Автор Тема: Короли и капуста. Официальный тред для флуда обо всем.

Offline Solmir

• Стать: Чоловіча
  • Киев
Ну консенсус в том, что вызвано человеком, CO2 как основная причина
Нет. В этом консенсуса на самом деле нет.

Offline Solmir

• Киев
Предыдущий нежданчик был во время пандемии ковида, промышленность и транспорт резко уменьшили выбросы СО2, а темпы ГП возросли.

Offline Garfield

• Nederland
Предыдущий нежданчик был во время пандемии ковида, промышленность и транспорт резко уменьшили выбросы СО2, а темпы ГП возросли.
Найгірше тут пояснювати як сприяли потеплінню надзвичайні викиди СО2 під час другої світової. Бо якщо не видно значного зростання в ті роки, то все має бути трохи складніше.
Homo homini felis est.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Стать: Жіноча
  • Одеса
В мене тут питаннячко виникло, чисто з цікавості. Може в когось є відповідь?
Ось пишуть, що реєстр «Оберіг» — це Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов'язаних і резервістів, електронна база даних для зберігання інформації, потрібна для ведення військового обліку. У базі даних реєстру містяться персональні дані про всіх військовозобов’язаних українців віком від 18 до 60 років.
Й ось мені цікаво, що в цьому реєстрі можуть робити дані щодо не призовника, не військовозобовʼязаного та не резервіста? Як вони туди потрапили, навіщо, й чому про це (про те, що цей реєстр містить дані усіх без виключення громадян) не вказують ніде при описі цього реєстру?
Ну й ще є таке - Відповідно до закону, згода призовників, військовозобов’язаних і резервістів на обробку їхніх персональних даних для наповнення та актуалізації реєстру не потрібна. (с) З цього виходить, що згода усіх, хто не є вище вказаними особами, але з якихось причин є в цьому реєстрі - потрібна? )

Й ще раз - мені просто цікаво )

Ну як потрапили це, насправді, мені зрозуміло - через інші реєстри, з яких надходить інформація в Оберіг (наразі це реєстри Державної податкової служби; Державної реєстрації актів цивільного стану; Державної судової адміністрації; Державної прикордонної служби; Міносвіти; Державної міграційної служби. У процесі під’єднання реєстру Пенсійного фонду).
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
Погляд трохи з іншого ракурсу.

Цитувати (виділене)
Kostiantyn Korsun
6 год  ·
Вже більше 1.5 млн наївних громадян «оновили свої дані у додатку Резерв+
Але з точки зору законодавства (та ТЦК), це означає не більше ніж пройти тест «який ти фрукт».
Тому що у Законі написано буквально наступне: «…зобов’язані уточнити свої облікові дані через … електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного, резервіста…»
Чому всі вирішили, що додаток Резерв+ це і є «електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного, резервіста»? Де це зазначено? У законі немає жодних згадок «додатку Резерв+». Тому після 17 липня чисто формально ТЦК матиме повне право оштрафувати отих 1,5+ млн. людей на 25+ тис. грн. А потім плюс анулювати водійське посвідчення, плюс оголосити у розшук, плюс затримати, кинути у бусік, привезти на медкомісю і наступного дня будете вже в учбовому центрі показувати усім свій телефончик з «оновленими даними».
До речі, з головним редактором видання «Економічна правда» саме так і трапилося: він у перший же день «оновив дані» у додатку Резерв+, а 26 травня був затриманий співробітниками ТЦК. Добу його утримували без зв’язку із зовнішнім світом, потім випустили і він повідомив, що «вже долучається до підрозділу».
Так це головний редактор відомого медіа, і про його кейс кричали усі не-марафонні видання.
Принагідно про «електронні повістки». Заступниця міністра оборони запевняє, що такого немає і не планується. І тут вона лукавить. Тому що у додатку Резерв+ вже є ця функція, ось її скріншот: https://cutt.ly/hey1yZJH
 Так, це для тих, хто проживає за межами України. Але цей функціонал вже вбудований в додаток, а значить «е-повістка» є лише питанням часу. «Розумієте, ситуація змінилася», вотетовсьо.
Ну ладно, припустимо, ви оновили свої дані через отой додаток. А як ви цей чудовий факт доведете патрулю ТЦК на вулиці? Тикати їм свій смартфон? Гг.
Ніяких офіційних підтверджень додаток не може вам дати. Ця опція – генерування QR-коду, який вестиме до відповідної онлайн-довідки – лише планується, та й то десь після 18 червня. І хтозна як це буде працювати. Ймовірно, це буде як з Дією: 99% людей не перевіряють сканером, а лише очима, а тому одразу з’явиться купа фейків. А як тільки вони з’являться – зникне довіра до додатку.
До речі, не можна просто так взяти і перейменувати «застосунок» (так вони називають додатки) у «електронний кабінет». Поняття «електронний кабінет» за функціоналом можна порівняти з автомобілем, тоді як поняття «додаток» - лише з дверцятами до нього, причому не обов’язково водійські. В «електронному кабінеті» багато різних інтерактивних взаємопов’язаних функцій, а Резерв+ по суті виконує одну просту задачу: внесення через нього даних кудись. Куди – хтозна.
Також немає ніякої гарантії, що ваші дані будуть коректно (!) збережені у якійсь-там-базі-даних (не факт, що напряму в «Оберіг»). І немає ніякої гарантії, шо працівник одного з ТЦК так само коректно отримає витяг з цієї бази про вас.
А от якщо оновлювати дані у ТЦК, то видають (принаймні мусять за запитом) паперовий витяг, де зазначено, що дані оновлені і вимоги закону виконано. І з цим папірцем можна сміливо ходити по вулиці та надавати його в суд, якщо помилково (незаконно) випишуть штраф.
Тому раджу поспішакам не дуже розслаблятися, а «уважно читати Конституцію України», як радила інша заступниця міністра оборони.
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
Якщо уважно читати про що я - я про сам реєстр Оберіг, а не про додаток Резерв  :sneaky:

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
Мабуть я помилилась, якщо вважала, що певний зв"язок між ними є.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
Мабуть я помилилась, якщо вважала, що певний зв"язок між ними є.

Певний є, але в даному випадку мене цікавить саме реєстр. Бо резерв+ то вже наслідок.

Offline Omela

• Global Moderator
  • Харьков
Особливо "радує", що реєструйся не неєструйся - то до одного міста, в ТЦК все одно ногами йти. ЦНАП теж не рахується.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
Певний є, але в даному випадку мене цікавить саме реєстр.
Вибач, але то була не моя відповідь на твоє запитання, а висвітлення іншої спорідненої проблеми.  :pardon:

Offline Leo_need

• Україна, м.Київ
Й ось мені цікаво, що в цьому реєстрі можуть робити дані щодо не призовника, не військовозобовʼязаного та не резервіста?
А кого ? Натякни хоча б )))
Наскільки я зрозумів після візиту в ТЦК, усе чоловіче населення поділяється на дві бази - одна база тих, хто зараз служить в ЗСУ (і їх нема в Оберігу), друга база - ті, хто не служить (тобто резервісти, білоквитковці та інші).
Тому, коли діючі військовослужбовці помилково реєструвались в застосунку Резерв+, то ім видавали помилкову інформацію.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
Й ось мені цікаво, що в цьому реєстрі можуть робити дані щодо не призовника, не військовозобовʼязаного та не резервіста?
А кого ? Натякни хоча б )))

Ну, наприклад, я знайшла там себе ) Ну це ще бохзним, я молода й може теж складаю «мобілізаційний резерв». Але що там робить моя 83 річна свекруха? ))

Offline Leo_need

• Україна, м.Київ
Ну, наприклад, я знайшла там себе )
Зрозумів. Тобто моє враження про їх криворукість було ще дуже далеко від реальності ))

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
ну там ніхто ж ті БД, з яких підливали інфо, спеціально не сортував і не фільтрував, все звалили в одну купу та й годі, data quality is ensured. русні, знов таки, зручніше, все в одному місці.
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
Народ, а потримайте пальці хрестиком, щоб було все не так погано, як намічається.
Бо два онкохворих у сім'ї - то занадто. Не кажучи про інші цікаві речі.
Злобная заинька

Offline Omela

• Global Moderator
  • Харьков
Аля, тримаю, хай воно мимо просковзне.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
Тримаю.

Offline Чиби

• Disce pati
Тримаю.

Offline Крижинка

• США
Тримаю міцно.

Offline Охтирка

Аля, тримаю.

Offline Donna

• Hero Member
Тримаю

Offline Мадам Петрановская

• А хто борець, той здобуває світ.
І я со вчора тримаю.
-Ты не туда идешь! Огни в другой стороне.
-Мне все равно, я зажгу свои.

Offline Minime

• Австралия: au2ua
Тримаю
"Не забыть бы нам всё, не простить бы и не потерять". В. Высоцкий

Offline Лиса_Алиса

Тримаю, хай омине.

Offline Tamerlan

Ну консенсус в том, что вызвано человеком, CO2 как основная причина
Нет. В этом консенсуса на самом деле нет.

Среди специалистов консенсус как раз есть. А среди прочих консенсуса нет по чему угодно. В том числе по вопросам того, были ли американцы на Луне и вообще работает ли Теория относительности.

Offline Tamerlan

Что, один год небольшого спада выбросов не перебил 200 лет сжигания угля и нефтегаза? Действительно, кто бы мог подумать...

Offline Solmir

• Киев
Продовжую міркування відносно ШІ. У журналі  Ethics and Information Technology Volume 26, article number 38, (2024) вийшла стаття ChatGPT is bullshit.
Резюме:
Цитувати (виділене)
Recently, there has been considerable interest in large language models: machine learning systems which produce human-like text and dialogue. Applications of these systems have been plagued by persistent inaccuracies in their output; these are often called “AI hallucinations”. We argue that these falsehoods, and the overall activity of large language models, is better understood as bullshit in the sense explored by Frankfurt (On Bullshit, Princeton, 2005): the models are in an important way indifferent to the truth of their outputs. We distinguish two ways in which the models can be said to be bullshitters, and argue that they clearly meet at least one of these definitions. We further argue that describing AI misrepresentations as bullshit is both a more useful and more accurate way of predicting and discussing the behaviour of these systems.
Гугл-переклад:
Останнім часом спостерігається значний інтерес до великих мовних моделей: систем машинного навчання, які створюють людський текст і діалог. Застосування цих систем страждає від постійних неточностей у їх виводі; їх часто називають «галюцинаціями ШІ». Ми стверджуємо, що цю брехню та загальну діяльність великих мовних моделей краще розуміти як нісенітницю в тому сенсі, як це дослідив Франкфурт (Про фігню, Прінстон, 2005): моделі значною мірою байдужі до правдивості своїх результатів. Ми розрізняємо два способи, за якими моделі можна назвати дурнями, і стверджуємо, що вони чітко відповідають принаймні одному з цих визначень. Крім того, ми стверджуємо, що опис спотворень штучного інтелекту як фігня є більш корисним і точнішим способом прогнозування та обговорення поведінки цих систем.

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
У нас есть какие то выходы к донарам крови? Папе нужно переливание, но его просто не хотят делать, морозяться. Хотя откачка жидкости из легких и предыдущие переливания помогают. Но у него рак, сильно упал гемоглобин, по скорой забрали в больницу.
Злобная заинька

Offline Охтирка

У нас есть какие то выходы к донарам крови? Папе нужно переливание, но его просто не хотят делать, морозяться. Хотя откачка жидкости из легких и предыдущие переливания помогают. Но у него рак, сильно упал гемоглобин, по скорой забрали в больницу.
А говорят, что нет крови? Раньше переливали, если взамен приводили своих доноров. Один раз ехали в Белую Церковь за кровью, потому что в Киеве не біло.

Offline Ash

Из того, что я знаю на собственном опыте с мамой:
Cпойлер
В декабре  2020 у мамы был крайне низкий гемоглобин . Кровотечение  в желудке . Кровотечение устранили, КТ выявило множественные метастазы , подробностей мне не говорили, но я поняла , что они были в легких, мозге и еще много где . Я связалась с нашим  онкологом и первое, что он мне сказал после ознакомления  с обследованиями, не переливайте кровь, если вы это сейчас сделаете, она проживет меньше месяца. Мама  умерла  через три месяца в марте.
Возможно, это совершенно не ваш случай , но , имхо, я бы попыталась узнать - почему отказывают в переливании. Я не верю, что они морозятся из принципа " хочу и морожусь"
Может, хотят денег?
Одесса-это Украина.
At the suit of pozemka: Covid 19 (01.20)
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

0 Користувачів і 7 Гостей дивляться цю тему.