Автор Тема: Українська політика. Війна. 15 листопада -

Offline Shannou

• Global Moderator
  • Стать: Чоловіча
  • The world is yours
Re: Українська політика. Війна. 15 листопада -
« Reply #4110 : Квітень 05, 2023, 16:28:11 »
Українські хактивісти команди “Кібер Спротив” на ексклюзивній основі передали у розпорядження міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm дампи електронної пошти та інших приватних листувань екс-депутата Держдуми РФ, директора російського «Центру вивчення країн Близького Сходу та Центральної Азії», ведучого авторської програми «СМЕРШ» на каналі російського пропагандиста Соловйова – Семена Багдасарова.
https://informnapalm.org/ua/bagdasarovleaks-zlam-eks-deputata-derzhdumy-rf-seme/
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Фрипп

« Reply #4111 : Квітень 05, 2023, 18:45:59 »
Юрій Бутусов
28m  ·

О 20.00 в ефірі будемо обгорювати справжню державну катастрофу: сьогоднішнє розслідування ДБР та СБУ - це перше офіційне визнання російської агентури у вищому керівництві України, це пояснення, чому влада України не готувала країну до вторгненя РФ, чому Путін атакував, розраховуючи зустріч з квітами та неспроможність України до опору.

Фактично визнано, що Росія мала длоступ до усіх державних тамєниць України, призначала потрібних керівників на вищі посади в СБУ та прибирала незручних патріотів з посад.

Особливо запрошую ставити питання усіх прибічників президента Зеленського, які мені доводили кілька років, ніби Зеленський, Єрмак та їх призначенці не співпрацювали з Росією та з ФСБ:
https://www.youtube.com/watch?v=tBn0xCi1kjw

Згідно з оприлюдненими сьогодні записами розмов агента ФСБ РФ, колишнього кадрового співробітника КДБ СРСР та народного депутата України від партії региіонів Володимира Сівковича та полковника СБУ Олега Кулініча, Федеральна служба безпеки Росії добилась:

1. Призначення головою Служби безпеки України Івана Баканова, довіреною особою якого був агент ФСБ Іван Кулініч. Призначений указом президента В.Зеленського.

2.  Призначення Олега Кулініча начальником головного управління СБУ у Криму, яке відповідало за усі операції СБУ по Криму, і в тому числі відповідало за безпеку мостів та дамб через Чонгар та через Дніпро. Призначений указом президента В.Зеленського.

3. Призначення Андрія Наумова начальником Головного управління внутрішньої безпеки. Призначення указом президента В.Зеленського. Іншим указом Зеленський присвоїв російському агенту звання бригадного генерала СБУ.

4. Звільнення з посади першого заступника голови СБУ Руслана Баранецького, який курував контррозвідку. Звільнення указом президента В.Зеленського.

Задавайте Ваші питання, будемо розбирати цю безпрецедентну історію, яка обернулася трагедією для десятків мільйонів українців.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Стать: Жіноча
  • Одеса
« Reply #4112 : Квітень 05, 2023, 20:33:06 »
Юрій Бутусов
28m  ·

Особливо запрошую ставити питання усіх прибічників президента Зеленського,

Ойц, знаю я ці питання - а при баригі що, було краще?! Та й усе.
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline Фрипп

« Reply #4113 : Квітень 05, 2023, 20:51:43 »
знаю я ці питання
В мене і відповідь є :pardon:

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #4114 : Квітень 05, 2023, 21:38:01 »
Цитувати (виділене)
Колишній президент США Білл Клінтон висловив жаль через свою роль у ядерному роззброєнні України в 1990-х роках, висловивши припущення, що в іншому разі Росія могла б не здійснити повномасштабне вторгнення.

"Я відчуваю особисту причетність, тому що я змусив Україну  погодитися на відмову від ядерної зброї. І ніхто з них не вірить, що Росія пішла б на вторгнення, якби Україна все ще мала свою зброю", – сказав він.

За словами Клінтона, він знав, що Владімір Путін, на відміну від його попередника Бориса Єльцина, не підтримав би аналог Будапештського меморандуму – документа, який передбачав "безпекові запевнення" для Києва в обмін на відмову від ядерної зброї.

"УКраїнці  боялися віддати ядерну зброю, бо думали, що це єдине, що захищало їх від експансіоністської Росії. Путін, коли побачив нагоду, порушив угоду і спочатку захопив Крим. І я через це почуваюсь жахливо, тому що Україна є дуже важливою країною", – підкреслив він.
Абрамси давай! Стидно йому...

Offline jeckie

• Ірпінь, Донецьк
« Reply #4115 : Квітень 05, 2023, 21:44:45 »
Стидно йому...
Дуже гарно, що почали на досить високому рівні хоча б згадувати про Будапештський меморандум та що саме Штати роззброїли Україну. Може хоч трохи нагадує деяким республіканцям "чому ми повинні допомагати Україні?".

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
« Reply #4116 : Квітень 05, 2023, 22:42:29 »
Сложные чуства. Но видно, у кого неплохо с аналитикой - очень не нравиться картина будущего, если эффективно не консолидироваться и не действовать.
Злобная заинька

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
« Reply #4117 : Квітень 06, 2023, 01:42:25 »
Украинские пограничники установили проектор и мощные колонки на границе с Беларусью, и крутят кино белорусским погранцам возле бывшего пропускного пункта Новая Рудня, в Житомирской области. На полотне белорусам показывают последствия ракетных ударов, которые осуществлялись с их территории, а это - по меньшей мере 721 ракета, выпущенная по украинским населенным пунктам.

@yigal_levin
Злобная заинька

Offline Garfield

• Nederland
« Reply #4118 : Квітень 06, 2023, 10:19:27 »
згадувати про Будапештський меморандум та що саме Штати роззброїли Україну.
І що справа не тільки в ЯЗ - за їх вимогами різали літаки.
Homo homini felis est.

Offline Фрипп

« Reply #4119 : Квітень 06, 2023, 11:26:51 »
за їх вимогами різали літаки
Мені один військовий, хірург, розповідав що літаки ми самі, щоб вислужитись.

Offline Drakonchik

• Дніпро
« Reply #4120 : Квітень 06, 2023, 11:36:11 »
На Південмаші у Дніпрі цехи знищилі. Не самі.

Offline Eney

« Reply #4121 : Квітень 06, 2023, 12:11:23 »
Різали вони, бо їхні різаки були. Ну а наші, як наші - хліб, сіль. Звісно і наші різали теж.

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
« Reply #4122 : Квітень 06, 2023, 14:11:54 »
Україна та Польща спільно вироблятимуть танкові снаряди калібру 125-мм: одне з підприємств Укроборонпрому та Polska Grupa Zbrojeniowa уклали угоду в межах візиту президента Зеленського до Польщі.
Злобная заинька

Offline Охтирка

« Reply #4123 : Квітень 06, 2023, 14:41:20 »
згадувати про Будапештський меморандум та що саме Штати роззброїли Україну.
І що справа не тільки в ЯЗ - за їх вимогами різали літаки.
І все це було в дуже мерзенному контексті недовіри до України як до держави, що може зарадити собі у питаннях безпеки ядерної зброї. До Росії таких питань тоді не виникало, а якщо і виникали, то полюбовно вирішували і зовсім не тому, що боялися, а вірили у ПРБ. Я не люблю гнати на Захід, але тоді дійсно сформували імідж меншовартосної країни. Росіянам тоді і докладатися не треба було, тільки поблажливо посміхалися.

Offline Фрипп

« Reply #4124 : Квітень 06, 2023, 15:22:37 »
не люблю гнати на Захід
Aleksei Parnowski
1h
  ·

Як казав Франклін Делано Рузвельт, хороший лідер не має надто сильно випереджати своїх послідовників. Системний аналіз вчить нас, що треба шукати найкраще рішення серед можливих. Маючи у своєму розпорядженні лише лайно і палки, не варто братися будувати Емпайр Стейт Білдінг; більш доречним буде сарай чи корівник. Це я до того, що будь-які політично-правові рішення мають враховувати можливість їхньої реалізації в реальному, а не в уявному, суспільстві.

Offline Охтирка

« Reply #4125 : Квітень 06, 2023, 16:32:30 »
не люблю гнати на Захід
Aleksei Parnowski
1h
  ·

Як казав Франклін Делано Рузвельт, хороший лідер не має надто сильно випереджати своїх послідовників. Системний аналіз вчить нас, що треба шукати найкраще рішення серед можливих. Маючи у своєму розпорядженні лише лайно і палки, не варто братися будувати Емпайр Стейт Білдінг; більш доречним буде сарай чи корівник. Це я до того, що будь-які політично-правові рішення мають враховувати можливість їхньої реалізації в реальному, а не в уявному, суспільстві.
Ні, я не мала ілюзій щодо якості радянського ВПК. Так, лайно і палки. Але чогось Захід дозволив Росії залишитися зі своїм гівном і палками, а проблему роззброєння вирішити нашим коштом, та ще й через приниження. А Росією милувалися. Матрьошкі-ушанки-бабУшки.
До речі, Кравчука люблять звинувачувати, що то він віддав ЯО. Але насправді він дуже тому опирався і через то був дуже немилим Заходу. І Кучма не без їхньої підтримки з’явився. Мабуть, не сильно йому боліло, коли Южмаш різали.

Offline Мадам Петрановская

• А хто борець, той здобуває світ.
« Reply #4126 : Квітень 06, 2023, 17:24:06 »
З приводу Южмаша, муляє мене одна думка. Раша свої ядерні боєголовки на Южмаші обслуговувала. Знаючі наш та їх рівень корупції, сподіваюся, що, здебільшого, там робили акти виконаних робіт, а самі роботи виконували частково, чи не виконували взагалі. То в якому стані ЯО росії вони і самі не знають.
-Ты не туда идешь! Огни в другой стороне.
-Мне все равно, я зажгу свои.

Offline Фрипп

« Reply #4127 : Квітень 06, 2023, 17:52:27 »
ілюзій щодо якості радянського ВПК
Ні ні ні, не зовсім те я мав на увазі.

Я зрозуім цей допис Парновського як те, використав цей допис як натяк на те, що наше суспільство, та УРСР яка була, не могла мати в лідерах когось, хто б залишив ЯЗ в країні. Тобто, Захід звісно пушав і все таке, але на нашому боці іншого статися не могло б.

Offline Teagan

« Reply #4128 : Квітень 06, 2023, 18:15:56 »
Тобто, Захід звісно пушав і все таке
Так проблема якраз в тому шо Захід пушав. От треба було їм чогось роззброїти неагресивну Україну і залишити зброю агресивній педерації. Довбойоби.

Це добре шо Клінтон хоч шось починає згадувати на публіку, бо роззброювались ми під їх гарантії. І де ті гарантії? Вже більше року риторика йде в напрямку шо Захід нам допомагає бо такий добрий і це милість, а то шо хтось колись давав якісь гарантії безпеки дуже зручно не згадують.

Offline Lilьka

• Львів
« Reply #4129 : Квітень 06, 2023, 18:24:38 »
Ні, я не мала ілюзій щодо якості радянського ВПК. Так, лайно і палки.
А дарма. Нормально працював ВПК срср. Що й ми вигрібаємо зараз.

Offline Lilьka

• Львів
« Reply #4130 : Квітень 06, 2023, 18:34:51 »
Я не люблю гнати на Захід
А мені ні, я люблю  :smilie2: Чому їм можна в Іраку, Афгані, Ірані? А ми чого не можемо встановити демократію у Бєларашці чи в Курській НР? Так, ми просто не маємо засобів для цього. А загальний Захід чомусь не хоче дати нам такі класні "демократизатори", якими користувався всюди і повсякчас  :sarcastic:

Offline Охтирка

« Reply #4131 : Квітень 06, 2023, 18:44:17 »
Ні, я не мала ілюзій щодо якості радянського ВПК. Так, лайно і палки.
А дарма. Нормально працював ВПК срср. Що й ми вигрібаємо зараз.

Його було багато, дуже багато, що і вигрібаємо зараз.

Offline Дід Вова

• Гарний, розумний, скромний - це я
« Reply #4132 : Квітень 06, 2023, 19:09:43 »
А не можна отих ворожих попів обміняти на наших полонених?  :girl_in_dreams:
Процес іде - https://censor.net/ua/news/3410560/chastynu_shpyguniv_z_upts_mp_vje_obminyaly_na_ukrayinskyh_brantsiv_danilov

Offline invariant

• Київ <-> Вінниця
    • Шарага
« Reply #4133 : Квітень 06, 2023, 20:04:14 »
І Кучма не без їхньої підтримки з’явився. Мабуть, не сильно йому боліло, коли Южмаш різали.
Не впевнений, що не боліло. Принаймні з його мемуарів нічого такого не випливає. Анальгетиками залив, то мабуть так. :(
...І ми важкі несем мішки із написом "U235"...

Offline Drakonchik

• Дніпро
« Reply #4134 : Квітень 06, 2023, 20:29:39 »
З приводу Южмаша, муляє мене одна думка. Раша свої ядерні боєголовки на Южмаші обслуговувала. Знаючі наш та їх рівень корупції, сподіваюся, що, здебільшого, там робили акти виконаних робіт, а самі роботи виконували частково, чи не виконували взагалі. То в якому стані ЯО росії вони і самі не знають.
Та обслуговували радянські пенсіонери, яких з кожним роком ставало все менше.

Offline Фрипп

« Reply #4135 : Квітень 06, 2023, 22:53:11 »
А ми чого не можемо встановити демократію у
Ми в себе не можемо нічого встановити. Справа не в засобах.

Offline Фрипп

« Reply #4136 : Квітень 06, 2023, 22:56:32 »
Після вторгнення росіяни планували поділити всіх українців на пʼять груп — від активних колаборантів до «лідерів українського націоналізму», над якими хотіли влаштувати показові суди, йдеться у звіті (https://babel.ua/texts/92319-shchob-zahopiti-ukrajinu-kreml-verbuvav-agentiv-telefonuvav-na-bankovu-i-vidvolikav-policiyu-feykovimi-mitkami-na-budinkah-perekazuyemo-zvit-britanskih-analitikiv-pro-nevoyenni-operaciji-rf-chastina-p) британського Королівського інституту оборонних досліджень.

Підхід до створення окупаційної адміністрації був однотипний. Спершу вони вилучали всі можливі бази даних про регіон та його населення — з лікарень, освітніх закладів, ЖЕКів тощо — а далі створювали мапу, хто де живе і з ким повʼязаний.

Потім населення розподіляли на пʼять груп:

▪️ «лідери українського націоналізму» (підлягають знищенню або показовим судам);
▪️ ті, хто міг підтримувати український опір (правоохоронці, військові, представники влади) — їх утискають або вербують;
▪️ апатичні обивателі;
▪️ активні колаборанти;
▪️ люди, від яких залежала нормальна робота критичної інфраструктури (потребують тотального контролю).

У кожному селищі й місті окупанти облаштовували кімнати для допитів і тортур. Вони однотипні, як і самі пристрої для тортур. Це доводить, що росіяни готувалися системно і заздалегідь. ФСБ ж покладалася на тактику залякування і насильства. Досвід Другої чеченської війни показав, що прихильників нової влади може бути лише 8% від населення регіону.

@babel

А ви в яку б групу себе віднесли?

Offline May Day

• Hero Member
  • USA - Україна
« Reply #4137 : Квітень 06, 2023, 23:49:43 »
Я б себе ні до якої не змогла віднести. Тому що в російській класифікації відсутня багаточисельна (на мою думку) та важлива група - неапатичні обивателі. Я мабуть така.
The best is yet to come.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #4138 : Квітень 06, 2023, 23:57:55 »
Симпатичних обиватєлєй теж нема. Нізачот.

Offline Фрипп

« Reply #4139 : Квітень 07, 2023, 00:31:55 »
Я б себе ні до якої не змогла віднести. Тому що в російській класифікації відсутня багаточисельна (на мою думку) та важлива група - неапатичні обивателі. Я мабуть така.

Та да, згоден.

З іншого боку, не здивований їхнім поганим аналізом. Постфактум.

Milena і 12 Гостей дивляться цю тему.