Автор Тема: Нотатки про насущне

Offline Homiak

• Стать: Чоловіча
  • Украина, Запорожье
Re: Нотатки про насущне
« Reply #2370 : Грудень 18, 2024, 21:55:12 »
Так я це дивилася і почула. Та ж як це зробити? ЩО ми можемо зробити? Як викурити тих казлів і зрадників із Бакової?
Це ж неможливо
Є такий сценарій, що Путін скаже западникам, що ось буду-могу в переговори, але обов'язкова вимога - перевибори. І буду говорити тільки з законним президентом, а зараз тут тільки незаконні бе-бе-бе рюрік і т д....  Ну ось така вимога, інакше типу без варіантів взагалі.
Путін очікує прихід умовного Бойка з яким йому буде проще, як ні крути. Плюс стомленість суспільства від війни та новітні медійні технології розкрутки можуть дати тому кандидату зайвий десяток процентів рейтингу. Головне зайти в виборчий процес, а там справа техніки. Можливо навіть додатковою умовою буде неучасть Зеленського у наступних виборах.
На британців та французів це може і не подіє, а ось Трамп, побачивши шанс швидко розрулити ситуацію (як йому здається), може поставити нашу владу в позу і заставити запустити вибори з усіма незручними умовами.
Тут і зекоманда відправиться на вихід, але чи будуть "нові обличчя" значно краще? Час покаже.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #2371 : Грудень 18, 2024, 22:23:57 »
Тут і зекоманда відправиться на вихід
Не відправиться. Виборів не буде.
Цитувати (виділене)
Голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк не приховує, що влада розглядає варіант запровадження онлайн-голосування на виборах в Україні.

Offline Eney

« Reply #2372 : Грудень 19, 2024, 07:51:09 »
Цитувати (виділене)
"Чмут краде гроші", "Притула, де супутник?", "піар на війні". Хто руйнує репутацію фондів — аналіз Molfar

Атак на благодійні фонди більше = донейтів менше. Але нападає на українську благодійність не лише росія.

OSINT-агенція Molfar переглянула пости, коментарі та негативні статті про п'ятірку найбільших БФ України та їхніх директорів за понад два роки (і від ботів, і від реальних осіб).

36% атак мають прямий російський слід. Решта ймовірних ініціаторів — прихильники певних публічних персоналій чи команд.

Найбільше нападів ми зафіксували на фонди Сергія Притули, United24 та "Повернись живим".

https://molfar.com/blog/chmut-krade-groshi-prytula-de-suputnyk-piar-na-viini-hto-ruinue-reputaciyu-fondiv?utm_source=telegram&utm_medium=native&utm_campaign=attacks+on+funds+soc+all

Offline Eney

« Reply #2373 : Грудень 19, 2024, 10:54:32 »
Цитувати (виділене)
Юрій Богданов

Давно не було серій про моїх улюбленців. Що ж. Треба продовжувати. Правда, пане Сеяре і пане Максим? Але сьогодні буде переважно про першого. Точніше - про організацію, куди пан Сеяр Куршутов, відомий контрабандист і бандит, вкинув грошей. 

Якщо ви думаєте, що під брендом української еміграції в Європі збираються  тільки пристойні люди, то у мене для вас погані новини. Ще 7 листопада у Відні була утворена Українська Всесвітня Асамблея (УВА). Звісно, зібралися для того, щоб нести Україні мир і щастя. Але склад у Асамблеї дуже специфічний. Точніше не так. Там найбільш одіозні проросійські “лідери думок”, зрадники і рєшали. Ну і трохи колишніх депутатів, які повтікали. 

Хто у ядрі організації? Чисті чорти. 
1. Кость Бондаренко, який останніми роками відкрито працював на Медведчука і путінський режим. 
2. Зрадник Ігор Мосійчук, який з-за кордону просуває російські наративи і дезінформацію. 
3. Екс-нардеп Олександр Марченко, який 2000 року керував Спілкою молодих регіонів, а потім опинився у Нашій Україні.
4. Чиновник часів Януковича і екс-нардеп Валерій Карпунцов. Він був нардепом по квоті УДАРу, а потім відвалився і з початком великої війни втік за кордон.
5. Екс-нардеп Андрій Помазанов, колишній “нарфронтовець”. Аналогічно попередньому. 
6. Юрій Демченко, одіозний “адвокат”, який свою діяльність присвячує дискредитації ЗСУ.

Організація декларує, що вона “Обʼєднання українців з усіх куточків світу які ставлять перед собою за завдання захищати права та свободи наших співвітчизників які проживають за кордоном”. Асамблея серед іншого ставить перед собою за мету сприяння в зупинені війни в Україні та повернення миру на українську землю. 

Якщо пробігтися по публікаціям нешановних учасників, то всі вони колективно просувають наступне:
1. Влада не легітимна.
2. Україна має капітулювати. 
3. Вибори мають відбутися якнайшвидше і за будь-яку ціну. 

Для просування свого наративу вони планують створити власне ЗМІ, мобільний застосунок і касу взаємодопомоги. Так от, звісно, ніякої каси взаємодопомоги вони не створять. Бо вони ж не просто так легалізувалися у Відні, де сидить половина української пропутінської еміграції. 

Чутки про причетність Фірташа ходять, але їх ще треба підтверджувати. А от у ще одного засланця у Відні, громадянина Молдови і Росії, колишнього громадянина України Сеяра Куршутова гроші вони точно взяли. Бо тему виборів і зміни влади на більш проросійську пан активно просуває. Дуже він хоче повернути присутність на ринку контрабанди, яку сильно підкосила війна і санкції, накладені на нього ще 2021 року (хоча їх і не подовжили восени). 

Куршутов всю війну тусить у Відні, там же він налагодив свого часу співпрацю з Свєтою Крюковою, з якою певний час спільно керував телеграм-каналом Темный рыцарь. Це було чудове доповнення до Бутусова, якому Куршутов ще з довоєнних часів підкидає. 

Я так розумію, що прилаштувати свої гроші в українських політичних проєктах Сеяр все ж не може, надто токсично. Тому намагається впливати через зрадницьку “еміграцію”. 

Тут у мене, насправді, філософське питання до ділового і політичного партнера Куршутова пана Максима Шкіля. Може вже досить, а?) Може досить фінансувати помийний “анонімний” телеграм і жовті ЗМІ спільно з Сеяром? Ви, звісно, теж вже ніколи не відмиєтесь, але так вас скоро і до Кличка на підряди припинять брати.

І чергове нагадування до всіх українських політиків, активістів і тих, хто хоче у політику. Не беріть гроші у контрабандистів. Ніколи. Не беріть гроші у партнерів контрабандистів. Ніколи. Не беріть гроші у забудовників, у яких горизонт планування “до виконання підряду”. Ніколи. 

Якщо ми хочемо цивілізовану політику, бізнес має платити за неї. Але в білу. Як і лобізм має бути в білу. А чорні гроші з політики мають піти. Бо сьогодні ви думаєте взяти їх на світлу справу у Сеяра, а завтра Сеяр їх Мосійчуку і Костю Бондаренку дасть. 

А, і так. Український бізнес. Або ви станете білими спонсорами політики. Або будете жертвами чорного. Бо чорний бізнес і корумповані силовики - завжди разом. Проти вас.

Offline Солоха

• Стать: Жіноча
  • Я не крило, я дзьоб
« Reply #2374 : Грудень 19, 2024, 10:58:05 »
Для Таїсії Повалій від Юрія Рибчинського.
Якби, Таїсіє, я знав,
Що зрадиш ти свою Вітчизну,
Я б не пісні тобі писав,
А відхідну на твою тризну.
Бо ти для мене - труп живий,
і я сказати тобі мушу:
Твій путін - біс, зловісний вій,
Якому продала ти душу.
Цей нелюд всюди сіє страх,
А ти мов клята відьма нині
В московських сірих небесах
В своїй літаєш домовині.
Через таких як ти до нас
Прийшла страшна війна-повія
І твоїм голосом весь час
Повітряна тривога виє.
Ти пісеньки співаєш  тим,
Хто вбити хоче Україну,
Хто вкрав у нас квітучий Крим,
Перетворив Донбас в руїну.
Я через тебе зрозумів,
Таїсіє, жахливу правду,
Що найстрашніший з ворогів -
Колишній друг, що тебе зрадив.
Юда Іскаріот, фреска, монастир Таржіште Струпец, Болгарія, XVI ст.

Offline Eney

« Reply #2375 : Грудень 19, 2024, 22:18:47 »
Зеленский на своем официальном акаунте в соцсетях назвал Путина долбоебом. Шикарный уровень. Я всегда знал, что Украина тупо умеет в дипломатию. Душной политоте высоких кабинетов давно не хватало вот такого драйва. Известно, что Путин до усрачки ненавидит Зеленского, он его бесит даже больше, чем, например, непонятный салат бесит Никиту Литвинкова. Оно и понятно: какой-то еврейский паренек с Кривого Рога, КВНщик и юморист, шатает и вертит задумки его — аж полковника, аж КГБ, который аж целого Советского Союза, который собиратель земель и бросатель вызова миропорядку, блядь. Иногда можно строить сложные словесные конструкции, быть прямо таким тонким-тонким, ну просто всех поражать своей тонкотой, а иногда можно просто сказать — долбоеб. И это будет коротко, емко и ничем не кроемо.

@yigal_levin

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #2376 : Грудень 19, 2024, 22:25:21 »
Біба і Боба

Offline Eney

« Reply #2377 : Грудень 20, 2024, 07:52:46 »
Піздюк і Довбойоб. Але то наш піздюк.

Offline Eney

« Reply #2378 : Грудень 20, 2024, 08:05:38 »
Цитувати (виділене)
Шрайк
Баллистика по Киеву летит не потому, что Путина назвали долбоебом. А потому, что он пидарас.

Offline Minime

• Австралия: au2ua
« Reply #2379 : Грудень 20, 2024, 10:17:17 »
Личная история про долбоеба:  :smilie5:
Лет 27 назад я работал в копировальном центре.
Однажды, к нам пришел клиент - 100% молодой австралиец.
Не помню уже откуда он узнал, что я "рашн".
И вместо ожидаемого: "karasho tovarsh!" он у меня очень радушно спросил: "Ty dolboyob?"
Я ему ответил: "No. And you?"
В ответ он только радужно улыбнулся т.к. запас слов языка Пушкина у него уже полностью иссяк...
"Не забыть бы нам всё, не простить бы и не потерять". В. Высоцкий

Offline Eney

« Reply #2380 : Грудень 21, 2024, 20:56:40 »
Цитувати (виділене)
Юрій Бутусов
22 хв  ·
ЗСУ відповіли на "високотехнологічну дуель", оголошену Путіним
19 грудня Путін на своїй прес-конференції заяив, що збираються влаштувати "вискотехнологічну дуель". За кілька годин по Києву полетіли російські балістичні ракети, більшість яких було збито українською ППО, росіянам вдалось пошкодити кілька цивільних та комерційних будинків.
У відповідь на черговий терористичний акт Росії, Збройні сили України завдали удар 10 ракетами було завдано по штабу російської 155-ї бригади морської піхоти у місті Рильськ Курської області.
155-та бригада морської піхоти ЗС РФ відома масовими злочинами - вбивством мирних мешканців на Київщині, мародерством, вбивством полонених. А напередодні, саме прапор 155-ї бригади розгорнули на Путіним під час прес-конференції.
Командири бригади, очевидно, дуже раділи, що їм вдалось так гучно пропіарити себе. Але радіти російським військовим злочинцям довелось недовго.
Внаслідок ураження штабу 155-ї бригади ворогу завдано значних втрат, пункт управління знищено.
Ось так насправді виглядає "високотехнологічна дуель" ЗСУ та російських терористів.

Offline Eney

« Reply #2381 : Грудень 23, 2024, 13:54:46 »
Цитувати (виділене)
Vadim Labas
2 год  ·
З недавніх пір кількість застосування кабів на фронті суттєво знизилась. Багато експертів висловлювали свої думки з приводу причини зниження інтенсивності застосування , та ніхто з них не озвучив справжню причину. Вони і не могли цього зробити, бо не мали повного інформування. В реаліях аналізу ситуації завжди береться аксіома, що одній великій події відповідає інша велика подія. Та це не завжди так. Іноді, наслідки маленької дії мають великий результат.
 В цьому дописі я вам розкажу про справжню причину скорочення застосування кабів. Покажу докази цього. Та детально розкажу всю операцію , яка привела до таких результатів.
 Та мета його не просто проінформувати , а залучити вас до допомоги. Бо скорочення застосування кабів  тимчасове. Втім, в нас є можливість знизити їх кількість до нуля. Ні державні структури, ні політики допомогати в цьому не хочуть. Тож надія, як завжди, тільки на силу Українського Народу.
Як тільки кількість кабів виросла до загрозливого числа, одна маленька, приватна, розвідувальна компанія почала роботу по пошуку вирішення цієї проблеми. Вона провела технічний аналіз виробу, зробила агентурну мережу, проаналізувала отриманні данні і знайшла декілька можливих варіантів вирішення цієї проблеми.
 Не дивлячись на те, що УМПК , який і робить з звичайної фаб крилату бомбу, відносно простий вироб з невеликою кількістю блоків, в нього є декілька критичних, незамінних елементів на які теоретично можливий вплив. Бо майже вся компонентна база УМПК складається з імпорту для рф.
 Та, втім, найслабша ланка кабу це сервопоиводи. Справа в тому, що навантаження на крила УМПК іде доволі високе. І, якщо коротко, то аналогів в такому об'єму в місяць , знайти неможливо.
 Сервопоиводи для кабів російське впк брало і бере в тайванського заводу трс. І , приймаючи до уваги, що Тайвань знаходиться в зоні впливу США , шлях до вирішення проблеми здавався зрозумілий.
 Вже в травні місяці був напрацьований великий пакет доказової бази всієї схеми обходу санкцій. Це доволі просто коли знаєш точки входу/виходу, маєш трохи можливостей і фінансів. Цей пакет вміщував повну інформацію по фінансовим транзакціям, банкам, китайським прокладкам, та кінцевим заводам виробникам зброї, які вже знаходились в санкційному листі. І здавалося, що перемога вже близько. Та це тільки здавалося .
 Загалом було декілька спроб ввести санкції на схему постачання. Доказовий пакет передавався по офіційним , не офіційним і будь яким іншим каналам. Та завжди закінчувався однаково - недолугими відмовками чому санкції не накладені. Від " це ж не електроніка, а автомобільні вироби" , до " це дуже тяжке питання в якому задіяні великі структури". Тому було зрозуміло, що ми впираємося в якесь таємниче лобі.
 На початку вересня було вирішено провести невелику інформаційну операцію. Ми почали розповсюджувати доказову базу всім хто хоч якось міг підняти хвилю в колах задіяних в накладенні санкцій. В операції було декілька цілей і деякі з них ми досягли.
 Ні, санкції на схему не наклали. Та інформація текла з різних сторін і почала набувати гучності. В наслідок цього заводу і його лобі стало трохи некомфортно ( назвемо це так ) . І вони скоротили постачання своєї продукції в рф, з вимогою змінити схему обходу санкцій і розширити кількість прокладок. Звісно, ми це теж контролюємо.
 Це і стало причиною скорочення виготовлення УМПК, і , як наслідок , скорочення застосування кабів. ( Документальний доказ в першому коментарі до допису ). Та це тимчасово . До того, як росіяни виконають умови заводу і поновлять повний об'єм постачання.
Тепер про допомогу , яку ми у вас просимо.
 Як бачите з історії , сильне лобі має слабке місце, це інформаційне розповсюдження. І, якщо державним структурам ні США ні України до цієї справи немає діла , то пропонуємо інформувати бізнес.
 Бренд трс належить тайванській фірмі RUNG CHERNG SUSPENPARTS CO., LTD. Вони є великими постачальниками авто запчастин на всі відомі автомобільні заводи. В тому числі на американський завод Форд.  Тож, якщо у вас є така можливість, знайдіть офіційні сторінки цього заводу в фб, Х, Гугл Мапс і так далі , і попросіть їх не співпрацювати з компанією, яка допомагає російським терористам нас вбивати. Якщо вони хочуть заробляти гроші зі зброї росії , ймовірно їм не потрібно заробляти з автомобільної галузі світу
https://www.facebook.com/labas.v/posts/pfbid02SCGwHRRcHfWsoRKppAcej4Asoq7vGYeyVaEZGdt7bTWjW5maZPkqMM382zhnAd18l

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #2382 : Грудень 23, 2024, 19:12:11 »
Юрій Гудименко

Зараз буде болюче. Готуйте каміння.
«Міністерство внутрішніх справ України у взаємодії з іншими інституціями впроваджує нову систему на загальнодержавному рівні… […] Максимальний пріоритет – безпека в навчальних закладах, передусім у школах по всій країні. Поліцейський у школі – обов’язково!..»
Це цитата із промови Володимира Зеленського «План стійкості» у парламенті 19 листопада цього року.
Я провів невеличке розслідування, не виходячи з кабінету і не злізаючи з телефона, щоб зʼясувати, звідки і чому ці слова зʼявилися.
Результат наступний:
На деякі міністерства за декілька днів до промови (комусь раніше, комусь з затримкою) з Офіса Президента спустили задачу – підготувати декілька пунктів (тез) реформ, які готуються, які реально можна зробити і яку можна презентувати публічно.
Міністерство внутрішніх справ, на яке також спустили це розпорядження, вставило свої декілька пунктів. Вочевидь, на відміну від інших міністерств, у МВС всі реформи пореформовано, проблем у особового складу немає, злочини розкриваються миттєво і так далі, тож ключові пункти, які МВС вставило в промову Зеленського, наступні:
а) в кожній школі в Україні має бути постійно присутній мінімум 1 (один) представник МВС;
б) на входах в школу треба встановити металодетектори. Крапка.
Чому саме ці пункти? Тому що вони дозволяють вбити декількох зайців за один постріл.
Перше – це спосіб заховати від війни тисячі поліцейських Департаменту поліції охорони (тому що звичайно що ніхто не буде ставити на охорону шкіл патрульну поліцію – патрульні будуть працювати на вулицях і воювати на війні, як і зараз).
Причому кількість поліцейських для охорони буде тільки зростати. Бо там же мова і про рамки-металошукачі, вірно? І він же ж буде якось працювати, цей металошукач. І потрібно буде робити особистий огляд. І виходить, що потрібні одночасно мінімум один поліцейський і одна поліціянтка – бо після перших же обшуків старшокласниц поліцейськими-чоловіками батьки цих старшокласниць винесуть на вилах і школу, і рамку, і самих поліцейських.
Тож потрібно багато, багато поліцейських. А це – збільшити штат, збільшити обсяг грошей, зарплат, це закупки рамок, це закупки амуніції, машин і так далі. Зважаючи на закритість МВС і закупівель в них – це клад, скарб, подарунок. І це друга причина.
А третя – що під лозунгом «захищаємо дітей у школах» це все їм зійде з рук. Вже зараз у поліції охорони 16000 здорових чоловіків, які на 100% заброньовані від армії. А тепер же треба набрати ще, бо охорона шкіл – це додаткове навантаження на додачу до охорони магазинів і квартир. І звичайно всі мають бути без вад, сильні та здорові. І звичайно, всіх забронювати. Бо хто проти цього – той проти дітей, той проти безпеки в школах, той ворог, ату його.
Ну окей, ату мене. Бо я вважаю, що ніщо так не загрожує безпеці дітей, як ворог. Що зараз каби, ракети, шахеди вбивають дітей, і мати піхоту та ПВО важливіше, ніж мати охоронців в школі, які все одно не зможуть знаходитись у всіх місцях, де вашу дитину можуть образити.
А якщо ми хочемо захистити дітей в школах, то хай Міносвіти по областях і громадах проводить тендери серед приватних охоронних компаній, які і не заброньовані як правило, і їх легше змінити, якщо вони працюють не так як треба. Поліцію ж не зміниш, поліція одна.
І мені здається огидним прикриватися дітьми у явному намаганні розпиляти бюджети і створити черговий підрозділ «силовиків», куди можна за бабки приписувати синків мажорів, щоб ті мали бронювання і можливість розмахувати ксивою в «Гудвайні».
Молодший сержант Гудименко доповідь закінчив, можете кидати каміння.
P.S. Сину 10 років, живе і навчається в київській школі.

Offline Eney

« Reply #2383 : Грудень 27, 2024, 18:36:30 »
Дмитро Іванов
Люблю спостерігати за інформаційними тенденціями, це цікаво, хоча і ні разу не радісно останнім часом.
Аналізуючи тенденції, приходжу до висновку, що російська ІПСОшка і деякі наші депутати отримують список наративів з одних і тих самих планів, які базуються на ідеально точній схемі більшовиків.
Такими самими вкидами в голови солдат та соціуму більшовики розвалили армію в Першу Світову війну.
І зараз все повторюється.

От дивіться на список цих тенденцій з початку 2023 і мій прогноз на подільші:

- Політики не винні у невдачах на фронті, винні військові.
- І не просто військові ,а особисто ГК ЗСУ (накат Безуглої і армії ботів на Залужного);
- І не тільки ГК ЗСУ, а і генерали (поливання брудом всього генералітету, яке відбувається останні місяці);
- І не тільки генерали, а й комбриги-комбати (розгон інциденту у понтонно-мостовій бригаді, накат на Ахілеса, зараз очікуємо ще якесь лайно);
- ***ВИ ЗАРАЗ ТУТ***
- Солдати! З такими командирами ми не переможемо!
- Солдати! Вам нема чого ділити з росіянами! Вони такі ж мобілізовані як і ви! Багнети в землю! Не слухайте офіцерів, саботуйте накази!
- Братайтеся з росіянами, давайте домовлятися, нам нема чого ділити!

Ось така приблизно послідовність.
Спостерігаємо, махаємо і посміхаємося.
Летимо в прірву, радісно підвизгуючи.

Ну і наостанок - скріншотика вам.
Якийсь пупс зі 150 підписниками постить відео, яке отримує неймовірний для його аудиторії розгон. Це випадковість, однозначно. Вірю!
Ну і кнопочка "Підписатися" нам явно каже, що цей пост потрапив у вашу стрічку, тому що був оплачений ФБ за рекламу. Це теж випадковість, впевнений у цьому!

Який висновок? Ну ясно ж, що це простий токарь Петро запостив, що це аж ніяк не іпсятина, угу (сарказм, якщо що).
https://www.facebook.com/share/p/15iW6RWiEN/

Offline Eney

« Reply #2384 : Грудень 29, 2024, 17:33:43 »
Цитувати (виділене)
Ярослав Железняк
5 год  ·
🔮 В минулому році Financial Times выпустили свої передбачення на 2024 рік. Перевірив що співпало)
Ну з 22-х прогнозів вони вгадали з ✅ 19, і помилилися у ❌ 3-х.
✔️Давайте перевіримо що співпало з правдою)
✅🇺🇦 Чи продовжать США та ЄС фінансувати Україну? Так.
✅💡 Чи були в Європі відключення електроенергії? Ні.
✅🌍 Чи була серія дефолтів у Африці? Ні, лише Ефіопія.
✅⚔️ Чи будуть військові дії: Ізраїль-ХАМАС, росія-Україна? Так.
✅🌞 Чи 2024 рік перевершить 2023 як найспекотніший? Так.
✅🔥 Чи спровокує війна Ізраїль-ХАМАС повномасштабний регіональний конфлікт? Ні.
✅ 🛬 Чи досягне США "м'якої посадки" по інфляції ? Так, короткостроково.
✅ 🇬🇧 Чи стане Кір Стармер прем'єр-міністром Великої Британії? Так.
✅ 📈 Чи впаде економічне зростання Китаю до 3% або менше? Ні.
✅ 🇹🇼 Чи спровокує зміна президента Тайваню напад Китаю? Ні.
✅ 📉 Чи впав S&P 500 більше ніж на 10%? Ні, зріс більше ніж на 20%.
✅ 🇪🇺 Чи збереже Урсула фон дер Ляєн другий термін як президент Єврокомісії? Так.
✅ 🇿🇦 Чи впаде голосування за АНК в Південній Африці нижче 50%? Так.
✅ 🇦🇷 Чи доларизує Аргентина свою економіку? Ні.
✅ 🌱 Чи випередять відновлювані джерела енергії вугілля у світовій генерації електроенергії? Ні.
✅ 📊 Чи повернуться інвестори до облігацій? Так.
✅ 🧠 Чи буде Сем Альтман знову звільнений з OpenAI? Ні.
✅ 🚀 Чи відновляться ринки IPO? Так.
✅ 🏭 Чи стане Ново Нордіск найдорожчою компанією Європи? Так.
✖️Де помилилися:
❌🇺🇸 Чи стане Дональд Трамп знову президентом США? Ні.
❌ 🏢 Чи збанкрутує компанія X? Так.
❌ 🏯 Чи підвищить Банк Японії ставки вище нуля? Ні.
Що ж чекаємо на прогноз на 2025 рік )

Offline Eney

« Reply #2385 : Грудень 30, 2024, 09:13:22 »
Павло Казарін
Наприкінці третього року війни Україні можна поставити одразу дві оцінки.

Одна з них зведеться до того, що наша країна погано складає іспит на державність. Що чоловіки в тилу воліють уникати мобілізації. Що в соцмережах люди засуджують ТЦК, а не «ухилянтів». Що навіть повномасштабне вторгнення не стало панацеєю від корупції та схем.

Ми скажемо, що у нас із лишком вистачає тих, хто використовує війну для збагачення. Тих, хто вважає за краще не інвестувати в загальне благо, а привласнювати його собі. Тих, хто пропонує країні прості рішення, радячи скасувати податки або перевести армію на добровільний формат комплектування.

Ми зможемо згадати звільнення компетентних і призначення лояльних. Перерахувати втрачені міста та окуповані території. Порівняти реальність фронту з реальністю тилу і дійти висновку, що якщо війна — це тест, то ми ризикуємо цей тест провалити.

Другий вердикт буде протилежністю першого. Ми зможемо сказати про те, що нам давали два тижні — а ми б'ємося вже три роки. Що друга армія світу не змогла вийти навіть на кордони Донецької області. Що нам вдається протистояти «осі зла», до якої входять Москва, Пхеньян і Тегеран — яким на додачу функції тилу забезпечує Пекін.

Ми скажемо, що самотужки обнуляємо склади й арсенали, які створювалися для підкорення Європи та США. Що нам випало опинитися першою країною континенту, яка воює не з партизанами, а з ядерною державою. Що тільки ми вміємо перехоплювати балістичні ракети, збивати стратегічні бомбардувальники і топити ракетні крейсери.

Ми зможемо згадати про наших цивільних, які виходили на мітинги в окупованих містах. Про волонтерів, які зуміли витягнути ситуацію в момент кризи. Про безпрецедентний рівень єднання, яке в соцопитуваннях простежується навіть через тисячу днів війни.

Особливість у тому, що обидва ці висновки будуть правдивими.

Щоб оцінити, як Україна проходить випробування війною, нам потрібна база для порівняння. Зразок, з яким ми станемо себе зіставляти. Приклад, від якого будемо відштовхуватися під час винесення оцінок. Але такого еталона у нас просто немає.

Щоб приміряти на нас епоху Першої світової — потрібно відмотати час на століття. Скасувати загальне виборче право. Запровадити польові трибунали з правом розстрілу. Зробити єдиним джерелом інформації — підцензурну пресу. Забути про права людини, всесвітня декларація яких з’явиться лише після Другої світової. І, судячи з книжок Барбюса і Ремарка, це все одно не позбавить нас байдужого тилу, корумпованих постачальників і махінаторів усіх мастей.

Та й наступна світова війна не підходить на роль зразка. Більшість європейських країн впали за лічені тижні. А настільки улюблена в нашій країні Британія на той момент була не самотнім оточеним островом, а імперією, над якою не встигало зайти сонце. До того ж усе наше уявлення про те, як Велика Британія справлялася з викликами війни — це міф, народжений її перемогою. На дистанції у вісімдесят років ми просто не помічаємо всіх тих проблем, з якими доводилося стикатися в ті роки Лондону.

«Війна Фойла» — британський серіал, присвячений роботі поліції в англійській глибинці в роки Другої Світової. Британці досить чесні до себе — а тому показують глядачеві проблему «ухилянтів» і торгівлю «білими квитками». Мародерство пожежників у розбомблених лондонських будинках та крадіжку палива на армійських складах. Британських ультраправих, які чекають на висадку нацистів на острів, і героїв фронту, що перетворюються на злочинців. У Британії часів війни було все, що ми сьогодні бачимо в українських новинах і що вважаємо лише «вітчизняними недоліками». Якщо переможемо — через 80 років увесь наш звивистий шлях до тріумфу так само вирівняють заднім числом.

Так, можливо, сьогодні наша країна недостатньо добре протистоїть вторгненню. Але виникає питання — а хто справлявся краще? Хто з наших сусідів переживав подібне? У кого є право порівнювати свій досвід із нашим, щоб потім дорікати нам у недостатній ефективності та самовідданості?

Хто ще топив чужий флот, не маючи власного? Кому, крім нас, доводилося спалювати в щоденних боях десятки ворожих танків і бронемашин? Хто останній мобілізовував сотні тисяч людей на війну з ядерною державою? Кому вдавалося вести багаторічну війну з переважаючим суперником краще, ніж це робимо ми?

Якщо вам здається, що ми недотягуємо до ідеалу, то хочу нагадати. Країна маминої подруги бездоганна, ефективна та досконала. А ще — її не існує.

Offline Eney

« Reply #2386 : Грудень 31, 2024, 10:28:50 »
Цитувати (виділене)
Ярослав Железняк

Ну що - ось новий прогноз на 2025 рік від Financial Times. Для України та світу у 2025 році:

1. 🕊️ Чи буде мирна угода між Україною та росією?
Так. Але для цього президент США змусить Москву серйозно сісти за стіл переговорів через погрози посилення санкцій і збільшення підтримки Києва. Володимир Зеленський погодиться на де-факто, але не де-юре російський контроль над окупованими територіями з деякими обмінами земель, в обмін на гарантії безпеки від ЄС і США. Приєднання України до НАТО відкладеться. Путін сподіватиметься на втрату рішучості Європи.
 2. 📦 Чи розв’яже Дональд Трамп повномасштабну тарифну війну?
Ймовірно, так. Він може запровадити 10% тарифи на щонайменше половину імпорту США, зокрема на товари з Китаю.
 3. 📉 Чи знизяться відсоткові ставки в США до кінця року?
Ні. Економічна політика Трампа може посилити інфляційний тиск, змушуючи Федеральний резерв утримувати ставки.
 4. 🇫🇷 Чи залишиться Еммануель Макрон президентом Франції?
Так. Але політична криза через втрату парламентської більшості послаблює його позиції.
 5. 💻 Чи втратять лідерські позиції великі технокомпанії (Alphabet, Apple, Tesla тощо)?
Ні. Але їхній ріст буде обмежений через надмірні капітальні інвестиції та розчарування в штучному інтелекті.
 6. 🇨🇳 Чи знизяться експортні ціни Китаю?
Так. Китайські компанії посилять конкуренцію, що вплине на глобальні ринки.
 7. 🤝 Чи розсваряться Ілон Маск і Дональд Трамп?
Ні. Маск залишиться на боці Трампа заради вигоди для своїх компаній.
 8. 💰 Чи послабить Німеччина свій “борговий гальм”?
Так. Витрати на оборону та стагнація економіки змушують уряд переглянути політику.
 9. 📊 Чи впаде ринок облігацій?
Ні. Хоча ризики залишаються, США уникають фінансового краху.
 10. 🌍 Чи знизяться викиди вуглецю в Китаї?
Ні. Попри прогрес у відновлюваній енергетиці, економічне стимулювання збільшить попит на енергію.
 11. 💷 Чи підвищить уряд Великої Британії податки?
Ні, принаймні тимчасово. Але зобов’язання можуть стати проблемою через брак коштів.
 12. ⚔️ Чи завдадуть США та Ізраїль ударів по ядерних об’єктах Ірану?
Ні. Але можливість такого розвитку подій залишається.
 13. ₿ Чи досягне біткоїн $200,000?
Так. Дружня криптополітика адміністрації Трампа сприятиме зростанню ціни.
 14. 📈 Чи обжене ВВП Індії ВВП Японії?
Ні. Це може статися у 2026 році.
 15. 🚗 Чи становитиме частка електромобілів понад 25% глобальних продажів авто?
Ні. Прогнозується 22% через уповільнення попиту поза межами Китаю.
 16. 💸 Чи скасує Аргентина валютні обмеження?
Так. Президент Мілей зважиться на цей крок у 2025 році.
 17. 🌍 Чи триватиме війна в Судані?
Так. Конфлікт залишається неконтрольованим через участь зовнішніх сил і вигоду для багатьох гравців.
 18. 🤖 Чи будуть доступні AI-агенти для широкого використання?
Так. Великі компанії, такі як Google та OpenAI, випустять інструменти для автоматизації цифрових задач.
 19. 🎥 Чи відбудеться нова велика угода в Голлівуді?
Так. Warner Bros Discovery може стати наступним кандидатом на продаж.
 20. 💿 Чи відновляться продажі CD-дисків?
Ні. Попит стабілізується, але довготривалий ріст малоймовірний.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #2387 : Січень 01, 2025, 11:26:12 »
Закінчилась нарешті епоха транзіту "дешевого російського газу", який був культом цілого покоління українців та з допомогою якого Кремль надійно корумповував наші політичні "еліти", що впритул відмовлялись бачити небезпеку цього для власної держави, і через що її зараз і шматує ворог.
Як там казав наш фінансовий геній Гетмацев - "Між математикою та патріотизмом треба обирати математику"?
Нормально наобирали, сподобалось?
За цими "математиками" потрібно уважно спостерігати, бо колективний Ґєрус все ще у керма, і завжди готовий торганути патріотизмом;
їхні вишиванки та крики про славу героям не мають нікого вводити в оману.
Важко сказати чи здатен народ осмислити в якому дурмані його тримали та зробити з цього правильні висновки, але без усвідомлення небезпеки від дешевих обіцянок - продовжить раз по раз втрачати шанси на гідне майбутнє в надії на "зниження тарифів" та "конєц епохі".
Valeriy Prozapas

Offline Eney

« Reply #2388 : Січень 01, 2025, 14:43:48 »
Датский военный аналитик Андерс Нильсен про новые гибридные атаки русских в Балтийском море. Подготовил выжимку самого основного:

• Русские недавно использовали якорь танкера Eagle S для обрыва подводных коммуникаций между Финляндией и Эстонией. Это уже третий случай подобных действий чуть более чем за год, причем предыдущий случился всего за месяц до последнего. Это акты гибридной войны - враждебные действия, проходящие ниже порога открытой войны. Русские ведут много других актов гибридной войны в Европе - поджоги, кибератаки, игформационно-психологические операции, был даже случай покушения на убийство.

• Цель русских - запугать европейцев, заставить их чувствовать себя уязвимыми и требовать от государства защиты. Это может снизить поддержку Украины, так как военные ресурсы будут тратиться для защиты населения ЕС, а не передаваться Украине. Западные правительства сознательно замалчивали эти атаки, не давая русским воспользоваться медийным эффектом для сеяния страха.

• Чем ближе война к своей заморозке, и чем хуже будет положение у русских - тем интенсивнее они будут заниматься саботажем в Европе. Обрывы кабелей, вероятно, одно из выражений этой интенсификации. Вообще, за морем следить тяжело - обыватели часто преувеличивают степень контроля за морскими просторами. Сравнительно легко следить за крупными торговыми судами, однако небольшие корабли, вроде яхт, остаются практически незамеченными. Военные корабли также не включают транспондеры, и за ними нужно следить непосредственно. Подводные коммуникации тянутся на тысячи километров. Даже страны с большим флотом не могут мониторить всю свою инфраструктуру.

• Таким образом, защитить всю инфраструктуру невозможно, и необходимо идти другими путями: максимально усложнить русским саботаж, а также сделать последствия минимальными. В минимализации последствий Нильсен советует взять пример с украинцев: они очень хорошо чинят поврежденную инфраструктуру, что позволяет обществу продолжать функционировать, несмотря на мощные ракетные удары русских.

• В то же время, очень важно, что Финляндия арестовала танкер и открыла уголовное дело. Русские вербуют капитанов судов для обрыва коммуникаций, наиболее вероятно - обещая им большие деньги за такой саботаж. Если показать, что вместо денег такой капитан может провести солидный срок в тюрьме, то желающих подзаработать таким образом поубавится, осложнив поиск агентов для дальнейшего саботажа.

• Так или иначе, гибридная война русских против Европы вполне может начать входить в новую фазу. И в результате реакция Европы может измениться в сторону более жесткого реагирования. И так или иначе, к этому необходимо готовиться.

@yigal_levin

Offline Eney

« Reply #2389 : Січень 02, 2025, 21:26:40 »
Michael Gonchar
1 дн.  ·
Отже, звершилося! Київ вистояв під натиском троянських коней Кремля в ЄС, не спокусився на корупцієгенні пропозиції “азербайджанського” чи якогось там іншого газу, і зрештою змусив Москву припинити експорт газу в Європу транзитом через Україну. У такий спосіб агресор позбавиться десь 6-6,5 млрд. дол. США річного доходу від газового експорту, що є одним з каналів фінансування війни.
З огляду на історичний масштаб події – завершення понад півстолітньої ери експорту російського газу до Європи через Україну, варто згадати деякі маловідомі факти.   
Перш ніж Радянський Союз став експортером газу на лінії Схід – Захід, всередині СРСР газ в 50-70-ті роки рухався з заходу на схід. І це був український газ, що видобувався як на заході країни – Дашавське родовище, так і на сході – Шебелинка. Газопроводами Дашава – Київ – Брянськ – Москва та Дашава – Мінськ – Вільнюс – Рига природний газ західноукраїнських родовищ постачався в Росію та інші республіки СРСР (див. карту-схему газопроводу Дашава – Київ – Москва з грифами «Секретно» та «Рассекречено»).
Сучасний маршрут руху потоків природного газу Схід – Захід з родовищ-гігантів Центральної Азії, Уралу та Західного  Сибіру до Європи формувався впродовж 60-80-х років ХХ століття в період холодної війни. Спочатку експортні газові постачання були спрямовані лише окремим країнам-сателітам СРСР у Східній Європі – членам Ради економічної взаємодопомоги (РЕВ) та Організації Варшавського договору (ОВД) – Польщі та Чехословаччині, а згодом і нейтральним Австрії та Фінляндії.
Загострення радянсько-китайських відносин аж до збройного конфлікту у березні 1969 року навколо острова Даманський на Амурі, поставило СРСР, згідно з тогочасним баченням Кремля, перед загрозою війни на два фронти – зі США і НАТО на заході та з Китаєм на сході.
Cпойлер
Це стимулювало радянське керівництво перейти до політики розрядки у відносинах з Заходом, тим більше, що Карибська ракетна криза 1962 року завершилась не на користь СРСР. Старт у листопаді 1969 року в Гельсінкі переговорів між СРСР та США щодо обмеження стратегічних наступальних озброєнь, прискорив підписання відомого 20-річного контракту «газ – труби» між урядами Радянського Союзу та Західної Німеччини. З його підписанням стали реалізовуватись масштабні проекти будівництва трансконтинентальних газотранспортних систем, по яким природний  газ мав потрапити в Західну Європу – до ФРН, Італії, Франції.
Лишається маловідомим той факт, що перші експортні постачання природного газу з СРСР забезпечувались саме з родовищ, розташованих в західній частині України. Експорт газу в західному напрямку, що розпочався з Польщі в 1956 році, був розширений експортом через новий газопровід з символічною назвою «Братство» (Долина – Ужгород – Державний  кордон). Він став забезпечувати блакитним паливом Чехо-Словацьку Республіку. Запуск «Братства» відбувся у 1967-му, а протягом наступного року трубопровід з території Словаччини був продовжений за межі Східного блоку і газ став надходити в нейтральну Австрію.
Також маловідомим є той факт, що проектні роботи по основних радянських газотранспортних системах виконувались в Україні, у Києві. Після звільнення України від нацистської окупації 29 вересня 1944 р. у Києві було створено «Укрдіпрогазпалпром» – українське відділення московського Державного інституту по проєктуванню підприємств промислового рідкого палива та газу «Діпрогазпалпром». Після низки трансформацій ця українська проектна організація стала Всесоюзним науково-дослідним та проєктним інститутом з транспорту природного газу «ВНДПІтрансгаз» Міністерства газової промисловості СРСР. Саме цей інститут розробив проектну документацію перших магістральних газопроводів як всередині СРСР, так і експортних, в числі яких Дашава – Київ – Брянськ – Москва, «Союз» (Оренбург – Західний кордон СРСР); «Прогрес» (Ямбург – Західний кордон СРСР); Середня Азія – Центр; СРСР – Народна Республіка Болгарія; Уренгой–Помари–Ужгород; Торжок–Долина, а також багато інших на території Росії.
Доцільно нагадати, що ці масштабні інфраструктурні проекти реалізовувались з метою збільшення валютних надходжень до СРСР, який потребував їх для досягення військового паритету зі США та НАТО. Цього можна було досягти експортуючи  енергоносії до країн-членів НАТО та Європейського Економічного Співтовариства (ЄЕС). Однак, не тільки валютними потребами керувалось радянське керівництво. Метою масштабного нарощування експорту нафти та газу було узалежнення Західної Європи від СРСР, відрив її від США, а нейтральні Австрія та Фінляндія мали стати більш прихильними до Москви.
Іван Діяк, член-кореспондент Академії гірничих наук України, який був на керівних посадах української державної компанії «Укргазпром» у 1972-1998 р.р. та приймав безпосередню участь в проектах будівництва радянських газопроводів, особливо відзначає період початку 80-х років. За його спогадами, тоді радянським керівництвом була остаточно сформульована стратегічна мета створення трансконтинентальних газотранспортних систем Схід – Захід: «ЦК КПРС ставить завдання з будівництва газогонів, які дадуть змогу постачати до Західної Європи до 70% необхідного газу – так вдасться домогтися того, що європейські країни будуть цілковито залежними від радянських енергоресурсів… СРСР зможе економічно та політично впливати на Західну Європу. Крім того, це надасть можливість звести вплив США на європейські країни до мінімуму, що сприятиме перетворенню СРСР на світову наддержаву».   
На радянські наміри узалежнення провідної економіки Європи від постачань газу зі Сходу вказують і російські експерти, які акцентують увагу на фрагменті записки МЗС СРСР «О политической линии и некоторых практических шагах СССР в связи с образованием в ФРГ правительства Вилли Брандта», що була представлена для ЦК КПРС 1 грудня 1969 року: «Важное значение может иметь достижение договорённости о поставках в ФРГ советского природного газа. Речь идёт о заключении контракта, который действовал бы в течение двух десятков лет и поставил бы до известной степени в зависимость от Советского Союза такую важнейшую сферу народного хозяйства ФРГ, как энергетика».
До речі, сьогодні не тільки Новий рік, але й Свято Василя! Тому є нагода привітати тих ветеранів галузі, які творили ГТС України – це і згаданий вище Іван ВАСИЛЬОВИЧ Діяк і ВАСИЛЬ ВАСИЛЬОВИЧ Розгонюк, в минулому займав керівні посади в «Укргазпромі» та «Нафтогазі». До речі у Василя Васильовича сьогодні і день Ангела, і день народження! Тож побачите – вітайте!
А з огляду на те, що рівно 16 років тому Газпром за вказівкою Кремля вдався до акату газової агресії проти України та ЄС, слід згадати тих, хто не тільки не здригнувся, але й майстерно показав мсклм «кузькіну мать», розвернувши ГТС в реверс протягом 36 годин для подачі газу з західних ПСГ в центр, на південь і схід, і не залишивши Москві шансів влаштувати Холодомор холодного січня 2009 року.  Під орудою тогочасного очільника «Нафтогазу» Олега Дубини та його заступника й інженерного генія ГТС Ярослава Марчука було зроблене неможливе, після чого і в Росії і в Європі зробили висновок – «виявляється так можна було» і можливість реверсивного використання газопроводів стала нормою в ЄС. Вони й усі ми навіть і не здогадувались в той час, який сценарій Кремля було зірвано.   
Газова криза 2009 року мала далекосяжні цілі. Вона повинна була зіграти роль детонатора для провокування політичного конфлікту в Україні по лінії Схід — Захід. Задум полягав у тому, що в разі повного припинення постачання газу (для внутрішнього споживання + транзит до ЄС), влада в Україні не зможе забезпечити подачу його з розташованих на заході країни основних ПСГ на схід, в основні промислові центри, які залишаться без газу та тепла. Таким  чином, це повинно було спровокувати, за задумом російських стратегів, «соціальний вибух на сході та півдні України». Не випадково 12 січня 2009 р. в російських ЗМІ з’явилися публікації на тему «перегляду кордонів» в СНД і заяви російських політиків: «Депутат Держдуми РФ Костянтин Затулін не виключає, що Росія «в потрібний момент подасть знак» південно-східним регіонам України для входження до складу Росії». Цей знак міг бути поданий вже через кілька днів, якщо б українська сторона погодилась  на пропозицію «Газпрому» від 13 січня щодо відновлення транзиту газу на Балкани та Туреччину за його схемою. Голова правління НАК «Нафтогаз України» Олег Дубина відхилив цю пропозицію: «Пропозиція, яка надійшла від Росії, прокачати трубопроводом України газ зі входом в ГВС «Суджа 1200» до Молдови, Болгарії і Румунії, може загрожувати тим, що нам доведеться відключити від газу Одесу, Дніпропетровськ, Донецьк». Якби Київ повівся на газпромівську пропозицію, то мешканці міст-мільйонників, а також цілої низки менших промислових міст сходу та півдня України, залишившись би без газу та опалення при температурах нижче -10°-15°С,  безперечно, вийшли би з протестами на вулиці. І ці протести, поза всяким сумнівом, мали би політичні вимоги й були б підтримані регіональною владою, комуністами, православною церквою Московського патріархату, що мали традиційно проросійську орієнтацію та фінансування з російських джерел.
Ось такі спогади з оказії дня сьогоднішнього. Ми завдали удару ворогу на газовому фронті, в той час коли наші воїни ведуть бої, знищуючи ворога. Вітайте Василів, донатьте для Сил оборони України, тил і фронт мають бути єдині! Цим переможемо!
П.С. Оскільки Польща перебрала від сьогодні головування в ЄС, і країна покінчила зі споживанням російських енергоресурсів і є державою Балтійського регіону, то є добра нагода покінчити і з російською нафтою на Балтиці - зачинити нафтове "вікно в Європу" для агресивного режиму Кремля, а також прибрати винятки для трубопровідного постачання нафти в санкційному режимі ЄС для троянських коней Путіна - режимів Орбана та Фіцо.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #2390 : Січень 06, 2025, 08:32:53 »

Погляд із сусідньої країни, нормальної людини на людей, які не знають значення слова "самоповага".

Przemysław Lis-Markiewicz: Profil Prywatny

ЯК РОЗГОРНУЛАСЯ МОЯ ШАЛЕНА ЛЮБОВ ДО ВОЛОДИМИРА ЗЕЛЕНСЬКОГО?
Я не приховую, що до цього неголеного мужика я ставлюся з огидою. Запитаєте, що він мені зробив. Розкажу. Мабуть вам буде цікаво почитати, як ставиться до когось такого поляк, який колись не дуже цікавився Україною.
Мою пригоду з Україною можна поділити на дві частини. До 2013 року і потому. Так, йдеться, ясна річ, про Майдан.
До 2013 року мене з Україною пов’язували лише друзі, з якими я познайомився на роботі в Польщі. З колишніми колегами по роботі ми заприятелювали і я їх час від часу відвідував у Галичині. Один раз я вирішив поїхати туди автобусом з Варшави. Щойно ми виїхали з автовокзалу, водій увімкнув якусь передачу. Я ще тоді слабо знав українську мову, тому читав книгу. Але інші пасажири так гучно реготали, що я почав дивитися.
Це була пародія львівської обласної ради з участю тих з криворізького кварталу. Після кількох хвилин я … так, не напишу, що я отетерів чи був приголомшений, бо це не віддзеркалює мого ошелешення. Я оху%в. Я такого за все своє життя не бачив.
Мені відразу згадалися антиєврейські карикатури з часів нацистської Німеччини, їхня антипольська пропаганда. Я роззирнувся і не міг збагнути, з чого ті люди сміються. Як це може їх смішити? Це була явна наруга над українцями за національною ознакою. У Польщі – нелегальна. Я почав кричати до водія, що він має це вимкнути, бо він скоює злочин і я викличу поліцію.
Пасажири мовчали, ніхто мене не підтримав. Водій без слова вимкнув. Але коли тільки ми перетнули кордон, він знову увімкнув цю саму передачу.
Згодом було славне дійство пана Зеленського з Латвії, де він заявив про свою країну, що це актріса із фільмав для взрослих. Подробиці всім відомі. Можна було зробити натяк на простягнуту руку (це нині спеціальність ЗЕ, у Польщі його називають Пан Дай, розумієте, колись ДАІ то теж було «дай, дай»), але воно воліло обізвати сусідню (сусідню – з моєї перспективи) державу курвою, що також було для мене безпрецедентним.
А згодом був Майдан, завдяки якому я просунувся в українській мові, бо тижнями не відходив від комп’ютера і читав новини. Трагічну долю небесної сотні я пам’ятаю, як сьогодні. Пам’ятаю шок після першої смерті (Сергій Нікоян, якого раніше бачив, як він декламував Шевченка), після другої (Михайло Жизневський). Пам’ятаю як я тремтів, коли подивився відео, на якому Олександр Плеханов відчайдушно каже, що хоче жити і не хоче вмирати і таки помер. Пам’ятаю з фотографій та відео живих Романа Гурика і Назарія Войтовича, які згодом загинули, а Романа Гурика вбив снайпер.
Войтович був молодший за мою дитину, був ще малолітній. У квітні поїхав до Києва, клав на Університетській квіти і плакав разом з українцями, які носили туди квіти та свічки. У той час я не бачив різниці між собою та українцями як іноземцями.
Багато дивився українського контенту і бачив це лайно Зеленського про ебонітові палички. Це була наруга теж над моїм болем і слізьми.
Бачив відео, як з голого козака знущалися на морозі беркутівці чи інші кати українців. Виявилося, що це Михайло Гаврилюк, він згодом став депутатом Верховної ради. Мабуть не був провідним депутатом, але це ще не був привід для Зеленського приготувати про нього огидний сюжет, від якого мене ледь не знудило.
Для мене Зеленський був людиною, яка топтала все українське. Те, що я завжди в Україні любив і поважав – він це топтав і висміював. Для мене це так, якби в Польщі висміювати Шопена, Міцкевича, краківське народне вбрання, познанських козлят та святомарцинські рогалики, все, що асоціюється з Польщею.
В історії Польщі був такий один актор, Іґо Сим, напівавстріяк. Під час німецької окупації (1939-1945) німці закрили всі польські театри, але в Варшаві лишили один, який мав власне виставляти огидні памфлети на поляків і очолив цей театр власне Сим, який ще додатково використовував свою позицію, аби мститися на своїх колегах, чи колишніх коханках. Так він нищив наприклад Ганку Ордонівну. Однак Сим не довго був директором театру, який глузував з усього польського, бо підпільна держава його прибрала і так він закінчив своє жалюгідне існування.
Якось 2019 року я пропустив цей момент, коли пан Зеленський вирішив йти в президенти, його кварталу я не дивився, кінострічки про Голобородька я теж не дивився. Після першого туру я був переконаний, що переможе Порошенко.
Я тупо ігнорував те, що мені казали друзі («вони там усі за Зеленського» - про своє село, роботу чи роботу котрогось з батьків), я розумів, що багато хто не в захваті від Порошенка, але для блага країни ті, що недолюблюють Порошенка, виберуть менше з зол.
У ті вихідні, коли були вибори, я поїхав з дочкою до Вроцлава, була гарна погода, ми гуляли по ботанічному саду, я забув про вибори в Україні, я взагалі був спокійний. Ми вже їхали додому. Я собі слухав аудіокнижку, а доня сиділа з носом у смартфоні. І раптом каже (вона скрикнула): «Тато, в Україні в виборах переміг актор, який виконував у якомусь серіалі роль президента України! Що це таке? Що це за сюр?»
Я аж зупинився і почав читати новини. Для мене не мало значення, що це Голобородько. Мені перед очима промайнули ті всі Сеньор-Голодомор, ебонітові палички, Україна як порноакторка, козак Гаврилюк з пародії Зеленського, п’яні депутати з львівської партії Мамалига … Я почув себе українцями обдурений. 75% … Чи ті люди не дивилися 95 кварталу, чи вони вже забули про Майдан, чи вони не розуміють, що в країні війна.
Це ж російськомовний, проросійський українофоб. Що це за сюр? Я сказав дочці, що на Україні ставлю хрест, бо їм тепер точно гаплик. Я навіть боявся їздити до України, я боявся російських спецслужб. Я ніколи не повірив, що ЗЕ стане українцем і він буде діяти для блага українців.
Між 2019 та 2022 я мало цікавився тим, що відбувалося в Україні. Але від 2022 вже не можна було не цікавитися. Я рік про нього мовчав, хоча дивився ті відосики і слухав промови, які йому хтось писав. Тож я кілька разів бачив, як він щось говорить самостійно і це купи ніколи не трималося. Я пам’ятав, як він погукував на якогось депутата, що він його звільнить, хоча його обрали люди. Я пам’ятаю, як він кричав, що він розправиться з корупцією.
Я швидко перестав читати новини типу, що сказав ЗЕ, бо там ніколи не було жодного змісту. Просто балаканина. Але мовчав. Але в квітні торік до мене почало доходити, що він утілює в життя план знищення України та українців.
Не до всіх це доходить. А я хочу, щоб Україна існувала і хочу, аби українці нормально жили, зокрема ті, яких знаю особисто.
Зі сторінки Ростислав Терлецький

Offline Eney

« Reply #2391 : Січень 06, 2025, 11:57:33 »
Цитувати (виділене)
Шуклінов🪖 Думки. Чому Зеленський раптом почав називати Путіна довбойобом, обізяною з гранатою і так далі. І чому я б робив так само.

Дорогі друзі, давайте зробимо цю вправу разом. Отже у вас такий вибір. Ваш ключовий союзник каже: якщо Росія не піде перемовини - дам зброю Україні. Якщо Україна не піде на перемовини - залишиться без підтримки.

Ваша задача яка? Ваша задача зробити так, щоб Путін ніколи не сів з вами за стіл перемовин. Щоб зброя йшла. Щоб ви мали всю можливу підтримку.

Для цього ви маєте робити як стандарті кроки, так і нестандарті кроки. Наприклад, через особисте ставлення. Зеленський зараз просто має змішувати Путіна з лайном. Плювати йому в обличчя. А перемовини з Путіним, якщо до них справді дійде, починати слова ми: "Ну що ти, галава?". Все, щоб Путін не дозволив собі вести перемовини. Бо не по-пацанскі.

В тому числі для цього треба називати його обізяною. В тому числі називати довбойобом. І взагалі робити все, щоб Путін ніколи не дозволив собі сісти за стіл перемовин.

Вам може подобатись форма чи ні. Та останнє що особисто мене хвилює, це як Путіна назвав президент. Мене хвилює, чому не покарані прокурори-корупціонери-інваліди. А Путіна хай називає довбойобом і обізяною. Це в інтересах України.

Offline Eney

« Reply #2392 : Січень 06, 2025, 12:04:31 »
Цитувати (виділене)
Зеленский у Лекса Фридмана отметил, что через несколько дней после начала полномасштабного вторжения РФ в Украину он говорил по телефону с Лукашенко, и тот извинялся перед ним. Мол, говорил, что это не он, что это все Путин, и это он с его территории пускает ракеты.

Зеленский ему ответил, что это не умаляет его ответственности и что он такой же убийца, на что тот ответил украинскому президенту: "Пойми, нельзя воевать с русскими".

Как по мне, это интересное историческое свидетельство, которое хорошо иллюстрирует не только тот факт, что Лукашенко не суверенен в своем государстве (что и так было понятно), но и этот самый вайб — "нельзя воевать с русскими", мол, они несокрушимая сила.

Во многом звериная жестокость и дикость, с которой русские воюют против украинцев — расстрелы пленных, пытки, целенаправленные удары по цивильным объектам, массовые убийства гражданских, геноцидальная политика и т. д. — связаны с тем, что украинцы не просто посмели воевать с русскими, но делают это настолько яростно, что спустя три года полномасштабной войны общие потери русских превышают 700 тысяч, из которых более 200 тысяч — убитые.

К этому добавляются летящая в звизду экономика, разрушающаяся и деградирующая материальная база, потопленный Черноморский флот, война на территории РФ (затяжная, уже более половины года) и максимальное подсвечивание их некомпетентности и технологической отсталости в глазах всего мира.

Для выращенных на мифах о том, что они, хоть и бедные, и вечно под диктаторами, но при этом великие, большие, необъятные, непонятные, завоеватели, победители и укротители, это, конечно, сносит мозгишки.

Неудивительно, что некоторые "zетники" (те, кто идейные) для самоуспокоения заявляют, что украинцы — это же "тоже русские", и якобы именно потому и воюют так хорошо.

@yigal_levin

Offline Eney

« Reply #2393 : Січень 06, 2025, 19:44:24 »
Цитувати (виділене)
Serhii Marchenko

Зараз між росією та Україною іде боротьба за вплив на Дональда Трампа. Від цього впливу сильно залежить результат війни.
Стратегія росії – залякування. Трамп і Маск до усрачки бояться ядерної війни. Як не парадоксально, але Трамп набагато більше сцикло, ніж дідо Байден, якого часто звинувачують с недостатній сміливості. Тому путін максимально підіймає ставки і грає м'язами. Його стратегія впливу на Трампа - страх. Московити хочуть залякати нового президента США, щоб він припинив допомогу Україні і ми стали беззахисні.
Стратегія України інша. В нас немає ядерної бомби і нам нічим лякати Дональда Фредовича. Тому команда президента України прийняла правильне, на мою думку, рішення – демонструвати Трампу свою максимальну договороздатність. Ідея в тому, що на фоні клінічної недоговороздатності, брехливості і підступу путіна, Україна виглядатиме набагато більш прогнозованим, надійним і лояльним партнером. Трамп таке дуже любить. Особливо, якщо додати трохи (насправді, багато) лестощів особисто Трампу.
Інтерв'ю Лексу Фрідману – це відпрацювання сценарію молодшого партнера, який грає в гру Трампа. Безумовно, Фрідман – класичний хароший рускій, великий патріот своєї батьківщини (росії). І безумовно, Зеленському було дуже непросто виглядати сильно в умовах, коли хазяїн шоу настільки симпатизує нашому ворогу.
Оцінюючи інтерв'ю Зеленського Фрідману я б звернув увагу на кілька аспектів.
Зеленський був значно краще готовий, ніж коли давав інтерв'ю іноземним журналістам в перші роки свого правління і на початку вторгнення. Тоді кожне інтерв'ю було майже катастрофою і оголяло скромний інтелектуальний потенціал нашого очільника. Після інтерв'ю Фрідману до президента теж можна було придратися, але, на мою думку, серйозних провалів не було. Головна придирка – він матюкався, для мене виглядає абсолютно надуманою. Сучасний світ сильно відрізняється від культури 19 століття, коли від слова "жопа" дами втрачали свідомість.
Друге з важливого, це було інтерв'ю повністю на чужому полі і ми тут не програли, а за багатьма ознаками – виграли. У президента добре вийшло створити картинку "свого хлопця" – такого собі Ілона Маска на мінімалках. Можливо, не такого дотепного і зрозумілого виборцям Трампа, але все ж більш свого, ніж не свого.
Важливою передумовою для вдалого виступу на чужому полі стало лояльне ставлення Фрідмана до Зеленського. Складно сказати, що спрацювало – якісь попередні домовленості, політичні розклади республіканців, чи це особиста заслуга Зеленського, який зумів налаштувати людський контакт з дууууже непростим інтерв'юером, але факт – Фрідман не валив Зеленського ні на інтерв'ю, ні після нього. Це просто дуже добре для нас!
Звичайно, під цим інтерв'ю у Маска буде купа реднеків-хейтерів, але всім упоротим не вгодиш. Загалом, мені здається, це інтерв'ю буде нам сильно в плюс серед республіканців. Треба продовжувати в цьому ключі.
Що можна було зробити краще. російський емігрант Фрідман весь час перед і під час інтерв'ю, як дурень з писаною торбою, носився з рускім язиком. В нього це була нав'язлива ідея фікс – показати, що ми з козлобородими говоримо на одном язикє і тому маємо порозумітися. Для нас ця ідея була вкрай шкідлива, бо, мало того, що урівнювала жертву з нападником, але ще й повторювала псевдоісторичні побрехеньки путіна про адін народ. Збити цю ідею Фрідмана у нас можливості не було. І Зеленський в принципі непогано відповів, чому не хоче спілкуватися російською.
Але, мені здається, тут більш доречною була б історична аналогія з фашистською Німеччиною. На місці президента я б сказав єврею Фрідману, що в нас так само не зрозуміють, коли він заговорить російською, як вцілілі в гітлерівських концтаборах євреї не зрозуміли б після війни перемовин з німцями німецькою.
Іще мені здається, що не був використаний на всі 100% ідіотизм радикального крила фанатів Трампа. Як відомо, МАGA і найбільш упороті республіканці – страшні конспірологи. Я уявляю, як вибухнули б їхні мізки, якби Зеленський притишив голос і загадково сказав: ну, ви ж розумієте, хто стоїть за путіним??
Я гарантую, що це був би вибух ядерної бомби і обговорень, хто стоїть за путіним і чому в Америці про це всі мовчать, було б на кілька місяців.
Тож легкого конспірологічного тролінгу мені не вистачило. Але я розумію, що то вже був би вищий пілотаж і не варто мати аж сильно завищених очікувань.
Тому якщо резюмувати, президент не був бездоганним, але в цілому, на мою думку, піти на поле суперника до скептичного ведучого – це був сміливий крок і я радий, що ризик виправдався. В цілому це інтерв'ю покращить наші позиції в стані Трампа. І так, дой@бки до матюків Зеленського – це булшит. Глибоко другорядне.
Виглядає так, що шанси зберегти підтримку США за Трампа є. Легко не буде, але такі війни легко й не виграються.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #2394 : Січень 07, 2025, 07:44:08 »

Якшо шо, Келлог до інавгурації до Києва не їде

Bogdan Butkevych is with Богдан Буткевич.

Поки всі дружно обговорюють матюки Зе, є ІМХО набагато більш важлива тема.
Ми чітко бачимо, як активізувався в медійному план Зеленський. Роздає інтерв'ю направо й наліво, але з розрахунком, в першу чергу, на те, що ці інтерв'ю побачить Трамп та його команда. Саме він є головним реципієнтом.
Вже за 2 тижні Трамп стане президентом. І, як відомо, на днях до Києва приїде його спецпредставник Кіт Келлог. Щоби особисто поговорити із Зе і донести йому візію Трампа на майбутнє. І війни, і самого Зе. Без будь-яких посередників. Надто ж - Єрмака.
Як відомо, візит Єрмака до США був провальним. Йому чітко вказали, що з ним справи вести не будуть. І що він взагалі не буде ніяким каналом комунікації між новою адміністрацією США та українською владою.
Так що різка медійна активізація Зе - вона якраз про діалог з Трампом.
А тепер щодо того, що може запропонувати Келлог. З інфою моїх джерел з тих, хто брав участь в адвокаційних поїздках до США і мав спілкування з людьми Трампа, Келлог передасть вимогу провести президентські вибори, незважаючи на те, чи будуть припинені бойові дії. За словами джерел, це нібито дасть можливість США, ЄС і росії вести переговори про завершення російсько-української війни з наступним Президентом України. Яким сам зе навряд стане.
Нібито Келлог може доволі жорстко запропонувати дві прості альтернативи.
Перша – погодитися на проведення виборів, з організацією яких допоможуть США і міжнародні партнери. Під гарантії Трампа щодо припинення бойових дій на час їх проведення.
Тоді нібито Зе та його команда отримають від Вашингтону такий собі "золотий парашут". Тобто, гарантії йому та його близьким людям недоторканності і можливість жити краще життя після відходу з посади на Заході.
Друга альтернатива - якщо Зеленський не погоджується на проведення президентських виборів і захоче йти сам, тоді Сполучені Штати задіють всі офіційні та неофіційні важелі проти нього та його команди, включаючи інформацію про корупційні злочини, які здійснило оточення президента ще з 2019 року. Коли Трамп, до речі, теж ще був на посаді.
Нібито тоді під удар потраплять всі найближчі менеджери Зе, по справах не тільки грошових, а й державної зради, управління війною тощо. Плюс є чимало ображених людей з оточення зе, які готові багато чого сказати.
Власне, ультиматум Келлога цілком може звестися до простого вибору: або ти підписуєш перемир'я, забезпечуєш чесні вибори, на які сам не йдеш і живеш далі як герой, або всі гріхи будуть витягнуті назовні. І піти все одно прийдеться - але вже із соромом.
За моєю інфою, американці вже зробили прямо напередодні приїзду Келлога дуже прозорий натяк. Кілька днів тому НАБУ прийшло до очільника контррозвідки СБУ, генерал-майора Олександра Поклада, після якого він був за день звільнений з посади.
Це той самий, який куратор спецслужб від ОП і близька до єрмака людина. Якого, за чутками, Єрмак дуже хотів і хоче призначити замість Буданова на пост очільника ГУР.
І тут до нього раптом приходить НАБУ. Цікаве співпадіння, правда ж?
Кароч я би всі інтерв'ю Зе розглядав саме через призму діалогу з Трампом і підготовки до розмови з Келлогом.
І матюки - це найменш цікава імхо деталь процесу.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #2395 : Січень 07, 2025, 20:37:13 »
Власне, ультиматум Келлога цілком може звестися до простого вибору: або ти підписуєш перемир'я
З ким повинен помиритися бубочка на думку келлога?

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #2396 : Січень 07, 2025, 20:53:38 »
Я так зрозуміла, що мова йде про призупинення бойових дій на час виборів. І шось мені підказує, що бубочка на це не піде.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #2397 : Січень 07, 2025, 21:15:55 »
Хто призупинить бойові дії на час виборів, келлог?
Чи ми в одностороннєму порядку?

Offline В.И.Лемминг

• Hero Member
  • добрый, но гуманный
« Reply #2398 : Січень 08, 2025, 05:29:59 »
Я так зрозуміла, що мова йде про призупинення бойових дій на час виборів. І шось мені підказує, що бубочка на це не піде.
Про зупинку бойових дій вже сам Трамп каже: може через півроку. А взагалі-то є враження, що Трамп знайшов більш цікаву чухалку для величі: Гренландіянаш і таке інше. А Україна сама винувата, Росію можна понять і в усьому винен Байден.
Тю, ля, а шо?

Offline Garfield

• Nederland
« Reply #2399 : Січень 08, 2025, 09:15:49 »
Росію можна понять
З хуйлом він буде радий пакт укласти і зони поділити (ага, товариш Сі дозволить, а як же) - диктаторів він обожнює, сам хоче. Історичні приклади (як от М-Р) як воно виходить - то фігня, він же стабільний геній, в нього вийде. Данінг з Крюгером - вони жорстокі...
Homo homini felis est.

0 Користувачів і 4 Гостей дивляться цю тему.