Автор Тема: Українська політика. Війна. 15 листопада -

Offline Eney

• Стать: Чоловіча
Re: Українська політика. Війна. 15 листопада -
« Reply #7770 : Вересень 15, 2023, 13:30:08 »
Цитувати (виділене)
Железняк Я.

Все, інтрига знята: видатки на вибори в наступному році НЕ передбачені.

Коли в 2019 році були вибори, бюджет ЦВК складав 4 млрд грн

Offline Фрипп

« Reply #7771 : Вересень 15, 2023, 13:40:51 »
Це все дуже сумно

Уряд ухвалив проєкт бюджету на 2024 рік із власними доходами загального фонду бюджету в 1,56 трильйона гривень і видатками загального фонду у 3,108 трильйона.

До 15 вересня проєкт мають подати у Верховну Раду.

@babel

Offline Oak

• Hero Member
« Reply #7772 : Вересень 15, 2023, 13:58:56 »
У нас бюджет 2023 року теж десь на 50% фінансується грантами/позиками від союзників.
Радіти немає чому, але й нового теж небагато.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #7773 : Вересень 15, 2023, 14:02:04 »
50%, десь 40 ярдів - донори. наступного року, я майже впевнений, що ми цю суму отримаємо.
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #7774 : Вересень 15, 2023, 14:17:48 »
Вона несе відповідальність.
Як виявляється - ні.
А ще я взагалі не розумію, чому для озвучування інформації потрібна ціла замістиня міністра оборони.
Типу, коли людині дали такий пост щось вона має робити, то нехай хоч з папірця зачитує.
« Останнє редагування: Вересень 15, 2023, 14:50:57 від Volf Ram »

Offline Eney

« Reply #7775 : Вересень 15, 2023, 14:31:27 »
Вона несе відповідальність.
Як виявляється - ні.
А ще я взагалі не розумію, чому для озвучування інформації потрібна ціла замістиня міністра оборони.
Типу, коли людині дали такий пост то хоч щось вона має робити, то нехай хоч з папірця зачитує.
А Зеленський несе відповідальність?

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #7776 : Вересень 15, 2023, 14:51:25 »
Ні.
Сподіваюсь, тимчасово. :unknown:

Offline RedCat

• Стать: Жіноча
« Reply #7777 : Вересень 15, 2023, 15:08:39 »
Chepynoga Vitalii
11 хв  ·
Пенні Пріцкер, екс-міністерка торгівлі США, за дорученням президента Байдена, стане спецпредставником з відновлення української економіки.
Мої батьки, коли їхали в Київ на базар на цілий день, і я вже був готовий жить цілком самостійно, свободно, і безконтрольно в своїй собственній хаті,  вічно присилали для нагляду якусь двоюрідну тітку. Противну!
Як же я її не любив. Дуже неприятно це мені було… Така підла і необоснована недовіра…

Offline Eney

« Reply #7778 : Вересень 15, 2023, 15:35:28 »
Ні.
Сподіваюсь, тимчасово. :unknown:
Так може це й Маляр стосується? Різна міра можливо.

Offline Eney

« Reply #7779 : Вересень 15, 2023, 15:52:09 »
От чому інфа від Маляр була доволі небезпечною.

Цитувати (виділене)
Кир Сазонов
1 год  ·
Бахмутское направление. Пока все сосредоточились именно на Клещеевке, считая Андреевку достаточно укрепленной,  ЗСУ взяли именно АндреевкуРаботала известная Третья Отдельная Штурмовая Бригада. Отработали жестко и очень красиво. Российскую 72-ую бригаду они били и раньше, а тут ее отвели, доукомплектовали и снова бросили удерживать оккупированную Андреевку. Украинские штурмовики их окружили и разбили вдребезги просто.
Фактически весь личный состав вместе с офицерами ликвидирован. Техника тоже. Не ушли. В том числе командир бригадной разведки и три комбата. Все, 72-ой бригады РФ не существует вообще. Двое суток упорных боев и стремительного окружения противника. Третья бригада действительно уникальная. Но не забывайте никогда про цену, которую они платят за такие новости. Цена всегда очень высокая…

Сазонов зробив цей комент зі слів представників 3-ї ОШБ

Offline Ash

« Reply #7780 : Вересень 15, 2023, 17:45:19 »
https://www.facebook.com/katherine.nozhevnikova/posts/pfbid0QWGjRT1EmaAdBfN7zsEYh7eemv1bzSo9RXng17f4ZJy7iLh1gVk4WHvhk9c74HnLl
Katherine Nozhevnikova
1 год  ·
Мене нудить вже дві доби. Розум відмовляється сприймати все побачене.
Cпойлер
Хлопця несуть та грузять в човен. Хлопець стиснув зуби повторює : все норм, все норм. Дякую хлопці .
Замість ноги болтаєтсья якась тряпка з перемеленим м’ясом та кістками.
На столі сидить майже дідусь. В нього з під носу просто висить язик. І кров просто льється на груди.
Бо в діда немає нижньої щелепи. Ось просто немає.
Чекай. не критичний. Нічого страшного. Тебе скоро відремонтують, старий. Все буде Ок
Один з них лежить широко раскинув руки- здалека може здатися, що він просто лежить та дивиться  в небо. Другий з іншого боку  авітвки як би звернувся в клубочок - може він спить, тому що дико стомився? Але потім наступний кадр - і в голові картинка з книжки, яку мені показував в дитинстві мій дід- останній день Помпеі.  повністю згоріле чорне тіло з піднятими до неба руками.
останій день Помпеї в 21 сторіччі в нашій  Україні. Я це бачила своїми очами..
Телефон в руках знімаючого тремтить: хлопці. хлопці! як же так. Земля вам пухом.
Кажуть автівка зломалася. Бо стара.. не встигли виїхати з під обстрілу.
Чи ви знали, що місця загибелі чи обстрілу знімають, щоб потім були докази для написання рапортів? Ну і на випадок, що не зможуть тіла євакуювати.  Хтось бачить це на відео. А хтось своїми очима. Кожного дня..
Молодий хлопець попав під прямий обстріл танку. Добу. Лоб в лоб. Його витягнули, але живим залишився тільки він. Кожного дня, коли починається обстріл він не може піднятися з підлоги. Кожного дня, коли йому потрібно виходити на завдання він не може вийти з туалету бо має «ведмежу хворобу»
Пам’ятаєш Сергія? А він наркоман тепер.. зломалася. Після чергового виходу.
Ти, Катю менше дивись відео які тобі шлють. Я не знаю навіщо вони тобі шлють це. Бо в нас навіть досвідчені  люди злітають з катушек. Ось нещодавно черговий наш медик поїхав на дурку. Євакуювали поранених, накрило артою і «ноги руки голови все навколо нього в кашу».. так і повернувся з пустими очами.
Бачив жінку десь місяців 6 тому.. Катя, а як там в Одесі? Люди ще пам’ятають, що ми є?
Смерть однієї людини трагедія. Смерть тисяч- статистика. Життя також. Навіть коли їхнє життя повністью прикриває наше з вами.  Вони всі перетворюються  в статистику..
Історіі кожного з них (тисячі історій) залишаються в пам’яті тих, хто був поруч чи в тих, хто має дотик до них.
Нам з цим жити все життя. Як з цим жити?
Більш ніж 70 Зустрічей на Донбасі. Роздано майже 300 Дронів. Кожен, хто приїзджає забирати дрона привозив з собою інші підрозділи і в руках в них нові запити. Дрони, тепловізори, такмед, приціли, пнв - списки якись безкінечні.
Ось вам і в «армії все є»
126 бригада знов збирає гроші на човни. 122 та 28 збирає на дрони. Вже самі. В інтернеті.
Новостворені бригади приходять с запитами по медичке.
Люди  ломаються ментально, люди ламається фізично, люди вмирають. Люди повертаються каліками.
Люди в психіатричних клініках - ноги руки є, а людини немає. Оболонка
Люди там вже 1,5 року. А хтось вже 9..
І вони закінчуються. Не маючи в повному обсязі того, що потрібно щоб нищити ворога вони закінчують швидше.»
А тут бруківка, стадіони, суди, ялинки, барабани.
Поки наші протести з одного боку  принесли в глобальному сенсі якись подвіжки по країні - питання гостро піднято по всіх городах, готуються зміни в законі про ПДФО та кажуть що його централізовано будуть використовувати на закупівлю для військовий вже з жовтня.
На мій погляд це більше програш, бо це затронули одне з найбільших досягнень за часи незалежності- децентралізацію. Але місцева влада своїми діями дала повод центральній так зробити. А чи будуть ці закупівлі чи ні хто зна?
По друге ми вже маємо зворотній зв’язок і від деяких війсоквих. Запити на фонд вже не підписують… «все є»
Медикам забороняють звертатися після зверненя на всеукраїнському рівні від всіх фондів на командування медкичних сил.
Тобто ми з вами вийшли на поле бою з людьми, хто вважає що всякі методи боротьби с населенням добрі, якщо на кону  існування в державному кріслі та доступ до корита бюджетних грошей.
Навіть ось такі низькопробні методи.
А ще маємо тиск на військових з активною громадською позицією також. Посилання в коментах.
Але я хочу нагадати, що Україна вже мала одного державного діяча який вважав що почути суспільство та піти на зустріч і робити свою справу так я єк треба, то означає «прогнутися» (с)
Чим закінчилось всі знають.
Вийшли вже Львів, Тернопіль, Луцьк, Київ, Житомір. І це тільки те, що я побачила в стрічці.
Я знов звертаюсь до  місцевої влади.
Ні, ми не виходимо проти влади.
Ні, ми не збираємося на ваше місце!
Ні, нам ніхто не заплатив, ніхто не накрутив, ніхто не використовує в політичних  цілях. Ми вийшли заради припинння безглуздих тендерів.
А ви навмисно іх повертаєте знов. І я навіть знаю як. І це просто принизливо в першу чергу для вас. Одеса велике село і новини тут розповсюджуються швидко.. погрожувати звільненням людям, які не хочуть прйимати участь в цьому безглузді - низько. А вуха є навіть у ваших стін..
Ви намагалися повернути проти нас військових. Але в вас нічого не вийшло. Але сама спроба то просто дніще.
Єдине що вам «вдалося», що ми вже маємо дзвіночки, що запити більше підписувати хлопцям на нас не будуть. Ось тут ви «молодці».. навіть розуміючи, що це життя тих, кому населення надає допомогу, ви включили адмінресурс. Заради картинки? Заради чого?
Ви не прогнетеся? Ок.
Ми не задамося. Бо за нашими спинами зараз, в прямому сенсі, життя тих, хто нас захищає. Бо за нашими спинами - спинами жінок, дітей, літніх людей які виходять на вулиці з протестом проти безглуздій тендерів - наша Україна. В нас іншої не має.
Ми на відміну від вас піклувалися про країну, витрачали свій час, свої кошти, своє життя поки ви заробляли та купували собі маєтки за кордоном.
Нам їхати нікуди .
Зустрічаємося завтра 16.09.23
Берить ці картинки та робить сторіз та дописи. Будьласка. Берить плакати та дітей.
Нагадую, що це одиночні мірні пікети і наша основна сила- спокій рівновага та віра.
Віра в ЗСУ та Україну.
Одеса
На день ближче до перемоги
П’ятниця поганий день для дописів. Але часу не має. Сподіваюсь на  репости
Одесса-это Украина.
At the suit of pozemka: Covid 19 (01.20)
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #7781 : Вересень 15, 2023, 20:25:48 »
Українська правда

​​❗️Український морський дрон у четвер 14 вересня підбив російський ракетний корабель "Самум" недалеко від входу у Севастопольську бухту, розповіли співрозмовники УП в СБУ.

"Морський малюк" влучив у задню праву частину судна, завдавши значних пошкоджень, через що корабель втратив хід.

Джерела стверджують, що росіянам довелося відбуксирувати "Самум" на ремонт "із великим диферентом на корму і креном на правий борт".

Для цієї атаки СБУ використала експериментальний зразок морського дрону, який здатен працювати в шторм, ховаючись від виявлення за високими хвилями. Під час спецоперації висота хвиль сягала 1,5 - 2 м.

Міноборони РФ 14 вересня повідомило про спробу ЗСУ атакувати "Самум" безекіпажнии катером. Росіяни заявили, що атака була "безуспішна"

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #7782 : Вересень 15, 2023, 21:27:13 »
Григорій Тука
Цитувати (виділене)
Невідомий морський дрон "хлопнул" малий ракетний корабель "САМУМ". Пікантності "хлопку" додає те, що цей лапоть лише вчора вийшов в море ... для боротьби з дронами!
Як пише російська "вікіпедія":
- По ударному потенциалу этому кораблю на Черноморском флоте нет равных! 

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #7783 : Вересень 15, 2023, 21:38:43 »
Російський корабель "Самум" потопив український морський дрон використавши тактичний таран бортом.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #7784 : Вересень 15, 2023, 22:09:26 »
❗️Суд обрав запобіжний захід нардепу Шуфричу: тримання під вартою на два місяці без права внесення застави. Перед цим йому оголосили про підозру у держзраді.

Offline Eney

Offline Eney

« Reply #7786 : Вересень 16, 2023, 09:54:28 »

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
« Reply #7787 : Вересень 16, 2023, 11:29:34 »
Харків, ви як?
Злобная заинька

Offline Mrs_Who

• Don't panic!
« Reply #7788 : Вересень 16, 2023, 14:59:19 »
Харків, ви як?
Чоловік був на вулиці, пролетіла зверху зі свистом.
Not all those who wander are lost

Offline Фрипп

« Reply #7789 : Вересень 16, 2023, 23:32:29 »
Голобуцький

Мітинги під меріями – обшуки – голосування в Раді: влада готується забрати військовий податок (ПДФО) у громад

П’ятниця – Львів. Субота, ранок - Київ. Мітинг. На фоні мітингу лунає повітряна тривога. Загроза балістики. Зокрема тому у війну подібні акції заборонені законом. Але сьогодні можна. Бо влада зацікавлена.

Банкова планує використати мітинги людей в декількох містах, щоб позбавити громади коштів від військового податку (ПДФО), який йде в місцеві бюджети.

Тому, після мітингів, за вказівкою проведуть обшуки в меріях,  скоріше за все за сфабрикованими справами обшукають оточення Кличка, Садового та інших мерів.  Потім за класикою все це покажуть по телемарафону. Після цього проведуть голосування в раді 20 вересня: гроші, які заробляють громади депутати передають в центр.

Окрім того, що західні партнери скажуть про згортання децентралізації, та узурпацію центром коштів, які заробляють громади, є ще моральний аспект. Влада спокійно ризикує життями сотень українців заради грошей, заради ПДФО.

Хоча ще вчора обіцяли зробити висновки з трагедії в Чернігові, коли  місяць назад  військова адміністрація зібрала масовий захід і туди прилетіли ракети, загинули люди. Але чиновники залишилися працювати. Тому що скільки б не гинуло людей, чиновники завжди залишаються.

Offline Eney

« Reply #7790 : Вересень 17, 2023, 08:59:14 »
Вважаю, що міськради повинні закупити ще більше барабанів. І чесалок для спини, бо грошей від податків з воєнних багато, а куди ж їх розходувати, як крім на оці важливі речі. Носогрійок ще закупити, бо зима ж на носі...

Offline Galuska

• Вена-Будапешт
« Reply #7791 : Вересень 17, 2023, 11:03:34 »
Вважаю, що міськради повинні закупити ще більше барабанів. І чесалок для спини, бо грошей від податків з воєнних багато, а куди ж їх розходувати, як крім на оці важливі речі. Носогрійок ще закупити, бо зима ж на носі...
Можна ще більше перекрутити, а можна законом заборонити місцевім бюджетам уси відатки крім війсковіх та соціальних (мабуть оставити якись малий відсоток для других цілей).
А не забирати все "вверх".
аватар взяла поносить у http://gapchinska.livejournal.com/

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #7792 : Вересень 17, 2023, 13:21:50 »
Тільки барабани та чесалки закупали не міськради, а придумані єрмаком "військові адміністрації", але ж яка, нахуй, різниця.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #7793 : Вересень 17, 2023, 13:58:50 »
Отаке от про Херсон
Цитувати (виділене)
Sergey Khlan
1h
Сьогодні вночі в лікарні помер Геннадій Лагута, колишній голова Херсонської обласної адміністрації, його довели до самогубства.Він був головою Обласної адміністрації як раз в перший період вторгнення.
Це його звинувачували в здачі Херсонщини, хоча в його обов'язках немає жодного слова про підготовки до оборони, такі завдання не ставились до моменту повномасштабного вторгнення та керівництво військами. 
Але когось треба звинуватити, що Південь про@балі, так? Треба когось кинути натовпу? Ну от кинули. І натовп з задовленням накинувся, начисто забувши про "шаличкі", "розмінування", "просто перестать стрелять". Забули ж? Бо не втік? 
А ви знаєте, що Лагута єдиний хто не втік з Херсону? Що він забезпечив вивіз документів та евакуацію людей, блокування електронних ключів? Знаєте? Думаю ні.
А знаєте, що ОП три дні вторгнення не відповідали на дзвінки? От просто не брали слухавку від голови південної області. От в той самий час коли її пр@й@бували. 
А ви знаєте, що люди, які зараз роблять з себе героїв просто зникли на тиждень? Теж не відповідали на дзвінки. А декого довелось повератити аж з Хмельницького. Але вони зараз герої, а Лагута - здав Херсонщину. Дехто через тиждень з'явився в Херсоні і вільно себе почував разом з окупантами. Дивно, не знаходите? Людей за найменшу дотичність до ЗСУ чи підозрі у патріотизмі забирали на підвал, а представники влади вільно себе почували в окупованому Херсоні.
А знали, що саме він в Кропивницькому облаштував Херсонську обласну адміністрацію? А вже потім туди підтягнулися всі інші. 
А знаєте, що справи щодо держзради по ньому так і немає? Є карна справа по скарзі дружини Колихаєва, яка вважала, що її чоловік задешево продав машину Лагуті. І от цією справою, суто цивільною, займалось ціле СБУ. Так, СБУ того самого Баканова, в якому виявили десятки зрадників на ключових постах того самого пройоб@ного півдня.
Від мене єдина претензія до Геннадія, що він не захищався. Мовчав. Хоча йому було що розповісти цікавого. Мене просив не розповсюджувати те про що мені розповідав, але обов’язково прийде на це свій час. До речі, саме тому з цією владою розслідування перших днів війни ніколи не буде. Бо там таке полізе…
Ну що ж… рідним щирі співчуття, Геннадію царства небесного. Я впевнений, що це все колись стане відомим всім. Це буде найкраща пам'ять про людину, яка на своїй посаді насправді немало зробила в перші дні вторгнення.

Offline Eney

« Reply #7794 : Вересень 17, 2023, 14:09:02 »
🛒
Цитувати (виділене)
Топ-10 тендерів минулого тижня

🔹Рівненська область робить капітальний ремонт мосту через р.Случ за 527 млн грн
🔹Київська область замовила будівництво Ворзельської початкової школи за 428 млн грн
🔹 УкрНафта отримає послуги з буріння та експлуатації свердловин за 220 млн грн
🔹 «Мирноградвугілля» замовила послуги зі збагачення вугілля за 180 млн грн
🔹Черкаська міська рада робить реконструкцію вул. Гагаріна від вул. С. Жужоми до вул. С. Смірнова  за 179 млн грн
🔹 Київська область  робить нове будівництво багатоквартирного житлового будинку за адресою: вул. Центральна, 17 Є с. Бузова за 172 млн
🔹Управління каналів річки Інгулець купило електроенергію за 137 млн грн
🔹Нацпол замовила мототранспортні вантажні засоби за 136 млн грн
🔹І знову Київська область  робить капітальний ремонт школи І-ІІІ ступенів по вул. Київська 2 в с.Плоске за 127 млн грн
🔹 І …. Київська область  замовила капітальний ремонт багатоквартирного житлового будинку (вул. Ярославська, 14, ) в м. Ірпінь за 120 млн грн.

Чотири з десяти топ-тендерів це Київська область….😉 Я б радив журналістам-розслідувачам подивитися на фірми, які виграють такі обʼєми )
Железняк

Offline Eney

« Reply #7795 : Вересень 17, 2023, 14:10:31 »
Тільки барабани та чесалки закупали не міськради, а придумані єрмаком "військові адміністрації", але ж яка, нахуй, різниця.
Барабаном може бути і ремонт сільского стадиону за 15 млн. гривень.

Offline Eney

« Reply #7796 : Вересень 17, 2023, 14:15:34 »
В Одесі мерія збирається ремонтувати районний суд за 106 млн. грн. Там вже три тижні поспіль громадяни виходять на мітинги протесту.

Offline Выдра

• ___
« Reply #7797 : Вересень 17, 2023, 19:26:56 »
Цитувати (виділене)
Населений пункт КЛІЩІЇВКА остаточно звільнений від російських загарбників силами 80-ої окремої десантно-штурмової бригади, 5 окрема штурмова бригада, Об'єднана штурмова бригада Національної поліції України «Лють»

Але противник постійно намагається завдати максимальної шкоди нашим воїнам та працює зі всіх можливих засобів вогневого ураження.

Offline Eney

« Reply #7798 : Вересень 17, 2023, 20:57:27 »
Сєвастополь, без панікі (с)  :scare3:

Цитувати (виділене)
У Севастополі машини швидкої допомоги із включеними сиренами помчали у бік Фіолента

Також кудись поспішають пожежні авто.

Мабуть, учєнія по спаленню трави.

Цитувати (виділене)
Попередньо вибух у районі частини радіо-радіотехнічної розвідки або частини ППО в районі мису Фіолент у Севастополі
« Останнє редагування: Вересень 17, 2023, 21:38:29 від Eney »

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #7799 : Вересень 17, 2023, 22:46:54 »
Коллаборант Ходаковский подтвердил гибель комбрига 31-й Ульяновской десантно-штурмовой бригады ВС РФ полковника Андрея Кондрашкина с позывным «Дунай».

Гибель командира такого уровня означает, что в очередной раз был метко поражен командный пункт в тылу у российских оккупантов.

31-я Ульяновская ДШБ принимала участие в оккупации Крыма и захвате Иловайска в 2014 году, а также в боях за Гостомель в 2022.

@kazansky2017

0 Користувачів і 4 Гостей дивляться цю тему.