Автор Тема: Українська політика до 16.08.2019

Offline Leo_need

• Стать: Чоловіча
  • Україна, м.Київ
Re: Українська політика
« Reply #30210 : Березень 27, 2019, 11:45:25 »
От меня как то ускользают "преимущества" национализации Привата. Если можно было доказать нарушения и по суду что-то взыскать с Коломойского, то для этого национализация не нужна.

А теперь получается, что долги Привата, это головная боль уже не Коломойского, а всего государства Украина.

Offline AlexUA

• Hero Member
« Reply #30211 : Березень 27, 2019, 11:47:07 »
 :grin:

Offline В.И.Лемминг

• Hero Member
  • добрый, но гуманный
« Reply #30212 : Березень 27, 2019, 11:50:33 »
по суду что-то взыскать с Коломойского,
Это уже анекдот.
Тю, ля, а шо?

Offline Йоссариан

« Reply #30213 : Березень 27, 2019, 11:51:23 »
От меня как то ускользают "преимущества" национализации Привата. Если можно было доказать нарушения и по суду что-то взыскать с Коломойского, то для этого национализация не нужна.

А теперь получается, что долги Привата, это головная боль уже не Коломойского, а всего государства Украина.
За Тимошенко, говоришь? Ну-ну....
Cпойлер
я просто вижу этот диалог:
- Ты вообще представляешь, что будет, если  банк с активами в четверть (? - не уверен, но например) от всей банковской системы страны "упадет"?
- А мне то что - у меня ж там  денег не было.

Offline Eney

« Reply #30214 : Березень 27, 2019, 12:07:32 »
Цитувати (виділене)
Тамара Горіха Зерня

Вдалося сісти на Хрещатику. Не те що я прямо кинулася на вільне місце, але зараз це більш ніж актуально.

Все-таки Київ дуже сегреговане місто. Варто опинитися у метро на годину пізніше ніж завжди, і ти бачиш зовсім інших киян. По праву руку від мене дрімає бомж. Прямо в коліна впирається білий дерматиновий рюкзак із залізними шипами і потертою шлейкою. Ліворуч сидить жінка у бейсболці з написом New Zeland. І я посередині, намагаюся непомітно скинути туфлі і поворушити пальцями. Що мене відрізняє від цих пасажирів у даний конкретний момент? Те що я десять хвилин тому говорила з Президентом України, а вони ні.

Я розумію, чому так складно писати про заходи такого рівня.

По-перше, ти завжди глибоко суб’єктивний автор, і якщо на шальки терезів з одного боку покладена доля країни, а з другого тебе турбує мозоль на мізинці, то є велика вірогідність, що ти напишеш саме про мозоль.

Cпойлер
По-друге, дуже легко помилитися з тоном допису. Тому що є спокуса зірватися у пафос, бо це страх як круто, коли з тобою говорять топ-політики, такі топ, що топіше не буває, а потім на твої питання відповідає сам ПП, і не просто відповідає, а називає тебе по імені (звідки він знає???) і переказує вітання твоєму чоловікові, якого він теж пам’ятає (Свят!!!). Тому що у моєму житті це величезна подія, і я щойно, серед ночі, подзвонила батькам про це розповісти. Мене запросили на зустріч з Президентом тільки тому, що я пишу на фейсбуці! Якщо це не соціальний ліфт, тоді я просто не знаю, що у вашому світі іменується «соціальним ліфтом».

І, по-третє, тема, вірніше теми розмови були over-складними і глибокими. Спікери готові відповідати на будь-які запитання, і у кожного присутнього була можливість такі запитання задати або при всіх, або приватно у коридорчику. (Тут я хотіла вжити слово «у кулуарах», але посоромилася).

Ахтем Сеітаблаєв говорив про кіно, кінобізнес, про Крим, про наш серіальний ринок, який потрібно хоч чучелом, хоч тушкою переорієнтовувати на європейського споживача. Про потребу законодавчого регулювання стосунків з митцями, які продовжують працювати на Москву. Береш гроші з бюджету – не знімаєш для росії, гастролюєш на росії – отримуєш дулю з маком з українського бюджету. (Ви не повірите, але цей принцип досі не запроваджений).

Геннадій Зубко забомбив нас цифрами і статистикою, яку він знає напам'ять, і дідько його розбере, як то тримається у голові міністра регіонального розвитку. Для мене головним посилом було те, що мега-успішну адміністративну реформу та децентралізацію можна угробити за один рік, просто не прийнявши бюджет і бюджетний кодекс. Є політична воля – регіони розвиваються і місцеві бюджети наливаються грошима. Нема політичної волі – все, до побачення. Пам’ятаєте як при Овочі висмоктали бюджет Києва? Ось так і буде, тому що фундаментальні зміни не закріплені у Конституції. Тому, шановні місцеві громади, добре думайте.

Степан Тимофійович носить цивільний одяг як королівську мантію, а ми досі губимося, коли бачимо його у костюмі. Була б моя воля, я б лекцію про стан армії, з яким ми увійшли у війну, витатуювала на лобі деяким кандидатам. От прямо починаючи від бублика коси і до полковницьких вусів. Пишу спеціально для залісся, як паличкою тикаю: у нас не було нічого. Україну можна було взяти голими руками до Києва, до Львова, до Збруча. Їх зупинив наш чистий блеф і алярм, який підняли українці (читай Порошенко) серед світової спільноти. А тепер все, дорогенькі миші, тепер усе. Тепер навіть у відкритих виступах наш міністр оборони говорить про ракетний щит над Україною, а кожному відомо, що він завжди озвучує тільки верхівку айсберга.

Ірина Геращенко. Підозрюю, цю відважну жінку задовбуть до 2024 року питаннями про можливе президентство, вона плюне на все і поїде у село вирощувати помідори. Це так ніби ти на першому триместрі вагітності, а тобі щодня дзвонять спитатися, чи ще не народила. Пані Ірина як завжди іронічна, чіпка, точна у формулюваннях і прагматична. Порадувала її обіцянка продавити гендерні квоти у законі про вибори, хоч ця ідея не знаходить відгуку серед чоловічої аудиторії (чого б то?).

Петро Олексійович. Знає більшість присутніх в обличчя, по іменах і ситуаціях. Читає нашу сторінку. (Хотілося б вірити, що коментує також). Пам’ятає мільйон деталей, які людина його рівня не повинна не те що пам’ятати, а навіть помічати. Вірить в Україну. Проводить історичні паралелі з подіями 100-річної давнини, бачить і усвідомлює ризики, чудово орієнтується у поточній ситуації, моделює перспективу.
Вірить в українців. Вірить, що ми пробуджуємо кращі риси у душі у кожного. Що у кожної людини, навіть найбіднішої, навіть пропащої, у душі є золоте зерно. Є щось таке, за що можна потягти і задіяти для блага країни. Категорично відкидає будь-які технології, що базуються на експлуатації гірших людських якостей – жадібності, заздрісності, продажності. Для нього кожен українець – обраний і оточений ореолом. Ніхто, жоден із відомих мені політиків не має такої твердої віри в українців.

Звичайно, нас цікавили прогнози по виборах. ПП розраховує на перемогу у другому турі. І має кілька серйозних ініціатив, які будуть реалізовані до парламентських виборів. Насамперед – це жорстке наведення порядку у медійному просторі. Це буде коротка кривава битва із каналами, які трансклюють сепарський контент. Медійне поле буде зачищене і перекроєне. Теперішній шабаш фейків є останньою лебединою піснею в інформаційній війні.

Буде змінено підхід до отримання та розподілу міжнародної технічної допомоги з урахуванням певних болючих уроків. Буде впроваджено ряд заходів, які не дозволять використовувати інструменти демократії у боротьбі з демократичним устроєм. Буде посилена співпраця з міжнародними партнерами саме у протидії гібридним загрозам та інформаційній війні.

Моя улюблена цитата з сьогоднішньої зустрічі: «Томос – це наша воєнна перемога над Росією. Після отримання Томосу рейтинг Путіна обвалився на 30%. Це значить, ми влучили у ціль.»

І наостанок, моя особиста думка щодо формату таких зустрічей. Конференції для блогерів – це плювок в обличчя журналістам. Абсолютно заслужений плювок. Якщо ви перекреслили стандарти професії, якщо ви забули про моральну, суспільну та політичну значимість роботи журналіста, будьте готові до того, що на ваше місце прийдуть інші. Аматори, непрофесіонали, самоучки, самі-собі-автори, редактори і замовники. Прийдуть і зроблять вашу роботу, а потім сміятимуться вам в обличчя і називатимуть продажною обслугою Коломойського.

Offline Охтирка

« Reply #30215 : Березень 27, 2019, 12:11:52 »
Цитувати (виділене)
Это что? Норм претензии?
И че Леню Космоса тоже понаехавшие вам выбрали? Или вокруг никого из коренных нету, кто за Зе собирается голосовать?
Еще раз: к чему был этот (кстати, очень инфантильный) вброс как бы между прочим? Вообще ни к селу ни к городу. Что ему жмет?

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #30216 : Березень 27, 2019, 12:26:41 »
Да, вот прям сейчас ждём решения по Привату, правильно ли его у рейдера отжали. Суд предусмотрительно перенёс на 2 апреля.
А что делать если и Порох, и Зе выйдут во второй тур?
А ты как считаешь надо было национализировать Приватбанк в сложившейся ситуации?
Я так понимаю, делается намек, что суд будет присматриваться к динамике голосования и соотношении отданных голосов за Пороха и Зеленского.  :wacko3:

Притом не мной.

Cпойлер
Sergey Fursa
3 ч. ·
Коломойский против Украины. Или как реализовать в жизни тост «чтобы у вас все было и вам за это ничего не было».

Никогда такого не было и вот опять. Окружной Административный суд имени иска Мосийчука к Уляне Супрун решает, является ли национализация Приватбанка незаконной. Что ж, репутация этого суда общеизвестна. И решение свое суд теперь решил вынести в знаковый день. 2-го апреля. Ждали вчера, но не случилось. Может твит от американского посольства подействовал? А может судьи решили посмотреть, что принесет 1-го апреля. Если будет все запутано, может еще пару недель паузы возьмут. Это же украинский суд, креативный.

Главное. Даже если суд решит, что национализация незаконна, то никаких последствий у этого решения не будет. Никаких. Это решение не вступит в законную силу. Очевидно, что последует апелляция. Более того, после апелляционного суда точно будет еще и Верховный Суд, какое бы решение не было бы принято, ведь одну из сторон оно точно не устроит. Поэтому в ближайшем будущем вкладчикам банка переживать не стоит. Приватбанк остается государственным банком, сохраняя высокий уровень надежности. Более того, никакого законного механизма возврата банка бывшим собственникам на сегодня просто не существует.

Но также очевидно, что и намерения Коломойского и Ко кристально ясны. Очевидно, что олигарх хочет признать национализацию незаконной. Не факт, что это вернет ему банку. Но это точно защитит его от преследования Лондонского Суда. Ведь если национализация была незаконной, то дело там развалиться.

Зачем Украине и украинскому обществу нужен был Лондонский Суд? Чтобы заставить Коломойского и Ко компенсировать потери, которые понесли налогоплательщики, при национализации Приватбанка. А это более 150 млрд грн, которые государство внесло в капитал банка, чтобы сохранить его устойчивым и платежеспособным. Чтобы спасти банк. Ведь после того, как Коломойский и компания вывели из банка более 5 млрд долларов и не хотели вносить деньги в капитал (а это важно, потому что их об этом очень долго просили) у государства не было выхода, кроме как национализировать банк. Оставался, конечно, еще вариант с ликвидацией, после признания банка неплатежеспособным, но это вряд ли бы понравилось всем тем людям, кто привык к карточкам Привата, а также создавало высокие риски резкой девальвации и падения всей банковской системы. Все-таки менеджмент банка создал крупнейшее финансовое учреждение в Украине, сделавшее его слишком большим для простых решений. Именно поэтому в меморандуме с МВФ был целый раздел, посвященный национализации Приватбанка.

Хочет ли Коломойский компенсировать нанесенный украинцам ущерб? Конечно же нет. И теперь он борется за власть в Украине для того, чтобы защитить себя. Свои активы. Свои доходы. Ведь, по хорошему, все активы олигарха, должны перейти в собственность налогоплательщиков Украины (известные активы, при этом, не компенсируют полностью нанесенный ущерб), а потом проданы через публичные аукционы. Но это возможно только в том случае, если будет политическая воля украинского руководства.

Вот поэтому эти выборы президента так важны для Коломойского. И поэтому 1+1 так активно ведет кампанию по продвижению Зеленского. Который, конечно же, не вернет Приватбанк олигарху. Но это сделает независимый Верховный Суд. Который признает национализацию незаконной, выставит счет украинцам и позволит закрыть дело в Лондоне. Не смотря на очевидные выводы расследований Кролл. Точно также, как уже про анонсировал кандидат Зеленский со Сватами. Только суд. Который, как мы знаем, у нас совершенно независимый. Не реформы и изменения цель этого «проекта», как четко выразилась потенциальная первая леди, а защита бизнеса Коломойского, его активов, которые оказались под ударом. Причем даже не президента Украины Порошенко, а МВФ и кредиторов, которые настаивали на национализации, а сейчас настаивают на том, что справедливость должна восторжествовать и украинские налогоплательщики должны вернуть свои деньги. И сейчас Коломойский поступательно идет к своей цели. И его кандидат уже почти во второй тур вышел, да еще и с высшим рейтингом, а суд будет принимать решение, судя по всему, взвесим шансы Зеленского на победу. Все-таки 2-го апреля будет виднее.

Есть заблуждение. Что Коломойский не так плох, ведь он сыграл позитивную роль в защите Украины в 2014 году. И теперь можно ему и страну доверить. Так вот, это заблуждение. В 2014 году Коломойский действительно сыграл позитивную роль. Но не потому что патриот, который искренне хочет сделать Украину успешной. Просто его интересы совпали с интересами Украины. С нашими интересами. Он защищал свой бизнес. И при этом неплохо зарабатывал. Потоки, на которых сидел Коломойский, не остановились на время войны. За бензин, которым он заправлял БТРы, мы заплатили сполна.

А теперь вопрос? Совпадают ли теперь интересы Украины и украинского общества и Коломойского? Выгодны ли ему реформы? Хочет ли он верховенства права? Выгодно ли олигарху, который привык сидеть на потоках, реформы? Нет, в данном случае интересы украинского общества и украинского олигарха Коломойского прямо противоположны. Коломойский никогда не стремился нарастить капитализацию своих активов. Он не боролся за стоимость. Он боролся за деньги. Выводя из компаний. Не зря ведь обанкротился монополист Аэроствит, а теперь МАУ показывает убыток в 100 млн долларов. Реформы, которые нужны Украине, поднимут капитализацию всех активов в Украине, но перекроют денежные потоки. И поэтому нет большего противника МВФ в Украине, чем Коломойский. И правда, удивительно, что сериал «Слуга народа» ему активно помогал, создавая крайне негативный образ МВФ?

А значит пример 2014 года не должен никого обманывать. И кейс с Приватбанком, где украинское общество вместо того, чтобы возместить затраты налогоплательщиков на спасение Приватбанка может столкнуться с тем, что олиграх заберет банк, в который налогоплательщики влили 150 млрд грн, просто один из многих. Их будет еще много. Но самое страшное не то, что может себе «распределить» олигарх. А то, что он будет блокировать реформы, чтобы ему не мешали распределять и дальше. И от этого мы все потерям в сотни раз больше. Мы потеряем деньги. И мы потеряем время. Зато Коломойский снова заработает.
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #30217 : Березень 27, 2019, 12:29:03 »

Offline chucha

« Reply #30218 : Березень 27, 2019, 12:30:16 »
Уже и Вакарчук в порохоботы подался.

Offline Чиби

• Стать: Жіноча
  • Disce pati
« Reply #30219 : Березень 27, 2019, 12:31:39 »
я ж однозначно высказывался ранее по этому поводу
А я не помню или пропустила. Можешь повторить? Мне как раз сейчас нужно по этому вопросу авторитетное мнение человека, вращающегося именно в банковской сфере. А то разговор по этому поводу двух филологов больше напоминает теологический спор. :smilie5:

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #30220 : Березень 27, 2019, 12:31:49 »
Уже и Вакарчук в порохоботы подался.
Может он просто не дурак и ответственный гражданин?

Offline chucha

« Reply #30221 : Березень 27, 2019, 12:34:35 »

Я его никогда дураком не считал. Идеалистом, возможно. Но это не самое плохое качество.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #30222 : Березень 27, 2019, 12:37:47 »
я ж однозначно высказывался ранее по этому поводу
А я не помню или пропустила. Можешь повторить? Мне как раз сейчас нужно по этому вопросу авторитетное мнение человека, вращающегося именно в банковской сфере. А то разговор по этому поводу двух филологов больше напоминает теологический спор. :smilie5:
НБУ молодцы, это было серьезное и взвешенное решение, поддержанное международными партнёрами. Про риски выше написал - необеспеченная масса денег, но хлынула не на рынок сразу, а была засунута в капитал банка, что митигировало риски.

По ссылке интересная предыстория
https://voxukraine.org/uk/urivok-z-knigi-privatna-istoriya-hronika-padinnya-privatbanku-u-2014-2016-rokahih/

Offline Leo_need

• Україна, м.Київ
« Reply #30223 : Березень 27, 2019, 12:41:36 »
Еще раз: к чему был этот (кстати, очень инфантильный) вброс как бы между прочим? Вообще ни к селу ни к городу. Что ему жмет?
Ты, возможно, мало его читала. Он живой человек, со своими тараканами. Он же не бог.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #30224 : Березень 27, 2019, 12:43:33 »

Я его никогда дураком не считал. Идеалистом, возможно. Но это не самое плохое качество.
На осень ожидаешь его поход в Раду?

Offline Охтирка

« Reply #30225 : Березень 27, 2019, 12:44:13 »
Цитувати (виділене)
Ты, возможно, мало его читала. Он живой человек, со своими тараканами. Он же не бог.
Думаю, что он себя все же скромно к инфлуэнсерам причисляет.

Offline Чиби

• Disce pati
« Reply #30226 : Березень 27, 2019, 12:44:52 »
НБУ молодцы, это было серьезное и взвешенное решение, поддержанное международными партнёрами. Про риски выше написал - необеспеченная масса денег, но хлынула не на рынок сразу, а была засунута в капитал банка, что митигировало риски.

По ссылке интересная предыстория
https://voxukraine.org/uk/urivok-z-knigi-privatna-istoriya-hronika-padinnya-privatbanku-u-2014-2016-rokahih/
Ага, спасибо.

Offline Eney

« Reply #30227 : Березень 27, 2019, 12:52:38 »
Є такі тенденції.
Цитувати (виділене)
Віктор Шкаровський
27 хв. ·
Зустрівся з давнім знайомим, з яким не часто бачимся. Він думаюча та порядна людина з консервативними поглядами. Було цікаво, за кого він планує голосувати.
На мій подив, він довго відмовлявся назвати фамілію «свого кандидата». Потім ставив умову, що якщо назве прізвище, то далі ми не будем про це розмовляти, а поспілкуємся на інші теми.

У мене в голові крутилися самі різні кандидати: Кошулинський, Смешко, Тимошенко, Зеленський…хто?! Чого він так боїться назвати фамілію?!
Нарешті він здався і немов з вибаченнями відповів, що буде голосувати за Порошенко.

Вперше в історії України 90% ЗМІ працюють проти діючого Президента та кандидата. Вони не те що не підтримують його, а ведуть довгу, безсоромну, брудну компанію проти нього.

Суспільство загнали у такий психоз, що громадяни України бояться вголос визнавати, що вони підтримують діючого Президента своєї країни, щоб не зазнати нападків та принижень від галасливих люмпенів чи напівкримінальних молодиків.

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
« Reply #30228 : Березень 27, 2019, 13:14:04 »
 "Насамперед – це жорстке наведення порядку у медійному просторі. Це буде коротка кривава битва із каналами, які трансклюють сепарський контент. Медійне поле буде зачищене і перекроєне. Теперішній шабаш фейків є останньою лебединою піснею в інформаційній війні."
А чого цього не зробили ще рік тому???? ЧОГО????  :shok:
"Кстати, ты заметил, что этот мир полон людей, которые совершенно уверены, что прекрасно понимают, что происходит с остальными?" Макс Фрай

Offline Nerag

« Reply #30229 : Березень 27, 2019, 13:29:04 »
"Насамперед – це жорстке наведення порядку у медійному просторі. Це буде коротка кривава битва із каналами, які трансклюють сепарський контент. Медійне поле буде зачищене і перекроєне. Теперішній шабаш фейків є останньою лебединою піснею в інформаційній війні."
А чого цього не зробили ще рік тому???? ЧОГО????  :shok:
Имхо, две причины:
1. Это очень... грязное дело. Вой про наступление на свободу слова, рубка в ВР (СМИ в наших условиях - одна из ведущих сил в лоббировании своих интересов, и просто так позволить эту силу... урезать...), судебные иски в наши и заграничные суды, тысячи статей о зачистке медийного поля перед выборами... Короче, куча хлопот, сил и большие проблемы для имиджа (что личного, что страны). Собственно, то же самое, что со всеми Медвечуками и прочими мордорскими агентами: законно убрать их долго, трудно и очень шумно.
2. Вероятно, не ожидалось, что ситуация пойдет по настолько грязному сценарию и достигнет такого накала.

Offline Milena

« Reply #30230 : Березень 27, 2019, 13:56:52 »
Тамара Горіха Зерня:
І наостанок, моя особиста думка щодо формату таких зустрічей. Конференції для блогерів – це плювок в обличчя журналістам. Абсолютно заслужений плювок. Якщо ви перекреслили стандарти професії, якщо ви забули про моральну, суспільну та політичну значимість роботи журналіста, будьте готові до того, що на ваше місце прийдуть інші. Аматори, непрофесіонали, самоучки, самі-собі-автори, редактори і замовники. Прийдуть і зроблять вашу роботу, а потім сміятимуться вам в обличчя і називатимуть продажною обслугою Коломойського.

+100

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
« Reply #30231 : Березень 27, 2019, 14:06:31 »
Пообщалась лично с парой блоггеров, бывших на встрече с Порошенко. Таки да, то, что я и говорила раньше - надо максимально способствовать тому, чтобы люди шли и голосовали. Если они при этом будут еще и за Порошенко голосовать, будет вообще замечательно. Но желательно, чтобы шли. Если будут за кого-то не из первой тройки, тоже не плохо.
"Кстати, ты заметил, что этот мир полон людей, которые совершенно уверены, что прекрасно понимают, что происходит с остальными?" Макс Фрай

Offline Leo_need

• Україна, м.Київ
« Reply #30232 : Березень 27, 2019, 14:07:10 »
Думаю, что он себя все же скромно к инфлуэнсерам причисляет.
Ну он вполне может это делать, у него немаленькая аудитория. Я ж не в плане его критики, мне многие его статьи нравятся, а о том, что он не может быть идеалом.

Offline AlexUA

• Hero Member
« Reply #30233 : Березень 27, 2019, 14:07:19 »
Свежий Социс...

Цитувати (виділене)
Менш, ніж за тиждень до дня голосування 31 березня, найбільшу підтримку населення серед тих, хто повністю чи скоріше впевнений, що візьме участь у голосуванні (N=1689), отримує Володимир Зеленський (24,6%). Друге місце посідає Петро Порошенко – 14,8%. За Юлію Тимошенко готові проголосувати 8,7% – і вона посідає третє місце в президентських перегонах. За Юрія Бойка готові проголосувати 7,9%, за Анатолія Гриценка та Олега Ляшко – 6,4% та 5,3% відповідно. Інші кандидати набирають менше чотирьох відсотків голосів.

Read more at: http://socis.kiev.ua/ua/2019-03-27/

Offline Охтирка

« Reply #30234 : Березень 27, 2019, 14:13:09 »
Вот вам еще одна простынка со встречи с блоггерами.
Рассмешили сетования, что ничего не знает про реформу местного самоуправления. Ну если не интересуешься, то откуда знать. А большинство наших СМИ об этом не рассказывают, у них другие темы.

Віктор Литовченко
11 год
Як я сходив до Президента. Твір.
Cпойлер
Ви уже напевне чули, що учора купка продвинутих блогерів зустрілася з Порошенком і його командою. Так от цього разу в їх число потрапив і я. Поламався для виду і таки пішов. Зустрічалися не в Адміністрації, оскільки зустріч була абсолютно неформальною, а в Штабі ББП Солідарність, чи як там воно офіційно називається, не знаю. На зустріч прийшло чоловік 40-50, більшість із яких я наче знаю по фейсбукам, але там нарешті очно познайомились і роззнайомились. Часу було для того достатньо, провели ми там більш ніж половину дня.
Окремо наголошу – це не пресуха і не виставка найкрутіших блогерів. Реально неформальна тусовка, куди потрапили більш ніж очевидні прихильники Порошенка. Тому розмова була досить відкритою і відвертою. Порошенко навіть зі старту для розрядки демонстративно зняв галстук.
Але почну по порядку. Спершу «на розігріві» виступило кілька інших членів його команди. Я їхні виступи переповідати не буду – це багато хто знімав на відео, уже повкидали в інтернет. Так, лише коротенькими ремарками. Почав Ахтем Сеітаблаєв. Але тут був явний удар в штангу. Не знаю на що розраховував Ахтем, але приходити на зустріч настільки непідготовленим і по ходу щось там видумувати про що поговорити і перескакувати з теми на тему – виглядало досить несерйозно. Тому я вам навіть не зможу нічого переповісти з його сказаного – реально ні за що зачепитись, суцільна вода і обтічні фрази ні про що.
А як, Ахтеме, треба готуватись до зустрічей, повчіться у Геннадія Зубка, того, який Віце-прем'єр-міністр та Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. Тема від мене далека, то я реально провтикав початок. Але той так загорівся розповіддю, показував такі добротно зроблені слайди (нам усім це ще й роздали в роздрукованому вигляді до самого початку), що по ходу і мене затягло. І я з подивом дізнавався ніфіга не маленький об’єм роботи, провернутий його конторою в сфері децентралізації. Про те, як вся Україна на 40% покрилась свіжими ОТГ, наскільки це розкачало регіони і про те, як 52% бюджету уже залишається на місцях. Коротше, дізнався стільки всього цікавого, що аж задався питанням – а як так трапилось, що ми усе це чуємо за кілька днів до виборів? Тут би повчились у запорєбріка, які з десятої частини зробленого уже такий би кіпіш підняли, що воно би з кожного утюга оралось би і всім дірки в голові цим усім ретельно просверлили. Так там народ з гімна пулі ліпить, а тут реально зроблена робота.
Потім прийшов Полторак, якого зустріли оплесками. Він, само собою, розповів про армійські реформи. Я там трохи нуб, тому нехай Мартін Брест, Мирослав Гай чи Капітан Прайс розкажуть детальніше. Я лише оцінив масштаби цієї роботи. Ну і почув те, що хотів почути. Всі розуміють, що сучасна війна у першу чергу ведеться ракетами. І ними ми якраз почали затарюватися. Їх ще далеко недостатньо, але план поетапного ними насичення є і він активно реалізується. На моє тупе питання «А раптом у Путіна таки криша остаточно поїде і він попре в усю дурь, наскільки довго ми зможемо протриматися?», Полторак спокійно відповів: «Довго». Проблема, мовляв, тільки в одному – як швидко перебудуємо економіку на воєнні рейки. Воєнний стан дав можливість спробувати на практиці, полізли якісь конкретні боки, які зараз думаємо як латати. Шкода тільки, що експеримент провели не так комплексно як хотілось. Карочє, привіт диванним хомячкам, які орали – а нафіга воно було треба? З резервами проблем немає, озброїлись уже нехіло. Проблеми знаємо, потихеньку вирішуємо. Напічкані війська по кордону нас уже не лякають. Раптом що, оркам доведеться на повну включатись і це все захлинеться реальними втратами. Які їх і зупинять. Враження від Полторака – Мужик! Реальний мужик.
Далі прийшла Іра Геращенко, яка порозповідала шутки-прибаутки зі своїх мінських рандеву з макєєвським люмпеном. Ну іще там багато чого прикольного по мєлочі. І під кінець публіка почала її активно давити щодо наступних президентських виборів. Ні да, ні нєт не сказала – будуть праймеріз, побачимо. Але по очам було видно, що рішення давно прийняте. І це гуд.
Тим більше, що Порошенко прямо з порога одразу поцікавився, чи уболтали ви її на 2024 рік? Порошенка ми чекали довго. Нас, само собою, пошмонали. Вся техніка з залу улєтучилась. Тому записів ні в кого немає, максимум писалося щось у блокноти. Я можливо щось записав неточно, переповідатиму з пам’яті основні тези. Тому раптом що – сорян. Табу на все сказане не було. Двічі тільки попросив на нього не посилатись в конкретиках. Не буду.
В перемозі на виборах Порошенко впевнений. Навіть частину блогерів після їх упадніческих питань підбадьорював: вище ніс! В таких умовах показати таку динаміку – вам це щось же має говорити? Але на згадку про один тур – будьте реалістами. Доведеться ще добре попахати між першим і другим турами. Пахать готов, ефект від зустрічей в регіонах радує. Ну і далі розповідав про плани без оглядок на «а раптом».
Про Коломойського – виключно зневажливо «етот мошеннік».
Про НацЖон і всякі решту Національні Корпуси: нацисти. Відкрили ящик пандори. Недооцінювати їх не треба, але і боятись нічого. Як робиться – я показав, коли сміливо на них пішов і вони розступились. Після чого начальник охорони ледь не звільнився, а Цеголко охрип. Мав розмову з «одним міністром» і попередив про наслідки. Попервах приходили навіть домовлятись, були послані нахрєн. Після виборів готовий жорстко з цієї надмірною нацистською мілітаризацією розібратись. Бабки у них з’явились, бо вони успішно затероризували кількох олігархів. Ті сцикнули і відкупились. Прізвища назвав, але якраз тут попросив на нього не посилатись. Ні, не Коломойський.
Виходка 1+1 взбісила. Я, каже, взяв собі за правило не судитися з пресою, але все має свою межу. Першими під каток попали правдоруби з BBC. Трамп не захотів з ними зв’язуватись, тому Порошенко вирішив лупонути їх сам. Зараз пробують з ним негласно домовитись. Відмовив. 160 тисяч запропонованих фунтів моральної компенсації офіційно переведе на армію. З 1+1 намірений розібратись дєрзко, «до парламентських виборів контент там сильно зміниться, от побачите». Згадав і про медведчуківські канали, намєкнув, що тих чекатиме теж веселеньке життя, як і їхнього босса особисто.
На армію та купу інших проектів (згадав про корпус в Охмадиті та Театр на Подолі) витратив особистих 1,5 мільярди. Витрачав без шуму і надмірного піару, що ми і так уже знаємо.
МінСтець – збитий льотчик, це ясно давно, Стецю він прямо це сказав. Експеримент не те щоби зовсім невдалий, але видно, що такими методами інформаційні перемоги не клепаються. Надалі будуть залучатися в цю історію американці з усім своїм НАТО. Типу: ми уже лупимось з путінськими, долучайтесь, фінансуйте, ми вас багато чому повчимо. Ну і самим треба серйозно мобілізуватись, бо основна загроза для України – гібридна агресія Рашки. В рамках якої нам нав’язали тезу про першочергову боротьбу з дикою корупцією. На фоні якої виплила купа напічканих імпортним баблом «антикорупціонерів», які під цим дахом займаються політичною боротьбою.
Ні, корупції валом, тут ніхто не заперечує. І я сам, каже, хочу з нею боротись. Але не брати з Заходу гроші на «всяку галіматью», на яку нам влили мільйони і які нам точно не потрібні, ми будемо тільки починати вчитись. Не всяка допомога благо.
В боротьбу з гібридним ворогом треба активніше залучати Європу, яка тупо прохлопала, як орки навчились користуватись її демократичними інструментами. Навів приклад Шарія. Даля Грібаускайте навіть не повірила, що той до цих пір числиться в її країні політичним біженцем, чи як там цей чорт числиться… Навіть довго переконувала Порошенка, що той щось напевне сплутав. Ай-ай-ай, Даля…
Плани щодо розвитку України – «Не догнати Польщу, а перегнати США»
Щодо Гладковського-Свинарчука. Прізвища як такого не назвав, але при згадуванні самої теми його це очевидно підбісило. Обурювався, що на старті були домовленості на темі армії не заробляти. Тому чувака ніхто не те, що не кришуватиме, а навпаки – «навіть якщо він не винен, нехай сам доказує свою невиновність». Презумпція знімається. Апріорі винен. Ату його!
По Зе і Йу сильно не парився. Сказав, що на кожен план Зе і план Йу відповість планом П. Позлостивив на тему Московського патріархату. Влупили його влучно і правильно. І коли МП прийняв рішення підтримати Йулю, це ще раз показало, що попали влучно, «бо Господь забрав у них розум».
На День тиші поїде в Маріуполь відкривати новий нічний потяг. В планах відкрити аеропорт, за що Генштаб його сварить. А ще «виб’ю гроші в Євросоюзу» на електрифікацію залізниці і пущу туди Інтерсіті. Бо ніщо так краще не переконує орків, як спокійне і комфортне життя в Маріуполі.
Отак некоротко наче усе. Раптом що згадаю, буду дописувати. Чи раптом що не так зрозумів і мене поправлять, тихенько справлю, наче так і було.
Ну а загалом враження таке: якби я не був порохоботом, я б ним став після сьогоднішньої зустрічі. Вміє він росположити до себе і зарядити на хороше, тут йому рівних іще пошукай.
ПОШИРЬТЕ ПЛІЗ. Я так довго це писав ))))
Раптом на темі вспливуть боти і хами, попереджу один раз. Я в ваших демократіях не замічений. Баню за перший же хамський закидон. Матюкатись теж ніззя.

Offline Nerag

« Reply #30235 : Березень 27, 2019, 14:13:35 »
Свежий Социс...

...Нераг бурчит...
Не, я так не играю.
Всего вчера за Зеленского собиралось больше 30% голосовать! Куда почти 10% делись? Как Порох успел так быстро столько рошеновских тортиков раздать?  8)

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
« Reply #30236 : Березень 27, 2019, 14:14:06 »
Свежий Социс...

Цитувати (виділене)
Менш, ніж за тиждень до дня голосування 31 березня, найбільшу підтримку населення серед тих, хто повністю чи скоріше впевнений, що візьме участь у голосуванні (N=1689), отримує Володимир Зеленський (24,6%). Друге місце посідає Петро Порошенко – 14,8%. За Юлію Тимошенко готові проголосувати 8,7% – і вона посідає третє місце в президентських перегонах. За Юрія Бойка готові проголосувати 7,9%, за Анатолія Гриценка та Олега Ляшко – 6,4% та 5,3% відповідно. Інші кандидати набирають менше чотирьох відсотків голосів.

Read more at: http://socis.kiev.ua/ua/2019-03-27/
В штабах есть мнение, что в реале первая тройка идет ноздря к ноздре, оставляя всех далеко сзади...  :unknown:

Offline Leo_need

• Україна, м.Київ
« Reply #30237 : Березень 27, 2019, 14:19:15 »
В штабах есть мнение, что в реале первая тройка идет ноздря к ноздре, оставляя всех далеко сзади...
Ну вроде Социс солидная контора, на вранье их не ловили.

П.С. Сорри, перепутал. Под солидной конторой я имел в виду "Дем.инициативы" Бекешкиной.
П.П.С. Забавно будет через неделю оценить цифры Игоря Грынива (он же "Социс"), которые он рисует сейчас.
« Останнє редагування: Березень 27, 2019, 15:33:11 від Leo_need »

Offline sergk1

• Хортиця
« Reply #30238 : Березень 27, 2019, 14:22:02 »
В штабах есть мнение, что в реале первая тройка идет ноздря к ноздре, оставляя всех далеко сзади...  :unknown:
Судя по массе низкопробной чернухи от Коломойского и откровенной брехни про рейтинги от Тимошенко за последнее время реальная картина имеющаяся в их штабах далека от выставляемой на публику. И бросается в бой все, в том числе потеря лица.
А журнашлюхи вместе с опросными отрабатывают деньги. В том числе и кремлевские.

Деньги на вбросы на выборах за не пришедших тоже пойдут в ход. Собственно почему и озвучена просьба о массе голосующих.

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
« Reply #30239 : Березень 27, 2019, 14:33:24 »
Судя по массе низкопробной чернухи от Коломойского и откровенной брехни про рейтинги от Тимошенко за последнее время реальная картина имеющаяся в их штабах далека от выставляемой на публику. И бросается в бой все, в том числе потеря лица.
А журнашлюхи вместе с опросными отрабатывают деньги. В том числе и кремлевские.

Деньги на вбросы на выборах за не пришедших тоже пойдут в ход. Собственно почему и озвучена просьба о массе голосующих.
Как раз это поведение и подтверждает равенство. Разница очень мала, непонятно, что и как сработает в последний момент. Поэтому сейчас выбрасывается все, что можно, на втором туре это уже практически не имеет смысла. А сейчас можно Порошенко отодвинуть напрочь, проведя и Ю, и З. Вот они и бьются...

0 Користувачів і 10 Гостей дивляться цю тему.