Автор Тема: Українська політика. Війна. 15 листопада -

Offline Shannou

• Global Moderator
  • Стать: Чоловіча
  • The world is yours
Re: Українська політика. Війна. 15 листопада -
« Reply #6810 : Липень 27, 2023, 21:18:04 »
Бойцы 35-ой бригады морской пехоты ВМС ВСУ и батальон "Арей" УДА освободили Старомайорское. Видео опубликовано президентом Зеленским.

@yigal_levin
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Pe

« Reply #6811 : Липень 27, 2023, 21:45:25 »
Ось воно як! Ну, Бог у поміч.
Цікаво, деж це йому так хвоста накрутили?
@Мадам Петрановская , Ну может там, где обиделись на и после чего писали, что к коррупции претензий нет и вот совсем другая причина и т д , хз)))
А так, то я подписалась на новости Черновцов и Западной Украины, с удовольствием прочитаю как тварей будут закрывать)))
Пока взялись за военкоматы, но меня лично больше те интересуют, кто внаглую миллионы пилят, хотя себе и говорю, чтобы просто не читала и отписалась от новостей, бо ничего нового
Но да, в комбинации сборов ребятам в армию и тем суммам, что пилят, то бешусь. Сильно

Offline Фрипп

« Reply #6812 : Липень 27, 2023, 23:22:50 »
Нічого ще не почалося, і ніхто йому нічого не накрутив. Так, пару спускають, потроху зовсім, та і все.
Всі ж забудуть що було через пару тижнів.

Offline Eney

« Reply #6813 : Липень 28, 2023, 10:45:45 »
Цитувати (виділене)
Рада звернулася до ЮНЕСКО, парламентів та урядів її держав-членів про необхідність позбавлення рф членства в ЮНЕСКО

✅ЗА - 296

Від імені Українського народу Верховна Рада України звертається до:
🔹ЮНЕСКО щодо подальшого позбавлення російської федерації членства в ЮНЕСКО та її органах;

🔹ЮНЕСКО невідкладно направити в Україну місію для оцінки збитків, завданих російськими атаками на об’єкти Всесвітньої спадщини у Львові та в Одесі, визначення допомоги та можливих дій ЮНЕСКО для захисту об’єктів культурної спадщини в Україні від російської агресії;

🔹Парламентів та урядів іноземних держав здійснити всі можливі заходи для розслідування злочинів, притягнення до відповідальності та справедливого покарання всіх винних у їх скоєнні в рамках національних та міжнародних юрисдикцій.
Цитувати (виділене)
Також Рада ⚕️ звернулася до ООН, парламентів та урядів країн, Міжнародного комітету Червоного Хреста, Незалежної міжнародної медичної гуманітарної організації "Лікарі без кордонів" щодо забезпечення обміну та повернення в Україну військовополонених захисників Маріуполя

✅ЗА #9525 - 293 голосів

Offline Eney

« Reply #6814 : Липень 28, 2023, 12:52:58 »

Цитувати (виділене)
“Укрпошта” планує випустити марку на честь української фехтувальниці Ольги Харлан, яка була дискваліфікована на Чемпіонаті світу з
фехтування в Італії через відмову потиснути руку суперниці з Росії, яку перемогла.
Маски знято.
Очі в очі,
мить –
застигла на віки́.
Судді, глядачі
«і прочі»…
Траєкторія руки.
Крок назустріч –
ані кроку.
Шабля, пауза,
укол.
Ціпеніє
в стані шоку
ліберальний
протокол:
аяяй,
хіба ж так можна,
заголовками –
кліше;
і горить
клітинка кожна:
ворог – пауза –
туше.
27.07.2023
Наталія Ковалик

« Останнє редагування: Липень 28, 2023, 15:17:32 від Eney »

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #6815 : Липень 28, 2023, 12:54:04 »
Цитувати (виділене)
Нардеп від "Слуги народу" Ігор Кривошеєв написав (https://www.pravda.com.ua/news/2023/07/28/7413203/) заяву про вихід із політичної ради партії та самої партії через кадрову політику цієї політичної сили.

"Мабуть всім відомо про скандал з нардепами Арістовим і Тищенко, та певно мало кому відомо, що ці двоє мали картбланш на прийняття партійних рішень по Закарпатській області. Дотичним закарпатцям було чудово зрозуміло, що це за люди, але на центральному рівні нам довелося чекати публічних скандалів. Вони покарані, ніби питання вичерпано. Але вони обидва – це результат кадрової політики партії. Це системна проблема", – заявив Кривошеєв.

Він додав, що йому соромно, що він раніше "мовчки до цього ставився"
Злякався.

Offline Shana

• Стать: Жіноча
  • Київ/Чернігівщина
« Reply #6816 : Липень 28, 2023, 16:25:26 »
 :smile7:
Цитувати (виділене)
Попри готовність Міністерства культури витратитися на сталь європейського виробника для заміни радянського символу на монументі "Батьківщина-Мати", виявилося, що "Запоріжсталь"вже надав сталь безплатно та сплатив за розробку проєкту.

Це випливає із заяви, яка розміщена на сайті "Запоріжсталі".

"Запоріжсталь" на запит Міністерства культури та інформаційної політики України безплатно надав всю сталь для виготовлення герба та сплатив за розробку проєкту заміни радянського символу", - йдеться в заяві.

На підприємстві кажуть, що про претензії до сталі вперше почули лише після того, як Мінкульт розмістив на своєму сайті заяву.
Cпойлер
"При вхідному контролі з боку підрядника до "Запоріжсталі" не було озвучено чи передано жодних актів дефектовки, претензій чи інших документів, які б засвідчували невідповідність нержавіючого прокату встановленим нормам якості, механічним або хімічним параметрам. Про начебто виявлені невідповідності прокату та неможливість його використання у проєкті реконструкції монумента "Батьківщина-Мати" підприємство-виробник української сталі дізналися із заяви Мінкульту від 25 липня", - наголосили на "Запоріжсталі".

Як стверджують на підприємстві, будь-які незначні відхилення товщини у партії прокату, поставленій підряднику, є нормативними та залишаються у межах допустимої похибки, про що підрядник був попереджений заздалегідь.

"Готові провести незалежну експертизу щодо якості сталі з "Запоріжсталі", - зазначається в заяві.

"Саме українська сталь, якій роками довіряють в Україні та по всьому світу, яка є у НСК "Олімпійському", новому саркофазі ЧАЕС, Дарницькому мості, найбільшому флагштокові України, мосту у Генуї, лондонському хмарочосі Shard, та ще у сотнях відомих будівель і символів", - наголосили на "Запоріжсталі".

На підприємстві також відкрили, які вимоги висувало Міністерство культури та інформаційної політики, а також генеральний підрядник проєкту ТОВ "Основа", до сталі.

Так, було визначено два типу металу для виготовлення тризубу: нержавіюча сталь "Запоріжсталі" завтовшки 1,7 мм та сталь закордонного виробництва завтовшки 1,5 мм.

Ключовими вимогами підрядника проєкту до виробника української сталі була повна відповідність металу марці сталі AISI 321: товщина нержавіючого прокату 1,7 мм та повна відповідність металу марці сталі 12Х18Н10Т.

Саме таку сталь використовували для зведення монументу у 1981 році.

"Зливок відповідної марки сталі було прокатано до проєктної, погодженої з підрядником товщини у 1,7 мм на виробничих потужностях "Запоріжсталі". Згідно вимог генпідрядника, прокат комбінату не проходив додаткову обробку поверхні металу, оскільки ці роботи підрядчик зобов’язався виконати самостійно на власному обладнанні", - розповіли на "Запоріжсталі".

"Ми впевнені, що сталь виготовлена на "Запоріжсталі" підходить для виробництва тризуба", - наголошується в заяві.

На підприємстві попередили, що будуть захищати честь українського виробника і української сталі.
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Фрипп

« Reply #6817 : Липень 28, 2023, 18:50:16 »

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #6818 : Липень 28, 2023, 19:00:03 »
Пишуть, що Ольга Харлан отримала автоматичну кваліфікацію на Олімпіаду-2024 від Міжнародного олімпійського комітету.

Offline Teagan

« Reply #6819 : Липень 28, 2023, 19:49:24 »

Люблю такі заголовки. Можна навіть відео не дивиться.

Offline Eney

« Reply #6820 : Липень 28, 2023, 20:57:10 »
Епічний приліт в Донецьку
Відео.
https://t.me/bochkala_war/14681

Offline Smoke

« Reply #6821 : Липень 28, 2023, 22:22:25 »
Пишуть, що Ольга Харлан отримала автоматичну кваліфікацію на Олімпіаду-2024 від Міжнародного олімпійського комітету.
Бах пытается спасти свой проект допуска русни и белорусов в нейтральном статусе.
А если что-то нужно объяснять, то ничего не нужно объяснять.

Offline Фрипп

« Reply #6822 : Липень 28, 2023, 23:02:14 »
Люблю такі заголовки.
Зара без цього нікуди  :(

Offline Eney

« Reply #6823 : Липень 29, 2023, 09:17:38 »

Корупція - це про дихати.

https://twitter.com/epravda/status/1684864542919016451

Offline Homiak

• Украина, Запорожье
« Reply #6824 : Липень 29, 2023, 20:01:03 »
Возив маму до бабусі з дідусем повідати на інший кінець міста.
Через годину як поїхали додому - уламки чогось смертоносного впали за 100 метрів від будинку поряд з супермакетом.
Дві людини загинуло.
Memento mori...

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
« Reply #6825 : Липень 29, 2023, 20:11:26 »
Та задовбали вже Запоріжжя і Херсонську область кошмарити. Шоб у них все повидсихало і ничого не виходило.
Злобная заинька

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #6826 : Липень 29, 2023, 20:41:31 »
Возив маму до бабусі з дідусем повідати на інший кінець міста.
Через годину як поїхали додому - уламки чогось смертоносного впали за 100 метрів від будинку поряд з супермакетом.
Дві людини загинуло.
Memento mori...
Неподалік від моїх близьких родичів. Як раз  з ними по телефону говорили, що нібито день спокійний- і відразу"О, щось прилетіло близько". Пишуть. іскандер

Offline Teagan

« Reply #6827 : Липень 29, 2023, 21:56:55 »
Повідомляють, що у русні з мостом через Чонгар знов трапилось якесь головотяпство

Є офіційне підтвердження від наших https://t.me/ssternenko/18846

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #6828 : Липень 29, 2023, 22:38:51 »
Цитувати (виділене)
Монумент "Батьківщина-мати" у Києві пропонують перейменувати на "Україна-мати", рішення ще має затвердити Мінкульт. Джерело: гендиректор Національного музею історії України у Другій світовій війні Юрій Савчук в інтерв'ю Українському Радіо Пряма мова: "У нас відбулося засідання вченої ради нашого музею, і на ньому було ухвалено важливі рішення.
Як на мене - знести це совкове уйобище до партійної мами. Скільки тризубів на неї не начепи воно совковим уйобищем бути не перестане.

Offline Фрипп

« Reply #6829 : Липень 29, 2023, 22:58:53 »
Ще й повісять криво

Offline AVI

« Reply #6830 : Липень 30, 2023, 12:41:29 »
Портніков:
Цитувати (виділене)
Дякую всім,хто привітав мене із підписанням президентом указу «Питання Національної премії імені Тараса Шевченка»

Offline Мадам Петрановская

• А хто борець, той здобуває світ.
« Reply #6831 : Липень 30, 2023, 15:01:42 »
Послухала сьогодні Ігора Лапіна. Аж полегшало. А то іноді починаю думати, що бажання помсти мене захлинає і я не відчуваю реалій.
Пан Ігор вважає, що всеохоплююча влада несе за собою всеохоплюючу відповідальність. Вся повнота влади зараз у президента. То ті люди, якіх він привів до виконавчої влади, приведуть його (президенда) до гільотини.
Для мене, як до агресивної порохоботки, це дуже співзвучно.
-Ты не туда идешь! Огни в другой стороне.
-Мне все равно, я зажгу свои.

Offline Teagan

« Reply #6832 : Липень 30, 2023, 15:38:40 »
Все ж таки цю дурну бандуру реконструюють. Ну може хоч кошторис трохи порiзали пicля скандалу.

У Києві почали демонтаж радянського герба з монументу «Батьківщина-мати».

Український тризуб там має з'явитися до 24 серпня.
https://t.me/gruntmedia/35608?single

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
« Reply #6833 : Липень 30, 2023, 19:09:45 »
Відео.
Згадала, як ще в молоді мої роки, у буремні 90-ті мені пропонували там роботу. Бо роботи взагалі не було, а треба було якось їсти.... Вопчем, прийшла я туди, подивилась, хто там ходить і про що говорить, і тихо пішла... ПиСи. лісу поряд не було...  :pardon:
"Кстати, ты заметил, что этот мир полон людей, которые совершенно уверены, что прекрасно понимают, что происходит с остальными?" Макс Фрай

Offline Eney

« Reply #6834 : Липень 30, 2023, 19:28:14 »
Відео.
Згадала, як ще в молоді мої роки, у буремні 90-ті мені пропонували там роботу. Бо роботи взагалі не було, а треба було якось їсти.... Вопчем, прийшла я туди, подивилась, хто там ходить і про що говорить, і тихо пішла... ПиСи. лісу поряд не було...  :pardon:
Пишуть, що прилетіло з окупованого боку.

Offline Eney

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
« Reply #6836 : Липень 30, 2023, 19:36:35 »
Відео.
Я це можу стверджувати навіть без інших нарисів. ця частина будинку дивиться на південь, а він точно весь окупований. З півночи туди через будинок ракета навряд чи могла попасти. Я добре знаю, бо якраз на протилежній стороні вулиці знаходиться дитяча лікарня, в яку я все своє дитинство проходила, то дуже добре знаю той район, у місцевих він має назву Пожарка, бо тут колись була Пожарна площа і в старі часи - майже центр міста.
"Кстати, ты заметил, что этот мир полон людей, которые совершенно уверены, что прекрасно понимают, что происходит с остальными?" Макс Фрай

Offline fakir

« Reply #6837 : Липень 30, 2023, 20:59:37 »
Відео.
Я це можу стверджувати навіть без інших нарисів. ця частина будинку дивиться на південь, а він точно весь окупований. З півночи туди через будинок ракета навряд чи могла попасти. Я добре знаю, бо якраз на протилежній стороні вулиці знаходиться дитяча лікарня, в яку я все своє дитинство проходила, то дуже добре знаю той район, у місцевих він має назву Пожарка, бо тут колись була Пожарна площа і в старі часи - майже центр міста.

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
« Reply #6838 : Липень 30, 2023, 21:13:41 »

Ти хочеш сказати, що нам такі дали і ми ними пуляємо з авіації біля Донецька? Бо звідти до найближчої Красногорівки 30км.  :scare3:
« Останнє редагування: Липень 30, 2023, 21:24:13 від Няма Донецкая »

Offline fakir

« Reply #6839 : Липень 30, 2023, 21:38:27 »

Ти хочеш сказати, що нам такі дали і ми ними пуляємо з авіації біля Донецька? Бо звідти до найближчої Красногорівки 30км.  :scare3:
там на картинці зазначено: застосовується рсзв м270 та м142 Himars
дальність 150 км, з розворотом 70 км

так, дали

захід на ціль з протилежного боку можуть використовувати для обходу ппо, або для уникнення ураження цивільних

0 Користувачів і 14 Гостей дивляться цю тему.