Автор Тема: Українська політика. Війна. 15 листопада -

Offline Охтирка

Re: Українська політика. Війна. 15 листопада -
« Reply #4200 : Квітень 12, 2023, 14:12:49 »
- Ви проти обмеження зарплат держслужбовцям - ах, так ви проти виплат бійцям ВСУ!!!!
 - Ви за доплати військовим - ах, так ви за те щоб дерслужбовці працювали за копійки!!!!
Якщо що, я проти збільшення виплат військовим за рахунок зрівнялівки в держсекторі
Мені здається ви не до кінця розумієте ситуацію, питання не стоїть "або-або", це було б може неприємно, але терпимо. Усі ці скорочення виплат держслужбовцям дадуть десь 2-5% від необхідного фінансування виплат силовикам. Тобто і держреформу вб'ють і грошей все одно нема. І важка правда про ці виплати в тому, що в нас на них просто нема грошей, взагалі, і взяти нема де. Наші партнери фінансують тільки соціалку, якусь фіксовану суму. Тобто єдиний варіант це друкувати і це буде піздець.
Я розумію чудово.
У них був рік, щоби після форсмажорного рішення 28.02.2022 розробити більш ефективну систему в сенсі "складність завдання - винагорода". Не зробили ні хрєна. Натомість 01.02.2023 ухвалили рішення про скасування премій, під яке попали і патрульний в Ужгороді і вояка з дуже небезпечної ділянки, але яка з якоїсь причини на даний момент до небезпечних не віднесена. Тим більше зараз воюють не арміямі і полками, що сидять в окопах місяцями на передку, а мобільними бригадами, які приїхали, виконали задачу, повернулися. Все це потрібно враховувати. Але забрати у військових забезпечення в такий спосіб -- один з найкращих демотиваторів. І так, там був аргумент, що так можна зробити, бо до військоматів стоять черги.
Впевнена, що є багато статей бюджету, які можна зменшити і перекинути гроші на винагороди військовим. Але цим теж треба займатися, і можливо треба багато блатних бюджетних шаражек потурбувати (які нікуди не ділися), але не можна, бо там сидять свої люди.

Offline Oak

• Hero Member
  • Стать: Чоловіча
« Reply #4201 : Квітень 12, 2023, 14:24:40 »
Я на лавку до Джекі. Повернення виплат в такий спосіб - це чистий популізм. Є закон про бюджет, там є статті витрат. Якщо хочете підвищити якусь статтю, то або треба відповідним чином скорочувати інші, або закладати додаткові джерела фінансування. А якщо написати дайте всім все, а де взяти гроші - це ваші проблеми, то виходить щось в кращому випадку незрозуміле, яке треба коректувати/банити.

Offline Охтирка

« Reply #4202 : Квітень 12, 2023, 14:29:59 »
Я на лавку до Джекі. Повернення виплат в такий спосіб - це чистий популізм. Є закон про бюджет, там є статті витрат. Якщо хочете підвищити якусь статтю, то або треба відповідним чином скорочувати інші, або закладати додаткові джерела фінансування. А якщо написати дайте всім все, а де взяти гроші - це ваші проблеми, то виходить щось в кращому випадку незрозуміле, яке треба коректувати/банити.
Перепрошую, але це політична боротьба, яка під час війни нікуди не зникла. Так, опозиція (Гончаренко) і ображені (Разумков) так будуть робити, будуть підставляти владу, цинічно і безпринципово, бо це політика. Якщо би влада робила щось ефективне, а опозиція натомість вдавалася до популізму, аби здобути собі бали, я би обурилася. А так, жаба і гадюка достойні один одного.
Хай тепер викручуються як хочуть.

Offline vano80

« Reply #4203 : Квітень 12, 2023, 14:40:11 »
Mykhailo Zhernakov
33 хв  ·

Давайте ще раз.

Днями Рада обмежила всім держслужбовцям зп до 67к, на руки - це десь 50к, не більше.

Сталося це якраз під фінал конкурсу до ВККС, де є дуже хороший список з 32 фіналістів, які от-от добиратимуть 2500 суддів і які реально здатні змінити судову систему.

Переважна більшість із них, тобто 22 із 32 - не судді. Вони і так залишають комфортні кар'єри адвокатів і викладачів, щоб кілька років впахувати на значно меншу зарплату  і зробити таки судову систему нормальною.

І тут в кроці від цього їм кажуть - а, до речі, отримуватимете ви ще в кілька разів менше, десь як водій в Полтаві.

Скажіть - що це як не саботаж?

Хто в здоровому глузді піде 4 роки горбатитися день і ніч на таких умовах, якщо тільки йому (або їй) не пообіцяли доплачувати з якихось інших джерел?

І от ми вде отримуємо повідомлення, що деякі канд лати подумають знятися з конкурсу.

Які б не було мотиви Разумкова і тих, хто за це проголосував - знайте: ви вчергове поставили Україну на поріг зриву судової реформи і європейського майбутнього.

Це треба негайно виправляти.

Средняя пенсия судьи в стране на январь 22 года 90 тыщ. Того самого судьи, систему которого так необходимо реформировать.
Может оставить ему тыщ 20? Люди и на меньшее живут.

Offline Oak

• Hero Member
« Reply #4204 : Квітень 12, 2023, 15:09:46 »
Перепрошую, але це політична боротьба, яка під час війни нікуди не зникла. Так, опозиція (Гончаренко) і ображені (Разумков) так будуть робити, будуть підставляти владу, цинічно і безпринципово, бо це політика. Якщо би влада робила щось ефективне, а опозиція натомість вдавалася до популізму, аби здобути собі бали, я би обурилася. А так, жаба і гадюка достойні один одного.
Хай тепер викручуються як хочуть

Політична боротьба нікуди не зникла. -- ОК, погоджуюсь

Хтось цинічно підставляє іншого, бо це політика -- Не погоджуюсь, бо політика це нише про підставу, ба більше, перш за все не про "підстав ближнього свого поки він не підставив тебе". Але я не дуже розумію навіщо робити таке узагальнення відносно конкретної ситуації і пропоную не переходити в цю світоглядну дискусію.

Влада молодець, опозиція лажає і тоді я обурююсь. А якщо навпаки, то не обурююсь. -- Цього не розумію. Лажа влади відіб'ється на всіх нас, чи ОК просто мовчки зловтішно при цьому посміхатися?

Жаба і гадюка. -- Влада фігня, опозиція фігня, а я споглядач, я зловтішаюся. Незрозуміло навіщо було протиставляти владу та опозицію у минулому реченні.

Хай викручуються, а я все ще споглядач. -- Так рішення як викрутитися може бути таким, що навіть для людини яка сприймає себе як спостерігача буде гірше у порівнянні з варіантом відкотити популістичне рішення влади. Джекі пише про можливі проблеми з тим, щоб платити нормальні зарплати в державному секторі. Це вагомий аргумент щоб замислитися чи подобається такий спосіб викрутитися.

Offline Ash

• Стать: Жіноча
« Reply #4205 : Квітень 12, 2023, 15:17:23 »
Я зараз спитаю, бо воно мені муляє. Ніяких натяків, лише, чтоби зрозуміти.
 Водії у Полтаві справді отримують 50 тисяч на руки щомісяця? Я таке не уявляю собі, якщо чесно, але цілком можливо, що я просто не в темі.
Одесса-это Украина.
At the suit of pozemka: Covid 19 (01.20)
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline Охтирка

« Reply #4206 : Квітень 12, 2023, 15:19:00 »
Хай тепер викручуються як хочуть

Політична боротьба нікуди не зникла. -- ОК, погоджуюсь

Хтось цинічно підставляє іншого, бо це політика -- Не погоджуюсь, бо політика це нише про підставу, ба більше, перш за все не про "підстав ближнього свого поки він не підставив тебе". Але я не дуже розумію навіщо робити таке узагальнення відносно конкретної ситуації і пропоную не переходити в цю світоглядну дискусію.

Влада молодець, опозиція лажає і тоді я обурююсь. А якщо навпаки, то не обурююсь. -- Цього не розумію. Лажа влади відіб'ється на всіх нас, чи ОК просто мовчки зловтішно при цьому посміхатися?

Жаба і гадюка. -- Влада фігня, опозиція фігня, а я споглядач, я зловтішаюся. Незрозуміло навіщо було протиставляти владу та опозицію у минулому реченні.

Хай викручуються, а я все ще споглядач. -- Так рішення як викрутитися може бути таким, що навіть для людини яка сприймає себе як спостерігача буде гірше у порівнянні з варіантом відкотити популістичне рішення влади. Джекі пише про можливі проблеми з тим, щоб платити нормальні зарплати в державному секторі. Це вагомий аргумент щоб замислитися чи подобається такий спосіб викрутитися.
Я пояснила, чому не можу обурюватися поведінкою опозиції. Бо на мою думку влада вчинила гірше, відмінивши премії і не розробивши впродовж року ефективного механізму нарахування винагород для військових. Це пріоритетна задача, якою треба було займатися. Хотіли проскочити на боневтікли? Ні, так завжди не буде. Все має свою ціну.

Offline Охтирка

« Reply #4207 : Квітень 12, 2023, 15:21:21 »
 Водії у Полтаві справді отримують 50 тисяч на руки щомісяця? Я таке не уявляю собі, якщо чесно, але цілком можливо, що я просто не в темі.
Ага, це у нас люди, які розробляють політику так вважають. Вони люблять порівнювати премії держслужбовцям з зарплатами в приватному секторі. Де вони знаходять такі зарплати в приватному секторі -- хз.

Offline Ash

« Reply #4208 : Квітень 12, 2023, 15:35:37 »
Ага, це у нас люди, які розробляють політику так вважають. Вони люблять порівнювати премії держслужбовцям з зарплатами в приватному секторі. Де вони знаходять такі зарплати в приватному секторі -- хз.
Зрозуміло, дякую, я щось таке собі думала, але  завжди краще  пересвідчитися, що це не лише моє хибне враження, а  реальне життя.
 В мене ще є питання про викладачів, які начебто отримують набагато більше, ніж 50000 на руки щомісяця( про адвокатів можу повірити, про викладачів не виходить). Але в мене таке враження, що це більше з царини полтавськіх водіїв. Або мова йде про викладичів-адвокатів. Мабуть.
Одесса-это Украина.
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #4209 : Квітень 12, 2023, 15:59:31 »
насправді хєрово, що за цим невдалим порівнянням з зарплатнею водіїв в Полтаві ти не бачиш справжньої проблеми, що судова система знов буде як завжди, що ніхто за 50к не буде підписуватися цілими днями вислуховувати від патріотів всіх мастей які вони гондони, кого понабирали та чому в них цілих 50к, треба 20.
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #4210 : Квітень 12, 2023, 16:01:03 »
І важка правда про ці виплати в тому, що в нас на них просто нема грошей, взагалі, і взяти нема де.
Десь читала, що вони були закладені в бюджет 2023. Дуже цікаво на що вони пішли коли їх там скоротили...
для цього треба бачити виконання бюджету, бо якщо він не виконується по дохідній частині, то нема з чого робити видатки та треба секвеструвати.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #4211 : Квітень 12, 2023, 16:02:47 »
Хай тепер викручуються як хочуть.
це не їм викручуватися. це нам пізда буде, якщо все буде як я вже бачу може бути.

Offline Oak

• Hero Member
« Reply #4212 : Квітень 12, 2023, 16:04:28 »
Ну і додатково ми даємо людям право розпоряджатися активами на мільйони баксів, а потім дивуємося чому в системі, де платять за це стільки ж скільки офісному співробітнику середньої кваліфікації лишились лише нездари та/або крадії.

Cпойлер
Так, просте підвищення доходів держслужбовців саме по собі не вирішить проблему.

Offline Мадам Петрановская

• А хто борець, той здобуває світ.
« Reply #4213 : Квітень 12, 2023, 16:08:46 »

Средняя пенсия судьи в стране на январь 22 года 90 тыщ. Того самого судьи, систему которого так необходимо реформировать.

Нельзя.  Насколько я помню, Конституция запрещает принимать законы, которые ухудшают права, свободы, материальное обеспечение, по сравнению с теми, что уже действуют.
-Ты не туда идешь! Огни в другой стороне.
-Мне все равно, я зажгу свои.

Offline Eney

« Reply #4214 : Квітень 12, 2023, 16:32:59 »
Радіють 20-тці.

Offline vano80

« Reply #4215 : Квітень 12, 2023, 17:00:09 »

Нельзя.  Насколько я помню, Конституция запрещает принимать законы, которые ухудшают права, свободы, материальное обеспечение, по сравнению с теми, что уже действуют.

Конституция это тоже закон. Который можно менять.

Offline Ash

« Reply #4216 : Квітень 12, 2023, 17:23:46 »
насправді хєрово, що за цим невдалим порівнянням з зарплатнею водіїв в Полтаві ти не бачиш справжньої проблеми, що судова система знов буде як завжди, що ніхто за 50к не буде підписуватися цілими днями вислуховувати від патріотів всіх мастей які вони гондони, кого понабирали та чому в них цілих 50к, треба 20.
А чому автор поста не  спробує дізнатись про справжні зарплати  тих, з кім порівнюють? Йому не вистачає часу/грошей чи чогось іншого? Чи йому просто не цікаво?
На тему великої зарплатні. Вибачте, я не вірю, що судді не будуть брати хабарі, якщо їм за це нічого не буде. Навіть якщо їх зарплатня сягне неба.

Одесса-это Украина.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #4217 : Квітень 12, 2023, 17:27:55 »
А чому автор поста не  спробує дізнатись про справжні зарплати  тих, з кім порівнюють? Йому не вистачає часу/грошей чи чогось іншого? Чи йому просто не цікаво?
На тему великої зарплатні. Вибачте, я не вірю, що судді не будуть брати хабарі, якщо їм за це нічого не буде. Навіть якщо їх зарплатня сягне неба.

це не судді, це ВККС, вони добирають судей. а на 50 тисяч туди підуть виключно ті, кому судді дозволять обрати себе. а що він там хотів чи не хотів дізнатися, до суті посту насправді відношення немає. так, є люди, які вважають 50к низькою зарплатою, за яку вони не будуть працювати.

Offline Ash

« Reply #4218 : Квітень 12, 2023, 17:51:39 »
що він там хотів чи не хотів дізнатися, до суті посту насправді відношення немає. так, є люди, які вважають 50к низькою зарплатою, за яку вони не будуть працювати.
Це має відношення до того, яке враження справляє цей пост на авдиторію. Щось мені підказує, що широкі верстви населення, і  я зараз не про людей з зарплатою від 30 К,  навряд чи сприймуть його так, як хотілось би автору. Про людей, які не хочуть  працювати за 50 тисяч це не новина, то я теж багато куди би не полізла за 50 штук, хоч такої зарплатні жодного разу не отримувала за своє життя. Мене це мало зачіпає. Але коли хтось  пише на поважну та важливу тему і наводить такі погані приклади, він сам собі все псує.  І мені це здається просто обурливим.
« Останнє редагування: Квітень 12, 2023, 18:01:48 від Ash »
Одесса-это Украина.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #4219 : Квітень 12, 2023, 18:00:56 »
що він там хотів чи не хотів дізнатися, до суті посту насправді відношення немає. так, є люди, які вважають 50к низькою зарплатою, за яку вони не будуть працювати.
Це має відношення до того, яке враження справляє цей пост на авдиторію. Щось мені підказує, що широкі верстви населення, і  я зараз не про людей з зарплатою від 30 К,  навряд чи сприймуть його так, як хотілось би автору. Про людей, які не хочуть  працювати за 50 тисяч це не новина, то я теж багато куди би не полізла за 50 штук, хоч такої зарплатні жодного разу не отримувала за своє життя. Мене це мало зачіпає. Але коли хтось  пише на поважну та важливу тему і  приводить такі погані приклади, він сам собі все псує.  І мені це здається просто обурливим.

на широкі верстви населення жоден пост не справить враження, вчора та сьогодні можна побачити повну вакханалію у коментах у будь-кого, хто це питання коментує будь-яким чином. 20-80 і тут діє чудово, і вимагаючих все відняти та поділити у клятих депутатів та судей переважна більшість, тут вже мабуть 90% їх. і я б, мабуть, взагалі пройшов повз, якби питання стосувалося лише держслужбовців, що живуть з податків і не дізнався про те ж ВККС. але ніт, тут питання зачіпає всі суб'єкти господарювання у власності держави, тому наслідки можуть бути абсолютно непередбачувані. я можу розповісти про свою сферу, в якій працюю, та розумію, що бачу зовсім не повну картину цього трешу, вона тільки зараз починає вимальовуватися. 

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #4220 : Квітень 12, 2023, 18:31:56 »
Слідчий суддя ВАКС відмовив у клопотанні про продовження строку досудового розслідування у справі Коболєва.

Ця ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

❗️Таким чином САП має 5 днів на те, щоб або звернутися з обвинувальним актом до суду, або закрити кримінальне провадження, або звернутися до суду з клопотанням про звільнення особи від кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, що 19 січня 2023 року НАБУ і САП повідомили колишньому голові правління НАК «Нафтогаз України» Андрію Коболєву про підозру у заволодінні у 2018 році понад 229 млн грн.

За версією слідства, Коболєв всупереч вимогам закону видав наказ про преміювання працівників компанії, на підставі якого йому виплатили майже 261 млн грн ($10 млн) за перемогу в Стокгольмському арбітражі.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #4221 : Квітень 12, 2023, 18:39:34 »
до уваги тих, хто споживає
https://twitter.com/visegrad24/status/1645929086945046535

Offline fakir

« Reply #4222 : Квітень 12, 2023, 19:13:11 »

та було б бажання
можна на період військового стану видавати пенсію облігаціями військового займу з погашенням протягом 20 років після Перемоги, в разі перевищення темпів зростання ВВП вище 5% на рік

Offline Teagan

« Reply #4223 : Квітень 12, 2023, 19:42:16 »
до уваги тих, хто споживає
Продавці алкоголю то в принципі як і наркокартелі, але легалізовані. Це ж скільки жруть елітного бухла нещасні піввідсотка привілейованих россіян що воно того варте.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #4224 : Квітень 12, 2023, 19:46:12 »
Вибачте, я не вірю, що судді не будуть брати хабарі, якщо їм за це нічого не буде. Навіть якщо їх зарплатня сягне неба.
Тут якраз простіше. Суддя з великою зарплатнєю МОЖЕ брати хабарі. Суддя з маленькою БУДЕ обов'язково. Не дивлячись на.

Offline В.И.Лемминг

• Hero Member
  • добрый, но гуманный
« Reply #4225 : Квітень 12, 2023, 20:10:09 »
Тут якраз простіше. Суддя з великою зарплатнєю МОЖЕ брати хабарі. Суддя з маленькою БУДЕ обов'язково. Не дивлячись на.
Вот якщо за хабарі суддю будуть камбісувати, то це буде більш менш гарантією. А сама по собі ЗП нічого не дає.
А в нас навіть чорта Баканова не можуть покарати.
Тю, ля, а шо?

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #4226 : Квітень 12, 2023, 20:16:15 »
Зарлата дає налічіє самого судді. В нас повно вакансій по судах на посади секретарів то подібних. Їх і не камбісуют зовсім, а робити нема кому.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #4227 : Квітень 12, 2023, 20:37:40 »
Американцям залік. Цікаво, ковбойські чоботи теж були?  :smilie5:

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з двопартійною делегацією Сенату США.

То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Homiak

• Украина, Запорожье
« Reply #4228 : Квітень 12, 2023, 21:07:57 »
Вибачте, я не вірю, що судді не будуть брати хабарі, якщо їм за це нічого не буде. Навіть якщо їх зарплатня сягне неба.
Можу трошки проілюструвати прикладом.
Зараз дуже важко для водіїв найти вихід на суддів "порішати" питання непритягнення до відповідальності за керування напідпитку (ст. 130 КУПАП).
Відповідальність у нас у вигляді штрафу та позбавлення права керування на рік з перездачею екзамену.
Суддя районного суду не хоче ризикувати посадою та з/п в 80 тис. за якогось гаврика, який бухав/курив та разово дає 500 баксів за закриття провадження.
Такі випадки все рівно трапляються, але частише адвокати просто говорять, що шукаємо недоліки в протоколах та порушення порядку оформлення та йдемо загальним порядком заперечувати, брати участь у засіданнях писати апеляції і т.д. А там якщо будуть підстави для закриття, то шанси є.
Cпойлер
Зараз наблюдаю за одни таким. Він оббігав вже пів міста в пошуках "країв". Після довгих пошуків знайшов якогось решалу, яких вимагає 2 тис. уе. за результат + 10000 грн. на поточні питання., що буде писати заперечення, відвідувати засідання і т.д.
Не здивуюся, якщо до судді це взагалі не дійде 8)

Offline Фрипп

« Reply #4229 : Квітень 12, 2023, 22:47:52 »
Президент України Володимир Зеленський зустрівся
Трохи розфокусовано. Зеленський крайній справа?

Milena і 12 Гостей дивляться цю тему.