Elena StayteУ 1622 році біля берегів Кі Веста затонув корабель зі скарбами. Там було 35 кг Колумбійських смарагдів, 180 тис. срібних монет, 24 тонни Болівійського срібла, 125 злитків золота.У 1985 році корабель знайшов Мел Фішер - відомий у Кі Весті мисливець за скарбами.Він з усією своєю родиною шукав різні кораблі десятиліттями. На жаль, його син і невістка навіть загинули, пірнаючи з аквалангами у пошуках скарбів. Мел Фішер знайшов цей корабель, а багато років його пошуки фінансував відомий бізнесмен Френк Пердью.Як тільки вони знайшли скарби, штат Флорида негайно наклав на них свою руку, але Френк дійшов до Конституційного Суду США і рішення штату скасував. Так що всі ці кілограми смарагдів, тонни срібла, зливки золота тощо стали його і Фішера.Майже всю свою частину Френк пізніше віддав до Смітсонівського Інституту. ⠀А з одного, найкрасивішого смарагду, він зробив перстень. З ним він за кілька років просив руки та серця у своєї майбутньої дружини Мітці. Вона сказала так й вони прожили щасливе життя. У 2005 році Френк помер.Мітці дбайливо зберігала обручку всі ці роки. Але наразі вирішила виставити його на аукціон Сотбіс. Здогадайтеся, куди піде прибуток від кільця? Так!На допомогу Україні!💪🇺🇦Мітці виявилася такою діяльною, що спочатку написала статтю про цю війну. Потім на запрошення Києва прибула до України, де їй довелося й у бомбосховищі посидіти.І звичайно, після візиту вона не змогла залишитися осторонь.Мітці каже: У мене нескінченна повага до українців, їхньої сили, героїзму та хоробрості. Звісно, я могла б просто виписати чек. Але я хочу привернути якнайбільше уваги до цієї війни. Щоб за мною почали робити й інші. Мій чоловік 100% підтримав би мене у цьому починанні🙏У Сотбіс сказали, що це перший екземпляр на аукціоні, весь прибуток якого піде в Україну.Аукціон призначено на 7 грудня.Пишаюсь усіма цими людьми світу🫶(с) kukurudza
Оце от совенятко
Яка гарнюня
виходить нова книга
Я клікнув... Ціна заявлена 120 GBP...
научные книги часто дорого стоят.
але ж студенти їх зобов'язані купувати
Підручники та довідники - так, але ж студенти їх зобов'язані купувати - тож попит гарантований.
Цитата: Garfield від Грудень 01, 2022, 09:29:59але ж студенти їх зобов'язані купувати*пошепки* Бібліотеки, для цього існують бібліотеки...
Цитата: Solmir від Листопад 30, 2022, 23:55:44виходить нова книгаЯ клікнув... Ціна заявлена 120 GBP...
Пірати викладуть.
Цитата: Solmir від Грудень 01, 2022, 10:20:09Пірати викладуть.Та хай би хоч електронну версію офіційно... Бо hard cover з кольоровою поліграфією надихає фантазію видавництва в ціновій політиці. А потім ще ціни поштової доставки, податки (бо UK вистрибнули з EU, а ціни вище мінімуму з якого не беруть...).Я вже забув, коли останній раз паперову книгу купував (якщо сувеніри і фотоальбоми не рахувати). Google Books.
Цитата: Чиби від Грудень 01, 2022, 09:43:50Цитата: Garfield від Грудень 01, 2022, 09:29:59але ж студенти їх зобов'язані купувати*пошепки* Бібліотеки, для цього існують бібліотеки... Ще більш пошепки: бібліотек недостатньо, особливо для економіки, медицини і подібних напрямків. Тож, пакет потрібної літератури виходить часто дуже солідний за ціною. Деякі студенти можуть розраховувати на субсидії, але дапеко не всі.
Другий блохольот Міг-31К у білорусі злетів, він потенційний носій «Кинджалу», тому тривогу оголосили по усій країні.
Блін. В мене зникла сторінка Філла, який малює чудові мульти на сегодення. Пройшлася в гуморі - там його мульти теж не відображаються.
Майже нечутно: Інтернет... *тікає*
Шукала фен на акумуляторах. Знайшла капучинатор, вентилятор та мінігазоноксарку.
Колись бачила відео тролльне "про світ без електрики", там оці всі фени, компьютери і тд, на парових двигунах. Тре було зберегти.
Цитата: Teagan від Грудень 04, 2022, 12:35:10Колись бачила відео тролльне "про світ без електрики", там оці всі фени, компьютери і тд, на парових двигунах. Тре було зберегти.Стімпанк моя улюблена тема в іграх, кіно та книгах після кіберпанку.
От тепер шукай саме цей список - і буде фен...
Цитата: Garfield від Грудень 04, 2022, 12:31:05От тепер шукай саме цей список - і буде фен...Якщо пошукати паяльну станцію - фен точно знайдеться! (Щойно перевірив. Нагорі, ясна справа, "Епіцентр", але й там є).
0 Користувачів і 11 Гостей дивляться цю тему.