Автор Тема: Нотатки про насущне

Offline Eney

• Стать: Чоловіча
Re: Нотатки про насущне
« Reply #1470 : Вересень 21, 2023, 10:04:19 »
І щодо майбутніх манипулятивних комбінації щодо "хлопці на фронті, а ви тут...". Просто для інформації - якщо почнуть мобілізовувати 50-60ти річних хлопів з хворобами легенів, нирків, з діабетом і тп, то в принципі вже можна буде думати про виїзд у більш безпечне місце. Вважайте це індикатором.

Offline Фрипп

« Reply #1471 : Вересень 21, 2023, 14:44:39 »
Думати про виїзд треба було раньше.

Offline Eney

« Reply #1472 : Вересень 21, 2023, 14:54:22 »
Думати ніколи не пізно.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Стать: Жіноча
  • Одеса
« Reply #1473 : Вересень 21, 2023, 17:01:17 »
Як на мене, то ось той текст від пана Сергія Марченко, він просто нелогічний щодо обʼєкту заклику «переходьте на українську».
1. Є російськомовні українці, більшість з яких патріоти України.
2. Є якась невеличка частина російськомовних українців, яким буде некомфортно жити в середовищі, де українська буде панувати. Й серед цієї частини є ще менша частина пасіонаріїв, які будуть «розкачувати». Цим скористається Росія й знов почне качати в Україні «мовне питання» аж до громадянської війни, використовуючи отих пасіонаріїв, яких менша частина від меншості.
В кінці автор оцих стверджень закликає - переходьте на українську!
Він кого закликає? Українців з пункту 1 чи з пункту 2? Якщо з пункту 1, то навіщо було стільки тексту, можна було обмежитися тільки закликом, бо все інше до цієї групи не має відношення. Чи може українців з пункту 2? Так в них на ці заклики імунітет, вони на них не діють. Тем більш, на ту частину, яка «пасіонарії» й на яку потенційно в майбутньому буде спиратися Росія.
Тобто, як на мене, цей текст написан просто ради того, щоб щось написати типу «трендове». В ньому немає внутрішньої логіки, й саме тому він сприймається як «дурниця». Тобто, не через те, що сам заклик переходити на українську якийсь не такий, з ним-то все добре. Не добре, коли заради цього пишуть аби хоч щось написати, може хто лайкне.
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline Mathilda

• Nederland
« Reply #1474 : Вересень 21, 2023, 17:37:08 »
Як на мене, то ось той текст від пана Сергія Марченко, він просто нелогічний...
Мені цікаво (ніт  :smilie5:) що пан має на увазі під міжетнічним конфліктом? Україномовні українці і російськомовні українці то вже різні етноси?

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #1475 : Вересень 21, 2023, 19:32:29 »
Пан має час та натхнення
Cпойлер
писати хуйню
.
Якщо вже у 14-му не вдалося розкачати на громадянську війну російськомовних, довелося гірькіна застосовувати з спецназом ГРУ, то зараз все буде як по маслу, авжеж.

Offline Eney

« Reply #1476 : Вересень 21, 2023, 20:49:13 »
Цікаво, що проти виключно пані та пани, що до останнього пручалися писати українською.  мовою. А може просто гидували,

Offline May Day

• Hero Member
  • USA - Україна
« Reply #1477 : Вересень 21, 2023, 21:26:46 »
На протязі української історії ми мало багато можливостей консолідуватися як нація. Можливостей створити свою державу, здобути і боронити ії суверенітет. І всі ці можливості, без виключення, були просрані не через зовнішніх ворогів, а через внутрішні чвари.
Як на мене, поділ українців за мовним принципом, докори за «невчасний» або неповний перехід на українську мову - явище шкідливе та небезпечне. Шлях до руйнівних чвар.
The best is yet to come.

Offline Eney

« Reply #1478 : Вересень 21, 2023, 21:40:51 »
Так а тут вибору нема, або українська мова, або смерть і притомні люди це розуміють. І шлях до руйнівних чвар - це вважати, що російська мова має залишитися хоч в 1 відсотку.

Offline Eney

« Reply #1479 : Вересень 21, 2023, 21:50:26 »
"Нє всьо так однозначно." (с) Як це знайомо.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #1480 : Вересень 21, 2023, 22:01:46 »
Не пручайтесь. Пан поціновувач простих рішень.

Offline Eney

« Reply #1481 : Вересень 21, 2023, 22:23:43 »
І саме просте рішення "какая разница".

Offline May Day

• Hero Member
  • USA - Україна
« Reply #1482 : Вересень 21, 2023, 22:26:38 »
Так а тут вибору нема, або українська мова, або смерть і притомні люди це розуміють. І шлях до руйнівних чвар - це вважати, що російська мова має залишитися хоч в 1 відсотку.
Російська залишиться звичайно, як перша рідна мова, у значної частки українців. Поряд з іншими мовами. Якщо станеться будь-менш активна міграція до України з нині екзотичних країн, цих «перших» мов стане більше. Наше суспільство досить різноманітне за етнічним походженням, завжди було таким і буде таким надалі.
Що дійсно було б корисно для всіх наших співгромадян - створити та впровадити систему за якої українська мова ставала би другою рідною якнайшвидше. Щоб саме вона вживалася  для спілкування поза межами родини. Створити дуже проактивну і позитивну систему. І лобіювати ії на всіх рівнях.
The best is yet to come.

Offline Milena

« Reply #1483 : Вересень 21, 2023, 22:32:02 »
Цікаво, що проти виключно пані та пани, що до останнього пручалися писати українською.  мовою. А може просто гидували,
Прошу Google перекласти на англійську, можна на польську,чеську, португальську, бо таку українську я не розумію. :mad:

Offline Eney

« Reply #1484 : Вересень 21, 2023, 22:32:24 »
Мені все одно, якою мовою ти спілкуєшся вдома, головне щоб вона не виходила далі дому.

Offline Eney

« Reply #1485 : Вересень 21, 2023, 22:33:47 »
Прошу перекласти на англійську, можна на польську,чеську, португальську, бо таку українську я не розумію. :mad:
Якби не зрозуміла, то пройшла мимо.

Offline Milena

« Reply #1486 : Вересень 21, 2023, 22:36:10 »
Мені все одно, якою ти спілкуєшся вдома, головне щоб вона не виходила далі дому.
А мені все одно, що для тебе головне.

Offline Eney

« Reply #1487 : Вересень 21, 2023, 22:36:38 »
Тут ніпрощо розмовляти, ми як і завжди так було, продовжуємо дивитися  у різні боки.

Offline Eney

« Reply #1488 : Вересень 21, 2023, 22:45:57 »
Пішов краще почитаю щось із  Гітлера.

Offline wounded_zmey

• Hero Member
« Reply #1489 : Вересень 21, 2023, 22:54:31 »
Громадянська війна в Україні почнется через Енея. Бо я впевнений, що йому вистачить сміливості повторити
Рускоязьічні спеціально пішли на війну, щоб набратися сили, повернутися і дати чьосу усім україноязьічнім
оцю хуйню в обличчя комусь. Не мені, бо я в достатній мірі визнаю, що я в цій країні гість. А кращіх за Енея патріотів нема і бути не може. але то я. А Еней сміливий.
але на той момент ніякої раші, що зможе скористатись моментом, вже не буде. Тож можна не перейматись.

Offline Eney

« Reply #1490 : Вересень 21, 2023, 23:05:29 »
Гітлер писав, що виривати з контексту слова звісно можна, бо хто ж заборонить, але некрасіво, бо люди ж дивляться. А якщо ще в звичку ввійде...

Offline Eney

« Reply #1491 : Вересень 21, 2023, 23:09:12 »
Одне знаю напевне, якщо в Україні залишиться російська мова, то обов'язково знайдеться путін, який обов'язково  прийде подивитись, а не ущємляєт лі кто єё.

Offline wounded_zmey

• Hero Member
« Reply #1492 : Вересень 21, 2023, 23:20:51 »
так. Але якщо російської мови в Україні не залишиться, то все одно знайдеться путінмуравйовєкатеринапьотр перший хто захоче навіть не мову насадити, а забрати собі і історію, і землю в центрі Європи, ірейтинги підняти, і власним холопам дати розрядку. В цьому причини війни. Хуйло напало б, навіть якщо тут не було б нікого, хто знає іншу мову крім суахілі. А якби тут всі знали тільки російську, то все одно напало б. і призначило б нацистами тих, хто недостатньо акає. або окає. або просто кожного другого.

Offline wounded_zmey

• Hero Member
« Reply #1493 : Вересень 21, 2023, 23:24:48 »
Гітлер писав, що виривати з контексту слова звісно можна, бо хто ж заборонить, але некрасіво, бо люди ж дивляться. А якщо ще в звичку ввійде...
це не Гітлер, це зеля. хоча, яка різниця.
Фразу я один фіг запам'ятав.

Offline Eney

« Reply #1494 : Вересень 21, 2023, 23:29:00 »
Це вже пішла якась альтернативна історія. Піду спати, а то завтра дуже раннє шикування мовного інспекційного патруля.

Offline Фрипп

« Reply #1495 : Вересень 21, 2023, 23:31:44 »
Гарний срачик вийшов, майже як в старі російськомовні часи. Нічого, вони не повернуться.
Обдумував тут аж три варіанти свого допису, але вирішив не постити.

А Гітлера почитай, там в нього слушна думка є, що головний ворог націі не мова - а ідеї

Offline Eney

« Reply #1496 : Вересень 21, 2023, 23:36:25 »
Як пізніше було встановлено  дослідницьким шляхом, Гітлер теж мав право на помилку.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #1497 : Вересень 22, 2023, 21:51:40 »
Цитувати (виділене)
В порохоботах вообще вот что неприятно.

Перед выборами порохоботы кричали, мол, что вы делаете, вы же выбираете свадебных фотографов, они же ничего не умеют. И оказалось, что они ничего не умеют.

После выборов кричали: люди, смотрите, что происходит, русские агенты в правительстве. И оказалось, что в правительстве, в СБУ, кругом русские агенты.

В начале пандемии кричали: остановитесь, что вы творите, люди же будут умирать. И люди умирали без кислорода в переполненных больницах, а вместо ковида им писали "ОРВИ".

Потом кричали, что война будет, и вот, докричались, блядь, вот война, довольны, блядь?

Потом кричали, что нельзя сексологинь и мастериц (и мастеров) глубокого минета на посты послов назначать, а то проебём международные отношения, тоже как бы видно, что накаркали.

Вот если бы этим ебаным порохоботам как-то пасти вот блядь позакрывать, вот тогда может блядь этот ёбаный порочный круг можно было бы разорвать.

Я бы их расстрелял всех, конечно, раз уж так вышло, что русские не везде дошли и это не смогли везде сделать.

—-
Простите, нервы не выдерживают.
Irritable Orc

Offline Teagan

« Reply #1498 : Вересень 24, 2023, 09:56:42 »
Цитувати (виділене)
Допомагав трохи хлопцям [у полоні] не з'їхати з глузду, повернути додому, і так як язик підвішаний — я розказував фільми. Три "Термінатори", три частини...важче всього розповідати фільми Квентіна Тарантіно. Це мій улюблений режисер.

Були години, коли ми ніде не були задіяні, і вони: "Давай, давай кіно". Улюблений, до речі, "Врятувати радового Раяна". Здавалося б, військові у полоні: навіщо вам ця війна? Ні, давай, "Рядового Раяна" розказуй.

Орест Грицюк, сержант ЗСУ. Дев'ять місяців пробув у російському полоні.

https://www.youtube.com/watch?v=bhLz6XWQFrA

Offline Eney

« Reply #1499 : Вересень 25, 2023, 11:56:08 »
Цитувати (виділене)
Кирилл Данильченко
1 год  ·
У суботу рано-вранці прийшло по Сухаревій балці, а там не тільки причальні стінки, а й арсенал.
Хороша традиція – за тиждень втрачати підводний човен за 300 млн доларів, штаб і грати в лотерею, детонує арсенал чи ні.
Любо, небрати.
Є така людина – заступник командувача флоту з ППО ЧФ РФ.
Ось він повинен підвестися і сказати (якщо вижив, звичайно, після удару по штабу): флот не здатен обороняти сам себе. Головну базу та інфраструктуру для ремонту ми не можемо захистити.
Нам потрібна допомога армії та авіації. Спочатку командуванню Південного округу доповісти, а тоді вище.
Але тут проклята російська дійсність – усе йде за планом і в папках це передають верхівці. Хто передаватиме начальству не ті папочки – прощавай пенсія і гарна референтка. Адже можна й на підвал, як генерал Армагедон, який підтримав не тих людей у підкилимних інтригах.
Чи є серед ЧФ РФ людина, здатна протягнути в РФ доповідну записку і повідомити, що ЧФ не в змозі обороняти головну базу, – питання риторичне. Особливо пункт – зняти ППО з-під Ново-Огарьова і дач дідусів навколо Москви.
Ось ціна шизофренії без зворотного зв'язку, яку влаштував кремлівський режим.Коли без розгойдування тисячі пропагандистів розповідають, що дійдемо до Варшави та Берліна за тиждень.
І ніхто не думає, що навіть без флоту США сили ЄС здатні випустити по РФ кілька тисяч "Storm Shadow"/SCALP EG/"Taurus". А десятки супутників і стратегічні дрони із Сицилії проведуть дорозвідку – і за їхніми даними повторять.
Усе, що стосується ППО, управління, тилу, вибухатиме. І горіти в цих штабах, вузлах зв'язку, радарах не Путіну – він у бункері.
І не Соловйову – він буде на дачі під Москвою, прикритий “Панциром”.
Горіти там вам. Тим, хто скаче під “Я рускій, я йду до кінця!” і волає “гімн Севастополя”.
Сп'яніння пропагандою, воно таке. Розповіді про "аналоговнетні" системи і С-400 з ешелонами.
Похмілля буде гірким.
Навіть у травоїдні двотисячні на заводах ЄС зібрали кілька сотень крилатих ракет на рік – буде ще й боляче.
Традиційні ранкові прильоти по Севастополю.
А як там ППО Новоросійська, Ростова, Бєлгорода – значно краще за головну базу ЧФ, де російські підводні човни “Чорна діра” очікують свого часу?
Ну, за традицію. Не цокаючись.

з коментів:
Цитувати (виділене)
Цитувати (виділене)
Олексій Фесенко
Інше питання: як це повпливає на хід бойових дій? Я так розумію що єдине що наразі робить флот - кошмарить ракетами цивільних і поповнює піхоту матросами. Ну може трохи шугає танкери
Цитувати (виділене)
Кирилл Данильченко
Приковывает ресурсы ПВО, посты ВНОС, ПЗРК, дроноружья. Силовики дснс - вместо того чтобы разгребать завалы в токмаке после прилетов сидят тушат лодки. Противодесантные мероприятия. Ремонты. доки, переброска в Новороссийск, отработка тралами проходов и вывода всяких ништяков из Севаса. торговля СПГ в Новороссийск и зерном. Блокада ведь она оказывается и дронами может чуток как танкер один. А надо группировку в Сирии снабжать. Короче болит оно у них.

0 Користувачів і 7 Гостей дивляться цю тему.