Автор Тема: Нотатки про насущне

Online Teagan

• Стать: Жіноча
Re: Нотатки про насущне
« Reply #1740 : Січень 06, 2024, 18:13:54 »
Українці дякують Силам протиповітряної оборони. Основою для цієї картинки стало фото врятованого рятувальниками кота під час атаки РФ на Київ 2 січня 2024 року. Фото: МЕМуарій воєнного часу

Offline RedCat

« Reply #1741 : Січень 06, 2024, 19:13:14 »
ой фсьо  :obm:
"Суперсила". США, 2023 рік.
В ролях: Шон Пенн, В. Зеленський, А. Єрмак та інша масовка. (не фейк - типо документалка)

Offline invariant

• Стать: Чоловіча
  • Київ <-> Вінниця
    • Шарага
« Reply #1742 : Січень 06, 2024, 20:05:04 »
"Суперсила". США, 2023 рік.
В ролях: Шон Пенн, В. Зеленський, А. Єрмак та інша масовка. (не фейк - типо документалка)
Спонсор показу - "Київстар"? :pardon:
...І ми важкі несем мішки із написом "U235"...

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #1743 : Січень 06, 2024, 20:46:30 »
Хотіла подивитися трейлер. Відкрила сторінку та, як побачила пику Єрмака, закрила нафіг.
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline RedCat

« Reply #1744 : Січень 12, 2024, 08:47:40 »
Цитувати (виділене)
ПРИСВЯЧУЄТЬСЯ ЙОЛОПАМ
Стаття написана Мирославом Продумом у 1996 році.
Томас Карлейль, англійський філософ XIX століття, перевернув усі мої уявлення про суспільство. Його ставлення до демократії, якої всі ми так прагнули, вразило мене.
«У світі стільки йолопів, а ви влаштовуєте вільні вибори...» – писав Карлейль.
 Батьківщина в небезпеці! Україні потрібна шляхта. Я сподіваюся, мене читає меншість.
Ми так прагнули демократії, і ось вона прийшла. Ми обираємо собі Президента, якого хоче більшість, ми обираємо собі Верховну Раду, таку, яку хоче більшість. Потім Президент, якого обрала більшість, призначає некомпетентний (як пізніше виявляється) уряд, і уряд цей прямує у відставку, а хтось тікає в Ізраїль із тихою надією на успішне майбутнє своїх наступників.
Тим часом обрані більшістю народу депутати приймають такі закони, яких не може виконувати ні більшість народу, ні його ж таки меншість, а всю решту часу ці обранці самовіддано працюють над вдосконаленням цих законів. Папери пишуться, руки жестикулюють, кнопки натискаються, прапорці майорять. А все стоїть на місці. Чому ж так діється?
Вільні вибори – це далеко не панацея від наших проблем. А все тому, що в нас є певні ілюзії щодо нашої більшості. Ми подивилися на США, побачили, як вільно і щасливо вони живуть, якими багатими і сильними є демократичні країни, і вирішили: ось нарешті ми знайшли розв'язання всіх наших проблем – вільні вибори. І якось само собою вирішилося, що те, чого хоче більшість, буде найкраще.
Аж гульк! Від наших очей сховалась одна обставина: демократичні країни процвітають не тому, що в них більшість обирає собі уряд і президента, а тому, що в них йолопи на даний час становлять меншість.
А хто ж вони такі, йолопи? Один голова правління місцевої філії великого українського банку розповів мені таку історію. Приїхала до них делегація чи то з Німеччини, чи то зі США ознайомитися з можливостями співпраці. Всі представники, які приїжджали до них раніше, мило усміхалися, навіть пили горілку, потім поверталися на батьківщину і зникали без жодного сліду. Тому на прощальному фуршеті мій співрозмовник, мало не вхопивши за лацкани того іноземця, запитав: «Прошу вас, поясніть, чому ніхто не хоче з нами співпрацювати, чому всі тікають і ніхто не повертається?» Той уважно подивився на нього і запитав у відповідь: «Слухайте, чому ви весь час брешете?»
• Йолопи – це люди, які говорять неправду і думають, що цього ніхто не помічає. Таких, як не дивно, легко обдурити.
• Йолопи – це ті, що дають дітям приклади поганої поведінки. «Яка жахлива молодь!» – дивуватимуться вони потім.
• Йолопи – це ті, що напиваються або вживають наркотики, щоб розслабитися.
• Йолопи – це ті, що матіркують, бо їхні голови набиті половою.
• Йолопи – це, як на мене, навіть ті, що курять. Бо дві години на день йде на паління, ще дві – на те, щоб заробити на сигарети, ще дві години на день треба працювати на ліки від сигарет, а ще дві години доведеться лікуватися.
Нація йолопів працює на тютюн. А коли п'ятнадцятирічна донька закурює у присутності батьків, йолопи кліпають очима і чухають потилицю. «Да-а...» – кажуть вони.
• Йолопи – це ті, що зраджують свою дружину чи чоловіка, а потім дивуються, що хтось зрадив і їх.
• Йолопи – це ті, що за гроші йдуть на злочин, топчучи свої переконання. Йолопи не мають переконань, які будуть обстоювати до смерті.
• Йолопи – недобрі, сміються над іншими, розпускають плітки, ворожать на картах, чаклують і читають гороскопи.
«Ми розлучилися, бо вона Бик, а я Баран», – кажуть вони. Йолопи забобонні.
• Йолопи постійно запізнюються. Можуть пообіцяти і не виконати.
• Йолопи не патріоти. Вони не поважають свій народ і не люблять своєї батьківщини. Вони невдячні й безперестанку нарікають.
• Йолопів не поважають у світі.
• Йолопи – нещасні. На їхніх обличчях смуток. «Як нам бути радісними, коли у нас стільки проблем?» – нарікають вони.
• Йолопи – боягузи. Вони вважають себе мудрими й обережними, але завжди дістають найбільше ударів.
• Йолопи вважають себе хитрими, але вони завжди обдурені.
• Йолопи духовно і інтелектуально не розвиваються. Вони можуть виглядати релігійними, але не докладають зусиль, щоб жити так, як вчать духовні вчителі і допомогти жити так іншим. Час їхнього життя мине безглуздо.
• Йолопи мовчать, коли в їхній присутності чиниться злочин. «Моя хата скраю», – думають вони. А потім і їхніх дітей убивають чи ґвалтують.
КОГО, ВИ ДУМАЄТЕ, ОБЕРУТЬ ЙОЛОПИ?!
Коли я написав це все і перечитав, то відчув, як по мені аж мурашки поповзли. Хтось, можливо, скаже мені: «Легко Карлейлю говорити. Якби я був англійцем і жив би в Англії, то я б тоді поважав свій народ і був би патріотом». Так скаже йолоп. Англія велика тим, що вона розпочала і провела ДЕЙОЛОПІЗАЦІЮ.
Йолопи будуть завжди, але слід повсякчас боротися, щоб їх було менше. Це потребує особливих зусиль, бо йолопи люблять бути у більшості: це допомагає їм відчувати, що все нормально.
Йолопи не можуть довго жити у власній незалежній державі, бо вони не можуть нести відповідальності за долю батьківщини і за наслідки  свого вибору. Вони не помруть за неї у разі потреби. Їх просто повбивають, як баранів.
Батьківщина в небезпеці! Україні потрібна шляхта. Я сподіваюся, мене читає меншість. Вбий у собі йолопа! Стань шляхтичем. Допоможи стати шляхетними своїм ближнім. Завжди говори тільки правду. Країні потрібен шляхетний президент і шляхетне суспільство.
© Мирослав Продум, 1996 рік.

Online Teagan

« Reply #1745 : Січень 12, 2024, 10:11:13 »
Цитувати (виділене)
Монова
Всі так дивуються блискавці і грому в снігопад, ніби 24.02.22 було десь на Бетельгейзе.
Та мені зараз навіть якщо диплодок постукає у хвіртку і привітається, я скажу лише «о, ще й ти, здоровило, нахолєру, дрони є?»
Якщо скаже, що немає, пошлю в дупу і викличу поліцію.

З того лише шо перше згадується за останній рік:

метеоритний болід
червоне полярне сяйво
тепер от блискавка в мороз

Такі часи.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #1746 : Січень 14, 2024, 10:58:08 »
Прозапас (голосом Подерев'янського)

П'єса "Кабмін і закон про мобілізацію:

- Дивіться, який гівняний законопроект про мобілізацію ми підготували!
- Справді, відверто гівняний, молодці!
- Ми старались! Правда, жахливий!?
- Дуже! Гірше було б важко зробити!
- Дякуємо за оцінку! Там ще про призив інвалідів і заборону користуватись авто!
- Потужно! І нічого справді конкретного і дієвого?
- Абсолютно!
- Так тримати! Все для перемоги!

* Арахамія - "Законопроект про мобілізацію повертається ініціатору на доопрацювання"  (всі обнімаються, святкують, танцюють, лунає незламна музика)

Жодного дня без здобутків

Offline Eney

« Reply #1747 : Січень 14, 2024, 11:33:27 »
У нас воєнкомати заповнені 50-59-річними (у м.Полтаві бачив особисто).  Навіть не знаю, це добре чи не дуже. Зараз у нас в області самий високий
 відсоток непридатних до військової служби.
Якось я інакше в"являю мобілізацію, може зі мною щось не так?

https://poltavawave.com.ua/p/na-poltavshchini-zris-vidsotok-nepridatnikh-do-viiskovoyi-sluzhbi-u-porivnianni-z-2022-rokom-844907?fbclid=IwAR1UMur0nBv5Zwmnk3_X9dhnQtP_CU5IdD3cHwUm0hVvkcN4F59CIXT8VX0

Offline Eney

« Reply #1748 : Січень 14, 2024, 14:28:55 »
Що не так з "народними дронами" від Федорова? На перший погляд, все виглядає чудово: люди збирають дрони, передають армії - профіт.

Але є ще економіка. А вона наступна. Якщо порівняти економіку фабрики з виробництва дронів з економікою індивідуального збирання в домашніх умовах, виявиться, що:

Вартість засобів виробництва.
Фабрика облаштовує робоче місце, за яким люди можуть працювати у три зміни. Федоров пропонує кожному з потенційних тисяч збірників придбати спеціальний інструмент для збирання дронів. В результаті, одна одиниця обладнання на фабриці окуповує себе в десятки разів швидше, ніж у аматора, який збирає дрони кілька годин на тиждень.

Продуктивність праці.
За рахунок спеціального обладнання, логістики, наставництва досвідчених працівників, контролю складальник на виробництві може складати дрони в 5, 10, або навіть більше разів швидше, ніж індивідуал у себе вдома.

Логістика.
За рахунок великих оптових партій, логістика виробництва обходиться в рази дешевше за пересилання Новою Поштою.

Якість
Сам Федоров сказав, що перші результати показали 80% робочих дронів. 20% браку - це катастрофічний показник для виробництва. Бо що значить брак? Що дрон треба розбирати і розбиратися, що не так. На розбірку, усунення браку, нове тистування піде в рази більше часу (і грошей, бо хтось за це отримує ЗП), ніж один раз якісно зібрати дрон.

Вартість.
Комусь здається, що все одно буде профіт, бо люди ж працюють безкоштовно і купують комплектуючі за свій кошт. Але давайте розберемося, за які гроші вони купуватимуть комплекти для складання? Правильно, за ті гроші, які раніше донатили на армію. Виходить, замість донатів на потрібні речі, люди витрачають свої гроші і час на неефективне виробництво. Тож ніфіга не бесплатно буде, а навпаки - дорожче.

Наслідки.
Збирання дронів – це ще одна причина мамкиним черешням не йти в армію. Бо я ж ось дрони збираю, я ж тут потрібніший! 

Найголовніше. Надійність.
Армія отримує дрони непевної якості, які збираються дуже різними людьми: і технічно грамотними, і абсолютно безрукими, яким ефект Данінга-Крюгера відкриває можливості стати складальником дронів. І тут проблема. Бо коли пілот дрона розраховує вразити своїм дроном ціль, а дрон відмовляє, ця ціль вражає наших солдатів. Неякісні дрони вартують людських життів. Чи готові ми до таких ризиків? Я переконаний, що ні! Такі ризики неприйнятні.

Я думаю, в тилу не має бути армії дронів, бригади збирачів танків, батальону паяльників РЛС. Єдина армія, яка має бути в тилу - це Армія платників податків. Яка платить податки, донатить на армію, готується до мобілізації, щоб замінити тих, хто пішов першим.

Ми зараз на такому технологічному етапі війни, що не треба ліпити з гімна і палок свій власний, український, шлях. Наші союзники, британці, ще у ХVІІІ ст. придумали велосипед, який називається промисловістю. Великі, автоматизовані підприємства – це низька собівартість, висока продуктивність, висока якість і великі обсяги виробництва.

Навіть одна, невеличка, на 200 людей, фабрика збирання дронів буде ефективнішою за весь цей всратий хайп і заняття тисяч людей чорті чим із від'ємним результатом.

Єдине, таку фабрику не покажеш по ТВ і з нею не можна буде зробити селфі. Можливо, саме тому таких фабрик дронів, побудованих за підтримки держави, досі немає?

Підпишіться на Serhii Marchenko і додайте у вибране, щоб бачити у стрічці

#Федоров #АрміяДронів #хайп #раціо #промисловість

Offline invariant

• Київ <-> Вінниця
    • Шарага
« Reply #1749 : Січень 14, 2024, 15:38:49 »
Це ще вишеньки на тортику нема. Самостійно пройти сертифікацію, інакше продукцію не приймуть. Лише радіоканал - від $6000 і півроку часу, а їх там щонайменше два. Енджой.
...І ми важкі несем мішки із написом "U235"...

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #1750 : Січень 14, 2024, 17:57:49 »
Цитувати (виділене)
Tanya Adams
Я так понимаю 40 млрд на дроны уже проёбано? А миллионы дронов, на которые собирали деньги громад, застряли в миллионе посаженных ранее деревьев.
Дерев був міліард, а так все вірно.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #1751 : Січень 14, 2024, 21:33:30 »
Вже скоро

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #1752 : Січень 15, 2024, 11:08:00 »
Європа, де мільйон обіцяних снарядів?  :smile7:
Цитувати (виділене)
Північна Корея активно постачала Росії боєприпаси впродовж усієї осені 2023 року. За даними української розвідки, Росія вже отримала від КНДР приблизно мільйон артилерійських снарядів калібру 122-мм і 152-мм.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна сказав заступник глави української військової розвідки Вадим Скібіцький.

За його словами, найбільш активні постачання боєприпасів з території КНДР здійснювалися впродовж вересня, жовтня та листопада 2023 року.

Offline Eney

« Reply #1753 : Січень 15, 2024, 15:42:04 »
Сергей Ауслендер
Вся эта история с двумя самолетами, один сбит, другой поврежден “огнем с земли” над Азовским морем, для Орды в точности укладывается в термин “lose-lose situation”. С какой стороны не посмотри.

Вкратце - летающий радар А-50 сбит, летающий командный пункт Ил-22М поврежден.

Если украинцы. Значит обзавелись каким-то оружием, которое позволяет поражать подобные цели. Плохая новость для российских летчиков. И ладно бы сбили истребитель или бомбардировщик - такое на войне бывает, сколько их уже насбивали. Но А-50 - самолет, который видит ВСЕ в радиусе 300-400 км и к которому вообще, в теории, ничем и никак не подобраться. Ранее считалось, для того, чтобы уничтожить такую машину, нужен минимум истребительный авиаполк, и то - не факт. В зону действия ПВО А-50 вообще не войдет, дальность действия его радара значительно превышает любую дальность любых зенитных ракет, всякую угрозу видит задолго до того, как она вообще становится угрозой, на борту станция постановки помех с такой мощностью, что положит любые радары и любую связь в радиусе десятков км.

Если “дружественный огонь”. Тут, по идее, еще хуже. Оставим систему “свой-чужой”, это само собой. Но расчеты ПВО (а есть версия, что самолет завалили доблестные зенитчики из охраны Крымского моста), должны как бы различать цели. Цели класса F-16 например, от целей класса “большой транспортный самолет”, а А-50 - это здоровенный Ил-76, плюс огромный гриб радарной антенны, отличаются как носорог от котенка и перепутать их (опять же система “свой-чужой”) можно только ВООБЩЕ не имея никакой квалификации. Ну, летающий командный пункт - тоже большой и заметный самолет. У украинцев таких нет и пока не предвидится.

Но в Орде, похоже, решили двигать все-таки вторую версию, иначе (у ВСУ появилось нечто, с чем совершенно нечем бороться) получается совсем грустно. Или скажут "техническая неисправность" - это вообще на все случаи жизни.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #1754 : Січень 15, 2024, 15:55:50 »
Цитувати (виділене)
Петро Порошенко
1h  ·
Так сталося, що під час служби в армії у науково-випробувальному інституті військово-повітряних сил у 1984 році мені довелося брати участь у випробуванні комплексу радіолокаційної розвідки, до якого входить А-50.
Знаю його можливості, вартість і розумію, що навряд чи його збили звичайним зенітно-ракетним комплексом Patriot. Знищення А-50, яке підтвердив Головнокомандувач Валерій Залужний, послаблює контроль ворога над Кримом та іншими окупованими регіонами України.
Тому це вагомий успіх ЗСУ, який є надзвичайно болючим для ворога. Це успіх, що наближає нас до цілковитого визволення українського неба.
А ми зі свого боку можемо пришвидшити цю мить: розвивати власне військове виробництво, продуктивно працювати з закордонними партнерами. Наші військові вже багато разів показували: якщо дати їм достатньо засобів, то майстерності створити диво в них вистачить.

Offline Minime

• Австралия: au2ua
« Reply #1755 : Січень 16, 2024, 06:51:03 »
Или скажут "техническая неисправность" - это вообще на все случаи жизни.
...или "напились и, давай, бросать друг в друга гранаты", как в пригожинском самолете...  :sneaky:
"Не забыть бы нам всё, не простить бы и не потерять". В. Высоцкий

Offline RedCat

« Reply #1756 : Січень 18, 2024, 08:21:13 »

армія, дрони, зброя - ніначасі
на часі вияснить хто на бубочку бочку котить

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #1757 : Січень 19, 2024, 10:38:52 »
Цитувати (виділене)
Татуся Бо
15h  ·
Нас теж обіллють лайном. Усіх, і вас, і мене. І тих, хто зараз поливає гімном… вас теж… азартно, захопливо, з радісним гігіканням. Якщо ви маєте хоч яку суспільну значимість, хоч якусь аудиторію, усе це буде. Бо так вже було.
Ніхто не буде дивитися, що ви робили, що ви зробили, що ви робите, які сенси ви несете, на скільки мільйонів надали допомогу. Всім насрати. Один вкид, одна маніпуляція і вас полоскатимуть ті, хто зараз дякує за врятовані життя, просить у вас про допомогу, вірять у вас, бо вірять в ЗСУ. Так вже було. Так є зараз.
І я так кажу не тому, що бачу майбутнє, а тому, що ще памʼятаю, як це було раніше, бачу, що відбувається зараз і розумію що все буде… знову. Повномасштабно.
Нас слухають. За нами спостерігають.
Кожна соціально значима особистість, кожен волонтер, кожен активіст, кожен більш менш відомий військовий - слухається і спостерігається. Якщо вам здається, що вас не слухають і за вами не спостерігають, повірте - вам тільки здається.
В потрібний час на кожного знайдеться свій "пакетградів", затяжка коноплі, фотка з кимсь поряд.
Зараз ще тільки розгортається кампанія з дискредитації волонтерів, активістів, військових, вона ще поки так поволечки розгортається, хоч і боляче для тих, хто зараз під прицілом, але, як тільки заворушиться питання виборів, отоді потече…з усіх усюд потече на всіх. Навіть на тих, хто про політику і не думав і не думає і думати не буде.
Усе потече - і нюдси вислані чоловікові, і повідомлення кумі, і список покупок для мами, і ваші діагнози, і ваші рецепти на ліки, що ви дивилися, що ви читали, що купували, де і як відпочивали.
Обіллють лайном усіх і тих, хто зараз обливає і тих, кого поки ще не облили. І вчорашні шанувальники, писатимуть, що ви не так волонтерили, не так допомагали, не так служили, не так в полоні сиділи, не так одужували, не так хворіли і ногу вам не дуже відірвало. Так вже було, так є зараз, так буде потім.
Те, що не знайдуть - вигадають, скомпілюють, підтасують, спровокують. Навіть гратися в правдоподібність не будуть. Навіть, якщо ви янгол янгольський і все життя переводили стареньких через дорогу, рятували котиків, жодного разу в житті не взяли в руки сигарету і алкоголю не нюхали. Вигадають… Скомпілюють… Зманіпулюють… Підтасують…Просто вкинуть, що ви острів купили за волонтерські гроші і мали статеві стосунки з козою, ніхто це перевіряти не буде. І ви можете до хрипоти доводити, кричати хоч луснути. Нікого це не цікавить і не цікавитиме. Так було. Так буде.
І росіянам напрягатися не треба буде, хіба підкинути лайна і пару мемів, та й ОП докладати зусиль не треба буде, так вкинути якусь хуйню. А далі самі, усе самі.
Волонтерський жарт про "сидіти будемо всі, тільки дехто менші терміни" - ніхуя не жарт. О, ні… На кожного знайдеться стаття, повірте.
Усіх нас обіллють гівном. Уже обливають. І добре б лили ті, хто їбашить так само, але ж ні… Здебільшого ллють ті, хто вірить в… і свічечка.гіф.
Ми змінилися… Багато, хто з нас змінився… Але далеко не всі. На превеликий жаль, навіть не більшість.
Звісно, можна поглянути на це все і сказати «та їбись воно все конем» і полишити все, що робиш. Але жоден із відомих мені волонтерів, військових цього не зробить, бо вже давно зрозумів, що в результаті – вдячностей не буде, нічого не буде. А буде знищене здоровʼя і тисячі прокльонів і тонни гівна. Але нам своє робити. Бо бійцям, які просять у моєї подруги турнікети, вона не скаже «я образилась», бо бійців, які просять у іншої моєї подруги скоряк на фронт, вона не пошле, бо військовий не піде з позицій, бо люди невдячні. Бо, коли до мене йдуть по допомогу, я не скажу «та я шось пас».
Можна звести своє життя до янгольської фіалочки і навіть пукати тихо, щоб пан майор у прослушці не почув. Але похуй. Обіллють всіх. І тих, хто зараз обливає теж.
 Тому, хай ллють, слухають, стежать, вигадують, вкидають. А нам своє робити. Кожному своє. Бо не робити ми вже не можемо.

Offline Milena

« Reply #1758 : Січень 19, 2024, 18:28:16 »
Тому, хай ллють, слухають, стежать, вигадують, вкидають. А нам своє робити. Кожному своє. Бо не робити ми вже не можемо.
Ну і тоді для чого цей довгий Кассандрин плач?  :sho_za:

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #1759 : Січень 20, 2024, 15:41:05 »
Цитувати (виділене)
Юрій Гудименко

Дефіцит держбюджету України на 2024 рік – 1,6 трильйона гривен.

Прописом – 1 600 000 000 000. Трильйон – це мільйон мільйонів. І ще 600 мільярдів зверху.

В доларах не так страшно. Нулів поменше. Це десь 42 мільярди доларів. Плюс-мінус. Це стільки нам не вистачає у бюджеті.

Це число могло б бути менше, якби до нас заводили гроші іноземні бізнеси і якби наші українські підприємства заробляли б більше, сплачуючи при цьому більше податків. Це дуже проста логіка – з дуже непростими висновками.

Давайте запросимо Boeing викупити Мотор-Січ, але пояснимо американцям, що запчастини треба купувати у «правильних» підрядників за завищеними цінами.

Давайте запросимо Exxon видобувати у нас нафту, але попередимо, що депутатам облради треба буде роздати по $20 000, аби вони милостиво дозволили інвестувати гроші в регіон і створити робочі місця.

Давайте запросимо Apple відкрити у нас заводи і сплачувати податки, тільки з маленькою умовою: треба буде «домовитися» з податковою і заносити їм щомісячно пакет з кешем, аби не мати проблем, навіть якщо вся бухгалтерія абсолютно «біла» і податки сплачені.

Давайте запросимо Ford виробляти у нас пікапи для армії, з умовою, щоб кум прокурора чи судді увійшов у долю через товку-«одноденку».

Давайте запросимо BlackRock інвестувати в українську нерухомість, тільки нагадаємо, що землевідвід вони не отримають без хабаря, а за цей хабар ми через десять років арештуємо їх керівництво, а не чиновника, який вимагав гроші.

Давайте запросимо Colt побудувати у нас пару заводів, але попередимо, що з контрактами потрібно йти до якогось чергового Гринкевича, який пояснить, як у нас працює, і візьме за це недорого.

Давайте, нарешті, запросимо Northrop Grumman виробляти у нас зброю, тільки щоб вони знали, що у будь-який момент до них прийде перевірка від ДАСУ, і чергова Басалаєва поставить їх до відома, що бізнес в Україні не має права заробляти гроші.

Давайте запрошувати. Нам же потрібні інвестиції, нам життєво необхідні гроші в бюджет. Нам потрібно, щоб проходили іноземці, приносили нам євро, долари і фунти, будували заводи, сплачували податки, наповнювали казну.

Давайте запрошувати. Є бажаючі?

Ау?..

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #1760 : Січень 22, 2024, 17:14:12 »
Цитувати (виділене)
Александр Коваленко
Россияне ищут методы, как укрываться от работы украинских снайперов. Но, похоже, им стараться, особо не придётся…

Буквально на днях мы все с вами восхищались работой парой снайперов ГУР МО Украины, которые всего за одну ночь ликвидировали 22 российских оккупанта.

Как оказалось, выдающимися были не только героизм, сконцентрированность и хладнокровие снайперов Главного управления разведки Минобороны, но и тепловизионная оптика спецназовцев, которая разрабатывается и производится в Украине.

Речь идет об известном киевском предприятии «Archer» (ООО «Термал Вижн Текнолоджис»), которое с 2014 года тесном контакте с украинскими силовыми структурами и поставляет им высококачественную продукцию, позволяющую эффективнее уничтожать врага в любое время суток. При этом продукция «Archer» не стоит на месте, а постоянно эволюционирует, улучшает свои характеристики.

В настоящее время россияне ищут пути, как обманывать ночью снайперские группы СОУ, в частности, разработан “плащ-невидимка”, покрываемый специальным веществом и скрывающий объект от тепловизора. Такие плащи могут стать новым вызовом не только для наших военных, оперирующих в ночное время суток, но и компаниям разрабатывающим тепловизоры.

Хотя, вызовом для «Archer», как, оказалось, станут не “плащи-невидимки”, противоядие которым, уверен, “лучники” бы быстро нашли, а разбирательства и дела, которые заводят на компанию в Украине, тем самым нарушая её системную работу, как по производству, так и совершенствованию продукции. Кроме того, у предприятия, в рамках заведённых “дел”, в октябре 2023 были скопированы конструкторские чертежи и документация, программные продукты.

Ни на что не намекаю, но в октябре 2023 копируются данные на разработки «Archer», а в январе 2024 у россиян появляются первые “плащи-невидимки”.

В общем, странно это всё. Главный поставщик продукции для лучших снайперов Украины, отстреливающих оккупантов как дичь, оказывается под “следственным” прессингом, а через несколько месяцев после обысков у компании, у врага появляется экипировка, противодействующая её продукции.

Вот так и живем. Вот так воюем…

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #1761 : Січень 25, 2024, 20:32:00 »
Цитувати (виділене)
Irritable Orc
До з'ясування обставин збиття російського літака Зеленський скасував урочисті зустрічі, присвячені привітанню його з днем народження.

-----
Так я узнал, что были заплановані урочисті зустрічі.

В Одессе повреждено 15 домов дронами, 430 населенных пунктов без света, в харьковской области четверо пострадавших от взрывов, 99 обстрелов херсонской области, в Харькове траур, 10 погибших включая ребёнка... Это я только за сегодня новостную ленту листаю.

А тут были урочисті зустрічі з приводу дня народження.
Каравай, каравай, кого хочешь выбирай.
Многая лееееетааааа.
Тамада, наверное. Конкурсы с воздушными шариками.

Жизнь продолжается.

Offline RedCat

« Reply #1762 : Січень 26, 2024, 06:28:46 »
Цитувати (виділене)
Карл Волох
Ви всі так солодко і хтиво описували свій оргазм від сцени палаючою Москви в фільмі «Наполеон», що я вже дійти до вищої насолоди не зумів.
Зачепив інший епізод, коли, після походу на Росію, імператор повертається в Париж і йому пропонують зректися престолу.
- Я так люблю Францію, - відповідає Наполеон. - Що змушений прийняти пропозицію.
І я чомусь подумав: а на яку жертву наш Наполеончик був би здатний заради країни? Тільки не нагадуйте мені про те, як він жертвував своїми зашквареними Тимошенками- Бакановими, бо там він сраку свою рятував. А от заради України - чим він коли жертвував?
Здається, навіть самолюбством своїм поступитися ніколи здатний не був (крім, можливо, перших днів після вторгнення, коли трусився від страху). А далі знову єдиними мотивами вчинків було марнославство і хворобливі комплекси.
Одне слово, не з нашим щастям

Offline Milena

« Reply #1763 : Січень 26, 2024, 12:58:20 »
Одне слово, не з нашим щастям
Чому не з нашим, саме з нашими 73%, заради них і не поступиться. :weep:

Offline Eney

« Reply #1764 : Січень 27, 2024, 12:19:03 »
Цитувати (виділене)
Chepynoga Vitalii
51 хв  ·
Світ стрімко поляризується й занурюється в перманентну турбулентність.
Зокрема Андрій Кокотюха демонстративно зізнався, що ненавидить український борщ. А Оксана Забужко, якої Кокотюха також не любить, почала відверто погрожувати всім тим, хто не визнає слова «членкиня» (Кокотюха, до речі, не визнає).
А ще один чоловік ретельно проаналізував текст останнього роману Оксани Стефанівни, і зʼясував, що в ньому жодного разу не зустрічається слово «членкиня», зате двадцять один раз йдеться про «член»…
Гряде Велика Битва!…
:))
Камо грядєші?  :unknown:

Offline Milena

« Reply #1765 : Січень 27, 2024, 12:52:02 »
Cпойлер
Мені полегшало - я теж не люблю український борщ, стільки усього різного в одному "вареві". :rev:

Offline Eney

« Reply #1766 : Січень 27, 2024, 18:26:52 »
Cпойлер
Мені полегшало - я теж не люблю український борщ, стільки усього різного в одному "вареві". :rev:
Cпойлер
Я борщ люблю, але без буряка.  :secret:

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #1767 : Січень 27, 2024, 18:41:28 »
Cпойлер
Cпойлер
Так то вже щі.

Offline Eney

« Reply #1768 : Січень 27, 2024, 19:19:53 »
Cпойлер
Cпойлер
Так то вже щі.
Cпойлер
У Полтавській області я був майже в усіх містах і містечках і перепробував там усі борщі. І борщ без буряка це у нас рядове явище, і він набагато смачнішій, ніж з цим овочем.  А щодо щів, то ти може просто їх не пробувала, раз таке кажеш.
https://wday.com.ua/yak-prigotuvati-smachnij-borshh-z-myasom-bez-buryaka-z-svizhoyu-kapustoyu/

Offline В.И.Лемминг

• Hero Member
  • добрый, но гуманный
« Reply #1769 : Січень 27, 2024, 19:50:36 »
Анафема! Борщ без буряка! Святотатство!
Тю, ля, а шо?

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.