Автор Тема: Нотатки про насущне

Offline Фрипп

Re: Нотатки про насущне
« Reply #1440 : Вересень 06, 2023, 14:21:13 »
Відеонотатки на трьох

Offline RedCat

• Стать: Жіноча
« Reply #1441 : Вересень 07, 2023, 15:25:30 »
Цитувати (виділене)
Джон Сміт
42 хв  ·
В залі ВР виступає новий (черговий) міністр оборони.
Шарамиги з його ж банди, повернулися сраками, тиняються по залі Парламенту в своїх потних футболках, знімають селфі, чешуть язики і в цілому класти хотіли на виступ під час війни одного з найвищих керівників над Військом.
По-перше, очевидно, що вони вважають його черговим одноденним ноунейм-петрушкою. Яких було багато і буде ще. А отже навіть напружувати себе демонстрацією поваги цій "шістці" для банди немає сенсу.
А по-друге, це таке можна було собі уявити в "стару епоху"? Навіть щоб не влада так поводилася, а хоча б опозиція по відношенню до влади?
Ні.
При Пороху і Полтораку такого бути не могло. Навіть старі комуняки з перших скликань так себе не поводили.
А причина проста: бо тоді хуцпа не була загальнодержавним кредом.
Тоді влада поважала хоча б одне одного, поважала опозицію, поважала (або хоча б враховувала - при янику) суспільство, і вимагала поваги у відповідь.
В результаті і по країні трималася хоч якась видимість поваги до порядку. А не як зараз: скрізь повилазило бидло з цигарками в людних місцях, з вигулом собак на газонах для людей, з порушенням ПДД, з матюками в телевізорі і з демонстративною, навіть з викликом, неповагою до всіх.
Все це стало при новій епосі ліц зі смітника.
Бо черті стали владою. А ставши, почали свідомо руйнувати суспільство, нав'язуючи йому порядки з любімой помойкі. Героями (патернами) стали пес Патрон (ще нехай) і поворознюк. В результаті ми бачимо чим це вилазить боком для суспільства: роз'єднане і деморалізоване воно не здатне протистояти мародерам навіть під час війни. Окремих дебілів, що залізали в магазини 24 лютого, ще прив'язували до стовпів, а от головного мародера куда там відловити! - хоча б назвати! - шиш. За відсутності моралі мораль тепер - релігійна відданість пастирю в вечірніх проповідях. Він у нас тепер недоторканий.
Те, що банді і було треба.
Зараз, під приїзд Блінкена, вони розіграли сценку з "посадкою Коломойського" наввипередки з НАБУ, розраховуючи після від'їзду випустити доларового мільярдера під мільйонну заставку. Але вони дали маху. З боса мафії показово збили різьбу недоторканості. А отже, те, що ці кретини хотіли просто розіграти, суспільство обов'язково захоче довести до кінця. От тільки вже зробити все правильно: посадити не просто боса мафії, а ВСЮ мафію. Щоб вони всередині мафії не перевороти робили, хто буде новим паханом, а щоб сиділи всі. Посадити боса мафії, посадити його конкурента на посаду боса мафії, посадити найближче коло боса мафії, посадити всіх бандитських бригадирів, які завідували напрямками мафіозного розкрадання і посадити навіть виконавців і шісток, і навіть дотичних прошмандовок, які знали, але мовчали, записати на олівець, щоб вони ніколи більше не були поважними членами суспільства.
Все це обов'язково буде. Хвилі накочуються, а потім відкочуються. Маятник обов'язково піде в зворотній бік.

Offline Eney

• Стать: Чоловіча
« Reply #1442 : Вересень 07, 2023, 15:33:13 »
Цитувати (виділене)
Когда я узнал, что на саммит первых леди и супругов в Киев была приглашена супруга премьер-министра Армении Анна Акопян, то у меня сразу же затлели недобрые предчувствия.

С одной стороны, я прекрасно понимал, чем руководствовался Офис президента, приглашая Анну Акопян.

В первую очередь, это возможностью неформального общения с супругой премьер-министра страны, которая за прошлый год стала лидером поставок микроэлектроники в россию. В максимально короткие сроки Армения стала второй Силиконовой долиной в мире, по объёмам поставок электроники в рф!

Армения на сегодняшний день является основной транзитной площадкой для переправки в россию контрабандной электроники, для создания крылатых ракет, которыми потом россия обстреливает мирные города Украины. И цель общения с Анной Акопян была и в том, чтобы изменить эту ситуацию.

Но, по всей видимости, у Анны Акопян, ранее не посещавшей Киев, были свои цели - воспользоваться международной площадкой, дабы ретранслировать манипуляции и фейки про "геноцид", "голод" и "блокаду" Карабаха и непосредственно Ханкенди.

Треть выступления Акопян была посвящена распространению именно этих нарративов.

Что же, более чем уверен, что реакция от Азербайджана, страны, которая помогла за эти полтора года Украине на порядок больше, чем Армения, не заставит себя долго ждать. И это будет нормальная реакция.

Карабах - это Азербайджан. Как Крым - это Украина. И это международная признанная азербайджанская территория, которую 30 лет назад оккупировала Армения. И приглашая в Киев представительницу страны оккупанта, от неё следует ожидать любой подлянки, совершённой именно в её интересах.

Повторюсь, я прекрасно понимаю мотивы данного приглашения - это попытка решения острой проблемы дипломатическим путём. Но всё же, следует понимать, с кем дипломатия возможна, а с кем это балансирование по лезвию бритвы, со всеми вытекающими из артерий последствиями.

Собственно, перестанет ли после сегодняшнего дня Армения отправлять транзитом микроэлектронику в россию? Нет.

Достигла ли Армения результата, ретранслировав с международной площадки нарративы про "голодающий" Карабах? Да.

Будет ли москва довольна зерну непонимания между Киевом и Баку? Да.

Вот вам и "КПД".
https://t.me/zloyodessit/20047

Offline Фрипп

« Reply #1443 : Вересень 07, 2023, 16:00:04 »

Offline May Day

• Hero Member
  • USA - Україна
« Reply #1444 : Вересень 10, 2023, 16:28:26 »
Прочитала у Чепіноги.
Я за містом майже не буваю і не знаю наскільки це звичайна ситуація. Якщо так, це жах і сором.

Цитувати (виділене)
Зять Артем їхав в Київ, по роботі. Каже, стоїть на дорозі солдат, перед заправкою. Піксель, рюкзак. Голосує. Думаю, зараз заправлю, заберу.

Розвернувся, забрав…

- Привіт, козаче! Куди тобі?
- На Київ, в отпуск!
- Сідай!
- Не боїтеся брать військових?
- Чого? В мене вся сімʼя на войні!
- Бояться люди нас!
- Та ти шо?
- Да!
- Давно стоїш?
- Та часа півтора вже…
- Йоб твою мать!

Довіз. Київ.

- Що з мене?
- Та йди, бо як дам зараз!
- Дякую!
- Тримайся, Брате!
- Героям слава!

Це без моралі історія. Просто…

Просто йобаний стид…
The best is yet to come.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #1445 : Вересень 10, 2023, 18:32:16 »
Я за містом майже не буваю і не знаю наскільки це звичайна ситуація.
Зараз в нашій місцевості військових вже небагато, спостережень не маю. Але в минулому році до них ставилися з шанобливістю, в магазинах завжди без черги пропускали.
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #1446 : Вересень 10, 2023, 18:35:45 »
Чепінога пише не те що є насправді, а те що гарно продається. Не переймайтеся.

Offline Фрипп

« Reply #1447 : Вересень 12, 2023, 10:45:54 »
Mason Lemberg
9 hours ago

Не розділяю думку про те, що соціологія за якою 3/4 населення вказують що Зеленський відповідальний за корупцію, щось означає, означає якийсь прогрес в суспільному мисленні і сприйнятті.
На мою думку, ця соціологія нічого не означає.

Чому?
По-перше, і що менш важливе: соціологія в Україні - це предмет маніпуляцій і пропаганди. Навіть, якщо за цю соціологію платять іноземні фонди. У відповідь на сьогоднішнє, завтра ЖОПа дасть вказівку Рейтингу і ті намалюють протилежне. І напишуть, звісно ж, що винуватий Порошенко. Тим більше що в міжвиборчий період можна малювати все що завгодно, ніхто ж не перевірить.

По-друге, і що важливо. Допустимо, що ці цифри правильні. Але хто сказав, що інтерпретація цифр правильна?

Приклад 1.
На виборах 2019 року, за передвиборною соціологією, всі хотіли закінчити війну і побороти корупцію... і вибрали Зеленського)). Тобто, за тогочасною соціологією мали брати когось на кшталт Лінкольна, Бісмарка чи Де Голя, а вибрали клоуна з російських серіалів. То зараз його вже можна розглядати через призму "не втік" і "в мілітарі", але тоді, на той час, його образ пасував до двох головних суспільних запитів приблизно так само як сідло для корови.

Приклад 2.
Багато років Львівська соціологія показувала що львів'яни не люблять садового. І багато років садовий перемагає з рахунком 2:1 кожного суперника, незважаючи на те, що кожен з них намагався підлаштуватися під соціологію.
Що і було їх основною помилкою, бо соціологія казала "не хочемо садового, але хочемо такого як садовий".

Веду до того, що дуже часто соціологія, з точки зору логіки, особливо в складних речах, - це шизофренія, якщо шукати прямих і логічних звязків між предметом дослідження і впливом на щось.

Тобто, "відповідальність Зеленського за корупцію" жодним чином не значить що ця відповідальність переноситься на його рейтинги чи ще щось інше.

Зрештою, якби було так, то його рейтинг сьогодні мав би бути 10%. Але за відчуттями так не є, і за соціологією (будь-якою) теж. А не є так тому, що "відповідальність Зеленського" не має зв'язку з "покаранням Зеленського", наприклад. Запитайте тих, хто покладає відповідальність за корупцію чи вважають вони що Зеленського треба карати за це (поексперементуйте з мірами покарання) і отримаєте свою відповідь на запитання чи подорослішало суспільство, чи змінилось воно.

І ви напевне почуєте такі трешняки що яйця в кілограмах покажуться суперлогічними фактами.
В цьому і є головна проблема українського сьогодення.

"Ну і що що краде?", "Всі крадуть", "30 років крадуть", "а ваш Порошенко що не крав?", "Краде, але витрачає на війну" ітд.

Чи "Від нездачі перешийку нічого б не змінилось", "перешийок можна було б обійти", "Я не вважаю, що це взагалі проблема (на мінуточку: 3 здані області, смерті сотень тисяч людей)" ітд.

Проблема в тому, що вони (суспільство) дуже часто визнають проблеми, і знають хто винуватий, але це визнання не позначається ні на чому, в них нема далі ніяких логічних дій чи навіть якихось логічних дорослих висновків.

Ок, визнали, що Крим - це зрада, але разом з тим придумали собі 1000 відмазок щоб не зауважувати хто за нею стоїть, починаючи від "за все відповідальні тільки росіяни", закінчуючи "а доведіть?". Хоч у випадку тих же яєць, заперечують навіть документи. Оце вся суть отого "доведіть".

До чого веду? - до того, що ні. Нема жодних ознак жодного прозріння, тільки вимушене визнання очевидних фактів, за яким слідує ігнорування наслідків. Визнаючи загальний факт, і далі кидаються на амбразуру, до піни захищаючи того, кого нібито вважають винним.

В прозріння настане, звісно. Настане раптово, черговою хвилею розплати за сліпоту. Так буває, коли ігноруєш загрози і намагаєшся домовитися посрєдінє, чекаючи що агресор, який з кожним днем все більше і більше офігіває і порушує правила й домовленості, раптом виправиться.

Offline Фрипп

« Reply #1448 : Вересень 12, 2023, 10:46:14 »
Я тільки із останнім параграфом не згоден.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #1449 : Вересень 12, 2023, 11:13:18 »
На виборах 2019 року, за передвиборною соціологією, всі хотіли закінчити війну і побороти корупцію... і вибрали Зеленського)). Тобто, за тогочасною соціологією мали брати когось на кшталт Лінкольна, Бісмарка чи Де Голя, а вибрали клоуна з російських серіалів.
Це помилкова теза. Вибрали не клоуна зеленського, а Голобородька, простого хлопа який зміг нагнути систему, олігархів, запад... Вопшем "зробив їх"©
Якби Голобородька зіграв лисий похуй - вибрали би лисого похуя. 

Offline Eney

« Reply #1450 : Вересень 12, 2023, 11:36:26 »
Януковича саме так і обирали. А заплюваний Ющенко (насправді державник і добрий менеджер) набрав 5%.

Online Milena

« Reply #1451 : Вересень 12, 2023, 12:20:03 »
Вибрали не клоуна зеленського, а Голобородька, простого хлопа який зміг нагнути систему, олігархів, запад... Вопшем "зробив їх"©
Тоді нічого і не змінилося - оберуть того, хто грає президента, якому аплодує весь світ. :acute: 

Offline RedCat

« Reply #1452 : Вересень 12, 2023, 18:31:38 »
От Аркадия Бабченко.

"СБУ завело на меня дело. Точнее, кримінальне провадження. Уголовное производство. Ориентировка на меня висит в базе пограничников. Наказ - пересечению кордона не препятствовать. После пересечения - задержать и направить в Лукьяновское СИЗО для проведения досудебных следственных действий. По их результатам - ну, видимо, справа уже. 
На яких підставах порушено кримінальне провадження - я не знаю. Да мне и не интересно.
Собственно говоря, может быть только одно - хуесосил Бубочку.
Никаких других вариантов быть просто не может.
Я не резидент Украины, в стране не был уже четыре года, бизнеса нет, имущества нет.
Только мои посты.
Я знал, что это произойдет. Но, сука… До последнего не верил. Не хотел верить.
Ну, не арестуют же они меня, в самом деле!
Наивный Дедушка.
Меня предавали много раз. Друзья. Коллеги. Близкие. Страна. Газета, без которой себя не мыслил. Эта вообще предала меня три раза.
Тяжелее всего было, когда предают те, кого учил работе. Рассказывал на Майдане, как себя вести, чтобы не оказаться в реанимации.
Теперь вот очередной раз.
И было у отца две Родины. И обе его предали.
Ну, что сынку, помогли тебе твои ляхи.
Мне нечего ответить теперь на этот вопрос.
Я не знаю, почему я до сих пор а) живой и б) на свободе. Все эти полтора года я пытался найти законный путь пересечения границы. Через посольство, через визы, через личные связи. Законного пути для граждан России нет. Безвизовый режим отменен, выдача виз на время ведения боевых действий прекращена. Точка. Постоянный вид на жительство не помогает.
Посвiдка выдана на росспаспорт, паспорта больше нет - привет.
Но Украина, такая страна, где все можно решить.
Есть полузаконные - через личные договоренности. Кумовство наше все.
Такие договоренности были достигнуты моими друзьями.
Чтоб меня пропустили, закрыв глаза на отсутствие визы.
На основании гуманитарного груза.
Им пообещали, что проблем не будет.
Оказывается, на тот момент в базе уже была ориентировка на меня.
Я поехал. Правда. Два раза. Вот, жопой же чувствовал - нужна какая-то подтверждающая бумажка. Чтоб стопроцентная гарантия. От Кабмина. От Залужного. От черта рогатого. Но бумажка. Потому что договоренности-договоренностями, а потом - опа. И жопа. Но черт с ним. Решил ехать.
Я не знаю, что это. Везение, или жена у меня действительно мольфарка - но первый раз потекло масло, я успел доехать лишь до заправки, второй раз выбило гидромуфту. Там я успел проехать километров семьдесят.
Пойду этой колдунье ящик шампанского куплю.
А то сейчас бы уже в одной камере с Навальным сидел бы.
Что меня экстардировали быв Мордор - ни на секунду не сомневаюсь.
Гражданин россии? Ну, так и пиздуй.
Единтсвенное, может, на пленного обменяли бы.
Хоть какая-то польза от меня была бы.
Вы в курсе, что Рамзан Кадыров одноверменнео и Герой России и Герой Ичкерии?
Аркадий Бабченко теперь одноверменно уголовник и в России и в Украине.
Ну, спасибо, чо.
Ну, что ж. Оказаться в одном списке с Червинським, Марченко, Рифом, Порошенко - для меня честь.
Для меня это… Это крушение. Всех планов. Всех мыслей. Всех надежд. Все эти годы я свое будущее ассоциировал с Украиной. Сейчас, только семью устрою в безопасном месте - а дальше: все мысли, вся стратегия - все там. Как-нибудь заеду. Мне надо быть там. Там мое место.
Строить страну. Строить государственность.
Там мой дом в Геническе, в конце концов.
Который строил мой дед.
Теперь…
Я не знаю, что теперь. Зеленский у власти еще как минимум пять лет. Итого - десять.
Государственности нет. Это уже понятно. Соответсвенно, въезд мне закрыт.
Через десять лет не возвращаются. Никто. Никогда. Никуда.
Проект «Украина» в отношении меня закрыт.
Закрыл его не я.
Ну, хер знает. Поедем дальше по миру. Искать новый дом.
Я теперь стопроцентный космополит. Ни дома. Ни паспорта. Ни страны.
Историческая родина тоже кинет тебя, сынок.
И вот стоишь ты на кордоне с караваном на 120 тысяч долларов, слушаешь, как тебе рассказывают про ориентировку и Лукьяновку, и - думаешь, думаешь, думаешь…
Как Траволта ручками разводишь - бля...
И чо теперь?"

Offline Teagan

« Reply #1453 : Вересень 12, 2023, 23:54:33 »
Гудименко

«Можливо, я скажу не зовсім логічну річ для книжкового фестивалю, але я раджу зараз поменше читати. Так, читати менше книг і більше спілкуватися між собою. Тому що книгу, яку ви поставите на поличку, можна буде взяти звідти щомиті. А людина, якій ви не подзвонили, може вже ніколи не вийти на звʼязок.

Спілкування зараз важливіше за усе. Спілкування вирішить багато наших проблем, а його відсутність створить нові.

Давайте спілкуватися. Давайте спілкуватися частіше.»

Offline RedCat

« Reply #1454 : Вересень 15, 2023, 10:53:00 »

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
« Reply #1455 : Вересень 15, 2023, 15:43:46 »

Явно видно, що основна маса цих фондів створювалась вже після початку повномасштабки. Ото нашій асоціації і важко було перереєструватись, бо такий наплив був новеньких, що капець.  :kos:
"Кстати, ты заметил, что этот мир полон людей, которые совершенно уверены, что прекрасно понимают, что происходит с остальными?" Макс Фрай

Offline Фрипп

« Reply #1456 : Вересень 15, 2023, 15:57:07 »
Конкуренція це гарно. Я не про Нямині складнощі зараз.

Offline Eney

« Reply #1457 : Вересень 16, 2023, 21:25:44 »
Так і буде.
Цитувати (виділене)
Serhii Marchenko
Говорити українською важливо. Вибираючи мову сьогодні, ви обираєте, на чиєму боці будуть ваші діти завтра.
Складно сказати точно, коли, та приблизно через 20-30 років в Україні буде громадянська війна.
Ми переможемо російську імперію і загонимо московитів за поребрик. Але вони нікуди не дінуться і будуть виношувати плани реваншу.
Військовий реванш їм не світить. Після нашої перемоги армія росії втратить більше половини військової техніки і практично всі запаси боєприпасів, накопичених СССР.
Внаслідок загальної деградації, московія втратить спроможність виробляти зброю, співставну за характеристиками із сучасною зброєю НАТО. Вже сьогодні ми бачимо, як старі НАТОвські БМП, БТР, гармати, ППО попередніх поколінь, які передають нам, бо воно вже віджило, на голову вищі сучасної російської техніки. З часом прірва між інженерними спроможностями НАТО і московії тільки збільшиться. Другого шансу захопити Україну військовою силою у московії більше не буде ніколи.
Але у росії ще залишаться мільйони російськомовних українців. І московія буде качати їх на громадянську війну.
Безумовно, я переконаний, що переважна більшість російськомовних українців є щирими патріотами України. Від початку вторгнення вони воюють, донатять, працюють на перемогу так само, як україномовні.
Так само безумовно я переконаний, що якась частина російськомовних буде незадоволена українізацією і звуженням застосування російської мови, яке неминуче після звірств окупантів. Цій частині буде дуже некомфортно з панівного етносу перетворитися на меншину, яка змушена підлаштовуватися під українське суспільство.
Навряд чи держава Україна даватиме підстави для міжетнічного конфлікту. Та росія має величезний досвід провокування міжетнічних конфліктів. Для масових заворушень на етнічному грунті достатньо кількох відсотків пасіонаріїв. Далі всі забудуть з чого все починалося і хто перший почав. Буде поділ на своїх і чужих, ескалація, зіткнення, добровольці з росії і все, що ми вже проходили на Донбасі.
Цей міжетнічний конфлікт, який нас чекає, коли спогади про війну підзабудуться і знову почнуться розмови про велику руску культуру і братній народ, буде останнім шансом московії загарбати Україну.
В цьому конфлікті ми теж переможемо. Але ціна дуже сильно залежить від того, скільки людей буде на нашому боці, а скільком задурять голову "соотєчєстєннікі".
Переходьте на українську. Вибирайте свою сторону вже сьогодні. І у росії не буде жодного шансу посягнути на нашу свободу.

Offline jeckie

• Ірпінь, Донецьк
« Reply #1458 : Вересень 16, 2023, 21:38:39 »
Соромно читати таку дурню.  :facepalm:

Offline Фрипп

« Reply #1459 : Вересень 17, 2023, 00:34:49 »
Адвокат Гуміров

Останнім часом юридична наука спостерігає появу нових юридичних феноменів, які правознавці описують новими термінами.

Загально відомі деякі з таких термінів. Наприклад, "гібридна війна" (таку війну ми спостерігаємо зараз на наших теренах, оскільки офіційно вона не об'явлена агресором, і він стверджує, що це якась там спецоперація, проте, за всіма ознаками це війна) або "гібридна анексія" (таку анексію ми спостерігаємо із Кримом, Донбасом, деякими іншими територіями України).

Але є ще один юридичний феномен, який я описав би терміном "державний психологічний тероризм". Навіть започаткуємо аббревіатуру - ДПТ.

Зміст феномену полягає в тому, що особи, уповноважені державою на захист населення від певної загрози, використовують свої повноваження для насадження страху і паніки навколо значно перебільшеної загрози з метою досягнення певних нелегітимних цілей. Тобто, є всі ознаки тероризму (страх задля спонукання до певних дій чи рішень, які шкодять), проте, це подається державою як захист легітимних цілей.

Першим проявом ДПТ, який ми спостерігали - був так званий ковідний карантин. Всі пам'ятають, як Ляшко прямо, не приховуючи дійсних намірів, казав, що треба насадити в суспільстві страх і паніку. А мета цього насадження - це мільярдні витрати на те, що не потрібно. В той час, коли загроза була колосально роздута.

Новим проявом ДПТ є "тероризм повістками". Чоловіків цілої країни тероризували і залякували з метою спонукати до хабарів державним держимордам.

Зараз розгортається наступний прояв - тероризм українців, які перебувають за кордоном. Почався він з заяв Арахамії і Веніславського про те, що будуть силою повертати чоловіків призовного віку з-за кордону.

Цей маразм розповсюдили всі ЗМІ, навіть іноземним міністрам довелось спростовувати саму таку можливість. І я (адвокат) можу криком кричати, що таке примусове повернення неможливе, проте, мета Арахамії-Веніславського досягнута: тисячам чоловіків за кордоном посіяли страх і насадили ненависть до власної держави.

Мета зермаківських саботажників Арахамії і Веніславського для мене очевидна: вони роблять все, щоб ті, хто за кордоном, припинили допомогати ЗСУ, зненавидили українську державу і ніколи не повернулись додому. Вони, ці арахамії - вороги, які лише шкодять і саботують. Мабуть, саме таке завдання поставлено "господарями" перед агентом ФСБ, який кукловодить зараз владою (прізвище, сподіваюсь, всім зрозуміле).

Так от. В цій ДПТ сьогодні відкрився новий акт. До ДПТ підключився черговий зермак-саботажник депутат Денис Маслов. Він вніс законопроект 9451 з длинющою назвою, яка не має жодного значення, проте, містить слово "екстрадиція". Цю новину розповсюдили всі підконтрольні зермакам ЗМІ і пабліки в соцмережах - типу "в Раду внесено законопроект, який забезпечить екстрадицію в Україну військовозобов'язаних". Знов насаджується страх і ненависть, знов людей психологічним тероризмом спонукають до шкідливих рішень.

Але, нажаль, дуже мало хто відкриває першоджерела. А я от відкрив той законопроект 9451. І весь його зміст зводиться до того, що засуджених за кордоном українців, яких суди передають на відбування покарання в Україну, а також українців, яких передано в Україну в порядку екстрадиції, будуть тримати в СІЗО і тюрмах окремо від всіх інших.

І все. Немає там взагалі нічого цікавого. Нащо їх тримати окремо? Мабуть, Маслов знає. Я - ні. Нащо він подав цей законопроект саме зараз? Зрозуміло - державний психологічний тероризм.

Юристам післявоєнної України треба буде надати оцінку всім цим Ляшкам-Арахаміям-Веніславським-Масловим і у Кримінальному кодексі повинна буде з'явитись нова стаття "Державний психологічний тероризм", за яку я пропоную наказувати довічним ув'язненням.

Постскриптум. Чоловіки-українці, які зараз за кордоном, вам нічого не загрожує. Абсолютно. Спокійно працюйте, заробляйте валюту для своїх сімей та підтримуйте ЗСУ всіма силами і засобами. Україна це не зермаки, пам'ятайте це.

Offline Eney

« Reply #1460 : Вересень 17, 2023, 09:35:47 »
І буде це саме через таких, як ви.

Offline Фрипп

« Reply #1461 : Вересень 18, 2023, 22:33:07 »
Голобуцький

80-річний Едвард Люттвак (походить з єврейської родини Румунії, але дуже рано почав мігрувати світом) - відомий американський історик, економіст, фахівець з міжнародних відносин і військової стратегії, політичний консультант Держдепу і Міноборони США, старший радник вашингтонського Центру стратегічних і міжнародних досліджень - закликав відбирати паспорти України в тих українців призовного віку, що перебувають за кордоном і не повертаються, щоб воювати. А також публікувати прізвища та адреси ухилянтів в їхніх рідних містах.
--
"Я не маю на увазі відправлення мільярдів доларів до України. Я маю на увазі те, що в боротьбі за незалежність проти вторгнення українці призовного віку залишаються за кордоном зі їхніми українськими паспортами. Останнє слід скасувати з оприлюдненням імен в їхніх рідних містах та за останньою адресою".
--
Це, до речі, той Люттвак, котрий минулого року лобіював "незалежні референдуми в "ЛДНР" як єдиний варіант завершення війни". Тобто, просував тези Кремля. Цим він займався мінімум останні років шість. І утверджував, що "виграти мають обидві сторони" - в сенсі, і Україна, і Росія(?!). А також поширює побрехеньки (теж російські) про "масові вбивства українцями євреїв у Львові". І кричить, що застосування санкцій до російських олігархів - це більшовизм, фашизм, нацизм і "чистки Мао". І йому шалено муляють мирні сценки з життя наших міст між обстрілами.

Таке. Спишемо на вік. Бо якщо сприймати це серйозно, то Люттвак, виходить, бореться проти збереження хоч якогось демографічного потенціалу нашої країни після війни. І прагне зникнення України.

Мало того, що ми, ймовірно, назавжди позбулись мінімум чверті жінок з дітьми, що евакуювались до Європи (тих, що вже вирішили не повертатись). Так Люттвак хоче, щоб чисельність громадян України скоротилась ще й за рахунок чоловіків продуктивного віку, котрі зараз за кордоном.

Ми, звісно, маємо право обурюватись вибором ухилянтів. Ми можемо пред'являти їм претензії. Навіть штрафувати. Але демографія визначає цілком чіткі задачі: українців має бути якомога більше, зважаючи на пряме знищення десятків і сотень тисяч Росією і на масивну еміграцію. Тут не про моральні якості, а про елементарну чисельність. Про потенційних батьків. Про наступне покоління.

А єдиним реальним наслідком вимог Люттвака, якби хтось раптом надумав їх реалізовувати, було би просто скорочення чисельності громадян України.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #1462 : Вересень 18, 2023, 23:02:04 »
закликав відбирати паспорти України в тих українців призовного віку, що перебувають за кордоном
і видавати паспорти тих країн де вони зараз перебувають.
 :good:

Offline wounded_zmey

• Hero Member
« Reply #1463 : Вересень 19, 2023, 20:15:10 »
ні. громадянська війна в Україні якщо буде, то через тих, хто використовує оцю конструкцію "через таких як ви". і буде значно раніше, ніж через 30 років. Просто одного разу група тих, хто захищав країну на фронті, наїде на тих, хто захищав країну теж на фронті, але не на такому, бо що ти бачив під своїм Херсоном? і взагалі, я з 14 року служу, а я кадровий, а я перейшов на українську мову, а ти стій рівно, бо через таких як ти.

Offline Фрипп

« Reply #1464 : Вересень 19, 2023, 20:18:53 »
Як ти, Змію?

Offline wounded_zmey

• Hero Member
« Reply #1465 : Вересень 19, 2023, 20:25:06 »

Offline Eney

« Reply #1466 : Вересень 21, 2023, 09:07:40 »
Цитувати (виділене)
Олександр Пасховер
2 д.  ·
Усякий раз як лунає повітряна тривога, як зараз, я уявляю того дядьку, що тільки-но десь в Рязані, сів за баранку свого бомбавоза, щоб всліпу вбивати людей, яких ніколи не бачив, не знає і не може знати.
Як ти почуваєшся там в своєму гермошоломі, людоподібне чудовисько?
Потім твої діти стоятимуть на колінах і волатимуть: ми ж нічого не знали. Ми чисті наче янголи, в ці наклепи не вірили, і таємно на кухні співали: Ой у лузі Червона калина.
Ех.
Страшно помирати. Але ще страшніше померти негідником.
Любі друзі, співвітчизники, давайте жити вічно.

Offline Eney

« Reply #1467 : Вересень 21, 2023, 09:10:03 »
ні. громадянська війна в Україні якщо буде, то через тих, хто використовує оцю конструкцію "через таких як ви". і буде значно раніше, ніж через 30 років. Просто одного разу група тих, хто захищав країну на фронті, наїде на тих, хто захищав країну теж на фронті, але не на такому, бо що ти бачив під своїм Херсоном? і взагалі, я з 14 року служу, а я кадровий, а я перейшов на українську мову, а ти стій рівно, бо через таких як ти.
А потім прийде персічний росіянин і захистить русскій язьік. І від русскоязьічніх в першу чергу.
ЗИ: Мобілізація - не є українізацією. І все, що стосується тих, хто воює і прийде розбереться, не більш, не менш, звичайна маніпуляція. Рускоязьічні спеціально пішли на війну, щоб набратися сили, повернутися і дати чьосу усім україноязьічнім. А потім прийде осінь і ми усі розбіжимося по русифікованим містам.
« Останнє редагування: Вересень 21, 2023, 09:21:52 від Eney »

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #1468 : Вересень 21, 2023, 09:30:40 »
Рускоязьічні спеціально пішли на війну, щоб набратися сили, повернутися і дати чьосу усім україноязьічнім.
І як це різномовні українці прожили кілька століть разом і не побилися?
Мабуть, "правильних" українців поруч не було.
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Eney

« Reply #1469 : Вересень 21, 2023, 09:34:08 »
Рускоязьічні спеціально пішли на війну, щоб набратися сили, повернутися і дати чьосу усім україноязьічнім.
І як це різномовні українці прожили кілька століть разом і не побилися?
Мабуть, "правильних" українців поруч не було.
Вони були, тільки більшість по тюрмах і на висланні.  А ще україномовні жили у більшості в селах, де русскоязьічному було не дуже зручно, перетиналися у більшості на збиранні картоплі, буряка і тп. До речі, совєцький союз був вже зовсім поруч з витісненням української мови і з сільської місцевості. Думаю, не вистачило років 30-40 повної русифікації.

0 Користувачів і 6 Гостей дивляться цю тему.