Автор Тема: Українська політика. Війна. 15 листопада -

Offline Мадам Петрановская

• Стать: Жіноча
  • А хто борець, той здобуває світ.
Re: Українська політика. Війна. 15 листопада -
« Reply #7620 : Вересень 08, 2023, 19:28:27 »
Миротворець хУєв. Підар.
Не дуже часто буваю з тобою згодна.
-Ты не туда идешь! Огни в другой стороне.
-Мне все равно, я зажгу свои.

Offline Мадам Петрановская

• А хто борець, той здобуває світ.
« Reply #7621 : Вересень 08, 2023, 19:32:00 »
Інформація дуже таємна. Хто з них придбал Роллс Ройс за 700 000 дол? Але це таке.
А ось хто буде голосувати за счасливого власника, це вже цікавіше.
-Ты не туда идешь! Огни в другой стороне.
-Мне все равно, я зажгу свои.

Offline fvk

• Стать: Чоловіча
  • Иркутск
Где же ты, Гаага, с кем теперь гуляешь...

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #7623 : Вересень 09, 2023, 15:01:02 »
Основні тези підсумкової декларації саміту G20 щодо питання війни в Україні, — Reuters

— Усі держави повинні діяти відповідно до цілей і принципів ООН.
— Усі держави повинні утримуватися від погрози силою з метою придбання територій проти суверенітету будь-якої держави
— У війні в Україні неприпустимо застосування ядерної зброї.
— Мирне вирішення конфліктів, дипломатія і діалог мають вирішальне значення.
— "Велика двадцятка" готова підтримати всі конструктивні ініціативи, спрямовані на підтримку всеосяжного, справедливого і тривалого миру в Україні, який відповідатиме всім цілям і принципам Статуту ООН.
— Лідери закликали до повного виконання "зернової угоди" для забезпечення постачання продовольства та добрив з України та рф
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Eney

« Reply #7624 : Вересень 09, 2023, 15:26:55 »
Навіяло
Цитувати (виділене)
"Клавдій. Мон шер Гамлєт! Ходімо в кабінєт. Канхвету дам тобі я посмоктати. Канхвета очєнь класна, Тузік вкусний. (Клавдій гидотно плямка, ізображая вкусний нехуйовий Тузік.)

У ту же мить із моря вилазить Привид у брудному простирадлі.
Привид. Не вір, мій сину, цьому підорасу. Канхвету ту тобі він в жопу встромить" (Класик)

Offline Garfield

• Nederland
Homo homini felis est.

Offline Eney

« Reply #7626 : Вересень 09, 2023, 18:12:58 »
Цитувати (виділене)
МЗС України показало, як мала б виглядати спільна декларація G20, наближена до реальності. Не «війна в Україні», а «війна проти України», не «всі країни мають утримуватися від погроз силою», а росія.

«У частині щодо агресії росії проти України «Групі двадцяти» немає чим пишатися. Очевидно, що участь української сторони дозволила б учасникам краще зрозуміти ситуацію. Принцип «нічого про Україну без України» залишається ключовим як ніколи», – пише речник відомства.

Online Teagan

« Reply #7627 : Вересень 09, 2023, 19:36:58 »
слухайте, а ось це "запад требует провести выборы в Украине" - це якicь окремi обдарованi йобнулись i медiа розносить бо бiльше нiчого, чи це реальна загроза?

просто абсолютно очевидно що реальнi вибачте "демократичнi" вибори провести у станi вiйни неможливо, а витрачати купу ресурсiв на iмiтацiю трохи неначасi, i мене курвить

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #7628 : Вересень 09, 2023, 20:30:26 »
просто абсолютно очевидно що реальнi вибачте "демократичнi" вибори провести у станi вiйни неможливо
Выборов не будет. Запад ничего такого не требует. Есть отдельные идиоты, ну так у нас и илон маск есть.
Имитацию выборов могут устроить, но тогда слова "киевский режим" можно будет писать без кавычек не только в рашистских сми.

Online Teagan

« Reply #7629 : Вересень 09, 2023, 21:37:01 »
Выборов не будет. Запад ничего такого не требует.
Я теж так думаю, але воно на мене періодично вискакує знов і знов з різних джерел.

Offline Чиби

• Disce pati
« Reply #7630 : Вересень 09, 2023, 21:58:48 »
Запад ничего такого не требует.
Я теж так думала. Але нещодавна дуже розумні люди, які мають певні зв'язки та, відповідно, інформацію, сказали, що Штати (не окремі ідіоти, а ті, від кого ми залежимо) прямо дуже схиляють наших до проведення виборів. Ніби вони чомусь вважають, що це додасть легіітимності існуючій владі чи щось подібне. :smilie2: Не можу сказати, чому вони не хочуть бачити, що це вкрай небезпечна затія. Маю надію, що нашим вдасться відкараскатися.

Offline Фрипп

« Reply #7631 : Вересень 09, 2023, 23:02:53 »
В мене враження що в обох випадках зелену владу через півроку-рік можна буде називати не до кінця легітимною. Бо що виборів нормальних не вийде провести, і терміни повноважень теж скінчаться.

Offline kolyan68

• Донецк, Украина
« Reply #7632 : Вересень 10, 2023, 07:27:24 »
В нас же по закону не можна вибори проводити в умовах воєнного стану.

Offline bobr.dobr

« Reply #7633 : Вересень 10, 2023, 08:16:22 »
А хіба монобільшості потрібно багато часу, щоб змінити закон? В разі необхідності  за 2..3 тижні впораються.

Offline fakir

« Reply #7634 : Вересень 10, 2023, 08:24:43 »
А хіба монобільшості потрібно багато часу, щоб змінити закон? В разі необхідності  за 2..3 тижні впораються.
конституційний суд має дати тлумачення

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #7635 : Вересень 10, 2023, 09:51:24 »
Ніби вони чомусь вважають, що це додасть легіітимності існуючій владі чи щось подібне.
Може вони сподіваються, що до влади прийдуть більш розумні і адекватні. Але то марне.
Нарід і без вкидів тупо проголосує за "найвеличнішого". Боневтік.
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Rumor

« Reply #7636 : Вересень 10, 2023, 10:02:29 »
Не только у вас. В Германии, откуда звучали идеи на этот счёт, то же самое. Клоуны.

Offline Garfield

• Nederland
« Reply #7637 : Вересень 10, 2023, 14:54:32 »
Провокаційне питання: а він чий і звідки годується? Вибачте....
Homo homini felis est.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.

Offline RedCat

« Reply #7639 : Вересень 10, 2023, 19:43:41 »
ТІМОТІ СНАЙДЕР
7 ВЕРЕСНЯ. 2023 Г.
Привіт з Києва.  Останні кілька днів я провів в Україні, тут, у столиці, а також у південних регіонах Одеської, Миколаївської та Херсонської областей, намагаючись відчути стан війни.  Я напишу більше про цей досвід, але я подумав, що зараз саме час поділитися моїми найзагальнішими відчуттями.
Це переломний момент, частково через те, що відбувається, а частково через наше власне відчуття часу. Півтора року - це незручний період для нас.  Нам хотілося б думати, що це можна швидко завершити, тим чи іншим наступом або зброєю.  Коли війна не закінчується швидко, ми переходимо до думки, що це "патова ситуація", тобто ситуація, яка триває вічно.  Це неправда і слугує своєрідним виправданням, щоб не розбиратися в тому, що відбувається.  Це війна, яку можна виграти, але тільки якщо ми будемо достатньо терплячими, щоб побачити обриси і можливості.
Успіхи Росії в цьому вторгненні були досягнуті майже повністю протягом перших кількох тижнів, у лютому і березні 2022 року.  Ці успіхи стали значною мірою можливими завдяки тому, що Росія захопила Кримський півострів під час свого попереднього вторгнення в Україну в 2014 році.  Протягом 2022 року Україна виграла битви за Київ, Харків та Херсон і повернула собі близько половини території, яку захопила Росія.
Cпойлер
У першій половині 2023 року Росія здійснила наступ, в результаті якого не здобула майже нічого, окрім міста Бахмут.  У другій половині цього року Україна провела контрнаступ, який захопив значно більшу територію, ніж російський наступ, але який (поки що) не змінив загальну стратегічну позицію (але міг би).  У Росії спроба військового перевороту була здійснена Євгеном Пригожиним, лідером групи найманців, яка захопила Бахмут.  Він і Путін уклали угоду, після чого Путін його вбив.  У зв'язку з цим, Сергій Суровікін, ймовірно, найздібніший російський генерал, був відсторонений від командування.  Росія зараз не має значного наступального потенціалу. Її стратегія полягає в тому, щоб продовжувати терор проти цивільного населення доти, доки українці не зможуть більше терпіти.  Це, судячи з мого досвіду, не є життєздатним підходом.  З іншого боку, Росія мала час, щоб інтенсивно укріпити довгу лінію оборони на сході і півдні і підготуватися до українських наступальних дій. Це робить українські наступи дуже складними.
Україна хотіла наступати минулого року, ще до того, як були збудовані укріплення.  Їй не вистачало необхідної зброї, а Ілон Маск вирішив відрізати Україну від комунікацій.  Цей крок, ймовірно, продовжив війну. Оскільки рішення Маска ґрунтувалося на засвоєнні ним російської пропаганди про ядерну війну і супроводжувалося повторенням цієї пропаганди, він зробив ядерну війну більш імовірною.  Якщо можновладці доносять меседж про те, що достатньо лише говорити про ядерну війну, щоб виграти звичайні війни, то ми матимемо більше країн з ядерною зброєю і більше звичайних воєн, які можуть перерости в ядерні. На щастя для всіх нас, Україна не піддалася на цю лінію російського залякування.
Минулого року Україна не мала зброї, якої потребувала, частково з тієї ж причини: Американці дозволили російській пропаганді витіснити стратегічний розрахунок. На сьогоднішній день, однак, американська сторона в цілому зрозуміла, що ядерна загроза з боку Росії була психологічною операцією, спрямованою на уповільнення поставок озброєнь.  Сполучені Штати та європейські партнери надали Україні зброю, яка була абсолютно необхідною. Однак, з історичної точки зору, темпи є повільними.  Винищувачі надходять, але запізнюються на рік для нинішнього наступу.  Тож українці зараз намагаються наступати в умовах, які американські штабні офіцери вважали б складними.  Американці сприймають як належне економічну перевагу, попереднє знищення логістики та панування в повітрі, але жоден з цих факторів не описує українську позицію.  Українці навіть не мають чисельної переваги, не кажучи вже про 3-1 чи 5-1, що було б стандартною порадою для наступу.
Бої цього літа були дуже важкими і дуже дорогими для України, важчими і дорожчими, як мені здається, ніж вони мали бути.  Сьогодні я відвідав поранених солдатів у реабілітаційному центрі; серед багатьох почуттів, які це викликало, було почуття провини за те, що мій народ міг би зробити більше, щоб захистити цих людей. (Якщо ви хочете захистити їх, подумайте про те, щоб зробити подарунок "Повернись живим" або "United24", або "Єднаймося з Україною").
Тим не менш, українських територіальних успіхів цього літа було достатньо, щоб викликати шквал закликів до припинення вогню з боку дружніх до Кремля голосів.  З огляду на те, як працюють ЗМІ, ці заклики (а не події на місцях) іноді здаються новинами.  Прокремлівські публіцистичні статті просувають припущення, що Україна не просувається вперед, хоча насправді вона просувається. Союзники Кремля наводять свої аргументи з точки зору страждань українців, але ніколи не посилаються на українців, а також на дані опитувань, які свідчать про переважну підтримку війни.
Немає жодних підстав вважати, що Кремль справді відчував би себе обмеженим такою угодою в будь-якому місці; він навіть не почав дотримуватися умов угоди після свого останнього вторгнення, і, вторгнувшись знову, Москва порушила всі свої домовленості з Україною (при цьому чітко давши зрозуміти, що не вважає Україну державою).  Російські пропагандисти, виступаючи перед російською аудиторією, не приховують, що їхньою метою є знищення української нації, а припинення вогню було б лише засобом виграти час. Тепер, коли ядерний блеф значною мірою вичерпав себе, Москва змінила свій підхід, намагаючись змусити людей повірити, що на полі бою нічого не відбувається.  Москва сподівається мотивувати союзників України стримувати Україну достатньо довго, щоб Росія змогла змінити баланс сил на свою користь.
Україна розгортає власний ударний потенціал дальнього радіусу дії для знищення літаків і логістики на російській території, що є необхідною умовою для перемоги у війні.  Це незручний розвиток подій, оскільки західні партнери не завжди продумують, як можна закінчити таку війну.  Вона закінчується, коли одна сторона перемагає.  Питання в тому, хто перемагає і за яких умов.
Американські союзники дотримуються правильної точки зору, що Україна, щоб перемогти, повинна прорвати російську оборону.  Але українців просто не так багато, щоб кидати їх в атаку, і з української точки зору, ці життя повинні бути поставлені під загрозу, коли поле бою вже сформоване.  Поняття прориву також занадто вузьке.  Навіть якщо не брати до уваги цінність життя, про яку йдеться у цій війні, військова історія показує, що перемоги на полі бою є завершальною стадією більшого процесу, який починається з матеріально-технічного забезпечення.
Ця війна принесла абсолютно нову теорію того, що означає оборонна війна: боротьба лише на власній території.  Це не відповідає міжнародному праву і ніколи не мало сенсу.  Це схоже на вболівання за баскетбольну команду, але при цьому вважати, що вона повинна грати, не виводячи м'яч за межі майданчика, або вболівати за боксера, але стверджувати, що йому не можна бити після того, як це зробив його суперник.  Якби таке поняття існувало в минулих війнах, жоден з партнерів України не виграв би жодної з тих воєн, якими вони пишаються.
Озвучене занепокоєння полягає в тому, що Росія може "піти на ескалацію".  Цей аргумент є тріумфом російської пропаганди.  Жоден з транскордонних ударів України не зробив нічого, окрім зменшення російського потенціалу.  Жоден з них не змусив Росію робити те, чого вона ще не робила.  Поняття "ескалація" в цьому контексті є непорозумінням.  Намагаючись зруйнувати російську логістику, Україна намагається закінчити війну.  Україна не буде робити в Росії більшість з того, що Росія зробила в Україні.  Вона не буде окупувати чи захоплювати території, не буде страчувати цивільних, не буде будувати концтабори і катівні.  Що їй треба дозволити, щоб мати шанс зупинити ці російські дії в Україні, так це мати можливість перемогти у війні. З кожним селом, яке Україна повертає назад, ми бачимо найважливішу деескалацію: відхід від воєнних злочинів і геноциду до чогось більш схожого на нормальне життя.
Перемога буде важкою, але це актуальна концепція.  Я не знаю жодного українця, який би не втратив друга або члена сім'ї на цій війні.  Мої друзі зараз, як правило, мають певні темні кола навколо очей і схильність дивитися в середню дистанцію.  І все ж рівень рішучості дуже, дуже високий. За кілька днів, що я тут перебуваю, в обох містах, де я ночував, відбулися ракетні обстріли або поблизу них, кривавий російський напад на ринок, спроба Росії перекрити експорт українського зерна за допомогою ракет і безпілотників.  Це повсякденне життя - але це українське повсякденне життя, а не наше.  Українці ведуть всі бойові дії, а ми частково фінансуємо їх.  Однак те, що захищає український опір, виходить далеко за межі України.
Українці захищають правовий порядок, встановлений після Другої світової війни.  Вони виконали всю місію НАТО з відбиття нападу Росії, витративши на це мізерний відсоток військових бюджетів НАТО і не зазнавши жодних втрат з боку членів Альянсу. Українці роблять війну в Тихому океані набагато менш імовірною, демонструючи Китаю, що наступальні операції є складнішими, ніж здається.  Вони зробили ядерну війну менш імовірною, продемонструвавши, що ядерний шантаж не обов'язково спрацює.  Україна також бореться за відновлення експорту зерна до Африки та Азії, де мільйони людей опинилися під загрозою через напад Росії на українську економіку.  І останнє, але не менш важливе: українці демонструють, що демократія може себе захистити.
Українці забезпечують нам таку безпеку, якої ми не могли б досягти самостійно.  Я боюся, що ми сприймаємо ці безпекові здобутки як належне.  (У більш цинічні моменти я боюся, що деякі з нас, можливо, навіть деякі кандидати в президенти, ображаються на українців саме за те, що вони нам так багато допомагають).
Ця війна не закінчиться через одну раптову подію, але й не триватиме нескінченно.  Коли і як вона закінчиться, багато в чому залежить від нас, від того, що ми робимо, скільки допомагаємо. Навіть якби нам було зовсім байдуже до українців (а так і повинно бути), доведення цієї війни до перемоги України було б найкращим, що американці могли б зробити для себе. Дійсно, я не думаю, що в історії зовнішніх відносин США коли-небудь був шанс забезпечити так багато для американців, доклавши так мало зусиль з боку американців. Я сподіваюся, що ми скористаємося цим шансом.

Offline fakir

« Reply #7640 : Вересень 10, 2023, 19:47:20 »
Провокаційне питання: а він чий і звідки годується? Вибачте....
він годується звідки треба годується  :sarcastic:
я просто уточнюю про "монобільшість" люди її пхнуть куди треба і куди ні
судячи з заяв самого, суд, покищо, вшанує Конституцію, а там побачим  :pardon:

Offline kolyan68

• Донецк, Украина
« Reply #7641 : Вересень 10, 2023, 20:38:48 »
В нас же по закону
:sarcastic: :pardon:
Сміх сміхом, але ідея нав'язування нам виборів всупереч національному законодавству мені зовсім не подобається.
Бо дуже сильно тхне тим самим "зовнішнім управлінням", про яке кацапи кажуть.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #7642 : Вересень 10, 2023, 21:32:44 »
Авжеж, американці більш за все хочуть єрмака на царство ще на п'ять років, сплять та бачать.
А про законність і конституцію - перше з чого почав майбутній боневтік (тоді ще янелох) і конституційний суд - підтерлися конституцією і законом про вибори і розігнали Раду.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #7643 : Вересень 11, 2023, 09:30:40 »
ЗСУ звільнили частину Опитного під Донецьком, – Маляр
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Eney

« Reply #7644 : Вересень 11, 2023, 09:39:05 »
- Квадратну ракети привезла? Ні!!! До побачення. Ауфідерзейн.

Online Teagan

« Reply #7645 : Вересень 11, 2023, 15:03:34 »
Цитувати (виділене)
Чому слово «геноцид» не звучить на Заході? Правда полягає в тому, що люди знають що це геноцид [росії проти України - ред.], але люди уникають говорити про це, тому що доведеться відповідати на запитання «Чому я бездіяв раніше?»

Повне інтерв'ю Снайдера

Online Teagan

« Reply #7646 : Вересень 11, 2023, 15:04:16 »
І в оригіналі без перекладу https://www.youtube.com/watch?v=jXBJ8QHEPAI

Offline Eney

« Reply #7647 : Вересень 11, 2023, 16:20:28 »
Чомусь продумалося, а от припустимо, взяли нас в ЄС... Просто цікаво, ми будемо гіршими за Угорщину, чи кращими? В політичному плані, звісно.

Offline Фрипп

« Reply #7648 : Вересень 11, 2023, 17:12:29 »
Чомусь продумалося, а от припустимо, взяли нас в ЄС
Згоден!

Offline Galuska

• Вена-Будапешт
« Reply #7649 : Вересень 11, 2023, 18:14:34 »
Так, а чому тут нихто не пише?

https://t.me/DIUkraine/2836
https://t.me/Tsaplienko/39133
Цитувати (виділене)
Україна повернула під свій контроль «вишки Бойка», - ГУР

Унікальну операцію зі встановлення контролю над «Вишками Бойка» провели силами підрозділів ГУР МО України, зокрема під контроль були повернуті бурові платформи «Петро Годовалець» та «Україна», а також СПБУ «Таврида» і СПБУ «Сиваш».

Під час проведення операції спецпризначенцям вдалося захопити цінні трофеї: запас вертолітних боєприпасів типу НАР (некерованих авіаційних ракет), а також РЛС «Нева», яка може відстежувати рух суден у Чорному морі.

Під час однієї з фаз цієї операції відбувся бій між українськими спецпризначенцями на катерах та російським винищувачем Су-30.
аватар взяла поносить у http://gapchinska.livejournal.com/

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.