Автор Тема: За Ж и М. Всё вокруг.

Offline Выдра

• ___
Re: За Ж и М. Всё вокруг.
« Reply #3180 : Вересень 18, 2022, 16:57:30 »
Он его удалил после замечания о том, что если женщины так его бесят, то держаться от них (ему) надо подальше.
Не помню, кто.
Отвечала женщина, кстати, тоже не помню, кто

Offline Ash

• Стать: Жіноча
« Reply #3181 : Вересень 18, 2022, 16:57:33 »
Общество это понимает,
Не понимает,  про понимание это твое заблуждение. Как и приравнивание объективизации к комплиментам.
Одесса-это Украина.
At the suit of pozemka: Covid 19 (01.20)
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline Выдра

• ___
« Reply #3182 : Вересень 18, 2022, 16:59:20 »
Как и приравнивание объективизации к комплиментам.
Интересная тема. Разовьем?
В каких случаях комплимент - не подстройка сверху?

Offline Teagan

« Reply #3183 : Вересень 18, 2022, 17:01:37 »
Я не уверена, что общество понимает.
Понимание и разговоры могут быть далеко друг от друга. В твоем понимании нет никаких сомнений, при этом ты спокойно писала что-то вроде "такая красивая женщина должна на лужайке пить зеленый чай, а не вот это все война вокруг". Стоило ли разводить срач вокруг этой нефеминистической и дискриминационной фразы и искать подвох, или иногда слова это просто слова?

Offline Teagan

« Reply #3184 : Вересень 18, 2022, 17:04:36 »
Он его удалил после замечания о том, что если женщины так его бесят, то держаться от них (ему) надо подальше.
Не помню, кто.
Отвечала женщина, кстати, тоже не помню, кто
Ну то-есть, отгреб негативный фидбек от общества, значит у общества в целом есть понимание что есть хорошо и что есть плохо и оно не стесняется это доносить. Мы не можем перевоспитать уродов, мы можем только выражать им свое фэ и законодательно, на деле, в реале создавать условия где реализовать это уродство им будет невозможно.

Offline Выдра

• ___
« Reply #3185 : Вересень 18, 2022, 17:05:36 »
Ну то-есть, отгреб негативный фидбек от общества,
я о том, что иногда слово - это дело.

Offline Выдра

• ___
« Reply #3186 : Вересень 18, 2022, 17:06:58 »
"такая красивая женщина должна на лужайке пить зеленый чай, а не вот это все война вокруг".
Да, я, у сожалению, бьютист. Знаю это за собой но ничего поделать не могу.

Offline Ash

« Reply #3187 : Вересень 18, 2022, 17:07:30 »
Интересная тема. Разовьем?
Я с удовольствием, но  либо очень поздно вечером, либо завтра.
Одесса-это Украина.
At the suit of pozemka: Covid 19 (01.20)
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline BigSister

• Німеччина
« Reply #3188 : Вересень 18, 2022, 17:07:33 »
Особисто мені більше до вподоби швейцарська модель.
кажуть "ізраїльська" та "швейцарська" - це одне й те саме
Cпойлер
Цитувати (виділене)
В 1949 году, после того как Израиль выжил в Войне за независимость, перед руководством государства евреев встал вопрос об организации вооруженных сил: то есть как создать большую армию, при этом будучи маленьким и нищим аграрным (кибуцным) государством?

Генштаб тогда возглавлял молодой 32-летний военачальник Игаль Ядин, который со специальной миссией отправился в Швейцарию и перенял швейцарский опыт организации вооруженных сил, а именно — модель милиционной армии. Маленькое регулярное ядро и большой активный резерв.

Цель Игаль Ядина была оптимизировать армию евреев в 31,000 регулярных солдат и резерва в 200,000 человек, способных встать под ружье в течении одних суток. А это все при населении одного миллиона граждан, то есть 25% от населения. Сумасшедшая цифра, но другого выхода они не видели.

Полное видео, кстати, вот тут  (https://youtu.be/VvW__hPwXOQ?t=770 )⬅️  (с 12:50, прим. fakir)

@yigal_levin
https://t.me/yigal_levin/30498
Жінок, звичайно, у швейцарської армії тоді ще не було. У 2021 році їх було аж 1790 (https://de.statista.com/statistik/daten/studie/295531/umfrage/frauen-in-der-schweizer-armee), ~1% (https://www.srf.ch/news/schweiz/frauen-in-der-schweizer-armee-so-viele-frauen-wie-noch-nie-wollten-2021-ins-militaer).
« Останнє редагування: Вересень 18, 2022, 17:34:37 від BigSister »

Offline BigSister

• Німеччина
« Reply #3189 : Вересень 18, 2022, 17:08:44 »
А чому все сховалось під спойлери?

Offline Teagan

« Reply #3190 : Вересень 18, 2022, 17:11:42 »
"такая красивая женщина должна на лужайке пить зеленый чай, а не вот это все война вокруг".
Да, я, у сожалению, бьютист. Знаю это за собой но ничего поделать не могу.

И в чем тогда смысл навешивания ярлыков бьютист/эйджист/лукист/сексист и прочее, если поделать с этим человек все равно ничего не может, при этом бить некрасивых людей он все равно не пойдет, в целом безопасный член общества. К уровню принятия домашнего насилия это все равно никак.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • Стать: Чоловіча
  • The world is yours
« Reply #3191 : Вересень 18, 2022, 17:12:40 »
Общество это понимает, но шелтеров от этого больше не становится.
Я не уверена, что общество понимает.
Не так давно на этом форуме была шутка о том, что женщину надо в мешке подвешивать и ломом бить.
Ну? Вот серьезно? Серьезно смешно?

думаю, це була цитата Класика.
Бруно Адольфович (раптово). Тьолок нада пиздить. (Бруно Адольфович сильно пиздить кулаком по столу, так шо підскакують стакани). Но сначала зав’язать в мішок, мішок завєсіть на балку, а пиздить нада ломом.

хто читав чи слухав п'єсу, тому смішно. хто сприймає серйозно та без контексту, тому мабуть ні.
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #3192 : Вересень 18, 2022, 17:13:36 »
я не бачу десанту з феміністок у країнах ісламу,
А ты искал? Честно?
Если искал и не увидел - то плохо искал.
Если не искал и болтаешь - то сам понимаешь, ты кто.

чекав, що ти поділишся, та позицію вже побачив, в Ірані мають зародитися та відстоювати свої права іранські феміністки. яснопонятно.

Online Omela

• Global Moderator
  • Харьков
« Reply #3193 : Вересень 18, 2022, 17:20:00 »
А от чоловікам виїжджати не можна. А чому? Всі перелякаються та втечуть назовсім? Чи не всі? А скільки?
Да многие выехали бы на самом деле, строить жизнь на новом месте легче семьей. Тут, в Болгарии по ощущению четверть, если не треть с мужьями точно. Кто-то успел выехать 24, очень много моряков из Одессы и ее области (им совсем недавно выезд разрешили) и бессарабских болгар. И таки да, если возвращаются, то те тетки которые сами или с детьми.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #3194 : Вересень 18, 2022, 17:26:57 »
насправді всі ці -ізми в сучасному світі перетворилися в жалюгідну пародію на боротьбу. бо я не бачу десанту з феміністок у країнах ісламу,
Справді вважаєш, що для вирішення гендерних проблем в Україні чи Німеччині українські/німецькі фемінистки повинні їхати до Ірану?

справді вважаю, що для вирішення гендерних проблем в странах ісламу феміністки повинні якось допомагати жінкам з тих стран. но це ж небезпечно, безпечніше приїхати, узяти інтерв'ю, уїхати, опублікувати його без анонімізації про страшенні проблеми з правами жінок, а жінку потім спіймають та закатують.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #3195 : Вересень 18, 2022, 17:29:26 »
У нас и шелтеров нет. Но зато селебрити делают красивые фотосессии из разряда "Не мовчи".
Дитё не плачет - мать не разумеет.
Пока общество не будет согласно, что семейное насилие - вещь отвратительная, оно не прекратится. А чтоб общество согласилось - надо обсуждать. А доставать такие темы из-под ковра лучше из безопасной позиции селебрити.

Общество это понимает, но шелтеров от этого больше не становится. Я в последнее время очень негативно настроена против говорильни и сомневаюсь в ее ценности.

можна зробити жінкам для жінок краудфандингові шелтери. но це складніше, ніж тицнути блеймінговий чи шеймінговий твіт, ще й гроші власні треба кудись дати.

Offline Mike123

« Reply #3196 : Вересень 18, 2022, 18:01:36 »
Да многие выехали бы на самом деле, строить жизнь на новом месте легче семьей.
Ты уехала насовсем?

Online Omela

• Global Moderator
  • Харьков
« Reply #3197 : Вересень 18, 2022, 18:25:13 »
Да многие выехали бы на самом деле, строить жизнь на новом месте легче семьей.
Ты уехала насовсем?
Я за эти полгода поняла, что долгосрочное планирование сейчас просто мимо. Вернуться хочу, но когда не знаю. Зависит от - будет ли цел дом, рядом с которым уже не раз прилетало, муж у меня в армии и говорит "до победы сидите там, мне так спокойнее", что будет в Харькове, учитывая что у меня дети, квартиры в другом городе нет к сожалению, а продать там ну разве что за совсем смешные деньги получится.

Offline BigSister

• Німеччина
« Reply #3198 : Вересень 18, 2022, 18:25:21 »
Ще раз. Прописувати права та обов'язки громадян - це функції нашого керівництва. І так, воно недолуге. Але ж ви не обурюєтеся, а пасивно спостерігаєте :smile4:.
Багато літер від феміністок подужаєшь? :)

https://z-upload.facebook.com/genderindetail/posts/2365875500257796

ТАМАРА ЗЛОБІНА:
Cпойлер
Є такий феміністичний анекдот - якби у чоловіків були місячні, пам’ятники “критичним дням” стояли б на всіх площах, а менстрологія була б найпрестижнішою серед наук.

Це я до того, що з початком повномасштабного вторгнення чоловіків раптом зацікавила гендерна рівність. Такого інтересу до гендеру я сливе не пам’ятаю!
І скільки претензій феміністкам - чого це вони не обурюються неможливістю кукусикам виїхати закордон?!

Маю з цього приводу багато сарказму, дещицю феміністичних пояснень, і пропозиції з оптимізації суспільних процесів.

Насамперед очевидне:
Воювати зараз мають здебільшого чоловіки, бо якщо масово повбивають жінок, то не буде кому нарожати наступні покоління.

Це немає нічого спільного ні з фемінізмом, ні з правами людини, це архаїчний прагматизм.

Бо війна - це архаїчна хтонь. І щоб вижити в цій архаїчній хтоні, потрібно приймати прагматичні рішення.
Ви вважаєте, що це застарілий гендерний есенціалізм, і натомість має бути контрактна армія, а не мобілізація за статевою ознакою?
Я теж.

Що має бути диверсифікація, і чоловіки за потреби мають мати можливість виїхати закордон, а жінки - бути призваними, якщо володіють воєнною спеціальністю?
Повністю згодна.

Тільки хто, дорогі мої обурені кукусики, рулив досі армією? Хто розвів бардак і корупцію в військоматах? Хто приймав закони? Вам нагадати, що ви пиздякали про квоти два роки тому?

Хто розповідав, чухаючи пузо, що жінкам місце на кухні, сміявся з "бійциць", діставав жінок питаннями про дітей на співбесідах, а у своїй родині героїчно "допомагав з дітьми" раз на тиждень?
Не ви часом?

Тоді якого милого пред'являти жінкам недоліки суспільного устрою, який створили чоловіки?

Тепер феміністичне пояснення.

У патріархальному суспільстві, в якому ми досі живемо, строкова служба в армії і заборона виїзду закордон під час війни для чоловіків - не дискримінація, а плата за привілеї.

Патріархат позиціонує жінку як “берегиню”, чиє природне призначення - народжувати дітей і турбуватися про сім’ю. А чоловіка - так, ваше улюблене - як захисника і мисливця за мамонтом.

Саме тому у мирний час чоловікам кар’єрний ріст, після народження дітей - прибавки до зп, а жінкам нескінченне “а хто з дітьми буде сидіти?” і “друга зміна” домашньої праці після професійної.

А в часі війни - ну очевидно ж - жінкам рятувати дітей, а чоловікам - іти захищати. Так що любили кататись - любіть і саночки возить.

Чи має так бути в сучасному, розвиненому суспільстві?

Звісно ж ні. У нас має бути професійна і високотехнологічна контрактна армія + загальносуспільна система військової підготовки + адекватний військовий облік на випадок мобілізації.
І так, все це має бути для обох статей.

Але для цього, дорогі мої кукусики, діти, домашня праця, догляд за літніми і хворими також мають стати для обох статей. Це ваш обов'язок, а не послуга дружині.
А ще доведеться голосувати за жінок і нормально їх сприймати в якості командирок і генералок, уявляєте?

ІРИНА ДЄДУШЕВА
Cпойлер
У мене є друг. Він не хоче воювати. Боїться за своє життя, не бачить в цьому цінність абощо. Знаєте як я до цього ставлюся? Нормально.

В ідеальному світі між собою воювали б не люди, а роботи (і десь в полях, як, мабуть, уявляє Amnesty International). В утопічному світі війн би не було. А в райському ще б і не існувало росії 😉

Але ми живемо в реальному світі. Де наша сусідка — країна-агресорка, а в усіх сферах життя домінує патріархат.

Як каже вікіпедія, патріарха́т або патріархатний устрій — це інституціоналізована соціальна система, побудована на домінуванні чоловіків у сім'ї, суспільстві, державі.
Розумієте про що я? А пам'ятаєте, як верещали противники запровадження гендерних квот в органах влади?

Тобто, якщо розглядати цю ситуацію на рівні прийняття рішень, більшістю людей, які приймали відповідні закони про мобілізацію в країні та заборону виїзду були саме чоловіки.

Але це розуміння — це не те, про що б хотілося думати і аналізувати, коли твоє життя, як чоловіка, під потенційно більшою загрозою, аніж знайомої жінки, яка «без проблем» (принаймні так може здаватися моєму другові) виїжджає у безпечне місце.

І ось тут дуже важливо.

Моя інформаційна бульбашка складається з історій жінок, яких мало не обікрали(або обікрали) на кордоні. Які опинилися самі в чужій країні з маленькою дитиною на руках. Яким треба доглядати за літніми батьками. Які стикаються з неможливістю працевлаштування. Які стикаються з сексуальним насильством. А ще історії жінок, які воюють на фронті. Історії тих, кого не пускали до воєнних посад через стать. І тих, кому вдалося зробити щось героїчне, подекуди ціною власного життя... А ще волонтерки. І журналістки. І кухарки, які годують цілі роти... І багато інших...

В інформаційній бульбашці мого друга таких історій немає. Судячи з його розповідей, «вони поїхали надавати ескорт-послуги» і взагалі «зрадниці».
Все інше для нього не працює, бо так працює людський мозок — ми помічаємо ту інформацію, яка вже сформована в нашій голові.

Я мільйони разів читала фразу, яка для мене стала банальною «давайте не мірятися горем», але попри це люди продовжують це робити. І обезцінювати досвід інших.

І що задіває особисто мене — обезцінювати досягнення феміністичного руху.

«Ну, і де ж твій фемінізм?», — каже мені мій друг в'їдливо і образливо.

А я знаю, де він. На @Гендер в деталях ми навіть статтю про це підготували і картинку з іронією https://bit.ly/3PBRrZv

Та своєму другу я не буду доводити, що роблю достатньо, бо він правий. Адже те, що жінок випускають за кордон, а чоловіків ні — це несправедливо. Але це наслідок. Повною картинка не буде, якщо не копнути в причини (з чого я і почала цей текст).

Це несправедливо, жорстоко і прагматично. Але це плата за привілеї, про які класно написала Тамара вище.

І, якщо чесно, мені здається, що чоловіки, які йдуть на фронт, це добре розуміють.

Бо вимагають від жінок боротися за право на виїзд ті, хто як правило, для нашої свободи, покращення прав людей чи розвитку суспільства зробив рівним рахунком аж нічого або ж дуже мало.

Пробач, друже, ти і сам розумієш, що я кажу правду. І тобі, скоріш за все не буде за це соромно. Як і мені не має бути соромно, як феміністці, що я недостатньо зробила для того, щоб ти міг зараз виїхати.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #3199 : Вересень 18, 2022, 18:35:10 »
примарні переваги для жінок чи плата за привілеї для чоловіків. Блядські ці питання зайобують. та ще уявний друг. в кожного з нас він є, коли треба розказати тру сторі, та не вистачає аргументів тієї сторони, які ти блискавично розіб'єш своїми :lol2:

Offline Mike123

« Reply #3200 : Вересень 18, 2022, 18:38:27 »
Вернуться хочу, но когда не знаю. Зависит от - будет ли цел дом, рядом с которым уже не раз прилетало, муж у меня в армии и говорит "до победы сидите там, мне так спокойнее"
А если бы муж был с тобой? Я чего спрашиваю. У каждого своя статистика. То, что одесские моряки давно оккупировали Болгарию - это не новость. Еще до 14 года. У кого там есть жилье - приходят туда. У кого нет - приходят в Одессу. Что качается остальных, кто выехал с семьей, то у меня обратная статистика. Возвращаются очень многие. Понятно, что Одесса это не Харьков, но я сразу отделил города разрушенные и обстреливаемые. С ними и так все понятно. Да еще и зима на носу с очевидными проблемами с отоплением и электрикой. Т.е. причина выезда насовсем не в наличии/отсутствии мужа, а в более глубоких причинах. Как психологических, так и политических.

Offline Mike123

« Reply #3201 : Вересень 18, 2022, 18:40:27 »
Багато літер від феміністок подужаєшь? :)
Легко. Але після цього від феміністки - як на мене, не варто :smile4:
Цитувати (виділене)
Воювати зараз мають здебільшого чоловіки, бо якщо масово повбивають жінок, то не буде кому нарожати наступні покоління.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #3202 : Вересень 18, 2022, 18:40:34 »
так є ж офіційна статистика, 5 мільйонів повернулися вже з країн ЄС.

Offline Mike123

« Reply #3203 : Вересень 18, 2022, 18:49:31 »
так є ж офіційна статистика, 5 мільйонів повернулися вже з країн ЄС.
Але 12 виїхали. Тобто, повернулась меншість. Але, якщо ця меншість вся зліва від траси Одеса-Київ, то це логічно. Питяння яке задала Омела - повернулися би ті 5 мільйонів, якби чоловіків теж випускали? В мене нема відповіді. Але якщо держава виходить з аксіоми, що більшість чоловіків українців тільки і мріє як збігти назовсім з України - то навіщо це все тоді?

Online Omela

• Global Moderator
  • Харьков
« Reply #3204 : Вересень 18, 2022, 18:52:24 »
А если бы муж был с тобой?
Мой скорее всего не поехал бы, так что те же исходные.  :grin:
Из подруг три не уехали из Украины потому что муж, родители и т.д. Две из них так в Харькове/области и живут. Из тех что уехали, одна рвется обратно к мужу, но его тоже мобилизовали, так что не особо понятно куда ехать. Одна сказала "если бы муж приехать мог, я бы тут осталась". Те, что выехали с мужьями (у одного родители-инвалиды, у других трое детей мелких)  будут сидеть ровно пока не станет понятно, есть куда возвращаться или нет. Еще одна контракт в новой стране на год заключила, "а там посмотрим". Все из Харькова.

Offline BigSister

• Німеччина
« Reply #3205 : Вересень 18, 2022, 18:55:16 »
завжди можна знайти вихід з будь-якої ситуації, якщо бути трохи більш гнучким. можливо і в питаннях фемінізму ми могли б з тобою порозумітися, якщо б ти ставила питання не "чоловіки повинні", а я маю щось зробити, як жінка.
1. А в чому твоя гнучкість?
2. Ти вважаєшь, що чоловіки непричетні до того стану, який є зараз? Чи що чоловіки зробили все, що могли, а жінкі лише заважають / не домогають? Чи щось інше?

Online Omela

• Global Moderator
  • Харьков
« Reply #3206 : Вересень 18, 2022, 18:55:57 »
Младшая прям сейчас играя "собирает вещи для Харькова, мы ж возвращаться скоро будем".

Offline Mike123

« Reply #3207 : Вересень 18, 2022, 18:56:09 »
Мой скорее всего не поехал бы, так что те же исходные.  :grin:
Так отож  :smile4:. На мій погляд, кількість повних сімей, які готові виїхати назовсім, зовсім не велика. А якщо враховувати тих, кто виїхав, але не прижився, то й ще менше. Таких також повно.

Online Omela

• Global Moderator
  • Харьков
« Reply #3208 : Вересень 18, 2022, 18:59:41 »
На мій погляд, кількість повних сімей, які готові виїхати назовсім
Так не тільки на зовсім, ще на час поки не вирішиться що і як.

Offline BigSister

• Німеччина
« Reply #3209 : Вересень 18, 2022, 19:07:48 »
Мене особисто всі ці крики про обєктивізацію дратують, воно якесь штучне. Жінки чоловіків теж обєктивізують.
Тебе вони дратують, тому що, схоже, ти сама об'єктивізуєшь чоловіків і тебе влаштовує, щоб тебе також об'єктивізували. Тобі це не заважає і тобі начхати, що це заважає іншим жінкам.
Тебі і "крики" про фемінитиви дратують. Цілком егоїстична позиція.

0 Користувачів і 5 Гостей дивляться цю тему.