Автор Тема: Українська політика. Війна. 24 лютого - 19 квітня

Offline ~Багира~

• Hero Member
  • Стать: Жіноча
  • Львов
Багира, я преклоняюсь перед теми мастерами и комунальщиками, которые в Харькове остались, и город живет благодаря им.
А те кто из Харькова семьи увез. Ну вот у Аксельбанта спросили - зачем вернулся? Куда возвращаться тем, у физически дома нет? А призыв. Кто-то прячется, кто-то нет. Но мне тоже бы хотелось, что бы учитывалась не прописка в первую очередь, а навыки, желание и здоровье. Но тут уж как пойдет
Боронь боже я кого-то куда-то гоню возвращаться или в военкомат. Могу и третий раз написать, что там место добровольцам, благо они есть.

Но да, для меня айтишники не ценнее рабочих. И если пришло время всеобщей мобилизации, то все равны. А то создается впечатление, что айтишники считают, что они нам новых рабочих нарожают купят, когда эти закончатся.

Offline ~Багира~

• Hero Member
  • Львов
А давайте закроем тему, а?

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
В Одессе повестки на блок-постах вручают «своим», в смысле местным. Может если бы был такой вал беженцев, как и в западных областях, то и их бы «охватили».
Просто каждый получает инфу из своего круга и поэтому, наверное, беженцам в ЗУ кажется, что повестки там вручаются только им, а местных обходят стороной. Думаю, если пообщаться с местными, может оказаться, что им всё видится иначе.
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline Omela

• Global Moderator
  • Харьков
А то создается впечатление, что айтишники считают, что они нам новых рабочих нарожают купят, когда эти закончатся
Ну те, кого я знаю лично, так не считают. И на учет становятся там, куда приехали.

Offline Sindie

• Дніпро - Київ
А то создается впечатление, что айтишники считают, что они нам новых рабочих нарожают купят, когда эти закончатся
Ну те, кого я знаю лично, так не считают. И на учет становятся там, куда приехали.
Согласна. Мои знакомые айтишники тоже так не считают.
А нам з тобою своє робити (с)

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
Пресс-секретарь Одесской областной военной администрации.

То есть, второй этап мобилизации.

Offline В.И.Лемминг

• Hero Member
  • Стать: Чоловіча
  • добрый, но гуманный
Друга, який вивіз сім'ю у Львів, там призвали. я зараз служить водієм у Львові.
Тю, ля, а шо?

Offline В.И.Лемминг

• Hero Member
  • добрый, но гуманный
У мене білий білет. Мене поки що нікуди не беруть.
Тю, ля, а шо?

Offline Даяна

• Hero Member
  • Дніпро
Ага. Чоловік сьогодні отримав виклик і проходить комісію. Поки що дізналися що він сліпий та косоокий.
Нарешті МВФ перетерли із Кабміном
В Борисполі сідає два борта із кокаїном

Offline Дід Вова

• Гарний, розумний, скромний - це я
Я теж добавлю свою думку. Айтішники всі різні, є такі що можуть тільки хард замінити, а є такі що зламали захист роскосмосу і надовго завалили їх супутники-шпигуни або зламали банківську систему і викачали надцять мільйонів на користь ЗСУ. Тому не варто всіх під один гребінець. У кожного є своя найефективніша зброя. Себе, для прикладу, рахую не поганим стрільцем і без мене Wi-Fi не вмре. На жаль здоров"я після операції не те.

Offline ~Багира~

• Hero Member
  • Львов
Тут брифинг целиком, в комментариях есть тайм-коды.
Спікер: Роман Горбач, Начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ  Збройних  Сил  України.
15.03.2022

Offline Ash

Поки що дізналися що він сліпий та косоокий.
До и включительно +/- 6  - военнообязанный, емнип. С  другими нарушениями  - уже не помню
Одесса-это Украина.
At the suit of pozemka: Covid 19 (01.20)
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline May Day

• Hero Member
  • USA - Україна
Ага. Чоловік сьогодні отримав виклик і проходить комісію. Поки що дізналися що він сліпий та косоокий.
Мій чоловік нещодавно перейшов в категорію 60+. Трохи біситься. В теробороні такі черги, ясно що завернуть. Додзвонився на гарячу лінію військомату і обіцяв, що якщо його притулити до теплої стінки у темному місці, він ще очєнь і очєнь :). Йому сказали не перейматися та не займати даремно гарячу лінію.
The best is yet to come.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
Цитувати (виділене)
🍁 Обыски у ряда народных депутатов от фракции ОПЗЖ провели сотрудники ГБР. Речь идет о тех парламентариях, которые незаконно пересекли или планировали пересечь государственную границу Украины.

▪️Следственные действия проводились в рамках досудебного расследования по неправомерным действиям должностных лиц правоохранительных органов, способствовавших в незаконном пересечении госграницы.

▪️У народного депутата Вадима Рабиновича изъяты среди прочего три ружья и большие суммы наличных в гривнах и долларах. У еще одного народного избранника — Виктора Черного – две гранаты (Ф-1 и РГД-5), а у депутата Олега Волошина нашли также пистолет.

▪️Уголовное производство открыто по ч. 3 ст. 365 Уголовного кодекса Украины (превышение власти или служебных полномочий работником правоохранительного органа, повлекшие тяжкие последствия).

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
Цитувати (виділене)
🍁 Российский омбудсман заявила о готовности провести обмен пленными с Украиной.

▪️ Москалькова добавила, что модели обмена могут быть разными – «друг на друга, все на всех, группа на группу, раненых на раненых».

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Даяна

• Hero Member
  • Дніпро
До и включительно +/- 6
не настільки сліпий :)
Нарешті МВФ перетерли із Кабміном
В Борисполі сідає два борта із кокаїном

Offline ~Багира~

• Hero Member
  • Львов
Міністерство охорони здоров'я України
1 год  ·
Через ажіотаж, спричинений російськими воєнними діями, українці викупили в аптеках запаси препаратів, призначених для лікування захворювань щитовидної залози, зокрема медикаменти з діючою речовиною левотироксин.
◾#МОЗ разом з партнерами та дистриб’юторами працюють над відновленням аптечного асортименту ліків для тиреоїдної терапії.
◾Зараз препарати перебувають на аптечних складах.
Так, на складах компанії «Оптіма-Фарм» є 23,6 тис. упаковок L-тироксину та 8,8 тис. упаковок еутироксу. На складах компаній АСІНО є близько 300 тис. упаковок еутироксу. Також очікується поставка 217 тис. упаковок різного дозування L-тироксину від компанії «Берлін-Хемі».
◾Найближчим часом ці препарати будуть розвезені до аптек. Оперативно отримати інформацію про наявність препаратів для тиреоїдної терапії в аптечних закладах можна за допомогою сервісу➡ https://tabletki.ua/uk/.

Offline Амазонка

• Львів
Почему-то переселенцы подлежат мобилизации по 2-й волне, видимо потому их и гребут в первую очередь.

Цитувати (виділене)
Информация о мобилизации резервов от начальника управления персонала штаба Командования Сухопутных войск ВСУ Романа Горбача.

По его словам, в воинские части отправлены почти 100% резервистов первой очереди (это те, кто имеет опыт участия в боевых действиях).

Т.е. теперь проводится мобилизация военнообязанных, которые в первую очередь не входят. На данный момент это:

1. Категории граждан, которые проходили военную службу ранее. Они могут быть отправлены в воинские части.

2. Граждане, которые не проходили ранее службу, но подлежат мобилизации. Их направят в учебные центры ВСУ.

3. Переселенцы. Граждане этой категории должны обязательно встать на военный учет по месту пребывания, а затем их могут привлечь к мобилизации.
Ще нам, браття-українці, усміхнеться доля.

Offline Milena

Сейчас на Украина 24 слушаю журналистку з Суспильного, она бодренько и с радостью рассказывает об обороне Одессы, перечисляя, что ее обороняють механізована бригада, морські пехотинці (чи якось так), теробороная і ще щось... Ну нахрена ЭТО говорить?!

Offline В.И.Лемминг

• Hero Member
  • добрый, но гуманный
А жінок призивають?
Тю, ля, а шо?

Offline Чиби

• Disce pati
Мій чоловік нещодавно перейшов в категорію 60+. Трохи біситься. В теробороні такі черги, ясно що завернуть. Додзвонився на гарячу лінію військомату і обіцяв, що якщо його притулити до теплої стінки у темному місці, він ще очєнь і очєнь . Йому сказали не перейматися та не займати даремно гарячу лінію.
От усім хочеться потримати автомат. :) Але ж, окрім тероборони чи ЗСУ, чоловіки раптово стають у пригоді й у містах, роботи багато :). Особливо якщо є машина.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
Цитувати (виділене)
🍁 Уряд прийняв рішення зменшити до нуля акциз на імпорт бензину, дизелю та скрапленого газу. Водночас з 20% до 7% буде знижено ПДВ.

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
Зеленський призначив нового керівника Київської ОВА та командувача ООС: «Вони сподіваються, що контроль над Києвом дасть їм контроль над всією Україною. Це абсолютний абсурд. Щоб додатково посилити оборону столиці та області, я призначив керівником ОВА Олександра Павлюка — Героя України, генерал-лейтенанта, командувача ООС. Звільнений голова ОДА Олексій Кулеба допомагатиме військовому керівництву. Новим командувачем ООС став генерал-майор Едуард Москальов».
Злобная заинька

Offline Sasha_girl

• Украина, Киев
Цитувати (виділене)
Едуард Москальов
Москали в городе! :scare3:

На самом деле - нет.
Борітеся — поборете! Вам бог помагає!

Offline Homiak

• Украина, Запорожье
Короче тут обсуждают новую налоговую реформу :smilie5:
Цитувати (виділене)
[Переслано від Mykhailo Kukhar]
ВСЕНАРОДНЕ СПОДІВАННЯ НА ПОДАТКОВУ РЕФОРМУ ТА ПЛАН "П`ЯТОЇ КОЛОНИ" ПО ЇЇ ДИСКРЕДИТАЦІЇ
Війна – це не тільки надзвичайно сильний удар по всій економіці країни. Це ще й можливості за години, а не за місяці, як в мирний час прийняти правильні рішення, що назрівали роками. Часто це називають миттєвими реформами чи «мобілізаційними технологіями управління».
Під час війни – мало часу для широких та детальних демократичних дебатів по обговоренню всіх деталей реформ у відповідності до звичних нам демократичних процедур. Треба діяти швидко. Точно. І бажано «попадати» з першого разу. Бо другого шансу може просто не бути. 
Саме в такому не публічному режимі готувалася вчора ЛІБЕРАЛЬНА ПОДАТКОВА РЕФОРМА для України.
Сьогодні, у вівторок опівдні, коли я пишу ці рядки, я вже не розкрию жодних таємниць проектів цієї реформи, оскільки всі вони фрагментами чи в цілому вилилися в медіа.

ПЕРШИЙ проект Податкової Реформи (УРЯД) передбачав:
1. На час військового стану зняття всіх мит на товари що ввозяться в Україну. Лишався лише імпортний ПДВ і то з відстрочкою. Гуманітарна допомога – миттєве оформлення за усною декларацією.  Українська митниця на час війни мала перетворитися на саму швидкісну в світі: ЛИШЕ 5 ХВИЛИН НА ОГЛЯД ОДНОГО АВТОМОБІЛЯ і на в’їзді і на виїзді – під особисту відповідальність начальників підрозділів.
Податковий контроль – повністю прибирався з митниці – новим пріоритетом ставала швидкість доставки гуманітарних грузів та іншого постачання для воюючої країни.
2. Розповсюдження НА ВСЮ КРАЇНУ податкових умов ДІЯ-СІТІ: 5% единий податок на зарплату, податок на виведений капітал замість податку на прибуток, ЕСВ з мінімалки та 1,5% військовий податок. Єдина ставка ПДВ 7% для всієї країни, лише акцизи по 20% на табак та алкоголь.
3. Відміну абсурдно-вбивчих норм по РРО, відміну штрафів, перевірок і тому подібного на час війни. Збереження спрощеної системи обліку та оподаткування для ФОПів та збільшення оборотів по вісім групам для них.
А тепер ЩЕ РАЗ перечитайте ці три пункти і скажіть: чи це не опис Вашої Країни Мрій. В сенсі економічних умов ведення бізнесу?
Крім того: розрахунки уряду показували, що навіть за умов війни ця лінійка податків здатна була б повністю забезпечити потреби по «захищеним статтям бюджету».

ДРУГИЙ проект податкової реформи (ПОДАТКОВИЙ КОМІТЕТ ВР):
1. «Передбачає можливість фізичним особам та підприємствам з оборотом до 10 млрд грн сплачувати єдиний податок з обороту в обсязі 2% за правилами, встановленими для 3-ї групи платників єдиного податку, тобто із звільненням від податку на прибуток, ПДВ та інших платежів. Для фізичних осіб-підприємців 1-ї та 2-ї груп сплата єдиного податку є добровільною. Крім цього, визначено особливості нарахування окремих податків та зборів в умовах воєнного стану, зокрема ЄСВ, плати за землю, екологічного податку; зменшення ПДВ до 7% та звільнення від акцизу з пального; звільнення споживачів від відповідальності перед кредитодавцем за прострочення виконання зобов’язань за договором про споживчий кредит; обмеження місячної винагороди держслужбовців 10-ма розмірами мінімальної заробітної плати; 
звільнення від оподаткування ПДФО допомоги постраждалим від військової агресії рф». 
(Кінець цитати з офіційного телеграм-каналу Д. Гетьманцева)
При всьому цьому: 
1) Поновлення податкових перевірок (включаючи перевірки РРО) негайно. 
2) Жодних послаблень по митній групі товарів та митному оформленню. 
3) Жодних розрахунків щодо впливу цього 2-відсоткового податку з обороту, що ще й сплачується добровільно, на потенційну «діру» в бюджеті у військовий час…
Ви можете погоджуватися зі мною чи ні, я не приводитиму тут жодних емоційних оцінок. 
Моє особисте суб’єктивне розуміння як економіста полягає  в тому, що перший варіант – це спасіння бюджету, вирішення логістичної кризи на митницях і Новий Соціальний Договір між Державою та Підприємцями.
А ось другий варіант – ЦЕ НАВМИСНА ДИСКРЕДИТАЦІЯ САМОЇ ІДЕЇ ПОДАТКОВОЇ РЕФОРМИ під час війни. Бо 2% «з обороту», так само як і 1% чи 3%, та ще й при блюзнірській пропозиції ніби то «добровільної сплати» -- не наповнять бюджет. 
Зате дискредитують саму ідею зниження податків та ліберальної податкових реформи на роки вперед…
Ось перед таким вибором двох сценаріїв стоїть зараз країна: варіант податкової реформи ДІЯ-СІТІ або Гетьманцева. І я, як  і всі ви, дуже хвилююся за те, щоб ті, хто приймають рішення зробили цього тижня правильний вибір…

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
Почему-то переселенцы подлежат мобилизации по 2-й волне, видимо потому их и гребут в первую очередь.

Cпойлер
Цитувати (виділене)
Информация о мобилизации резервов от начальника управления персонала штаба Командования Сухопутных войск ВСУ Романа Горбача.

По его словам, в воинские части отправлены почти 100% резервистов первой очереди (это те, кто имеет опыт участия в боевых действиях).

Т.е. теперь проводится мобилизация военнообязанных, которые в первую очередь не входят. На данный момент это:

1. Категории граждан, которые проходили военную службу ранее. Они могут быть отправлены в воинские части.

2. Граждане, которые не проходили ранее службу, но подлежат мобилизации. Их направят в учебные центры ВСУ.

3. Переселенцы. Граждане этой категории должны обязательно встать на военный учет по месту пребывания, а затем их могут привлечь к мобилизации.

Имхо, тот, кто написал этот текст, или некорректно сформулировал или у него просто смешалось все в одну кучу.
Я полностью прослушала брифинг. Все эти три пункта - объяснения каждого в отдельности, а не того, кого призывают на втором этапе. Второй этап это военнообязанные, которые проходили воинскую службу (срочную или по контакту) до 2014 года. А переселенцы это или «местные», значения не имеет.
Что касается тех, кто воинскую службу не проходил, то, опять таки, это был отдельный пункт выступления и является ответом на вопрос «а что с теми, кто не служил». Вот Горбач и объяснил - сначала они будут направлены в учебные центры, а затем, по мере необходимости, могут быть призваны. Но никак там не звучало, что эти категории именно второго этапа.
Как будет в реальности - другой вопрос. Но не было на брифинге заявления, что 2 и 3 пункт попадают под второй этап. Просто не было.

Offline fakir

Цитувати (виділене)
Едуард Москальов
Москали в городе! :scare3:

На самом деле - нет.

кажуть Генадій Москаль так і не зміг зареєструватись у Фейсбук

Offline Eney

Будете сміятися, але наші знов спалили кацапські гвинтокрили на аеродромі с. Чорнобаївка Херсонської обл. Від 10 до 15 ти. шт
Орки прибрали раніше спалені і поставили на їх місце нові. Все

Offline Mike123

Будете сміятися, але наші знов спалили кацапські гвинтокрили на аеродромі с. Чорнобаївка Херсонської обл. Від 10 до 15 ти. шт
Орки прибрали раніше спалені і поставили на їх місце нові. Все
Десант у порт скидали тричі. Це вже гарна традиція :)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.