Автор Тема: Нотатки про насущне

Offline Фрипп

Re: Нотатки про насущне
« Reply #1500 : Вересень 26, 2023, 16:18:04 »
Anton Shvets

Стосовно списку реформ, який передали, з Посольства США до українських урядових функціонерів.
Чому я радий, чого очікую і від чого здивувався. Зараз без зради, хайпу та політизації. Це все буде, але пізніше.

Документ справжній, це вже підтвердило Посольство США, також цей документ направлений всім міжнародним донорам України. При цьому Посольство США наголосило що це пропозиції до обговорення, а не ультиматум. Я там в тексті ще на власному прикладі доведу, що це саме пропозиції. Багато людей сприйняло це як ультиматум, через форму в якій пропозиції подані. Але це стала форма, яка орієнтується на меморандуми МВФ, які пишуться як ЗОБОВʼЯЗАННЯ України, які ми на себе приймаємо. І тому там «Україна зробить Х за час Х», бо саме в таких формулюваннях ми і підписуємо меморандум з МВФ.

Почну з того, що відмітив Дубогриз. Вперше за багато років в такому документі немає нічого про фінансову сферу України. Це дуже висока оцінка діяльності Національного Банку та його голови Андрія Пишного і Міністерства Фінансів та його голови Сергія Марченка від наших союзників. Зазвичай в таких документах завжди є тезис про підсилення незалежності Національного Банку. За часів Кирила Шевченка були навіть жорсткіші тези, про те що Шевченко спричинив ерозію установи і з цим треба щось робити. Також зазвичай там є про корпоративне управління в державних банках, і там насправді є питання. Але я так розумію Білий Дім не сумнівається, що за корпоративним управління в держбанках буде наглядати НБУ. І тому про системні речі в фінансах нічого нема, бо нема питань. Мої вітання командам НБУ та Мінфіну. Це величезна праця.

Ну і це в черговий раз доводить, що Плінський який розповсюджував фейкові документи про незадоволення НБУ від міжнародників, фейкомет. Навіть пропозицій нема.

Стосовно іншого. Війна буде довгою і США нарешті це зрозуміли.

Багато хто описує цей документ, як «гроші в обмін на реформи», бо так сформульовано. Але в мене є дещо інша думка. США розуміють, що війна буде довгою, і документ сфокусований на тому аби підвищити спроможність України витримати довгу війну. Це потребує прозорості державного управління, відновлення конкурсів у стратегічних держпідприємствах, розвиток Мінстратепрому та УОП, організацію координації ВПК та армії, підсилення спроможності армії і НАЙГОЛОВНІШЕ нашу спроможність хоча б частково фінансувати бойові дії та залучати інвестиції. Ну і відбудова додатком.

Тобто дві частини. Забезпечення армії та залучення інвестицій.

Саме тому є армія та оборонка, ну і про національно безпеку, зокрема економічну. Державного фінансування від донорів та міжнародних інвестицій не вистачить, тому питання заходу у країну приватних інвестицій на роки стає дуже важливим. Ми повинні навчитись жити як Ізраїль та Південна Корея, ми повинні бути спроможними залучати інвестиції навіть під загрозою ракетних ударів.

Наша армія повинна модернізуватися навіть під час війни(хоча це і дуже складно).
В армійському пакеті – реформи МО, Мінстратегпром, колишній Укроборонпром, взаємодія ВПК та МО, стандарти НАТО.

В інвестиційному – корпоративне управління, антимонопольний, НАБУ, САП, ВАКС, НАЗК, СБУ, БЕБ, суди загалом та КСУ, енергоринок, АРМА, Нацпол, Генпрокуратура, митники та прикордонники, Рахункова та сумнозвісна ДАСУ.
І один пункт на відбудову - про інспекторів.

Не дивує відсутність питань до Податкової. На армію податкова не дуже впливає(напряму), а проблеми українського бізнесу в інвестиційному пакеті від американців дивно б було побачити. На думку американців, якщо податкова буде займатися фігньою, то з нею питання вирішать НАБУ та САП. А блокування податкових накладних великих інвесторів не торкнеться. Бам, пацани. Шановний український бізнес цю проблему доведеться вирішувати самостійно. В американців всьо окей.

В мене тільки здивування викликала фраза про «сформувати Раду Громадського Контролю НАБУ» (дослівно form a public oversight council) в пункті про НАБУ. РГК НАБУ сформована. Вона функціонує. Можливо це відлуння звинувачень в політизованості РГК НАБУ, які ви всі чули, під час висвітлення справи Коболєва. Ну щож, можу дуже швидко зробити медіааналіз висловлювань ГРОМАДСЬКОСТІ стосовно політизованості справи Коболєва і довести цю політизованість(заява про злочин від депутата ОПЗЖ, лол). Не розумію, як Рада ГРОМАДСЬКОГО контролю могла ігнорувати зауваження ГРОМАДСЬКОСТІ по справі Коболєва, як, наприклад, і Півоварського. Тим більше здивування викликало віднесення цього на строк у строк від 0 до 3 місяців. Навіть якщо закон про вибори РГК НАБУ буде змінений прямо зараз, каденція поточної РГК закінчується наступного року. Тим не менш, як і казав, це пропозиції, подивимося, що з ними буде далі.

Хоча здається, що пунктів інвестиційних більше, пункти про армію важливіші і, на мою думку, складніші. В більшості випадків пункти інвестиційні вони про підвищення прозорості, кадровий відбір та створення незалежності. Це можна плюс-мінус зробити за умов політичної волі або великої домовленості Офісу та Білого Дому. Скандалів буде безліч. Але це можливе більш менш у вказані строки, хоча роботи і багато.

А от впровадження стандартів НАТО скрізь складна річ сама по собі. Як робити це в армії, яка воює, я взагалі не дуже розумію(да я і простий младлєй). Налагодження горизонтальних зв’язків від ГШ та МО з Мінстратегпромом та УОП, це всього один розділ в документі, але роботи там не просто багато, а дуже багато. І строки там ну прямо впритик. Не заздрю Камишіну та Умєрову. Але дуже сподіваюсь що в наступному такому пакеті, до їх установ не буде питань, як до НБУ. Це потрібно і нам самим.

Загалом цей документ сигналізує, що Сполучені Штати обирають курс на довгу війну і зацікавлені в стійкій в часу Україні. Якщо когось лякає довга війна, то я вам про це сказав ще у березні 2022, для мене тут новин нема. Для мене страшніше б була ВІДСУТНІСТЬ пропозицій, бо це б могло свідчити, як раз, про втому від України і небажання займатися нами.

Хтось каже, що цей документ це щось страшне, але я дивлюсь на це інакше.
Це, як не дивно, шлях до укріплення довіри в майбутньому. Ми не впали, це здивувало весь світ, і спочатку на нас боялися дихнути, бо цілий світ думав, що ми завалимся. І не дуже розумів, як ми встояли та витримали.
Тепер в нас вірять, як у країну. Ми не Ірак, не Сирія, не Афганістан. Ми спроможні.

Тепер нам кажуть, окей це надовго, і ми віримо що ви можете стати як Південна Корея чи Ізраїль.
Ну, я не проти.

Давайте до справ.

Online Солоха

• Стать: Жіноча
  • Я не крило, я дзьоб
« Reply #1501 : Вересень 27, 2023, 10:09:05 »
Цікаве від ферівського ветерана

Цитувати (виділене)
Jorge Saint-Just

Сразу признаюсь, что текст заметки написал я, но все мысли, доводы, выводы, принадлежат не мне. Меня попросил автор написать текст, чтобы даже по стилю его не вычислили Те, Кому Надо. Слишком близко он стоит к верхушке кремлёвского гадюшника и, да, боится. И за себя, и за семью. Потому что знает не только из прессы, как банда расправляется с негодными, как мстит (международные отравления, суды с неправедными приговорами, взрывы бомб, выпадание из окон — лишь верхушка айсберга). Посему товарищ и попросил меня даже текст написать. И нет, у него не мания, он знает, что прибьют тут же даже за такой относительно невинный обзор. И последнее в предисловии: - Путина лично знает, Пескова тоже, Шойгу, Золотова и прочую шваль — тоже. Ниже мысли от настоящего автора:
Два события прогремели в России в последнии дни. Во-первых, непонятная ситуация с Кадаровым, который оказался Кадыровым Шрёдингера — то ли жив, то ли мёртв. Во-вторых, избиение сыном Кадырова человека, арестованного в Грозном. Избиение в полицейском участке, заснятое на плёнку, избиение, показанное публично всему миру.
Как правило, в последние пару дней тема зверского избиения заключённого (даже не приговорённого ещё), подаётся (честными и порядочными людьми) как попытка отвлечь внимание общественности от ситуации с Кадыровым, который, как сказано выше, то ли жив, то ли мёртв. И никакие доказательства его «жизнеспособности» не являются убедительными — ну, да, мог натужно покряхтеть и поболтать минутку перед видеокамерой, а потом вновь слёг и продолжил помирать. И тут садистское избиение на публику, беспомощное блеяние полиции, МВД, Совета по правам человека России, всё это сопровождается хвастовством Кадарыва, оправданием сынка-садиста («ну, он у меня горяч, но ведь он был возмущён поступком арестованного»). Мол, вот это избиение и призвано перетянуть внимание от состояние здоровья самого Кадырова.
Мол, звонок Кадырова Ксении Собчак с тихой угрозой не лезть в эти дела, это тоже попытка отвлечь внимание, перекинув его на Ксюшу и т. д. И т. п. 
На самом деле ничего более далёкого от истины. Не так всё было, совсем не так. А как?
Дело в том, что Кадыров на самом деле не болен. Обычные болячки для человека его возраста присутствуют, но не более. Но да, он в кремлёвской больнице и да, многие, даже из его окружения, верят в то, что он в тяжёлом состоянии. Кадыров играет: своими действиями он делает вид, что отрицает свою болезнь, но так неудачно и грубо, что в  отрицания никто не верит. Что и требуется Кадырову — показать, что он болен.
Остальное — от беседы с Собчак до выставления видео — в том же ключе. Создать впечатление серьёзности положения и неуклюжих попыток показать, что положение не так серьёзно (понятно же, что никто не осмелился бы снять сцену избиения и выложить её на общее обозрение без позволения самого Кадырова — иначе убили бы сразу, это Чечня).
Так зачем вся эта клоунада и цирк? Зачем Кадыров это организовал? Вопрос понятен, отвечаю:
После убийства Пригожина Кадыров забеспокоился. Не то, чтобы стал опасаться, что Путин и с ним расправится — тому Кадыров пока нужен. Но в окружении Путина достаточно крупных фигур, которые с Кадыровым не ладят. Как правило, огрызаются за спиной, а в лицо подобострастно мяукают, но злобу копят. И у этих людей достаточно силы, чтобы Кадырова прибить (Шойгу, Золотов, даже Лавров и другие, в первую очередь, финансовые воротилы даже, а не политики — типа Сечина и прочих миллиардеров). Кадыров им мешает, и даже описывать лень, чем именно он мешает генералам и финансистам, это и ёжику понятно — влияние, власть, финансы и т. д.
И эти люди весьма хитры, они могут Путина настроить в нужном направлении. И тогда Кадырову или кирдык, или предстоит большая драка ради того, чтобы кирдыка избежать.
К тому же никто не знает на самом деле мысли самого Путина. Кадыров не может отрицать варианта, по которому Путин уже собирается его устранить. Причин тоже достаточно — например, Кадыров явно не повинуется Путину на деле (на словах — да), а кому ж понравится, что его и в грошь не ставят.
Поэтому Кадыров не может исключать варианта своего устранения. И как противостоять такому варианту? А просто ведь — имитировать болезнь, сделать вид, что неуклюже доказываешь, будто ты не болен, но создавать впечатление наличия болезни (хотя ты и на самом деле не болен). Совершить несколько действий на публику (звонок Собчак — замечательная находка, так как эта девица перед соблазном рассказать всё публично не устоит),  избить заключённого руками сына и похвастаться этим зверским избиением.
Какая цель достигнута? Да простая — во-первых, показать всем, кто здесь (в России) настоящий хозяин — никто не осмелится арестовать сынка за преступление, никто не осмелится публично дать разъяснения о состоянии здоровья Кадырова, раз тот сам темнит, никто не осмелится вообще покритиковать Кадырова — знают, чем это кончится.
Во-вторых, поставить на место самого Путина — тот не в состоянии ничего Кадырову противопоставить. Невозможно приструнить, невозможно дать отмашку на арест сына-преступника, вызывающе совершившего преступление. И все видят, кто настоящий хозяин. Главное в том, что все понимают, что если Путин решит Кадырова устранять, то ведь может всё окончиться и как у дона Рэбы с его приближёнными:
 «За лиловой портьерой послышался шум... Отец Цупик, зловеще усмехаясь, медленно поднялся. — Ну, вот и все, государи мои!.. — Начал он весело и злорадно. Из-за портьер выскочили трое людей, которых Румата меньше всего ожидал увидеть здесь. Отец Цупик, по-видимому, тоже. Это были здоровенные монахи в черных рясах с клобуками, надвинутыми на глаза. Они быстро и бесшумно подскочили  отцу Цупику и взяли его за локти. — А… н-ня… — промямлил отец Цупик. Лицо его покрылось смертельной бледностью. Несомненно, он ожидал чего-то совсем другого. »
И Кадыров своего добился. Путина припугнул, остальных выстроил в подобострастных позах, получил власть неограниченную и окончательную. Теперь не отравишь и не пристрелишь. Бояться нечего. Но Путина Кадыров трогать не станет — а зачем? Клоун и холуй ему полезен.

Offline Фрипп

« Reply #1502 : Вересень 27, 2023, 10:40:20 »
росія, як виглядає, занадто складна країна. Треба буде трошки розкласти.

Offline AVI

• Стать: Чоловіча
« Reply #1503 : Вересень 27, 2023, 12:00:06 »
Ох уж эти сказки, ох уж эти сказочники!

Offline Solmir

• Киев
« Reply #1504 : Вересень 27, 2023, 12:36:04 »
Ох уж эти сказки, ох уж эти сказочники!
Так это бред написан для того, чтобы настравить Пу на дырова.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #1505 : Вересень 27, 2023, 17:50:07 »
Кадыров опасается, что Путин его устранит, поэтому пытается делать вид, что совсэм балной, но при этом строит Путину козью рожу и демонстрирует, кто в доме настоящий хозяин. Извините, но -  :scratch_one-s_head:  :facepalm:
Ну почему, почему графоманы никогда не следует за внутренней логикой повествования? Прям обидно за жанр.
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline Rumor

« Reply #1506 : Вересень 27, 2023, 17:56:48 »
Я думаю, что о происходящем в их узком внутреннем круге, а Кадыров туда явно входит отчасти, знают буквально несколько человек. В случае с Пригожиным никто из них нигде публично не засветился. Не мешает куче народа выносить стримы с подобными анализами на всеобщее обозрение.

Offline Lilьka

• Львів
« Reply #1507 : Вересень 27, 2023, 18:44:12 »
До теорії змови не дотягує  :smilie5: Нам яка різниця, хто там кого ви*бе.

Offline Teagan

« Reply #1508 : Вересень 27, 2023, 19:22:25 »
Ну почему, почему графоманы никогда не следует за внутренней логикой повествования? Прям обидно за жанр.
Там же написано - записано зі слів очевидця з оточення якому дуже страшно за своє життя. А коли страшно-очєнь страшно, яка вже там логіка.

Мені якось пофіг на кадирку, хоча хочеться звісно щоб вони там всі скоріше повиздихали.

Offline Lilьka

• Львів
« Reply #1509 : Вересень 27, 2023, 20:11:56 »
Мені якось пофіг на кадирку, хоча хочеться звісно щоб вони там всі скоріше повиздихали.
Може їм там сибірську язву наслати, було б аутентично  :grin: Мені так соромно  :f1: шо капець

Offline jeckie

• Ірпінь, Донецьк
« Reply #1510 : Вересень 27, 2023, 20:39:00 »
Пан Хорхе зазвичай куди цікавіше свої оповідання писав, це зовсім хвороблива маячня.  ::)

Online Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #1511 : Вересень 27, 2023, 21:06:22 »
Пан Хорхе зазвичай куди цікавіше свої оповідання писав, це зовсім хвороблива маячня.  ::)
Тим не менш він це написав з якоїсь причини

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #1512 : Вересень 28, 2023, 03:02:51 »
Как показывает жизненный опыт все эти дохуя многоходовочки существуют исключительно в воображении авторов подобных опусов.
Кадыров не больной, но делает вид что больной, для этого он делает вид что не больной, но так неубедительно, чтобы все подумали что он больной, а на самом деле...
« Останнє редагування: Вересень 28, 2023, 12:16:22 від Volf Ram »

Offline Minime

• Австралия: au2ua
« Reply #1513 : Вересень 28, 2023, 04:34:05 »
Кадыров опасается, что Путин его устранит, поэтому пытается делать вид, что совсэм балной, но при этом строит Путину козью рожу и демонстрирует, кто в доме настоящий хозяин.
".... но путину это невыгодно..." (с) (тм)  :grin:

... ну, или это...   :pardon:
Как показывает жизненный опыт все эти дохуя многоходовочки существуют исключительно в воображении авторов подобных опусов.
"Не забыть бы нам всё, не простить бы и не потерять". В. Высоцкий

Offline Фрипп

« Reply #1514 : Вересень 28, 2023, 14:17:21 »
Зато ФСБ ніколи в житті не знайде автора орігінальної ідеї, із чиїх наляканих слів було записано і переоповідано

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #1515 : Вересень 28, 2023, 16:35:04 »
Багато фантазійних книжок починається з того, що автор ніби знаходить чий-то рукопис. І починає розповідь від цього невідомого.
Художній прийом такий.  :smilie5:
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #1516 : Вересень 29, 2023, 08:15:56 »
Песимистичне від Шарпа.
Цитувати (виділене)
Олег Шарп
🍁 Джейсон Джей Смарт, американский політтехнолог та журналіст, спеціальний кореспондент Kyiv Post:

Вчора сталася маленька, але вагома подія, яка може становити загрозу для допомоги Україні. 19 членів Палати представників уперше проголосували проти надання Україні допомоги. Виходить, що кількість республіканців, які хоча б раз (із шести можливостей) проголосували проти, становить 122 особи.Загалом ситуація дає можливість декому стверджувати, що більшість республіканців проти надання допомоги Україні, а отже, ставити її на голосування буде все важче.

А сьогодні вранці я зустрічався з високопоставленим лобістом-республіканцем, який працював у Конгресі США понад 40 років. Він наголосив, що Київ справді втрачає підтримку – у тому числі, з причини не завжди вдалої політикою самої України.

💬 «Україна має пояснити звичайним американцям, чому вона важлива для неї. Для чого укр. делегації нескінченно приїжджають до Нью-Йорка, до Вашингтона, на заходи Атлантичної ради або Національного фонду за демократію? Це ж марна трата грошей! Українці мають їхати, наприклад, до Огайо, де сенатор Джей Ді Венс виступає проти України. В Огайо проживає величезна кількість етнічних українців та поляків. Там також виробляються танки "Абрамс". То чому ж не подякувати місцевим, розповівши, як підтримка українців створює робочі місця в Огайо?» – зазначив він.

Щоб американці відчували себе партнерами України, а не сторонніми спостерігачами чи благодійниками.

‼️ Альо, Міністерство закордонних справ! Вам вже прямим текстом кажуть: ваша пихатість та впевненість, що нинішній українській владі винен весь світ, стрімко зводить до нуля всі зусилля ЗСУ та пересічних українців. У вас чомусь Арестович гуляє у складі делегації по Нью-Йорку, а працювати з сенаторами-республіканцями, які все частіше голосують ПРОТИ допомоги Україні, ніхто не хоче. А якщо до влади прийде Трамп? Чи після вас хоть потоп?

Я часто стримую себе у критиці влади. Тому що війна. Тому що на її тлі хочу єднання. Але коли бачу, що зовнішня політика вибудовується не професійними дипломатами, а єрмаками-арестовичами, це бісить. Бо як влада буде дивитись в очі військовим, коли рано чи пізно допомога під благозвучним приводом (ті ж відсутність реформ та корупція) буде зведена до формального "від`єбіться"? Тоді вже не допоможуть ні бутафорські френчі, ні красиві слова про те, що Україна захищає всю планету - швиденько візьміть нас у ЄС та НАТО!

Час грає проти України. І якщо нічого не міняти, його для нас залишилось рік-півтора. Штурхніть там паличкою Верховного...

Offline RedCat

« Reply #1517 : Вересень 29, 2023, 09:07:06 »
Цитувати (виділене)
Zoya Kazanzhy
Тут розумні люди проєкт державного бюджету на наступний рік більш уважно почитали. І тепер лежать тихо і пʼють валерʼянку.
Думали, що на кіно в наступному році виділяють 668 мільйонів гривень. А ніт.
В держбюджеті, який поки проєкт, окремим рядком прописано «фінансування іномовлення» на суму в 1,5 мільярди гривень. І от туди зашили виробництво телесеріалів. Планують 53 серіали зняти. Заховали, пацани.
Коротше, на кіно - 2,2 МІЛЬЯРДИ гривень. І це більше не лише у порівнянні з минулим роком, але більше і у порівнянні з 2021 роком.
Немає слів, правда. Турнікетів не вистачає. Трабли з виробництвом дронів. Автомобілів не вистачає. Волонтерським фондам доводиться  отримувати ліцензії на закупівлю зброї.
А у нас кіно. Не весь 95-й квартал на роботу влаштований.
Вони не збираються вигравати війну? Чим довше, тим успішніше з власними заробітками? Чи все-таки підготовка до виборів?
З реєстрами виборців вже почалась якась активність. А з заявою слуги-нардепа Корнієнко про тестування переходу парламентсько-президентської держави до президентської, взагалі все стає на свої місця. Цементують владу, щоб не сісти до вʼязниці.
Чому, чому в найтяжчий час, який випав на долю нашої країни, її інституції очолюють не державники, а якісь пародії на них?!
Скільки можна купити, до прикладу, дронів для ЗСУ на 2,2 мільярди гривень? Чому ми їх не купуємо, а готуємось знімати серіали, бляха?!

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #1518 : Вересень 29, 2023, 10:33:58 »
Цитувати (виділене)
Вони не збираються вигравати війну? Чим довше, тим успішніше з власними заробітками?
Звісно, ні. Зеленій мерзоті не вдалося здати Україну у 2022. Тепер вони роблять це повільно, не забуваючи принагідно набивати кишені.
Але у всьому винний "шоколадний барига", не забувайте.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #1519 : Вересень 29, 2023, 10:50:45 »
Мабуть, дуже на часі було.  :kos:
Цитувати (виділене)
Литовська компанія J&C Aero завершила масштабну реконструкцію салону літака президента України Airbus A319 CJ.

Як повідомили у литовській компанії, в авіалайнері оновили тканинні покриття, внутрішнє облицювання, представницькі сидіння і дивани, килими, ламінат та інші частини салону, передає галузеве видання avianews.com.

J&C Aero також розробила проєкт інтеграції до президентського літака нової розважальної системи (IFE), оновлення системи управління салоном та виконала сертифікацію цих змін. Команда компанії також була посередником у постачанні навігаційної системи KA-BAND Satcom та підтримувала її подальше встановлення на літаку.

Оновлені елементи салону литовська компанія виробила на власному виробництві, тоді як їх встановлення та технічне обслуговування президентського літака провела компанія Magnetic MRO в аеропорту Таллінна.

"Безперечно, це був один із наших найскладніших і найбільш амбітних проектів... Ми вдячні державній авіакомпанії "Україна" за довіру та нашим партнерам Magnetic MRO за підтримку в цьому проєкті. Ми також висловлюємо велику вдячність нашій команді за їх наполегливу роботу та багато недоспаних ночей", – прокоментував Лаурінас Скукаускас, генеральний директор J&C Aero.

У лютому він називав угодою року контракт з державною авіакомпанією "Україна", яка експлуатує президентський Airbus A319.

Offline Eney

« Reply #1520 : Вересень 29, 2023, 21:32:16 »
Оптимістичне від Ауслендера

Цитувати (виділене)
«Европейцы уже должны понять, что они будут платить за войну и за восстановление Украины после неё» - завывают пропагандоны, как обычно не вдаваясь в суть дела и не изучая вопрос. Ну, давайте мы изучим.

Итак, Столтенберг в Киеве сказал, что страны альянса (НАТО) предоставили Киеву военной помощи на 100 млрд. евро. Кроме того, с начала этого года Украина получила 25 млрд. долларов финансовой помощи. За прошлый год порядка 28 млрд.

Итого: (евро к доллару примерно один к одному), всего на данный момент выходит 153 млрд. Очень внушительная  сумма. Теперь смотрим на совокупный ВВП только четырех стран НАТО: США, Германии, Франции и Великобритании (основные доноры, но далеко не все). Выходит 38 триллионов за 22 год по данным Всемирного банка. Перемножаем, вычитаем, это на ум пошло — получается: 0.4 процента. Только от четырех стран. По одной десятой на государство. Не считая всякие там Австралии, Канады, Польши и прочих союзников.

А эти утвердили повышение расходов на оборону — из каждых трех рублей - один идет на войну. Нет, сынок, теперь ты будешь меньше есть. И украсть еще надо и на пропагандонов не забыть выделить, а они любят, чтобы много и пожирнее.

Это не считая профита от войны - западный ВПК завален заказами (ЭКСПОРТНЫМИ), Европа за год слезла с газово-нефтяной иглы, Россию с треском вышибли из мировой политики и превратили в китайского сателлита.

С кем они вообще собрались меряться. Они же в экономическом плане по сравнению с Западом - просто гном рядом со слоном. Хотя нет, гномов обижать не будем - хорек.

Как справедливо заметил (или процитировал подписчик) - битвы выигрывают армии, войны - экономики.

Offline Фрипп

« Reply #1521 : Вересень 30, 2023, 01:16:11 »
Песемістичне від Олега Шарпа

Зараз буде дещо контрверсійний пост. До того ж він не всім цікавий, але я все ж таки вирішив його написати. Мова йтиметься про ставлення українців до українців за кордоном - зокрема, у США.

Надихнуло мене на цей текст опитування в одній з українських груп у цій країні. На запитання, що ви вважаєте найбільшим викликом після свого приїзду до Америки, відповідачі у трійку основних проблем (поряд з необхідністю починати своє життя з нуля та разючу різність менталітетів), на третє місце поставили ставлення до себе з боку українців, які приїхали до США задовго до 24.02. 2022.

Багато випадків, коли ставлення до нещодавно прибулих, буквально як до особистих ворогів. На цьому місці хочу зазначити, що за моїми спостереженнями, десь 20-30% новоприбулих або потрапили на територію США без вагомих на те причин (купили довідки або просто вирішили скористатись можливістю під шумок емігрувати), але 70-80% - це люди, які дійсно втратили житло, майно, залишились без близьких, або їх чоловіки воюють.

І ось певна частина "старих" українців просто починає їх гнобити з такими аргументами:

▪️Ми тут починали з нуля, сраку рвали за свою легалізацію, працювали по 24 годин на добу, а ці новенькі хочуть одразу сісти на нашу шию та шию дядюшки Сема;

▪️Більшість закордонних українців голосували за Порошенка, а тому тут популярний ще й такий аргумент: от голосували вони за Зеленського - хай повертаються та сидять під бомбами, раз такого наголосували.

▪️І нарешті: нам самим знайти роботу дуже важко, а тут ще ці бідосі пруть - хай їдуть додому. А те, що іноді просто нікуди їхати, то це їх не хвилює.

І ще... Тут мені в особисто прислали два скріни "старих" емігранток - однієї зі США, іншої з Німеччини. Перша - якась безім`яна жіночка з Техасу з патріотичною аватаркою і підписом чи то Женя Українка, чи то Мирослава Українка, пише абсолютно російсько-іпсошну муть: "Мені соромно підіймати очі, коли американці дізнаються, що я з України - бо вони пов`язують мене з Зеленським."

А що ти зробила, курка іпсошна, щоб американці знали, що Україна - то не один Зеленський? Що Україна - то Крути, Україна - то Київська Русь, Україна - то героїчний спротив державі-агресору, Україна - це країна героїв! Очі вона ховає...

Вона ж пише щось на кшталт: "Приїжджають ці донбасята і розмовляють тут расєйскім язиком! Ненавиджу!" Так, є таке, і це наш спільний біль. А що конкретно ти зробила, щоб тобі не було соромно за них? Наприклад, моя знайома сусідка-українка організували безкоштовні курси української мови для біженців зі Сходу України. Так от, за першу добу записалось 198 охочих!!! Будемо й надалі розширяти мережу таких курсів, наразі шукаємо волонтерів.

Інша з Німеччини пише про українців, які "не так проголосували" (скрін у чаті): "Я їх ненавиджу, але вимушена допомагати." І це при тому, що ті ж американці допомагають тим українцям, яким скрутно, тільки тому, що МОЖУТЬ.

Я вже наводив приклад, що одна американська сім`я прихистила дружину загиблого "Азовця" з дитиною, мало того - свою власну дитину американці назвали КВІТКОЮ на честь України. Але не написав, що перед цим українська родина відмовила їм в прихисті тільки тому, що вони розмовляють російською. Так прийми цих людей, навчи їх мові - покажи, що ти ЛЮДИНА!

Я сам прихильник "ЄС", але мені дуже не подобається тенденція, яка досить поширена серед закордонних українців: "Ах, раз ти голосував за не того, кого треба, так випий до дна свій вибір - гинь, страждай і насолоджуйся своїм вибором!"

Більшість з нас - українці, а не малороси. Проте, як будь-якому суспільстві, пасіонарієв лише 15-20%. Інші просто пливуть за течією і думають лише про кусок хліба. Це не український феномен, а загальносвітова тенденція. Тому гнобити під час війни своїх же громадян (тут мова не про колаборантів і ждунів) - шлях до зміцнення "елітної" частини нації, але, водночас, дорога до знищення державності. І тут постає просте питання: а що конкретно ти, окрім гнівних постів у ФБ, зробив для поєднання нації, а не для того, щоб розколоти її ще більше на радість агресору?

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #1522 : Вересень 30, 2023, 01:44:46 »
Я сам прихильник "ЄС", але мені дуже не подобається тенденція, яка досить поширена серед закордонних українців: "Ах, раз ти голосував за не того, кого треба, так випий до дна свій вибір - гинь, страждай і насолоджуйся своїм вибором!"
А мені тенденція "ми вам тут наголосували по приколу, зробили вас разом і звалили за кордон, розбирайтеся там якось" неподобається щє більше. Навіть не знаю чому. :unknown:

АПД: А ні, знаю, я малорос, якщо виходить з цієї логики.
А ті хто голосував за колю-каклєту - ні.

Offline Teagan

« Reply #1523 : Вересень 30, 2023, 11:07:33 »

Offline Фрипп

« Reply #1524 : Вересень 30, 2023, 20:20:15 »
А ні, знаю, я малорос
Там головне не читати коменти. А то можно і до висновку дійти, що дійсно булять за мову спілкування. Як роспропаганда і каже.

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
« Reply #1525 : Жовтень 01, 2023, 10:33:24 »
Длинная воля и (не)готовность к эпохе войн

Мы вошли в эпоху войн. Их география достаточно обширна:

1) Восточная Европа (Война в Украине; построение военно-политического блока на границах Восточной Европы)

2) Африка (борьба за сферы влияния между тремя центрами противостояния)

3) "Китайский политический бассейн" (Тайвань и "дробление" влияния в Иране)

4) "Турецкий имперский план" (Ливия, Иран)

5) "Арктический пик" (Война за Арктику)

6) Территориальные споры (последний этап переустройства карты перед новым кво путем прямых интервенций в "спорные" или "конфликтные" территории)

При этом ни одно из государств не находится на стратегическом подъеме:

1) США вступают в эпоху мягкой гражданской войны между Республиканцами и Демократами, итогом которой является невозможность найти точку соприкосновения во внешней политике. При этом экономически США в перспективе получают наибольший профит от каждой интервенции, однако конфликтность внутренней почвы может не позволить Вашингтону снять сливки с нового передела миропорядка.

2) Китай - уходит в глубочайшую экономическую яму, имея возможность соскочить лишь переведя систему на "частные" рельсы, но вместо этого усугубит положение борьбой за переустройство, в результате чего начнет каскадно терять влияние на военной эскалации.

3) Турция - стратегически реализует верные шаги по переустройству Юга, но экономически Эрдоган ведёт страну к катастрофе, раз за разом повторяя бессмысленные экономические изыски.

4) Западная Европа становится инертной и на время энергетической переориентации выводит промышленный сектор в США, оставаясь хрупкой зоной, не способной обеспечить ни экономический, ни политический рывок/переворот.

Африканские страны, энергетические тигры Востока, Латинская Америка, Россия не являются субъектами глобальной игры.

👆 Обстановка сложная. Но отсутствие лидера политической гонки делает её исход труднопредсказуемым. Ни одной из сторон не хватает "карт", чтобы отбить все вызовы переустройства.

"Карт" достаточно лишь у США, но Вашингтон не хочет их скидывать, пока параллельно отбивается от внутренней политической грызни.

Изменить ситуацию можно, обезглавив радикальное крыло республиканцев и выведя на политический престол от партии не популистов-антизападников (Трамп и MAGA), а "ястребов новой формации" (неорейганисты, настаивающие на глобальном поднятии ставок, особенно когда их можно поднять чужими руками и чужой кровью).

Ситуация требует "длинной воли": политической готовности идти на непопулярные решения для обеспечения стратегической инициативы. Для этого необходимо переориентировать западные механизмы к эпохе "внешних войн", т.е. необходим переброс потенциалов из социальной сферы в сферу субъектности и автономии с одной стороны (энергетическая независимость) и в сферу военно-промышленного комплекса - с другой.

Но для этого необходимо "внутреннее соглашение" между политическими элитами, потому что такие шаги приведут к временному падению популярности среди внутренних избирателей, а диапазон планирования нынешних политических сил (за исключением Великобритании) ограничивается двумя электоральными циклами.

Так, Запад занимается не стратегической подготовкой к переустройству, а политическим лавированием между социальными группами. Это ведёт к тому, что руководство, опираясь на непостоянную социальную среду, теряет возможность контролировать глобальные процессы, тем самым сбрасывая хороший "расклад" в стратегическую бездну.

Потеря инициативы приведет к тому, что Запад, не потратив сейчас около 3% своих экономических резервов и около 5% - в дальнейшем, лишится большей части модели перспективного развития на 2030-2050.

Таким образом, Запад - это единственный центр, обладающий всем комплексом экономических, военных, технических и интеллектуальных средств, необходимым для безоговорочной победы в эпохе войн. При этом Запад - это единственный из центров, который не обладает "волей" к реализации жёстких шагов по обеспечению стратегической победы в этой эпохе.
https://t.me/cynic2020/8161
Злобная заинька

Offline RedCat

« Reply #1526 : Жовтень 02, 2023, 11:35:52 »
Ой.. А що такоє ?
⚡️❗️ Литовська компанія J&C Aero прибрала з сайту новину про ремонт президентського борта.
АштОслУчІлосЬ?) 🎉
❗️ ⚡️
Julia Lubar :
Уявляєте, як він їздить по всьому світу, випрошує фінансову і збройну допомогу Україні. Створює президентський фонд збору допомоги, до якого запрошує амбасадорами відомих у світі людей. Виступає в конгресі США і звітує що нібито це йому!(❗️) американці дали зброю. І каже типу, якщо не дасте зброю, ми програємо війну! А наївні моляться на нього: "його поважає весь світ!". Півсвіту тягне нам гуманітарку.
А потім якась литовська компанія на своєму сайті зливає новину, що весь цей час Зеленський сплачував з бюджету України 12,6 мільйонів доларів !!! за нову систему розваг у своєму президентському літаку, за нові килими, ламінат, дивани, сидіння та внутрішнє облицювання салону!!!
⚡️ І головне, що літак презЕдента, який лишив свій народ беззахисним на тортури і зґвалтування з презЕдентськими шашликами, завчасно! до 24.02.2022 було передислоковано в Польщу!!! Бо Зеленський не лох! Він мав всі розвіддані і знав про вторгнення! І підготувався!
Це вас попередити, шановні громадяни, йому було дорого: 7 мільярдів доларів на місяць. Ви б створили паніку і почали закуповувати гречку та знімати депозити.
А він без паніки вивіз свій літак, родину та попередив найближче оточення. "Мрію" він лишив в Гостомелі на розстріл ворогу.  А на своєму літаку невдовзі замовив нову систему розваг та оздоблення салону.
Мра@зота.
Сподіваюся, політики і журналісти всього світу дізналися про це. І будуть ставити йому це питання щоразу, як він вилізе на трибуну будь де.

Offline RedCat

« Reply #1527 : Жовтень 02, 2023, 16:33:57 »
Zoya Kazanzhy
2 год  ·
Зачарованість Зеленським на умовному Заході практично зникає. Останні події вказують на те, що він зараз більше шкодить, аніж допомагає. Безпрецедентно, але два очільника двох важливих для нас країн – Британії та Польщі, - прямо заявили про неприпустимість такої поведінки і такої риторики.
Вже більше не діє те, що подіяло в 2019 році на переважну частину населення (не будемо її в черговий раз характеризувати нецензурною лексикою) – суцільна попса з розв’язністю і глумом. Це у нас сприйнялось як «нове в політиці», і вкупі зі знущальним питанням: «а то шо, путін нападе?» зіграло рокову роль у долі країни і кожного із нас.
Є кілька очевидних і банальних речей, які я вважаю за необхідне тут озвучити. Хоча моя бульбашка про це пише/кричить майже 2 роки. Точно так, як ми кричали/попереджали, чому не можна паяца, керованого олігархами, приводити до влади.
1. Ми повністю залежимо від західних грошей. Істерика про те, що ми, захищаючи Україну, захищаємо світ, це лише істерика. Ми насамперед захищаємо себе. Війна на нашій території і за нашу свободу. Згадайте Грузію, Балкани, Сирію або далеку і чужу Руанду. Ви багато тоді знали/розуміли про ці країни? Багато ми, як держава, робили і допомагали?
2. Західні гроші залежать від дій всередині країни. І тут мова не лише про реформи. Реформи – за замовчуванням. Як витрачаються гроші, наскільки ефективно і так далі – це питання, на які влада поки що не може дати вичерпні відповіді.
3. Західні країни словами президента Чехії Петра Павла, колишнього генерала НАТО, чітко озвучили: в 2024 році з тим, що відвоюєте, сідаєте за стіл перемовин, а допомога буде зменшуватися.
4. Західні політики прямим текстом говорять про пройоби української влади і чекають від неї адекватності, а не дитячих образ і дитячої поведінки.
Що робимо ми, вірніше влада – ті, кому ми (в гарячці і при повній втраті свідомості) делегували необмежені повноваження? Правильно, влада робить різну хєрню.
1. Знищує свободу медіа. Єдиний телемарафон огидний. Він обслуговує виключно інтереси діючої влади, і вже навіть не маскується словами про війну.  Це - перший крок до авторитаризму, цензури та цементування процесів, вигідних діючим.
2. Підриває підвалини парламентаризму. Це і про заборону прямих трансляцій, і про неприйняття важливих рішень, і про голосування за вказівками і не голосування за ними ж, і про ноунеймів з певними проблемами в голові, які очолюють стратегічно важливі комітеті і підкомітети.
3. Забороняє виїзди на важливі міжнародні події та блокує роботу представників парламенту із числа депутатів ЄС, наприклад, в міжнародних комітетах та організаціях. Красномовний приклад – заборона на виїзд нардепу Олексію Гончаренка, який роками працює на міжнародній арені. Я вже мовчу про бездоганне володіння двома мовами – англійською та французькою. Лише останніми днями не дали дозвіл на виїзд Ірині Геращенко, Іванні Климпуш-Цмнцадзе, Марії Іоновій. Як нас мають почути?!
4. Корупція, корупція, корупція. Що тут ще напишеш?
Що нам важливо зрозуміти?
1. Варто припинити вірити у міфи і транслювати їх. До прикладу, що ми потрібні НАТО, і що в НАТО сплять і бачать нас у цій структурі. Це не так. НАТО не буде воювати і нас там не чекають. Принаймі до закінчення війни. Це ясно, як божий день.
2. Країна-бензоколонка не розвалиться завтра і вони там не перемруть всі. Вони готувались до війни – економічно, ідеологічно. Запасів міцності вистачить. Це - гірка правда, яку варто знати.
3. Війна не закінчиться завтра. І післязавтра не закінчиться. І післяпіслязавтра теж. Я не знаю і мало хто знає,  коли припиняться активні бойові дії, як будуть повертатися наші території і чи будуть повертатися, як надовго будуть заморожені певні дії – купа питань без відповідей.
4. Люди, які керують країною, розуміються на шоу. Вони повірили самі і змушують повірити нас, що все тримається на непоголеному, трохи втомленому, в футболці кольору хакі чоловікову. Цей чоловік сам в це повірив. Тому він грає в черговому блокбастері. Поки оточення шматує країну і дуже старається, щоб ми не перемогли.
Що робити далі?
1. Світові медіа. Так, про нас пишуть, є чисельні історії про героїзм і відданість. Але не чути голосів тих, кого мають чути. Немає матеріалів у світових медіа за підписами Залужного, того ж Зеленського, Шмигаля, Кулеби, Умєрова і так далі.  Є про них, немає від них. А ці люди автоматично стають ньюзмейкерами. Підхоплюється все, що вони кажуть, тим паче – пишуть.
2. Ми маємо бути присутніми на ВСІХ інформаційних майданчиках. Я сама не так давно думала, що треба ігнорувати все, де присутні росіяни. Ні, так не вийде. Це так не працює у світі. Росіяни, маючи необмежені кошти, здобувають успіхи в цьому напрямку. Багато наших людей, зі знанням мов, перебувають зараз в багатьох країнах Європи, США і так далі. Посольства мають не лише виставки і танці організовувати, а, в першу чергу, займатися лобізмом інтересів/присутності українців на конференціях, в парламентах і так далі. Ми маємо світу розповідати і нагадувати про себе. Тим більше, що людські ресурси, вибачте за такий технологізм, самі приїхали і вже знаходяться в цих країни. Людей треба лише організувати.
3. Влада має припинити транслювати дичину своїм співгромадянам. Ми не недоумки, не треба нас годувати політтехнологічною жуйкою. Майте мужність називати речі своїми іменами, говорити чесно зі своїм народом. Не брешіть, не маніпулюйте. Ми вже чекали контрнаступу, про який ви розповідали з кожної праски.
4. Не крадіть. Вам вже вистачить. Ви точно збагатилися в рази і змогли все поховати. Вистачить і сім’ям, і коханкам/коханцям. Я розумію, що ви маєте план Б на випадок чого. Але ми такого плану не маємо.
І, у мене персональне побажання – переодягніть, врешті решт, Зеленського. Це вже навіть не смішно. Або хоча б переодягніть Єрмака. Мало того, що ця пара візуально дика, та ще і в камуфляжі, чи в тому там вони ходять, стають посміховиськом для світу.  Це вже НЕ ПРАЦЮЄ!
Подумала щойно: ми тут розпинаємось, а вони, може, так все і задумали? Може, британська розвідка таки права, що в Офісі президента є ті, хто прямо працює на інтереси кремля?

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #1528 : Жовтень 02, 2023, 17:13:53 »
І, у мене персональне побажання – переодягніть, врешті решт, Зеленського.
В трєнікі. І сємок дайте. Шоб зовнішність гармонічно підкреслювала внутрішній світ. :yes:

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #1529 : Жовтень 02, 2023, 18:36:46 »
Ставлення до "найвеличнішого" почало змінюватись після демаршу у Вільнюсі. Але пихатий та самовпевнений зезидент цього не зрозумів. А оточення не поспішає виводити його з зони комфорту.

0 Користувачів і 10 Гостей дивляться цю тему.