Автор Тема: Українська політика. Війна. 24 лютого - 19 квітня

Offline Солоха

• Стать: Жіноча
  • Я не крило, я дзьоб
Можу сказати одне, таких тривалих раектних тривог, як вчора, у нас більше не було.
Підтверджую. Сьогодні, ттт, з ночі нічого

Offline Mike123

• Стать: Чоловіча
Какая красота 8)
Цитувати (виділене)
За наявною інформацією, російські окупаційні війська дедалі частіше використовують старі та некондиційні боєприпаси. Так 165-а артилерійська бригада з Білогірська Амурської області, що входить до угруповання, отримала дозвіл на використання зазначених боєприпасів. Це підвищує ризик їхньої детонації навіть при завантаженні та транспортуванні. Факти такої самодетонації боєприпасів на російських військових складах та арсеналах є добре відомими та відбуваються регулярно.
Так что ежели завтра вдруг взорвется какой кацапский склад - то это детонация старья. Куда делся склад? Он улетел.

Offline True Path Into Nowhere

Як що це так, то з 70-ти тільки 8 долетіло, це показники "залізного куполу"
отож
 ладно, є варіанти шо якщо ціллю був захід, а запуск був з Чорного моря, то триваліший польотний час допоміг перехопити більше ракет, до того ж була інфа(не перевіряв, мо також інсайдер) про те шо деякі види ракет мають до 60% відмов після запуску й падають де попало
Shannou, ти хуєсос.

Offline Дід Вова

• Гарний, розумний, скромний - це я
деякі види ракет мають до 60% відмов після запуску й падають де попало
Згоден. І не деякі а, думаю, всі. Сам бачив в якому стані у них були комплекси С300 (довелося працювати з таким залізом) навколо москви, вони були просто руїнами, жгути кабелів в стійках порвані (ремонт - повний демонтаж всіх блоків і укладка нових кабелегонів), кабіни перекошені (вони їх при перегонах на бік умудрялися покласти). Навіть пенали з ракетами були демонтовані і їх чурбан малював фарбою. І це була нова техніка на бойовому чергуванні в 1987 році. Думаю з тих пір нічого не змінилося.

Offline Дід Вова

деякі види ракет мають до 60% відмов після запуску й падають де попало
Згоден. І не деякі а, думаю, всі. Сам бачив в якому стані у них були комплекси С300 (довелося працювати з таким залізом) навколо москви, вони були просто руїнами, жгути кабелів в стійках порвані (ремонт - повний демонтаж всіх блоків і укладка нових кабелегонів), кабіни перекошені (вони їх при перегонах на бік умудрялися покласти). Навіть пенали з ракетами були демонтовані і їх чурбан малював фарбою. І це була нова техніка на бойовому чергуванні в 1987 році. Думаю з тих пір нічого не змінилося.
А, і ще, щоб нам включили електрику ледве націдили з вантажівок 20 л солярки, а це для генераторів С300 пару хв. роботи, як раз хватило запаяти пару дротиків.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
Пиздеж в каком смысле?
якшо інфа від  Зе Інсайдер, то з 95% ймовірністю це піздьож від першої до останньої літери, правди там тільки те шо кацапи й дійсно запускали по нам ракети

Когда есть такой факт (отболденное), то в чем смысл спорить 20 ракет запустили или 200? 1 сбили или 10? Ну, если только оценивающие количество и ущерб не сидят где-нибудь в штабе?
Лично для тебя на что влияет, пиздеж указанные цифры или нет, когда существует факт - «кацапы действительно запускают по нам ракеты»? Кацапы станут более лучшими, если ракет таки 20, а не 200? Или как возможность лишний раз обсудить, хуевое у нас пво или нет? При чем, в сторону именно «хуевое».
Я правда не пытаюсь «указывать», о чем писать или нет, я лишь пытаюсь понять, какое значение имеет в данной конкретной ситуации, соответствуют ли действительности озвученные цифры или нет, если неоспорим тот факт, что «кацапы запускают по нам ракеты».  Может я чего-то не понимаю, и в процессе обсуждения пойму. Пока никак.
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
У Харкові при обстеженні ядерної установки "Джерело нейтронів" виявили спричинені обстрілами пошкодження будівлі, де вона розташована.

Про це повідомляє у Телеграмі пресслужба Державної інспекції ядерного регулювання України, інформує Цензор.НЕТ.

"Згідно з інформацією, наданою експлуатуючою організацією (ННЦ ХФТІ), вже виявлені такі ушкодження ЯПУ "Джерело нейтронів" за результатами обстрілу майданчика російськими військами 26.03.2022: значні пошкодження теплоізоляційної обшивки будівлі ЯПУ "Джерело нейтронів"; часткове осипання матеріалів облицювання в експериментальній залі установки", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що персонал продовжує огляд будівель, споруд та обладнання установки задля ідентифікації всіх ушкоджень. Ймовірність нових пошкоджень ядерної установки залишається високою через постійні обстріли військами країни-агресора району розташування ЯПУ "Джерело нейт

Станом на 16:00 27 березня, ядерна установка переведена в глибокий підкритичний стан (режим "тривалий зупин" з 24.02.2022). Стан установки контролює оперативний персонал, зовнішнє електропостачання відсутнє. Радіаційна обстановка на майданчику в межах норми.

Згідно з повідомленням, персонал намагається усунути наслідки бойових дій та підтримувати у працездатному стані обладнання ядерної установки, наскільки це можливо в умовах постійних обстрілів та бомбардувань майданчика. Джерело: https://censor.net/ua/n3329081
Злобная заинька

Offline Kivi

Цитувати (виділене)
Роскомнадзор требует от Медузы, Новой газеты и других коллег НЕ ПУБЛИКОВАТЬ интервью с Зеленским.

Цитувати (виділене)
Владимир Зеленский — о переговорах, аргументах Путина , ситуации в Мариуполе и отношении к россиянам

Сдаётся мне, Тотошка, что это не Канзас (с).

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
Окупанти розгорнули у місті Чорнобиль тимчасовий пункт управління угрупуванням військ Східного воєнного округу, а також командний пункт 38-ї окремої мотострілецької бригади. Туди ж вони щодня транспортують  із Гомеля десятки тон реактивних снарядів, снарядів для ствольної артилерії, мінометних боєприпасів, - Генштаб ВСУ
подписаться 👉https://t.me/kievreal1

Не понимаю, как. Если пишут, что там сейчас сильные пожары
Злобная заинька

Offline Eney

Якщо кому цікаво, в ютубі є канал "Volodiymyr Zolkin". Великі інтерв"ю з полоненими. Як на мене, то дуже цікаво. Не можу вставити посилання.

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
У зоні відчуження в районі Чорнобильської АЕС через бойові дії горять понад 10 тисяч гектарів лісів, зафіксовано 31 пожежу, що спричиняє підвищений рівень радіоактивного забруднення повітря.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила у Фейсбуці

Контроль і гасіння пожеж неможливі через захоплення зони відчуження російськими військами, наголосила вона.

Внаслідок горіння в атмосферу вивільняються радіонукліди, які переносяться вітром на значні відстані, що загрожує радіацією Україні, білорусі та країнам Європи. Через вітряну та суху погоду інтенсивність і площа пожеж збільшаться, що може спричинити надмасштабні пожежі, з якими важко впоратися навіть у мирний час.

Полум’ям можуть бути охоплені сховища відпрацьованого ядерного палива та сховища ядерних відходів, які знаходяться на території Чорнобильської зони, попередила Денісова.

Вона закликала Міжнародне агентство з атомної енергії "якнайшвидше відправити в Україну експертів та обладнання для гасіння пожежі, щоб запобігти непоправних наслідків не лише для України, але й для всього світу". Джерело: https://censor.net/ua/n3329085
Злобная заинька

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
Якщо кому цікаво, в ютубі є канал "Volodiymyr Zolkin". Великі інтерв"ю з полоненими. Як на мене, то дуже цікаво. Не можу вставити посилання.

Я в родине убийц пару дней назад давала ссылку.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
Цитувати (виділене)
Министр обороны Британии Уоллес заявил, что Украине уже передали партию переносных зенитно-ракетных комплексов Starstreak.

▪️Также он сказал, что уже завершили подготовку первых операторов этих систем.

Offline Eney

Не бачив. Сьогодня тільки побачив цей канал. Головне, що полонені не з примусу говорять, а розказують все, як було.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
Цитувати (виділене)
Референдум о вхождении в состав россии может пройти в так называемой ЛНР в ближайшее время, заявил Пасечник.
Боевой сцикун уже призвал не нагнетать и готовиться к шашлыкам? Не могу нагуглить.

С Пасечником провели воспитательную беседу, судя по всему.
тасс.ру:
Цитувати (виділене)
В так называемой ЛНР сейчас не ведут подготовку к «референдуму» о вхождении в состав РФ.

Так называемый Глава так называемой ЛНР Леонид Пасечник назвал своим личным мнением сообщение о возможности проведения такого «референдума».

Offline Ash

Можу сказати одне, таких тривалих раектних тривог, як вчора, у нас більше не було.
Підтверджую. Сьогодні, ттт, з ночі нічого
В нас раніше бували й довші( найдовша - 5 годин  - була 7 березня, але учора їх було просто дохера у другій половині дня. Сьогодні ж, окрім вранішньої, поки що нуль.
Одесса-это Украина.
At the suit of pozemka: Covid 19 (01.20)
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
Сьогодні ж, окрім вранішньої, поки що нуль.

В моём районе с 00:00 до примерно 4 утра было несколько (3 точно, но может и больше, я в какой-то момент перестала обращать внимание) коротких, минут по 15.

Offline Выдра

• ___
Роскомнадзор требует от Медузы
Смішно.

Offline Ash

Сьогодні ж, окрім вранішньої, поки що нуль.

В моём районе с 00:00 до примерно 4 утра было несколько (3 точно, но может и больше, я в какой-то момент перестала обращать внимание) коротких, минут по 15.
Удивительно.  У нас ни хрена вообще не слышно в смысле  сирены, поэтому  я ориентируюсь на телеграмм-каналы.  После 00.00 в моих телеграмм-каналах было только  две воздушные тревоги 01.00-01.23 ( вот про нее я забыла)  и 05.58-06.23( про эту написала). Причем  один из этих каналов максималист, любит объявлять тревогу, когда им кто-то напишет, что слышна сирена, а потом отменяет, т.к на официальном канале( как я понимаю, этот официальный канал ведет мэрия, я на него тоже подписана) нет подтверждения. И никаких фальстартов у них прошлой  ночью  нет.  Может у вас какая-то другая, отдельная сирена есть?
Cпойлер
( это не попытка подкола я совершенно серьезно, потому что вообще не понимаю, что у нас в городе происходит с сиренами)
Одесса-это Украина.
At the suit of pozemka: Covid 19 (01.20)
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
Владимир Зеленский — о переговорах, аргументах Путина , ситуации в Мариуполе и отношении к россиянам
Мене вистачило аж на 5 хвилин, а піпл у каментах аж сахарином сходить

Offline Lilьka

• Львів
Тю, он на ФЕРі половина публіки від Зеленського і Арестовича кип'ятком по ногах пісяють, то й нехай  :smilie5:

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
❗️Володимир Зеленський розповів про долю українських військових із острова Зміїний. За його словами, частина військових загинула, частину взяли у полон. Тих, хто був у полоні, вже обміняли
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Дід Вова

Журналісти Bellingcat та The Insider готують нове розслідування, яке розповість, як ФСБ створювала та фінансувала в Україні різноманітних політичних діячів, які мали здійснити держпереворот після вторгнення російської армії. Джерело: https://censor.net/ua/n3329093
Оце хвамілій повспливає. Частину ми і так знаємо а дофіга ще випливе.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
Журналісти Bellingcat та The Insider готують нове розслідування, яке розповість, як ФСБ створювала та фінансувала в Україні різноманітних політичних діячів, які мали здійснити держпереворот після вторгнення російської армії.
Десь тремтячою рукою витер холодний піт з чола єрмак

Offline True Path Into Nowhere

як після розслідування справи "вагнерівців"?
Shannou, ти хуєсос.

Offline Дід Вова

Це гімно не тоне. На крайняк скажуть, що він героїчно викачував мільйони долларів на спецрахунок спецпідрозділу спецборотьби. :mad:

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
Интересно, бубочка проталкивает идею референдума потому, что понимает, каким будет результат или, наоборот, не понимает?
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Roman_V_M

• THERE IS NO JUSTICE. THERE IS JUST ME.
    • Roman's Blog
'Бубочка понимает' -это оксюморон.

Offline Lightning

Вот бубочка и вьідохся. Вернулся в амплуа долб@#&а. :pardon: "А как дьісал, как дьісал..." (с)

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
Шрайк

Если просеять то, что сказал Зеленский (https://t.me/ShrikeNews/4047) в интервью российским журналистам про переговоры с РФ, останется:

✔️Денацификация и демилитаризация - неприемлемо.

✔️У русского языка должно быть столько же прав в Украине, как у украинского в России. Предлагается зафиксировать это в "договоре о зеркальном уважении".

✔️Самый главный пункт - нейтральность Украины, который Зеленский хочет трансформировать в гарантии безопасности для Украины. Этот пункт уже проработан и должен стать серьезным договором. Его нужно ратифицировать в парламентах стран-гарантов и вынести на референдум в Украине.

✔️Статус Донбасса предлагается обсуждать после возврата российских войск за линию разграничения по состоянию до 24 февраля.

✔️Крым пообещал не возвращать военным путем.

✔️В целом план Зеленского:
• встреча с Путиным
• подписание договора
• вывод войск
• подписание и ратификация договора о гарантиях Украине странами-гарантами
• проведение референдума по поводу "гарантий/нейтральности"
• изменения в Конституцию (надо понимать, если народ поддержит)
___
От себя могу сказать:
• хорошо, что мы узнали, что думает Зеленский о переговорах,
• жаль, что это произошло в интервью российским СМИ, а не украинским,
• Путина схема "сначала вывод войск, потом референдум и т.д." не устроит, другие пункты вероятно тоже.

Итого: Мое мнение о невозможности успеха переговоров в обозримом периоде не изменилось. Война на истощение продолжится. Наша задача, чтобы противник понес такие потери, чтобы он принимал наши условия.
I always tell the truth. Even when I lie.

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.