Автор Тема: Коронавіруси, грип

Offline Milena

Re: Коронавіруси, грип
« Reply #14670 : Квітень 14, 2020, 12:01:40 »
Против церкви пойти?  Ты что, боятся.
Так в том-то и дело, что Зеля и Ко не желають против МП идти, ПЦУ (слушала краем уха выступление Епифания) как раз призывает на Пасху дома онлайн и без выстраивания толпой за "освященным".
П.С. А Лавра (вчера читала) в оцеплении Нацгвардией. :up: Так что надеюсь, что Кличко и комендантские сутки-полторы на след выходные устроит.
« Останнє редагування: Квітень 14, 2020, 12:22:38 від Milena »

Offline Omela

• Global Moderator
  • Стать: Жіноча
  • Харьков
« Reply #14671 : Квітень 14, 2020, 12:02:43 »
Уж не заболел ли?
он в шахматы не играет?
Нет, он в наперстки спец.

Offline Кіндрат Калистратович

• Hero Member
  • Стать: Чоловіча
« Reply #14672 : Квітень 14, 2020, 12:04:28 »
получается, что с 17 до 20 такой разрыв, когда не людно
Но не в будни. Я как-то после работы сунулась и ну его нафиг.

да
по будням у нас даже пробка на проспекте бывает в это время
сегодня я в 7:10 в АТБ заскочил, людей ещё меньше было

Offline Ash

« Reply #14673 : Квітень 14, 2020, 12:06:34 »
По моим наблюдениям, лучше всего в воскресенье с утра. По субботам и вечерам в будни людей много. Как с утра по будням (по сравнению с тем же воскресеньем) я не знаю.
Я  еще до старта общего карантина( где-то между 11 и 17 марта)  пошла  в АТБ  в 7 утра. Человек 15 бегало по магазину кроме меня(((. Еле успевала уворачиваться в АТБшных узких переходах.
Одесса-это Украина.
At the suit of pozemka: Covid 19 (01.20)
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline ~Багира~

• Hero Member
  • Львов
« Reply #14674 : Квітень 14, 2020, 12:10:11 »
У меня АТБ напротив, но за деревом именно вход не виден. Но видна очередь, если есть. Вот прям сейчас нету.

Offline RedCat

« Reply #14675 : Квітень 14, 2020, 12:18:32 »
наша медицина - самая медицина
по Калиновке у нас аврал (может слышали) 26 врачей с ковидом, у нашей сотрудницы мама там работает , ну в общем собрали всех членов семьи, сделали анализы - и теперь та-а-адам, извините, мы тут в анализах забыли инициалы указать, так что по фамилиям не понимаем у кого из членов семьи есть, а у кого нет, повторно анализы брать не будем, дорого

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
« Reply #14676 : Квітень 14, 2020, 12:25:57 »
по Калиновке у нас аврал (может слышали) 26 врачей с ковидом, у нашей сотрудницы мама там работает , ну в общем собрали всех членов семьи, сделали анализы - и теперь та-а-адам, извините, мы тут в анализах забыли инициалы указать, так что по фамилиям не понимаем у кого из членов семьи есть, а у кого нет, повторно анализы брать не будем, дорого
Ну правильно, все равно всех на самоизоляцию, какая разница?  :facepalm:
"Кстати, ты заметил, что этот мир полон людей, которые совершенно уверены, что прекрасно понимают, что происходит с остальными?" Макс Фрай

Offline Охтирка

« Reply #14677 : Квітень 14, 2020, 12:28:34 »
Цитувати (виділене)
По моим наблюдениям, лучше всего в воскресенье с утра. По субботам и вечерам в будни людей много. Как с утра по будням (по сравнению с тем же воскресеньем) я не знаю.
Я  еще до старта общего карантина( где-то между 11 и 17 марта)  пошла  в АТБ  в 7 утра. Человек 15 бегало по магазину кроме меня(((. Еле успевала уворачиваться в АТБшных узких переходах.

Ну так такие же собрались, которые решили всех перехитрить. Не исключаю, что в 10-11 может быть и по спокойнее.

Offline May Day

• Hero Member
  • USA - Україна
« Reply #14678 : Квітень 14, 2020, 12:34:08 »
У меня вчера была вылазка Сильпо+АТБ, где-то в 15-16. Людей мало, все в масках, в основном держат дистанцию. Что не понравилось - овощи и фрукты, раньше грудой лежавшие в открытых контейнерах, теперь упакованы кучками в малопрозрачные пакеты. Я в такие игры с магазинами не играю. Всё-равно пришлось развязывать и выбирать нормальные продукты. В перчатках разумеется.
The best is yet to come.

Offline ~Багира~

• Hero Member
  • Львов
« Reply #14679 : Квітень 14, 2020, 12:43:26 »

Ыы.

Cпойлер
Мужик привел жену в поликлинику сдать анализы.
Через два дня с больницы звонит врач и сообщает:
«К сожалению, мы перепутали результаты анализов Вашей супруги с другим пациентом и теперь не уверены у нее либо коронавирус, либо болезнь Альгеймера.
Муж — «Доктор, так что же мне в таком случае делать?»
«Выйдите с ней на прогулку подальше от дома и оставьте ее там одну. Если она найдет дорогу обратно домой, не открывайте ей дверь!»

Offline kolyan68

• Донецк, Украина
« Reply #14680 : Квітень 14, 2020, 12:44:18 »
У меня вчера была вылазка Сильпо+АТБ, где-то в 15-16. Людей мало, все в масках, в основном держат дистанцию. Что не понравилось - овощи и фрукты, раньше грудой лежавшие в открытых контейнерах, теперь упакованы кучками в малопрозрачные пакеты. Я в такие игры с магазинами не играю. Всё-равно пришлось развязывать и выбирать нормальные продукты. В перчатках разумеется.
В пакетах - в Сильпо, еще с прошлой недели. В АТБ до такого по-моему не дошли. В принципе логично - чтоб лишний раз не лапали. В перчатках то не все ходят, на сознательность тут рассчитывать нечего.

Offline ~Багира~

• Hero Member
  • Львов
« Reply #14681 : Квітень 14, 2020, 12:45:42 »
. В перчатках то не все ходят, на сознательность тут рассчитывать нечего.
У нас заставляют санитайзером пользоваться. Но толку, если просто накашляют на фрукты?

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
« Reply #14682 : Квітень 14, 2020, 12:54:59 »
У нас заставляют санитайзером пользоваться. Но толку, если просто накашляют на фрукты?

Какая разница, если их все равно потом мыть?
"Кстати, ты заметил, что этот мир полон людей, которые совершенно уверены, что прекрасно понимают, что происходит с остальными?" Макс Фрай

Offline AVI

« Reply #14683 : Квітень 14, 2020, 12:57:11 »
Днепр может немного расслабиться? Или нет?
От Филатова:

Цитувати (виділене)
Уважаемые священнослужители.
Меня тут пресс-служба просит написать пафосное обращение, чтобы на Пасху все оставались дома.
Но у меня нет слов.
Есть одни выражения.
...
1. Все, что власти хотели вам сказать, вам было сказано на встрече в епархии 9 апреля.
Я так понял, что некоторые не услышали.
2. Тогда ещё раз.
Кроме штрафов от полиции и уголовных дел вы получите весь комплекс мероприятий от городской власти, откатанных на наливайках и пунктах металлоприема.
Хотите сидеть без воды и света, с заложенными дверями и перекопанными дорогами?  Мы вам все это обеспечим.
Также ждите отмену документов по земле и любых разрешений на реконструкцию.
...
Мы же с вами не ругались все эти годы, правда?
Но если вы хотите рисковать здоровьем людей, то тогда не обижайтесь.
Я вас честно предупреждаю.
И не поможет вам никто.
Ни мои прекрасные отношения с Владыкой Иринеем, ни депутатское лобби, ни сам Господь Бог.
...
И, да, передайте этому кретину с «Тополя» , чьё фото на Вербное Воскресенье обошло все СМИ, пусть уже готовится.

Offline Eney

« Reply #14684 : Квітень 14, 2020, 13:02:11 »
Тільки хардкор, тільки протифлазід.
Цитувати (виділене)
У Бразилії припинили етап дослідження препарату "Хлорохін" на пацієнтах з коронавірусною хворобою.

Це саме той препарат з групи антималярійних ліків, який є в українському протоколі лікування COVID-19. 

Offline ~Багира~

• Hero Member
  • Львов
« Reply #14685 : Квітень 14, 2020, 13:04:30 »

Э. С чем разница?  Нет толку. Все равно мыть.

Offline Oak

• Hero Member

Offline May Day

• Hero Member
  • USA - Україна
« Reply #14687 : Квітень 14, 2020, 13:16:20 »
Все в масках, не особенно-то и накашляют. А вот то, что магазины, расфасовывая фрукты-овощи, делают это в корпоративной жлобской манере «наеби ближнего», это раздражает. Чтобы выбрать два нормальных апельсина, мне пришлось распотрошить четыре пакета. Я не бедствую, и особенной жадностью не отличаюсь, но платить за испорченные фрукты не хочу.
В общем, с этой упаковкой, хотели как лучше, получилось как обычно.
The best is yet to come.

Offline Mrs_Who

• Don't panic!
« Reply #14688 : Квітень 14, 2020, 13:26:44 »
🇺🇦Поминальные дни в Киеве перенесли на 6 июня. Что рассказал Кличко на брифинге

📊 56 новых случаев: 26 женщин от 26 до 74 лет, 24 мужчины от 21 до 82 лет, 6 детей от 3 до 7 лет (3 девочки, 3 мальчика). Среди новых заболевших есть 5 медиков. 11 человек госпитализированы.

⛪️ В Почаевской лавре есть летальный исход — 42-летний мужчина. Медбригады собрали образцы из Киево-Печерской лавры (230) и духовной семинарии (68). Есть заболевшие. Двоих госпитализировали, один отказался. На территории Лавры выставили 4 поста с правоохранителями. Полиция и Нацгвардия контролируют выходы и входы.

👮‍♀️ На Пасху все кладбища будут закрыты. Поминальные дни перенесены на 6 июня. С 16 до 20 апреля на всех въездах в Киев будет усиленный контроль.

🏥 Кличко посетил инфекционное отделение больницы №4. Туда за сутки поступают 10-15 пациентов. На текущий момент 38 у них находятся в состоянии средней тяжести. На сегодняшний день всего хватает, но если будет вспышка — не будет хватать оборудования к койкам пациентов.

🔥 Для тушения пожара в Чернобыльской зоне задействованы 405 человек, 96 единиц техники, авиация. Радиационный фон в Киеве не повышен: 0,013 микроренген на час при норме 0,03 на час.
Not all those who wander are lost

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
« Reply #14689 : Квітень 14, 2020, 13:27:23 »
Я так смотрю, наш район по Киеву на втором месте по зараженности. Правда, до Печерска еще пилять и пилять. Хоть это радует...  :kos:

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
« Reply #14690 : Квітень 14, 2020, 13:30:15 »

Если ты все равно моешь фрукты, то не важно, дышали на них или нет, все равно все смываешь. На них с тем же успехом могут дышать во время заворачивания в кулечки. Так зачем лишний раз пластик тратить?

Offline ~Багира~

• Hero Member
  • Львов
« Reply #14691 : Квітень 14, 2020, 13:34:48 »

Если ты все равно моешь фрукты, то не важно, дышали на них или нет, все равно все смываешь. На них с тем же успехом могут дышать во время заворачивания в кулечки. Так зачем лишний раз пластик тратить?
Ты у меня спрашиваешь? А почему?

Offline pozemka

• черепаха разнузданная
« Reply #14692 : Квітень 14, 2020, 13:47:16 »
В пакетах - в Сильпо, еще с прошлой недели. В АТБ до такого по-моему не дошли. В принципе логично - чтоб лишний раз не лапали. В перчатках то не все ходят, на сознательность тут рассчитывать нечего.
Если это пряники или фрукты - логично. Но картошка и свекла, завязанная в полупрозрачные пакеты - жесть, их, что, кто-то будет грызть как купил?

Offline pozemka

• черепаха разнузданная
« Reply #14693 : Квітень 14, 2020, 13:48:26 »

Так в масках же все.
Нет, что кондитерка и хлеб в закрытых пакетах - это хорошо. 

Offline В.И.Лемминг

• Hero Member
  • добрый, но гуманный
« Reply #14694 : Квітень 14, 2020, 14:00:15 »
Ну все, конец вирусу!
У нас создается межпланетная лаборатория!
Будут доказывать гипотезу Лукашенко, что трактор - лучшее средство от коронавируса?
Тю, ля, а шо?

• Hero Member
« Reply #14695 : Квітень 14, 2020, 14:04:01 »
Приняли
Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб" щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)
Номер, дата реєстрації:
3320 від 10.04.2020

Cпойлер
Цитувати (виділене)
ПРОЕКТ
вноситься народними депутати України

ЗАКОН УКРАЇНИ

Про внесення змін до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» щодо запобігання поширенню
коронавірусної хвороби (COVID-19)

Верховна Рада України постановляє:
І.  Внести до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2000, № 29, ст. 228) такі зміни:
1) у статті 1:
абзац тринадцятий викласти в такій редакції:
«самоізоляція – перебування особи щодо якої є обґрунтовані підстави про ризик інфікування або поширення нею інфекційної хвороби у визначеному нею місці (приміщенні) з метою дотримання протиепідемічних заходів на основі особистого зобов’язання»;
абзац чотирнадцятий викласти в такій редакції:
«обсерватор - спеціалізований заклад, призначений для перебування осіб, які підлягають обсервації, їх обстеження та здійснення медичного нагляду за ними»;
доповнити новим абзацом такого змісту:
«обсервація – перебування особи щодо якої є ризик поширення інфекційної хвороби в обсерваторі з метою її обстеження та здійснення медичного нагляду за нею».
2) перше речення абзацу четвертого статті 29 доповнити словами «підстави та порядок обов’язкової самоізоляції, перебування особи в обсерваторі (обсервації), госпіталізації до тимчасових закладів охорони здоров’я (спеціалізованих шпиталів)»;
3) у статті 30:
в абзаці четвертому слова «в’їзду на територію карантину та виїзду з неї» замінити словами «в’їзду, виїзду на території карантину та окремих адміністративно-територіальних одиниць»;
в абзаці сьомому  слова «в’їздах і виїздах із території» замінити словами «на в'їздах, виїздах  на території карантину та на окремих адміністративно-територіальних одиниць, що знаходяться на територій карантину».

4) статтю 31 викласти в такій редакції:
«Стаття 31. Обсерватори, тимчасові заклади охорони здоров’я  (спеціалізовані шпиталі)
У разі встановлення карантину на час його дії та відповідно до потреби органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування утворюють на території карантину тимчасові заклади охорони здоров’я (спеціалізовані шпиталі), обсерватори. Тимчасові заклади охорони здоров’я (спеціалізовані шпиталі) утворюються за рішенням органів державної влади та органів місцевого самоврядування з метою додаткового забезпечення надання медичної допомоги населенню з можливістю використання приміщень і майна інших закладів і установ.
Обов'язковій госпіталізації у спеціалізовані лікарні підлягають хворі на особливо небезпечні та небезпечні інфекційні хвороби, а також особи з симптомами таких хвороб.
Порядок облаштування та функціонування обсерваторів, тимчасових закладів охорони здоров’я (спеціалізованих шпиталів) встановлюється центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров'я.
Обсервації та самоізоляції підлягають особи, які підпадають під критерії, визначені в рішенні про встановлення карантину.
Особи, які виявили бажання залишити територію карантину до його відміни, повинні отримати довідку про можливість виїзду із зони карантину протягом інкубаційного періоду хвороби, яка видається за результатами медичного обстеження в порядку, визначеному центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров'я.
На період перебування в самоізоляції, обсервації, в тимчасових закладах охорони здоров’я (спеціалізованих шпиталях) особі видається листок непрацездатності, який оплачується в розмірах і в порядку, встановлених законодавством для осіб, визнаних тимчасово непрацездатними внаслідок захворювання».
5) у статті 35:
у частині першій слова «відповідного органу державної санітарно-епідеміологічної служби» замінити словами «закладів охорони здоров’я визначених, центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров'я для здійснення протиепідемічних заходів.»;
доповнити частиною третьою такого змісту:
«У рішенні про встановлення карантину можуть визначатись особливий порядок обліку, реєстрації  та обміну інформацією про випадки захворювання на період карантину.  Особи, винні в неправомірному розголошенні такої інформації, притягаються до відповідальності в порядку, встановленому законом».
ІІ. Прикінцеві та перехідні положення:
1. Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.
2. Установити, що на період встановлення карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) та протягом 30 днів з дня його відміни:
1) дозволяється обробка персональних даних без згоди особи, зокрема даних, що стосуються стану здоров’я, місця госпіталізації або самоізоляції, прізвища, ім’я, по батькові, дати народження, місця проживання, роботи (навчання), з метою протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), в порядку визначеному в рішенні про встановлення карантину, за умови використання таких даних виключно з метою здійснення протиепідемічних заходів.
Протягом 30 днів після закінчення періоду встановлення карантину, такі дані підлягають знеособленню, а у разі неможливості знищенню;
2) дозволяється утворення органами державної влади, органами місцевого самоврядування тимчасових закладів охорони здоров’я (спеціалізованих шпиталів) для здійснення заходів з метою протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) без необхідності виконання відповідними закладами охорони здоров’я додаткових вимог, пов’язаних із ліцензійними умовами діяльності, та з можливістю використання приміщень і майна інших закладів і установ для розгортання таких шпиталів.
Вимоги до тимчасових закладів охорони здоров’я та порядок їх створення визначаються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров'я.
3) з метою протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID 19) заклади охорони здоров’я можуть залучати додатково, на умовах контракту медичних працівників, які мають відповідну спеціальну освіту і відповідають єдиним кваліфікаційним вимогам. У разі наявності у медичного працівника на момент укладення контракту основного місця роботи, незалежно від підпорядкування та форми власності роботодавця, за таким медичним працівником на строк дії контракту зберігаються його основне місце роботи і посада, а оплата праці за основним місцем роботи здійснюється за фактично виконану роботу. Порядок укладення контракту, його типова форма та розмір оплати праці за контрактом, визначаються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров'я.
3. Кабінету Міністрів України у тижневий строк з дня набрання чинності цим Законом:
привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом;
забезпечити приведення міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність із цим Законом;
забезпечити прийняття нормативно-правових актів, необхідних для реалізації положень цього Закону.

Голова Верховної Ради
             України   

теперь точно город закроют

Offline Garfield

• Nederland
« Reply #14696 : Квітень 14, 2020, 14:05:22 »
Будут доказывать гипотезу Лукашенко, что трактор - лучшее средство от коронавируса?
Очередь пациентов на трактор, нехватка тракторов...  :shok:
Homo homini felis est.

Offline Чиби

• Disce pati
« Reply #14697 : Квітень 14, 2020, 14:21:54 »
сегодня не имеющая аналогов во вселенной лаборатория на базе ХТЗ
"Місто сонця -- район ХТЗ!"

Все, блин, теперь следующие пару дней буду ходить и напевать. :(
"Шиво, Шиво, чому так паршиво,
Чому ми повинні все це бачити наживо?"

Offline Mrs_Who

• Don't panic!
« Reply #14698 : Квітень 14, 2020, 14:27:25 »
🇺🇦🦠 Главный санврач пояснил «феномен» Николаевской области

Первые случаи коронавируса в регионе зафиксировали только 11 апреля. Почему так?

«Там тестировали очень малое количество людей. Объясняли это тем, что нет оснований для тестирования», - сказал Виктор Ляшко.

По его словам, руководство области пользовалось новыми алгоритмами МОЗ, а «скорые» - прежними, разработанными до пандемии.

«Обновления немного прошли мимо определенных людей», - резюмировал главный санврач.

А увеличение количества пневмоний в 18 раз в регионе, видимо, никого не удивило. На сегодня в Николаевской области 14 случаев заражения коронавирусом.

Источник: интервью УП
Not all those who wander are lost

• Hero Member
« Reply #14699 : Квітень 14, 2020, 14:28:02 »
Цитувати (виділене)
В Вознесенском районе Николаевской области число инфицированных коронавирусом за сутки увеличилось до 14 человек.

Об этом в комментарии СВІДОК.info сообщил Вознесенский городской голова Виталий Луков.

По словам мэра Вознесенска, все 9 человек из проверенных за последние сутки имеют положительные тесты. Все инфицированные являются контактными первых двух женщин, которые госпитализированы в Николаевскую областную инфекционную больницу.

Виталий Луков сообщает, что 6 человек являются жителями Вознесенска, 3 - из Прибужан и Вороновки.

Все инфицированные являются знакомыми и родственниками первых двух заболевших женщин. Остальные подробности уточняются.

0 Користувачів і 35 Гостей дивляться цю тему.