовлена до нападу. І таких аварійних заходів, як зараз, не довелось би проводити.
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Milena

« Reply #11022 : Червень 12, 2024, 11:44:19 »
Я вірю в те, що Україна була б більше підготовлена до нападу.
:plusone:

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #11023 : Червень 12, 2024, 12:00:02 »
Ми бачили, як проводилася мобілізація в АТО Повістку могли вручити в заводському автобусі, але серед вулиці ніхто силоміць нікого в бус не тяг. Після 50 - тільки добровольці або відставники. Ротація, а не пожиттєве. Та й багато ще нюансів, як  підлий барига на війні наживався

Offline Oak

• Hero Member
« Reply #11024 : Червень 12, 2024, 12:06:01 »
АТО та період після 2022. Знайдіть 5 відмінностей.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #11025 : Червень 12, 2024, 12:09:26 »
Їх багато. Але тоді армії практично не було, і вона почала будуватися. Оце і є основна відмінність

Offline Oak

• Hero Member
« Reply #11026 : Червень 12, 2024, 12:40:39 »
ОК, обсяг бойових дій -- це другорядна відмінність, зрозумів

Offline May Day

• Hero Member
  • USA - Україна
« Reply #11027 : Червень 12, 2024, 14:10:28 »
Після 2022 - це занадто пізно.
Дискутуючи про паралельні реальності, має сенс коректно обирати початкову виделку можливих розбіжностей.
От наприклад. Період з весни 21-го року і до початку вторгнення. Накопичення російських військ на кордонах, дані власної та закордонних розвідок - і гіпотетичні дії влади в цих обставинах.
The best is yet to come.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #11028 : Червень 12, 2024, 14:16:38 »
⚡️Генштаб (https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua/posts/pfbid02kr7PLiyJWiaKCuckRoE4ZS7vV1orfttJtjDS1WV1S2J9Fef5tFfGrkouLj7YWNDvl): Сили оборони України продовжують знищувати ППО рф в тимчасово окупованому Криму.

Сьогодні вночі наші війська знову атакували російські зенітні ракетні комплекси, які загарбники розгорнули на українському півострові.

Цього разу завдано групового ракетного удару по одному ворожому зенітному ракетному дивізіону С-300 неподалік Бельбека, а також двох зенітних ракетних дивізіонах С-400 поблизу Бельбека та Севастополя.

Підтверджено влучання в районах цілей.

Зокрема, за результатами ураження, знищено два радари комплексів С-300 та С-400. Щодо третього радару інформація уточнюється.

Окрім цього, зафіксована подальша детонація боєкомплектів у всіх трьох районах розміщення зенітних ракетних дивізіонів рф.

Offline Garfield

• Nederland
« Reply #11029 : Червень 12, 2024, 14:23:37 »
Усі ці послідовні успішні виноси важких засобів ППО, як на мене, свідчить що їх самих майже не прикривають більш локальними засобами. Тут три варіанта: або все це на передку, або захищає тушки і дачки, або ж воно неадекватно цим завданням.
Homo homini felis est.

Offline Eney

« Reply #11030 : Червень 12, 2024, 15:02:31 »
Слушна порада.

Цитувати (виділене)
Vadim Labas
2 год  ·
Стріляти чотирма крилатими і одною балістичною ракетами по Києву і передмістю - це як пірнати в басейн з голодними крокодилами. Теоретично, може пощастить, але навряд чи.
 Використовувати чотири літака для запуску чотирьох ракет недоцільно.
 При цьому, у рф наразі все ок з запасом ракет і все ок з літаками. Навіть більше ніж ок. Вони дістали з запасів старі ракети, які всі думали, що іх вже нема.
 Тому, ймовірно, цей обстріл був пристрілочний. А літаки переміщалися на Енгельс для накопичення загального залпу.
 Справа в тому, що заводи, які виготовляють ракети, не сильно люблять постачати ракети на оленью. В ціну контракта на ракети входить і іх доставка. Доставляють вагоанми. Один вагон - 10 ракет. І ціна вагону в оленью в рази вище за ціну вагону на енгельс. Тому виробники енгельс люблять більше. Плюс до цього час доставки менший. А саме зараз з заводу виходять нові партіі ракет.
 Скоріш за все, на вихідні ми будемо переживати більш потужну атаку на цьому ж напрямку. До цього ж, частина ракет буде новоі модифікації, з оновленою системою реп.  Тому киянам мабуть буде доцільно відмовитися від відпочинку за містом на ці вихідні. І , звичайно, більш відповідально ставитися до переходу в укриття.

Offline Eney

« Reply #11031 : Червень 12, 2024, 15:04:24 »
Порівнювати мобілізацію в АТО і на війну, це як порівнювати чоловічий член з пальцем. І навіть при цьому в АТО завжди був сталий некомлпект особового складу. Порошенко повністю провалював цю ділянку.
Щодо закриття ракетних пррограм. Аби вони працювали при Порошенку хоча б два-три роки, то на початок війни було б декілька десятків, а може й сотня-інша  тих самих Нептунів і тп озброєнь... А їх просто не було, одні зразки.
 Не готовився він до війни. Як і до виборів Президента.
« Останнє редагування: Червень 12, 2024, 15:18:36 від Eney »

Offline Oak

• Hero Member
« Reply #11032 : Червень 12, 2024, 15:20:59 »
Після 2022 - це занадто пізно.
Дискутуючи про паралельні реальності, має сенс коректно обирати початкову виделку можливих розбіжностей.
От наприклад. Період з весни 21-го року і до початку вторгнення. Накопичення російських військ на кордонах, дані власної та закордонних розвідок - і гіпотетичні дії влади в цих обставинах.

Розмова йшла про розбіжності в мобілізації за часів АТО та під час великої війни. Тому б я й порівнював 2015 та 2023 роки. Хоча в чому сенс такого порівняння я чесно не знаю.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #11033 : Червень 12, 2024, 15:48:38 »
Слушна порада.

Цитувати (виділене)
Vadim Labas
2 год  ·

Використовувати чотири літака для запуску чотирьох ракет недоцільно.
 При цьому, у рф наразі все ок з запасом ракет і все ок з літаками. Навіть більше ніж ок. Вони дістали з запасів старі ракети, які всі думали, що іх вже нема.

таке ще пишуть

Сорока на хвості принесла, що х101 вмикнули двигуни не більш, ніж 25% з усіх, що були на бортах стратавія сьогодні вночи. Все, що потрібно знати про якість сборки ракет в 13 млн баксів кожна.
Ну і всім недолугим, хто каже, що санкції не працюють.
https://t.me/DDEcW/6349

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #11034 : Червень 12, 2024, 15:53:04 »
Усі ці послідовні успішні виноси важких засобів ППО, як на мене, свідчить що їх самих майже не прикривають більш локальними засобами. Тут три варіанта: або все це на передку, або захищає тушки і дачки, або ж воно неадекватно цим завданням.
С300/С400 хоч і багато, але теж обмежена кількість. і щоб їх постійно мати в Криму, треба знімати з інших місць, а територія кацапстану величезна, все більше місць лишається без будь-якого прикриття. бо все більш дрібне, Панцири, Буки, Оси, воно на фронті.

Offline Фрейя

• Hero Member
« Reply #11035 : Червень 12, 2024, 16:01:04 »
і таке ще пишуть

Цитувати (виділене)
Олексій Парновський
Взагалі оці всі влучення дронами куди завгодно в росії наводять на цікаву думку з серії "карма в дії". Спочатку вони випускають сотні (мабуть вже тисячі) ракет від С-300 по Харкову та іншим містам. А потім їм нема чим збити 3 дрони над Ахтюбінськом чи Моздоком і по суті все ППО військового аеродрому - це рота охорони з калашами, максимум 1 чи 2 ЗУ-23-2. Та сама балалайка з загоризонтними РЛС та іншими цікавими об'єктами.
ППО у них складається з 3 складових:
- Система ПРО Москви у складі 5 полків
- Війська ВПС і ППО у складі ВКС (за часів СРСР були окремими збройними силами - ППО) у складі 28 зенітно-ракетних полків
- ППО сухопутних військ і ППО ВМФ - тут складно оцінювати, але важливо, що вони придані до підрозділів СВ і ВМФ відповідно, і діють лише в їхньому складі.
Прикривати аеродроми мають саме війська ВПС і ППО. На їхньому озброєнні як раз і стояли комплекси С-300 з літерою П в позначенні - ПС і ПТ (старі, такі як у нас), ПМУ і ПМУ1 (нові). По Харкову летіли ракети 5В55 саме від цих комплексів.
Якщо ми подивимось на розташування військ ППО росії на кінець 2021 року, то вимальовується така картина.  З 28 зенітно-ракетних полків військ ВПС і ППО 22 були розташовані у Західному військовому окрузі (Москва-СПб-Калінінград-Воронеж). На всю решту території рф приходилося лише 6 зенітно-ракетних полків. Так що, враховуючи географію росії, там треба сильно постаратися, щоби на це ППО натрапити, аніж щоби його обійти.

Offline May Day

• Hero Member
  • USA - Україна
« Reply #11036 : Червень 12, 2024, 16:03:53 »
Розмова йшла про розбіжності в мобілізації за часів АТО та під час великої війни. Тому б я й порівнював 2015 та 2023 роки. Хоча в чому сенс такого порівняння я чесно не знаю.
Відгалудження розмови почалося з припущення «за президенства того Порошенка».
Все пусте, не має сенсу фантазувати.
Звичайно, мобілізацію АТО та сучасну порівнювати не можна, тут ти правий. Хоча жахалки «зняли з потяга в нацгвардію» з‘явилися ще тоді.
The best is yet to come.

Offline Мадам Петрановская

• А хто борець, той здобуває світ.
« Reply #11037 : Червень 12, 2024, 17:53:21 »

Щодо закриття ракетних пррограм. Аби вони працювали при Порошенку хоча б два-три роки, то на початок війни було б декілька десятків, а може й сотня-інша  тих самих Нептунів і тп озброєнь... А їх просто не було, одні зразки.
 Не готовився він до війни. Як і до виборів Президента.
Що завадило зЕ за три роки зробити сотні своїх ракет? Виробництво Порох запустив. Україна війшла в 5-ку країн с повним ціклом виробництва. Навіщо було все закривати?
-Ты не туда идешь! Огни в другой стороне.
-Мне все равно, я зажгу свои.

Offline В.И.Лемминг

• Hero Member
  • добрый, но гуманный
« Reply #11038 : Червень 12, 2024, 18:26:10 »
Ну мого співробітника сьогодні у сьомій ранку прийняли ТЦК "для уточнення данних", відвезли до себе, він  пройшов ВЛК і сьогодні вже їде в Дніпро в учебку. Його звідти не випускали, дали родичам передати деякі бебехи. Повістку на відправку там виписали сьогодняшнім числом.
Тю, ля, а шо?

Offline Mike123

« Reply #11039 : Червень 12, 2024, 18:35:51 »
За президентства Порошенка такої війни, скоріш за все, просто не було б. Хуйло вирішив, що сюди можна заїхати парадом виключно тому, що не вважав Зеленського хоч будь яким лідером, а також вважав, що Зеленський за 4 роки розвалив всі військові спроможності України. Проблема з ТЦК у тому, що все це треба було робити у 22 році. Тоді люди були перелякані і сприйняли любе закручування гайок обґрунтованим. А через 2,5 роки - ось так. Ну й це. У нас люди зовсім не ідеальні. Коли у тцкшників з'являється безкарність, у них їде дах і вони починають грести гроші як не в себе і робити казна що.

0 Користувачів і 6 Гостей дивляться цю тему.