Автор Тема: Нотатки про насущне

Offline Аля

• Стать: Жіноча
  • Київ. Місто мрій.
Re: Нотатки про насущне
« Reply #1230 : Червень 16, 2023, 16:03:06 »
Цікаво, а наша влада - вони хто? Росіяне, мутанти? Якось українцями їх важко назвати. Та й людьми взагалі.
Злобная заинька

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #1231 : Червень 16, 2023, 16:20:50 »
Так, я навіть не буду починати дивитись, дуже важко буде.
Ми це вже пережили, страшніше ніж тоді не буде. Більш гидко - так

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #1232 : Червень 16, 2023, 16:21:26 »
Цікаво, а наша влада - вони хто? Росіяне, мутанти? Якось українцями їх важко назвати. Та й людьми взагалі.
Не українці. Постсовок?

Offline Фрипп

« Reply #1233 : Червень 16, 2023, 16:53:29 »
Anton Senenko
49m  ·

Мій нині покійний тренер з плавання колись сказав, що він є “дитиною війни”. Я не зрозумів, що це за статус - дитина що, воювала? Якщо не воювала, то нащо цей окремий термін? Ветерани - то ясно. А з дітьми що? Ну, виріс у часи бойових дій, то що?

Пару тижнів тому мама однієї дівчинки розповіла, що під час нічних ракетних атак вони з чоловіком переносять малу у ванну кімнату. І під час останньої тривоги юна леді попросила, щоб у ванній, окрім мами, з ними лишився ночувати тато.
На резонне зауваження - нащо? тут мало місця… - дитина абсолютно серйозно відповіла, що якщо вона загине, то хоче, щоб і мама, і тато в цей момент були поруч.
Вчора ж пізно ввечері мама одного хлопчика розповіла, що під час повітряних тривог він дуже нервує.
Стрімголов несеться у ванну кімнату, ховається, а потім допитується у батьків, чи саме зараз йому не відірве ручку чи ніжку.

Я бачив цього хлопця так само близько, як Ви читаєте зараз цей текст.
Він розбирається в велоцирапторах, тиранозаврах, диплодоках та у влаштуванні Сонячної системи.
Подарував йому повітряного змія. Великого, яскравого, такого, якого у мене в дитинстві ніколи не було. Чомусь мені здається, що повітряний змій - це саме те, що треба в ці часи.

А знаєте, що у мене сховано під сонцезахисним щитком в машині? Двісті гривень. Їх мені дав на волонтерську діяльність Ян - малий син Лисенко Віталій. Просто підійшов, віддав на волонтерку. На мій онімілий погляд, Віталій, сьорбаючи гарячу каву, знизав плечима і сказав: це його гроші, він так вирішив.
А ось у мене в руці згорток з гривень. Я не знаю, скільки там, бо жодного разу їх так і не розкрутив. Так і тягаю з собою, як сувенір, але прийде час і вони підуть у вартість запчастин. Це манюня донька Настя Aleksandra  Voloschuk багато-багато місяців поспіль збирала собі на Лего. Вона мріє бути архітектором і там є якась серія з ЛегоФренз, де можна будувати будинки. Настя віддала кошти мамі, бо нащо їй Лего, якщо на міста падають ракети.

Це цитата, якщо що.
А волонтер Антон, прізвища якого я навіть не знаю, але знаю, що росіяни обстрілом кілька тижнів тому спалили йому та його команді під Часовим Яром їхній бус Форд Транзит, привіз нам з Мартин Брест 3300 гривень з мініярмарку, який організували юні спортсмени СШ номер два. Я ніколи не бачив в очі цих дітей, але заочно пообіцяв пригнати їм на оглядини якогось чергового відремонтованого корча. Щоб фотки на згадку лишилися.

Діти Victorija Tsymbal - Іванка, Стас та Анна - віддали всю серію своїх книжок про Джорджа (від неймовірних Стівена та Люсі Гокінгів, дуже рекомендую) на благодійний аукціон, а кошти у кількості 36 американських доларів - теж передали на купівлю автівок на ЗСУ.

А Ви ж ще не знаєте, що роблять діти таємної київської родини, що придбала пікап для 4 танкової бригади - Данило і Марічка… Я, мабуть, не маю права їх світити, але після їхніх листів реактивна батарея випалює російські позиції втричі лютіше. І надсилає дітям відео своєї роботи через мене. Я у них зв’язковий...

А діти родин, що придбали пікап на 65 бригаду - Рома, Діма, Кіра - і регулярно купують шини на решту наших машин?
Хай поки теж побуде в тіні.
В мене мільйон і одна історія про українських дітей, які зростають у цій війні, всотують її кожною клітинкою своїх малих організмів, проживають кожен день, очікуючи нічного ракетного удару, і всюди, де можуть і як це розуміють - сприяють перемозі.
Це ж вони, дуже часто соромлячись, але кричать незнайомим військовим у пікселі на вулиці  “Слава Україні!”

Для чого я це пишу.
Не для того, щоб нагадати, що росіяни - нелюди.
Не для того, щоб зафундаменталити думку, що про емпатію до росіян можуть говорити лишень нелякані пухнасті сонечки.
Прямо зараз на наших очах дитинство мільйонів українських малюків абсолютно беземпатично знищується до рівня енурезу в дитячому садочку, коли виховательки зі схвильованими обличчями поспіхом вдягають дітей, щоб перевести їх в укриття.
Це теж, трясця, реальна історія.

Я пишу це, щоб нагадати, що окрім росіян мене більше вражають наші вітчизняні гниди.
Проблема яких не в тому, що вони намагаються то придбати дорогезні тойоти собі під дупи, то овочерізки з барабанами в укриття, то якісь електромерседеси по 200 тисяч доларів за штуку, то займаються блюзнірством на темі придатності та доступності бомбосховищ.

А в тому, що рівень їхнього цинізму абсолютно неспівставний рівню заможності країни, в якій вони живуть, та рівню випробувань, які на цю країну випали.
Мене вражає, наскільки в них укорінена відсутність (вибачте за оксюморон) інстинкту самозбереження.
Мене вражає, наскільки ці люди не бачать, як зростає запит на справедливість.

І щиро думають, що якщо зараз всім ніколи, бо стоїть питання виживання, то і далі їм за це нічого не буде.
Я, як доросла людина, давно змирився з тим, що в нашій країні існують дві паралельні реальності. І друга з них знову зрівняла першу рівно в той момент, коли росіяни відійшли від Києва.
Але ж боротьба нинішніх “дітей війни” за свою країну, яку ми їм ще навіть не встигли передати, вражає.
І змушує все всередині мене - дуже інтелігентної людини - клекотати і казитися.
Мені відверто страшно усвідомлювати, як потвори випробовують міцність суспільних гальм від самосудів, бо ми ж типу ідемо в Європу, ми цивілізовані, верховенство права і оце усе.
Я не хочу цього, але навіть я відчуваю, як в мене закочуються очі та стискаються кулаки після чергового скандалу.
Я не знаю, кому я це пишу і чи мене почують, але схаменіться.
Всі все бачать і ніхто нічого не забуде.

Я ж просто хочу, щоб мій малий Марк жив в нормальній Україні.
Де не так важливо, чи дитина вірить в Святого Миколая, а де цінніше, щоб дитина вірила в існування хороших людей.
Майте тихий вечір.

Offline Eney

• Стать: Чоловіча
« Reply #1234 : Червень 16, 2023, 21:52:19 »
Цитувати (виділене)
Sergiy Taran

Африка – абсолютний рекордсмен за кількістю збройних конфліктів, громадянських воєн, державних переворотів та випадків геноциду. Але замість того, щоби зайнятися ними лідери ПАР, Єгипту, Сенегалу, Уганди, Замбії та Республіки Конго вирішили просувати миротворчу місію аби зупинити війну в Україні.
Президент Рамафоса спочатку прибуває у Київ, потім зустрічається з Путіним.
Говорити в деталях про африканський план миру особливо немає сенсу, оскільки загалом він повторює «мирні плани» інших дуже віддалених від зони конфлікту країн – розвести війська, закріпити лінію розмежування і зробити вигляд, що нічого не сталося. Важко уявити, щоби на це в Україні хтось погодився.
Інша проблема з усіма цими «мирними планами», - це те, що країни, які їх пропонують, не мають жодних інструментів, аби впливати на війну. Ці інструменти – це гроші, санкції та зброя. Якщо у авторів мирних пропозицій їх немає, - їхні слова - лише «добрі побажання», які можна вислухати хіба з вихованості.
Головний винуватець війни – Путін – взагалі добрих слів не розуміє. На нього діє лише сила – сила зброї і сила грошей. Якщо новоявлені миротворці не готові їх надати, їм краще відкрити офіс в ООН, де вони зможуть писати довгі заяви про «глибоку стурбованість».

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #1235 : Червень 16, 2023, 21:55:23 »
Цей запит "льохкім двіжєнієм рукі" втамовується умовним Чорновілом в смітнику чи черговим відосіком про доброго царя "вийди звідси, розбійнику"©.
Назагал, якщо в голові не тирса - надо брати "Рома, Діма, Кіра етк" та вивозити в країну (чи хоча б місто) яку не бомблять. Якщо в приорітеті здоров'я (і психічне також) цих дітей, чі навіть життя.

Offline Elsewhere

• Administrator
  • Київ, столиця Гобітону
« Reply #1236 : Червень 17, 2023, 11:59:13 »
Цей запит "льохкім двіжєнієм рукі" втамовується умовним Чорновілом в смітнику чи черговим відосіком про доброго царя "вийди звідси, розбійнику"©.
Назагал, якщо в голові не тирса - надо брати "Рома, Діма, Кіра етк" та вивозити в країну (чи хоча б місто) яку не бомблять. Якщо в приорітеті здоров'я (і психічне також) цих дітей, чі навіть життя.
Ну це легко сказати.
На практиці це значно складніше питання ніж здається.
Не всі, у кого є діти, хочуть покинути Україну.
палимо танки з ночі до ранку

Offline Фрипп

« Reply #1237 : Червень 18, 2023, 20:02:50 »
Nazar Matvienko
Ну тут є дві точки. Трєгубов і власне сама проблема теперішніх і головне майбутніх відносин між військовими і цивільними.

Трєгубова пропустимо.
Щодо взаємодії. Найперше ви не так як військові сприймаєте реальність. Друге так як раніше вже не буде. Третє, чи ви розумієте що ми УЖЕ вас перестали поважати. В цілому. Перестали. Четверте, ви розумієте що що уже є ми і ви. І що це вже само по собі проблема. П'яте, ви усвідомлюєте що війна закінчиться, і ми повернемося. І ВАМ, в першу чергу вам прийдеться шукати слова і головне дії щодо нас. Вернеться піхота, розвідка зв'язківці... І ви такі з своєю смішною поліцією, і СБУ... Шосте, є великий запит серед нас взяти самим своє. Цивільні виглядають з армії на криворуких інвалідів. Які кому хоч готові делегувати побудову майбутнього. Але повірте якщо ми будемо будувати майбутнє, ми будемо будувати СВОЄ майбутнє. Не ваше, і не наше. Бо більше нема нас. Є ми і є ви.

Загалом визвати до єдності зараз... То як просити дитину народитися назад. Ми уже є. Ми народились. І вам треба з цим якось починати жити. З тим що нам не треба ваша дитяча повага. Бо повага від рівного то одне а від сцикунів то друге. Без обід. Я розумію що не всі могли. Але, це нічого не міняє.

Останнім часом гортаючи ФБ, новини, я не відчуваю нічого окрім бридоти і огиди. Ми живемо в різних реальностях.
Особисто я хочу емігрувати. І хай мені 47 і вже може не той вік, проте я зможу. І головна причина, мені бридко з вами. Так є і хороші люди. Але я говорю про суспільство. В цілому лайно. Я вам більше нічого не винен. У вас щось просити.... Ідіть нахуй. І марно, і принизливо.

Щоб ви розуміли, у нас в принципі є консолідована позиція і вона полягає зараз в тому що ми одних підарасіа захищаєм від інших.

Я не знаю як буде далі. Але бажаю виїхати.
В підсумку, є , уже є, велика соціальна група, пов'язана між собою біллю, кров'ю, образою, минулим. Яка буде до вас в опозиції. Ця група мобільна, згуртована, вміє домовлятися, воювати. Це закрита група.

У вас проблеми. Але, можна не помічати. Можна спробувати за мир і єдність. Можна спробувати нас по тюрмам і псіхушкам. Можна все. Але у вас проблеми.

Звідси
https://www.facebook.com/serhii.marchenko.ua/posts/pfbid02Qt4cbvMTacfLx9dxECDdboXYdJWxjvHWRjoJFa8ETKt9xud1HC6ZCgfDBnC3Kr3Jl

Offline jeckie

• Ірпінь, Донецьк
« Reply #1238 : Червень 18, 2023, 20:25:50 »
у нас в принципі є консолідована позиція і вона полягає зараз в тому що ми одних підарасіа захищаєм від інших.
Це неправда.
А все інше нема чого обговорювати, людина вочевидь заїбалась та йому погано на душі. Це буває не тільки у війскових.

Offline Teagan

« Reply #1239 : Червень 18, 2023, 20:37:54 »
Ну ось воно й почалось. А ще "тільки" другий рік війни.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #1240 : Червень 18, 2023, 21:16:28 »
Ну ось воно й почалось. А ще "тільки" другий рік війни.

Слухай, я сьогодні спілкувалася з військовими. Й в них немає в думках нічого схожого на цей допис. Просто в них й сторінок на фб немає теж.
Тобто, я усвідомлюю, що в середовищі, яке складається з багатої кількості людей (й ця кількість має різні погляди як на життя взагалі, так й на суспільні питання), може бути презентован увесь спектр думок й відношення.
Тому я не дуже зрозуміла, що повинен був продемонструвати коментар якоїсь люди на сторінці в іншої людини. Що є й таке? Дивуюсь, що для когось це дивно чи є якимось відкриттям.
Як на мене, то «нотатки про насущне» це не усі підряд висловлювання когось небудь, десь небудь. Не в сенсі навіть форуму (тобто це не до цього), а взагалі, як фіксування явищ. Нас багато мільйонів, не усі висловлювання кожного з цих мільйонів тягнуть на «фіксування реальності в певний момент часу».
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline Teagan

« Reply #1241 : Червень 18, 2023, 21:28:58 »
Слухай, я сьогодні спілкувалася з військовими. Й в них немає в думках нічого схожого на цей допис. Просто в них й сторінок на фб немає теж.
Я сподіваюсь що таких, міцних духом, більше. В тому й справа, що нема статистики, і нема розуміння, наскільки вже вичерпані наші ресурси.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #1242 : Червень 19, 2023, 01:21:53 »
Яка буде до вас в опозиції.
Тобто військові будуть в опозиції до цивілов, але не до ригнов та зелені. Чудово.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #1243 : Червень 19, 2023, 08:20:12 »
людина вочевидь заїбалась та йому погано на душі.
У даному випадку людині вкрай потрібен психолог.
За межами України живуть такі ж самі цивільні люди, які ще менше розуміють проблеми воюючої країни. Ескапізм нічого йому не дасть.
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Mike123

« Reply #1244 : Червень 19, 2023, 08:26:11 »
Тобто військові будуть в опозиції до цивілов, але не до ригнов та зелені. Чудово.
Еее... Більшість військових - зелень. 73 відсотки. Тобі якось з тим прийдеться жити.

Offline Minime

• Австралия: au2ua
« Reply #1245 : Червень 19, 2023, 08:45:02 »
Про войну в Югославии 1990-ых.
Очень интересно.

Много, что пересекается с русней, но куда свободным, хоть и имперским сербам против вороватых имперских холопов россии.

Например:
Цитувати (виділене)
Уходить он (поздий Милошевич) не собирался, но мы понимали, что сейчас появился шанс что-то сделать. Мы начали мобилизовывать людей особенно в сельской местности.

Мы всегда говорили, что хотим стать частью Западного мира. Но люди в Сербии тогда так возненавидели Америку, Англию, Германию, что упоминать эти страны было нельзя. При этом Европейский союз ненависти не вызывал. Поэтому мы стали говорить о Евросоюзе. И люди поддержали этот лозунг».

Понравилось:
Цитувати (виділене)
Сколько раз я слушал от приезжающих из России: «Ну, хорошо, мы знаем, как вас тут американцы организовали свержение Милошевича и заплатили кому надо». Я говорю: «Давайте проверим вашу гипотезу. Я вам устрою встречу со своей сельской родней, которая в этом участвовала, но только при одном условии — ваша медицинская страховка должна покрыть установку новых зубов. Потому что я вам гарантирую, если вы им скажете, что их проплатил Госдеп, то последствия для ваших зубов будут очень плачевными».
"Не забыть бы нам всё, не простить бы и не потерять". В. Высоцкий

Offline RedCat

« Reply #1246 : Червень 19, 2023, 09:11:54 »
Тамара Горіха Зерня
МОВЧАТИ НЕ МОЖНА
Мрія ЗЕслуг - отримати у своє розпорядження країну, у якій не буде нас.
➡️Вони готові жити під росією, тим більше, там усе було домовлено і підготовлено. Були відкриті ворота, розміновані дороги, відведені або розформовані боєздатні частини, закриті небезпечні для росіян програми типу "Нептунів".
Я не сумніваюся, що існував іще невидимий нам пакет домовленостей, де йшлося про особисту безпеку і благополуччя певних осіб.
Хто зламав ці домовленості, хто все для них зіпсував? Група офіцерів Генштабу, кілька опозиційних політиків і величезний, надривний рух опору простих українців, які кинулися захищати свої будинки голими руками.
➡️Я досі вважаю, що перший переляк зеленої влади не був зумовлений нападом росіян. Вони знали про цей напад, знали усі деталі і готувалися до нього.
➡️Перший переляк спричинив саме цей несподіваний для них опір українців, на який вони не розраховували і який став для них такою ж несподіванкою, як і для прутіна.
➡️Тому перші місяці вони імпровізували і адаптувалися на ходу.
А зараз уже прийшли до тями і згадали, що саме робота з масами - їхня єдина сильна сторона, на якій вони і виїхали у президенти.
І це не тільки єдиний марафон. Це контрольована гра на емоціях мільйонів людей, це розхитування, стравлення між собою, вкидання суперечливих повідомлень для підвищення градусу ненависті, зневіри і розчарування всередині країни.
➡️З одночасним пограбуванням країни. Масштаби розкрадання сягають довоєнного великого крадівництва. Скрізь, де працюють призначенці Зеленського, відбувається неприкритий грабунок.
Ми не можемо стояти осторонь і спокійно дивитися, як зелені добивають нашу країну зсередини. Ми будемо говорити про це скрізь, де зможемо, будемо звертатися до світу, до американців, британців, до кого тільки зможемо. Це ніяке не розхитування човна.
‼️Це викидання з човна щурів, які прогризають дно на ходу. Якщо для цього треба трохи хитнути - я не проти. Бо який інший варіант, яка альтернатива?

Offline Фрипп

« Reply #1247 : Червень 19, 2023, 14:15:35 »
Нас багато мільйонів, не усі висловлювання кожного з цих мільйонів тягнуть на «фіксування реальності в певний момент часу».
Так, але я вирішив що цей - заслуговує на фіксацію.

Offline Lilьka

• Львів
« Reply #1248 : Червень 19, 2023, 18:29:59 »
Я сподіваюсь що таких, міцних духом, більше. В тому й справа, що нема статистики, і нема розуміння, наскільки вже вичерпані наші ресурси.
Не хотіла писати про похорон мого небожа Володі, бо не бачила сенсу. Так, ми зустрілись там з його побратимами, і слухали, що вони нам казали. По-перше, вони говорили про те, що ми (громадськісь), ніхуя їм не допомагаємо.  Ми просто тупо просираємо гроші, які їм потрібні просто зараз. Не 1000 грн, не 3000 грн. А не менше 300 000. На той час бійці з-під Бахмуту нас просто зневажали. Вони стримувались лише через те, що ми близькі родичі їхнього побратима.
Ми вичерпуємо свій ресурс, нажаль.

Offline Eney

« Reply #1249 : Червень 21, 2023, 15:42:44 »
Цитувати (виділене)
Serg Marco
2 год  ·
Повільний контрнаступ та F-16.
Субʼєктивне.
Перша відмінність контр-наступу який йде зараз, від того що було на Харькові/Лімані/Херсоні- це кількість оборонних фортифікацій РФ.
У 2022 році у російського командування ще був настрій типу "та мы еще в Киевскую область вернемся! Мы возьмем Одессу и Николаев! Мы будем наступать, какая оборона против хо@₽&в, вы чего?"
Але час змінив іх світоогляд. І вони проаналізували свої помилки.
Лінія оборони росіян має загальну глибину від 20 до 40 км. Це три лінії фортифікацій. Перша- сама слабка, бо вона була близько до лінії зіткнення, а під постійним вогнем багато не нафортифікуєш.
Друга- це вже серьозні фортифікаційні укрепи, вони в 10-15 км від першої лінії (цифри дуже условні, бо все залежить від району та рельєфу).
Остання лінія в 25-40 від першої лінії. Там росіянє будуть старатися дати найважливійший опір, якщо пірші лінії падуть.
Така оборонна система зразу відкидує для нападаючої сторони стратегію "швидких проривів". Бо прорвавши лінію оборони, через це "вікно" ти повинен швидко закинути штурмові резерви, які підуть по тилам знищуючі логістичні компоненти, резерви, та інше. Але при існуючій системі цей штурмовий резерв просто упреться в другу лінію, буде зупинений і розйобаний артою та авіацією, в той час поки наша арта та ППО будуть тільки підтягуватись до нової лінії зіткнення.
Саме тому нинішня тактика нашого ГШ- це максимально економне просування, яке повинно реалізовуватись системно, максимально широким фронтом, причому тиск повинен бути постійним на декількох ділянках, і основне завдання при цьому- знищення арти, ПРО, штабів та складів. Щоб коли мі підійдемо до третьої лінії- у ВС РФ був дефіцит і в снарядах, і в вогневих можливостях, і в ЗРК. При цьому треба розмотати якнайбільше техніки та особового складу, не давати ім організовано відстувати, а максимально знищувати вже на перших лініях оборони. Все це робиться достатньо обмеженим контингентом, бо наш ГШ розуміє що важливі бої ще попереду.
У відповідь ВС РФ пробує робити штурми на ділянках, де ми в обороні (Донецьк/Купянск), та підключає штурмову авіацію для зупинення просування української бронетехніки.
Виходить не дуже, контраатаки вони роблять дуже обмеженими резервами, бо економлять сили та засоби на майбутнє. По ітогу штурмові групи без резервів, які не мають можливості мати вогневу підтримку та точність ураження на рівні ЗСУ, просто отримують маршал.jpg.
Штурмова авіація РФ працює та не можу сказати що нічого не знищує. Питання в тому що вони це роблять у небі, в якому в них немає переваги. Тому за знищений танк чи БМП приходиться розраховуватись Ка-52. Непоганий розмін, і треба не дати їм навчитися використовувати авіацію ефективно. Але чим ближче ЗСУ буде підходити до Маріуполя/Мелітополя/Бердянська, тим ближче вони будуть до Крима.
А Крим- то вже велика військова база. Там багато аеродромів, ППО, там кораблі. Воювати з противником який може підняти у повітря пару ескадрилій та бити КАБами та ракетами по нашим військам в такому режимі, що ППО простотне буде встигати- це те, з чим ми зіштовхнемося на третій лінії опору.
Так а що ж там з F-16? Чому я іх згадав спочатку?
F-16 це дуже коштовний, але і дуже ефективний інструмент. Який буде мати максимальну ефективність в перший місяць війни. Є таке поняття, називається "вікно можливостей". Як з Хімарсами. Коли вони "неочікуванно" зʼявились, ВС РФ не було готово до появи такої зброї. Хоча неправильно, вони були до цього готові, але не мали часу щоб проаналізувати в реальних бойових діях та пропрацювати алгорітми протидії. Тому Хімарси продемонстрували найбільшу ефективність саме в перші місяці. Потім вже на них знайшли протидію, потім ми почали використовувати Хімарси з аналізом протидії, кароч вічна боротьба меча та щита, але ми зараз не про це.
Я звісно не Арестович та не Жданов, в мене немає космічного каналу зі Всесвітом, і каву Залужниму під час його розмов з Столпенбергом та Міллі я не приношу. Але дивлячись на ті події що були, моє субʼєктивнє враження зараз таке, що F-16 ми отримаємо тоді коли для них буде максимальне вікно можливостей. Тоді сучасні літаки, що мають дуже різноманітні підвіси для різних задач, як знищення ППО та крилатих ракет, крилаті авіабомби, і що дуже важливе- які можуть протидіяти сучасній авіації ВС РФ, бо як правило зіткнення винищувачів 4 покоління, та винищувачів 4 плюс, закінчується для перших не дуже успішно. За рахунок того що другі "бачуть" перших на набагато більших відстаннях. І можуть іх збивати з них.
Чому б не поставити F-16 на аеродроми зараз? І чому б не почати виконувати задачі вже сьогодні?
Ну поперше- поки ми дійдемо до третьої лінії ворог вже навчиться ім протидіяти, і цей козир буде реалізований не на повну можливість. По друге- аеродроми куди поставлять F-16 будуть постійно під вогнем. І ми можемо втратити дуже коштовні літаки ще до того як вони себе покажуть у вирішальному зіткненні. А їм ще Кримськи бази накривати, так що таким ресурсом треба розпоряджатися максимально ефективно.
Який висновок. Ну тільки такий що ми бачимо перший акт спланованої шахової партії, на яку поставлено забагато. Планування такої операції проти такого противника ще не було у світі, тому все залежить від системного підхіду знищення та аналізу реакції ворога, якому потрібно зараз реагувати на просування ЗСУ широким фронтом. Там де оборонна стратегія противника допуститься помилок- на ціх напрямках ми можемо більш активно розвивати успіх, але загальна ціль зараз не в цьому, а якраз в системному знищені особового складу, арти, ЗРК та авіації, не втрачаючи координації зі флангами, які повинні витримувати поставлений темп.
Так що чекаємо коли ЗСУ підійдуть до вирішального рубежу, і коли в небі запанують F-16. Тоді можна буде про щось казати конкретне.
А поки, робимо свою справу.
https://www.facebook.com/serg.marco/posts/pfbid0YGAkyJjTjsssMVF3qeiYsa3NGQjBPAKp4YyatStynPvXiE3XL4qm9mo1nvaXA97Zl

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #1250 : Червень 23, 2023, 12:52:11 »
Поезія срібного віку, не аби що. Якось раніше не бачила

Георгий Иванов
Россия счастие

Россия счастие. Россия свет.
А, может быть, России вовсе нет.
И над Невой закат не догорал,
И Пушкин на снегу не умирал,

И нет ни Петербурга, ни Кремля —
Одни снега, снега, поля, поля…
Снега, снега, снега… А ночь долга,
И не растают никогда снега.

Снега, Снега, снега… А ночь темна,
И никогда не кончится она.
Россия тишина. Россия прах.
А, может быть, Россия — только страх.

Веревка, пуля, ледяная тьма
И музыка, сводящая с ума.
Веревка, пуля, каторжный рассвет
Над тем, чему названья в мире нет.

Offline Фрипп

« Reply #1251 : Червень 23, 2023, 13:02:27 »
Россия тишина. Россия прах.
:good:

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #1252 : Червень 25, 2023, 09:30:24 »
Taras Chornovil
Я не буду перепощувати відосік цього обкуреного кретина, щоб не псувати друзям апетит перед вечерею. Та й самі вже бачили. Ну це ж дійсно абсолютний неадекват. Воно тупе, навіть дебільне, але це може бути відкриттям хіба для тих, хто за нього голосував. Воно цілковито не розуміє й не хоче бачити проблем країни - не знаю, кого ще можна цим здивувати. Але що його вже зовсім не контролюють?Для будь-якого оточення вихід в онлайн відосика з першою задницею країни під повним кайфом - це персональна катастрофа й наближення неминучого кінця.
 І тому знайшли б, якби хотіли, спосіб зупинити. Був же Кучма, який напивався до свинячого визгу. І його супроводжував лікар токсиколог, який встигав швидко провести детоксикацію клієнту. А охорона знала обставини й ситуації за яких ліцо в отключкє треба було швидко вивести з заходу та віддати в руки лікарю. Були випадки, коли врятувати ситуацію не вдавалося (як при зустрічі з українською громадою на Тюменщині), тоді старалися провести зачистку відеоматеріалів (смартфонів ще не винайшли, тому об'єктів для обшуку та вилучення було небагато). З Януковичем було також складно, але в іншому. Він перед виступами не пив, але й натверезо плів казна що. То його старалися обмежувати у виступах, перед непрофільтрованою аудиторією й так само стежили, щоб вузьке коло допущених журналістів не винесли компрометуючі записи. Ляпи на телеканалах і міжнародних заходах мусили терпіти, як неминуче зло.
А це ВОНО навіть не говорило, а блеяло. Професійний нарколог лише за зовнішнім виглядом і мовою міг би розписати убивчий рецепт цієї пекельної суміші наркоти, яку спожила істота. Але ж ця істота настільки дристлива, що від неї охорона ні на крок не відходить. І Єрмак, Трофімов, Шефір, Мендель, інша шушара так само ні на секунду без контролю не залишають, щоб хтось до нього не попав несанкціоновано та не вклав у звивини чого не слід. І воно при цьому вільно записує цей плід наркотичного дурману. І виставляє його в онлайн. І ніхто не блокує запис, не знищує копії на різних ресурсах. Так, щось десь би прорвалося, збереглося, поширилося, але оголосили б, що це пранкер, підставний текст-дубляж, ще щось збрехали б. І змогли б збити хвилю. Якби це не пішло й не зберігалося з посиланням на ресурс самого Зеленського, якби першими не підхопили інформацію на "Ге+Ге" Коломойського...
Тобто - санкціонували. Для чого? Щоб показати Зєлєпушку таким собі рубаха-парнєм? Вони подібне вже робили. Але там був мікс його реальної тупості й нарваності з одного боку й добре пропрацьованого сценарію з другого. І жодних наркотиків. Бо для тупого виборця полюбити тупого, але "рєшітєльного" зепрєдєнта - це одне, а сприймати обкурений овоч - зовсім інше.  Тому дозволю собі крихітку конспірології. Так, конспірологічні теорії можуть видаватися надуманими, але коли маємо справу з кремлівськими спецслужбами та дипломатією, це цілком доречно.
Згадайте, чи були такі санкціоновані викиди при Богдані? Ні. Наркотичне бурмотіння реально було до виборів, але після них проривалася хіба звична тупість. Богдан уявляв себе віце-президентом при презіку-слабачку. Йому він був потрібен впливовим і довговічним. Він тримав Зєлю під контролем і відстежував усе, що проривалося від нього назовні. Виглядало це зовсім не пристойно, але аж таких зашкварів не траплялося. А потім Богдан десь перегнув і його з'їла "стая товаріщєй". Прийшов Єрмак. А Єрмак - це вам не просто бізнес і мафія, як Богдан. Це агентура, кремлівські впливи, кореляція всіх дій з Дмітрієм Козаком тощо. І майбутнє Зеленського ні йому, ні РФії особливо не потрібне. Їм потрібно демонтувати країну, остаточно десакралізувати ставлення народу до будь-яких владних інститутів. А ще треба повністю знищити залишки міжнародної підтримки Україні. І кожен подібний зашквар додає монеток у всі ці три копилки.
Моя основна спеціальність - міжнародні відносини. І можу вас запевнити, що на цій ниві попрацювали особливо плідно. Явний злив з офісу після приходу Єрмака записів розмов Порошенка з Байденом (я писав уже, яке це дике порушення протокольних вимог) - це смерть стосункам у випадку перемоги Байдена (він злопам'ятний і мстивий), але й для Трампа це настільки токсично, що й його Держдеп дав Зеленському за це публічно по морді. А непідтримка вірного союзника України Канади в Радбезі ООН? Там усі на вухах стоять від такої страшної невдячності. А тепер за старою мокшанською традицією все це треба полірнути, скажімо, стаканом "Русского лєса" або Тройного одеколон, тобто роликом обкереного чи обколеного "в дим" Зеленського та ще й у відкритій мережі!
 Ви знаєте, як спецслужби й дипмісії відстежують усі подібні зальоти? А я знаю. Бо мені, коли виконував обов'язки керівника комітету в закордонних справах (та й поза тим менш офіційно), надавали інформацію ДСК, а іноді навіть і з грифом секретності. Там було багато матеріалів про висловлювання, поведінку, загальний стан іноземних лідерів. Нам ці матеріали надходили лише для інформування й пересторог при міжпарламентських контактах. Але коли я сам очолював делегацію, то міг ознайомитися з цілими теками різного самокомпромату керівників країн, до яких їхав. І це наша напів зруйнована на той час розвідка й аморфна дипслужба. І це "п'ятому колесу у возі", як нашу Раду сприймали в тих структурах. Просто уявіть, які донесення про президента-наркомана лягли на стіл кожному з лідерів країн-партнерів. А де свої не встигли, повірте, росіяни допоможуть.
Хоча найстрашніше навіть не це, а те, що понад половину тих, хто все це "зробили разом" і досі від усього цього тупо "балдіють і тащаться". Курва! Ніколи не думав, що буду соромитися того, громадянином якої держави та частиною якого народу я є...

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #1253 : Червень 25, 2023, 12:51:46 »
Шефір, Мендель
Це коли написано?
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline May Day

• Hero Member
  • USA - Україна
« Reply #1254 : Червень 25, 2023, 13:08:26 »
The best is yet to come.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #1255 : Червень 25, 2023, 14:31:45 »
До речі, а де зараз Богдан? Щось чутно? Останнього разу я про нього чула й бачила, коли він давав інтревʼю гордонові. Але ж то було ще до великої війни.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #1256 : Червень 25, 2023, 14:51:28 »
До речі, а де зараз Богдан? Щось чутно? Останнього разу я про нього чула й бачила, коли він давав інтревʼю гордонові. Але ж то було ще до великої війни.
" О, сколько их упало в эту бездну" (с)

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #1257 : Червень 25, 2023, 15:02:18 »
" О, сколько их упало в эту бездну" (с)

Я зараз зайшла на його сторінку у фб - спочатку був у ТРО, зараз, начебто, волонтерить, возить усякі ніштяки військовим на фронт.
Ще знайшла його інтервью УП на самому початку - 11 березня 2022. Слухати, як зазвичай, важко, дуже він непрямий (не знала, що косноязычный так перекладається на нашу мову).
Коли ти йшов з Зеленським на вибори, він правда думав, що зможе домовитися з Путіним? - Так, він правда так думав.
Тобто, Зеленський таки дурачок.
« Останнє редагування: Червень 25, 2023, 15:20:04 від Ксеня »

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #1258 : Червень 25, 2023, 16:14:15 »
Цитувати (виділене)
Serg Marco
6 мин.  ·
Розмінування Чонгару або як же ви блд дістали.
Коли почалася ця зрада з розмінуванням Чонгару, в мене прям флешбекі почались. Любить наш нарід зраду. І як "випустили" гіркінців з Донецька без опору  ̶р̶о̶з̶ї̶б̶а̶в̶ш̶и̶ ̶п̶о̶л̶о̶в̶и̶н̶у̶ ̶у̶г̶р̶у̶п̶о̶в̶а̶н̶н̶я̶ ̶н̶а̶ ̶5̶ ̶б̶л̶о̶к̶п̶о̶с̶т̶і̶,̶ ̶а̶ ̶б̶і̶л̶ь̶ш̶і̶с̶т̶ь̶ ̶с̶и̶л̶ ̶я̶к̶і̶ ̶в̶ ̶т̶о̶й̶ ̶д̶е̶н̶ь̶ ̶з̶а̶й̶ш̶л̶и̶ ̶в̶ ̶Д̶о̶н̶е̶ц̶ь̶к̶ ̶в̶о̶н̶и̶ ̶в̶з̶а̶г̶а̶л̶і̶ ̶з̶а̶х̶о̶д̶и̶л̶и̶ ̶н̶е̶ ̶з̶ ̶С̶л̶а̶в̶ʼ̶я̶н̶с̶ь̶к̶а̶,̶ ̶а̶л̶е̶ ̶к̶о̶г̶о̶ ̶ц̶е̶ ̶ї̶б̶е̶.̶
Чи як Муженко дав наказ Хомчаку злити добровольців в казані, зараз Бутусов опублікує той наказ, де іх в Іловайськ відправили, треба трошки почекати, навіть після того як Хомчак став НГШ чомусь цей наказ так і не зʼявився. Буває.
І так, читав ті версії, що прилетіла Верещук з Єрмаком та розмінували Чонгар в два рила щоб пустити шатли. Про те що мінування було тільки на окремих спорудах та танконебезпечних секторах, які крім мінування ще були прикриті фортифікаціями, протитанковими засобами, а сектора перед мінними шлагбаумами повинні бути прикрити артою- ну про ці дрібнички чомусь забули. Ми в фейсбуках не для того емоційні пости пишемо, щоб в ешелонованій обороні розбиратися, ми тут для того щоб предʼяви кидати та зебілами лаяти. Бо ми патріоти.
Але люди які ближчі до реального світу, ніж до фейсбучного манямірка, знають що ніяка Верещук чи Єрмак не могли розмінувати Чонгар.
Це могли зробити тільки інженерно саперні підрозділи, які є штатними в бригадах/батальонах, які на той час відповідали за цей напрямок.
Так ось.
Півтора роки бігає по фейсбукам питання "хто розмінував Чонгар"?
Мене від нього бомбить так як логічна відповідь, яка взагалі тут можлива, вона одна: - ЗСУ.
Тільки ЗСУ за наказом вищого керівництва могли виконати розмінування Чонгару.
І так, нагадую, що всій тій групі що заходила з Криму, протидіяли 137 батальон морської піхоти та 59 бригада (в неповному складі). Ну і підрозділи арти, ППО, і ще там когось небагато.
Залишилось дізнатись- хто з ЗСУ це зробив. 137 батальон морпіхів? Чи 59 бригада?
Я з 59 бригади і не чув щоб такий наказ давали.
137 батальон- ну там якби старались виконати наказ, там хлопець життя віддав щоб підірвати міст. Але ж хто дав наказ? Невже немає ніякої інформації на цю тему?
Та ні, є. Причому ми цю інфо ще з Олексій Петров оговорювали ще рік тому.
Ось є інтервью з генералом Наєвим, який прямо розповідає що він був одним з командирів які відповідали за той напрямок. Що на лютий 2022 року мінування в цьому секторі було не зменьшено, а навпаки, збільшено. Що 23.02.2022 року о 22.00 підрозділу якій відповідав за підрив був віддан наказ, який вони змогли виконати частково.
Цьому випуску вісім місяців. Вісім місяців хайпоєди-зрадойоби уникають цього інтервью та доводів які там викладені. Ніяких фактів що підтверджують чи спростовують це інтервʼю. Його просто немає для тих бігає до військових, сука, ці імбецили сидячи на діванах бігають по сторінках військових та питають хто злив Чонгар. Ну пздц.
Я людина військова, командування обговорювати не можу. Але ж ви цивільні.
То ви там вирішіть, чи Наєва треба за брехню вішати, чи він правий, а також доречі виясніть чого Мелітопільській гарнизон сʼєбнув відкривши шлях на Маріуполь, бо бачу це питання теж неначасі.
Ссиль на інтервью Наєва викладу в першому каменті, цікава вам частина- у кінці. Десь з 24  хвилини починайте дивитись.
Цей пост я пишу для тих хто мене вже заїбав приходячи під пости з іншою тематикою, вкидуючи питання про Чонгар. Тому зай там Чорновол, чи хто там у вас ає авторитет по військовим питанням, вийде та внесе генерала Наєва в зелібоби, та вже відєбіться від мене.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #1259 : Червень 25, 2023, 16:33:42 »
Розмінування Чонгару весь 2021 рік подавалось як ніїбацца перемога єрмака та верещучкі. По всім каломойськім змі. От дивно і чого тепер люди питають?

0 Користувачів і 9 Гостей дивляться цю тему.