Автор Тема: Українська політика. Війна. 24 лютого - 19 квітня

Offline Leo_need

• Стать: Чоловіча
  • Україна, м.Київ
хотя бы методом "круг под мышку  и  за борт!
По идее у них спасжилеты. Но в воде такой температуры долго не поплаваешь.

Offline Sasha_girl

• Стать: Жіноча
  • Украина, Киев
Поверне в Росію. Нам не видасть, а що їм ще з ними робити?
Получить с Хуйла какие-нибудь преференции.

А при чем здесь это? В данном случае - спасенные при кораблекрушении.
Да уж, кораблекрушение. Разыгравшаяся стихия, несчастный случай. С любым кораблем такое может быть. (*сарказм*)
Борітеся — поборете! Вам бог помагає!

Offline Oak

• Hero Member
"круг под мышку  и  за борт!".

В тепле спокійне квітневе Чорне море

Offline Roman_V_M

• THERE IS NO JUSTICE. THERE IS JUST ME.
    • Roman's Blog
По правде говоря, если хронология верна - то тонул он почти три часа. Вполне достаточно времени на эвакуацию - хотя бы методом "круг под мышку  и  за борт!".
Температура воды как бы не располагает к такой эвакуации.

Offline Nerag

Температура воды как бы не располагает к такой эвакуации.
Высадка десантников в февральское море под Одессой/николаевский лиман - тоже не очень, но может это какая-то фишка орков, без которой они не могут.  :yahoo:

Offline Sasha_girl

• Украина, Киев
Высадка десантников в февральское море под Одессой/николаевский лиман - тоже не очень, но может это какая-то фишка орков, без которой они не могут.
Им не стать привыкать. Пусть мороз твой трещит. Их русская кровь на морозе горит. (почти (с))

Offline Дід Вова

• Гарний, розумний, скромний - це я
Треба на офіційному рівні започаткувати відзначати 13 квітня як День Нептуна  :i_am_so_happy:

Offline Sasha_girl

• Украина, Киев
складно уявити скільки вони прикурили від цієї "модернізації"
Не, ну Кузю они вообще угробили. При модернизации.

Offline fakir

ну може він і канцлеру збрехав, я не їбу як у них там заведено  :unknown:
Він може і не збрехав. Просто перекрутив так, буцімто його послали. А насправді Україна ввічливо і дипломатично пояснила, шо стільким важливим гостям одночасно не зможе гарантувати безпеку і запросила його окремо. Коротше. Поки не побачу офіційної відмови української влади, я Штанмайєру не повірю :).
схоже що сам придумав, сам образився
Цитувати (виділене)
Президент Владимир Зеленский сказал, что ни он, ни его офис не получали официального обращения от президента Германии Франка-Вальтера Штайнмайера о его желании посетить Украину. Об этом Зеленский сказал на совместной с президентами Литвы, Латвии, Эстонии и Польши пресс-конференции в Киеве, где они находятся с визитом.

"Я как президент, наш офис официально не получали обращения президента Германии и Офиса президента Германии относительно визита в Украину. У нас страна свободная, и мы готовы быть транзитной страной сугубо если это вопрос экономический, а не политический", – сказал Зеленский, отвечая на вопрос, почему в Киеве не приехал президент Германии.https://news.liga.net/politics/news/zelenskiy-o-tom-pochemu-v-kiev-ne-priehal-shtaynmayer-my-hotim-byt-sredi-realnyh-druzey
  :pardon:

Offline Smoke

схоже що сам придумав, сам образився
Он был у Дуды, тот вроде предложил поехать с ними в Киев. А Киев не оценил идеи - а нахрена нам тут свадебный генерал (тем более с такой подмоченной репутацией), мы тут конкретные вопросы решаем. Генерал решил обидеться и поскандалить.
А если что-то нужно объяснять, то ничего не нужно объяснять.

Online Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
⚡️Задержан бывший муж Натальи Поклонской

ГБР задержало скрывающегося в Одессе руководителя мариупольской фракции ОПЗЖ Владимира Клименко. Он неоднократно призывал к свержению власти в Украине, нарушению территориальной целостности, а также распространял российскую пропаганду.

Бывшего мужа няши-наташи подозревают в активном сотрудничестве с оккупантами. Он уже передан сотрудникам СБУ.
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Аксельбант

По правде говоря, если хронология верна - то тонул он почти три часа. Вполне достаточно времени на эвакуацию - хотя бы методом "круг под мышку  и  за борт!".

Он буквально через 15 минут завалился на левый борт (если верить доступной информации). Что обозначает что набрал очень много воды. Из повернутого на левый борт крейсера выбираться очень трудно - выходы на палубу совершенно не симметричны. Плюс к тонущему кораблю фиг подойдешь - есть шанс получить дыру в своем же корпусе, особенно с учетом того что был шторм. Кстати шторм тоже аргумент против моряков. Ну и ночь, шторм, наверняка ветер - в общем 54 спасенных весьма неплохой результат.

З.Ы. Ну и да, как мудро подметили - температура моря совсем не тропическая.
There is no truce with Adam-zad, the Bear that looks like a Man!

Offline Garfield

• Nederland
"Родзинка" з тим крейсером - що це був єдиний корабель 1го рангу в ЧФ.
Годівничка для адміралів...  :cray:  :grin:
Homo homini felis est.

Offline Nerag

Он буквально через 15 минут завалился на левый борт (если верить доступной информации). Что обозначает что набрал очень много воды. Из повернутого на левый борт крейсера выбираться очень трудно - выходы на палубу совершенно не симметричны. Плюс к тонущему кораблю фиг подойдешь - есть шанс получить дыру в своем же корпусе, особенно с учетом того что был шторм. Кстати шторм тоже аргумент против моряков. Ну и ночь, шторм, наверняка ветер - в общем 54 спасенных весьма неплохой результат.

З.Ы. Ну и да, как мудро подметили - температура моря совсем не тропическая.

Ну, орки уже рапортуют, что
Цитувати (виділене)
Очаг возгорания на крейсере "Москва" локализован. Открытого горения нет. Взрывы боеприпасов прекращены.

▪️ Крейсер "Москва" сохраняет плавучесть. Основное ракетное вооружение не повреждено.

▪️ Экипаж был эвакуирован на находящиеся в районе корабли Черноморского Флота.

▪️ Принимаются меры по буксировке крейсера в порт.

▪️ Причины пожара устанавливаются.

Посмотрим, что там будет.

Offline Ash

Не оптимістичне.
Цитувати (виділене)
Dmitriy Ivanov
3 год  ·
Хотів би відкрити нову рубрику #не_арестович
У цій рубриці буду розповідати деякі речі, які у більшості своїй зрозумілі військовим, але абсолютно незрозумілі 99% цивільних. Планував її давно, коли замахався слухати ахінєю від деяких "говорящих голів".
Попереджую: буде лише об'єктивна інформація, ніякого "заспокійливого" не чекайте, але і зради не буде теж. Лише факти.
Почнемо з болючого.
Місто Маріуполь, який зараз є найгарячішим місцем на мапі України.
С кожної праски лунають заклики про негайну деблокаду міста, звинувачення в бік військових, які ніби просто сидять на сраці рівно і нічого не роблять для того, щоб виконати таку надпросту задачу. Ну ось, мабуть, просто не хочуть.
А тепер трохи базового оперативного мистецтва.
Відкриваємо мапу. Дивимось.
Місто в оточенні.
Зі сходу противник абсолютно спокійно може перекидати підкріплення та все інше з території ОРДЛО, логістика там коротка, шлях невеликий.
Cпойлер
З заходу, нажаль, приблизно така сама картина.
На півночі, з боку Волновахи, приблизно те саме, що і зі сходу.
Єдиний більш-менш реальний варіант - з боку Запоріжжя, з північно-східного напрямку.
Але.
Коли я сиджу і думаю, які сили та засоби ми маємо задіяти для такої операції, то розумію, що доведеться повністю оголяти інші ділянки (північ, південь), або кидати у бій всі наявні резерви.
І тепер найстрашніше.
Навіть після деблокади міста не факт, що кільце не схлопнеться знов. Тобто, ми покладемо десятки тисяч людей, а успіх буде лише тимчасовим.
Це була сумна правда.
Тепер трохи надії.
Деблокаду Маріуполя особисто я бачу лише у контексті повноцінного контрнаступу по кількох напрямках, тоді противник не буде мати можливості перекидати резерви лише у Маріуполь і буде розпиляти його на різні ділянки. Коли саме це станеться, я не знаю, але впевнений, що буде.
Повірте, військові знають свою справу. Ми навчилися воювати, що визнають навіть наші вороги, які були впевнені, що "да ані толька сало жрать могут і пєсні пєть".
Тож давайте якось притримаємо поради військовим, як воювати, при собі, якщо ви не маєте відповідної освіти та досвіду.
В мене є багато питань до нашого політичного керівництва, але вище військове командування зараз має 100% моєї довіри - як головнокомандувач особисто, так і інші структури.
І якби я помилявся, ми б програли ще на початку березня.
Одесса-это Украина.
At the suit of pozemka: Covid 19 (01.20)
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline Ash

Оптимістичне від нього ж.
Цитувати (виділене)
Dmitriy Ivanov
2 год  ·
Продовжуємо нашу нову рубрику #не_арестович, бо якраз маю час та натхнення.
Тепер Херсон. Херсонський напрямок, є одним з найважливіших.
Ще два тижні тому я б сказав, що це Миколаївський напрямок, а зараз вже Херсонський. Це вже позитивно.
Отже, відкриваємо мапу. Доречі, вони всі є у відкритому доступі, тож ніякої військової таємниці тут нема.
Наші війська поступово давлять і відсувають противника.
Там важко, там гаряче, противник активно застосовує РСЗВ та крилаті ракети, але наші все одно просуваються вперед.
Тепер дивимось сам Херсон.
Там є два основні шляхи - по об'їздній та крізь місто.
Якщо ви їхали маршрутом Мелітополь-Миколаїв, то зазвичай використовували об'їздну.
Саме цим шляхом противник і перекидає свої сили в основній масі.
Про що я кажу.
Наші війська абсолютно спокійно можуть не заходити у місто, в цьому нема особливого сенсу на початку. Воно просто буде взяте в облогу і їм можна зайнятися потім.
А тепер основне. Мости.
Їх два. Це Антоновський міст біля Херсону та Каховська дамба.
Те, шо наші дійдуть до обох, я впевнений.
Також що Антоновський міст противник підірве, теж не маю сумнівів.
Що буде з дамбою - питання складне. Якщо підірвуть, то це буде катастрофа в плані жертв серед мирного населення в першу чергу. Але є також думка, що вони це робити не будуть, бо це створює багато проблем для Криму. Я не спеціаліст, сказати не можу.
Тобто маємо наступні перспективи: Херсон наші війська візьмуть і до Дніпра (ріки) дійдуть.
Як буде далі - прогнозувати важко, там буде залежати від можливості переправи на інший берег.
Якщо зможемо, то це шлях на Мелітополь.
Але у будь-якому випадку, легко ми все це зробити не зможемо, тому що противник відтягує наші сили по всіх напрямках максимально. Ось тому він це буде робити, а не тому що це загроза Мелітополю, в першу чергу.
Одесса-это Украина.
At the suit of pozemka: Covid 19 (01.20)
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline PamTam

Не оптимістичне.
Цитувати (виділене)
Dmitriy Ivanov
3 год  ·
Хотів би відкрити нову рубрику #не_арестович
У цій рубриці буду розповідати деякі речі, які у більшості своїй зрозумілі військовим, але абсолютно незрозумілі 99% цивільних. Планував її давно, коли замахався слухати ахінєю від деяких "говорящих голів".
Цей гордий не_арестович слово в слово повторив те, що сам Арестович відкритим текстом говорить щодня вже напевно тижні три.

Offline ~Багира~

• Hero Member
  • Львов
Цей гордий не_арестович слово в слово повторив те, що сам Арестович відкритим текстом говорить щодня вже напевно тижні три.
А я без них двоих вчера буквально так же объясняла с картой в руках одному человеку, который кипишнул на пост про "спасите азовцев, шо вам стоит".
С другой стороны, может, и такое очевидное, как глянуть карту боевых действий, надо для кого-то проговаривать ротом, так шо най буде. Но с такой подачей, да и в пику Арестовичу? Смешно. :)

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
Може кондратій до нього скоро завітає?  :sneaky:

Цитувати (виділене)
BEREZOVIEW (Taras Berezovets) WAR IN UKRAINE
🤯Российские анонимные каналы, связанные с СВР и ГРУ пишут, что у Путина сегодня была страшная ночь. В ярости устроил погром в ванной и сломал несколько стульев. У Путина особый пунктик по поводу ВМФ, уничтожение «Москвы» его сильно подкосило.
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline ~Багира~

• Hero Member
  • Львов

Цитувати (виділене)
🤯Российские анонимные каналы, связанные с СВР и ГРУ пишут, что у Путина сегодня была страшная ночь. В ярости устроил погром в ванной и сломал несколько стульев. У Путина особый пунктик по поводу ВМФ, уничтожение «Москвы» его сильно подкосило.

Так пишут вон, что она в порядке, он что, интернетов не читает? Точно, не читает же.  :sarcastic:

Offline Stavlish

У Путина особый пунктик по поводу ВМФ
Казалось бы, с чего вдруг. Российско/советско/российский флот, как правило, умел только героически тонуть. "Врагу не сдается наш гордый Варяг" и все такое. Так что, "традициям верны". Все, как диды завещали. :)

Offline AVI

Еще одна версия:

Online Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours

Offline Skogkatt

• Франція

Цитувати (виділене)
Александр Македонский герой, но зачем же стулья ломать? (c)
Да простят меня marplik и Прекрасная Свинарка

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
Цитувати (виділене)
Где-то там еще болтается «Адмирал Эссен»,
Так якобы его еще раньше подстрелили. Уполз в Севастополь.
https://ru.krymr.com/a/news-sevastopol-fregat/31785412.html
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Teagan

Мене окремо тішить, що рашисти стидаються і усіма силами намаються приховати причину "ЧП" на флагмані. Це ознака того що нічого їх життя не вчить і продовжують йти вірною дорогою ідиотизму та брехні.

Offline Sasha_girl

• Украина, Киев
Да ладно вам, стул он сломал в ванной комнате. Максимум ершик. Их есть у него, ФБК не даст соврать.

Online Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours

Offline Sasha_girl

• Украина, Киев
Мене окремо тішить, що рашисти стидаються і усіма силами намаються приховати причину "ЧП" на флагмані. Це ознака того що нічого їх життя не вчить і продовжують йти вірною дорогою ідиотизму та брехні.
Их фанерный генерал Конашенков, вообще, сказал, что экипаж эвакуирован. Правда, не сказал в каком количестве. Может, он про тех 52-х морячках говорил? А где ж остальные-то?

Offline Sasha_girl

• Украина, Киев

0 Користувачів і 4 Гостей дивляться цю тему.