Я думаю, що було все так: зєля прекрасно все знав, оскільки в Омані з патрушевим все погодили. Патрушев приставив до зєлі свого дєрьмака, щоб той контролював всі дії зєлі, забезпечив розмінування та безперешкодний проїзд для рос.армії (саме тому путін спокійно дав наказ на наступ колонами). Велике крадівництво - це типу на посошок нарубати бабла, потім розіграти як зєлю візьмуть в полон і як він потім під прізвищем типу Іванов буде подорожувати світом на своїй яхті.
В цю схему прекрасно вписуються всі дії і зєлі (може він дійсно в травні планував їсти шашлик десь на березі Волги) і дії дєрьмака, та ї всієї тої шобли (ізолювати активних патріотів, дискредитувати армію, зруйнувати патріотичні осередки в силових структурах і зруйнувати самі структури поставивши їх керівниками слухняних довбнів ну і т.д.). Плани їм поламав наш народ, у нас була і є інша точка зору (і Байден трошки по іншому все бачив). Тепер вони скоренько нап"ялили зелені футболки і корчать з себе великих воїнів. Думаю, що вони з путіним самі тепер не знають як з цієї халепи вилізти.