Автор Тема: Українська політика. Війна. 15 листопада -

Offline Sasha_girl

• Стать: Жіноча
  • Украина, Киев
Re: Українська політика. Війна. 15 листопада -
« Reply #7890 : Вересень 21, 2023, 15:45:45 »
Цитувати (виділене)
Микола Сольський провів розмову з Робертом Телусом

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський провів телефонну розмову зі своїм польським колегою Робертом Телусом.

Міністри обговорили ситуацію, а також пропозицію України щодо її врегулювання, та домовились знайти рішення, яке враховує інтереси обох країн. Сторони підтвердили тісні та конструктивні відносини, які ними багаторазово демонструвались та погодили, з урахуванням цього, виробити найближчим часом варіант взаємодії з питань експорту.

Наступні переговори відбудуться в найближчі дні, під час яких  буде обговорено підготовлені до того часу питання від обох сторін. Також польська сторона вивчить український план експорту та підготує свої пропозиції до нього.
https://minagro.gov.ua/news/mikola-solskij-proviv-rozmovu-z-robertom-telusom
Борітеся — поборете! Вам бог помагає!

Offline Fiona

• Київ
« Reply #7891 : Вересень 21, 2023, 15:51:16 »
Tonący - тонущий. Утопленник не может использовать никаких методов. А Дуда не может знать, где как его гуглом напереводили, и давать толкования на всех языках.

Online Teagan

« Reply #7892 : Вересень 21, 2023, 15:53:06 »
https://translate.google.com/details?hl=uk&sl=pl&tl=uk&text=Ukraina%20zachowuje%20si%C4%99%20jak%20ton%C4%85cy%20i%20chwyta%20si%C4%99%20r%C3%B3%C5%BCnych%20metod&op=translate

Ну гугль перекладач теж якби не дає шансів. Та й від самого Дуди розтлумачення спічу щось не чути.

Вибачте, ще не вистачало щоб Дуда розтлумачував те щого неправильно гуглом перевели  :facepalm:

Гугл перекладає дослівно, втрачається контекст, але то ще півбіди якби так і залишили. Так ні, треба було приплести що Польша наче як в ролі "рятуючого потопельника не хоче сама втонути" що взгалі поза контекстом, і саме цю версію вчора розтягнули всі блогери і медіа. Різниця насправді колосальна.

Offline Фрипп

« Reply #7893 : Вересень 21, 2023, 15:56:00 »
розтягнули всі блогери і медіа
А хто перший запостив, нагадайте будь-ласка.

Online Teagan

« Reply #7894 : Вересень 21, 2023, 15:58:33 »
Можна видихнути, з нашим президентом все ще зустрічаються і розмовляють.

Цитувати (виділене)
Зеленський, Дуда і Науседа зустрілися у Нью-Йорку, де обговорили питання експорту українського зерна.

Президент Литви запропонував спрощення процедури транспортування зерна через Польщу та збільшення транзиту через Литву, аби знизити тиск.
https://t.me/gruntmedia/37662

Online Teagan

« Reply #7895 : Вересень 21, 2023, 16:03:49 »
розтягнули всі блогери і медіа
А хто перший запостив, нагадайте будь-ласка.
Я не знаю хто перший, але сама вчора прочитала у Нойнеця гостру реакцію на гуглоперекладацьке "ви мєня неправильно пойнялі"

Цитувати (виділене)
Дуда заявив про допомогу Україні, що спасіння потопаючих дуже небезпечне, тому що можна втонути самому. Метафора цікава, але неприйнятна, тому що Дуда може лише мріяти, що якщо ми втонемо, а він нам не допомагатиме, то він вціліє. Але це не так. Якщо ми впадемо - то і вони захищатися будуть по Віслі а не по кордону.
https://t.me/notnets/2475

Правда наступний пост в нього вже був цілком притомний і конструктивний по суті.

Короче, ми живемо в часи блядських некомпетентних хайпожорних медіа (і це не тільки українська проблема), треба старанно фільтрувати і не поспішати з судженнями.

Offline Eney

• Стать: Чоловіча
« Reply #7896 : Вересень 21, 2023, 16:23:48 »
Цитувати (виділене)
Українські хакери "підкували Блоху"

Хакери “Кібер спротив (https://t.me/cyberResistanceUA/283)” отримали доступ до пошти російського воєнного злочинця та "воєнкора" Олєга Блохіна, і завдяки цьому виявили відповідального за удари російських дронів по Нікопольському заводу феросплавів.

Це командир розвідувально-ударної групи БПЛА 26-го окремого загону спецпризначення, військовослужбовець Росгвардії Дємєнтьєв Алєксандр Павлович. Дата народження: 27.03.1989; номер діючого паспорта: 4521 543816; телефон: +79303833766; адреса реєстрації: м. Москва, вул. Красноказарменная 9А; місце фактичного проживання: м. Кострома, вул. Водяная 38/2, кв. 6.

Деталі та документи, виявлені в пошті, можете розглянути за посиланням на каналі хакерів  “Кібер спротив (https://t.me/cyberResistanceUA/283)”.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #7897 : Вересень 21, 2023, 16:38:51 »
Так що, тепер й в нас є свої «пікельні борошна» щодо польської?
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #7898 : Вересень 21, 2023, 16:56:14 »
 Та знову. :smilie5:
Зеленський, Дуда та Науседа провели зустріч у Нью-Йорку: Обговорили транзит зерна

Цитувати (виділене)
Шрайк
Возможно вы видели такое фото и текстовку, которая создает ощущение, что произошла встреча президентов Украины, Польши и Литвы, на которой все помирились.

Встреча трех президентов была, но в январе. Фото тоже с нее.

А суть новости, которую могли неправильно передать читателям, в том, что президент Литвы Науседа поговорил по отдельности с Зеленским и Дудой, чтобы стать посредником в сглаживании зернового конфликта.

Спасибо ему, но на этом пока все.
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Solmir

• Киев
« Reply #7899 : Вересень 21, 2023, 17:08:30 »
Так що, тепер й в нас є свої «пікельні борошна» щодо польської?
Гугл вкрай погано перекладає на польску и не набагато краще з польскої. Чому? Не знаю, але весь час треба правити, якщо давати переклад.

Offline Чиби

• Disce pati
« Reply #7900 : Вересень 21, 2023, 17:30:27 »
Д7 на яких засадах були, на таких і лишаються з моєї точки зору.
Так і є.

Offline Sasha_girl

• Украина, Киев
« Reply #7901 : Вересень 21, 2023, 17:44:23 »
Цитувати (виділене)
Перші супутникові знімки після удару по командному пункту ЧФ РФ біля селища Верхньосадове в окупованому Криму

20 вересня Управління стратегічних комунікацій ЗСУ повідомило, що було завдано успішного удару по командному пункту Чорноморського флоту РФ біля селища Верхньосадове поблизу тимчасово окупованого Севастополя.

На свіжих супутникових знімках Planet Labs за 21 вересня видно, що внаслідок вибухів 20 вересня на цій території було пошкоджено щонайменше одну будівлю, частина якої була знищена. Про це повідомляють журналісти «Схем».
https://t.me/cxemu/3654

Командный пункт Черноморского флота РФ под Севастополем после удара. Скриншот: СтратКом ВСУ / Telegram

Цитувати (виділене)
Ігар Тышкевіч

Интересный день вчера был.
Для понимания краткая информация. Недалеко от Севастополя есть посёлок Верхнесадовое. Там ЗКП ЧФ РФ. Так вот, во время последних атак личный состав штаба при объявлении тревоги перемещался именно туда. И вдруг вчера воздушная тревола, БПЛА и ракеты летели в район Севастополя. Но прилетело в основом именно по Верхнесадовому. И случился большой "ой"
Не удивительно, что уже ночью русские решили запустить часть создаваемого "на зиму запаса ракет по Украине". Местами попали. Даже в Киевской области. Но пытаться уничтожить завод Пепси остаётся военной тайной
https://t.me/slavic_brotherhood/3459
Борітеся — поборете! Вам бог помагає!

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #7902 : Вересень 21, 2023, 18:38:31 »
Про що говорили Зеленський та конгресмени
Цитувати (виділене)
Президент України Володимир Зеленський зустрівся у Вашингтоні із законодавцями з Палати представників і Сенату. Після переговорів за закритими дверима конгресмен-республіканець Майкл Маккол прокоментував їх так: "Я спитав: "Який у вас план щодо перемоги? І що вам потрібно для перемоги?" Зокрема це дві речі: авіація - F-16 й ATACMS. Їм треба артилерія далекої дії, щоб здійснювати удари по Криму, звідки летять іранські дрони, - зараз вони цього не мають".
Маккол додав: "Зараз їхні війська ідуть вперед без прикриття з неба, вони мають розміновувати поля вночі власними руками. Ми б не відправили свої війська в таких умовах. Тому ми маємо дати їм те, що їм потрібною. І якщо ця адміністрація не дасть їм цього, то ми маємо прописати у законопроєкт про бюджетні асигнування зброю, про яку він просив".
Відповідаючи на запитання про те, чи під час зустрічі говорили про нове фінансування у 24 мільярди доларів для подальшої допомоги Україні й для поповнення запасів Пентагону, після надання озброєння Києву, Маккол сказав: "Їм це необхідно - і вони це отримають. Як я сказав, більшість підтримує це".

Журналісти запитали конгресмена, чи його однопартієць, спікер Палати представників Кевін Маккарті був присутній на зустрічі із Зеленським і чи підтримує Україну. "Спікер, як і я, висловлював потужну підтримку (Україні), але ми розчаровані повільністю адміністрації щодо надання зброї", - відповів Маккол. Він додав, що Зеленський та Україна повинні бути вдячними за підтримку США, але "висновок для спікера був такий, що вони потребують ATACMS, F-16, - і вони потребували цього ще рік тому, і це тягнеться надто довго, тож ми можемо прописати це у законопроєкті - й це моя мета".

Як Голос Америки повідомляв раніше, Кевін Маккарті напередодні візиту Зеленського заявив, що його більше цікавить, куди пішла вже виділена допомога, і жодних обіцянок про наступну допомогу він не робив: "Зеленський обраний до Конгресу? Він наш президент? Я не думаю, що я маю бути відданий будь-чому. У мене є питання щодо того, де звітність про гроші, які ми вже витратили? Який план перемоги? Я думаю, це те, що американська громадськість хоче знати".
Нагадаємо, візит Зеленського до Вашингтона відбувається на тлі суперечок в Конгресі щодо ухвалення фінансування державних витрат і зокрема щодо додаткового фінансування у 24 мільярди доларів для подальших пакетів допомоги Україні та іншої підтримки.
В день візиту Зеленського більше 20 законодавців США закликали Байдена не надавати допомогу Україні
Нині 29 законодавців підписали відкритий лист із закликом не надавати Україні це фінансування, поки вони не отримають задовільні відповіді на запитання зокрема про те, як використовуються гроші і як проходить наступ ЗСУ: "Американський наррод заслуговує знати, на що пішли їхні гроші. Як проходить контрнаступ? Чи українці ближчі до перемоги, ніж 6 місяців тому?... Що для адміністрації буде перемогою в Україні?"
У відповідь сенатор-демократ Кріс Мерфі написав у мережі Х, що законодавці, що підписали цей лист, "підтримують винищення України й перетворення Києва на російське місто". "Це наслідок скасування цієї допомоги", - додав він.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #7903 : Вересень 21, 2023, 19:27:26 »
Гугл вкрай погано перекладає на польску и не набагато краще з польскої. Чому?
Колись читав що гугл все перекладає через англійську.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #7904 : Вересень 21, 2023, 19:56:01 »
Цитувати (виділене)
BBC:
«Українські слідчі розмовляли із Залужним у рамках розслідування справи про «здачу півдня України» на початку війни. За даними Бі-бі-сі, процесуального статусу у цій справі у головнокомандувача ще немає, так само як і офіційного виклику на допит. Але не виключено, що такий статус з'явиться згодом. Враховуючи такий можливий розвиток подій, у вузьких політичних колах справу про окупацію Півдня вже називають справою Залужного. Справа про неналежну оборону Херсонської області, наслідком якої стала її швидка окупація, Державне бюро розслідувань України відкрило вже на другому місяці війни – 11 квітня 2022 року. Основні питання - чому не підірвали мости на перешийку, чому належним чином не підготували оборону і чому не посилили той напрямок?»

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #7905 : Вересень 21, 2023, 19:58:31 »
⚡️Зараз працюємо над 5G, ведемо перемовини з однією компанією. Сподіваюсь, пілотний запуск буде вже у наступному році – керівник Мінцифри Федоров
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #7906 : Вересень 21, 2023, 19:59:51 »
Гугл вкрай погано перекладає на польску и не набагато краще з польскої. Чому?
всі пари неосновних мов, теж читав.
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Solmir

• Киев
« Reply #7907 : Вересень 21, 2023, 20:02:59 »
Експеримент. Беремо твоє речення, перекладаємо Гуглом на мову Х, потім в воротньому напрямку. Отримуємо:
Колись я читав, що Гугл все перекладає англійською. Х- англійська
Колись читав, що гугл усе перекладає через англійську. Х-російська
Колись я читав, що Google перекладає все на англійську. Х-польска
Є різниця. Беремо більш складний текст:
Цитувати (виділене)
Як Голос Америки повідомляв раніше, Кевін Маккарті напередодні візиту Зеленського заявив, що його більше цікавить, куди пішла вже виділена допомога, і жодних обіцянок про наступну допомогу він не робив: "Зеленський обраний до Конгресу? Він наш президент? Я не думаю, що я маю бути відданий будь-чому. У мене є питання щодо того, де звітність про гроші, які ми вже витратили? Який план перемоги? Я думаю, це те, що американська громадськість хоче знати".
Отримаємо три переклада:
Х- англійська
Цитувати (виділене)
Як повідомляв «Голос Америки» раніше, напередодні візиту Зеленського Кевін Маккарті заявив, що його більше цікавить, куди поділася вже виділена допомога, і він не дав жодних обіцянок щодо подальшої допомоги: «Зеленського обрали в Конгрес? наш президент? Я не думаю, що мені потрібно щось зобов’язувати. У мене є питання про те, де облік грошей, які ми вже витратили? Який план перемоги? Я думаю, це те, що американська громадськість хоче знати ."
Х-російська
Цитувати (виділене)
Як голос Америки повідомляв раніше, Кевін Маккарті напередодні візиту Зеленського заявив, що його більше цікавить, куди пішла вже виділена допомога, і жодних обіцянок про наступну допомогу він не робив: "Зеленського обрано до Конгресу? Він наш президент? Я не думаю, що я повинен бути відданий чомусь. У мене є питання про те, де звітність про гроші, які ми вже витратили? Який план перемоги? Я думаю, це те, що американська громадськість хоче знати».
Х-польска
Цитувати (виділене)
Як повідомляв раніше Голос Америки, Кевін Маккарті перед візитом Зеленського заявив, що краще було б вказувати, куди вже пішла допомога, і, не соромлячись, робити прості заяви про те, що допомога прийде: «Зустріч Зеленського перед Конгресом Це наш президент? Я не думаю, що я. «Я обов'язково підкорюся будь-чому. У мене достатньо їжі, щоб знати про гроші, які ми вже витратили? Який план виграти? Я думаю, що це ті, про яких американські маси хочуть знати».

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #7908 : Вересень 21, 2023, 20:08:10 »
Коли я намагаюсь перекласти гуглом з китайської чи корейської, взагалі виходить щось малозрозуміле.  :pardon:
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline invariant

• Київ <-> Вінниця
    • Шарага
« Reply #7909 : Вересень 21, 2023, 20:12:38 »
Коли я намагаюсь перекласти гуглом з китайської чи корейської, взагалі виходить щось малозрозуміле.  :pardon:
На англійську нормально, принаймні технічні тексти на кшталт техописів всіляких мікросхем. Що забавно, перекладачі Google, Baidu і Microsoft часом дають ідентичні результати, слово в слово.
...І ми важкі несем мішки із написом "U235"...

Offline Ash

« Reply #7910 : Вересень 21, 2023, 20:22:04 »
 Будь-який автоматичний  перекладач працює добре, якщо мова йде  про стандартний текст, що має  100% відповідність до того, що зберігається у пам'яті автоперекладача . Якщо щось не співпадає з тим, чим оперує автоматичний перекладач, то Гугл може просто викинути шмат тексту, який йому "не подобається".) Тобто людям, які не дуже орієнтуються у якійсь мові, я категорично не раджу використовувати щось на кшалт Гуглу. Результат може  мати протилежний зміст).
 Я всім зараз раджу Deepl, він  у багатьох моментах краще за Гугл. Але для роботи з ним  теж треба добре розуміти обидві мови.)
Одесса-это Украина.
At the suit of pozemka: Covid 19 (01.20)
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline Mathilda

• Nederland
« Reply #7911 : Вересень 21, 2023, 20:51:36 »
Коли мені треба перекласти великі шматки тексту з нідерландської на українську, я, звичайно, закидаю їх у гугл, бо кілька сторінок руцями ліньки. А потім треба дуже ретельно вичитати, бо інколи просто коряво, а інколи рідкісна чухня.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #7912 : Вересень 21, 2023, 22:09:35 »
Пухкенькіх ракет на дали
Цитувати (виділене)
Аманда Слоут, занимающая пост старшего директора по вопросам Европы Совета национальной безопасности США заявила (https://www.pravda.com.ua/news/2023/09/21/7420884/), что хотя в новом пакете военной помощи Украине не будет ракет ATACMS, там будет очень существенное усиление украинской ПВО.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #7913 : Вересень 21, 2023, 22:47:10 »
Вже раз четвертий чи п'ятий читаю методичку думку що хуйло, як стратегічний геній, все розрахував і здобуде перемогу над Україною саме під свої "вибори".
 Виявляється, окрім того що русня вихоплює пиздов "чисто по плану, а не то що ви подумали", в них ще є вибори, задля яких хуйлу треба показати якийсь "результат".
 А то можуть не вибрати.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #7914 : Вересень 21, 2023, 22:52:11 »
Цитувати (виділене)
Президент Чехії Петр Павел:
 "Різкі та необдумані заяви президента України Володимира Зеленського не завжди потрібно сприймати всерйоз. Навіть політики високого рангу — просто люди і схильні до тиску. Президент Зеленський перебуває під постійним тиском, і якби ми були на його місці, ми могли б втрачати голову частіше, ніж він. Тому будь-яку різку заяву [Зеленського] не потрібно сприймати буквально".
:pardon:

Online Teagan

« Reply #7915 : Вересень 21, 2023, 23:01:41 »
Виявляється, окрім того що русня вихоплює пиздов "чисто по плану, а не то що ви подумали", в них ще є вибори, задля яких хуйлу треба показати якийсь "результат".
 А то можуть не вибрати.
:grin: :grin:

Петр Павел чисто котик.

Offline Фрипп

« Reply #7916 : Вересень 21, 2023, 23:12:37 »
В суспільстві почали фіксуватися більш песимістичні оцінки щодо ставлення до ветеранів та їх повернення до цивільного життя після війни.

Про це свідчать дані чергового вересневого загальнонаціонального опитування "Образ ветеранів в українському суспільстві", що було презентоване Українським ветеранським фондом Мінветеранів та Соціологічною групою "Рейтинг" в Military Media Center у четвер, 21 вересня, передає Цензор.НЕТ.

Згідно з дослідженням, попри те, що 79% респондентів досі вважають, що в суспільстві є повага до ветеранів, частка тих, хто має протилежну думку зросла з 6% до 18%. Якщо в липні 2022 року 55% опитаних говорили про беззаперечну повагу з боку суспільства до ветеранів, то у вересні 2023 року таких лише 25%.

Окрім того, соціологи фіксують зростання очікування можливих ризиків у житті ветеранів, таких як ризик відсутності роботи (за рік відсоток виріс із 34% до 42%), конфліктів у родинах ветеранів (з 31% до 46%), зловживанням алкоголю та наркотичних речовин (з 31% до 43%), самогубств (з 18% до 28%) та порушення законів (з 13% до 23%). Більш гостро ці ризики відчувають близькі ветеранів, які воювали з 2014 і воюють зараз.

Крім того, дослідження показує, що рівень абсолютної довіри до ветеранів та військових знижується. Хоча загалом показники сьогодні становлять понад 90%, натомість відсоток довіри абсолютної до ветеранів АТО з липня 2022 року знизився з 60% до 52% у вересні 2023.

Водночас відсоток абсолютної довіри до ветеранів, які повернуться зараз, знизився із 71% до 58%, до військових, який зріс у лютому 2023 року до 75%, наразі впав до 61%. Джерело: https://censor.net/ua/n3444893

Offline Milena

« Reply #7917 : Вересень 21, 2023, 23:26:19 »
відсоток абсолютної довіри до ветеранів,
довіри відносно чого? :consul:

Offline Фрипп

« Reply #7918 : Вересень 21, 2023, 23:33:47 »
Ну, я так зрозумів - когось питали - чи довіряє він ветерану війни безсумнівно. І якщо так - його рахували в одну групу, де було раніше 71%, а зараз вже менше

Offline Eney

« Reply #7919 : Вересень 21, 2023, 23:34:07 »
відсоток абсолютної довіри до ветеранів,
довіри відносно чого? :consul:
За 100 відсотків довіри можна взяти фразу "Я дам вам ключі від сейфу, де я зберігаю свої гроші"

0 Користувачів і 3 Гостей дивляться цю тему.