Автор Тема: Українська політика. Війна. 15 листопада -

Offline Minime

• Стать: Чоловіча
  • Австралия: au2ua
Re: Українська політика. Війна. 15 листопада -
« Reply #3510 : Березень 11, 2023, 12:20:14 »
Колись вони кричали, що підуть звідти тільки у гробах. Чом би й ні?
В начале 2000-ых израильские власти отдали часть территорий под управление арабов.
На них находились и "монастыри на Святой Земле" принадлежащие РПЦ-за-рубежом.
Естественно, РПЦ МП разинуло на них свой роток, израильские власти защитить их уже не могли, а палестинские власти - все свои, из Патриса Лумумбы  :smilie5:
Я слушал интервью с монахиней из одного из тех монастырей: "меня и других монахинь палестинские полицейские вытащили силой, настоятеля - отца Евлампия (очень старого), наотрез отказавшегося выходить - вытащили за ноги, голова его билась о ступеньки".
Не знаю сколько монастырей попало в такую ситуацию - может, только один, но это интервью за запомнил хорошо.
"Не забыть бы нам всё, не простить бы и не потерять". В. Высоцкий

Offline Mrs_Who

• Стать: Жіноча
  • Don't panic!
« Reply #3511 : Березень 11, 2023, 12:24:56 »
Не знаю, как с id картой, но когда оформляешь второй загран или права, всегда просят проверить транслитерацию и можно скорректировать под первый загран. Думаю, что при оформлении id карты тоже можно так сделать будет.
Not all those who wander are lost

Offline Ash

« Reply #3512 : Березень 11, 2023, 12:26:39 »
Мене завжди бісила необхідність писати Yuliia замість зрозумілої всім Julia.
Вибач, якщо б ти народилась у странах Балтії, Польші,  Туреччині ,Румунії  та ще багато де, то скоріш за все,  ти б мала теж незрозуміле для інших ім'я.
Одесса-это Украина.
At the suit of pozemka: Covid 19 (01.20)
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline Mrs_Who

• Don't panic!
« Reply #3513 : Березень 11, 2023, 12:31:48 »
45 рочків і один місяць і усе - картка
Если не будет бланков, могут вклеить фото и оставить книжку. У моего малого летом в Луцке так было (вклеили фото в 25 лет).
Not all those who wander are lost

Offline Ash

« Reply #3514 : Березень 11, 2023, 12:36:03 »
Не знаю, как с id картой, но когда оформляешь второй загран или права, всегда просят проверить транслитерацию и можно скорректировать под первый загран. Думаю, что при оформлении id карты тоже можно так сделать будет.
Да, это можно сделать. Более того, путем  небольшой подтасовки и мааленькой фальсификации можно сделать себе загран с желательной транслитерацией.  Идешь в бюро переводов, переводишь свидетельство о рождении и  просишь написать себе транслитерацию Julia, а не Yuliia,  и подаешь этот перевод с документами на загран( правда, думаю, что если так станут поступать массово - эту лавочку прикроют)). Для меня как для переводчика - это прихоть клиента,  не совпадающая ни с какими правилами перевода и транслитерации. И я всегда предупреждаю клиентов, что  по правилам написание вот такое. А не то, что они хотят.
 Апд. Наиболее рационально к этому вопросу, имхо, подошли немцы( внезапно)). Транслитерация по ISO 1995 решает все проблемы с чтением славянских фамилий и имен. Для арабских  другая система, емнип.  Официальный перевод для  определенного списка инстанций  в Германии выполняется только с использованием  ISO 1995  или другой соответствующей системы транслитерации. Все чиновники умеют читать  ISO 1995 et cetera.
« Останнє редагування: Березень 11, 2023, 12:51:52 від Ash »
Одесса-это Украина.
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #3515 : Березень 11, 2023, 12:59:23 »
ти б мала теж незрозуміле для інших ім'я.
Це розповсюджене в християнських країнах ім"я. Різниться вимова.
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Teagan

« Reply #3516 : Березень 11, 2023, 13:23:36 »
Это что ж, у большинства уже ID-карты и только я как везучий лох?
В мене теж стара книжечка. Там ще й від руки все написано, не надруковано. Слава богу, пронесло на цей раз.

В мене імя простецьке, але призвіще проблемне. "Я" і "г" транслітерують кожного разу по різному. В першому заграні було "Iag", в новому минулорічному вже "Yah". Якась мінлива латиниця. :wacko3: Хоч мені самій правильною здається третя версія "yag".

Offline Mathilda

• Nederland
« Reply #3517 : Березень 11, 2023, 13:46:55 »
Я надеюсь,что по внутреннему паспорту выпускают, и она съездит в Украину летом, чтобы там загран оформить.
Весь час випускають без проблем, назад зараз вже за внутрішніми не пустять. Головне не забути картку/стікер/довідку (не знаю, що у вас видають) про підтвердження і подовження статусу тимчасового захисту.

Offline Shan

« Reply #3518 : Березень 11, 2023, 13:55:46 »
Я надеюсь,что по внутреннему паспорту выпускают, и она съездит в Украину летом, чтобы там загран оформить.
Весь час випускають без проблем, назад зараз вже за внутрішніми не пустять. Головне не забути картку/стікер/довідку (не знаю, що у вас видають) про підтвердження і подовження статусу тимчасового захисту.

Ага, довідку, дякую!

Offline chucha

« Reply #3519 : Березень 11, 2023, 14:16:02 »
Без проблем, пишеш заяву і буде транслітерація, яку забажаєш.

Ніт. Точніше, в закордонному я ще мог вибрати. А потім вже зась. Дмс краще знає, як твоє прізвище латиницею писати.

Offline Ash

« Reply #3520 : Березень 11, 2023, 14:22:57 »
Хоч мені самій правильною здається третя версія "yag".
Є законодавчо встановлена система транслітерації. Вона  вірна згідно з чинним законодавством. Так, це регулюється  саме так. А не за ступінем подібності до англійської мови.
Одесса-это Украина.

Offline Ash

« Reply #3521 : Березень 11, 2023, 14:29:28 »
А потім вже зась. Дмс краще знає, як твоє прізвище латиницею писати.
Це була офіційна відповідь на заяву?
Одесса-это Украина.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #3522 : Березень 11, 2023, 14:32:47 »
Без проблем, пишеш заяву і буде транслітерація, яку забажаєш.
Ніт. Точніше, в закордонному я ще мог вибрати. А потім вже зась. Дмс краще знає, як твоє прізвище латиницею писати.

Не може такого бути. Тобто, я тобі вірю, що відмовили, але Закон України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» діє й нікуди не поділся, як й Розділ 2 та стаття 10 у ньому:

Цитувати (виділене)
На письмове прохання особи внесення імені латинськими літерами може бути виконано відповідно до його написання у раніше виданих документах, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, виданих компетентними органами України, або в документах, що підтверджують факт народження, зміну імені (у тому числі у разі укладання або розірвання шлюбу), виданих компетентними органами іноземної держави та легалізованих в установленому порядку.

Тому, якщо відмовляють у пісьмовому проханні, пишеш письмову заяву про відмову  :sneaky: Нехай вивчають законодавство.

Аа, може мова йде про написання, яке заманеться, й саме в цьому відмовляють? Тоді мають право. Вибрати можна тільки таке написання, яке вже є в наявних в тебе документах з переліку.
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline chucha

« Reply #3523 : Березень 11, 2023, 14:41:30 »
А потім вже зась. Дмс краще знає, як твоє прізвище латиницею писати.
Це була офіційна відповідь на заяву?

Я вже не пам'ятаю. Навіть не пам'ятаю, є там в анкети така графа, чи ні. Але я точно давав бажаний варіант. Ну и не переймався, бо це був внутрішній документ. Та всі нормальні організації у світі на таку дрібницю не звертають увагу. Але ДМС це кортить, треба виправити страшну помилку.

Offline chucha

« Reply #3524 : Березень 11, 2023, 14:48:36 »
Тому, якщо відмовляють у пісьмовому проханні, пишеш письмову заяву про відмову   Нехай вивчають законодавство.

Слухай, це все чудово, але я и так цю карту зі скандалом отримував. И запис у реєстрі вже була. Але вони застосували новий варіант. И витрачати час на цє тоді не здавалося розумним. Я не провидець, щоб передбачати,  що через 5 років якійсь дебил в дмс вирішить анулювати іншій документ, на підставі різниці в одну букву. До речі, обидва документа мають посилання на запис в демреестри, тож одностайно ідентификуют особу. Хоч там Ваня замість Таня напиши.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #3525 : Березень 11, 2023, 15:00:31 »
Тому, якщо відмовляють у пісьмовому проханні, пишеш письмову заяву про відмову   Нехай вивчають законодавство.

Слухай, це все чудово, але я и так цю карту зі скандалом отримував. И запис у реєстрі вже була. Але вони застосували новий варіант. И витрачати час на цє тоді не здавалося розумним. Я не провидець, щоб передбачати,  що через 5 років якійсь дебил в дмс вирішить анулювати іншій документ, на підставі різниці в одну букву. До речі, обидва документа мають посилання на запис в демреестри, тож одностайно ідентификуют особу. Хоч там Ваня замість Таня напиши.

Та я до тебе без претензій чи повчань, ну що ти. Я зрозуміла що в тебе це вже пройдена історія. Це для інформації, комусь на майбутнє.
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline chucha

« Reply #3526 : Березень 11, 2023, 15:14:14 »
Та я до тебе без претензій чи повчань, ну що ти. Я зрозуміла що в тебе це вже пройдена історія. Це для інформації, комусь на майбутнє.
Да я не в твій адрес тєж. Але у всіх цих кефірних закладах все може скластися зовсім не так, як гадаєш. Я тоді картку взамін втраченого паспорта отримував. С диким скандалом, бо вимогали заяву с полиции про втрату. Я им іх власний регламент показував, але ж "мы завжди так робили"

Offline Mike123

« Reply #3527 : Березень 11, 2023, 15:34:15 »
Аа, може мова йде про написання, яке заманеться, й саме в цьому відмовляють?
Ні, не зовсім як заманеться. Я вже не пам'ятаю, як достеменно, але мова йде про неправильну транслітерацію в заграні, тому що вже була неправильна транслітерація в водійському посвідченні. При чому могли б спробувати відправити міняти посвідчення. Але ні. При чому я пам'ятаю спеціальний бланк для цього з квадратиками, куди я особисто вписував латиницю. Що до цього факапу, то, навіть як що дуже хочеться зробити єдину транслітерацію, відміняти треба новіший документ, або внутрішній документ. Бо на загран вже може бути купа документів з інших країн.

Offline Fiona

• Київ
« Reply #3528 : Березень 11, 2023, 15:37:24 »
Хоч би банківскі картки не позаблоковували, на яких латиниця не в тій транслітерації.

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
« Reply #3529 : Березень 11, 2023, 15:39:48 »
Это что ж, у большинства уже ID-карты и только я как везучий лох?
В мене також паперовий паспорт. Іноді бути консервативним це дуже непогано, скажи? :) Коли я отримував загран, то я спитав, чи можна транслітерацію, як в водійському? Без проблем, пишеш заяву і буде транслітерація, яку забажаєш. Сподіваюся, що з ід карткою також. Люди просто не звертали уваги на це при отримуванні.
Коли я перший раз отримувала загран, мені сказали, щоб у подальшому я слідкувала, щоб в усіх подальших доках була та сама транслітерація, бо можуть виникнути трабли. Тоді ще про ID навіть не чули, але попередили!
"Кстати, ты заметил, что этот мир полон людей, которые совершенно уверены, что прекрасно понимают, что происходит с остальными?" Макс Фрай

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #3530 : Березень 11, 2023, 15:44:22 »
отримав російське громадянство ... отримав паспорт на ім'я Dzheims.
Так йому і треба.

Offline Omela

• Global Moderator
  • Харьков
« Reply #3531 : Березень 11, 2023, 15:48:11 »
мені сказали
Тут є "ефект віконця". Хтось скаже, хтось ні, у когось треба зі скандалом вимагати оту заяву про зміну написання.

Online Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #3532 : Березень 11, 2023, 15:59:31 »
В нас знову прильоти і пожежа

Offline Мадам Петрановская

• А хто борець, той здобуває світ.
« Reply #3533 : Березень 11, 2023, 18:34:09 »
В нас знову прильоти і пожежа
:smilie2:
-Ты не туда идешь! Огни в другой стороне.
-Мне все равно, я зажгу свои.

Offline Teagan

« Reply #3534 : Березень 11, 2023, 18:59:52 »
Є законодавчо встановлена система транслітерації.
Дякую кеп. От тільки десять років назад вона була одна, зараз друга, і хрін знає коли буде третя. І чи перетворяться документи на тикву після чергової зміни.

Offline Ash

« Reply #3535 : Березень 11, 2023, 19:34:18 »
Є законодавчо встановлена система транслітерації.
Дякую кеп. От тільки десять років назад вона була одна, зараз друга, і хрін знає коли буде третя. І чи перетворяться документи на тикву після чергової зміни.
Я ще додам з очевидного. Впевнена , що ци й те знаєш, але чомусь вважаєш не вартим уваги.  Навіть  мовні  правила змінюються. Інколи швидше ніж раз на три роки. Тобто оте: "я вважаю, що потрібно, як в англійській мові, а все інше то якась дурня"  від відсутності розуміння мовних процесів. Або від того, що очевидне дуже нудне, щоб про нього думати.
Одесса-это Украина.

Offline Teagan

« Reply #3536 : Березень 11, 2023, 19:44:46 »
Тобто оте: "я вважаю, що потрібно, як в англійській мові, а все інше то якась дурня"... 
Вибач, але я такого не писала, тому не розумію чому ти мені це пишеш.

В робочих поштах я завжди використовувала звичну англійську версію, але, я думаю, маю на це право і офіційну (на той момент) транслітерацію на роботі ніхто не вимагав.

Offline Homiak

• Украина, Запорожье
« Reply #3537 : Березень 11, 2023, 19:51:35 »
45 рочків і один місяць і усе - картка
Если не будет бланков, могут вклеить фото и оставить книжку. У моего малого летом в Луцке так было (вклеили фото в 25 лет).
Якщо не просрочили вклеювання фото, то мають залишити книжечку.

Offline Omela

• Global Moderator
  • Харьков
« Reply #3538 : Березень 11, 2023, 19:59:27 »
Та вже просрочила, але я ненавмисно. :pardon:

Offline Фрипп

« Reply #3539 : Березень 11, 2023, 20:06:05 »
Та із карткою норм, можно в портмоне покласти. Велкам ту зе клаб.

0 Користувачів і 9 Гостей дивляться цю тему.