Автор Тема: Українська політика. Війна. 15 листопада -

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Стать: Чоловіча
  • Russia delenda est.
Re: Українська політика. Війна. 15 листопада -
« Reply #5070 : Травень 31, 2023, 19:18:14 »
Цитувати (виділене)
Президент Еврокомиссии Урсула фон дер Ляйен призвала страны-союзники предоставить украинским защитникам еще больше дальнобойного оружия для того, чтобы поскорее закончить эту войну. Об этом сообщает пресс-служба Еврокомиссии.
Цитувати (виділене)
Президент Франции Эммануэль Макрон считает (https://focus.ua/voennye-novosti/569882-shans-na-prochnyy-mir-makron-schitaet-chto-zapad-dolzhen-pomoch-ukraine-v-kontrnastuplenii), что грядущее наступление украинских войск может дать шанс всей нашей планете на новый прочный мир.

Ближайшие несколько месяцев, как отметил президент Франции, могут стать решающими, поэтому союзники обязаны предоставить ВСУ всевозможные военные средства для еще большей эффективности.
Чота хорошее нам собираются выдать?
« Останнє редагування: Травень 31, 2023, 20:06:34 від Volf Ram »

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #5071 : Травень 31, 2023, 21:28:36 »
Цитувати (виділене)
У ГУР підтвердили, (https://www.radiosvoboda.org/a/news-skhemy-hur-vyyizd-trubitsyna/32437399.html) що відомство надавало обвинуваченому в хабарництві  депутату Київської міської ради Трубіцину лист про сприяння щодо виїзду з країни. 

При цьому стверджують, що зробили це на прохання іншої структури, відмовившись її назвати.
А то назвешь - і в ГУР новий очільник з'явиться.
А на загал, називати єрмака "структурою" це щось новеньке.

Offline Shana

• Стать: Жіноча
  • Київ/Чернігівщина
« Reply #5072 : Травень 31, 2023, 21:42:43 »
Цитувати (виділене)
При цьому стверджують, що зробили це на прохання іншої структури, відмовившись її назвати.
А я вже подумала, що Трубіцин теж агент ГУР.  8)
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #5073 : Травень 31, 2023, 21:43:39 »
Ні. Буданов по дівчаткам агентесам.

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
« Reply #5074 : Червень 01, 2023, 03:02:29 »
Епрст, десь неподалік. Шоб перегризли один одного, як щурі.
Злобная заинька

Offline Крижинка

• США
« Reply #5075 : Червень 01, 2023, 04:52:04 »
Двое детей погибло в Деснянском районе. Пиздец, слов не осталось уже.

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
« Reply #5076 : Червень 01, 2023, 10:36:16 »
РДК доповідає:

По МВС Шебекіно оголошено план «Фортеця». «Доблесні» захисники путінської зграї, слідуючи протоколу, зібралися в будівлі управління. Ми дали їм зібратися та «накрили» пакетами ГРАДІВ. Результат вже відомий, навіть у Z-смі)

Дякуємо місцевому населенню за важливу своєчасну інформацію, - добавили бійці Російського Добровольчого Корпусу

https://t.me/operativnoZSU
Злобная заинька

Offline Фрипп

« Reply #5077 : Червень 01, 2023, 11:07:20 »
Близько 02.45 год 1-го червня 2023 року російські  окупанти продовжили серію атак на столицю України – місто Київ. Знову противник підступно атакує балістичними та крилатими ракетами наземного базування з ОТРК «Іскандер». Тож часу на те, щоб сховатися в укриття, не так багато.

Загалом випущено 10 балістичних та крилатих ракет типу «Іскандер» з північного напрямку – Брянська область рф.

Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил ЗС України усі 10 знищено: сім балістичних ракет «Іскандер-М» та три крилаті ракети «Іскандер-К».

На жаль, внаслідок протиповітряного бою є загиблі та поранені, серед них – діти!

Командування Повітряних Сил ЗС України

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
« Reply #5078 : Червень 01, 2023, 11:12:18 »
❗️В мае ликвидировано 17 410 рашистских солдат.

Потери РФ в технике за месяц (в скобках - в среднем за все время):
• танки: 104 (238)
• боевые бронемашины: 286 (467)
• артсистемы: 553 (217)🔥🥇
• РСЗО: 31 (36)
• средства ПВО: 38 (21)🥈
• самолеты: 5 (20)
• вертолеты: 4 (19)
• БПЛА: 655 (196)🔥🥇
• крылатые ракеты: 175 (69)🔥🥈
• автотехника и автоцистерны: 394 (390)
• спецтехника: 99 (29)🔥🥇

Статистика russian-casualties.in.ua на основании данных Генштаба.

Пояснения: Жирный - выше среднего,🔥 - выше среднего в 2 раза. 🥇- рекордный результат за все время,🥈- второй,🥉- третий.

🥇Май принес несколько рекордов - по уничтожению артсистем, БПЛА и спецтехники. Больше всего, конечно, впечатляют темпы уничтожения артсистем.

🥈Средства ПВО, ракеты.

Графики по потерям личного состава и разным видам вооружений кинул в комментарии.
Злобная заинька

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #5079 : Червень 01, 2023, 12:06:24 »
Двое детей погибло в Деснянском районе. Пиздец, слов не осталось уже.
Один ребёнок и двое взрослых. Побежали в убежище, а оно оказалось запертым.

Offline Sasha_girl

• Украина, Киев
« Reply #5080 : Червень 01, 2023, 13:11:04 »
Детская поликлиника и рядом дом на Лесном.
У нас есть форумчанин с Лесного.
Борітеся — поборете! Вам бог помагає!

Offline RedCat

« Reply #5081 : Червень 01, 2023, 14:45:01 »
мотивуюче

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #5082 : Червень 01, 2023, 14:59:29 »
Цитувати (виділене)
Україна не може завдавати ударів по пунктах дислокації оперативно-тактичних ракетних комплексів «Іскандер», які знаходяться на території Російської Федерації. Це б порушило взяті на себе Україною зобов’язання перед міжнародними партнерами.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Ми не атакуємо цілі на території Росії. Як каже керівництво держави, є стратегія – ми обіцяли партнерам не атакувати озброєнням, яке нам надають», - зазначив Ігнат.

Водночас, за його словами, у разі пусків ракет із тимчасово окупованих територій, Україна застосовуватиме все наявне озброєння.
*censored* "Терпіть. Бо інакше третя світова може статися!".  :mad:
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Sasha_girl

• Украина, Киев
« Reply #5083 : Червень 01, 2023, 15:02:58 »
мотивуюче
Это как надо понимать? "Слезы ватника" (в кружке) или "рвущий ватников"?

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #5084 : Червень 01, 2023, 15:05:13 »
Цитувати (виділене)
Охоронця медзакладу, де під час атаки росіян було закрите укриття, доставили до поліції для з'ясування обставин, оскільки він мав візуальні ознаки алкогольного сп'яніння, але жодну людину у цій справі наразі не затримано.
В марте прошлого года в это убежище просто не пускали "не своих". Не очень понятно, какие "свои" могут быть в бомбоубежище при поликлинике, хотя могу предположить что там оборудовали некий "випчик" для местных "непростых людей".
"На районе" ходит слух, сегодня после отбоя тревоги из "запертого" убежища выходили люди.

Ну и в целом, то уё... Убежище, которое ближайшее ко мне, как существовало исключительно на карте - так и продолжает.

Offline Sasha_girl

• Украина, Киев
« Reply #5085 : Червень 01, 2023, 15:09:05 »
там оборудовали некий "випчик" для местных "непростых людей".
Да какие "непростые люди" на Лесном? Районная администрация и та на Троещине.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #5086 : Червень 01, 2023, 15:19:25 »
В любом районе есть местная бандиты элитка.

Offline Teagan

« Reply #5087 : Червень 01, 2023, 16:28:22 »
мотивуюче
Это как надо понимать? "Слезы ватника" (в кружке) или "рвущий ватников"?

Сльози.

Це таке стандартне на кружках, я ще бачила "Phd tears"  :smilie5:

Offline Teagan

« Reply #5088 : Червень 01, 2023, 16:28:48 »
Цитувати (виділене)
Україна не може завдавати ударів по пунктах дислокації оперативно-тактичних ракетних комплексів «Іскандер», які знаходяться на території Російської Федерації. Це б порушило взяті на себе Україною зобов’язання перед міжнародними партнерами.

«Ми не атакуємо цілі на території Росії. Як каже керівництво держави, є стратегія – ми обіцяли партнерам не атакувати озброєнням, яке нам надають», - зазначив Ігнат.

Водночас, за його словами, у разі пусків ракет із тимчасово окупованих територій, Україна застосовуватиме все наявне озброєння.
:mad: :mad: :mad:

Offline Oak

• Hero Member
« Reply #5089 : Червень 01, 2023, 16:35:11 »
"Слезы ватника"

Ось так. Але не в сенсі "сльози, які пролив якийсь конкретний ватник", а сльози ватника як концепція. Можливо переклад "ватні сльози" буде ближчим.

Offline Eney

« Reply #5090 : Червень 01, 2023, 17:02:52 »
Цитувати (виділене)

:mad: :mad: :mad:
Два літаки і два гвинтокрили не в рахунок. То Брянська ПеВеО.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #5091 : Червень 01, 2023, 17:04:45 »
Цитувати (виділене)
Міський голова Києва Віталій Кличко просить уряд та ОП відсторонити голову Деснянського району Дмитра Ратнікова, поки триває слідство щодо того чи було відчиненим вночі укриття в поліклініці, біля якої загинули троє людей.
А от і сигнальчик Кличку, щоб знав на кого рота роззявляти.
Цитувати (виділене)
Київська міська прокуратура та поліція проводять обшуки у Київській міській адміністрації у зв'язку з заявами мешканців про закрите укриття під час нічної атаки росіян, у результаті чого загинули 3 людей.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #5092 : Червень 01, 2023, 17:16:54 »
Не знаю треба це в "Важлива інформація. яка потрібна під час війни" чи ні, але цілком згоден з доповідачем.
Цитувати (виділене)
Денис Теребій

Я зараз одну єретичну думку напишу.

Для Києва повітряні тривоги вночі нафіг не потрібні.

Надійність ППО Києва досягла того рівня, коли практично єдиний ризик для цивільної людини постраждати - це падіння уламків. І чим менше людей в цей час будуть знаходитися просто неба - тим менша буде кількість постраждалих.

Так, ризик що уламки прилетять саме у твоє вікно залишається. Саме тобі може не пощастити. Але у тебе буде набагато більше шансів пережити таку "вдачу" якщо між палаючими уламками та твоєю невезучою тушкою є стіна та дах твоєї квартири.

Відповідно і стратегія захисту киян від атаки має бути не "через годину прилетять ракети, тому зараз всі в укриття" - на що реагує дуже мала частина населення (бо треба працювати та жити), а "зараз працює ППО, є загроза падіння уламків - НЕГАЙНО ЗАБЕРІТЬСЯ З ВІДКРИТИХ МІСЦЬ поки чуєте вибухи".

Одне з правил керування - не варто давати розпорядження про які заздалегідь відомо що вони будуть ігноруватись, бо не мають сенсу. А ось ця "не ігноруємо повітряну тривогу" - це саме такий тип розпоряджень.
І мета таких розпоряджень не знизити витрати серед цивільних, а прикрити зад чиновника. Типу "Я їм сказав бігати в укриття про кілька разів на день, а те що вони заїбалися і не бігають і хтось постраждав - то вже вони самі винні".
____

Від себе додам: купіть вогнегасник і тримайте його там, де можна схопити вночі і сонним. Більшість квартир, куди влучають уламки просто згорають від пожежі, а так буде шанс.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #5093 : Червень 01, 2023, 17:40:56 »
Добавил ЯП в закладки. :blush:

Offline kolyan68

• Донецк, Украина
« Reply #5094 : Червень 01, 2023, 21:53:28 »
Не знаю треба це в "Важлива інформація. яка потрібна під час війни" чи ні, але цілком згоден з доповідачем.
Цитувати (виділене)
Денис Теребій

Я зараз одну єретичну думку напишу.

Для Києва повітряні тривоги вночі нафіг не потрібні.

Надійність ППО Києва досягла того рівня, коли практично єдиний ризик для цивільної людини постраждати - це падіння уламків. І чим менше людей в цей час будуть знаходитися просто неба - тим менша буде кількість постраждалих.

Так, ризик що уламки прилетять саме у твоє вікно залишається. Саме тобі може не пощастити. Але у тебе буде набагато більше шансів пережити таку "вдачу" якщо між палаючими уламками та твоєю невезучою тушкою є стіна та дах твоєї квартири.

Відповідно і стратегія захисту киян від атаки має бути не "через годину прилетять ракети, тому зараз всі в укриття" - на що реагує дуже мала частина населення (бо треба працювати та жити), а "зараз працює ППО, є загроза падіння уламків - НЕГАЙНО ЗАБЕРІТЬСЯ З ВІДКРИТИХ МІСЦЬ поки чуєте вибухи".

Одне з правил керування - не варто давати розпорядження про які заздалегідь відомо що вони будуть ігноруватись, бо не мають сенсу. А ось ця "не ігноруємо повітряну тривогу" - це саме такий тип розпоряджень.
І мета таких розпоряджень не знизити витрати серед цивільних, а прикрити зад чиновника. Типу "Я їм сказав бігати в укриття про кілька разів на день, а те що вони заїбалися і не бігають і хтось постраждав - то вже вони самі винні".
____

Від себе додам: купіть вогнегасник і тримайте його там, де можна схопити вночі і сонним. Більшість квартир, куди влучають уламки просто згорають від пожежі, а так буде шанс.
Одне слово в дописі зайве, оскілько опосередовано підтримує російський наратив.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #5095 : Червень 01, 2023, 22:11:07 »
Ну, про то що шансів попасти під роздачу, поки я буду 10 хвилин бігти підтюпцем до найближчого підземного перехіда, більше ніж просто залишитися вдома я вже деякий час і сам думаю.
Давати поради "не бігти", звісно, не буду.
Но я не справжній блогер, то пацани постили, а я рядом стояв.
А то що деякі "протиповітряні" заходи робляться виключно з метою "прикрити сраку" то вже й не дивує нікого. Чого тільки розпорядження "висаджувати пасажирів біля найближчого сховища (ага, того що закрите)" вартує.

Offline Ash

« Reply #5096 : Червень 01, 2023, 22:41:52 »
В нас в місцевому телеграм-каналі пропонують вже не знаю у який раз перевірити, що з найближчим сховищем, щоб у випадку чого не було сюрпризів. Вся штука в том, що у спальних районах бомбосховищ майже нема. Найближче до мене бомбосховище  у 10 хвилинах дуже швидкої ходьби, але  де гарантія, що я зможу в нього  потрапити?  Це бомбосховище - підвальне приміщення середньої школи.  Саме це приміщення разраховане на  60 осіб.  Навколи  мікрорайон, що складається переважно з багатоповерхівок. Довкола  у радіусі 500 м   5 чи 6 довжелезних дев'ятиповерхівок та декілька свічок на  11 та 16 поверхів,  ще  десяток хрущів, як мій.  І приміщення на 60 осіб.  І так у кожному мікрорайоні  нашого велетенського " спальника".  Дуже  щільна забудова з  одинокими  ніби бомбосховищами. Ніби, то тому що  підвал цієї середньої школи я знаю дуже добре. Там (майже )відсутня вентиляція. Коли проводили уроки ПВП, ми там вкривалися потом та не мали чим дихати вже за 40 хвилин.
« Останнє редагування: Червень 01, 2023, 23:01:19 від Ash »
Одесса-это Украина.
At the suit of pozemka: Covid 19 (01.20)
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #5097 : Червень 01, 2023, 22:49:49 »
В нас в місцевому телеграм-каналі пропонуют( ( вже не знаю у який раз перевірити), що з найближчим сховищем, щоб у випадку чого не було сюрпризів.
Оце воно і є, прикриття сраки. "Як це бомбосховище не працює? Ми же вам пропонували перевірити, чого не перевірили?"

Offline Ash

« Reply #5098 : Червень 01, 2023, 23:00:18 »
В нас в місцевому телеграм-каналі пропонуют( ( вже не знаю у який раз перевірити), що з найближчим сховищем, щоб у випадку чого не було сюрпризів.
Оце воно і є, прикриття сраки. "Як це бомбосховище не працює? Ми же вам пропонували перевірити, чого не перевірили?"
В мене є ще одне питання, як перевірити заздалегідь, чи буде  той підвал відкритий уночі, якщо у нічний час, коли  нема повітряної небезпеки я не можу  вільно пересуватися , бо в нас як ніяк  комендантська година?
Одесса-это Украина.
At the suit of pozemka: Covid 19 (01.20)
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
« Reply #5099 : Червень 01, 2023, 23:07:47 »
Голова Мінфіну Сергій Марченко спростував інформацію про збір з волонтерів 19,5 %

"Хочу запевнити, що жодних податків з тих товарів, які передаються ЗСУ, сплачувати не потрібно. Це чинна норма Податкового кодексу. Тут не може бути жодних інших тлумачень. Наголошую, ті волонтери, хто офіційно ведуть свою діяльність для допомоги армії – не сплачує жодних податків", – наголосив міністр.

Надіслати новину @realukraine_bot
👉 ПІДПИСАТИСЯ
Злобная заинька

Stervolya і 4 Гостей дивляться цю тему.