а на місці США та Ізраїлю я б трохи почав розчехлятися, бо в Ірану можуть скоро МБР з'явитися, як у Кореї колись.
А теперь давай попробуем разобраться.
Дроны "Герань" точная копия иранских "шахедов" имеются у рашки явно в товарных количествах. Иран второй раз уже заявляет, что не продает россии свои дроны. Хотя с чего бы ему отрекатся? Он и так под санкциями, а политический капитал в регионе от факта снабжения аж самой рашки вооружением только вырастит. При этом от факта договора о продаже россии ракет он не отпирается. Да и сам факт поставок в таких количествах не мог пройти мимо западных и израильской разведок.
Лично я делаю вывод, что производство этих гераней явно налажено либо в самой рашке, либо где то в среднеазиатской республике бывшего ссср. И сосредоточится надо на факте поставок комплектующих для этих дронов. Кто, где, когда и в каком количестве. И дать по рукам.
P.s. а борьба с созданием иранским режимом ЯО, Израилем ведется с самого начала. Всеми доступными ему средствами. Но мировое сообщество похоже этим нисколько не озабочено.
давай я спробую більш розлого пояснити свою нескладну думку.
Іран є країною походження дронів. це факт.
Як вони з'явилися на расєє у товарній кількості - це домисли. твої і мої. Завезені транспортними літаками, віддана технологія виробництва, направлені технічні спеціалісти та оператори дронів, і так далі. це не змінює відомого нам факту, немає Ірану - не було б дронів початково. що каже Іран, навіщо він це каже - мені взагалі пурпурово. то ж, маючи факт що іранські дрони стали російськими, ми виходимо на другий факт - це не подарунок. і ось тут вже йде моє припущення, що расєя зараз у критичному стані, тому Іран має можливість і без сумніву нею користається - викрутити руки покупцеві як єдиний продавець на цьому базарі. чого хоче Іран, тобі і мені відомо - припинення фізичного існування країни Ізраїль. що йому для цього треба - ядерна зброя. хто може допомогти її отримати - расєя.в мене пазл складається.
коли я пишу, що Ізраїлю треба розчехлятися - це я не про поставки зброї для Україні, в цьому питанні я хрест поставив на Ізраїлі в принципі. я про протидію Ірану, час її нарощувати, бо потім може бути пізно. і США, як країна, що має надпотужне єврейське лоббі та допомагає вистояти Ізраїлю багато років, також має в цьому допомогти. нам з цього зиску небагато, бо якщо технологія виробництва дронів передана русні та воно локалізовано, нам навіть знищення повне Ірану погоди не змінить.