Автор Тема: Українська політика. Війна. 15 листопада -

Offline Eney

• Стать: Чоловіча
Re: Українська політика. Війна. 15 листопада -
« Reply #8490 : Листопад 08, 2023, 09:57:20 »
А Тімченка нікому взагалі не шкода.
Жаль/не жаль для меня вопрос, вообще, так не стоит. Поведение Тимченко понять хочу. Вот он говорит, что Частякова трудно удивить подарком, поэтому Тимченко дарит ему гранаты. Что получается: что боевого майора (а, может, он не боевой, а паркетный?) гранатами, таки, можно удивить?
Тимченко дарит гранаты, чтобы...что? Чтобы Частяков на полочку поставил - выставил все 6 штук - как украшение интерьера? Вдруг гости придут, захотят полюбоваться красотой такой, в руки возьмут, чтобы рассмотреть поближе.
Не, ну правда, что Частяков должен был сделать, по-мнению Тимченко, с подарком?
Я так думаю, зрозуміти і оцінити цей вчинок можуть тількі військові. Просто не намагайся і прийми як є.
На 21.27 хвл. невійськовий намагається у військового взнати про це. Зверни увагу на міміку обличчя військового тільки під час вислуховування питання. І да, військовий - це дуже відома і поважна людина.
ЗИ: Для військового, вчинок Тимченка - це просто ахуєнно заходящий прикол.

Offline Мадам Петрановская

• Стать: Жіноча
  • А хто борець, той здобуває світ.
« Reply #8491 : Листопад 08, 2023, 10:21:03 »
В этой ужасной истории с гранатами, есть еще один аспект. Можно только догадываться сколько сейчас гранат ходит по рукам в стране. И не только гранат.
-Ты не туда идешь! Огни в другой стороне.
-Мне все равно, я зажгу свои.

Offline Eney

« Reply #8492 : Листопад 08, 2023, 10:39:09 »
Кожен, в кого є дві руки, може бути потенційним носієм гранати.
ЗИ: Або - одна рука і міцні  зуби.

Offline Sasha_girl

• Украина, Киев
« Reply #8493 : Листопад 08, 2023, 11:52:51 »
Костенко говорит про прикол, когда это происходит на фронте и когда у побратима днюха, а подарить нЕчего. Тут все понятно: подарок будет тут же - на линии боевого соприкосновения - и использован.
Полковник Тимченко и майор Частяков в его ДР не на ЛБС находятся.
Ладно, прекращаю попытки понять военных, когда сама таковой не являюсь. Но хоть пальцем у виска Тимченко покрутить можно? :fool:
Борітеся — поборете! Вам бог помагає!

Offline Eney

« Reply #8494 : Листопад 08, 2023, 12:26:38 »
Костенко говорит про прикол, когда это происходит на фронте и когда у побратима днюха, а подарить нЕчего. Тут все понятно: подарок будет тут же - на линии боевого соприкосновения - и использован.
Полковник Тимченко и майор Частяков в его ДР не на ЛБС находятся.
Ладно, прекращаю попытки понять военных, когда сама таковой не являюсь. Но хоть пальцем у виска Тимченко покрутить можно? :fool:
Саме так і сприймають ці події невійськові. І саме тому цей випадок він не захотів коментувати з самого початку відповіді. Далі то вже вода.

https://hromadske.ua/posts/glava-policiyi-polshi-rozpoviv-pro-vibuh-podarunkiv-z-ukrayini-rozriv-poshkodiv-tri-poverhi-budivli

Offline Sasha_girl

• Украина, Киев
« Reply #8495 : Листопад 08, 2023, 12:44:02 »
Про случай с полицейскими нашими и польскими я вспомнила сразу. И полагала, что этот случай должен был всех научить как не надо делать. Каких подарков не дарить.
Но чужой опыт ничему не учит, а жаль.

Offline Eney

« Reply #8496 : Листопад 08, 2023, 12:48:53 »
Про случай с полицейскими нашими и польскими я вспомнила сразу. И полагала, что этот случай должен был всех научить как не надо делать. Каких подарков не дарить.
Но чужой опыт ничему не учит, а жаль.
Про такі випадки стає відомо саме тоді, коли щось йде не так. Як би все було нормально, тобто, як завжди, то про це ніхто й не знав.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #8497 : Листопад 08, 2023, 13:26:17 »
Тим часом Єврокомісія рекомендувала розпочати процес перемовин про вступ України та Молдови до ЄС, про це заявила Урсула фон дер Ляєн під час пресконференції в Брюсселі.
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Eney

« Останнє редагування: Листопад 08, 2023, 13:38:54 від Eney »

Offline vano80

« Reply #8499 : Листопад 08, 2023, 14:26:20 »

Ну если в стране есть закон, то тут не палец, тут уголовка. Гранаты в подарок да еще с трупом. Хотя, может это очередной суперспециалист и "война все спишет".

Offline Garfield

• Nederland
« Reply #8500 : Листопад 08, 2023, 18:45:10 »
Тим часом Єврокомісія рекомендувала розпочати процес перемовин про вступ України та Молдови до ЄС, про це заявила Урсула фон дер Ляєн під час пресконференції в Брюсселі.
А чим вони ризикують, враховуючи необхідність одностайного схвалення і наявність Орбана, Фіцо....
Homo homini felis est.

Offline Чиби

• Disce pati
« Reply #8501 : Листопад 09, 2023, 00:01:22 »
В этой ужасной истории с гранатами, есть еще один аспект. Можно только догадываться сколько сейчас гранат ходит по рукам в стране. И не только гранат.
Блін, люди, я вам про це вже майже 10 років кажу... І якщо ви думаєте, що вся ця зброя тільки у військових або тільки в тих, хто вам здається людиною, схильною до зберігання зброї, ви дуже, ну дуууже помиляєтесь. Але. Протягом 10 років ніяких потрясінь, пов'язаних зі зброєю, в нас не відбувалося. Навіть протягом останніх двох років, коли купі народу видали купу зброї просто так, під пидпис без документів, нічого особливого на неокупованих територіях не відбувається. Тому тримати цей факт у голові варто, а сильно перейматися з цього приводу -- ні. В нас безліч проблем посерйозніше.

Offline Чиби

• Disce pati
« Reply #8502 : Листопад 09, 2023, 00:09:46 »
І ось на додачу ще історія від віськового про зброю.
Цитувати (виділене)
Rudenko Yury
1 д.  ·
Ок, панове, розповім вам реальну, повчальну і геть не секретну історію, яка відбулась зі мною особисто в далекому 2016 році, коли війна у нас була маленька і багатьом на неї було насрать.
В один літній (чи може весняний, але точно дуже теплий, комфортний, можна сказати "лагідний") день, я вирішив провести чергове обслуговування своєї гармати.
Все почистив, все змастив, зробив так щоб те шо мало блищати - блищало, те що не мало - не блищало, коротше навів такий марафєт, що та гармата за свої 60 років існування ніколи не бачила.
Задоволений роботою і собою, я сидів на травичці, підставивши свою неголену пику дуже лагідному сонечку, мріючи про дємбєль і "не бачити оце все ніколи" я збирав по ящиках і ЗІПах інструмент... знов таки лагідно протираючи вєтошью 🙂 засрані солідолом і солярою ключи та приспособи...
Для тих хто не в курсі: гармата ЗУ-23 має шомпол (приблуда для чищення стволів), який складається з трьох металевих палиць, які з'єднються на різьбі.
Поєднавши оті три палиці в довжелезну лозину, та прикрутивши на кінчик відповідну насадку (а їх в кумплєкті йде кілька різних) ви можете легко, і навіть без помічника прочистити стволи вашої гармати від сажі, копоті, нагару і всього шо там мало б бути...
А коли ви загінцили чищення, то шомпол ви назад розбираєте на три частини, і вставляєте (!) в спеціально навчене місце на лафєті гармати...
І в самому фіналі "вставляння" вам треба слєгонца вдарити по шомполу, щоб він подолавши опір металевої пружинки увійшов на своє законне місце (пружинка робить так, щоб шомпол не випав при транспортуванні)...
І от оце "вдарить" можна робити як рукою чи ногою, так і важким тупим предметом (щоб не покоцати руки)...
І от в момент встановлення шомпола на місце, зі мною трапилось помутнєніє рассудка. Далі буде серйозний тріллєр, нєрвних і вагітних прохання відігнати від екранів...
Дарма що я був чи не головний поборник безпеки поводження зі зброєю у взводі...
Дарма що я був тверезий як кришталево чистий кришталь...
Дарма що до тодішнього дємбєля лишався понт, мені було на 7 (чорт забирай) років менше ніж зараз і було купа планів...
Дарма що в двох (!) двох, сука кроках від мене лежав молоток...
Я беру з землі снаряд ОФЗ (осколочно фугасний) і ним роблю 2 удари по шомполу, щоб забити його на штатне місце...
Вже в момент завдавання другого удару (поки снаряд не доторкнувся місця удару) я розумію, який я довбойоб (інших слів не підбереш)... і що от так тупо і зараз, може геть не весело скінчитись моя "карьєра" якщо той снаряд, яким я гупаю по шомполу у мене в руках вибухне...
....
...я думаю, зрозуміло, що третього удару не було. Я повільно встав, поклав снаряд де йому треба було б бути, зробив два кроки, взяв молоток і такі забив шомпол на місце.
А потім пішов і усім "коллєгам" розповів, як я тілько но погано зробив, і що так як я робити ніколи і ніяк не треба. Бо може бути вава.
А причиною такої "злочинної" моєї поведінки, певно була хронічна втома та (або) недосип, що призвело до банального притуплення уваги.
Я думаю ви вже зрозуміли, до якої теми цей пост.
Ніт, я не знаю, як саме точно, підірвався помічник Главкома.
Але, уві і ах, так буває, що люди косячать.
Навіть, дуже кваліфіковані і навчені.
І усі ці "нудні" правила поводження зі зброєю, це намагання бодай якось уникнути подібних косяків. Хоча, якщо ви прочитали пост, то зрозуміли, що іноді, найкваліфікованіша, і наймотивованіша людина може спороть дурню...
В цій, геть не бойовій і нікаплі не героїчній історії мені підфартило.  А молго і не підфартити.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #8503 : Листопад 09, 2023, 07:50:43 »
У наш час в приміських потягах майже завжди можна побачити військових. Це нормально. Але, дивлячись на їхній багаж, я завжди трохи стискаюсь: хто-зна, що там є.
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Eney

« Reply #8504 : Листопад 09, 2023, 08:38:16 »
В руках нема, можна видихнути.

Offline Eney

« Reply #8505 : Листопад 09, 2023, 13:09:56 »
В жодних твітерах з фейсбуками не можу знайти хоч когось з "Батьківщини", щоб послати його/її на хуй.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #8506 : Листопад 09, 2023, 13:39:18 »
Спустили шавку з повідця.
Цитувати (виділене)
Mariana
Відправляю звернення на Міністерство оборони України, Головнокомандувача ЗС Україн з проханням приділити увагу: потрібен «сухий закон» серед військового керівництва в умовах воєнного стану. Без зміни культури ми не подолаємо совок.

Мова йде саме не про лише формальну заборону, а зміну ставлення. Зокрема, особистим прикладом від найвищого керівництва до тактичного рівня.
То може і наркоту в ОП заборонити треба?  :kos:

Offline Mike123

« Reply #8507 : Листопад 09, 2023, 14:13:54 »
То може і наркоту в ОП заборонити треба?  :kos:
У них гранат нема, їм можна.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #8508 : Листопад 09, 2023, 14:18:23 »
У них гранат нема, їм можна.
Щось мені пригадується, що ніби їм якусь зброю роздавали на початку війни.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #8509 : Листопад 09, 2023, 18:02:46 »
потрібен «сухий закон» серед військового керівництва в умовах воєнного стану.
І заборонити військовому керівництву переходити дорогу на червоне світло.
Окремим законом.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #8510 : Листопад 09, 2023, 23:45:53 »
Цитувати (виділене)
Марк Савчук

Після того як ЗСУ відбили ворога від Києва в нас люди (наслухавшись Арестовіча) дуже недооцінювали рф. Думали що там все развалиться, що гроші в них закінчаться і т.д.

Зараз нас понеслу у інший бік (але це мабуть на краще - бо краще думати що супротивник сильший ніж він на справді є, чим міркувати про перемогу "за 2-3 тижні). Всі думають що там проблем ніяких нема, що росія зможе тримати такий темп напруги вічно.

Справа в тому що прогнозувати дуже важко - бо світ ЗМІНЮЄТЬСЯ. Санкції на нафту, рівень підтримки західних партнерів (поговоримо про це на вихідних) - змінюються з часом. Ми адапутємося, рф адаптується.

АЛЕ, при всьому цьому, рівень пиздеця в рф буде йти тільки вгору.

Offline Sasha_girl

• Украина, Киев
« Reply #8511 : Листопад 10, 2023, 09:39:10 »
Цитувати (виділене)
Працівники ДБР спільно з ВКР СБУ повідомили про підозру офіцеру з Апарату помічників Головнокомандувача ЗС України, який подарував гранати загиблому колезі Геннадію Частякову.

Встановлено, що офіцер набув без відповідного на це дозволу 8 ручних універсальних наступально-оборонних гранат «DM 51A2» та приніс їх до свого службового кабінету. Згодом він упакував шість з них у подарунковий дерев’яний ящик та поклав туди пляшку міцного алкоголю. Цей ящик він подарував військовослужбовцю Геннадію Частякову з нагоди його дня народження. Цими діями офіцер фактично вчинив збут вибухових пристроїв.
Ще дві гранати він продовжив зберігати у шафі свого робочого кабінету, де вони були вилучені працівниками правоохоронних органів.

Офіцеру повідомлено про підозру у придбанні, зберіганні, носінні та збуті вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).

Санкція статті передбачає позбавлення волі до 7 років.

Offline Eney

« Reply #8512 : Листопад 10, 2023, 10:05:28 »
В Криму москалями відбита атака морських беспілотників. Десантними катерами.

Offline Eney

« Reply #8513 : Листопад 10, 2023, 13:27:36 »
Цитувати (виділене)
Наші козаки потрапили посеред інших достойних козаків до хроніки «The Guardian».
https://www.theguardian.com/artanddesign/gallery/2023/nov/07/21st-century-trench-warfare-ukrainian-frontline-in-pictures

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #8514 : Листопад 10, 2023, 13:44:40 »
Коломойського знову лишили під вартою
І Шуфричу продовжили строк тримання під вартою
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Eney

« Reply #8515 : Листопад 10, 2023, 13:54:57 »
- Ми пайтєм тругім путьом.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #8516 : Листопад 10, 2023, 17:42:56 »
Цитувати (виділене)
Война в Украине уже прошла отметку в 70% до ее завершения, — Ермак.
Ура

Offline Eney

« Reply #8517 : Листопад 10, 2023, 18:02:11 »
Якось не дуже красиво неповну фразу закидувати. Бо не таке вже й ура.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #8518 : Листопад 10, 2023, 19:55:31 »
Тварі ганебні  :smilie9:

Цитувати (виділене)
Таємно шили спортивну форму для росіян.

На одному зі швейних підприємств Закарпаття приховано виготовлялися зимові лижні куртки із символікою держави-агресора для збірної російської федерації з лижного спорту.
Це виявили прикордонники Мукачівського загону спільно з Нацполіцією та СБУ. Під час обшуків у швейному цеху було знайдено 150 таких курток.

Слідчі дії тривають.

Відео
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline Eney

« Reply #8519 : Листопад 10, 2023, 20:05:26 »
Цитувати (виділене)
ГУР
Результати проведеної 10 листопада 2023 року дорозвідки в районі бухти Вузька на території тимчасово окупованого Криму свідчать: після атаки надводних ударних дронів малі десантні кораблі чф рф ― знищені.

❗️ Згідно з отриманими новими розвідданими, ураження зазнали два катери окупантів: один корабель більш давнього проекту 1176 «акула», інший новіший ― проекту 11770 «серна».

💥 Внаслідок атаки обидва судна росіян пішли на дно: «акула» ― одразу, «серна» ― ще безуспішно поборолась за живучість, але теж затонула.

0 Користувачів і 4 Гостей дивляться цю тему.