Автор Тема: Українська політика. Війна. 15 листопада -

Offline Sasha_girl

• Стать: Жіноча
  • Украина, Киев
Re: Українська політика. Війна. 15 листопада -
« Reply #9841 : Лютий 28, 2024, 16:24:51 »
Я эту новость про Приднестровье уже битый час в руках кручу, верчу, понять хочу.
Обратились и чё? В состав РФ не просятся, только от Молдовы защитить. Лекарств, значицца, нету, а Молдова блокирует. Так что, им Россия, как волшебник, из голубого вертолета лекарства сбросит?
ДРЛС А-50 рыгочут.
Борітеся — поборете! Вам бог помагає!

Offline Behemot

• Стать: Чоловіча
« Reply #9842 : Лютий 28, 2024, 16:51:57 »
Я эту новость про Приднестровье уже битый час в руках кручу, верчу, понять хочу.
Обратились и чё? В состав РФ не просятся, только от Молдовы защитить. Лекарств, значицца, нету, а Молдова блокирует. Так что, им Россия, как волшебник, из голубого вертолета лекарства сбросит?
ДРЛС А-50 рыгочут.
Як один з варіантів - москалі на це звернення відправлять літаки з офіціною "гум" допомогою, щоб не збили над Україною. Що там за гум  допомога буде - здогадайтесь. Та й назад повезуть щось потрібне зараз москалям, щось, чого за чутками дуже там багато ще з часів СРСР.

Offline Mike123

« Reply #9843 : Лютий 28, 2024, 16:55:55 »
Як один з варіантів - москалі на це звернення відправлять літаки з офіціною "гум" допомогою, щоб не збили над Україною.
А хто їм зараз так заважає робити? Домовляються з Румунією та й гайда. Але. Ти не забув, що аеропорт в Молдові? :)

Offline Sasha_girl

• Украина, Киев
« Reply #9844 : Лютий 28, 2024, 17:09:09 »
Так устроить русне гостомельский десант на максималках и пофиг, что там была гумпомощь (если была).
Нехуй шастать неподалеку от нашего неба.
Борітеся — поборете! Вам бог помагає!

Offline Behemot

« Reply #9845 : Лютий 28, 2024, 17:19:23 »
Ти не забув, що аеропорт в Молдові
І біля Тірасполя також є аеропорт.

Offline Mike123

« Reply #9846 : Лютий 28, 2024, 17:42:04 »
Був. Останні польоти були до Кишинева, бо тираспольский аеропорт в жахливому стані і не може приймати великі літаки. Не здивуюся, що не може взагалі ні яких.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #9847 : Лютий 28, 2024, 17:45:08 »

Немає в цьому квазістворені аєропортів й смуг, які здатні приймати літаки більші за кукурудзник. Та й щодо кукурудзнику це не точна.
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline chucha

« Reply #9848 : Лютий 28, 2024, 17:54:42 »
Як один з варіантів - москалі на це звернення відправлять літаки з офіціною "гум" допомогою, щоб не збили над Україною.
Це так не працюе. Україна має право збити будь який літак, якій зайде в повітряний простір без попередньої згоди. Нема ніякого значення що або хто там буде на борту.

Offline Охтирка

« Reply #9849 : Лютий 28, 2024, 18:01:54 »

Немає в цьому квазістворені аєропортів й смуг, які здатні приймати літаки більші за кукурудзник. Та й щодо кукурудзнику це не точна.
Мммм. Нє, але як рос. віськові туди в’їжджають-виїжджають? Останні два роки, та і всі десять?

Offline chucha

« Reply #9850 : Лютий 28, 2024, 18:06:33 »
Нє, але як рос. віськові туди в’їжджають-виїжджають? Останні два роки, та і всі десять?

Ніяк. Існував дуже обмежений шлях "туристам" через Молдову. Треба ще розуміти, що більшість військових кацапів там то теж мешканці Придністров'я, але з рос паспортом та контрактом з орочьей армією.

Offline Lilьka

• Львів
« Reply #9851 : Лютий 28, 2024, 18:06:59 »
А чо вони не хочуть назад до Молдови приєднатись? Логічно ж. Так, я розумію, що у рузького міра логіка відсутня, і що 50 рублів це завжди скрєпні 50 рублів. Та все ж таки, якийсь здоровий глузд має бути!

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #9852 : Лютий 28, 2024, 18:13:31 »
Мммм. Нє, але як рос. віськові туди в’їжджають-виїжджають? Останні два роки, та і всі десять?

Останні два роки взагалі ніяк, я думаю. До цього - «пішки» через Молдову, а там вже на мітлі до болот.

Offline Behemot

« Reply #9853 : Лютий 28, 2024, 18:14:10 »
її довжина 2,5 км. ..  Для ИЛ-76 вистачає з запасом
Стан.. ну наскількі можно роздивитись на супутникових фото Bing або ESRI - дерев на неї немає.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #9854 : Лютий 28, 2024, 18:16:04 »
А чо вони не хочуть назад до Молдови приєднатись? Логічно ж. Так, я розумію, що у рузького міра логіка відсутня, і що 50 рублів це завжди скрєпні 50 рублів. Та все ж таки, якийсь здоровий глузд має бути!

Ти так питаєш, начебто розглядаєш їх як дійсно самостійних в прийняті рішень. Ти що думаєш, оце зараз вони з ранку прокинулися й вирішили влаштувати маленьку інформаційну заварушку? Та їм, мабуть, навіть тексти з Москви засилають. Вони повністю під рашею.
Що з болот кажуть, те вони й роблять. 

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #9855 : Лютий 28, 2024, 18:22:13 »
її довжина 2,5 км. ..  Для ИЛ-76 вистачає з запасом
Стан.. ну наскількі можно роздивитись на супутникових фото Bing або ESRI - дерев на неї немає.

Я взагалі про це не хочу. Ото вони таке роблять саме для того, щоб потім тут й там сиділи й мусолили це питання - а як, а раптом, а що ми будемо робити. Я в цьому не хочу приймати участь й йти «на поводу» (не знаю, як нашою буде цей вислів) у цих закидів.
Це не означає, що інші не можуть розважатися таким чином ) Я тільки про себе.

Про аеропорт й смугу написала те, що знаю. Сперечатися сторінками немаю ніякого бажання.

Offline Охтирка

« Reply #9856 : Лютий 28, 2024, 18:30:05 »
Ну і як вони їх приєднувати зібралися? Як показує досвід, вся ця метушня не просто так. Не думаю, що захотять телемостом задовільнитися. Там якимось російським можновладцям треба показатися. Десантом через Молдову зібралися заходити?

Offline Lilьka

• Львів
« Reply #9857 : Лютий 28, 2024, 18:32:16 »
Що з болот кажуть, те вони й роблять. 
Карочє, з алкопродуктами перебоїв нема.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #9858 : Лютий 28, 2024, 18:33:35 »
Ну і як вони їх приєднувати зібралися? Як показує досвід, вся ця метушня не просто так. Не думаю, що захотять телемостом задовільнитися. Там якимось російським можновладцям треба показатися. Десантом через Молдову зібралися заходити?

Яким десантом? Віно-горілочним? ))
Їм достатньо, що це зараз на шпальтах й в телевізорі. Зараз ще будуть усяки листи в ООН, червоний хрест й інші всесвітні «миротворчі» організації. Обговорення, засідання, зустрічі, розмови. Відволікається увага, ресурси, моральні в тому числі. Як на мене, це елемент інформаційної війни, який в саме такому вигляді й буде зберігатися, поки буде «розганятися». Потім вигадають щось інше.

Offline Охтирка

« Reply #9859 : Лютий 28, 2024, 18:37:16 »

Їм достатньо, що це зараз на шпальтах й в телевізорі. Зараз ще будуть усяки листи в ООН, червоний хрест й інші всесвітні «миротворчі» організації. Відволікається увага, ресурси, моральні в тому числі. Як на мене, це елемент інформаційної війни, який в саме такому вигляді й буде зберігатися, поки буде «розганятися». Потім вигадають щось інше.
Ну я цей варіант і назвала телемостом. І не вириться, що їм того вистачить. Якщо так, то добре. Але попередній досвід (Крим, Донбас, 2022) показує, що вони обирають найгірший сценарій, в який спочатку не віриться.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #9860 : Лютий 28, 2024, 18:38:47 »
Якщо щось почнеться, ми з Майком та Мариною дамо знати  :smilie5: А поки саме ми сидимо під боком (до нас менше 100 км) й знаходимося геть спокійно.

Немає питань - якщо б раша могла, вона б вже все влаштувала й висмоктала з цієї ситуації усе, що можна. Й десант, й «гуманітарні літаки». Але 2 роки показали, що поки що ну ніяк.

Offline Охтирка

« Reply #9861 : Лютий 28, 2024, 18:40:27 »

Яким десантом? Віно-горілочним? ))

Таким, як в Гостомелі хотіли. Сядуть в Кишиневі, потім коридором підуть урочисто приєднувати анклав. Всі ж ми розуміємо, що на суверенітет Молдови ніхто не зважає.

Offline Охтирка

« Reply #9862 : Лютий 28, 2024, 18:41:33 »
Якщо щось почнеться, ми з Майком та Мариною дамо знати  :smilie5: А поки саме ми сидимо під боком (до нас менше 100 км) й знаходимося геть спокійно.
Мені волнітєльно. Дуже не подобається та метушня.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #9863 : Лютий 28, 2024, 18:44:07 »
Таким, як в Гостомелі хотіли. Сядуть в Кишиневі, потім коридором підуть урочисто приєднувати анклав. Всі ж ми розуміємо, що на суверенітет Молдови ніхто не зважає.

Ну тобто раша готує напад на Молдову? Ну це вже трошки інше питання, як на мене.

Offline Охтирка

« Reply #9864 : Лютий 28, 2024, 18:49:17 »

Ну тобто раша готує напад на Молдову? Ну це вже трошки інше питання, як на мене.

Ну в розумінні нормальних людей так. А єзуїтською мовою росіян це можна назвати якоюсь черговою спеціальною військовою операцією з метою законодавчого владнання воєвиявлення жителів Придністров’я.

Offline Охтирка

« Reply #9865 : Лютий 28, 2024, 18:53:00 »

Немає питань - якщо б раша могла, вона б вже все влаштувала й висмоктала з цієї ситуації усе, що можна. Й десант, й «гуманітарні літаки». Але 2 роки показали, що поки що ну ніяк.
Вибори. Воно любить символи.

Online Teagan

« Reply #9866 : Лютий 28, 2024, 19:19:25 »
Ну я цей варіант і назвала телемостом. І не вириться, що їм того вистачить. Якщо так, то добре. Але попередній досвід (Крим, Донбас, 2022) показує, що вони обирають найгірший сценарій, в який спочатку не віриться.
Так з Придністровською НР нема кордону в Педерації. Тому це таке собі, інфошум. Будуть зараз ще може просити коридор. Але хто їм дасть.

Якби ті тираспольські алкоголіки на руснявих контрактах могли якось дестабілізувати український кордон то вже б давно це зробили.

Offline Mike123

« Reply #9867 : Лютий 28, 2024, 19:27:41 »
Мені волнітєльно. Дуже не подобається та метушня.
Якби вони дійсно попросилися до московії, то це було б поганіше. Але, чи вони засцяли, чи навіть не збиралися, тільки лякали, оце звернення у спортлото - це дійсно лише шум. Нічого реального вони зробити не спроможні. Вони навіть у лютому 22 сиділи тихенько. А вже зараз-то... Так, дійсно інфошум, щоб Молдова, Румунія або Україна зробили якійсь кроки, про яки можна верещати в ооні.

Offline Garfield

• Nederland
« Reply #9868 : Лютий 28, 2024, 19:32:58 »
Нє, але як рос. віськові туди в’їжджають-виїжджають? Останні два роки, та і всі десять?
З комфортом через аеропорт Кишинева, здається.
Homo homini felis est.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #9869 : Лютий 28, 2024, 19:35:54 »
Так, дійсно інфошум,
Подивимось, як москва вирішить захищати їх інтереси.
Цитувати (виділене)
Міністерство закордонних справ Росії прокоментувало звернення "з’їзду депутатів" Придністров’я й заявило, що у Москві "з увагою" розглядають усі прохання цього невизнаного регіону.
Такий коментар у російському МЗС надали пропагандистській агенції ТАСС, повідомляє "Європейська правда".

"Захист інтересів жителів Придністров'я, наших співвітчизників – один із пріоритетів. Усі прохання завжди з увагою розглядаються російськими профільними відомствами", – йдеться в коментарі представника зовнішньополітичного відомства РФ.
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

0 Користувачів і 3 Гостей дивляться цю тему.