Автор Тема: Нотатки про насущне

Offline Eney

• Стать: Чоловіча
Re: Нотатки про насущне
« Reply #2220 : Вересень 24, 2024, 17:11:31 »
Цитувати (виділене)
Якщо хтось не хоче працювати, нехай і не їсть!
Біблія
Професор економіки розповів, як одного разу «завалив» цілу групу студентів.
Ця група наполягала на тому, що соціалізм - це чудово і це працює, і що ніхто при цьому не буде бідним і ніхто не буде багатим. Велике вирівнювання!
Професор сказав: добре, поставимо у вашій групі експеримент на предмет соціалізму. Всі ваші оцінки будуть усереднені, тобто, кожен отримає однакову оцінку, таким чином, ніхто не провалиться і ніхто не отримає відмінно.
І дійсно, після першої контрольної роботи, всі оцінки були усереднені і всі отримали добре. Студенти, які навчалися завзято, були засмучені, а студенти, які приділяли навчанню мало часу – щасливі.
Але, готуючись до другої контрольної, ті студенти, які вчились мало, займалися ще менше, а ті, хто раніше вчилися завзято, вирішили, що всі зусилля марні, бо все пройде "на халяву", тому вони перестали старатись...
Друга контрольна робота в середньому дала результат "задовільно" і вже ніхто не радів.
Коли ж пройшла третя контрольна, в середньому вийшла оцінка "незадовільно".
Результат так і не покращився, бо докори і сварки між студентами призвели до ворожих відносин і ніхто не хотів і не збирався вчитися за інших.
Прекрасна ілюстрація того, як реально працює соціалізм.
І у такому суспільстві формувалися 3 покоління українців… а можливо і більше.
Соціалізм робить з людини ледащу подобу мавпи. Комунізм взагалі вбиває усе. Тому лише праця, здорова конкуренція і віра в хороше – це єдиний добрий і правильний шлях розвитку суспільства.
Василь Павлюк

Offline Eney

« Reply #2221 : Вересень 24, 2024, 17:55:41 »
Цитувати (виділене)
Кирилл Данильченко

Щонайменше багато місяців випробування тепер на “Плесецьку” неможливі — єдиний майданчик перероблений зі стандартів СРСР під МБР п'ятого покоління.
А більше ніде — Байконур не пристосований для випробувань ВКС, там тільки цивільні структури, це теж місяці та місяці, на організацію та модернізацію стартових столів.
Хороша новина — мільярди вилетіли в трубу.
Стан ядерного щита РФ — найбільша інтрига, пов'язана з кремлівським режимом. Радянська спадщина неабияк підгнила і навряд чи доживе до 2030 року.
На утримання ядерної тріади — МБР, атомних підводних човнів, стратегічних бомбардувальників, пунктів керування та зв'язку, поїздів потрібні колосальні кошти.
Але на війну в Україні вони ніяк не впливають — саме тоді, коли в Сухопутних сил закінчуються танки зі зберігання і замість БТР і БМП, все частіше використовуються гольф-кари, мотоцикли, МТЛБ, доводиться відривати кошти на ядерне стримування.
Це, до речі, видно за всіма графіками втрат хоч офіційними, хоч у OSINTерів — важку техніку мехбригад росіяни втрачають менше, натомість показники у графі “автомобілі, пікапи, різні сурогатні МТЛБ” злетіли у рази. Так кремлівський режим намагається людськими хвилями компенсувати нестачу техніки.
Можна нескінченно рапортувати. що виробництво БМП-3 наростили до 400 на рік, але це з заводськими ремонтами і з тими що вийшли з ладу, у результаті бойових дій та аварій. Нової техніки не вистачає, стара все більше в поганому стані навіть для капітального ремонту і закінчується. Тому це добре — переозброєння МБР нас влаштовує.
Як йшло фінансування РВСН у ситі для Росії двотисячні роки, коли Дмитро Медведєв фотографувався з “Айфоном” як президент, а не був блогером з алкогольною залежністю, чи так кралося як на виробництві “Армат” та інших, природно, питання відкрите.
Весь ланцюжок з модернізації, обслуговування, постачання ядерного щита, природно, розкрадали потрібні люди і фірми, як розкрадають кошти на аптечки, різні БПЛА, на кшталт “Оріона” та багато іншого.
“Сармат” — це рідинна ракета, традиційні для РФ технології ще з совєтів.
Рідинні двигуни в СРСР виходили краще, технології твердого палива, протистояння його деградації, відсирінню — це наступний рівень військової хімії.
Рідина це завжди марудно — зберігання, утилізація, токсичність, інфраструктура під перевалку між заводами та пусковими шахтами, утримання штату заправників.
Крім того, росіяни мають твердопаливні “Булаву”, “Ярс”, врешті решт “Тополь”. Незрозуміло навіщо в 2024 робити заміну саме “Сатані” на рідкому паливі.Попри кілька невдалих запусків “Сармат” поставили на серійне виробництво і вже тричі відрапортували, що 62 дивізія РВСН переозброєна цими засобами.
Оскільки РФ — це машина зі створення пафосу, то ракеті вже поставили пам'ятник у Сонячному, написавши на ньому “Після нас тільки тиша”.
Це при тому, що переозброєння тривало як мінімум взимку 2023 року і на початку 2024 року. На супутникових знімках фіксували важку техніку, вели роботи як мінімум на пяти стартових майданчиках.
Так що серед програми з переозброєння Москва має ракету, яка стабільно не літає, але вже стоїть на озброєнні і під неї готують шахти, а випробувати її багато місяців буде ніде. Бо інфраструктура “Буревісника” теж не підходить, у неї ядерний двигун, немає рідини, немає інфраструктури для неї.
Краще ситуації для нас і гірше для супротивника не вигадаєш.
І чим більше російські у військові блогери кричать про “польотне завдання на Вашингтон” і “кілотонни по Києву” у відповідь на третій підірваний арсенал ГРАУ, тим більше виникає питань до поточного стану Стратегічних ядерних сил РФ.

Offline Аля

• Стать: Жіноча
  • Київ. Місто мрій.
« Reply #2222 : Вересень 25, 2024, 22:46:10 »
Oksana Zabuzhko (Оксана Забужко)
3h  ·
ПРО РАК ЄВРОПИ. Другий день не йде мені з голови той, сцуко, AfDшний плантатор, що приїздив у Білорусь особисто наглянути, як лукашенкові політв'язні перебирають йому цибульку... З других (утім, абсолютно певних) рук знаю, як на поч. 2000-х на спільних німецько-російських ділових бенкетах піднімалися тости "за мир і спокій на російсько-німецькому кордоні, га-га-га!" (це оповідав присутній там перекладач, котрий, за збігом. був з походження поляком, чого бенкетарі знати не могли, нєдоработочка вийшла). Ось щО вони збирались, у чотири руки з меркелівсько-штайнмаєрівською Німеччиною, "повторіть" - поділ світу за пактом Молотова-Рібентропа: виправити, сказати б, "помилку предків".
Як багато ми ВЖЕ змінили в цьому наскрізь прогнилому світі - самі цього не всвідомлюючи!.. Дух забиває, коли хоч трохи це розуміти...
І ще важливе: не було в ХХ-му ст. в Європі більшої мерзоти перед очима Господа, аніж т.звана НДР (DDR) - Східна Німеччина. То в Західній була - денацифікація, люстрація, приймались відповідні закони, відбувалось переосмислення істор. вини й відповідальности, тощо, - а в Східній нічого цього не було й близько, вона вважалась "очищеною" самим фактом свого входження в радянський блок, і саме тут відбулась найогидніша контамінація двох тоталітарних режимів - купа нацистських злочинців, на яких нібито гучно полювали всі оті галасливі сімони-візенталі по Латинських Америках, Австраліях і Канадах, були розпрекрасно знайшли себе в "соціалістичній" НДР, і застосування своїм умінням також: хто пам'ятає в "Музеї покинутих секретів" згадку про есесівця Віллі Вірзінґа, який закатував у Заксенгаузені Олега Ольжича (миска з вирваними людськими очима у нього в кабінеті - то не моя придумка, я це вичитала в мемуарах наших ОУНівців, що на них Вірзінґ переважно й спеціалізувався), - це була просто-таки хрестоматійно типова історія: опізнаний на вулиці колишніми жертвами аж у 1949-му, ґестапівець відсидів неповних 5 (п'ять!) років, а далі переїхав у НДР, і слід за ним загубився: не пропадати ж такому кваліфікованому кату, штазі теж потребували надійних кадрів!..
Трохи про це темне обличчя Східної Німеччини писав американець Джонатан Францен, і його в нас навіть перекладали, але якось "безрезонансно". А от у Німеччині, скільки знаю, не писав ніхто: не дійшло ще до того... Путінська AfD, популярна саме на "незайманих" від 1989 р. східних землях, - один з найбільш наочних результатів тих невивчених уроків.
Так що воно, насправді, добре - що всі ті метастази загнаного вглиб "раку Європи" починають вилазити назверх. І це тільки початок...
Зліва - гауптштурмфюрер СС Віллі Вірзінґ, справа - депутат AfD від Саксонії, власник білоруських рабів Єрґ Дорнау. Правда ж, у них є щось типологічно спільне?
(Як жінка лиха й пам'ятуща, я ще планую дочекатися, коли на лаву підсудних сядуть ось такі самі пики, відповідальні за будівництво цапам у Ростові того Воєнно-навчального центру, звідки вони вирушили "рускоювесною" 2014-го обертати в рабів і нас, але дістали в дюндєль, - із задоволенням подивлюся на той судовий процес, навіть не обламаюсь з'їздити поглянути на живо...)
В добрий час, німецьке правосуддя! Не бійтеся!
Злобная заинька

Offline Teagan

« Reply #2223 : Вересень 26, 2024, 18:12:16 »
Пані Забужко все дуже влучно пише але її оптимізму я не поділяю. Не бачу умов для чистки всієї тієї шобли.

Offline Pe

« Reply #2224 : Вересень 26, 2024, 20:19:26 »
Пані Забужко все дуже влучно пише але її оптимізму я не поділяю. Не бачу умов для чистки всієї тієї шобли.
Хай пані Забужко  краще приделіть увагу тому, як  пиздят деньги прямо сейчас в воюющей стране и пиздят откровенно и внаглую
Деньги, которые та шобла шлет, если что
ПС про те рассказы переводчиком из первых рук про границу (захват Польши)я просто тупо не верю
Я тут живу с 1999 года и чет нигде никаким намеком не помню про идеи нового деления Европы немцами
Но я ж не знаю, конечно, в каком дерьме тот переводчик варился и че там вообще люди друг другу рассказывали))
Но это точно не
Цитувати (виділене)
Ось щО вони збирались, у чотири руки з меркелівсько-штайнмаєрівською Німеччиною, "повторіть" - поділ світу за пактом Молотова-Рібентропа: виправити, сказати б, "помилку предків
". На государственном уровне
До прямого нападения России в 2022 все деньги шли куда угодно, но не военку

Offline Pe

« Reply #2225 : Вересень 26, 2024, 20:40:29 »
Цитувати (виділене)
ПРО РАК ЄВРОПИ. Другий день не йде мені з голови той, сцуко, AfDшний плантатор, що приїздив у Білорусь особисто наглянути, як лукашенкові політв'язні перебирають йому цибульку
Может надо на позитив тоже смотреть, чтобы у нее не было РАКА ЕВРОПЫ?
А то в Украине прямо сейчас есть и несьебавшися с начала войны(бо я не брошу своих людей!) голландцев, которые до войны там предприятия с нуля начинали, а щас еще и активно ребятам на фронте помогают
И отсюда они с начала войны мотаются с гуманитаркой, которую собирают
И точно есть  таких же других национальностей
Но нет, надо найти какого-то урода и про РАК ЕВРОПЫ говорить
Выбачте, но выбесило

Offline Pe

« Reply #2226 : Вересень 26, 2024, 21:40:20 »
Вон, прямо свеженькое а-ля переводчик рассказал как они там Европу делили))
На экспатском форуме прям щас запостили  как ответ на пост про проблему с жильем в стране
Цитувати (виділене)
Коллега на работе съезжает с квартиры в Хаарлеме, которую арендовал. Как ему сказал хозяин, после подачи объявления на просмотр места 500 претендентов. Это уже сюр какой-то.
Ответ на это пост бывшей россиянки, сразу естественно хрень про украинцев
С перепостом неизвестно кого и таким комментарием к посту(фото)
«
Цитувати (виділене)
Вот так просто и задаром решается в Голландии жилищная проблема, учитесь, господа!;););)
Но можно, конечно, написать, что украинцы в Голландии все хотят в дар бесплатно жилье получить))
А может (если взять другие посты, которые я лично видела от них) и вообще в Голландии свои порядки украинские навести и лоббируют  еще это усердно)))
И т д. И т п)))

Offline Mathilda

• Nederland
« Reply #2227 : Вересень 26, 2024, 21:59:17 »
Це не мінус, це невдала спроба скролити лівою рукою :sarcastic:

Offline Milena

« Reply #2228 : Вересень 26, 2024, 23:48:06 »
Хай пані Забужко  краще приделіть увагу тому, як  пиздят деньги прямо сейчас в воюющей стране и пиздят откровенно и внаглую
Ну прямо в яблочко и так содержательно!  :wacko3:

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #2229 : Вересень 27, 2024, 08:31:10 »
Маруся Звіробій
  ·
Не можеш змінити обставини, зміни до них ставлення. Серед пострілів я знайду кущі троянд на покинутих дворах. Серед темного лісу - сонечко. Серед агресії - пухнастих тваринок. Серед біомаси позитивних людей. Чіпляючись за маленькі радощі, вдасться пройти велику війну. ...якщо не прибаранять канєшно )) Шо? Ну і гумор таке шось, а яке ви хотіли? )
Гарного дня всім  :) Дєнєг нєт но ви дєржитєсь )

Offline Eney

« Reply #2230 : Вересень 28, 2024, 12:50:15 »
Цитувати (виділене)
Serhii Marchenko
Візит Зеленського в США варто визнати успішним. Почавшись із гучного скандалу з республіканцями, він завершився ще більш гучною зустріччю з Трампом, яка все залагодила.
Якихось революційних проривів не сталося. Дозволу бити АТАСМS по росії не дали. В НАТО не взяли. З 7,9 млрд доларів американської допомоги майже 6 млрд - це кошти, вже виділені раніше, але могли "згоріти" через американську бюрократію. Не згоріли і слава богу, порадіємо за них двічі 😆
Але всі основні зустрічі відбулися і пройшли позитивно. Незважаючи на гучний скандал, вдалося зберегти двопартійну підтримку.
Зустріч із Байденом пройшла дуже по-Байденівські: спокійно, розмірено і без якихось гучних новин. З цікавого – риторика Байдена про українську перемогу. Саме перемогу, а не підтримку стільки, скільки буде потрібно. Це важливий нюанс і він дуже позитивний для України. Бо відповідно розвертається і вся американська державна машина. Повільно, але невідворотно.
Камала і її кампанія. Поїздка Зеленського в Пенсильванію була великою послугою для неї. Сподіваюся, українська і польська діаспора допоможуть їй виграти цей штат і стати президентом. І, сподіваюся, вона цього не забуде.
Взагалі Камала велика розумниця щодо підтримки України. Практично в кожному виступі вона говорить про Україну і саме акцентовано про перемогу, а не якусь маячню про абстрактний мир на незрозуміло яких умовах. Якщо не помиляюся, це вже 8-ма зустріч Зеленського з Гарріс і дуже добре, що вони в тісному контакті. А слова Зеленського, що сподівається побачити Камалу знову - це любоу і відкрита підтримка її, як кандидата в президенти.
Трамп. Трамп – це як маленька дитина, що з однаковою вірогідністю може тебе як поцілувати, так і надзюрити на тебе. Вчора у Трампа був настрій для поцілунку 😄
Взагалі дуже круто, що зустріч відбулася. Звичайно, вона не значить, що Трамп змінить свою позицію по Україні, бо дивіться попередній абзац – його позиція змінюється щохвилини.
Але, по-перше, сам факт зустрічі з Зеленським - це сигнал республіканцям, що президент України не є в опалі, а позитивно сприймається їхнім лідером. Значить, гавкати будуть менше.
По-друге, психологічні особливості особистості Трампа. ВІн упоротий нарцис, до самих кісток. Обожнює домінувати і показувати всім свою крутість. Приймаючи пропозицію зустрітися, Трамп опублікував дуже компліментарний і запопадливий лист Зеленського, який применшує нашого президента і возвеличує його Світлість Трампа 😅 Зеленський дав йому те, чого він хотів – шоу про величного Трампа. І це спрацювало. Чудовий результат 🔥
І тут великий плюс українським дипломатам і за витримку і за цей лист, який, очевидно, зачепив ніжні нарцисичні струни душі Трампа.
Саме через самолюбування Трампа, після зустрічі з Зеленським, йому буде тяжче на нього навалювати. Бо це суперечить логіці Трампа, що він крутий і зустрічається тільки з крутими пацанами. Раз Трамп зустрівся з Зеленським, значить Зеленський достатньо крутий для зустрічі з "самим" Трампом. А приниження Зеленського тепер автоматично принижуватиме самого Трампа, бо якщо Зеленський поганий, то сам Трамп перестає бути крутим, бо зустрічається з лузерами.
Воно, звичайно, це все виглядає, як дитячий садок. Але такі реалії сучасної політики. Хто міг колись подумати, що владу над цілими країнами по всьому світу захоплять популісти, а всю Республіканську партію США контролюватиме один клоун, який гавкає і нявкає на свої мітингах?? Квадробер, якого ми заслужили 🤣🤣🤣
В сухому залишку, маємо робочі стосунки з чинною адміністрацією, позитивний фон з кандидатом від влади і порозуміння з опозицією нашого стратегічного партнера і найбільшого спонсора.

Offline Eney

« Reply #2231 : Вересень 29, 2024, 12:23:32 »
Цитувати (виділене)
Serhii Marchenko
У путіна хочуть відмінити Закон про мову і Свиноцеркву як їхні умови для початку перемовин.
Якраз сьогодні бачив черговий пост про "какаяразніца" і "в ЗСУ ваюют на рускам". Прикметно, що людина вважає себе патріотом.
Робіть висновки, люди. Робіть висновки, бо буде біда.

Offline В.И.Лемминг

• Hero Member
  • добрый, но гуманный
« Reply #2232 : Вересень 29, 2024, 15:00:41 »
Цитувати (виділене)
Serhii Marchenko
У путіна хочуть відмінити Закон про мову і Свиноцеркву як їхні умови для початку перемовин.
Якраз сьогодні бачив черговий пост про "какаяразніца" і "в ЗСУ ваюют на рускам". Прикметно, що людина вважає себе патріотом.
Робіть висновки, люди. Робіть висновки, бо буде біда.
А ось це зеленим може здатися прийнятним.
Тю, ля, а шо?

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #2233 : Жовтень 02, 2024, 10:05:16 »
Sofiya Fedyna
  ·
Рефлексії до Дня захисників і захисниць.
Сьогодні мене запитали: що змінилось у суспільстві з 2022 року? Звідки з'явилась байдужість суспільства, як виправляти недолугу мобілізацію і де криються проблеми у ставленні держави до військових ?
Моя думка така. Для тих, хто веде відлік війни з 2014 року, зараз сталося приблизно те саме, що колись у 2016 році. Тоді люди почали абстрагуватися від війни й жити своїм життям. Хтось взагалі не знав що війна триває. Хтось не знав, хто проти нас воює.
Тоді це відбувалося тому, що більша частина України не відчувала війни як такої, а у частини в українців з'явилося більше можливостей та впевненості у завтрашньому дні.
Тепер я вважаю, що байдужість з'явилась через інформаційну політику влади та недолугі політичні рішення на найвищому рівні. За два з половиною роки війни вже можна було усвідомити, відкоригувати та запустити вирішення багатьох проблем.
Наприклад, варто підтримувати українців в інформаційному плані й тримати їх у тонусі щодо того, що відбувається. Менше брехати на різних марафонах, розповідати про наших героїв, а не вмикати пропагандистів.
Вирішувати питання боєздатності армії, розповідаючи про героїчні вчинки наших військовослужбовців, працювати через інформаційні ресурси з громадянами, навчати надавати домедичну допомогу, діяти у критичних ситуаціях, аналізувати дії на різних точках бойових дій, про які можна говорити.
Щодо мобілізаційного процесу  — потрібно наказати ТЦК НЕ зривати його, адже навіть в Генштабі наголошують на безчинності ТЦК, що по суті зриває мобілізацію.
Треба діяти в рамках закону, адже будь-яке насильство чи порушення прав громадян є незаконними.
Один із прикладів: мій друг проходить співбесіду до конкретної бригади й чекає на перевірку безпеки, щоб підписати контракт. Але ТЦК його забирає, він не проходить ВЛК, за нього підробляють документи. Бригада, з якою він контактував, відмовляється через недолугі дії ТЦК, і людину кидають у різні навчальні центри, які його не приймають. Врешті-решт документи підробляють, і його оформлюють. Людина хоче служити у конкретній бригаді, як обіцяє закон, але це не відбувається.
Інший приклад: мобілізація до 25 років заборонена, але якщо тобі від 18 до 25, і ти обмежено придатний, тебе можуть мобілізувати. Цю стіну не можемо пробити у Верховній Раді через блокування на рівні Офісу Президента та Генштабу. Якщо є правила, ми маємо діяти за ними, а мобілізований має знати, що його права захищені.
Щодо достойного навчання: два роки ми боремося за те, щоб військових НЕ відправляли на передову без належної підготовки.
У 2022 році, коли стояли черги й відправляли ветеранів, можна було організувати навчальний процес. За два роки можна було підготувати команду спецназівців найвищого рівня, але чому цього не зробили? Це питання до політичного керівництва, яке вимагає від військових виконувати політичну волю.
З іншого боку, є військовослужбовці, які хочуть служити, але командир бригади повинен буквально водити їх за руку, щоб вони потрапили в бригаду. Навіщо створювати такі ситуації? Варто встановити конкретні правила, щоб усі розуміли, про що йдеться.
Інший приклад: військовий, який раніше не був на передовій, отримує лише два дні підготовки на Харківському напрямку. Усі розуміють, що це означає, і через два дні він уже поранений. Це ненормально й неправильне використання людського ресурсу.
Мобілізація потрібна, і є достатньо людей, які готові служити, але потрібно забезпечити їм можливість служити там, де вони вибирають. Необхідно забезпечити достойне навчання та забезпечення.
Можливо, керівництву варто сісти й подумати стратегічно, а не кидати людей на передову як гарматне м'ясо.
Ми не московити, і маємо ефективно використовувати наш людський ресурс, застосовуючи технології, продумані стратегії та спецоперації для подолання московської загрози.
У державі все вирішується з відома Офісу Президента, і саме до нього варто звертатися із запитаннями.
На жаль, найближчим часом відповіді ми не отримаємо, бо людина, яка колись зневажала військових і бачила в очах путіна любов, більше турбується своїми політичними амбіціями та майбутніми виборами, а не правами та свободами наших військовослужбовців і їхніх родин.
Тому відповідальність, як і в багатьох критичних випадках, змушене брати на себе громадянське суспільство, захищаючи наших військових.
Я вибрала цей шлях у 2014 році, а у 2019 році пішла у Верховну Раду, щоб захищати військових, і так триває досі.
Як волонтерка, я знаю, що люди втомлюються від війни, намагаються дистанціюватися від болю, але в якийсь момент вони мобілізуються.
Я вірю в українців, які продовжуватимуть боротися за свою державу й нести відповідальність за свої дії.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #2234 : Жовтень 02, 2024, 17:19:26 »
Навіщо створювати такі ситуації?
Навіщо задавати дурні питання? Федіна знає навіщо "створюють такі ситуації". І ми це знаємо.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #2235 : Жовтень 02, 2024, 20:16:17 »
задавати дурні питання?
Я б вжила епіітет "риторичні"

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #2236 : Жовтень 03, 2024, 06:43:16 »
Портніков

Жодного виходу у українців, ніж опиратися збройній агресії росії, з 2022 року, не було, не має і роки, поки буде продовжуватись українсько-російська війна, не буде.
Альтернативою відсутності мобілізаційного та військового ресурсу є знищення і вигнання більшої частини українського населення, яке мешкає зараз на території української держави і це українці також повинні розуміти.
Станцію капітуляції, ще у 2022 році український народ проїхав, коли росіяни вважали, що переважна більшість населення лояльне до російського режиму та володимира путіна.
 Вони переконалися, що більшість населення тут є не лояльним.
Ще в тому ж 2022 році були складені списки тих, хто належить до знищення, до вигнання, і ми це бачили на окупованих територіях.
Я хочу вас переконати, що до цих списків людей, які були складені ще до 2022 року, вже додалися списки військовослужбовців і їх родин, волонтерів і їх родин, активістів, а це мільйони людей.
Якщо хтось думає, що він зможе відсидітися і виживе, я можу спокійно йому виписати квиток у смерть від російського керівництва, щоб не було жодних сумнівів, що ви тут не зможете вижити, або вам доведеться виїхати і це кращий варіант, або вам доведеться вмерти.
Так що якщо у народу немає вибору, він пручається.
Я хочу знову підкреслити, що жодної можливості капітулювати перед росією вже не існує, можливість капітуляції існувала тільки до тих пір, поки у росіян існувала ілюзія, яка базувалася на результатах президентських та парламентських виборів 2019 року, що українське суспільство, майже одностайно, якщо казати про 73%, тяжіє до капітуляції перед росією.
 Тепер таких ілюзій у росіян немає, вони зробили висновки і ці висновки невтішні для всіх тих, хто ще думає, що вони зможуть домовитись з росіянами.
 Не можуть. 
Не вийде.
 Якщо не вийде відстояти державу, на більшість людей, які живуть на території України, мова іде про мільйони людей, чекає дуже погане майбутнє.
 Тому краще вистояти, ніж не вистояти.

Offline Milena

« Reply #2237 : Жовтень 03, 2024, 18:25:39 »
Жорстоко, але напевно правильно.  :diablo:

Offline RedCat

« Reply #2238 : Жовтень 04, 2024, 12:51:04 »
Цитувати (виділене)
ТЕЛЕ-САМОГОН

Зеленый министр культуры и всего остального, поведал о том, что шоу талантливых, умных и красивых, которое называется «Телемарафон», не покинет зрителей до конца войны. Вернее не так, деньги именно на этот проект, не кончатся, несмотря на то, что на ВСУ они уже вроде бы как заканчивались и прямо налоги надо выворачивать со всего… а вот на это замечательное шоу, как и на труппу артистов имени Ермака – пожалуйста. В первую очередь. Оттуда публика буде узнавать самые правильные новости, например – такие:

Все же мы помним о том, как вдохновенно найвеличнийший рссказывал о том, что этот пациент «убивал чеченцев» посреди Киева? Но мало кто знает, что это была спецгруппа «Член пепенцев», при поддержке еще двух групп спецназа ГРУ «Делирий» и «Белый Ваня». Туда входили не только чеченцы, но мембарцы, варлоны и даже тау китайцы. Этого почти никто не знает, но Татаров лично уничтожал их мивиной и добивал скумбрией.

Или вот кто бы мог знать, что самый крупный обитатель Верховной Рады, который сидит напротив депутатов, 60 тыс евро подарил… Нет, не РЭБ или дроны, конечно, это даже не обсуждается. За эти деньги он подарил шубку своей… как это у них правильно называется? Помощнице или консультантке из общественной организации «Корабельная сосна». Ведь есть же положительные моменты в деятельности зеленой власти и потому, теле-самогон просто необходим для положительного влияния на неокрепшие умы.

Конечно, я лично не могу оценить положительного эффекта от этого мероприятия, поскольку скоро уже 20 лет как не имею телевизора, но видимо публике это – очень важно, поскольку она не узнала бы о мужественном Татарове, например и о том, с кем встречался Ермак. Без этого – как же прожить? А еще, туда обязательно притащут беглых русских экспертов, чтобы те, сбежав из россии и сидя где-то в Париже или Вашингтоне, рассказали нам как правильно жить и почему все так замечательно складывается.

Думаю, что в ближайшее время там расскажут о том, что для работников опы и других учреждений, будет введена новая награда «За рытьё нор», ведь именно эта деятельность и является основной для мелких млекопитающих с известным названием. К такими наградами должны представляться исключительно лица, которые имеют бронь от мобилизации и постоянно растущую зарплату, которая финансируется из бюджета. Все, кто не подходит хотя бы под один из критериев, должен постараться, чтобы оказаться в списке награжденных.

Offline Eney

« Reply #2239 : Жовтень 05, 2024, 09:48:23 »
Цитувати (виділене)
Юрій Богданов
Про МСЕК, людей з інвалідністю і корупційний феодалізм

Мені дуже подобається коли українська громада у фейсбуці відкриває для себе якийсь суспільний нарив, який існує десятиліттями і ДУЖЕ ДИВУЄТЬСЯ.

Для мене найбільш показовим кейсом лишається вбивство Катерини Гандзюк, коли київська тусовка (яка не працювала з регіонами чи в регіонах) відкрила для себе, що в країні є ФЕОДАЛІЗМ. І в регіонах керують бандити.

Так от. Сьогодні, шановно спільното, ви помітили проблему, про яку люди з інвалідністю і їх родини знають десятиліттями. Спайку МСЕК (можливо, найбільш корумпованої частини нашої медично - соціальної системи), Пенсійного фонду і системи місцевої влади як такої. Там ще - десь в тіні - обовʼязково сидить “ветеран СБУ” (радник голови МСЕК), директор місцевого протезного заводу (і в нього теж є радник), а також група чиновників обласного чи міського соцстраху. А нижче них - підлеглі. Це теж феодалізм, але з галузевою специфікою.

І всі ці чудові люди десятиліттями заробляють. І це - найчастіше - не про корупцію комфорту. Щоб відмазатися від мобілізації, отримати право на виїзд чи відпетляти від аліментів. Так, дехто оформлював собі інвалідність для цього. Люди взагалі створіння такі собі.

Найчастіше це - про корупцію виживання. Щоб підтвердити справжню інвалідність і отримати право на виплати. Щоб просто не проходити пекло підтвердження інвалідності. Бо в нас до нещодавна (до 2017 року, якщо бути точним) щороку треба було підтверджувати навіть те, що в тебе нога чи рука назад не відросли. ЦЕ НЕ ЖАРТ.

Так-так, люди з інвалідністю часто вимушені були стикатися з МСЕК буквально щороку. Щоб просто отримати те, що і так їх. Це повторюється багато років поспіль. І люди на вершині піраміди збирали вершки.

Війна накачала цю систему грошима і збільшила розцінки в багато разів.

Чи намагалися цю систему реформувати? До 2014 року ні. Після - кілька разів. І при Порошенко, і при Зеленському. Але єдині зрушення - це, власне, оті самі скасовані щорічні підтвердження того, що ноги у людей не відросли.

Особливого соціального запиту не було. Бо з інклюзивністю у нашого суспільства все ще ВЕЛИЧЕЗНІ ПРОБЛЕМИ і людей з інвалідністю зручніше не помічати. А лізти туди і воювати з тією мафією - це треба або сталеві яйця і політичну вагу, або політичну волю на рівні президента чи премʼєра. Поки не було.

Можливо зараз суспільство не буде зводити все до кількох персоналій, а подивиться на проблему МСЕК і взагалі індустрію “обилечивания” справжніх людей з інвалідністю і фіктивних комплексно. Але я чогось в цьому маю сумніви.

А, і так. Ті, хто пропонує скасувати всі рішення МСЕК у Хмельницькій області по факту того, що спіймали на корупції керівника. Ви - ідіоти. Десятки тисяч літніх людей з інвалідністю і не тільки літніх у Хмельницькій області скажуть вам велике “дякую”. Шукайте кращих ідей.

Вибачте що знову зі своєю нудною спробою подивитися далі персоналій. Але згорів.

« Останнє редагування: Жовтень 05, 2024, 17:49:52 від Eney »

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #2240 : Жовтень 05, 2024, 16:56:05 »
Якщо порахувати...
Цитувати (виділене)
Irritable Orc
Лише в робочому кабінеті керівниці МСЕК виявили 100 тисяч доларів, а також низку підроблених медичних документів, списки "ухилянтів" з прізвищами та фіктивними діагнозами.

Однак на цьому багатства посадовиці лише починалися. Вже у неї вдома працівники ДБР знайшли майже 5 мільйонів 244 тисячі доларів, 300 тисяч євро, понад 5 мільйонів гривень, брендові прикраси та коштовності.

Також правоохоронці виявили, що родині топчиновників належать чималі статки. Серед іншого, вони володіють 30 об'єктами нерухомості в Хмельницькому, Львові та Києві, 9 елітними автівками, корпоративними правами на 48 мільйонів гривень, готельно-ресторанним комплексом на майже 3 тисячі метрів квадратних в одному з парків Хмельницького. За кордоном у їхній власності нерухоме майно в Австрії, Іспанії та Туреччині. На валютних закордонних рахунках родина також "накопичила" майже 2,3 мільйона доларів США.

------
Многим нашим читателям, особенно тем кто живёт от зарплаты до зарплаты или от пенсии до пенсии и из них выкраивает то там то там сто гривень, чтобы кинуть волонтёрам, трудно себе представить, сколько это денег. Давайте посчитаем вместе.

Не будем считать нерухоме майно в Австрии и Испании. В конце концов, у каждого из нас естьь богатые тётушки в Испании и Турции, которые с завидной регулярностью помирают, завещая нам хатынку у Средиземного моря. Давайте сосредоточимся на деньгах.

Итак, 100 000 долларов на работе, 5 244 000 долларов дома, 300 000 евро дома, 5 000 000 гривень дома и 2 300 000 долларов на валютных счетах за рубежом.

Это примерно 334 615 898 гривень. Ясно, что дохуя, но сколько это?!

Это примерно 11 993 401 килограммов гречки, если в АТБ покупать. Почти двенадцать тысяч тонн.

Это примерно 9 560 454 килограмма сіль кухонна столова. 9 миллионов килограмм, прикиньте сколько засолить можно.

Это примерно 1 681 486 литровых бутылок водки "Хортица".

И примерно 32 с половиной Ламборгини "Уракан" в базовой комплектации. Если ваша мама очень-очень любит скорость и не согласна на базовую комплектацию, то 23 ламборгини и фирменный огнетушитель.

Ну или как ещё вам сказать, сколько это...

Это 514 грузовиков DAF YA, которые мы передаём на фронт. И это на 445 грузовиков больше, чем мы, нищеброды, пока смогли передать.

Это 751 грузовик DAF Leyland.

Это 426 мобильных душевых.

Это 384 пересувні автомайстерні.

Это 3 613 "мавиков". 1968 — если ночных.

Это 16 899 FPV-дронов
, хороших таких, десятидюймовая рама, надёжные такие, взлетают каждый раз, а не как у некоторых самоделкиных.

И что я хочу сказать по этому поводу.

СТЫДНО, ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, СТЫДНО!
Простая руководительница областного центра медико-социальной экспертизы с сыном по копеечке вот этими мозолистыми руками які нічого не крали насобирали на 751 армейский грузовик! Отдать просто не успели!

А мы тут с вами по три миллиона в неделю еле-еле собираем как бомжи, блядь, смотреть противно, нищеброды, сука, идите работать в МСЕК уже, тунеядцы. Жлоби невиховані.

Тьфу на нас.
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #2241 : Жовтень 06, 2024, 09:17:48 »
Zoya Kazanzhy

·
Сиджу, читаю, що нинішні почали активно готуватися до виборів. Штаби заметушилися, ЦВК на низькому старті, медійне поле зачищене, ОП калібрує суперників найвеличнішому. І що, навіть, війну можуть зупинити на 1 день, щоб проголосувати. Купа всякого різного несеться.
І от що я думаю з приводу оцього всього. Всі органи влади зосереджені в одних руках. Все інформаційне поле обслуговує одну людину і її бурні фантазії. Всі ресурси - від фінансових і до адміністративних, - в руках 5-6 успішних менеджерів. Всі, хто при посадах, хто накосячив і накрав, найбільше зацікавлені в збережені нинішнього стану речей.
Ну і хто виграє наступні вибори, якщо допустити, що вони таки відбудуться?
Демократичні, опозиційні сили знову пересваряться.
Замість Вакарчука і Голосу, які підіграли слугам минулого разу, прийде умовний Притула на відведену йому роль «волонтерів і рятівників країни», нішу закриють, люди підтримають.
Залужний сидітиме у своєму почесному засланні, куди його завчасно і, скоріше всього, заслали на певних умовах.
Найвідданіші, найпатріотичніші викошені і викошуються.
А ми тут, у своїй фейсбучній бульбашці колотимося і мітингуємо серед своїх, розуміючи, що ми не над прірвою, ми в ній.
І ми не дивимось ТікТок і Інстаграм. А варто. Там мільйони захоплених коментарів про «найкращого у світі президента», про «втомлену людину, яка нас рятує», про «найпрекраснішу пару у світі - наші Лєна і Вова». І ще купа подібного, що навіть незручно цитувати. І не всі там боти, звісно ж. І більшість дійсно так думає. І вони щиро готові голосувати за «нашого президента, який рятує нас від війни, яку почав Порошенко».
І Вові треба вигравати. Бо якщо прийдуть інші, то треба буде відповідати на багато запитань. Тому той його «проект, который нам предложили» не припиниться так швидко, як ми тут, у своїй бульбашці, мріємо.
Нам триндець, коротше.
P. S. В коментарях має хтось зʼявитися, хто неодмінно напише, що я «сію зерна зневіри», а треба писати, що робити. А ми писали, що робити. Ми робили. А ви обрали табуретку і ржали, розповідаючи, «мы его снесём, если нам не понравится».
Знесуни, блін.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #2242 : Жовтень 06, 2024, 19:45:03 »
Виборів не буде. За цієї влади, принаймні.
« Останнє редагування: Жовтень 06, 2024, 20:12:48 від Volf Ram »

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #2243 : Жовтень 06, 2024, 19:50:42 »
А щоб влада змінилася, потрібні вибори.  :pardon:
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #2244 : Жовтень 06, 2024, 20:13:42 »
"От такая, панімаїш, загогуліна" (с)

Offline Milena

« Reply #2245 : Жовтень 07, 2024, 01:17:07 »
А хіба зелена влада не є результатом загогуліни, що має назву вибори! :sarcastic:

Offline AVI

« Reply #2246 : Жовтень 07, 2024, 08:28:07 »
вибори
Яким передувала дика маніпуляція суспільством. Тож так, вибори, але є нюанси.

Offline Eney

« Reply #2247 : Жовтень 07, 2024, 12:32:52 »
Цитувати (виділене)
Кирилл Данильченко
3m  ·
В Україну прибула румунська батарея “Патріот”, пройшов місяць і організм у найближчому майбутньому вже буде на бойовому чергуванні.
Це означає, що навчання стартувало раніше, ніж президент країни ініціював законопроєкт про передачу. Бо щоб отримати коін (знак) за освоєння “Патріот”, потрібно 10-14 тижнів.
Ймовірно, частина з двох сотень ракет кінетичних перехоплювачів і версії проти аеродинамічних цілей, що замовили румуни для своїх 7 батарей, теж вирушили до нас — наприклад, комплект, що ввозиться.
А далі вже поїдуть поточні замовлення для Швейцарії, Швеції, Марокко, Польщі — у найближчий рік нам пріоритетно доставляється кілька сотень засобів доставки, щоб не дати росіянам сікти заводи ВПК та генерацію енергії, тепла та пари напередодні зими.
Це добре, бо потихеньку йде зростання виробництва на спільному підприємстві ЄС та США PAC-2 GEM-T — версії, яка може працювати як по літаках, так і перехоплювати “малу балістику”.
MBDA Bayern-Chemie вироблятиме для ракет двигуни, дочірня компанія в Іспанії – приводи керма і т.д. На сьогодні є плани випускати до 35 виробів на місяць до 2027 року.
І локалізація для східного флангу та центру Альянсу, і закрити передані нам запаси, і реіндустріалізація ЄС — це масштабний проєкт, який торкнеться Києва.
Так що боєкомплект поки що буде, в тому числі завдяки Іспанії, Румунії, Німеччині, Нідерландам, США, Норвегії, які передають запаси. А потім Європа почне виробляти засоби доставки до ППО сама — в основному під “Щит Європи”, але перепадатиме і нам.
Ми отримали найсучаснішу версію комплексу: з новітньою прошивкою; з радаром AN/MPQ-65 з активними фазованими ґратами; з можливістю одночасно стріляти різними поколіннями ракет, для здешевлення роботи по “Шахедам” і “Калібрам”, що прорвалися, зберігаючи здатність для самозахисту від балістики.
Румунія закупала PAC-2 GEM-T та PAC-3 MSE. Спеціалізація обох ракет – перехоплення балістики. Причому як малої, неконтактним підривником, так і “великої” за допомогою дюжини титанових елементів.
Завдання стоїть не детонувати боєголовку у 100% випадків, а збивати її з траєкторії – тому тут хмара з титанових суббоєприпасів, щоб перебити керування чи просто відкинути умовний “Іскандер” з маршруту.
Потужності Румунії для техобслуговування та ремонту теж є важливими — і Варшава, і Бухарест відкривають сервісні центри (там і поточний ремонт, і регламентне обслуговування, і усунення бойових пошкоджень, не всіх, але багатьох, можливі без відправки до США).
Протиракетна оборона — украй важливе для нас стратегічне завдання.
Україна наростила експорт зерна через порти та південний коридор річкових портів на Дунаї вже більше у тоннажі ніж минулого року (10,7 млн. тонн, 59% зростання).
У принципі, румуни самі бачать прильоти по інфраструктурі, кранах, причалах і житлових будинках прямо в 500 метрах від своїх селищ, тому тут все просто.
Чи допомагати нам, чи озброюватись самим — іншого шляху немає.
Ймовірно, Румунія піде обома маршрутами: прикрити своє узбережжя і допомогти нам десь по лінії Дніпра.

Offline Eney

« Reply #2248 : Жовтень 07, 2024, 14:36:30 »
Згодні?

Offline fvk

• Иркутск
« Reply #2249 : Жовтень 07, 2024, 14:50:05 »
Згодні?
Латынина в очередной раз "пробила дно". Для очередных нападок на Украину выбрала такой вод повод - гибель российского политзека, который пошёл защищать Украину.

Говорят, у Дадина был позывной "Ганди". Он считал, что протест должен быть ненасильственным, но вот, дело дошло до того, что "Ганди" взял в руки оружие. Мир ему.
Где же ты, Гаага, с кем теперь гуляешь...

0 Користувачів і 4 Гостей дивляться цю тему.