що таке вагани
Баняк - це горщик під стару піч та ухват. Знизу вузький, зверху широкий. В нас були такі.
бо вже не тіки в чавуні бульбу варять.
Цікаво, а хтось знає, що таке вагани?
Баняк він і є баняк.
Металевий. Він же "чугун" в деяких східно-поліських краях (хоча в часи пізнього СССРу вони були вже з алюмінієвого сплаву). Під рогач.
А у бабушки на одесчине на тыкву говорили кабак. У нас в семье так и говорят "кабакова каша".
Так це десь поряд. Мій район з Кролевецьким межує.
От забув... у тих рогачів теж була місцева назва.
В Донецке тоже на тыкву говорили кабак и кабаковая каша. В моей семье, по-крайней мере.
Вила?
Цитата: invariant від Вересень 05, 2022, 20:12:21Металевий. Він же "чугун" в деяких східно-поліських краях (хоча в часи пізнього СССРу вони були вже з алюмінієвого сплаву). Під рогач. Ось. У моїх на Сумщині чугун.
Ти з якого району?
Наша Житомирская область была очень русомовна, но никто не сказал бы , что хозяйка сварила свиньям 2 кастрюли картошки, только "два баняка".
Ось. У моїх на Сумщині чугун.
Цитата: Teagan від Вересень 05, 2022, 20:27:53Цитата: invariant від Вересень 05, 2022, 20:12:21Металевий. Він же "чугун" в деяких східно-поліських краях (хоча в часи пізнього СССРу вони були вже з алюмінієвого сплаву). Під рогач. Ось. У моїх на Сумщині чугун. У мене на Сумщині був і досі є чавун.Ти з якого району?
Шосткинський. Сіверяни ми Сємок нема
Тарелка с высокими бортиками все-равно горшик.
Горщик
А я думала, что это макитра.
0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.