Автор Тема: Українська політика. Війна. 15 листопада -

Offline Фрипп

Re: Українська політика. Війна. 15 листопада -
« Reply #5280 : Червень 07, 2023, 18:38:25 »
Франція це Я

Offline Leo_need

• Стать: Чоловіча
  • Україна, м.Київ
« Reply #5281 : Червень 07, 2023, 18:48:11 »
Я расплакалась, когда увидела это видео.
Ну хоть эту кроху спасли.

Offline Ash

• Стать: Жіноча
« Reply #5282 : Червень 07, 2023, 19:05:43 »
Не хвилюйтесь, все по плану.

Грає у доброго царя та  злих бояр. У частини населення прокатить та ще й рейтинг зросте.
Одесса-это Украина.
At the suit of pozemka: Covid 19 (01.20)
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #5283 : Червень 07, 2023, 19:11:26 »
У Києві невідомі висловили свою обурення позицією Організації Об’єднаних Націй щодо підриву Каховської ГЕС.

https://twitter.com/yo_syp/status/1666315655518224385

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #5284 : Червень 07, 2023, 19:41:02 »
Якщо щось незрозуміло - не соромтеся, питайте у експерта.

Offline RedCat

« Reply #5285 : Червень 07, 2023, 19:45:17 »
шось мене ця фотка порвала в шмаття

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
« Reply #5286 : Червень 07, 2023, 19:57:13 »
"Лупайте сю скалу! Нехай ні жар, ні холод. Не спинить вас!

Я не знаю які я емоції відчуваю в даний момент. Радість, щастя, підняття, ейфорію. Складно їх охарактеризувати.

Мені казали неможливо в різний час, в різних кабінетах, з різною тональністю в голосі, з різною аргументацією.

Мені казали неможливо проломити 3 кордони оборони, пʼятиметровий паркан, рів з крокодилами, та колючій дріт під напругою навкруги Міністерства оборони. Я рік ломилась туди обдираючі коліна і не тільки.

Мені казали неможливо. Зайти громадськістю та контролювати процеси в Міністерстві оборони. Я погоджувалась, але виносила мозок Міністру оборони.

Мені казали неможливо повернути торги МО на Прозорро. Я виносила мозок в інших  кабінетах.

Мені казали неможливо проторгувати харчування на 2 півріччя 2023 року на Прозорро. Я погоджувалась, і майже 3 тижні просиділа в Департаменті державних закупівель.

Мені казали, що ніхто не вийде на торги на Прозорро. Я вірила і тримала кулаки.

Мені казали….

Сьогодні вперше з моменту повномасштабного вторгнення відбулись торги Міністерства оборони на Прозорро.

Загальна вартість лотів була 24 671 395 000 гривень. Ви не помилились 24 мільярди гривень.

Попередньо сума на яку проторгували складає 18 298 870 368 гривень. Ви не помилились на 6 мільярдів 200 мільйонів дешевше.  Заощаджені державні ( наші з вами та платників податків Америки) кошти ПОПЕРЕДНЬО складають у відсотках 25,6 %, у грошах 6 298 870 368 гривень. 

Так, це все попередньо. Завтра ми відкриваємо документацію і перевіряємо на дотримання кваліфікаційних вимог. Але я не думаю, що щось от геть суттєво зміниться.

Так, мені б хотілося, щоб зайшло більше бізнесів. І може побачивши ці торги наступного разу бізнес буде більш сміливо виходити на торги.

Так, все ще можна критикувати. Але, великого слона їдять маленькими шматочками.

Єдине, завтра  в Київському окружному адміністративний  суді на 11.30 скандально відомий фігурант яєць по 17-ть  ТОВ "Актив компані"  буде оскаржувати  всі 22 процедури закупівлі харчів для ЗСУ по Прозорро. Запрошуємо всіх небайдужих долучитися до відкритого судового процесу.

"Лупайте сю скалу! Нехай ні жар, ні холод. Не спинить вас!

Можно розповсюдити, комусь сьогодні буде не дуже добре спатися 😈😈😈

Автор Дана Ярова
Злобная заинька

Offline jeckie

• Ірпінь, Донецьк
« Reply #5287 : Червень 07, 2023, 22:31:54 »
Думаю, все кто наши зарубежном, нужно согласовывать акции, письма счастья во все организации.
Говори, что писать. Фокус.Я всегда готова.
Экоцид?
Цитувати (виділене)
Прошу кожного поширити ці твіти та тегати перелічені там організації (або світових активістів) і просити звернути увагу на проблему потоплення росією Півдня нашої країни. Перший твіт є основним, інші два містять перелік наслідків та перелік порушень рф.
Апд. Дивно, не вставляється твіт, пише, що не існує. Приберіть пробіл після першої букви і буде посилання.
h ttps://twitter.com/igorlachenkov/status/1666498032865533965?s=46&t=TPsfKF-IAjpN25eQwJHzDg

Offline Milena

« Reply #5288 : Червень 07, 2023, 22:35:36 »
"Лупайте сю скалу! Нехай ні жар, ні холод. Не спинить вас! Можно розповсюдити, комусь сьогодні буде не дуже добре спатися 😈😈😈 Автор Дана Ярова
Яке щастя, що в нас є такі люди.

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
« Reply #5289 : Червень 07, 2023, 23:16:14 »
В Україні можуть частково відкрити повітряний простір та запустити аеропорт Львова, — голова ОВА Козицький

"Ми сподіваємося, що так як зерновий коридор, так може бути і гуманітарний коридор, який може бути забезпечений Європейським Союзом", - заявив він.

За його словами, цю тему обговорювали підписання угоди про приєднання України до програми Євросоюзу "Механізм З'єднання Європи".

Надіслати новину @realukraine_bot
👉 ПІДПИСАТИСЯ
Злобная заинька

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #5290 : Червень 07, 2023, 23:23:28 »
В Україні можуть частково відкрити повітряний простір та запустити аеропорт Львова, — голова ОВА Козицький
А можуть не відкрити.
Я взагалі це слабо уявляю. Летить літак до Львова, русня запускає ракети, на літаку лунає сирена, стюардеси роздають пасажирам каски та віскарь...
Чи як у ГТ Києва, просто висадять всіх з літака над найближчим бомбосховищем?

Offline Teagan

« Reply #5291 : Червень 07, 2023, 23:55:47 »
А можуть не відкрити.
Я взагалі це слабо уявляю. Летить літак до Львова, русня запускає ракети, на літаку лунає сирена, стюардеси роздають пасажирам каски та віскарь...
Чи як у ГТ Києва, просто висадять всіх з літака над найближчим бомбосховищем?
Бгг.
Я теж не уявляю. Цікаво як там в Ізраілі, в них же теж загрози обстрілів, але літаки собі літають, ще й в туристичних масштабах. Правда не балістика.

Offline Sasha_girl

• Украина, Киев
« Reply #5292 : Червень 08, 2023, 07:49:43 »
Я теж не уявляю. Цікаво як там в Ізраілі, в них же теж загрози обстрілів, але літаки собі літають, ще й в туристичних масштабах. Правда не балістика.
Система распознавания "свой-чужой".
Цитувати (виділене)
Диспетчерские службы гражданских аэропортов поддерживают постоянную радиосвязь с диспетчерскими службами ВВС Израиля.

Даже рашисты закрыли небо на Юге и в Центре.
Цитувати (виділене)
Росавиация вновь продлила запрет на полеты на юг России. Закрыты аэропорты Анапы, Белгорода, Брянска, Воронежа, Геленджика, Краснодара, Курска, Липецка, Ростова-на-Дону и Элисты. Самолеты также не летают в Крым. Впервые авиасообщение с этими городами закрыли 24 февраля, в день вторжения российских войск в Украину.
Борітеся — поборете! Вам бог помагає!

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #5293 : Червень 08, 2023, 10:07:03 »
Володимир Молчанов

14 h

Заплавну частину центра затопило на 2 м - на Богородицькій, останній перед схилом корінного берега. Це означає підняття рівня на 3,5 метри. Майже вдвічі вище за розрахунковий максимум згідно з рельєфом. Таке враження, що води у водосховищі було на кубічний кілометр більше, ніж повинно було бути. Або вона досі не проклала собі шлях в нижньодніпровські піски. 
1. Цікаво, скільки протримається напірний каналізаційний колектор над Верьовчиною з Шуменського на очисні споруди. Він має бути зараз у воді по самі більця. Якщо прорве, ну ви самі розумієте...
2. Багатоповерхівки. На щастя, внизу немає будинків гнучкої схеми, але немає впевненості щодо кількох хрущовок в районі Морпорту і Одеської площі. Якщо вони на піщаній подушці, а не на монолітному бетонному фундаменті чи на забитих у скельну породу сваях, вони можуть скластися так само, як вчора склався  приватний будинок (новий на вигляд) на вулиці Чайковського.
3. В Олешках щонайменше такий самий рівень, в Голій Пристані не менше 3 м. Ті самі побоювання щодо п'ятиповерхівок.
4. це означає, що вода безперечно підтопила чи затопила російські лісові бази. на схід від Раденська, на південьвід Нечаєва, на північ від Гладківки, не кажучи про ближчі - в елеваторському лісі, на Нібулоні в Гопрах і під Олешківським мостом. Також буде виконано чи перевиконано гарні прогнози щодо Кінбурнської коси. Вона піде під воду. Або вже пішла. Лишається сподіватися, що місцевих цивільних давній браконьєрський досвід співіснування з різними владами, як приховати від неситих окупантів човни, і як зараз з їх допомогою врятуватись.
5. Навіть якщо окупанти перетягнули техніку і артилерію на піщані пагорби і звідти стріляють, підвозу снарядів і пального не буде, як і можливості їм переміщувати ту техніку. Тобто її знищення - справа часу.

Offline Мадам Петрановская

• А хто борець, той здобуває світ.
« Reply #5294 : Червень 08, 2023, 10:40:07 »
В Криму тиша. Жодних груп з помощі людям чи тваринам з затоплених теріторій.
Зубков, скотиняка, має купу місця у своєму парку, але не ворушиться. Ось така руская любов до животних.  :smilie9:
-Ты не туда идешь! Огни в другой стороне.
-Мне все равно, я зажгу свои.

Offline Sasha_girl

• Украина, Киев
« Reply #5295 : Червень 08, 2023, 10:44:51 »
Зубков, скотиняка, має купу місця у своєму парку, але не ворушиться. Ось така руская любов до животних. 
Зубков уже пропиарился на еноте. Зачем ему еще какая-то любовь?

Offline Teagan

« Reply #5296 : Червень 08, 2023, 10:54:29 »
Мені не віриться шо це треба пояснювати на другому році війни, але нам дуже пощастило що Тімоті Снайдер пояснює.

Цитувати (виділене)
Тимоти Снайдер дает журналистам урок элементарной грамотности:

"В Украине разрушена Каховская плотина, контролируемая Россией. Это приносит украинцам гуманитарную, экологическую и экономическую катастрофу. Вот несколько рекомендаций, как писать об этой катастрофе.

1. Избегайте искушения приписывать бедствие обеим сторонам. Это не журналистика.

2. Когда официальный представитель России заявляет, что Украина что-то сделала (например, взорвала плотину), это не является частью истории о событии в реальном мире. Это часть другой истории: обо всех возмутительных заявлениях России об Украине после вторжения в 2014 году.

3. Ставить претензии России рядом с претензиями украинцев несправедливо по отношению к украинцам. То, что говорили представители России, почти всегда было неправдой, тогда как то, что говорили представители Украины, в основном было достоверным. Сопоставление предполагает ложное равенство.

4. Если необходимо процитировать представителя России (например, Дмитрия Пескова), следует упомянуть, что эта конкретная фигура лгала обо всех аспектах этой войны. Это не оскорбление, а контекст. Читатели, вникающие в историю с середины, должны знать предысторию.

5. Если цитируется российская пропаганда для внешнего потребления, то должна цитироваться и пропаганда для внутреннего потребления. Пропагандисты давно утверждали, что украинские дамбы должны быть взорваны. Российский парламентарий считает само собой разумеющимся, что Россия взорвала плотину, и радуется (см. Julia Davis)

6. Когда история начинается с "двухсторонности", читателям сообщают, что объект в физическом мире (например, плотина) — это просто элемент повествования. Их направляют не в тот жанр (литературу) именно в тот момент, когда нужен анализ. Это оказывает им медвежью услугу.

7. Плотины — это объекты. Как их можно разрушить - это тема для экспертов. Достоинством этой статьи NYT является то, что плотины рассматриваются как физические, а не повествовательные объекты. Становится ясно, что плотина, скорее всего, была разрушена взрывом изнутри.

8. Россия контролировала соответствующую часть плотины, когда она взорвалась. Это элементарная часть контекста. Это предшествует всему, что кто-либо говорит. Когда расследуется убийство, сыщики думают о средствах. У России были средства. У Украины - нет.

9. История начинается не с момента взрыва плотины. В течение последних пятнадцати месяцев Россия убивала мирных жителей Украины и разрушала гражданскую инфраструктуру Украины, в то время как Украина пыталась защитить своих людей и структуры, которые поддерживают их жизнь.

10. Обстановка включает военную историю. Атакующие армии не разрушают плотины, чтобы заблокировать собственный путь продвижения. Армии, которые отступают, взрывают дамбы, чтобы замедлить продвижение другой стороны. Украина наступала, а Россия отступала.

11. Объективность не означает рассматривать событие как подбрасывание монетки между двумя публичными заявлениями. Это требует размышлений об объектах и обстановке, которые нужны читателям для понимания в условиях неопределенности".
https://t.me/ShrikeNews/8886

Offline Teagan

« Reply #5297 : Червень 08, 2023, 10:56:33 »
Херсонская военная администрация: На данный момент затоплено 600 квадратных километров территории Херсонской области. Из них 32% - на освобожденном от оккупантов правом берегу, и 68% - на оккупированном левом.

@yigal_levin

« Reply #5298 : Червень 08, 2023, 11:37:37 »
Зубков, скотиняка, має купу місця у своєму парку, але не ворушиться. Ось така руская любов до животних.
Зубков уже пропиарился на еноте. Зачем ему еще какая-то любовь?
Я бачила його відношення до животних в зоопарку Казка, та була впевнена, що він їх реально любить.  :smilie2:

Offline Solmir

• Киев
« Reply #5299 : Червень 08, 2023, 12:23:05 »
Я бачила його відношення до животних в зоопарку Казка, та була впевнена, що він їх реально любить.
Як Кадиров?

Offline Eney

« Reply #5300 : Червень 08, 2023, 12:38:12 »
Зараз багато друзєй жівотньіх вилізе.

там Зе у Херсон приїхав, цікаво, дадуть йому потриматися за якусь звірячку. Президент як ніяк.

https://twitter.com/svettt7/status/1666681934871756801

Offline ~Багира~

• Hero Member
  • Львов
« Reply #5301 : Червень 08, 2023, 13:02:59 »
Тімоті Снайдер пояснює.

А чувак з Албаніі так і робить в ООН.  :good:

Offline Фрипп

« Reply #5302 : Червень 08, 2023, 13:09:52 »
Anton Senenko
32m  ·

Шановні, для того, щоб мінімально не стати жертвами експертів, що пророкують ліквідацію наслідків підриву дамби максимум за 2-3 тижні, пропоную Вам пару джерел, які треба мати на увазі, щоб тримати голову холодною:
По-перше, підпишіться на групу Укргідроенерго, а також на їхній ютьюб-канал https://www.youtube.com/@Ukrhydroenergo, де вони кілька разів на добу викладають свіжі коментарі щодо ситуації на Херсонщині.
Там і про рівень води у водосховищі, і про піки підтоплення, і про стан споруди ГЕС, і про найближчі плани по будівництву/не будівництву перемички тощо.

Це - першоджерело.
Ось два останні короткі включення гендиректора Укргідроенерго Ігоря Сироти
- https://www.youtube.com/watch?v=nbDoL0uwWps
- https://www.youtube.com/watch?v=JOYLszz6JcA

Коротко, по суті, без спекуляцій.
По-друге, фахівці Національна академія наук України також дають свої оцінки ситуації, зокрема:
- завідувач Відділу екологічної гідрології та технічної гідробіології Інституту гідробіології НАН України, член Басейнової ради нижнього Дніпра кандидат географічних наук України Сергій Дубняк - дуже детально, щодо параметрів водосховища, прориву, оцінювання наслідків для інфраструктури, промисловості, сільгоспугідь, навколишнього середовища
https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3719272-naukovec-pro-rujnuvanna-j-vtrati-na-kahovskij-ges-ce-problema-na-desatilitta.html
- директорка Інституту морської біології НАН України Галина Мінчева - про вплив катастрофи на Чорне море https://suspilne.media/498559-stan-morskoi-vodi-v-odesi-monitoritimut-pisla-pidrivu-kahovskoi-ges/

І ще одне.
Чи моделювали науковці сценарії прориву дамби внаслідок руйнування?

Звісно.
Інститут проблем математичних машин і систем НАН України більше місяця тому випустив отаку модель з розрахунками глибин затоплення, еволюцією рівнів води, детальними картами можливого (вже реального) лиха тощо
http://www.immsp.kiev.ua/news/ModeluvannyaZatoplen_2023.pdf

Тобто, в принципі, всі прогнози були в доступі у тих, кому вони мали б бути потрібні.
Чи вони використовуються зараз - інформації не маю.

Майте гарний день.

Offline Sasha_girl

• Украина, Киев
« Reply #5303 : Червень 08, 2023, 14:37:24 »
Зараз багато друзєй жівотньіх вилізе.
Фу, гадость эти постановочные фото.
Вот фото подлинной трагедии людей...

...и зверей.

« Reply #5304 : Червень 08, 2023, 15:24:29 »
Я бачила його відношення до животних в зоопарку Казка, та була впевнена, що він їх реально любить.
Як Кадиров?

Виходить, що так. :smilie9:

Offline Solmir

• Киев
« Reply #5305 : Червень 08, 2023, 17:35:49 »
Головний рабин України Моше Асман потрапив під обстріл російських окупантів у Херсоні в четвер, 8 червня.

Offline Eney

Offline Фрейя

• Hero Member
« Reply #5307 : Червень 08, 2023, 20:04:28 »
Цитувати (виділене)
Спікерка Білого дому Карін Жан-П'єр заявила, що Кремль несе відповідальність за підрив Каховської гідроелектростанції, яка перебувала під контролем російських сил.
Джерело: пресслужба Білого дому.

За словами посадовиці, США все ще працюють над збором інформації про те, що трапилося, але відповідальність у будь-якому разі лежить на Росії, чиєї армії взагалі не повинно бути на українській землі.

“Ця гребля була під контролем Росії, і вони несуть відповідальність за руйнування, заподіяні цією війною. Ми зробимо все, що у наших силах, щоб підтримати народ України в цей непростий час”, – запевнила Жан-П’єр.

Також вона додала, що ця трагедія ніколи б не трапилася, якби Росія не здійснила повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року.

Offline Mrs_Who

• Don't panic!
« Reply #5308 : Червень 08, 2023, 20:23:18 »
 :up:
У Харкові перейменують вулицю та станцію «Пушкінську»

Про таке рішення з посиланням на Департамент інфраструктури Харківської міської ради повідомив Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.
Not all those who wander are lost

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
« Reply #5309 : Червень 08, 2023, 20:28:17 »
Сподіваюсь, наших не зачепить і нічого важливого не зруйнує.
Злобная заинька

Homiak і 8 Гостей дивляться цю тему.