Автор Тема: Українська політика. Війна. 1 серпня - 15 листопада

Offline Nerag

Re: Українська політика. Війна. 1 серпня -
« Reply #2580 : Вересень 14, 2022, 22:43:16 »
На херсонському напрямку наші теж добре жмуть, тільки на фоні харківської блискавичної операції про це мало говорять.
:consul:
Это типа инсайды, что наши проломились под Кривым Рогом аж до Пятихаток?  :pray:

Охренеть, если правда - по картам там везде молчок... пока.  :prapor2:

Offline Homiak

• Стать: Чоловіча
  • Украина, Запорожье
« Reply #2581 : Вересень 14, 2022, 22:52:36 »
Охренеть, если правда - по картам там везде молчок... пока. 
Ну вроде обозреватель этот ранее не был замечен в постинге непроверенной информации.
У него есть предположение, что ситуация может быть даже чуть лучше чем на этой карте.
Вот полный обзор.
https://www.youtube.com/watch?v=fLQpb29qkik

Offline Nerag

Offline Teagan

• Стать: Жіноча
« Reply #2583 : Вересень 14, 2022, 23:13:20 »
No we cant!!!  :party:

Offline Mr. Shark

• За тих, хто в морі!
« Reply #2584 : Вересень 15, 2022, 09:49:56 »
Співвідношення втрат захисників України та військ Російської Федерації за час контрнаступу Збройних сил України складає 1 до 9, а то й 1 до 10.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов, передає Цензор.НЕТ з посиланням на Укрінформ.
Десь наприкінці серпня - початку вересня Залужний озвучував співвідношення втрат, як 1:5. Чомусь Залужному я вірю більше. Хоча це співвідношення гірше.
ТрО -- це, як ЗСУ, тільки йобнуті.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #2585 : Вересень 15, 2022, 09:53:38 »
❗️Очільниця Єврокомісії Урсула Фон дер Ляєн вже у Києві.

В планах — зустріч з президентом Володимиром Зеленським та прем’єр-міністром Денисом Шмигалем, де буде обговорюватися питання зближення економік України та ЄС.
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Lightning

« Reply #2586 : Вересень 15, 2022, 10:02:18 »
Співвідношення втрат захисників України та військ Російської Федерації за час контрнаступу Збройних сил України складає 1 до 9, а то й 1 до 10.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов, передає Цензор.НЕТ з посиланням на Укрінформ.
Десь наприкінці серпня - початку вересня Залужний озвучував співвідношення втрат, як 1:5. Чомусь Залужному я вірю більше. Хоча це співвідношення гірше.
Підозрюю що Данілов казав про співвідношення тільки протягом контрнаступу, а не взагалі. Судячи з підрахунків Onyx щодо втрат техніки, цілком можливо.

Offline Sasha_girl

• Украина, Киев
« Reply #2587 : Вересень 15, 2022, 10:37:25 »
Цитувати (виділене)
Президент Украины Владимир Зеленский попал в дорожно-транспортное происшествие в украинской столице.

Об этом стало известно из сообщения, которое было опубликовано пресс-секретарем главы государства Сергеем Никифоровым в социальных сетях. По его словам, в Киеве легковой автомобиль столкнулся с машиной Зеленского и машинами сопровождения из президентского кортежа. Он отметил, что медики главы государства предоставили неотложную помощь водителю легковушки и передали скорой помощи. Зеленского осмотрел врач, у него нет серьезных повреждений, все обстоятельства аварии выяснят правоохранительные органы.
Борітеся — поборете! Вам бог помагає!

Offline Eney

« Reply #2588 : Вересень 15, 2022, 10:49:40 »
Цитувати (виділене)
Як росіяни на Ка-52 "знищували" морський десант ЗСУ в районі Запорізької АЕС.

Чи це гумору??  :scratch_one-s_head:

Offline Mr. Shark

• За тих, хто в морі!
« Reply #2589 : Вересень 15, 2022, 10:59:29 »
Чи це гумору??  :scratch_one-s_head:
Скоріше у фейспалм.
ТрО -- це, як ЗСУ, тільки йобнуті.

Offline Eney

« Reply #2590 : Вересень 15, 2022, 11:05:27 »
Цитувати (виділене)
Ремарка від фахівців: Звичне співвідношення втрат 3 наступаючих до 1 оборонця релевантно по відношенню до проривів, коли противник чинить опір і намагається контратакувати. У разі виходу наступаючих на оперативний простір і колапсу оборони, втрати частин, що відступають, можуть злетіти в рази.
А під Харковом можна використати словосполучення "панічна втеча".

Offline Eney

« Reply #2591 : Вересень 15, 2022, 11:10:35 »

сказав і заплакав.

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
« Reply #2592 : Вересень 15, 2022, 12:18:27 »
14-го ВЕРЕСНЯ ПОВІТРЯНІ СИЛИ ЗБИЛИ ЧОТИРИ рОСІЙСЬКІ ЛІТАКИ

14-го вересня  зенітними ракетними підрозділами Повітряних Сил Збройних Сил України знищено п’ять повітряних цілей – один БпЛА оперативно-тактичного рівня та чотири літаки окупантів.

Один літак – штурмовик Су-25 російських ВКС, знищено на східному напрямку, і три літаки – бомбардувальники Су-24 – збито на півдні країни.
Злобная заинька

Offline Teagan

« Reply #2593 : Вересень 15, 2022, 12:30:13 »
Шрайк

Из интервью американского историка Тимоти Снайдера:

✔️Ця війна є переломним моментом не лише для України чи Росії, чи Європи, це переломний момент для ідеї демократії загалом. Оскільки українці артикулюють цінності – з одного боку, а також тому, що, якщо вони програють, то втрачається не лише одна країна, але й уявлення про те, що речі варто захищати.

Бо якщо Росія виграє, то в ім'я чого вона виграє? Російська війна повністю заснована на брехні. Російські принципи у цій війні – антипринципи. Це заяви, зроблені з метою підірвати принципи інших людей.

Війна базується на постійній серії брехні. Якщо вони виграють, це означає, що брехня стає ще більш природною.

✔️Китай допустив цю війну. За цю війну відповідає Китай. Китайський уряд справді погано бере на себе відповідальність. Вони б воліли вдавати, що не ухвалюють жодних рішень, що всі рішення приймають американці. Але у випадку цієї війни Америка намагалася її зупинити, але не змогла. А китайці не намагалися це зупинити, але мали таку можливість.

Натомість у лютому Путіну дали дозвіл на цю війну. А потім, коли це почалося, вони також могли її зупинити, але вони просто дозволили цьому статися. Отже, це війна Китаю. Китай несе фундаментальну відповідальність за цю війну.

✔️Я думаю, що китайці підтримували триденну війну. Думаю, вони повірили у версію, що буде триденна війна і все швидко закінчиться, а Захід нічого не встигне зробити. Тепер війна тривала.

Звісно, Китаю немає діла до Росії, він розглядає її як певну колонію. Зараз, коли йде війна, вони не допомагають Росії, тому що більше піклуються про американських споживачів, ніж про Путіна.

Крім того, Китаю вигідно, якщо Росія стане слабкою – це лише полегшить контроль над Росією. Це пастка, в яку зараз потрапила Росія з Китаєм – у китайців немає причин допомагати Росії, тому що це зашкодить Китаю. Але також у довгостроковій перспективі вони хочуть експлуатувати російські природні ресурси, і ця війна полегшить їм шлях до цього.

✔️Якби я був українцем, я б, чесно кажучи, не говорив про розпад Росії. Я не думаю також, що американці повинні про це говорити. Я дійсно думаю, що те, що відбувається в Росії, залежить від росіян – після того, як вони підуть з України. Україна може зробити дві хороші речі для Росії – виграти війну і стати прикладом великої східнослов'янської держави, яка має верховенство права і яка процвітає.

Я вважаю, що справа України – говорити, що Росія – це імперія і це імперська війна, що ми захищаємося від російського колоніалізму. Але те, що роблять башкири, татари чи чеченці – я б, чесно кажучи, залишив осторонь. Це дуже непередбачувано, і ви несете відповідальність за свою частину припинення Російської імперії. Цього вже достатньо.

https://t.me/ShrikeNews/5696

Offline Eney

« Reply #2594 : Вересень 15, 2022, 12:58:54 »
Як на мене, шикарний план.  :good:

Offline BigSister

• Німеччина
« Reply #2595 : Вересень 15, 2022, 13:27:57 »
Из интервью американского историка Тимоти Снайдера:

...
✔️Китай допустив цю війну. За цю війну відповідає Китай. Китайський уряд справді погано бере на себе відповідальність. Вони б воліли вдавати, що не ухвалюють жодних рішень, що всі рішення приймають американці. Але у випадку цієї війни Америка намагалася її зупинити, але не змогла. А китайці не намагалися це зупинити, але мали таку можливість.

Натомість у лютому Путіну дали дозвіл на цю війну. А потім, коли це почалося, вони також могли її зупинити, але вони просто дозволили цьому статися. Отже, це війна Китаю. Китай несе фундаментальну відповідальність за цю війну.
...
:shok:

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
« Reply #2596 : Вересень 15, 2022, 14:15:28 »
Отже, це війна Китаю. Китай несе фундаментальну відповідальність за цю війну.
Ы. До чого тут Китай? Чи це він засипав росію грошима? Чи військову допомогу надав? Чи інтимно путіну у вушко нашепотів: Завойовуй Україну?
Я думаю, що китайці підтримували триденну війну. Думаю, вони повірили у версію, що буде триденна війна і все швидко закінчиться,
Серйозно? Вони теж інтернетом не користуются, усі доклади у папочках лише читають?
Злобная заинька

Offline Leo_need

• Україна, м.Київ
« Reply #2597 : Вересень 15, 2022, 14:34:54 »
Серйозно? Вони теж інтернетом не користуются, усі доклади у папочках лише читають?
Аля, если ты не в курсе, американские военные аналитики до войны рассматривали версию "3 дня на захват Киева" как основную. Так что не стоит, наверное, удивляться, что Китай мог считать так же.
И Тимоти Снайдер, вообще то, очень последовательный симпатик Украины.

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
« Reply #2598 : Вересень 15, 2022, 14:44:44 »
Аля, если ты не в курсе, американские военные аналитики до войны рассматривали версию "3 дня на захват Киева" как основную.
Насколько я помню, так думали в Германии.
Злобная заинька

Offline Mathilda

• Nederland
« Reply #2599 : Вересень 15, 2022, 14:53:20 »
Аля, если ты не в курсе, американские военные аналитики до войны рассматривали версию "3 дня на захват Киева" как основную.
Не тільки.
Тутешні аналітики час, який протримається Україна, розраховували в годинах.

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
« Reply #2600 : Вересень 15, 2022, 14:58:13 »
Не тільки.
Тутешні аналітики час, який протримається Україна, розраховували в годинах.
А якщо зважити, що у китайців навіть ментальність не така, то й взагалі могли що завгодно думати...
"Кстати, ты заметил, что этот мир полон людей, которые совершенно уверены, что прекрасно понимают, что происходит с остальными?" Макс Фрай

Offline Teagan

« Reply #2601 : Вересень 15, 2022, 15:00:36 »
До чого тут Китай?
Дав мовчазну згоду, як я зрозуміла. Снайдер натякає на те що вплив Китаю на РФію дуже великий, вони мали (і мають досі) важелі. Та ще воплі русні в перші місяці війни, що їм не страшні санкціі, бо є дружній Китай, все шо треба купить, все шо треба продасть.
Та й чому Китаю було не кивнути, вони в будь-якому випадку у виграші.

Offline Sasha_girl

• Украина, Киев
« Reply #2602 : Вересень 15, 2022, 15:02:16 »
Ы. До чого тут Китай? Чи це він засипав росію грошима? Чи військову допомогу надав? Чи інтимно путіну у вушко нашепотів: Завойовуй Україну?
Не, ну именно Китай приказал Хуйлу не портить Пекинскую олимпиаду и не начинать войну 16 февраля. Отложить на послезакрытие.
Борітеся — поборете! Вам бог помагає!

Offline BigSister

• Німеччина
« Reply #2603 : Вересень 15, 2022, 15:05:21 »
Аля, если ты не в курсе, американские военные аналитики до войны рассматривали версию "3 дня на захват Киева" как основную. Так что не стоит, наверное, удивляться, что Китай мог считать так же.
Ні з думок американських аналітиків, ні з сімпатіі Снайдера до України ніяк не випливають ні думки китайців, ні відповідальність Китаю за напад Мордору на Україну.

Offline Teagan

« Reply #2604 : Вересень 15, 2022, 15:06:20 »
(Майже)Всі так думали. Нам допомагати почали тільки тоді коли цей прогноз не виправдався і всі світові аналітики прийшли в себе після великого ахую.
Тому перші дні сипали діпконсьорнами, тупо чекали нову реальність. Штати (можливо) були готові допомагати в партизанській війні. Просто в Німеччині найвідданіші прохуйлята, їм найважче дається стадія прийняття.

Offline BigSister

• Німеччина
« Reply #2605 : Вересень 15, 2022, 15:22:14 »
Дав мовчазну згоду, як я зрозуміла. Снайдер натякає на те що вплив Китаю на РФію дуже великий, вони мали важелі. Та ще воплі русні в перші місяці війни, що їм не страшні санкціі, бо є дружній Китай, все шо треба купить, все шо треба продасть.
Китаю начхати на Україну, але він не є другом/союзником Мордору. Йому важліві власні інтереси, і то мордорці помилися, вважаючи, начебто Китай їм допомогатиме собі на шкоду.
Чому Снайдер перевищує вплив Китаю на Мордор, закриваючи очі на дії і можливості США і Ко., не розумію.

Не, ну именно Китай приказал Хуйлу не портить Пекинскую олимпиаду и не начинать войну 16 февраля. Отложить на послезакрытие.
Бо війна зірвала б Олімпіаду і зашкодила б Китаю фінансово.
« Останнє редагування: Вересень 15, 2022, 15:33:40 від BigSister »

Offline BigSister

• Німеччина
« Reply #2606 : Вересень 15, 2022, 15:43:08 »
(Майже)Всі так думали. Нам допомагати почали тільки тоді коли цей прогноз не виправдався і всі світові аналітики прийшли в себе після великого ахую.
Тому перші дні сипали діпконсьорнами, тупо чекали нову реальність.
Так.

Просто в Німеччині найвідданіші прохуйлята, їм найважче дається стадія прийняття.
Вони не прохуйлята, але гроші та комфорт застили їм очі і відбили розуміння добра і зла. Власне, те ж саме в іншіх західних країнах, що кинули Україну в 2014 році. І кинули б знов зараз.

Offline Leo_need

• Україна, м.Київ
« Reply #2607 : Вересень 15, 2022, 15:47:50 »
В США есть такая корпорация -Ренд. Они занимались военной аналитикой и вроде бы даже для Белого Дома, считались очень профессиональными. Вот они тоже прогнозировали, что Украину захватят быстро. Германия это, скорее, производная второго порядка. Возможно, немцы тоже смотрели на оценки Ренда.

Offline Daena_

• Айыртау!
« Reply #2608 : Вересень 15, 2022, 15:53:35 »
В США есть такая корпорация -Ренд.
Ага, это их Сэмюэл Чарап, член Валдая, кстати, написал весной статейку про то, что поставки оружия Украине не помогут и пора сдаваться.
А вчера эта собака женского пола разразилась статейкой, что Раша никуда не исчезнет, и не надейтесь (и пора сдаваться).
Так что, не мешало бы ФСБ и АНБ как следует проверить этот Рэнд.
This is Dorne. You are not wanted here.

Offline kolyan68

• Донецк, Украина
« Reply #2609 : Вересень 15, 2022, 16:05:59 »
Ні з думок американських аналітиків, ні з сімпатіі Снайдера до України ніяк не випливають ні думки китайців, ні відповідальність Китаю за напад Мордору на Україну.
Для Китаю агресія РФ проти України - така собі модель реакції Заходу на наступ проти Тайваня. Ну і взагалі - перевірка Заходу на вшивість.
Симпатії Китаю зараз однозначно з Росією. Хоча формально він певні межі ще не перетнув, і зброю не постачає. Але - Україні теж не допомагає. Гуманітарка від Китаю - ніщо. Тайвань до речі допоміг в рази більше. І в інформаційній площині в КНР домінує російський наратив - про провину США та НАТО.

0 Користувачів і 4 Гостей дивляться цю тему.