Автор Тема: Українська політика. Війна. 15 листопада -

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Стать: Чоловіча
  • Russia delenda est.
Re: Українська політика. Війна. 15 листопада -
« Reply #2730 : Лютий 07, 2023, 22:02:15 »
Цитувати (виділене)
Олександр Грищук

У мене немає для вас гарних новин. Або дню отримання грошового забезпечення присвячується.

Зменшення правил виплати додаткової винагороди має більш глибокі наслідки, ніж можна було передбачити тиждень тому. І це повна катастрофа!

Cпойлер
На частину (пропорційно дням) додаткової винагороди НЕ МОЖУТЬ претендувати, наприклад, водії заправників, які підвозять дизель до танків. Бо вони не виконують завдання з вогневого ураження. Також підвезення боєприпасів НЕ ПІДПАДАЄ під винагороду. Доставка харчів на нуль, води і технічна евакуація теж НЕ Є ПІДСТАВОЮ для додаткової винагороди. Облаштування вогневих позицій навіть на нулі, інженерних загороджень де завгодно - теж з точки зору нового порядку НЕ ПІДЛЯГАЄ оплаті. Медики — ніби окрема каста, але не зрозуміло з приводу водіїв медичок. І любі зв'язківці — теж ніколи НЕ ЗМОЖУТЬ претендувати на частинку 100 тисяч. Бо подавати в рапорті можна лише тих, хто виконує задачу з ураження противника. А зв'язківці своїми тапіками поки не навчилися вбивати русню.

І вишенька на торті. Якщо того самого заправника, зв'язківця, тиловика чи замполіта роз'єбе ракетою десь на КСП (командно-спостережний пункт), то його сім'я не отримає нічого. Бо не виконував бойову задачу знаходячись в районах бойових дій. Пизда.

Ми прийшли в армію, щоб захистити свої сім'ї. Ми знали, що якщо десь нас накриє градом чи ТОСом, то сім'я отримає достатньо коштів, щоб навчити дітей, заново влаштувати життя вдові і батькам. Це давало впевненість і відчуття захищеності свого тилу. А тепер що? Кому будуть потрібні твої діти? Держава подбає? Хєр там. Я вже бачу як вона дбає. Моя стройова вже другий місяць не може народити примітивну довідку про мою участь у складі сил і засобів, що стримують агресію рф. Це щоб дали знижки на навчання/харчування в школі моїм дітям. Неофіційно кажуть, якщо маєте якість зв'язки в ппд — звертайтесь напряму. Вони подбають про мою сім'ю? Чи це зробить сам Верховний Головнокомандувач?

Вже 5 з 20 солдатів у мене готуть документи на звільнення. Вони мають право по закону — троє і більше дітей, дружина чи батьки мають групу інвалідності тощо. Маючи 100 тисяч в місяць і гарантію виплат в разі смерті вони служили. Тепер — хєр там. Так і кажуть: нічого особистого. А ще п'ятеро збирають папери для звільнення. Не знаю чи достатньо у них підстав, але вони вже вострять лижі.

Отак, одним розчерком пера армія втратить ЧВЕРТЬ особового складу. Вмілого, навченого і вмотивованого. А кого мені пришлють взамін? Хто замінить 35-40 річних чоловіків із досвідом армії, АТО, із фахом, вміннями та зформованим світоглядом? 19-ти річні сцикуни, які тільки і вміють що гвалтувати непритомних дівчат? Чи ВР змінить законодавство і зменшить перелік підстав для звільнення з лав ЗСУ? Тоді я буду мати баласт у третину особового складу яка нічого не буде робити. Є маса законних способів саботувати законні накази.

Я бачив в армії різні настрої. Страх, відчай, злість, зосередженість, вмотивованість і впевненість. Але ніколи не бачив апатії - як зараз. Солдати питають мене — якщо країні на мене наплювати, то чому мені в свою чергу не має бути похєр на державу? Звісно, вони використовують інші фразеологічні звороти  - але суть лишається та сама.

Я переконаний, що авторами цього нового положення і тими хто його підписав, має невідкладно зайнятись контррозвідка. Бо це реальний підрив боєздатності.

P. S. Цікаво, що новий порядок нарахування додаткової винагороди діє заднім числом. З 1 січня. А обіцяне підвищення зарплат — не раніше лютого. Так пояснюють фініки. Бо в одному випадку закон має зворотню силу — в іншому — ні.

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
  • Стать: Жіноча
« Reply #2731 : Лютий 07, 2023, 22:20:34 »
СБУ
Ото б мати можливість оцінити справжній масштаб гнилості цієї структури.
Ну от і побачим, якщо Малюк буде розслідувати діяльність колишнього очільника СБУ та його заступника Наумова то згнила ще не вщент.
А якщо ні - то ні. :pardon:
Цибулько сказав, що Малюк - суто про-Зетовський товарищ, а такий хіба може на Зе-друга бочку катити?
От Порошенко в нього ворог, то вже можемо готуватися до нових Свінарчуків.  :unknown:
"Кстати, ты заметил, что этот мир полон людей, которые совершенно уверены, что прекрасно понимают, что происходит с остальными?" Макс Фрай

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
« Reply #2732 : Лютий 07, 2023, 22:24:32 »
Олександр Грищук

Я бачив в армії різні настрої. Страх, відчай, злість, зосередженість, вмотивованість і впевненість. Але ніколи не бачив апатії - як зараз. Солдати питають мене — якщо країні на мене наплювати, то чому мені в свою чергу не має бути похєр на державу? Звісно, вони використовують інші фразеологічні звороти  - але суть лишається та сама.
А чого цим солдатам ніхто не каже, що на них плюють саме ті, хто приймають такі закони? Бо країна у вигляді волонтерів з останніх сил збирає все, що може, а забирає в них гроші саме владу. Яку, між іншим, багато хто з них вибирав. Ніхто про це подумати не хоче?
"Кстати, ты заметил, что этот мир полон людей, которые совершенно уверены, что прекрасно понимают, что происходит с остальными?" Макс Фрай

Offline vano80

« Reply #2733 : Лютий 07, 2023, 22:32:36 »
Вже 5 з 20 солдатів у мене готуть документи на звільнення. Вони мають право по закону — троє і більше дітей, дружина чи батьки мають групу інвалідності тощо. Маючи 100 тисяч в місяць і гарантію виплат в разі смерті вони служили. Тепер — хєр там. Так і кажуть: нічого особистого. А ще п'ятеро збирають папери для звільнення. Не знаю чи достатньо у них підстав, але вони вже вострять лижі.

Рассказал бы что они дальше планируют.
Вернуться домой и ждать бурята в гости? Уехать с тремя детьми в польшу?

Але ніколи не бачив апатії - як зараз. Солдати питають мене — якщо країні на мене наплювати, то чому мені в свою чергу не має бути похєр на державу? Звісно, вони використовують інші фразеологічні звороти  - але суть лишається та сама.

Ждем в рашкосми - вся мотивация украинцев в деньгах.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #2734 : Лютий 07, 2023, 22:43:40 »
Яку, між іншим, багато хто з них вибирав. Ніхто про це подумати не хоче?
Ті хто обирали думати не люблять/вміють. :pardon:

Offline Omela

• Global Moderator
  • Харьков
« Reply #2735 : Лютий 07, 2023, 22:59:05 »
Гадаю, найвеличніший на доопрацювання відправить. Хоча грошове питання безумовно буде вставати все гостріше.

Offline Omela

• Global Moderator
  • Харьков
« Reply #2736 : Лютий 07, 2023, 23:03:42 »
Б'ють по Харкову.

Offline RedCat

« Reply #2737 : Лютий 08, 2023, 06:25:20 »
це вже точно не в гумор

Online Teagan

« Reply #2738 : Лютий 08, 2023, 13:15:42 »
Щось бубочка з Ріші Сунаком якось не щиро обіймаються. Одразу видно шо хімії нема, not my type, sorry  :smilie5:
https://t.me/yigal_levin/40333

А може тому шо Сунак не соізволіл до нас приїхати.

Offline Omela

• Global Moderator
  • Харьков
« Reply #2739 : Лютий 08, 2023, 13:28:16 »
Перший візіт після обрання до нас був, у листопаді.

В карму випадково тицьнула, виправила на +.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #2740 : Лютий 08, 2023, 13:28:52 »
Та був же. Ще з Патроном фотографувался.
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Online Teagan

« Reply #2741 : Лютий 08, 2023, 13:36:53 »
Точно, якось забулось. Ну один раз то таке, а скільки разів до нас Джонсонюк приїздив? Отож.

Offline ~Багира~

• Hero Member
  • Львов
« Reply #2742 : Лютий 08, 2023, 14:19:22 »
Щось бубочка з Ріші Сунаком якось не щиро обіймаються. Одразу видно шо хімії нема, not my type, sorry  :smilie5:
https://t.me/yigal_levin/40333

То ж тре. Я навпаки ржу (по доброму!) з тої фотки, бо хімія ого-го.
Cпойлер
Зеленському б же троянду в зуби і  :smilie5:

Offline jeckie

• Ірпінь, Донецьк
« Reply #2743 : Лютий 08, 2023, 14:30:12 »
, бо хімія ого-го.
От що про Зеленського не кажи, а в "хімію" він вміє, навіть на відстані. Причому з усіма різний вайб, але завжди є. Навіть Шольц, коли їхав до нас потягом на людину був схожий.

Offline Фрипп

« Reply #2744 : Лютий 08, 2023, 15:42:49 »
Вчора впав легендарний Запорізький 700 річний дуб, повідомляють місцеві ЗМІ.

З 2010 року дуб був визнаний Міністерством охорони навколишнього середовища України найісторичнішим деревом України.

Блискавка

Offline Eney

« Reply #2745 : Лютий 08, 2023, 15:59:11 »
Цитувати (виділене)
У Вестмінстерському залі відбулася промова Зеленського до британських парламентарів

"Дякую за вашу увагу. Дякую за вашу підтримку. Залишаючи британський парламент 2 роки тому, я дякував вам за смачний англійський чай. Сьогодні я залишу парламент, дякуючи усім вам, заздалегідь, за потужні англійські літаки".

Також Зеленський передав спікеру британського парламенту шолом нашого льотчика з надписом:

"Ми маємо свободу, дайте нам крила, щоб захистити її" 🇺🇦

відео
https://t.me/news_5ua/39570

Offline Фрипп

« Reply #2746 : Лютий 08, 2023, 17:53:22 »
, бо хімія ого-го.
От що про Зеленського не кажи, а в "хімію" він вміє, навіть на відстані. Причому з усіма різний вайб, але завжди є. Навіть Шольц, коли їхав до нас потягом на людину був схожий.

Online Teagan

« Reply #2747 : Лютий 08, 2023, 18:44:47 »
Фрипп, це топчик  :rofl: :rofl:
Я й не подумала про них.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #2748 : Лютий 08, 2023, 18:56:38 »

З 2010 року дуб був визнаний Міністерством охорони навколишнього середовища України найісторичнішим деревом України.

Блискавка
Не зовсім так. Впала центральна гілка, вона давно мертва. Бокова гілка жива
https://t.me/info_zp/28095

Offline leonard

• Lietuva, Vilnius
« Reply #2749 : Лютий 08, 2023, 21:22:16 »
Ну, хоть до 700 летия Вильнюса достоял. :cray:

Offline Homiak

• Украина, Запорожье
« Reply #2750 : Лютий 08, 2023, 22:28:18 »
Нещдавно з колегами обговорювали, що одномоментна виплата 15 мільйонів допомоги за загибель декількох десятків тисяч воїнів ставить бюджет якщо не на коліна, то в досить скрутне становище.

Зараз поліз читати де це прописано і бачу, що одноразово видадуть по 3 млн., а далі 12 млн протягом трьох з гаком років:

Цитувати (виділене)
1.10. Призначена сума ОГД у Міністерстві оборони України, військовій частині А0515, Державній спеціальній службі транспорту та підпорядкованих їм військових частинах виплачується поетапно:

на першому етапі - 1/5 від призначеної суми ОГД;

залишок невиплаченої суми ОГД (4/5 від призначеної суми) - щомісячно, частками впродовж 40 наступних місяців.

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0176-23#Text

Offline Leo_need

• Україна, м.Київ
« Reply #2751 : Лютий 09, 2023, 07:34:58 »
То ж тре. Я навпаки ржу (по доброму!) з тої фотки, бо хімія ого-го.
Я сьогодні побачив відео, де Макрон нагороджує Зеленського, а потім обіймає. Отам не просто хімія, навіть не органічна хімія, а якась ядерна хімія. От-от і вибухне ))

Offline Omela

• Global Moderator
  • Харьков
« Reply #2752 : Лютий 09, 2023, 09:28:01 »
Пишуть, що
Цитувати (виділене)
SpaceX Ілона Маска обмежила використання Україною інтернету Starlink для управління дронами, оскільки сервіс "ніколи не призначався для використання в якості зброї", заявила СЕО компанії Гвінн Шотвелл.

Вона відмовилася повідомити, яких заходів вжила SpaceX. За її словами, контракт з українським урядом був призначений для гуманітарних цілей.

"Ми знаємо, що військові використовують супутники для зв'язку, і це нормально. Але ми ніколи не хотіли, щоб вони використовували його в наступальних цілях", – сказала Шотвелл

Це можливо технічно? І якщо так, в наших там альтереатива є?

Offline Фрипп

« Reply #2753 : Лютий 09, 2023, 10:15:07 »
Я, як неспеціаліст, бачу тільки одну можливість - це прив'язати тарілку до доволі великого дрона і використовувать її для зворотнього зв'язку

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #2754 : Лютий 09, 2023, 10:35:29 »
SpaceX Ілона Маска обмежила використання Україною інтернету Starlink для управління дронами, оскільки сервіс "ніколи не призначався для використання в якості зброї", заявила СЕО компанії Гвінн Шотвелл.
Пацифисты хреновы.
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #2755 : Лютий 09, 2023, 11:55:44 »
Цитувати (виділене)
Службове розслідування щодо діяльності колишнього голови СБУ Івана Баканова завершене, повідомив в ефірі Радіо Свобода член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони й розвідки Федір Веніславський, посилаючись на голову СБУ Василя Малюка.

За словами Веніславського, питання щодо діяльності Баканова порушили на засіданні комітету 6 лютого за участю Малюка.

«Спеціальні процедури щодо перевірки пана Баканова завершені. Думаю, що про це суспільство буде проінформоване, коли це буде необхідно. Тому що це грифовані матеріали перевірки, матеріали з обмеженим доступом.
Таке нарозслідували що самі охуїли?
Ну і питання
Ото б мати можливість оцінити справжній масштаб гнилості цієї структури.
вважаю закритим.
Дякую. Дуже дякую.©

Offline Mrs_Who

• Don't panic!
« Reply #2756 : Лютий 09, 2023, 15:27:51 »
Ватутін - все.
Not all those who wander are lost

Online Teagan

« Reply #2757 : Лютий 09, 2023, 15:29:03 »
Я ніколи не жалілась на худі й футболки, коли Зе приймав гостей в Україні, це було більш менш доречно.
Але зараз, коли він у Лондоні, Парижі і Брюсселі на високих зустрічах з усіма фоткається, ну невже так важко було костюмчик запакувать? Виглядає як бідний родич. Ну він і правда бідний родич, але все ж таки  :smilie5:

https://t.me/monovaolena/6101

Online Teagan

« Reply #2758 : Лютий 09, 2023, 15:44:54 »

Демократическая партия Курдистана (Иранский Курдистан) мало того, что подтвердила встречу украинцев и курдов, так ещё и заявила, что Халид Азизи (представитель партии) был приглашен в Украину для встречи с президентом Владимиром Зеленским.

#Иран

@yigal_levin

https://t.me/yigal_levin/40412

Online Teagan

« Reply #2759 : Лютий 09, 2023, 15:46:20 »
Боже бережи Британію.

Цитувати (виділене)
В Офісі Президента заявили, що питання далекобійної зброї та винищувачів для ЗСУ вирішене.

@yigal_levin

0 Користувачів і 13 Гостей дивляться цю тему.