https://www.facebook.com/katherine.nozhevnikova/posts/pfbid0QWGjRT1EmaAdBfN7zsEYh7eemv1bzSo9RXng17f4ZJy7iLh1gVk4WHvhk9c74HnLlKatherine Nozhevnikova
1 год ·
Мене нудить вже дві доби. Розум відмовляється сприймати все побачене.
Cпойлер
Хлопця несуть та грузять в човен. Хлопець стиснув зуби повторює : все норм, все норм. Дякую хлопці .
Замість ноги болтаєтсья якась тряпка з перемеленим м’ясом та кістками.
На столі сидить майже дідусь. В нього з під носу просто висить язик. І кров просто льється на груди.
Бо в діда немає нижньої щелепи. Ось просто немає.
Чекай. не критичний. Нічого страшного. Тебе скоро відремонтують, старий. Все буде Ок
Один з них лежить широко раскинув руки- здалека може здатися, що він просто лежить та дивиться в небо. Другий з іншого боку авітвки як би звернувся в клубочок - може він спить, тому що дико стомився? Але потім наступний кадр - і в голові картинка з книжки, яку мені показував в дитинстві мій дід- останній день Помпеі. повністю згоріле чорне тіло з піднятими до неба руками.
останій день Помпеї в 21 сторіччі в нашій Україні. Я це бачила своїми очами..
Телефон в руках знімаючого тремтить: хлопці. хлопці! як же так. Земля вам пухом.
Кажуть автівка зломалася. Бо стара.. не встигли виїхати з під обстрілу.
Чи ви знали, що місця загибелі чи обстрілу знімають, щоб потім були докази для написання рапортів? Ну і на випадок, що не зможуть тіла євакуювати. Хтось бачить це на відео. А хтось своїми очима. Кожного дня..
Молодий хлопець попав під прямий обстріл танку. Добу. Лоб в лоб. Його витягнули, але живим залишився тільки він. Кожного дня, коли починається обстріл він не може піднятися з підлоги. Кожного дня, коли йому потрібно виходити на завдання він не може вийти з туалету бо має «ведмежу хворобу»
Пам’ятаєш Сергія? А він наркоман тепер.. зломалася. Після чергового виходу.
Ти, Катю менше дивись відео які тобі шлють. Я не знаю навіщо вони тобі шлють це. Бо в нас навіть досвідчені люди злітають з катушек. Ось нещодавно черговий наш медик поїхав на дурку. Євакуювали поранених, накрило артою і «ноги руки голови все навколо нього в кашу».. так і повернувся з пустими очами.
Бачив жінку десь місяців 6 тому.. Катя, а як там в Одесі? Люди ще пам’ятають, що ми є?
Смерть однієї людини трагедія. Смерть тисяч- статистика. Життя також. Навіть коли їхнє життя повністью прикриває наше з вами. Вони всі перетворюються в статистику..
Історіі кожного з них (тисячі історій) залишаються в пам’яті тих, хто був поруч чи в тих, хто має дотик до них.
Нам з цим жити все життя. Як з цим жити?
Більш ніж 70 Зустрічей на Донбасі. Роздано майже 300 Дронів. Кожен, хто приїзджає забирати дрона привозив з собою інші підрозділи і в руках в них нові запити. Дрони, тепловізори, такмед, приціли, пнв - списки якись безкінечні.
Ось вам і в «армії все є»
126 бригада знов збирає гроші на човни. 122 та 28 збирає на дрони. Вже самі. В інтернеті.
Новостворені бригади приходять с запитами по медичке.
Люди ломаються ментально, люди ламається фізично, люди вмирають. Люди повертаються каліками.
Люди в психіатричних клініках - ноги руки є, а людини немає. Оболонка
Люди там вже 1,5 року. А хтось вже 9..
І вони закінчуються. Не маючи в повному обсязі того, що потрібно щоб нищити ворога вони закінчують швидше.»
А тут бруківка, стадіони, суди, ялинки, барабани.
Поки наші протести з одного боку принесли в глобальному сенсі якись подвіжки по країні - питання гостро піднято по всіх городах, готуються зміни в законі про ПДФО та кажуть що його централізовано будуть використовувати на закупівлю для військовий вже з жовтня.
На мій погляд це більше програш, бо це затронули одне з найбільших досягнень за часи незалежності- децентралізацію. Але місцева влада своїми діями дала повод центральній так зробити. А чи будуть ці закупівлі чи ні хто зна?
По друге ми вже маємо зворотній зв’язок і від деяких війсоквих. Запити на фонд вже не підписують… «все є»
Медикам забороняють звертатися після зверненя на всеукраїнському рівні від всіх фондів на командування медкичних сил.
Тобто ми з вами вийшли на поле бою з людьми, хто вважає що всякі методи боротьби с населенням добрі, якщо на кону існування в державному кріслі та доступ до корита бюджетних грошей.
Навіть ось такі низькопробні методи.
А ще маємо тиск на військових з активною громадською позицією також. Посилання в коментах.
Але я хочу нагадати, що Україна вже мала одного державного діяча який вважав що почути суспільство та піти на зустріч і робити свою справу так я єк треба, то означає «прогнутися» (с)
Чим закінчилось всі знають.
Вийшли вже Львів, Тернопіль, Луцьк, Київ, Житомір. І це тільки те, що я побачила в стрічці.
Я знов звертаюсь до місцевої влади.
Ні, ми не виходимо проти влади.
Ні, ми не збираємося на ваше місце!
Ні, нам ніхто не заплатив, ніхто не накрутив, ніхто не використовує в політичних цілях. Ми вийшли заради припинння безглуздих тендерів.
А ви навмисно іх повертаєте знов. І я навіть знаю як. І це просто принизливо в першу чергу для вас. Одеса велике село і новини тут розповсюджуються швидко.. погрожувати звільненням людям, які не хочуть прйимати участь в цьому безглузді - низько. А вуха є навіть у ваших стін..
Ви намагалися повернути проти нас військових. Але в вас нічого не вийшло. Але сама спроба то просто дніще.
Єдине що вам «вдалося», що ми вже маємо дзвіночки, що запити більше підписувати хлопцям на нас не будуть. Ось тут ви «молодці».. навіть розуміючи, що це життя тих, кому населення надає допомогу, ви включили адмінресурс. Заради картинки? Заради чого?
Ви не прогнетеся? Ок.
Ми не задамося. Бо за нашими спинами зараз, в прямому сенсі, життя тих, хто нас захищає. Бо за нашими спинами - спинами жінок, дітей, літніх людей які виходять на вулиці з протестом проти безглуздій тендерів - наша Україна. В нас іншої не має.
Ми на відміну від вас піклувалися про країну, витрачали свій час, свої кошти, своє життя поки ви заробляли та купували собі маєтки за кордоном.
Нам їхати нікуди .
Зустрічаємося завтра 16.09.23
Берить ці картинки та робить сторіз та дописи. Будьласка. Берить плакати та дітей.
Нагадую, що це одиночні мірні пікети і наша основна сила- спокій рівновага та віра.
Віра в ЗСУ та Україну.
Одеса
На день ближче до перемоги
П’ятниця поганий день для дописів. Але часу не має. Сподіваюсь на репости