Автор Тема: Побут під час війни

Offline Фрипп

Re: Побут під час війни
« Reply #2430 : Грудень 11, 2022, 21:47:53 »
Джекері то гуд. Тут ось Епіцентр Екофлоу завіз. Продає навіть зі знижкою, по ціні виходить десь так само як я на польскому сайті медіамаркет.пл бачив.

https://epicentrk.ua/ua/shop/zaryadnaya-stantsiya-ecoflow-delta-black-efdelta1300-eu.html

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Стать: Жіноча
  • Одеса
« Reply #2431 : Грудень 11, 2022, 22:07:37 »
li-ion 14,4 В 16,8Аг
Це не серйозно, це іграшка :).

Ну так мы и не для бойлера брали )) Хотели бы посерьёзнее, взяли бы на 2 или на 3 кВт.
Зато его от авто заряжать можно. 5 часов и как новенький ))

Cпойлер
Нам главное иметь (длительный, по возможности) доступ к гаджетам. 5-ти дневное отсутствие электричества показало, что наших 3 больших и 3 мелких павербанков мало.
А холодильник или бойлер ты и к киловатнику не подключишь, тут серьезнее приборы нужны. 
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
« Reply #2432 : Грудень 12, 2022, 00:29:33 »
Злобная заинька

Offline Ash

« Reply #2433 : Грудень 12, 2022, 01:29:08 »
10 минут назад нам дали свет, впервые с пятницы. Побежала делать заказ.
 Все бы ничего, но утром надо идти в больницу отменять папин холтер и переносить запись. Плохо представляю, как все успею сделать.
Одесса-это Украина.
At the suit of pozemka: Covid 19 (01.20)
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #2434 : Грудень 12, 2022, 01:43:06 »
 Все бы ничего, но утром надо идти в больницу отменять папин холтер и переносить запись. Плохо представляю, как все успею сделать.

@Ash Аш, а больница на посёлке? А то, если в городе, могла бы подъехать отменить за тебя.

Offline Ash

« Reply #2435 : Грудень 12, 2022, 02:03:53 »

@Ash Аш, а больница на посёлке? А то, если в городе, могла бы подъехать отменить за тебя.
Спасибо, но больница на поселке- областная. Там целое дело, чтобы записать  папу на холтер я два часа  стояла в очереди. Те, кто на запись и на процедуры - одна, блядь, очередь. Ненавижу.  Я утром попытаюсь что-то сделать  через телефон, но печенкой чувствую, что ничего это не даст.
Нас записали на понедельник. А вчера у папы была очередная аритмия, Приступ купировали, но настоятельно рекомендовали в ближайшие два дня строгий постельный режим.
Кстати, запись через хелси к врачу в областной означает примерно ничего.
Очередь живая. По хрен, на когда ты записался, приходишь и занимаешь живую очередь.  Если врач не в отпуске. Отметка в Хелси о  подтвержденном расписании врача в наших условиях тоже ничего не значит.
Одесса-это Украина.
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline Eney

• Стать: Чоловіча
« Reply #2436 : Грудень 12, 2022, 07:28:59 »
Цитувати (виділене)
Пригоди одесита Володимира Саркісяна, неймовірні і повчальні.

Отже, на 53 годину без світла у мене залишилося напіврозрядженими два акумуляторних ліхтарики по 1200 мА/год, майже зарядженою акумуляторна лампа на 69 світлодіодів 1000 мА/год.
Витрачено загалом 43 А/год різних акумуляторів, зокрема і ноутбуків, та смартфонів і 4 лужні батарейки. Підзаряджатися "на стороні" не довелося.
На трьох це вельми скромно. Отже, вижити під час тривалих блекаутів і не загубити зв'язок цілком можливо.
Кілька секретів.
Зарядка домашніх ліхтариків витрачається на відвідування туалетів і ванних кімнат. Ви собі не уявляєте, скільки разів на добу людина мусить йти до цих, зазвичай абсолютно темних, приміщень. Для їхнього освітлення я скористувався нехитрою конструкцією з двох висаджених майже в нуль батареєк і світлодіодного пікселя SMD5630, поміщених у корпус непрацюючої лампочки. Я про це вже розповідав. Така саморобка працює без вимикання не менш ніж три доби поспіль. Світла недостатньо для читання, але щоб не переплутати шампунь із зубною пастою — цілком вистачає.
Освітлення коридору теж цілодобове — всім відомі "вічні свічки" з вивідних світлодіодів червоного кольору (з мишки) і двох також несвіжих батареєк. 5 діб.
До того витрачено 100 мл "лампадної" вазелинової олії у 4 каганцях. Свічок — жодної.
Газ в квартирі є, холодна вода, щоправда доволі слабким струмочком, також (централізованої гарячої води в Одесі немає вже років п'ятнадцять), опалення відсутнє.
Три дійсно пекучі проблеми: зберігання їжі, що швидко псується — м'ясні блюда при +10 на вулиці витримують не більше доби, прання і неможливість узяти душ.

Одесити — самі собі "пункти незламності" і я не здивуюся, якщо взнаю, що офіційні "пункти" не користувалися попитом. Так, спробуйте знайти той "пукт" о 18 годині, у суцільній темряві, якщо у вас ще й сів телефон. Але є Нова Пошта, є Сільпо, є Таврія, є просто генделики, де можна зарядити смартфони і помити кістки місцевій та центральній владам. Заслужили.

Вкрай неприємно здивував мене Приватбанк. Не знаю як у кого, а у відділенні на Семена Палія, 76 банкомат не працює навіть у разі наявності світла. Принаймні тиждень вже ходити туди сенсу немає. Мобільні оператори Київстар, Лайфсел, чиї вишки стирчать прямо на Крижанівському ринку, "лягають" одночасно з вимкненням світла. Водафон щось підшаманив і приблизно годину-півтори блекауту якось тримає зв'язок. Лише Інтертелеком справно забезпечував мені мережу.

Звіт закінчив. :) Добраніч. Ми не лише прорвемося, а й звільнимо світ від цих недолюдків.

UPD. Кращий і абсолютно безкоштовний повербанк — акумулятор вашого ноутбука. Замість висаджувати його, тицяючи клавіші, переведіть у режим сну. Тоді ви зможете принаймні двічі зарядити від нього телефон.
[ Invalid Facebook URL ]posts/pfbid02HwjePcXg9GNWt9QRAgNwf8XVY6Te91ot3c2W8mV2ATP3q5vAGcjYbfgmJL2Kxf3Kl/

Online Mike123

« Reply #2437 : Грудень 12, 2022, 07:49:28 »
А холодильник или бойлер ты и к киловатнику не подключишь, тут серьезнее приборы нужны. 
Ты не путай мощность с энергией. Холодильник потребляет 150 Ватт, 500 в пике, твоя Маруся его запустит. А вот 17ач аккума это совсем слабо. Разве что на зарядку гаджетов и интернет. Для такого основательного внешнего вида маловато.

Offline Фрипп

« Reply #2438 : Грудень 12, 2022, 11:29:13 »
А чому Маруся, доречі?

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
« Reply #2439 : Грудень 12, 2022, 11:51:59 »
Ты не путай мощность с энергией. Холодильник потребляет 150 Ватт, 500 в пике, твоя Маруся его запустит. А вот 17ач аккума это совсем слабо. Разве что на зарядку гаджетов и интернет. Для такого основательного внешнего вида маловато.
А нам казали, що під час запуску холодильник кіловат вижирає.
Злобная заинька

Offline com

• Львів
« Reply #2440 : Грудень 12, 2022, 12:23:34 »
А нам казали, що під час запуску холодильник кіловат вижирає.
Залежно якій холодильник. І якій компресор. Є холодильники інверторного типу. Менше споживають при запуску. А є аміачні, абсорбційні. Можуть працювати від будь-якого джерела нагріву - газ, керосин та інше. І електричного тену також. Типу Кристал 408. Або кемпінгових для авто.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #2441 : Грудень 12, 2022, 15:31:14 »
А чому Маруся, доречі?

Це перша з тих чьотирьох рабів, які нам повинні надати  :smilie5: Й коли ми її отримали, сразу стало зрозуміло, що це - Маруся. Маленька, худенька, слабенька, багато не напрацює  :sarcastic:

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #2442 : Грудень 12, 2022, 15:34:44 »

Про основательный внешний вид ты пошутил? ) 13.2 x 23.1 x 19.5 см - это её размеры. 
Ну и я сразу написала - для гаджетов и лампочек. Потом ещё раз повторила это.
Cпойлер
Как-то мне даже обидно стало, я поделилась радостью, а ты мне уже второй раз повторяешь, что я купила невнятное нечто  :smilie2:

Offline Фрипп

« Reply #2443 : Грудень 12, 2022, 16:01:07 »
даже обидно стало
Ми за тебе дуже раді! (Я та ще декілька людей)

Offline Eney

« Reply #2444 : Грудень 12, 2022, 16:11:51 »

Про основательный внешний вид ты пошутил? ) 13.2 x 23.1 x 19.5 см - это её размеры. 
Ну и я сразу написала - для гаджетов и лампочек. Потом ещё раз повторила это.
Cпойлер
Как-то мне даже обидно стало, я поделилась радостью, а ты мне уже второй раз повторяешь, что я купила невнятное нечто  :smilie2:
Не переймайся, професіонали, майстри там всякі і тп. - люди схиблені на своїй вмілості і досконалості. І переносять це на усіх. Мо так і треба...  Головне, що тобі зайшло і все працює, як хочеться. 
ЗИ: Я теж люблю похизуватися в своїй обізнаності, тільки не завжди це вдається.

Offline Ash

« Reply #2445 : Грудень 12, 2022, 16:21:09 »
Местные Таврии сейчас ломятся от желающих подзарядить телефон, часть поселка до сих пор ещё ни разу после обстрела в ночь пятницы не получала электричество, т.е мне ещё очень повезло. До 12.30 были с электричеством. Никуда я сегодня, конечно,  не пошла( вырубилась в 11 утра),  а дозвониться в областную невозможно. Если сегодня ночью дадут электричество и я добью заказ, то в среду пойду в областную перезаписываться.
Одесса-это Украина.

Online Mike123

« Reply #2446 : Грудень 12, 2022, 16:40:35 »
Ну, тогда извини, фотки врут. Мне показалось, что она большая.
Как-то мне даже обидно стало, я поделилась радостью, а ты мне уже второй раз повторяешь, что я купила невнятное нечто
Как-то мне кажется, что ты уже вторую неделю ищешь причину на меня обидеться :-) Я отвечал не тебе, а Факиру, отвечал со смайликами и никоим образом не собирался обижать твою Марусю, а уж тебя и подавно :give_rose:.

Offline fakir

« Reply #2447 : Грудень 12, 2022, 16:47:39 »
можливо тому, що відео про "What's Inside a Jackery Portable Power Station? (Explorer 500 Model)" з акумулятором 21.6В на 24 Аг

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
« Reply #2448 : Грудень 12, 2022, 16:56:40 »
А где ты Марусю заряжаешь? Потому что за те 1,5 часа, что нам дают, толку от мощного акка? Он все равно не больше часа протянет. :(
ПыСы. Уже увидела, что машиной.
« Останнє редагування: Грудень 12, 2022, 17:47:34 від Няма Донецкая »
"Кстати, ты заметил, что этот мир полон людей, которые совершенно уверены, что прекрасно понимают, что происходит с остальными?" Макс Фрай

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #2449 : Грудень 12, 2022, 17:42:20 »
я поделилась радостью, а ты мне уже второй раз повторяешь, что я купила невнятное нечто
Зависть - страшная штука. :grin:

Online Mike123

« Reply #2450 : Грудень 12, 2022, 17:54:44 »
Ну всё, всё. Налетели, заклевали :smile4:.

Offline Oak

• Hero Member
« Reply #2451 : Грудень 12, 2022, 17:57:00 »
За Марусю ответишь!

Offline com

• Львів
« Reply #2452 : Грудень 12, 2022, 19:23:41 »
Я колись купив 5 банок-консерв, акумуляторів від Ніссан ліф на електровелосипед. Так і валяється на балконі, бо важкий, в сумі 20 кг. Треба інвертор на 36 вольт, немає. Зараз такі також часом продаються на олх. З них можна збирати акумулятори різної напруги та потужності. Купляв в одного з користувачів форуму.
https://electroavtosam.com.ua/forums/search.php?search_id=active_topics

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #2453 : Грудень 12, 2022, 19:48:27 »
За Марусю ответишь!
А я все дивлюся, де ж моя "Маруся"...

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #2454 : Грудень 12, 2022, 20:37:42 »
Как-то мне даже обидно стало, я поделилась радостью, а ты мне уже второй раз повторяешь, что я купила невнятное нечто
Как-то мне кажется, что ты уже вторую неделю ищешь причину на меня обидеться :-) Я отвечал не тебе, а Факиру, отвечал со смайликами и никоим образом не собирался обижать твою Марусю, а уж тебя и подавно :give_rose:.

Ниправда ваша!
Cпойлер
Я наооборот всегда ищу повод не обидеться  :smilie5:
И спасибо, что ответил. То меня что-то с утра повело немного.  :give_rose:

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #2455 : Грудень 12, 2022, 22:59:51 »
Сходил на кухню хлебнуть колы и только на обратном пути осознал что спокойно перемещаюсь по квартире в темноте без фонарика. Если бы пытался такое исполнить год назад то или на косяк бы налетел или на котика наступил бы. :scratch_one-s_head:

Offline Крижинка

• США
« Reply #2456 : Грудень 12, 2022, 23:39:08 »
А котик думает "наконец-то у двуногого зрение наладилось, теперь перестанет меня слепить своими лучами."

Offline bobr.dobr

« Reply #2457 : Грудень 12, 2022, 23:48:43 »
А котик думает "наконец-то у двуногого зрение наладилось, теперь перестанет меня слепить своими лучами."
або так: "Цей підсліпкуватий тепер ще й світло не вмикає. Ну йо нафік, краще я за диваном причаюся, поки всі лапи не віддавив".

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #2458 : Грудень 12, 2022, 23:51:48 »

:grin:

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
« Reply #2459 : Грудень 13, 2022, 00:06:00 »
А я тепер гучно завиваю співаю. Котик шурхає на свою хованку і не намагається скінчити життя самогубством під моїми ногами.
Злобная заинька

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.