Автор Тема: Коронавіруси, грип

Offline Ellianna

• Стать: Жіноча
  • Люблю читать чужие мысли
Re: Коронавіруси, грип
« Reply #22410 : Вересень 11, 2020, 08:48:59 »
3 тысячи взято.
И даже без Одессы, где в госцентрах сделано 0 тестов.
Sarcasm and compassion are two of the qualities that make life on Earth tolerable
Nick Hornby

Online Mike123

• Стать: Чоловіча
« Reply #22411 : Вересень 11, 2020, 08:53:34 »
И даже без Одессы
Одесса тоже исправилась :).
Нових випадків — 3144
Одеська обл — 9157 (+283)

Offline ~Багира~

• Hero Member
  • Львов
« Reply #22412 : Вересень 11, 2020, 09:42:03 »
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​🗓11.09.2020
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​📊Статистика COVID-19 

📍Всього — 148756
❗️Нових випадків — 3144

✅Одужало — 67005 (+1128)
❌Померло — 3076 (+53)

Вінницька обл — 4690 (+84)
Волинська обл — 6161 (+69)
Дніпропетровська обл — 3093 (+81)
Донецька обл — 1942 (+90)
Житомирська обл — 4055 (+117)
Закарпатська обл — 8453 (+94)
Запорізька обл — 2136 (+55)
Івано-Франківська обл — 10953 (+151)
Кіровоградська обл — 885 (+11)
м. Київ — 16523 (+404)
Київська обл — 6648 (+94)
Львівська обл — 16626 (+174)
Луганська обл — 532 (+29)
Миколаївська обл — 1851 (+85)
Одеська обл — 9157 (+283)
Полтавська обл — 1130 (+61)
Рівненська обл — 10217 (+144)
Сумська обл — 2229 (+42)
Тернопільська обл — 8377 (+302)
Харківська обл — 12112 (+280)
Херсонська обл — 576 (+18)
Хмельницька обл — 3695 (+198)
Чернівецька обл — 11847 (+132)
Черкаська обл — 2294 (+117)
Чернігівська обл — 2574 (+29)

Offline Охтирка

« Reply #22413 : Вересень 11, 2020, 10:03:34 »
Цитувати (виділене)
та головне - навчений персонал?
Це таки найголовніше! А ще важливіще: єдиний спосіб отримати той персонал швидко - то звідкись його забрати.
Блин, ну так никто же не говорит, что все должно и может быть обеспечено на 100%. Даже тяжелым госпитализированным ковидникам не нужны реаниматологи 24 часа в сутки. Им нужен постоянный медицинский мониторинг и лечение по протоколу. На базовом уровне должны уметь делать выпускники специальности "медицинское дело", которые это самое медицинское дело учили ПЯТЬ лет, а какую-то специализацию получали год-полтора.
У нас на данные момент руководство больших городов неспособно обеспечить даже койки, для чего надо не очень сложное управленческое решение. И оборудование кислородом за последние три месяца можно было найти, но для этого надо было приложить усилия: искать поставщиков и выбивать бюджетные деньги.

Offline Milena

« Reply #22414 : Вересень 11, 2020, 10:21:50 »
Приміщення - так. Де взяти обладнання, та головне - навчений персонал?
Там, де беруть в інших країнах: де не витрачають "ковідні" гроші на велике будівництво" і піклуються про лікарів - забезпечують їх захисними засобами, а міністри МОЗів вчасно підписують документи на достойну (обіцяну) зарплатню людям, котрі на "передовій".
Звучить банально? - Так. Але яке питання, така і відповідь.   

Offline sergk1

• Хортиця
« Reply #22415 : Вересень 11, 2020, 10:24:56 »
У нас на данные момент руководство больших городов неспособно обеспечить даже койки, для чего надо не очень сложное управленческое решение. И оборудование кислородом за последние три месяца можно было найти, но для этого надо было приложить усилия: искать поставщиков и выбивать бюджетные деньги.
Нагадаю, тим хто чомусь забув: на початку року бюджети регионів було секвестровано на користь державного фонду боротьби з ковідом. Тож грошей у регіонів на додаткове будівництво нема.
Cпойлер
А держфонд  з успіхом розтринькали , але ж претензіі Охтирки не до держави.

Offline sergk1

• Хортиця
« Reply #22416 : Вересень 11, 2020, 10:26:51 »
Там, де беруть в інших країнах: де не витрачають "ковідні" гроші на велике будівництво"
Охтирка висуває вимоги та претензії до областей та міст, звідки гроші було секвестровано у державний ковід фонд.

Offline Даяна

• Hero Member
  • Дніпро
« Reply #22417 : Вересень 11, 2020, 10:37:10 »
Охтирка висуває вимоги та претензії до областей та міст, звідки гроші було секвестровано у державний ковід фонд.
Слухай, ну у Дніпрі теж секвестрували. Але поки що все не так сумно. Ні, я впевнена, що ми теж дійдемо до переповнених лікарень. Але питання, чоми Харків з Одесою вже там, а ми поки що ні.

До речі, в нас День міста 12-13.09  :girl_dance: :girl_dance: :girl_dance:
Нарешті МВФ перетерли із Кабміном
В Борисполі сідає два борта із кокаїном

Online RedCat

« Reply #22418 : Вересень 11, 2020, 10:53:52 »
психологічний барьєр у 3000 перескочили  :(
у нас День міста 12-13.09 перенесли на он-лайн, спочатку думали локації по місту рознести, по всіх районах, а тепер відмінили зовсім

Offline sergk1

• Хортиця
« Reply #22419 : Вересень 11, 2020, 10:56:48 »
Але поки що все не так сумно.
У вашій області  зараз хворих 1609 , у Одеській 6880 тобто у 4,27рази більше

Offline Даяна

• Hero Member
  • Дніпро
« Reply #22420 : Вересень 11, 2020, 10:57:42 »
Оце мене більше дивує. Чому так?

Offline sergk1

• Хортиця
« Reply #22421 : Вересень 11, 2020, 11:06:38 »
Маю теорію про вологість повітря. У нас більш сухих клімат ніж у Харкові та Одесі, тому ми мали значний шанс протягом літа загалом позбутися епідемії. Але у всіх соцсетях була дуже активна реклама про фейк-епідемію з російськими коренями і нарід пішов у відрив. Ще імхо - Харків та Одеса були більш окучені цією рашиською пропагандою.

Offline Охтирка

« Reply #22422 : Вересень 11, 2020, 11:20:19 »
Цитувати (виділене)
Слухай, ну у Дніпрі теж секвестрували. Але поки що все не так сумно. Ні, я впевнена, що ми теж дійдемо до переповнених лікарень. Але питання, чоми Харків з Одесою вже там, а ми поки що ні.

До речі, в нас День міста 12-13.09  :girl_dance: :girl_dance: :girl_dance:
Ну в Києві після ходи ніякого стрибка не було. Але там люди постійно рухалися. А якщо хтось підхопив щось на концерті, то так їм і треба.

Offline Охтирка

« Reply #22423 : Вересень 11, 2020, 11:24:20 »
Цитувати (виділене)
Я думаю, що треба дивитися на багато факторів. Денна міграція населення, забезпечення ГТ, щільність населення, характер зайнятості, стан медичної системі (іноді незначні деталі можуть мати значення)

Offline sergk1

• Хортиця
« Reply #22424 : Вересень 11, 2020, 11:30:11 »
Ну в Києві після ходи ніякого стрибка не було
У Києві пішов бум ще як усі поприлітали у тому числі евакуювали через Бориспіль. І з тих пір не закінчується. Львів - стрибок почався емніп на травневі свята після Пасхи. Covid має високий рівень контагіозності і при  деякому порігу епідемія самопідтримується , в умовах без тотального карантину.

Offline Охтирка

« Reply #22425 : Вересень 11, 2020, 11:30:24 »
Ось вам пост про те, як ніхто нічого не бажає робити.
І про те, що щось змінити не так і важко. Треба лише спробувати.

Цитувати (виділене)
Kateryna Ishchenko
18 год.  ·
Другий день думаю, як написати цей пост про свій досвід отримання медичної допомоги в якості громадянки, ймовірно хворої на #коронавірус, у Дніпровському районі Києва.
Напишу факти, як є. Спойлер: коронавірус не підтвердився.
Минулої п’ятниці я відчула перші симптоми ГРВІ, і ось у неділю, 6 вересня, мене накрило – вся клінічна картина коронавірусної хвороби, включно з втратою нюху, прямо як по книжці. Я вирішила, що пора вже йти за алгоритмом, пропагованим МОЗ, - сімейний лікар, ПЛР-тест і далі за протоколом.
Видзвонила сімейного лікаря, яка була у відпустці, отримала номер телефону кол-центру для виклику лікаря на заміні. На всяк випадок викликала на вівторок приватну лабораторію. Зранку 7 вересня залишила звернення щодо свого стану, вже через пару годин подзвонила лікар з амбулаторії і прийшла на огляд. На питання про ПЛР-тест вона мене попередила, що ймовірно вільний час для здачі безкоштовного тесту буде за 2 тижні, а потім ще 5-7 днів – чекати результатів.
Лікар дійсно передзвонила і повідомила, що може записати нашу сім’ю на тестування на 24 вересня – через 17 днів (!!!!!) після підтвердження у мене симптомів, схожих на #ковід. Ну і тиждень чекати результатів. За 3 тижні я по ідеї мала або видужати, або померти. Не кажучи про те, яку медичну інформацію можна отримати від ПЛР-тесту після зникнення симптомів (помирати все ж не хочеться).
Мова йшла про здачу тестів у  Центрі первинної медико-санітарної допомоги №1 Дніпровського району за адресою вул. Петра Запорожця, 26.
Я була дуже зла. Вимучена і зла. І я хотіла сатисфакції )))
Я знайшла всі можливі ковідні «гарячі лінії» - МОЗ, НСЗУ, Департамент охорони здоров’я КМДА. Залишила усні звернення, написала декілька мейлів. Не юридичною мовою, а просто, з головним питанням: Якщо ми робимо тести із затримкою в 3 тижні, то про яку статистику і «антирекорди» нас інформує МОЗ??? How come?
Далі я подумала, може це «на місцях» погано працюють. Додзвонилася до заступниці директора ЦПМСД №1. Вона мені підтвердила, що дійсно доводиться чекати тестів по 2 тижні, і працюють вони так з початку карантину (!!!!). Ох і емоційно ми поговорили.
Причина? У них по договору з НСЗУ законтрактована лише одна мобільна бригада, і от вона не справляється.
А хто винен? Та наче КМДА, яка не дала якийсь дозвіл-підтвердження, без якого НСЗУ не хоче їм оплачувати ще одну бригаду. А вони ж зверталися.
Я знову подзвонила в НСЗУ, які пояснили, що хай собі тести роблять, бо оплата у них за фактом наданих послуг. Мовляв, не в нас проблема.
Ненавиджу бюрократію. Завантажила з сайту НСЗУ договір про медичне обслуговування населення за
програмою медичних гарантій, укладений між НСЗУ і ЦПМСД №1.
Дійсно, одна медична бригада, «що створена для реагування на гостру респіраторну хворобу #COVID-19»  , гранична сума оплати в місяць 50 942,05 грн. «НСЗУ зобов’язується оплачувати медичні послуги, включені до звіту про медичні послуги, щодо якого замовник не подав заперечення відповідно до пункту 23 договору, згідно з тарифом із застосуванням відповідних коригувальних коефіцієнтів, затверджених у порядку, визначеному законодавством, інформацію про надання яких надавач належним чином вніс до системи, в межах загальної орієнтовної ціни договору з урахуванням граничної суми оплати у відповідному звітному періоді, якщо така гранична сума зазначена у додатках до договору».
Врешті-решт з ліжка в понеділок я напрягла кого тільки можна.
У вівторок 8 вересня мені передзвонила сімейний лікар і повідомила, що «знаєте, там люди відмовилися і ми можемо Вас протестувати вже завтра». Можуть, значить, ага. Заворушилися. Знають, що неправі з таким підходом. Тим не менше, здала і платний тест.
У середу зранку дзвонить мені заступниця директора ЦПМСД №1 і радісно повідомляє: «Завдяки Вам нам в район дали другу мобільну бригаду. Тепер ми всіх-всіх протестуємо вчасно» (!!!!!!!!!).
Тести ми в середу теж здали. Медсестра в скафандрі, все більш-менш цивілізовано. Крім того, що у договорі з НСЗУ чітко написано, що послуга надається за місцем перебування пацієнта, а ми їздили в ЦПМСД №1. Тепер чекаємо результатів.
От це ж #перемога наче чи як?
Я думаю, що це жах і тотальна #зрада:
- Первинна ланка медичної допомоги півроку працює з хворими знаючи, що вони вчасно не отримують результатів тестувань і адекватної ситуації медичної допомоги.
- Хворі, яким пропонувалося чекати до 3 тижнів на тести, якось були з цим згодні. Ймовірно, або ходили в комерційні лабораторії, або забивали на тести. А багато людей без підтвердженого ковіду буде 2 тижні на самоізоляції сидіти?
- Бюджетні гроші на оплату тестів півроку йшли на оплату неінформативної медичної інформації – від виявлення симптомів до тесту 3 тижні. ПЛР-тест виявляє наявність вірусу в організмі - у такі строки вірусу в людині ймовірно вже не буде.
- НСЗУ або не перевіряє як саме надаються послуги, або закриває на це очі.
- Медична статистика: (а) протестовані майже всі негативні – див. пункт вище, що дає хибні уявлення про кількість хворих; (б) дані приходять із затримкою в 3 тижні відносно фактичної ситуації – про які тоді «(анти)рекорди» нам звітує МОЗ???
- Ситуація покращилася завдяки тому, що я ефективно витратила 2-2,5 години на дзвінки і мейли (в усякому випадку, так сказали). Півроку керівництво ЦПМСД №1 не могли самі досягти такого результату? Жоден хворий не захотів пнути цю гнилу систему? Серед цих людей ми живемо.
- окремо про КТ легень. За словами лікаря, воно взагалі не передбачене в якості безкоштовної послуги. Але пневмонія буває безсимптомна, тож можете зробити самі. Мі-мі-мі.

Offline sergk1

• Хортиця
« Reply #22426 : Вересень 11, 2020, 11:57:41 »
І про те, що щось змінити не так і важко.
Що вона змінила ? Бо там нічого у тій балаканині про "щось помінялось" нема :kos:

Offline Охтирка

« Reply #22427 : Вересень 11, 2020, 12:03:58 »
Цитувати (виділене)
І про те, що щось змінити не так і важко.
Що вона змінила ? Бо там нічого у тій балаканині про "щось помінялось" нема :kos:

Цитувати (виділене)
У середу зранку дзвонить мені заступниця директора ЦПМСД №1 і радісно повідомляє: «Завдяки Вам нам в район дали другу мобільну бригаду. Тепер ми всіх-всіх протестуємо вчасно»

Ніхто з медичного керівництва району навіть не намагався вибити собі ще одну бригаду. Просто повторюівали, бригада одна, не встагають. І так усюди. Ліжок нема, лікарів нема, кисню нема. І не буде. Само нічого не з’являється.

Offline sergk1

• Хортиця
« Reply #22428 : Вересень 11, 2020, 12:25:29 »
Ніхто з медичного керівництва району навіть не намагався вибити собі ще одну бригаду.
З якого району зняли цю бригаду питання  у тебе не постало ? :kos: Переставили ліжка у борделі.  :sarcastic:

Offline Охтирка

« Reply #22429 : Вересень 11, 2020, 12:31:49 »
Цитувати (виділене)
Ніхто з медичного керівництва району навіть не намагався вибити собі ще одну бригаду.
З якого району зняли цю бригаду питання  у тебе не постало ? :kos:

Зателефонуй, спитай, розкажеш.

Offline Даяна

• Hero Member
  • Дніпро
« Reply #22430 : Вересень 11, 2020, 12:36:34 »
З якого району зняли цю бригаду питання  у тебе не постало ? :kos: Переставили ліжка у борделі.  :sarcastic:
(це не твердження, а роздуми) Можливо, не варто розподіляти бригади по районах, а координувати їхні дії з єдиного міського центру? Кількість запитів у різні дні може змінюватись і десь черга на три тиждні, а десь на два дні.

Offline Eney

« Reply #22431 : Вересень 11, 2020, 12:40:44 »
А що там з Тимошенко, мо хто чув? Одужала?

Offline sergk1

• Хортиця
« Reply #22432 : Вересень 11, 2020, 12:48:13 »
десь черга на три тиждні, а десь на два дні.
З Печерського району ніхто бригади не зніматиме :pardon: а по інших  - там великої різниці нема
Цитувати (виділене)
Найбільше випадків захворювання виявили в Дарницькому районі - 81, Деснянському - 64, Дніпровському районі - 53 випадки
https://www.unian.ua/health/country/koronavirus-u-kiyevi-u-stolici-chergoviy-antirekord-za-kilkistyu-novih-infikovanih-covid-19-novini-kiyeva-11143241.html

Offline sergk1

• Хортиця
« Reply #22433 : Вересень 11, 2020, 12:49:34 »
там якось дивно Covid вже нема а пневмонія від нього  - є  :crazy:

Offline Eney

« Reply #22434 : Вересень 11, 2020, 13:07:26 »
До речі, їхав у міській маршрутці, ио з 11 людей, тільки в мене була натягнута маска, щоб і на носа і на рота. Питається, нафіга воно мені було потрібно?

Offline Ash

« Reply #22435 : Вересень 11, 2020, 13:14:52 »
що щось змінити не так і важко. Треба лише спробувати.

там якось дивно Covid вже нема а пневмонія від нього  - є  :crazy:
 Це не дивно, це норма. Ковіду  нема, бо ПЦР негативний, але  пневмонія  від цього не зникає.   Ураження  легень , яке викликав ковід, не випаровується одночасно з його зникненням з організму ( чи з проб на ПЦР, бо для  мене цей момент досі не зрозумілий.)
Одесса-это Украина.
At the suit of pozemka: Covid 19 (01.20)
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline Mrs_Who

• Don't panic!
« Reply #22436 : Вересень 11, 2020, 13:17:37 »
❗️ Что изменится для Киева с 14 сентября с попаданием в оранжевую зону карантина

🔻 Проведение массовых (культурных, спортивных, социальных, религиозных) мероприятий разрешено с участием не более 220 человек - 1 человек на 10 кв. м.

🔻 Запрещена деятельность учреждений, предоставляющих услуги по размещению, - кроме отелей.

🔻 Посещение занятий в ПТУ и вузах разрешено группами не более 20 человек.

🔻 Ограничено проведение плановых госпитализаций. Это не касается оказания медпомощи беременным, новорожденным, пациентам с онкозаболеваниями, паллиативным больным и случаев, когда есть риск для жизни пациента.

🔻 Запрещена деятельность спортзалов и фитнес-центров, кроме заведений, которые могут обеспечить посещение не более 1 человека на 10 кв.м помещения.

🔻 Закрыты детские санатории и лагеря в столице и пригороде.

🔻 Общественный транспорт может заполняться не более чем на 50% мест для сидения.
Not all those who wander are lost

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #22437 : Вересень 11, 2020, 13:25:09 »
Цитувати (виділене)
𝑹𝒖𝒔𝒍𝒂𝒏
@77__ruslan
·
47 мин
Пластический хирург сказал, что она уже не заразная.

Offline Eney

« Reply #22438 : Вересень 11, 2020, 13:26:42 »
Зараза вже не заразна. :yahoo:

Offline Даяна

• Hero Member
  • Дніпро
« Reply #22439 : Вересень 11, 2020, 13:27:04 »
До речі, як працюють ВУЗи, я взагалі не розумію.
Дитина каже, що заняття не розпочались, тому до них щоденно вештаються випускники минулих років, бо робити їм нема чого. Причому, вони студенти як наших вузів, так і зарубіжних (німецький, польські).

0 Користувачів і 43 Гостей дивляться цю тему.