Автор Тема: Нотатки про насущне

Offline Shana

• Стать: Жіноча
  • Київ/Чернігівщина
Re: Нотатки про насущне
« Reply #1710 : Січень 02, 2024, 16:29:57 »
яка прЕлєсть
Гончарука знову у Сім"ю взяли. 
А якими викриттями він погрожував Бєнє і Ко, коли його звільнили.  :sarcastic:
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Стать: Чоловіча
  • Russia delenda est.
« Reply #1711 : Січень 02, 2024, 19:36:10 »
"Да я дебіл" Мілованов та "Я ніхуя не петраю в економіці" Гончарук, цих знаю. Інші такі ж довбні?
Нам пизда. :(

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #1712 : Січень 02, 2024, 22:32:22 »
Актриса, що грала біженку "сіскадовська" у скандальному виступу  квартала.

Offline Leto

• Leto in Nl
« Reply #1713 : Січень 02, 2024, 22:56:58 »
Аж нафталіном повіяло  :(

Online Teagan

« Reply #1714 : Січень 02, 2024, 23:04:36 »
Пздць. На пару років старша за мене а такий дійсно совковий нафталін. Ранєвська, Висоцький, звідки воно все залізло.

Але то часто трапляється нажаль, а от шо найгірше в цьому скетчі - навіть не ламана українська, оце "сіскадовська". Окуповане місто. В мене сльози находять коли десь натрапляю на  згадку про окуповані міста й села, особливо окуповані позаминулого року, про людей які були змушені кинути свої домівки, а вони вважають що це типу привід для жартів? Нє ну йобнуті.

Offline Ash

« Reply #1715 : Січень 03, 2024, 11:11:54 »
Звичайна жінка з інтелігентної  російськомовної сім'ї. Бо Михайло Веллер, а не Марініна чи Донцова. На мою думку, з російсько-центричним  нахилом. Бо жодного уподобання не з Росії.
Ота Раневська з Вконтактика. А Висоцькій, скоріш за все, з родини.
Вибачте,  для когось то дивина? Я таких зі свого оточення оффлайн не менш десятка легко назву. Бо подобається нам то чи ні , але  майже 30 років, не рахуючи радянського бекграунда, ми жили у російськомовному та російськоцентричному мейнстрімі ан-мас. І заперечувати це, або дивуватися, як на мене, то дещо занадто.

« Останнє редагування: Січень 03, 2024, 11:26:25 від Ash »
Одесса-это Украина.
At the suit of pozemka: Covid 19 (01.20)
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline jeckie

• Ірпінь, Донецьк
« Reply #1716 : Січень 03, 2024, 12:16:19 »
Звичайна жінка з інтелігентної  російськомовної сім'ї. Бо Михайло Веллер, а не Марініна чи Донцова. На мою думку, з російсько-центричним  нахилом. Бо жодного уподобання не з Росії.
Ота Раневська з Вконтактика. А Висоцькій, скоріш за все, з родини.
Вибачте,  для когось то дивина? Я таких зі свого оточення оффлайн не менш десятка легко назву. Бо подобається нам то чи ні , але  майже 30 років, не рахуючи радянського бекграунда, ми жили у російськомовному та російськоцентричному мейнстрімі ан-мас. І заперечувати це, або дивуватися, як на мене, то дещо занадто.

Та ну не придумуй, я народилась та жила у Донецьку, майже одного віку, більшість друзів звідти і мені б довелось прям дуже сильно шукати через треті руки, щоб знайти настільки концентрованого совко-росієдрочера. То не норма, більшості з мого покоління нафіг не треба висоцькі/янковські/раневські, ми виросли на чипі і дейлі по вихідних, а найяскравіший спогад - Матриця та Володар Перснів у кінотеатрі. Може то театральне середовище таке ватне?

Offline Ash

« Reply #1717 : Січень 03, 2024, 12:23:34 »
а ну не придумуй, я народилась та жила у Донецьку, майже одного віку, більшість друзів звідти і мені б довелось прям дуже сильно шукати через треті руки, щоб знайти настільки концентрованого совко-росієдрочера.
Єдиний висновок, який я можу зробити - в нас дуже різні бульбашки).
В моїй саме таких  овердофіга. Дуже різного віку.
Одесса-это Украина.
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline jeckie

• Ірпінь, Донецьк
« Reply #1718 : Січень 03, 2024, 12:25:57 »
а ну не придумуй, я народилась та жила у Донецьку, майже одного віку, більшість друзів звідти і мені б довелось прям дуже сильно шукати через треті руки, щоб знайти настільки концентрованого совко-росієдрочера.
Пробач якщо я плутаю, але якщо я не помиляюсь, то в нас с тобою десь років десять різниці, а з нею і того більше? Повір, це дуже велика різниця в цьому випадку.

Offline Ash

« Reply #1719 : Січень 03, 2024, 12:28:59 »
Пробач якщо я плутаю, але якщо я не помиляюсь, то в нас с тобою десь років десять різниці, а з нею і того більше? Повір, це дуже велика різниця в цьому випадку.
В мене племіннику 34 роки). Його дружині - менше. Вибач, але хоч я вже досить літня жінка, але  спілкуюсь з людьми різного віку, і з молодшими себе також)).
« Останнє редагування: Січень 03, 2024, 13:01:06 від Ash »
Одесса-это Украина.

Offline jeckie

• Ірпінь, Донецьк
« Reply #1720 : Січень 03, 2024, 12:40:43 »
В мене племіннику 33 роки).
Всі ми спілкуємося з людьми різного віку, але спостерігати за поколінням в цілому через поодинокі випадки то не те, всі мої однокласники з кількох шкіл, одногрупникі з пари вузів, випадкові знайомі - мого віку, то тисячі людей. І справа не у віці як такому, не про "літню жінку", а про те, коли застав вал західного культурного продукту, коли смаки вже більш-менш сформувалися чи у ранньому дитинстві, коли той західний контент смаки і формував.
До речі, твій племінник теж прям по цій трійці - Висоцький/Янковський/Раневська?

Offline Ash

« Reply #1721 : Січень 03, 2024, 13:13:07 »
В мене племіннику 33 роки).
Всі ми спілкуємося з людьми різного віку, але спостерігати за поколінням в цілому через поодинокі випадки то не те, всі мої однокласники з кількох шкіл, одногрупникі з пари вузів, випадкові знайомі - мого віку, то тисячі людей. І справа не у віці як такому, не про "літню жінку", а про те, коли застав вал західного культурного продукту, коли смаки вже більш-менш сформувалися чи у ранньому дитинстві, коли той західний контент смаки і формував.
До речі, твій племінник теж прям по цій трійці - Висоцький/Янковський/Раневська?
Гірше. Бо  Раневської/Янковського як акторів він  майже не знає, Раневська лише у обсязі вконтактика. Про існування Веллера він не знає. Тому що у тій гілці родини книги читає лише моя сестра. А ще він  лютий гомофоб.  Навіть його мати була здивована. Вона, звісно, що теж дещо гомофобна, але в межах середнього для суспільства. А в нього щось страшне.
Розумієш, я много спілкуюсь по работі з людьми молодшими за мене, звісно, я  рідко розмовляю з ними саме про їх уподобання. Але те що просочується, мене дуже рідко радує. Бо російський мейнстрім дуже поширений. І не виключно поміж тих, що мого віку, або десь близько.
Одесса-это Украина.

Online Teagan

« Reply #1722 : Січень 03, 2024, 13:22:57 »
Вибачте,  для когось то дивина? Я таких зі свого оточення оффлайн не менш десятка легко назву.
В моєму пості не стільки дивування скільки негатив і відраза. Це як у лайно вступити.
Тому що коли мова йде про моїх плюс мінус ровесників, я знаю що хоч і виросла з телвізором по якому показували багато російського контенту, але це була одна з культур і навіть не найбільш приваблива. Тому цей цивілізаційний вибір, при багатстві альтернатив, мене дивує, хоч я і знаю що таких багато. В моїй бульбашці нема тому що від  екземплярів з "інтелігентних русофільських" родин я з дитинства шарахалась і не включала їх до свого кола, відраза була на несвідомому рівні.

Про що я дізналась не так давно, хоч це й абсолютно логічно, Київ вийшов з совку набагато більш русифікованим ніж менші провінційні міста. Отам нажаль (вірю) багато було таких "корінних" інтелігентних русофілів. І це наше велике щастя що за останні десятиліття столицю розбавила молодь з усієї України яка вчилась в україномовних школах і без Висоцького в серці. Судячи з твоїх бульбашок Одесі пощастило менше.

Online Teagan

« Reply #1723 : Січень 03, 2024, 13:26:11 »
Може то театральне середовище таке ватне?
Ніц, український і світовий театр набагато цікавіший і багатший за совковий. І цікавитись театром з вільним доступом до інтернету, і при цьому все одно знати/обожествляти тільки радянських акторів це в першу чергу ватність і совок.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #1724 : Січень 03, 2024, 13:37:14 »
https://t.me/BerezaJuice/40422

Береза виклав фотки з соцмереж цієї Гатун. 2015 рік - у радянській військовій формі, 2018-2019 - відпочинок у Криму.

Offline Ash

« Reply #1725 : Січень 03, 2024, 13:43:56 »
https://t.me/BerezaJuice/40422

2015 рік - у радянській військовій формі
Скоріш за все, знімалась у чомусь російсько-патріотичному. В них такого багато, і українськи актори у російських серіалах були  дуже звичайним явищем  впритик до 2022.
Одесса-это Украина.

Online Teagan

« Reply #1726 : Січень 03, 2024, 13:44:05 »
фотки з соцмереж цієї Гатун. 2015 рік - у радянській військовій формі, 2018-2019 - відпочинок у Криму
Сука.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #1727 : Січень 03, 2024, 17:14:30 »
Запланована 12 сiчня у центрi Кракiв вистава з Гатун скасована з моральних обставин. Респект

Online Garfield

• Nederland
« Reply #1728 : Січень 03, 2024, 17:23:38 »
Запланована 12 сiчня у центрi Кракiв вистава з Гатун скасована з моральних обставин. Респект
Це правильно. Але ж це акторка, а був же сценарист, режисер, продюсер - її кожне слово було розписано, і кривляння також.
Homo homini felis est.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #1729 : Січень 03, 2024, 17:46:30 »
Це правильно. Але ж це акторка, а був же сценарист, режисер, продюсер - її кожне слово було розписано, і кривляння також.
Акторка зі стороннього театру. А всі інші - міцно спаяна команда, тому поки що обмежилися вирізанням з етеру та платформи ютуб.. До речі,  там ще один скандал - у тій програмі була виконана пісня про пса Патрона на мотив "Соколят". Родина композитора Хурсенка обурена цим фактом і заявляє, що дозволу на використання пісні не давала. Цілком можливо, що процес декварталізації все ж таки зрушиться

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #1730 : Січень 03, 2024, 17:59:04 »
Кілька днів тому листала в інсті різні вінтажні записи. Кілька разів мені рандомно викидало давні виступи майбутнього "найвеличнішого лідера сучасності".
Що воно верзло! Хихотіння над проблемою газу в стосунках з москвою, плювки у бік США, веселе підстрибування на "голубому вогнику" під схвалюючи кивки Соловйова.

Який же сором і біль, що 73% ідіотів мудрого наріду вибрали цього жалюгідного малороса главою воюючої держави!  :facepalm:

Сміялися, що "бідоносець" куди не сунеться, то або пожежа, або землетрус чи буревій. Те, що ця потвора принесла в Україну, ніякий землетрус не перевершить.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #1731 : Січень 03, 2024, 18:15:05 »
Який же сором і біль, що 73% ідіотів мудрого наріду вибрали цього жалюгідного малороса главою воюючої держави!
Тому я не дуже розумію цього хайпу зі "сіськадовцем". Яке їхало - таке й здибало.
Тим більш що, як тут вже згадали, є автор, є продюсер, а їбашать по акторці онлі.

Offline Milena

« Reply #1732 : Січень 03, 2024, 18:31:35 »
а їбашать по акторці онлі.
як би по акторці "онлі", найсильніше ібашить по свідомих українцях. :smilie2: 

Offline Minime

• Австралия: au2ua
« Reply #1733 : Січень 04, 2024, 03:20:37 »
Який же сором і біль, що 73% ідіотів мудрого наріду вибрали цього жалюгідного малороса главою воюючої держави! 
Мне со стороны казалось, что они выбрали малорослого сиплого лицедея не потому, что они так полюбили Зелю, а, просто, не хотели, чтобы их дразнили дурацким и бессмысленным словом "порохобот".  :crazy:

С другой стороны, мне было странно, что Порошенко (по моему впечатлению) уступил ему место без боя. Я, даже, думал, что это потому, что Порошенко сам хотел уйти...
"Не забыть бы нам всё, не простить бы и не потерять". В. Высоцкий

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #1734 : Січень 04, 2024, 08:32:27 »
мне было странно, что Порошенко (по моему впечатлению) уступил ему место без боя
Порошенко не сторонник грязных методов борьбы. Зато против него был успешно применен метод "гнилой селедки". И вообще, проект "Буратино" был продуман очень тщательно.

Online Teagan

« Reply #1735 : Січень 04, 2024, 08:54:36 »
Мне со стороны казалось, что они выбрали малорослого сиплого лицедея не потому, что они так полюбили Зелю, а, просто, не хотели, чтобы их дразнили дурацким и бессмысленным словом "порохобот".
За Зеленського голосували різні люди з різними мотивами тому стільки і набралось.
Плюс українці традиційно хейтять президентів обраних на хвилі Майданів. Це як кому багато дано з того багато й спитають. Очікування завищені, хочеться щоб все стало добре прям сразу. Молода максималістська демократія. Але тріумф популізму вразив не тільки Україну, Трампа і Джонсона обрали наче не в останніх країнах.

Online Garfield

• Nederland
« Reply #1736 : Січень 04, 2024, 09:39:51 »
Трампа і Джонсона обрали наче не в останніх країнах.
Цих двох я б не рівняв. Аналог Трампа в UK - то був Фарадж, що за брекзіт топиа а потім швиденько зник зі сцени.
А тепер а UK деякі ідіоти скаржаться, що їх країна не включена в європейський план швидкісних залізниць, а на континенті дивуються - "а ви тут тепер до чого?"
« Останнє редагування: Січень 04, 2024, 10:04:12 від Garfield »
Homo homini felis est.

Offline invariant

• Київ <-> Вінниця
    • Шарага
« Reply #1737 : Січень 04, 2024, 20:44:39 »
Трампа і Джонсона обрали наче не в останніх країнах
Джонсон, мабуть, не в касу. Функціональні аналоги Трампа - мадуроподібні.  :pardon:
...І ми важкі несем мішки із написом "U235"...

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #1738 : Січень 04, 2024, 21:51:40 »
Трампа і Джонсона обрали наче не в останніх країнах.
Цих двох я б не рівняв. Аналог Трампа в UK - то був Фарадж, що за брекзіт топиа а потім швиденько зник зі сцени.
А тепер а UK деякі ідіоти скаржаться, що їх країна не включена в європейський план швидкісних залізниць, а на континенті дивуються - "а ви тут тепер до чого?"
Фарадж, нажаль, не зник.

Farage’s spell on the ITV show has led some Conservatives to speculate he could return to British politics as a Tory politician, having left the party in 1992 over the signing of the Maastricht treaty. Reports this weekend suggested some Tory MPs wanted Boris Johnson to return as party leader before the election on a double ticket with Farage as a way to reverse the party’s poll deficit.

Farage told ITV’s Good Morning Britain on Monday he would consider doing so, saying: “Never say never. I can’t predict right now what will happen.”

But he dismissed the idea he could return to the Conservatives under Sunak’s leadership. “I am looking at a Conservative government that is in total shambles, facing tomorrow effectively a confidence vote on an issue that affects every single living human being in our country, namely immigration on a level that never happened even during Tony Blair’s days.
I always tell the truth. Even when I lie.

Online Teagan

« Reply #1739 : Січень 06, 2024, 18:13:14 »
Татуся Бо
Цитувати (виділене)
Наші страхи стали нашими братанами
Перший мій страх після початку повномасштабного вторгнення доволі банальний. Як, власне, у всіх. Що прилетить ракета, а я в душі миюся. І от прям картінками бачила це — розгрібають завали і дістають моє жирненьке голе і мокре тіло. Так, я навчилася митися між тривогами за 3 хвилини. Вискакувала — і така відразу: «Хууууух, пронесло».

Другий мій страх — ракета і туалет. Він почався після ракетного удару по району раннім раночком. Мене, власне, розбудив гучний бабах. Бо тривогу я урочисто проспала. Вибух, відкриваю очі, а я вже стою з малим на руках в загальному коридорі. Далі серія бабахів, все дрижить. І раптом перерва… А я в туалет хочу аж плачу. Ну, думаю, збігаю, шо вже там. Зайшла, тільки всілася — і яаааак бабахне. Мене підкинуло прямо з унітазом. Після того, я боюся, що я отак у туалеті, а тут прилетіла ракета. Красиві і сильні пожежники розгрібають усе це і знаходять мене верхи на білому… коні. І журналісти пишуть: «Знайшли женщіну без трусів на унітазі». І весь Київ збільшує картінку, роздивляється шрами і родінки, аби ж понять, хто там такий тривогу проср…, тобто простяв.
А от труси… Ми виховувалися здебільшого в пострадянські часи. Підліткам нашого покоління не цікаво було зазирати під спіднички. Бо труси у всіх були однакові. Однаковісінькі. Шо у мами Сергійка, шо у Олі, Сергійкової однокласниці. Уродські аж страшне. Мами того часу завжди тримали у шафі нові труси — на празнік і до лікаря. Що б не сталося з людиною, перше слід було подбати про труси. А тут війна… Як тільки мене трохи попустило після початку, я першим ділом купила красіві і нові труси. Бо раптом оце от все — ракета, руїни, пожежники, ЗМІ… І, може, врешті напишуть: «Під завалами найшли тіло женщіни в красівих трусах». Ну должні ж таке написать — нє?! Якшо не напишуть, то це якісь агенти кремля, а не журналісти. Одна моя подружка, Лєна, повернувшись після деокупації у свій дім, найбільше ображалася на русню, що ті погидували в хаті навіть побутовою технікою, а от бежеві, безшовні, страшенно удобні і через це добре ношені труси — таки спиздили, паскуди.

Мать моя теж мала свій страх. Шо раптом ракета попаде в хату, все рознесло, безпризорні курі бігають, качки негодовані і город, заросший бур'яном. Так і казала мені:  «Полю, доцю, город, бо вдруг ракета, а в мене щириця на картоплі».

Валя боялась за свої, як його,… хуї. Їх у неї, вибачте за тавтологію, було дохуя. Люди з інших країн везли щось корисне, а Валя — хуї. Оточувала себе прекрасним, так би мовити. І от почалося. Спершу Валя прибрала хуї із зони можливого ураження. Потім сховала в шафу. І от якоїсь зі страшних ночей із обстрілами, коли дім буквально підкидало, Валя на ранок побачила сон — красиві і сміливі люди, усе ті ж пожежники, гребуть завали, а потім один найкрасивіший кричить: «Хлопці, тут женщіну хуями привалило». На ранок Валя зібрала свої скарби у велику коробку і винесла до смітника. А на місце найкрасивішого хуя почепила портрет Лесі Українки. Все з тих же міркувань, раптом що… На вечір Валя дивилася зі свого вікна на той же смітник і бачила, як радісні русанівські бомжі несли її коробку, а дорогу підсвічували її найдорожчим — Генріхом Четвертим (фалоімітатор з підсвіткою. — Авт.).

31 грудня росіяни цілий день «тішили» нас «вітаннями» у вигляді то шахедів, то ракет. Біля моїх дверей у спільному коридорі збиралися сусіди з верхніх поверхів. Збиралися і невдоволено бурчали, що кляті росіяни не дають закінчити приготування святкового столу. Хтось виніс шампанське, я винесла стаканчики: «Ну, за ППО».

— Якщо зараз ввалять у наш дім і в мене згорить та качка, яку я вже третій день готую, я за себе не отвічаю, — каже сусідка з 9 поверху. І я їй чомусь вірю.

Коли вранці 2 січня росіяни влаштували наймасовіший ракетний удар по Україні, коли по Києву летіли тонни вибухівки, моя подруга Катя чемно пішла в метро, там у нас ховаються від ракет. І от люди здригаються від вибухів у підземці, а Катя пише нам у спільний чат:

— Ох і йобнуло щойно, я ледь круасан не випустила з рук.

Ми ошелешені пишемо:

— Катя, який круасан? Ти де?

І Катя так спокійно відповідає:

— Я вийшла по каву, а що таке?! Я українська жінка. Я хочу кави і круасан — і жоден йобаний російський калібр мене не зупинить.

Давайте пропустимо той момент, що, попри вибухи по всьому місту, надворі працювала кав'ярня з круасанами, це тема для окремої розмови. Але Катя, виявляється, боїться померти від ракети, не випивши кави з хрустким круасаном.

Ми боїмося. Ох, як же ми боїмося. Я от під час найгучнішого вибуху втискалася в долівку і думала, «курва, загину в старому халаті» — і скидала гроші на дрони. Нам страшно, страшно, коли ракети летять на інше місто, страшно, коли в новинах пишуть про авіаудар на лінії оборони в районі міста М. Ми, здається, боїмося кожної секунди свого життя. Але наші страхи стали нашими братанами — і ми їм кажемо: «оце було капець як страшно, а тепер погнали донатити, чувак, давай зберемо на дрони». Наші страхи стали нашими сильними сторонами, наші страхи стали нашим безстрашшям.
І, врешті, якщо колись і знайдуть моє тіло в старому халаті, в старих трусах, на унітазі, якщо вибухом мої сексіграшки розкидає по району, хтось таки напише «ця жінка закінчила готувати борщ, ця жінка зібрала на дрони, ця жінка — українка».

… Хоча… нас захищають титани. Тому є всі шанси дожити до 90 і померти якось зовсім банально, без згадки в новинах.

https://www.sestry.eu/statti/strahi-yaki-stali-nashimi-bratanami?fbclid=IwAR2uC4RQAtma-k5LMat-ZWq20OcM1j9XOxm0CP91LasRjJd5rDLe60vc_bM_aem_AfiDM6yJXdBgM7DWuLNI_sckjyk5PT_OvliVnezXVohpES_oUKD728w5xiVBudaFPwI

0 Користувачів і 4 Гостей дивляться цю тему.