Автор Тема: Українська політика. Війна. 24 лютого - 19 квітня

Offline Roman_V_M

• Стать: Чоловіча
  • THERE IS NO JUSTICE. THERE IS JUST ME.
    • Roman's Blog
в коментах є цікаві відповіді
Посилання бите.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Стать: Жіноча
  • Одеса
Первый раз сейчас видела, а не только слышала, работу ПВО (как я думаю) - концентрированный «салют» в небе. Хотя может это что-то, чего я вообще не знаю.

Теперь буду ждать информации, что это было. Но такие звуки мы тут слышим впервые.

Есть маленькое видео, но говорят, что это может быть помощь врагу, поэтому пока не буду.
« Останнє редагування: Березень 07, 2022, 23:03:41 від Ксеня »
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Eney

в коментах є цікаві відповіді
Посилання бите.
На жаль з телефону тільки таке й дає.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
Мне на этот твит Грозева твит пишет «Что-то пошло не так. Попробуйте перезагрузить страницу.»

Offline Eney

Александр Коваленко
К слову о серьёзных санитарных потерях российских оккупантов.

Буквально сегодня был осуществлён радо-перехват разговора командира одного из подразделений 6А ЗВО ВС РФ Вадима Герасимова, с командиром дивизиона, военнослужащим управления подразделения 6А ЗВА ВС РФ (Т-2052) и военнослужащим с позывным «Башка».

Из первого перехвата стало известно, что подразделение российских оккупантов с большими потерями вернулось в Белгородскую область через Нехотеевку. Комбат погиб, успели забрать 15 раненных. Артиллерию оставили на месте, где их подразделение накрыли миномётным огнём.

Второй перехват куда интереснее. В подразделении настойчиво пытались выяснить сколько после боя осталось в строю бойцов. Каждый командир отчитывался о ситуации, толком не владея ситуацией. Никто не мог назвать, сколько в подчинённом его подразделении убитых и сколько людей в строю, поскольку после выхода из зоны боевых действий многие попросту разбежались. Это осложняло и идентификацию количества пленных.

Определённо могли сказать только по количеству раненных.

Подытоживая, можно сказать, что подразделение которое не успели завести в Украину, уже в скором времени пришлось выводить. Причём в крайне поредевшем составе.

Offline Roman_V_M

• THERE IS NO JUSTICE. THERE IS JUST ME.
    • Roman's Blog
Что-то про Байрактары последние дни не слышно.
Слышно: https://twitter.com/UAWeapons/status/1500942046009438208

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
Мне на этот твит Грозева твит пишет «Что-то пошло не так. Попробуйте перезагрузить страницу.»
Мне тоже, но если кликнуть по самому Грозеву открываются все его твиты.
Это кстати не только с этим твитом так. С другими тоже бывает.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
У мене таке зараз на всіх твітах

Offline fakir

мені здавалося, що ці дні мене загартували, але виявилося що ні
Cпойлер
Кажуть фейк
« Останнє редагування: Березень 08, 2022, 00:07:44 від fakir »

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
‼️ Під Харковом ліквідовано генерал-майора російської армії

📌 Чергові втрати серед вищого командного складу армії країни-окупанта. Під час боїв поблизу Харкова ліквідовано Віталія Герасимова – російського воєначальника, генерал-майора, начальника штабу і першого заступника командувача 41 армії Центрального військового округу Росії. Також вбито та поранено низку старших офіцерів російської армії.

📌 Віталій Герасимов брав участь у другій чеченській війні та російській військовій операції в Сирії. Отримав медаль “за повернення Криму”.

📌 Також отримані дані свідчать про значні проблеми зі зв’язком в армії окупанта та з проведенням евакуації їхніх розбитих частин.

Аудіоперехват по новині за посиланням: https://gur.gov.ua/content/pid-kharkovom-likvidovano-heneralmaiora-rosiiskoi-armii.html

Offline fakir

Цитувати (виділене)
Національна поліція України 🇺🇦, [07.03.2022 23:21]
Ох і дали наші жару окупантам в Миколаєві 💪🏻

Точними вистрілами знешкоджено ворожі танк та БМП. Горить-палає 🔥

Атаки противника ефективно відбивають бійці територіальної оборони, херсонського та миколаївського КОРДу і патрульної поліції.

Все буде Україна 🇺🇦

Offline fakir

Цитувати (виділене)
НикВести, [07.03.2022 23:35]
❗️США не возражали бы против передачи Польшей советских истребителей Украине, работают по аналогичным мерам с другими членами НАТО — Джен Псаки

Offline fakir

Цитувати (виділене)
НикВести, [07.03.2022 23:55]
Любимая всеми рубрика «Вечерний байрактар» 💪💪

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
Англійська мова це просто! Не бійся - вивчай!

Offline fakir

доволі приємно слухати
Цитувати (виділене)
Чергові втрати серед вищого командного складу армії країни-окупанта. Під час боїв поблизу Харкова ліквідовано Віталія Герасимова – російського воєначальника, генерал-майора, начальника штабу і першого заступника командувача 41 армії Центрального військового округу Росії. Також вбито та поранено низку старших офіцерів російської армії.

Під Харковом ліквідовано генерал-майора російської армії
Віталій Герасимов брав участь у другій чеченській війні та російській військовій операції в Сирії. Отримав медаль “за повернення Криму”.

Також отримані дані свідчать про значні проблеми зі зв’язком в армії окупанта та з проведенням евакуації їхніх розбитих частин.
https://gur.gov.ua/content/pid-kharkovom-likvidovano-heneralmaiora-rosiiskoi-armii.html

Offline ТетраМ

• Пропагандист нездорового образца
Шукаю підтвердження
Я бачу це тільки на раша-ресурсах.
У нас знайшла таке Макрон розкритикував Путіна за "моральний і політичний цинізм" із посиланням на Le Figaro.
Там така стаття є.
Тиц.

Cпойлер
Эммануэль Макрон в понедельник, 7 марта, осудил « моральный и политический цинизм » Владимира Путина, который предлагает гуманитарные коридоры жителям нескольких городов Украины, чтобы « доставить их в Россию ». Первоначально Москва уверяла, что сделала это предложение по просьбе Франции, поскольку накануне президент республики общался со своим российским коллегой. Elysée подчеркнула в середине утра, что Эммануэль Макрон не просил об открытии гуманитарных коридоров в Россию .
« Останнє редагування: Березень 08, 2022, 00:50:04 від ТетраМ »
«Ганьба! Слава! Тобто – добрий вечір!» ©

Offline Kaa

• Жидомоскальский укр
Представник України в ООН заявив на совбезі, що щойно Росія змінила домовленості щодо гуманітарних коридорів на завтра. Залишили лише коридори в Росію та Біларусь. Російский предаставник це, звісно, заперечив.
Praise the Lord and pass the ammunition
And we'll all stay free

Offline Minime

• Австралия: au2ua
Та ну, оно просто долбоёб. Сейчас разговаривал с родней, две ракеты недалеко взорвались. Женщины. Ни капли паники. Только злость. Мужики все на работах, помогают военным. В военкомат ходят, их посылают. Повесток вообще практически нет. Добровольцев полно. И оно собралось нас испугать? Сплотил так, что распоследние ватники стали клятыми бандеровцами. А те, кто не стал, сидят тихо-тихо и усиленно делают вид. Страх уходит все дальше с каждым днем. Сегодня с утра уже деловито готовились к налетам. Переговоры же будут, а оно ебанько тупое и прогнозируемое. Ну, пугай, пугай.

Это очень чувствуется, даже, на расстоянии!  :prapor2:
Сегодня по нашему радио было интервью с учительницей английского по фамилии Монтян из захваченного Херсона.
Она спокойно, на очень хорошем английском и с чувством собественного достоинства рассказала, как они выходят на митинги протеста против оккупантов, как в Херсоне русня своих военных сменила на полицейских, а ее муж - волонтером развозит хлеб для нуждающихся.
"Я не знаю, на что русские рассчитывали, мы любим свою страну и счастливы жить в ней...Мы будем продолжать выходить на протесты..."
"Не забыть бы нам всё, не простить бы и не потерять". В. Высоцкий

Offline RedCat

трохи допрацювали місцевий герб

Offline Eney

Люди кажуть
Будь ласка, не пишіть в соцмережах про час та місце вибухів. Це теж допомагає корегувальникам.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
https://informnapalm.org/ua/spys-x-napalm/ Українські активісти виклали масив даних на понад 100 тисяч військових армії РФ

Цитувати (виділене)
Хакерська група E_N_I_G_M_A на початку 2022 року опублікувала першу частину масштабного зливу персональних даних кадрових російських військових, який містить 22 713 військовослужбовців ЗС РФ.

Волонтери міжнародної спільноти InformNapalm співставили ці дані з нашою базою даних OSINT-розслідувань, в якій понад 2630 підтверджених даних учасників агресії. Виявилось, що 8 військових з їх списку також фіксувались в наших розслідуваннях. Зокрема, це військовослужбовці таких з’єднань: в/ч 02511 (138-я ОМСБр ЗС РФ), в/ч 06017 (336-я ОБрМП), в/ч 32406 (53-тя ЗРБр, яка збивала MH17 ), в/ч 12102 (20-й полк РХБЗ), в/ч 54046 (3-я МСД).

Враховуючи такий збіг даних, ми припускаємо, що у вказаній хакерами таблиці є багато інших військових РФ, що можуть бути причетні як до агресії проти України 2014-2021 років, так і до участі у повномасштабному вторгненні.

Прикладаємо таблицю, в яку ми додали окремий лист із вказівкою на 8 військових, чиї дані збіглися.
Google таблиця (Частина 1) на 22 713 військових ЗС РФ.

Нещодавно хакери виклали також другу частину особистих даних військових ЗС РФ, у цьому другому списку вказано загалом 97 266 військових ЗС РФ з даними їх паспортів, званнями, підрозділами і т.д.
Завантажили її в Google таблицю (Частина 2).

Online Фрейя

• Hero Member
Цитувати (виділене)
Vladyslav Rashkovan
Світовий банк мобілізував для Україні 723 мільйонів доларів підтримки. 1.4 млрд долл від МВФ будуть у середу.
Рада виконавчих директорів Світового банку (СБ) в понеділок, 7 березня, затвердила пакет додаткової бюджетної підтримки для України під назвою «Фінансування виходу з надзвичайної економічної ситуації в Україні» або «Вільна Україна (FREE Ukraine)» на суму 489 мільйонів доларів, включаючи:
- позику на 350 мільйонів доларів – саме від Світового банку
- гарантії у розмірі 139 мільйонів доларів – (від Нідерландів на 80 мільйонів євро (еквівалент 89 мільйонів доларів) і Швеції на 50 мільйонів доларів).
Пакет, затверджений Радою СБ, дозволив мобілізувати додатково ще:
-
 грантове (безоплатне) фінансування на суму в 134 мільйони доларів – за рахунок багатодонорського трастового фонду (MDTF) з внесками Великобританії, Данії, Латвії, Литви та Ісландії. Світовий банк закликає інші країни надавати додаткові грантові внески до MDTF
- додаткове фінансування від Японії в розмірі 100 мільйонів доларів;
Разом розмір швидкої підтримки склав 723 мільйони доларів, та допоможе уряду України надавати критично важливі послуги українським громадянам, зокрема заробітну плату працівникам лікарень, пенсії для людей похилого віку та соціальні програми для вразливих верств населення.
https://www.facebook.com/vladyslav.rashkovan/posts/10227472936831155
https://www.worldbank.org/en/news/press-release/2022/03/07/world-bank-mobilizes-an-emergency-financing-package-of-over-700-million-for-ukraine?fbclid=IwAR0gQGBM0YuKJJ3W8nRKl2cNadwGL2rrCel4Cdx7swudzBohBtb1XwHdVpI

Offline May Day

• Hero Member
  • USA - Україна
О, зомби подняли и отряхнули

Цитувати (виділене)
Янукович обратился к Зеленскому – предлагает сдаться

https://www.pravda.com.ua/rus/news/2022/03/8/7329341/

The best is yet to come.

Offline Eney

Цитувати (виділене)
Кирилл Данильченко
Надо кому-то это написать. Поэтому напишу я.

Был в 4 областях с начала войны. Везде полная дичь с блокпостами. На 1 адеквата 1 уебан, нюхающий под хвостом у собак, глумящийся с мирняка и которому пароль тот, но у него "своя тут движуха и свои приказы".

Логистика, естественно стоит, в приделах одного города добраться из пригорода ебаный квест. Непонятен смысл дробить районы блокпостами внутри городской черты  за сотни километров от фронта - мы уличные бои собираемся вести по Центральной Украине и Волыни завтра посреди мешков и маскировочной сетки сплетенной бабой  Валей? 

Сельская оборона в чистом виде проедание дефицитных ресурсов - поиски диверсантов с маячками в селе Велика Срака, поигрывая гладкостволом,  это шпиономания как она есть. 

Порты блокированы. Вся зелень, редисы, фрукты и овощи шли или с юга (Херсон ага) или из Турции. Как впрочем и сырье, как впрочем и перевалка металла, зерна, удобрения последние годы.

При этом большинство частников закрыты - что там говорить о каких-то сложных процессах, когда пару термо белья найти подвиг, не работают половина магазинов снаряги в провинции.

На вопрос почему - блеют чушь про мародеров, про то что выехали. Только непонятно куда - потому что во Львове та же проблема мне говорят с закрытыми магазинами. В реале 50% страха, 50% разрыв цепочек поставок.

Даже работники детских садов и воспитатели на 2\3 ставки, большинство мужчин вне армии и ТРО без работы. Но мы не пускаем их сесть на социал в Германии, не пускаем работать в ЕС, даже несмотря на то что многие сняты с учета или никогда не служили по здоровью. Почему критерий возраст, а не отношения с военкоматом? А те что и работают - ну извините, добавленная стоимость у ежей и машин с песком минимальная, бюджетники тоже не очень в этом плане.

Газ стоил 2700 вчера в Европе, Азот в Черкассах стоял, потому что боялись удара, через порт как раньше завоз невозможен - моменты  с удобрениями понятны. Топливо через Беларусь и битые Калибрами нефтебазы тоже не забываем. Не заведем экономику - к следующему урожаю будут карточки тут и голод в Ливанах. 

И на фоне этого сотни тысяч людей просто шароебятся по городам, жгут Эсмарха (изобретение прошлой мировой войны) найти невозможно, а на блоках проверяют духи у женщин, пока волонтерка и грузовики тянутся  десятки часов. Зато привезли цветы на 8 марта. Ебанаты кальция. Надо наводить порядок уже на  позавчера. И с блоками и с работой в тыловых городах. Снимайте чехлы, времени мало.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
По тому, що я бачу, я б не була настільки категоричною

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
Что за хня?
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Чиби

• Disce pati
Але там і правди багато. В нас уже почали щось із цим робити.

Offline kolyan68

• Донецк, Украина
Значить - Вам траплялися адеквати на блокпостах. Він же пише, що 50 на 50.
Припускаю, що проблема є. Такий приклад: родичі ще 24 лютого виїжджали до Києва з Авдіївки. В Дніпрі на виїзді з міста простояли в заторах понад 2 години. Причина: "блокпост". Нафіга він там потрібен на той момент- хз, навіть за самими песимістичними прогнозами мабуть не варто було чекати  ворожі танки під Дніпром в перший день широкомасштабного вторгнення. В лапки взяв - бо де факто те, що там зробили, взагалі сенсу не мало. Бо на "посту"... не було перевірки. Тупо перекрили дорогу, що лише одна машина могла проїхати - і все. Тобто - і людям хуйня, і диверсантам в принципі не сильно заважає.

З іншого боку - чув від колег, які виїхали в західному напрямку, і багато позитивних відгуків про роботу блокпостів. 

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
вітання від моїх друзів з Едінборо.

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.