Автор Тема: Нотатки про насущне

Offline Фрипп

Re: Нотатки про насущне
« Reply #1410 : Серпень 29, 2023, 14:35:13 »
А хіба про прекрасне життя в окупації вже було?

Offline Аля

• Стать: Жіноча
  • Київ. Місто мрій.
« Reply #1411 : Серпень 29, 2023, 14:45:45 »
4) «Тотальна корупція»:
● начебто держава не бореться з корупцією – «бюджет розкрадається, закупівлі не проводяться»;
● начебто відсутність покарань для корупціонерів.
Ну майже так і є.
5) «Прекрасне» життя на окупованих територіях:
● начебто високі зарплати, низькі ціни, забезпечення всім необхідним;
● «розвиток» інфраструктури, відбудова зруйнованого житла;
● «вільні» вибори в «єдиний день голосування» за законами рф;
ТОбто, людина живе в інформаційному вакуумі вже 10 років.
Злобная заинька

Offline Eney

• Стать: Чоловіча
« Reply #1412 : Серпень 29, 2023, 22:35:50 »
Цитувати (виділене)
Дуже простий спосіб зрозуміти відповідь на складне питання «Що там по військовим закупівлям?»….це подивитися коротке інтервʼю з Арсеном Жумаділовим, який став головою Агенції ресурсного забезпечення армії при МО України.

🫷Він сьогодні декілька разів наголосив, що #БоротьбаТриває і треба ще всю нормативку отримати для Агенції. Як мінімум постанову КМУ де буде регламентовано повноваження по закупівлям. Але тут багато людей йому у допомогу 😉

Offline Eney

« Reply #1413 : Серпень 30, 2023, 13:05:30 »
Стрім з Сержем Марко. Про дрони, реб і різне

Offline Фрипп

« Reply #1414 : Серпень 31, 2023, 00:41:49 »
Olga Len
38 minutes ago

За тиждень ми втратили 9 пілотів. Цих людей справді ніким не заміниш. Втрата цих воїнів збільшує небезпеку для життя всіх нас в буквальному сенсі. Але купа людей побивається щодо прав п'яного бидла з Дніпра. Навіть не хочеться жити з цим. Такі пріоритети у суспільстві - або клінічний ідіотизм, або підлість.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #1415 : Серпень 31, 2023, 00:52:53 »
Это напоминает как в тви кто-то оставляет комент: "Перепись долбоёбов!" - не понимая как его ответ выглядит со стороны.

Так и эта ольга, хотя тут ИМХО просто выгуливание белого дырявого польта.

Offline Eney

« Reply #1416 : Серпень 31, 2023, 15:05:59 »
Мусара нє люді.

Цитувати (виділене)
Yulia Bersymenko
2 год  ·
Вперше, я сказала, що звільнюся з поліції, коли "п'яне бидло", що мало не задушило своїм мерседесом цілу родину в оболонських дворах, кілька годин мене обзивало різними нелітературними термінами, погрожувало мені та моїй родині і кидалося до мене в бійку (це дуже короткий і лайтовий виклад ситуації).
Вперше, в мене опустилися руки, коли я зрозуміла, що народ, якому я служу чхати хотів на закон та тих, хто стоїть між добром та злом, тими, хто щодня ризикуючи власним життям, робить усе заради безпеки інших.
Вперше, мені стало страшно, коли я зрозуміла, що поліцейські не захищені державою та не мають прав (точніше мають на паперах, але  всі ми знаєм...) Коли зрозуміла, що мене можуть посадити за грати тільки за те, що я виконувала свій службовий обов'язок.
Саме тому, я більше не поліцейська.
Наше суспільство й уявити не може, через що кожного дня проходять поліцейські. Що вони вислуховують від п'яних та тверезих водіїв (це тільки один з прикладів), їхніх дружин, та просто пасажирів. Це ріки огидних слів, погроз та замахів на життя та здоров'я.
Не вірите? Спробуйте! Набір триває. У кожному місті України. Спробуйте, а тоді судіть Єгора та Настю з Дніпра. Я дуже рада, що вони живі, і сподіваюся на адекватний та справедливий суд.
Якщо бажаєте допомогти Насті та Єгору, ось потрібні посилання👇
🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/4wiEjdTjeg
💳Номер картки банки
5375 4112 0847 5199

Offline Teagan

« Reply #1417 : Серпень 31, 2023, 15:21:15 »
А потім ми дивуємся чого в поліції тільки якісь моральні потвори служать.

Не хотіла влазити в срач, але після перегляду відео дуже сподіваюсь що суд буде прихильний до поліцейських, а наглому бухому бидлу (і їх погано вихованим діточкам) буде наука.

Offline Eney

« Reply #1418 : Серпень 31, 2023, 15:24:27 »

Не хотіла влазити в срач, але після перегляду відео дуже сподіваюсь що суд буде прихильний до поліцейських, а наглому бухому бидлу (і їх погано вихованим діточкам) буде наука.
Моліція - це зріз суспільства.

Offline Eney

« Reply #1419 : Серпень 31, 2023, 15:24:42 »
Цитувати (виділене)
Магда

Х'юстон, в нас проблеми! Великі проблеми з можливо ще більш великими наслідками.

Європарламент злив в унітаз ідею Зеленського вивести з під відповідальності корупціонерів з його оточення. Мова йде про можливість перекидати справи з НАБУ до СБУ, а там вже під контролем ОП тихесенько її зливати. В ЕС вирішили не дуже церемонітись та кажуть, що це буде можливість атаки по опозиції.

Віце-голова делегації Європарламенту в Парламентському комітеті асоціації Україна-ЄС Віола фон Крамон також розкритикувала ідею Зеленського.

«Я стурбована останньою ініціативою президента Зеленського щодо боротьби з корупцією. Я розглядаю її як спробу позбавитись політичних опонентів. Вона не спрямована на посилення існуючих антикорупційних інституцій як НАБУ та САП, а на надання значних повноважень СБУ. Ми маємо уважно стежити за розвитком подій».

Доповідач з питань України Міхаель Геллер:
«Вважаю недоцільним перекладати відповідальність за боротьбу з корупцією з діючих інституцій, таких як НАБУ та САП, на СБУ шляхом перейменування корупції на державну зраду. З іншого боку, добре, що складність проблеми корупції під час війни визнається на рівні з державною зрадою, але долати цей виклик мають діючі вповноважені інституції. Маємо уникати враження, що метою такої ініціативи є надання владі можливості контролювати корупційні справи та визначати їх долю, особливо, коли йдеться про справи проти високопосадовців».

В ОП вирішили реагувати традиційно - мовчать. Вони вважають, що це їм допоможе. ))

Offline Фрипп

« Reply #1420 : Серпень 31, 2023, 15:35:51 »

Моліція - це зріз суспільства.

Як і суд

Вершки навіть, а не просто якийсь там зріз як попало.

Offline Teagan

« Reply #1421 : Серпень 31, 2023, 15:41:30 »
Оце цікаво, оті всі люди які палко захищають загиблого, вони асоціюють себе з тупим п'яним в жопу хамлом, який мало того що становив загрозу для інших водіїв, а ще й скандалив на рівному місці перед правоохоронцями? Та там очі хотілось з милом вимити після перегляду і комп розбити.
І оці нещасні діточки "папа давай - бей бабу", воно ж коли виросте і буде бити ногами своїх коханок, теж будуть співчувати, ну воно ж просто погано виховане. Воно ж в вакуумі мабуть жило, інтернету й інших людей не бачило.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #1422 : Серпень 31, 2023, 16:06:31 »
Так, середньостатичний представник мудрого наріда не вважає за погане проїхатись напідпитку.
Із цікавого - середньостатистичний поліціянт теж не вважає за погане проїхатись напідпитку, якщо це буде він.
 :pardon:

Offline Eney

« Reply #1423 : Серпень 31, 2023, 16:11:31 »
Так, середньостатичний представник мудрого наріда не вважає за погане проїхатись напідпитку.
Із цікавого - середньостатистичний поліціянт теж не вважає за погане проїхатись напідпитку, якщо це буде він.
 :pardon:
Висновок: Ніхто не вважає за погане проїхатись напідпитку.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #1424 : Серпень 31, 2023, 16:14:55 »
Висновок невірний. :pardon:

Offline Eney

« Reply #1425 : Серпень 31, 2023, 16:21:30 »
Висновок невірний. :pardon:
А ну да, крім мене.

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
« Reply #1426 : Серпень 31, 2023, 20:08:24 »
Оце цікаво, оті всі люди які палко захищають загиблого, вони асоціюють себе з тупим п'яним в жопу хамлом, який мало того що становив загрозу для інших водіїв, а ще й скандалив на рівному місці перед правоохоронцями? Та там очі хотілось з милом вимити після перегляду і комп розбити.
І оці нещасні діточки "папа давай - бей бабу", воно ж коли виросте і буде бити ногами своїх коханок, теж будуть співчувати, ну воно ж просто погано виховане. Воно ж в вакуумі мабуть жило, інтернету й інших людей не бачило.
Я вже в інтернетику читала, що "нам виклали спеціальну нарізку з відповідним підтекстом, а не те, що там було". І це пише наче притомна людина, скільки років знаю, нічого поганого не помічала. І ось таки вилізло!  :facepalm:
"Кстати, ты заметил, что этот мир полон людей, которые совершенно уверены, что прекрасно понимают, что происходит с остальными?" Макс Фрай

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #1427 : Вересень 01, 2023, 13:45:33 »
Буданов твердить, що розвідка знала все про наступ за чотири місяці до початку. ГШ ЗСУ запевняє, що всі мости були заміновані.
Тобто, не було лише команди на підрив від Верховного Головнокомандувача.  :kos:

Цитувати (виділене)
Очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов визнав, що в разі підриву переходу на Чонгарі російська армія не змогла би так швидко наступати на початку повномасштабного вторгнення з окупованого Криму.

Про це він сказав в інтерв’ю Крим.Реалії.

"Я можу вам сказати виключно суб’єктивну думку. Якщо б були підірвані переходи, і трошки інакше розвивалися в інші години, зрозуміло, російська армія не могла б з такою швидкістю рухатись. Це абсолютно, як то кажуть, аксіома. Якщо в тебе нема дороги, то ти маєш якось її прокладати, робити понтонні переправи, налагодити мости. Проводити повітряні операції і так далі", - сказав він.

При цьому Буданов зазначив, що такі розмови, на його думку, є умоглядними.

"Але це розмови, вибачте мені, з серії "якби бабушка щось там мала, чи була б вона дідушкою". Ну, це туди кудись", - каже очільник ГУР.

Він також наголосив, що розвідка за чотири місяці до початку повномасштабного вторгнення Росії мала дані про те, як саме розвиватиметься російський наступ.

"Ми тоді публічно показали за скільки? За чотири місяці до початку, як все буде відбуватися. Звідки, куди хто як піде. Навіть з номерами військових частин", - каже Буданов.

На питання журналістки про те, чи була використана ця інформація, він відповів так: "Я відповідаю за противника. Це моя робота згідно моїх повноважень. Я маю знати все про противника, орієнтуватися в ньому, знати його плани й задуми, що в нього відбувається. Знати, розуміти й проводити дії проти нього, і так далі. Наші сили - це не до мене".

Чонгар - півострів у північній частині затоки Сиваш-Азовського моря. Він з’єднаний з Кримськоми півостровом численними мостами та насипними дамбами.

У квітні 2022 року Генеральний штаб ЗСУ спростовував інформацію про незамінування мосту на Чонгарі. "Що стосується чуток щодо начебто "незамінування" Чонгару, повідомляємо. Міст було заміновано, але нам протистояли переважаючі у 15 разів сили противника", - йшлося у повідомленні.
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Фрипп

« Reply #1428 : Вересень 01, 2023, 14:01:57 »
Вже ж відповіли на ці запитання, їх підривали, але не спрацювало. Військовий давав же ж інтервью.

Offline Чиби

• Disce pati
« Reply #1429 : Вересень 01, 2023, 14:31:24 »
Військовий давав же ж інтервью.
З приводу таких питань має давати інтерв'ю не командир взводу, молодший сержант, який достеменно знає тільки про те, що відбувається навколо його підрозділу, а той, хто віддає такого роду накази.
Попіл Ярослава Журавля ще досі стучить у моє серце, тому особисто для мене "не було лише команди на підрив від Верховного Головнокомандувача" -- це поки що найбільш вірогідна версія. А "в нас усе було, як треба, ми он навіть у журналі про це розписувалися" -- це, вибаче, дитячий садочок і тупо прикриття власної дупки. Ну або не власної.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #1430 : Вересень 01, 2023, 16:19:34 »
Військовий давав же ж інтервью.
Для мене показовим був коментар: "Відправив почитати друзям-саперам. Вони сказали, що реготали всім взводом."
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #1431 : Вересень 01, 2023, 18:27:34 »
Тобто, не було лише команди на підрив від Верховного
Він шашлики маринував, не до того було.

Offline Eney

« Reply #1432 : Вересень 02, 2023, 08:37:56 »
Цитувати (виділене)
Ігор Полуектов

Як працюють російські спецоперації.
Український сегмент ФБ раптом починає обговорювати якусь дивну новину про те, що «46% детей в Запорожской области вьібрали украинский язьік преподавания».
Тут, звісно, про окуповані російською армією території України.
Багато з українців починають серйозно обговорювати цю «новину», хтось пишається, хтось сумує, спектр емоцій, як прийнято в українському середовищі, діаметрально протилежний й широкий.
Деякі навіть примудряються постити російські ТГ-помийки (до слова, весь ТГ-це російська помийка), чи скріни коментарів з інших соцмереж, де росіяни обурюються цьому факту.
І жоден не задумався про те, що цю інформацію поширили офіційно саме російські джерела, саме вони її розігнали й зробили це цілком свідомо.
І от так вже в очах деяких українців, а, головне, в очах цивілізованого світу раптом сформовано потрібний наратив про те, що нібито «на окупованих територіях існує вибір чого-небудь», нібито «на окупованих територіях ледь не демократія», нібито «в Україні російською розмовляють більше половини населення (умисно вибрані вигадані 54/46%)» і ще кілька потрібних рф наративів, які вони успішно використають згодом в ООН і у міжнародних судах на свій захист (захист військової агресії і права окупації).
Адже саме українці поширювали і обговорювали цю новину-фейк (з самого початку вигадану і умисно вкинуту у простір з цілком конкретною метою і чітким прорахунком реакції українців).
Так, дуже просто, так, примітивно. Але це працює.
А українці не можуть досі вивчити одне просте правило: росіяни ЗАВЖДИ брешуть.
І не менш важливе правило: споживати БУДЬ-ЯКИЙ російський чи російськомовний продукт - це свідомо обманюватись і шкодити собі та своїй країні.

Offline RedCat

« Reply #1433 : Вересень 02, 2023, 15:29:26 »
Цитувати (виділене)
Леся Литвинова
5 год  ·
Вчорашньому дню знань присвячується.
Була вчора по справах в одному з Київських військкоматів. В черзі переді мною - першокурсник, який приніс довідку з інституту, аби його не мобілізували.
Дуже переляканий, трохи підбуханий першокурсник. П'ятдесят сім рочків.
День Знань - він такий:)

Offline Eney

« Reply #1434 : Вересень 03, 2023, 11:28:20 »
Цитувати (виділене)
Вопрос на засыпку: какая концепция лежит в основе российской исторической политики? 

Только за год об этом вышло три англоязычные монографии (из заметных), статей же в прессе просто не счесть.
Авторы ломают голову: это советский взгляд на прошлое? Позднесталинский? Брежневский? Имперский, как при условном Александре III? Или – уже экзотика – околофашистский, под Ильина, о чем пишет Тимоти Снайдер?

Проблема в том, что ни одно из объяснений не в состоянии охватить собою все проявления исторической политики путинского режима. Прославлять одновременно Сталина, Александра III и Столыпина? Украину придумал Ленин, но Богдан Хмельницкий молодец потому, что воссоединился с Россией? Революция это катастрофа, но крестьянские восстания Гражданской – бандитизм? Православие + сталинизм? Гитлер спал и видел, как бы устроить "геноцид советского народа", но пакт Молотова-Риббентропа – триумф советской дипломатии?
Любое объяснение, подобно тришкиному кафтану,  натягивается на пару-тройку памятников, речей, фильмов и учебников, но все остальное в себя не вмещает – а потому кажется неубедительным.

У меня есть ответ.
Итак: историческая концепция в нынешней РФ – это "история начальства".
Главная идея очень проста: начальство всегда право, вне зависимости от того, какова его идеология и какую политику оно проводит.
Те, кто против начальства – враги, бунтовщики, пятая колонна, американские наймиты, фашисты и т.п.

Следите за руками. 
Пока большевики находятся в оппозиции к начальству – они безродные террористы и немецкие шпионы. Как только они сами становятся начальством – они молодцы, все правильно делают, и уже те, кто борется с ними, это предатели и пособники Антанты.
(Знаете, как я была удивлена, когда приехала в Краснодар, и не нашла на зданиях штаба и ставки ВСЮРа хоть таблички, хоть памятной доски? А нечего против начальства быть).

Николай II молодец, правильно влез в ПМВ, и политику проводил замечательную, но потом выпал из НАЧАЛЬСТВА, и молодцом быть перестал. Даже не очень-то и жалко, что расстреляли, метро Войковская никому не мешает.

Александр III – начальник, Сталин – начальник, Брежнев – начальник, Петр I начальник... складывается что-то, м?
Не важна идеология, тип режима, способ прихода к власти, внутренняя и внешняя политика – начальство право и интересно лишь потому, что оно ПРАВИТ.

Единственный повод для критики это если начальство  лишается власти или  ограничивает свои полномочия. Отсюда отсутствие энтузиазма по поводу Александра II (хотя казалось бы, с его внешней политикой каждый "имперец" обязан носиться по потолку от восторга), или Александра I (чел победил НАПОЛЕОНА, но нет, НЕ ТО). Хрущев вылетел из начальства, а предыдущее начальство разгромил в пух и прах, КАК МОЖНО. Ну и т.д., и т.п.

Конечно, в рамках такой концепции надо уметь быть гибким: колебаться вместе с линией партии, примирять непримиримое, прославлять новые идеи очередного начальства, клеймить тех, кто еще вчера сам был у руля.
В рамках такой концепции не нужна история (=здесь со значением "парадигма")   "советская", "имперская", или "либеральная" — нужна история послушная, крученая-перекрученная.

Что показательно, такой же гибкости и почтения перед начальством ждут и по поводу событий нынешних: не только либерахи неприятны, но и ястребы, и т.н. "патриоты" не нравятся, если они не готовы помалкивать, одобрять и подстраиваться.

Буквально: "мне нужны не умники, а верноподданные".

https://t.me/stalagnull/867

Offline Eney

« Reply #1435 : Вересень 03, 2023, 11:43:59 »
Цитувати (виділене)
Serg Marco
43 хв  ·
Літні/зимові куртки або зрада з міністерством оборони.
Я періодично випадаю з трендів та зрад фейсбука, але мене зацікавило розслідування по турецьким курткам. Особливо після того, як пішов хайп по яйцям за 17 грн за штуку, які потім вдруг стали яйцями по 17 грн. за 0,2 кг та 0.3 кг, але Ніколов так і не взяв на себе відповідальність за цю маніпуляцію. Скріни доречі я в пост додав.
Чіто ти імєєш протів Ніколова, запитаєте ви? Та нічого, крім того що він ще з своїм партнером ліпив розслідування з лайна та палок ще в часи "Волонтерського десанта", коли міністром був Полторак, і якість цих розслідувань я памʼятаю, як і те що я старався звязатись тоді і пояснити де вони неправі ( в нього був тоді напарник, такий підстаркуватий) але від мене ці два поважні пана морозились як і від інших.
Тому побачивши розслідування від метра, я вирішив розібратись в чому там справа.
Що я зміг зрозуміти по справі.
В 2022 році була нагальна потреба в зимовій формі. Українські виробники не встигали забеспечити таку кількість (що логічно, це ж треба було закупати влітку 2021 року, бо українським виробникам треба мінімум за півроку відторгуватись на тендерах, закупитись в Китаї матеріалами, потім Китай ще повинен їх зробити, потім привезти, потім розтаможити, ще один цікавий квест доречі, потім вже довезти до виробнитва, частково найняти підрядні організації, пошити, пройти прийомку, кароч це все не швидко, а в нас міністр тоді був Таран взагалі, це були часи коли міністр з головою ГШ майже рік не спілкувались).
Почалась повномасштабна  війна, дуже срочно була потрібна зимова форма.
Далі я буду цитувати Олександра Соколовського, голову "Текстіль-контакту". Наперед скажу - зради він в цій історії з турецькими куртками не побачив. Нижче на скріні ви мижете побачити коментар власника текстільного холдінгу МІК. Це мабуть одні з найкрупніших поставщиків військової форми в ЗСУ, вони розбираються у процедурах та цінах.
Але поїхали.
"Постачання КВНЗ на МОУ від моєї компанії (і ще від багатьох великих виробників, яких я знаю, хоч за всіх не скажу) йшли за ціною 2490 грн. (У т.ч. ПДВ!).
Спочатку (до стрибка курсу з 28 до 38 грн за $) це було 88$
А для тих, кому платили після 20 липня і до кінця року 2490 грн перетворилися на 65$. І все це із ПДВ. І індексацію ніхто нам не робив.
Закупівлі йшли за спрощеною процедурою «за терміновою потребою». Ціни інших постачальників та кількості у відкритому доступі зі зрозумілих причин МО не публікувало."
По вартості курток від відчизняних виробників плюс-мінус зрозуміло. Окремий крінж був в тому що від цих закупівль українські виробники пішли у мінус, але це вже зовсім інша зрада.
Йдемо по турецьким. Знову цитата:
"По турецьких куртках.
Порівнювати КВВЗ пошиті українськими постачальниками за затвердженими МОУ ТУ з тим, що через гостру нестачу безпосередньо закуповувалося торік у турків просто неможливо. Це абсолютно різні вироби. Турки постачали за узгодженими «зразками-еталонами» з мінімальним техописанням у кілька рядків (або сторінок, я не знаю).
Не лише за якістю, а й за цінами порівняння у будь-якому випадку буде некоректним. Адже до 86$ закупівлі турецької куртки треба додати спочатку 12% мита, а потім 20% ПДВ, які ніхто не скасовував. Тому виходить ще +35% до ціни виробу. Але при цьому всі ми розуміємо, що торік потужності українських швейників не вистачало (бо капець як довго затверджувалося бюджетне фінансування та фінальні потреби взимку в результаті озвучили в серпні-вересні), а постачальники турецьких/китайських курток скористалися цим і неслабо заробили."
Що можна з цього зрозуміти?
У 2022 року закупівлі зимових курток робились як у відчизняних виробників, так і докуповували турецькі куртки, бо відчизняні не могли забеспечити необхівдну кількість, а армію треба було в щось одягати. Закупівлі відбувались по спрощеній процедурі, що теж зрозуміло, треба було якнайшвидше.
Відчизняні зимові куртки закупались за 88 баксів.
Турецькі - за 86 баксів.
Закупівлі турецьких курток відбувались не по ТУ МО (там ТУ на 60 сторінках), а по "ерзац-еталонам" з мінімальним техописанням. Що зрозуміло, бо по ТУ знайти в світі куртку яка б відповідала 60-ти сторінкам ТУ взагалі неможливо. Навіть Карентія МІГ 4.0 не відповідає ТУ Українського МО. Тому були прописані загальні вимоги (температурний режим, вологозахисний шар, ще там щось, я хз, прошу вже третій день надати мені ТТХ цих турецьких курток для порівняння з українськими куртками), але в щось же одягати бійців потрібно. Тому в рамках забюджетованної вартості в МО були закуплені куртки в тих, хто був готовий дати необхідну кількість, по тій вартості, що згідно бюджету змогла дати турецька фірма.
Що з цього виходить? Та нічого, крім того що експертиза Шабуніна - то маніпуляція, по цьому ТУ куртки не закупали, він трясе як раз експертизою згідно ТУ Міноборони, а куртки куплялись не згідно цього ТУ, а по спрощеній процедурі згідно "ерзац-еталонам". Як би МО закупало тільки згідно ТУ, то півроку куртки треба б було почекати.
Далі буде моє припущення, але якщо брати інтелектуальний рівень розслідування, то вважаю що все доволі близько.
Юрій Ніколов отримує інформацію. що в турецьких інвойсах ці куртки проходили за 1/3 вартості. Я так розумію, що для того, щоб "оптимізувати налоги турецькій фірмі", була зроблена "прокладка", яка викупала ці куртки, а потім продавала в МО вже по реальній вартості. Напряму така махінація неможлива, тому зробили прокладку. Не знаю що отримувало за цю послугу МО, чи знижку по вартості курток, чи ще щось - ми не дізнаємось звісно, але схема була така.
Ніколов побачивши вартість за куртку в 28 баксів, а в закупівлі МО - 86 баксів, вирішив що ось вона, корупція. Куртки втричі дорожче закупили!
Але ж чому зимові куртки взагалі коштують в Турції 28 баксів, це ж дуже дешево - подумав Ніколов. Після чого подивився їх на фото. А там візуально доволі легкі куртки, ну тобто вони теплі, але не великий пуховік, якщо не розбиратись - то виглядає як демісізонна куртка.
Демісізонна - це якось не дуже грає на контрасті - подумав Ніколов. Літні! Хай будуть літні куртки! І ось тут приохуіли бійці дізнавшись що існують військові літні куртки. Літо - воно ж сама та пора щоб в куртках ходити. Літню куртку під бронік - саме те що треба.
Але геній розслідувача було не зупинити. Літні куртки замість зимніх, по вартості втричі дорожче!!!!
І понеслось.
Доречі те що куртка зимова - доволі легко можуть зрозуміти люди в темі, коли подивиться на ії подкладку. Вона зимова. А перешити подкладку важче, ніж бірку, як заявляють антикоррупціонери.
Давайте зробимо підсумок помилок/маніпуляцій в нападках на МО:
1) Яець по 17 грн не було.
2) Курток закуплених втричі дорожче не було.
3) Зимові куртки були і спочатку зимовими, літніх не було.
4) Розповіді про невідповідність турецьких курток ТУ Міноборони - маніпуляція, так як вони не закупались по ТУ Міноборони, а по спрощеній процедурі по "ерзац-еталонам".
Окремо що цікаво - "розслідувачі" зрозуміли що обісрались, але якимй же антикорупціонер визнає свою провину? Це не по грантоїдськи! Тому вперто стоять на свому.
І так, я запрошую Юрія Ніколова в коментарі, бажано з пруфами, тому що тут описана доволі поверхнева картина, а я хотів би де що уточнити.
Да ти захищаєшь Резнікова! - Скажете ви.
Ну, в данному випадку - ніт. Тому що наскільки я знаю, Резников ніколи не тримався за це крісло, а кандидатура його заміни - достойна, я про пана Арсена Джумаділова чув тільки гарне. Тобто якщо Резникова знімуть, то це не буде заміна Коболева на Вітренко, або Загароднюка на Тарана. Світ не впаде, МО теж. Джумаділов достойна людина і великий профі.
Але ось що мене зацікавило в пості Олександра Соколовського.
У будь-якому разі коментувати за цінами мені більше нема чого. Хіба що потрапила в ZN вкрай цікава інформація про одну з поставок військової форми (зимових курток і штанів) вже українською компанією, але за цінами більш ніж вдвічі вищими, ніж їх постачали виробники, які давно працювали на ринку і дорожчали репутацією. Які теж могли б скористатися ситуацією, коли наші хлопці мерзнуть і загнути ціни, але цього не зробили.
Натомість постаралося ТОВ «ЄДЮГЕТ». 65% якого належить колишньому міністру МОЗ Максиму Степанову та його дружині, які, як пише ZN, отримали минулого року 185 мільйонів за постачання форми (посилання на статтю у коментарях). Нікому з відомих мені швейників ні раніше, ні потім про цю компанію не чув. Але поставили та поставили.
Однак мені зі спортивного інтересу стало цікаво, чому. І ось у відкритих (!) джерелах знайшов посилання лише на один їхній торішній контракт. Виявилося, що вони постачали на Харківську військову адміністрацію на 83 млн. КВВЗ (куртка вітро-волога захистна) та ШВВЗ (штани вітро-волого захистні), тільки в контракті не вказано, що виріб повинен відповідати затвердженим МОУ техумовам, тож підозрюю, що там теж незрозуміла якість цих зимових курток та штанів. Зате з частковою передоплатою та за наступними цінами (на 2-му фото - скрін із контракту):
- КВНЗ 5284.00 грн. (без НДС)
- ШВВЗ 3216,00 грн. (без НДС)
Нагадую, що основні великі виробники (включаючи «Текстиль-Контакт») до кінця 2022 року постачали цю продукцію (причому відповідно до затверджених Міноборони ТУ) так:
- КВНЗ 2460,00 грн. (з ПДВ)
- ШВВЗ 1500,00 грн. (з ПДВ)
Нехилий навар у «ЄД'ЮГЕТ» виходить. При цьому подивився, що вони тоді ще й на єдиному 2% були. Вміють люди навіть під час війни нічого не боятися і не соромитися ...
І так, це зрада як по мені, і треба в цьому розібратись. Степанов - це взагалі мудло кончене, але заробити наддохіди і на вакцинах коли була пандемія, і на військовій формі (вартість вдвіча більша, ніж у інших) коли були найважчі часи - це прям еталонним упирем треба бути. І хто підписував цей контракт - реально треба розібратись.
Але до Юрія Ніколова це розслідування не має ніякого відношення. А чому? Як же метр "не побачив" вдвічі завищенної вартості від колишнько міністра, а зате побачив купу ахінеї з турецькими куртками?
Ну нічого, він зараз прийде в коментарі і пояснить з пруфами. І про яйця, і про те як зимові куртки літніми стали, і про вартість іх втричі дорожче. Але це не точно.
Який висновок? Та як зазвичай. Розслідувачі - некомпетентні маніпулятори, які багато років випускають маніпулятивні вброси, і не беруть за це відповідальнсть. Так було за часів Порошенка, так є і зараз. Чи є зрада в МО? Є, прямо можу сказати, плавали, знаємо. Це структура, куда люди на посади приходять заробляти, і не міняються там роками. Міністрів міняють, керівників відділів - а ключові особи досі на местах. І іх не так просто звільнити, особливо в військовий стан. Потрібна велика реформа МО, але це зробити непросто. Але МО треба бити не заказними маніпулятивними матеріалами, а реальним и розслідуваннями. Тому що "Міністр Яйце" - вже фейсбучний мем, а ось "Розслідувач Яйце в Літній Куртці" - ну не буде такого. Хто перший говняшку кинув - той і обмазав.
Але так не повинно бути. Особливо якщо ми кажемо за інституцію, яка є частину нашого опору, яка є частиною нашої обороноздатності.
https://www.facebook.com/serg.marco/posts/pfbid02aAqevS4s2RS5QCvT3BUYr6rxrAVn7KadskaeGQugaUGd2wWZgt3P48vPQBdwweQQl

Offline Фрипп

« Reply #1436 : Вересень 03, 2023, 22:50:15 »
зрада з міністерством оборони.
Я аж пішов почитати, що там пишуть, бо не дуже зрозуміло було без фоточок.

В цілому, все ясно, крім того, що із яйцями. Автор теж це не пояснює, навіть в коментаріях. Ну, тобто згідно його висновку, 17 грн то не за кілограм, і не за штуку. Можливо, то за 0,2 штуки, чи за 0,3.

Коли йому інші аргументи навели, про дебіторську заборгованність - він не відповів, злився. Я так зрозумів що людям ФБ потрібен щоб висловитися, неважливо на яку тему. Розумієшься ти в той темі, чи ні - пиши, ФБ все стерпе.

До розлісдувачів типу Ніконова, як і до антикорів типу Шабуніна, я давно відношуся без особливої довіри, нажаль військовий радник Д7 питання своїм дописом ще більше заплутав.

Offline Фрипп

« Reply #1437 : Вересень 03, 2023, 23:28:57 »
Кирилл Данильченко

Кстати, с удивлением понял, что в 9 лет воюющей стране, где фронт прошло сотни тысяч человек (представляющих как оно бывает), до сих пор люди требуют у полиции стрелять по конечностям, лупить тазером, давать нюхать газ.
Недавно говорил, что образование  у нас платное в Украине, но смотрю специальная олимпиада стартовала по второму кругу, после видео расстрела подозреваемой в США.

Ну, что сказать - зажмуриться за украденное вино, имея 3 детей на шее это почти как зажать 450 гривен штрафа, имея люксовую машину.
Причем не важно украла она его или нет -  копы  хотели осмотреть машину и произвести досмотр, мыслей они не читают. 

Почему открывая огонь полицейские всегда стреляют в центр масс, причин тому много.
Причем, не важно есть ли у преступника оружие - многие подготовленные борцухи и боксеры сами оружие, автомобиль оружие, поставленный удар на месяцы делает человека калекой из-за сломанной челюсти.
Есть одна история почему всегда в центр масс - самая яркая.

Обсосана она много раз, но раз за разом выбегают люди и требуют  стрелять в руки и ноги, чтобы остановить преступника. 
11 апреля 1986 года 8 агентов ФБР на 5 машинах догнали пару грабителей банков.

Бывший пекарь КМП США Мэттикс и бывший военный полицейский Платт держали настрел в 1500 патронов в неделю, готовили нападения на инкассаторские броневики, расстреливали свидетелей.
Все агенты ФБР были ветеранами, самый молодой работал в поле около 4 лет.

Во время контакта за 4.5 минуты сторонами было выпущено 147 пуль, большая часть со стороны стражей закона. 
Все участники, кроме одного агента были ранены, большинство несколько раз.
Имея численное превосходство в 4 человека против одного и многократное огневое превосходство 5 оперативников Бюро было ранено, 2 убито.

Причем, бывший морпех-грабитель был тяжело ранен в первые секунды контакта и не принимал участия в бою.
Получив смертельные  попадания  Платт вышел из машины дошел к позиции ФБР  и в упор расстрелял троих человек, которые пытались перезарядить свои револьверы.

К тому времен он получил 5 попаданий, включая пробитую через подмышку ключицу, перебитую руку и легочную артерию.

На вскрытии из брюшной полости откачают литр с копейками  крови и насчитают на теле 10 попаданий.
После всего этого Платт  за руль, завел машину и попытался уехать. Его ранили еще трижды, в том числе в позвоночник.  Картечью из дробовика и из револьвера магнум в упор.

И только после  этого грабитель вырубился, дожил до приезда скорой, которая спустя 10 минут поставила ему трубку, пыталась переливать кровь и только в больнице он скончался.

В результате расследования членам ФБР было запрещено пользоваться револьверами как основным оружием, даже со спидлодерами;  разработан новый калибр с большим останавливающим действием  10мм. FBI и стали жестче подходить к разработке операций -- штурмовые винтовки в каждой паре.

Это остались самые большие потери Бюро в истории за одну операцию.
Каждый раз когда кому-то захочется рассказать про стрельбу в ноги и газ нужно рисовать картину как человек-медведь  Платт идет обстреливаемый из двух револьверов к агентам, добивает их в голову, разворачивается, заводит машину.

И агент с перебитой рукой, перезаряжая дробовик между ногами, шпигует его картечью, подходит в упор и трижды разряжает табельный револьвер.

Не знаю о чем думали выжившие  оперативники, но я бы думал о том, что если бы пекарь-морпех не вышел из строя в первые секунды перестрелки, разовые потери ФБР за всю историю могли бы быть все 8 человек.

А теперь расскажите мне про специально подготовленных патрульных, что должны раскидывать спортсменов и попадать белке в яйцо.

Offline Eney

« Reply #1438 : Вересень 04, 2023, 08:35:02 »
Цитувати (виділене)
Serhii Marchenko разом з Сергієм Марченком.
17 хв  ·
Рєзніков був поганим міністром.
Основна функція міністра оборони - забезпечення армії. Міноборони не було готове до війни. Загальна мобілізація виявилася настільки неочікуваною для Рєзнікова, що на складах МО не було елементарного: одягу, взуття, броніків, шоломів, аптечок.
Пройшло півтора року після вторгнення, але ми досі купуємо для ЗСУ машини, дрони, тепловізори, приціли, засоби РЕБ. Досі контракти укладаються не з виробниками, а з дивними посередниками, якими володіють родичі депутатів правлячої партії. Тобто, МО продовжує факапити свою функцію забезпечення армії.
Страшно уявити, скільки волонтери переплатили за це все, купуючи малими партіями і конкуруючи один з одним, підвищуючи ціни.
МО, плануючи на роки вперед, могло б укладати великі контракти з виробниками напряму і економити мільярди доларів. Але ніт. Ми продовжуємо купувати дрони і машини поштучно, а на нашій війні наживається маса посередників. Українці, вишкрібаючи останні гроші, кормлять цілу мережу дрібних спекулянтів.
Найкраще, що вдавалося Рєзнікову на посту міністра - це робити красіві фоточки і давати інтервʼю.
Тому особисто я радий, що цього імітатора бурхливої діяльності нарешті турнули з МО разом з його хамовитим радником. До речі, цікаво, хто порадив Рєзнікову судитися з журналістами? Бо, схоже, це стало останньою краплею, яка переконала Зеленського звільнити міністра Краси і Піару.
А тим, хто переживав, що Рєзнікова не можна знімати, бо буде гірше, скажу, що гірше не стало. Умеров - гідна кандидатура. Апаратно він виглядає набагато сильнішим і має суттєву політичну вагу.
Переконаний, з новим міністром МО стане працювати краще: більш прогнозовано, більш відкрито для суспільства, більш професійно. Бажаю панові Умерову успіхів і докласти всіх зусиль, щоб звільнити рідну землю з окупації.

Offline Eney

« Reply #1439 : Вересень 04, 2023, 21:21:47 »
Цитувати (виділене)
Давайте прокоментую ще резонанс про геноцид і ООН

«На даний момент ми не маємо достатніх наявних доказів, які б відповідали юридичній кваліфікації, передбаченій Конвенцією про геноцид» – голова міжнародної комісії ООН з розслідування порушень в Україні Ерік Мьосе під час пресконференції в Києві.

«Ми чудово усвідомлюємо занепокоєння та закиди щодо цього злочину. Тому ми досліджуємо це крок за кроком <...> Ви пам’ятаєте, що це питання умислу, умислу злочинців. Має бути «потреба» знищити певну групу. І таке знищення, відповідно до Конвенції, має бути фізичним чи біологічним. Це ті жорсткі умови, які підтверджені судовою практикою», - додав Мьосе.

Голова комісії зазначив, що розслідування продовжуватимуться.

Зрада? ООН жалюгідні?

Так, ООН жалюгідні.
Зрада? Очікувана історія.

З визнанням геноциду і його класифікацією справа взагалі завжди була складною.

Голокост не всі визнали досі. Хоча масовість, організованість і намір прозорі і очевидні. І мають купу документальних підтверджень. Політика.

Голодомор визнають з великими складностями, в тому числі тому що до розпаду СРСР і в перші роки незалежності з документами і свідченнями все було непросто. Ну і політика.

Геноцид вірмен, греків і асирійців 1915 - це взагалі окрема тема. Геноцид вірмен не визнала і Україна (як і Вірменія Голодомор). Бо політика.

І ні, аргумент «Вірменія зараз партнер Росії» не працює. Більшість вбитих вірмен була мешканцями Анатолії, вони взагалі до сучасної Вірменії особливого відношення не мають. І факт геноциду доведений. Але Туреччина дуже болюче дивиться на власне минуле і перегорнути цю сторінку все ніяк не може.

Навіть у найсвіжіший з масштабних геноцидів - геноцид тутсі, який здійснювався дещо відвертіше і набагато кривавіше ніж усе що ми бачили за останні 40 років - розвинені країни втрутилися у момент, коли було знищено до 40% руандійської частини народності. А темпи знищення там були геть дикі. Більше мільйона людей вбили менше ніж за 3 місяці.

За весь час балканських війн 90-х з резонансних злочином геноциду визнали різанину у Сребрениці, де серби доведено вбили 8000 боснійських чоловіків віком від 12 до 77 років, а також облогу Сараєво, де загинуло ще 10 тисяч людей.

Але. При цьому під час суду над Радованом Караджичем і Млатко Радичем міжнародний кримінальний суд встановив, що достатніх доказів вважати що дії сербів у Боснії можна назвати геноцидом боснійців не надано. Те саме до дій хорватів проти сербів, боснійців проти сербів, албанців проти сербів і сербів проти всіх. Тобто окремі злочини геноциду були. А геноцид як загальна цілеспрямована політика визнаний не був.

Тому якщо ви думаєте що визнання дій Росії як геноциду українців - справа поста та вирішена, і це тільки ООН пручається - ні. Це буде довго, складно і докази будуть збирати багато років. Якщо не дисятиріч.

Вирок по Сребрениці і Сараєво чекали 18 років. А з геноциду вірмен минуло вже 108 років.

(https://t.me/yb_ua)

0 Користувачів і 4 Гостей дивляться цю тему.