Автор Тема: Українська політика 2017

Offline Охтирка

Re: Українська політика 2017
« Reply #31230 : Грудень 08, 2017, 14:27:27 »

только хотела притащить. еще одно "обмануле".
Порошенко что-то знает лучше всех?  :unknown:

Offline Охтирка

« Reply #31231 : Грудень 08, 2017, 14:39:54 »
Связался с плохой компанией. Бес попутал.
Цитувати (виділене)
Єгор Соболєв почувається рішуче.
1 год · Kyiv ·
Друзі,
Ваша підтримка, теплі слова, Ваші оцінки роботи парламентського комітету з протидії корупції, де я мав честь головувати - це величезний заряд натхнення, щоб надалі зробити ще більше.
Оскільки я вважаю, що кожен посадовець після відставки має відзвітувати про свою роботу, зроблю це сам, зокрема, і тут.
Ось 10 результатів, які я вважаю найважливішими.
1. На першому засідання комітету три роки тому ми запровадили правила повної відкритості його роботи. Ми почали заздалегідь оприлюднювати на сайті комітету анонси засідань, ухвалені рішення та стенограми дискусій. Одночасно ми відкрили двері комітету для експертів, громадськості і медіа. Ще я запровадив практику оприлюднення інформації про прогульників. Разом це дозволило привернути увагу до роботи комітету, надало вагу його рекомендаціям Верховній Раді та збільшило відповідальність кожного, хто приймав рішення чи ухилявся від цього.
2. За порадою Центр Протидії Корупції у грудні 2014 року я запросив до комісії з проведення конкурсу на зайняття посади директора Національного антикорупційного бюро України Giovanni Kessler — керівника групи з протидії відмивання коштів в ЄС. Мене підтримала фракція "Самопоміч" і рішенням Парламенту Джованні був делегований до цієї комісії. Це зіграло важливу роль у проведенні першого справжнього конкурсу з обрання посадовця такого рівня як директор НАБУ. І допомогло зупинити спробу Петра Порошенка скасувати конкурс після визначення двох фіналістів, які Банковій не сподобалися.
3. У січні 2015 року я ініціював відставку Генерального прокурора Віталія Яреми і організував збір підписів народних депутатів. За три тижні, 6 лютого, Ярема подав президенту заяву про звільнення і був звільнений.
4. У грудні 2014-лютому 2015 року я очолив робочу групу, яка підготувала закон про незалежність Антикорупційного бюро та Антикорупційної прокуратури. Цим законом ми надали САП автономію від Генпрокуратури, у Парламенту відібрали право висловлювати недовіру директору НАБУ, заснували інститут детективів і встановили їм високі зарплати. Ключову роль в розробці цих норм знову зіграла блискуча команда Центру протидії корупції на чолі з Vitaliy Shabunin та Daria Kaleniuk. Також цим законом ми дозволили затримувати топ-чиновників, які підозрюються в корупції, ще до отримання санкцій суду. І переклали на посадовців обов`язок доводити легітимність їхнього у майна. Неспроможність це зробити нами були визнана злочином під назвою "Незаконне збагачення". Останні дві ідеї до законодавства України допоміг вписати David Sakvarelidze, який тоді перебрався до Києва разом з великою командою грузинських реформаторів на чолі з Міхеїлом Саакашвілі.
5. З березня по жовтень 2015 року я очолив робочу групу з розробки та проведення закону про відкритість інформації про власників нерухомості, землі, та автомобілів. Цей закон був ключовим кроком перед запровадження е-декларування. Завдяки відкриттю цієї інформації
тепер журналісти та й громадяни самостійно мають змогу контролювати яким майном володіє не лише посадовець, але й вся його родина, друзі та помічники. Велику роль у проведенні цього закону зіграли Yaroslav Yurchyshyn та Андрій Парубій з Леонід Козаченко.
6. У цей самий період у комітеті робочою групою на чолі з Сергій Лещенко та з потужною законотворчою роллю Denys Kovryzhenko був підготовлений та узгоджений з Урядом Арсенія Яценюка закон про протидію політичній корупції. Цим законом було запроваджено фінансування партій за рахунок платників податків та відкриті звітність про витрати партій.
7. У травні-липні 2015-го разом з міністром юстиції Павло Петренко ми розробили та провели закон про повноту майбутніх е-декларацій. Тепер всі посадовці повинні декларувати не лише офіційно зареєстроване на них майно, а й все, що записано на інших, але фактично перебуває в їхньому розпорядженні, плюс так звані «недобудови».
8. У вересні 2015-го за нашою домовленістю з Міжнародний фонд "Відродження" була утворена незалежна Рада громадських експертиз. Зараз вона є ключовим постачальником до комітету інформації від експертів, бізнес-асоціацій, аналітичних центрів про корупційні норми у законопроектах, що реєструються в Парламенті. Виявляти такі норми - ключове завдання нашого комітету - і за допомоги Ради громадських експертиз, яку на початку очолив Bazikalo Mykola, а згодом Sorokopud Tetiana, ми виявили корупцію у 383 законопроектах. Жодна з корупціогенна норма досі не стала законом. Я цим особливо пишаюся. Як і тим, що якщо на початку роботи автори законопроектів, де ми виявляли корупцію, пробували на мене тиснути, то в останній рік до мене приходять з проханням вивчити законопроекти до (!) реєстрації і готовністю викреслити все, де ми побачимо проблему.
9. У 2016 році головним результатом стало запровадження е-декларування. Це було б неможливим без тиску лідерів та активістів Коаліція «Декларації під контролем», Transparency International Ukraine, Громадський люстраційний комітет, Центр Протидії Корупції, АвтоМайдан - AutoMaidan та інших. Ми зупинили спроби в останній момент переписати законодавство. Ми змусили Агенцію із запобігання корупції такі оголосити старт е-декларування. Важливу роль тоді зіграла згода Корчак Наталія. А я став першим посадовцем, який подав приклад і заповнив е-декларацію, коли система лише тестувалася.
10. З першого до останнього дня я мав велику честь і користь від фактично щоденного листування, зустрічей та домовленостей планів з представниками Євросоюзу, США, Великої Британії, Канади, держав Балтії, Міжнародного валютного фонду, Світового банку, Ради Європи, Венеціанської комісії, USAID. Я відмовився від 99% запрошень на закордонні конференції та семінари, але вироблена система координації планів та дій з міжнародними партнерами України стала величезним фактором для ухвалення, а потім і захисту розроблених нами законів. Так само як і неоціненну роль у перетворенні цих законів на реальність зіграли команди Natalie Sedletska, Дмитро Гнап (Dmytro Gnap), Denys Bihus, Oleksa Shalayskiy, Саша Дрік (Sasha Drik), Andrei Marusov, Viktor Taran, Masha Zemlyanska та Максим Опанасенко і багатьох інших. Звісно, найкращими провідниками та популяризаторами антикорупційного законодавства стали Антикорупційне бюро з Артемом Ситником та Антикорупційна прокуратура з Назар Холодницький. Захисту їх незалежності та сприянню співпраці між ними я присвятив багато часу. І пишаюся їхніми розслідуваннями проти топ-корупціонерів.
Так що, друзі, речі у кабінеті я збираю у доброму настрої.
Вже маю відомості, що клептократи планують мене звинуватити у зв`язках з Росією (Юрій Луценко покаже на прес-конференції щось на кшталт виписаного Путіним на моє ім`я паспорту чи посвідчення агента ФСБ).
Але ми їх, поза сумнівом, переможемо. І створимо доброчесне управління Україною вже найближчим часом

Offline shtativ

• Стать: Чоловіча
« Reply #31232 : Грудень 08, 2017, 14:43:46 »
Вот не надо, у нас не сирота! :smilie5:
Ну да, типа "кто последний - тот и папа".  :grin:
выспімся мы яшчэ на іхняй шкуры

Offline Eney

« Reply #31233 : Грудень 08, 2017, 14:50:22 »
Цитувати (виділене)
Служба безпеки України допускає причетність позаштатного помічника-консультанта нардепа від Радикальної партії Ігоря Мосійчука до вибуху біля телеканалу "Еспрессо".

Про це йдеться в матеріалах Печерського районного суду Києва, передають Українські Новини.

Згідно наявних у слідства даних, щодо близького оточення Мосійчука, до скоєння злочину може бути причетний один з його позаштатних помічників-консультантів.

При цьому прізвище помічника в рішенні суду не вказано.

Так, слідство встановило, що помічник використовує номери мобільних операторів "Київстар" і "Lifecell".

Суд задовольнив клопотання слідчого СБУ і надав доступ до інформації про мобільні переговори за даними номерами в період з 26 серпня по 26 жовтня.

Відзначимо, що за даними на сайті Ради, у Мосійчука 24 позаштатних помічника.

Offline БабаМаня

• Стать: Жіноча
  • пятикратная бабушка
« Reply #31234 : Грудень 08, 2017, 15:30:09 »
А яник втік бо поросюка злякався.
Це ж всім відомо.
Не представляешь, насколько это популярная версия! Года три назад, меня в этом убеждал один американский знакомый по ФБ. Мужик он неглупый , но настроенный очень негативно ко всему постсоветскому пространству. Он утверждал, что всему, что произошло в конце февраля  в Киеве, виной Парасюк, что это из-за него сбежал Янукович.   :)
Я не здамся без бою! (С)

Offline Охтирка

« Reply #31235 : Грудень 08, 2017, 15:31:28 »
Цитувати (виділене)
А яник втік бо поросюка злякався.
Це ж всім відомо.
Не представляешь, насколько это популярная версия! Года три назад, меня в этом убеждал один американский знакомый по ФБ. Мужик он неглупый , но настроенный очень негативно ко всему постсоветскому пространству. Он утверждал, что всему, что произошло в конце февраля  в Киеве, виной Парасюк, что это из-за него сбежал Янукович.   :)

Нє, ну кричав він страшно. Я теж тоді спугалася.

Offline AlexUA

• Hero Member
« Reply #31236 : Грудень 08, 2017, 15:49:26 »
Версия НАБУ...

Цитувати (виділене)
Детективы Национального антикоррупционного бюро проводили обыски в служебном кабинете одного из сотрудников Минюста.

Как сообщили в пресс-службе ведомства, у детективов появилась информация о риске уничтожения документов, которые должны быть предоставлены Минюстом в рамках расследования уголовного производства.

В НАБУ рассказали, что Минюст должен был предоставить документы по решению суда, однако накануне детективы получили оперативную информацию о том, что часть запрашиваемых документов уничтожается. В результате обыска эта информация подтвердилась, остатки документов изъято.

Следственные действия проведено на основании ч.3 ст. 233 Уголовно-процессуального кодекса Украины с целью спасения имущества, которое может иметь признаки вещественных доказательств.

Также обыск был проведен по месту жительства одного из чиновников Минюста. В частном доме изъяли служебные документы, которые министерство должно было предоставить НАБУ во исполнение постановления суда.

В НАБУ также назвали свои действия законными, обоснованными и согласованными с прокурорами Специализированной антикоррупционной прокуратуры.

Сейчас детективы НАБУ обращаются в суд для получения санкции на изъятие найденных при обыске доказательств.

По моему это полный пиздец...

Offline Старина Z

« Reply #31237 : Грудень 08, 2017, 16:06:00 »
По моему это полный пиздец...
Изъятое при обыске считается "тимчасово вилученим" и дальше нужно в течение 72 часов обратится в суд для наложения ареста.
Естественно, что санкция на проведение обыска должна была быть получена до обыска.

UPD. Не досмотрел сразу. НАБУ ссылается на 233 статью, часть 3: обыск по согласованию с прокурором до получения санкции.
Cпойлер
3. Слідчий, прокурор має право до постановления ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов'язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов'язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді. Слідчий суддя розглядає таке клопотання згідно з вимогами статті 234 цього Кодексу, перевіряючи, крім іншого, чи дійсно були наявні підстави для проникнення до житла чи іншого володіння особи без ухвали слідчого судді. Якщо прокурор відмовиться погодити клопотання слідчого про обшук або слідчий суддя відмовить у задоволенні клопотання про обшук, встановлені внаслідок такого обшуку докази є недопустимими, а отримана інформація підлягає знищенню в порядку, передбаченому статтею 255 цього Кодексу.

Offline AlexUA

• Hero Member
« Reply #31239 : Грудень 08, 2017, 16:23:00 »
НАБУ ссылается на 233 статью, часть 3: обыск по согласованию с прокурором до получения санкции.

Цитувати (виділене)
пов'язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину.

Очевидно что ничего такого не было...

Offline В.И.Лемминг

• Hero Member
  • добрый, но гуманный
« Reply #31240 : Грудень 08, 2017, 16:25:31 »
з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину.
Ну это в принципе, можно притянуть
Тю, ля, а шо?

Offline Старина Z

« Reply #31241 : Грудень 08, 2017, 16:25:41 »
НАБУ утверждает, что уничтожались доказательства (майно), которые Минюст должен передать НАБУ согласно постановлению суда.

Offline Кіндрат Калистратович

• Hero Member
« Reply #31242 : Грудень 08, 2017, 16:26:00 »
НАБУ ссылается на 233 статью, часть 3: обыск по согласованию с прокурором до получения санкции.

Цитувати (виділене)
пов'язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину.

Совсем не очевидно.

Offline Старина Z

« Reply #31243 : Грудень 08, 2017, 16:26:24 »
з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину.
Ну это в принципе, можно притянуть
Нет, они же никого там не преследовали.

Offline AlexUA

• Hero Member
« Reply #31244 : Грудень 08, 2017, 16:31:54 »
НАБУ утверждает, что уничтожались доказательства (майно), которые Минюст должен передать НАБУ согласно постановлению суда.

Документы не майно.

Offline В.И.Лемминг

• Hero Member
  • добрый, но гуманный
« Reply #31245 : Грудень 08, 2017, 16:32:34 »

Т.е. эти  доказательства не примут к сведению?

А какая у нас ответственность за разглашение следственной информации подозреваемым?
Тю, ля, а шо?

Offline Кіндрат Калистратович

• Hero Member
« Reply #31246 : Грудень 08, 2017, 16:33:43 »

Документы не майно.

https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%BE

Offline Старина Z

« Reply #31247 : Грудень 08, 2017, 16:34:17 »
Документы не майно.
Майно.

Offline Старина Z

« Reply #31248 : Грудень 08, 2017, 16:36:50 »

Т.е. эти  доказательства не примут к сведению?

А какая у нас ответственность за разглашение следственной информации подозреваемым?
Если суд не подтвердит законность их получения, то не примут. Но НАБУ ссылается не на преследование, а на то, что начали уничтожать документы (майно).

Offline В.И.Лемминг

• Hero Member
  • добрый, но гуманный
« Reply #31249 : Грудень 08, 2017, 16:38:01 »
а на то, что начали уничтожать документы
А это прописано?
Тю, ля, а шо?

Offline Старина Z

« Reply #31250 : Грудень 08, 2017, 16:46:59 »
а на то, что начали уничтожать документы
А это прописано?
Статья 233, ч.3 КПК Украины. Но следователь или прокурор безотлагательно должен обратиться к следственному судье по завершению таких действий и тот должен подтвердить их обоснованность.

Offline Leo_need

• Україна, м.Київ
« Reply #31251 : Грудень 08, 2017, 16:50:52 »
А это прописано?
Мне иногда начинает казаться, что у тебя работа - всеми правдами и неправдами защитить действия власти.

Offline Smooth Pimp

« Reply #31252 : Грудень 08, 2017, 17:01:24 »
НАЗК тимчасово закриє НАБУ доступ до е-декларацій.

Бо більше не дозволять собі виписати премію у 200 тис., якщо не закриють? :grin:

Offline В.И.Лемминг

• Hero Member
  • добрый, но гуманный
« Reply #31253 : Грудень 08, 2017, 17:04:15 »
Мне иногда начинает казаться, что у тебя работа - всеми правдами и неправдами защитить действия власти.

Я ж не юрист, по этому мне интересно.
Логически я понимаю, что должна быть возможность препятствованию уничтожения документов, улик и т.д., но не факт, что это четко прописано в наших законах.
Тю, ля, а шо?

Offline В.И.Лемминг

• Hero Member
  • добрый, но гуманный
« Reply #31254 : Грудень 08, 2017, 17:06:14 »
А НАБУ подчиненно НАЗК?
Я вот не понимаю, как отличаются функции этих двух органов.
Тю, ля, а шо?

Offline Begemot Fedya

• Україна, Київ.
« Reply #31255 : Грудень 08, 2017, 17:11:26 »

Пашли!
Жаль подмога не пришла, подкрепленье не прислали.
Нас осталось только два, нас с тобою наебали.
Все братушки полягли и с патронами напряжно,
Но мы держим рубежи, мы сражаемся отважно...

Offline Старина Z

« Reply #31256 : Грудень 08, 2017, 17:18:42 »
А НАБУ подчиненно НАЗК?
Я вот не понимаю, как отличаются функции этих двух органов.
Они друг другу не подчинены.
НАБУ - это следственный орган, а НАЗК - ведомство, которое должно вести системную работу по предотвращению коррупции. В том числе, НАЗК ведет реестр электронных деклараций госслужащих.

Немного подробнее по сути. НАЗК утверждает, что сотрудник НАБУ изменил в реестре декларацию субъекта за 2016 год, хотя не имел права этого делать. НАБУ говорит, что это было чисто технической ошибкой.

В очередной раз можно констатировать убогость софта НАЗК, который не позволяет предоставить доступ в режиме только для чтения (хотя может это кривые руки администраторов системы, а не разработчиков).

Цитувати (виділене)
Корчак временно закрыла НАБУ доступ к реестру е-деклараций

Национальное агентство по вопросам предупреждения коррупции приняло решение временно закрыть доступ к Реестру е-деклараций для работников НАБУ и сообщить правоохранительным органам о факте вмешательства в Реестр.

Соответствующее решение на заседании 8 декабря объявила председатель НАПК  Наталья Корчак после заслушивания информации работника НАПК  Александра Писаренко об изменении работником НАБУ электронной декларации одного из субъектов декларирования, сообщает корреспондент Укринформа.

"Я как председатель агентства не могу не реагировать на такие факты ... Предоставляю поручение Александру Писаренко, во-первых, подготовить соответствующее сообщение правоохранительным органам о данной ситуации, и второе - до выяснения причин и обстоятельств данного факта ... принять меры по остановке пока доступа работников Национального антикуорупцийного бюро к Реестр е-деклараций", - сказала Корчак.

Она добавила, после выяснения всех обстоятельств будет принято решение о возобновлении доступа.

По словам Корчак, в этой ситуации нет "чего-то очень проблематичного" в смысле реализации полномочий того или иного органа, но "для решения вопросов безопасности этот вопрос является принципиальным".

Ранее работник НАПК  Александр Писаренко проинформировал на заседании, что работники НАБУ имеют доступ к Реестру е-деклараций в соответствии с подписанным в январе меморандумом об обмене информацией. Он отметил, что сейчас право доступа к Реестру имеют 122 работника НАБУ, но меморандум предусматривает лишь знакомство с электронными декларациями и запрещает вмешательство.

В то же время, как сообщил Писаренко, было установлено, что один из сотрудников НАБУ, который 22 сентября получил пароль доступа, 25 сентября зашел в реестр, открыл декларацию за 2016 год одного из субъектов декларирования, фамилию которого он не назвал, и изменил ее.

Работник НАПК  отметил, что после установления этого факта он официально обратился к НАБУ для объяснения этих действий.

"Мы недавно получили ответ за подписью директора НАБУ, что это якобы обычная ошибка, в период осуществления служебной проверки ничего (противоправного - ред.) не было установлено", - сообщил Писаренко.

Как сообщал Укринформ, детективы НАБУ проводят расследование по фактам возможной коррупции в НАПК.

Сообщалось также, что НАБУ допросило главу НАПК  Корчак по делу о покупке паркомест и их использовании для незадекларированных автомобилей.

Перед этим руководитель департамента финансового контроля Национального агентства по предупреждению коррупции Анна Соломатина обвинила главу НАПК  Наталью Корчак в фальсификациях проверок электронных деклараций. Соломатина заявила также, что члены НАПК  заставляли представителей департамента финансового контроля проверять тех, кто не должен был подлежать проверке.

13 ноября НАПК  на внеочередном заседании решило направить в суд протокол об административном нарушении, якобы совершенном директором НАБУ Артемом Сытником.

https://www.ukrinform.ru/rubric-society/2360845-korcak-vremenno-zakryla-nabu-dostup-k-reestru-edeklaracij.html

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #31257 : Грудень 08, 2017, 17:28:39 »
Интересно, НАБу весь свой препятствующий уничижению документов обыск снимала на видео, как требуется по новому закону. Или "произошла обычная ошибка".

Offline В.И.Лемминг

• Hero Member
  • добрый, но гуманный
« Reply #31258 : Грудень 08, 2017, 17:31:31 »
В очередной раз можно констатировать убогость софта НАЗК, который не позволяет предоставить доступ в режиме только для чтения (хотя может это кривые руки администраторов системы, а не разработчиков).
А себя НАЗК за такие косяки наказать не хочет?
Тю, ля, а шо?

Offline Leo_need

• Україна, м.Київ
« Reply #31259 : Грудень 08, 2017, 17:51:59 »
Я ж не юрист, по этому мне интересно.
Логически я понимаю, что должна быть возможность препятствованию уничтожения документов, улик и т.д., но не факт, что это четко прописано в наших законах.
Ну, скорее факт, что настолько детально это не расписано вообще.
Могу подкинуть пример - вот в статье 63 говорится о праве не давать показаний в отношении себя или своих близких при уголовном преследовании. И вот я, например, сижу в налоговой полиции и ссылаясь на ст.63 отказываюсь давать показания. А следователь говорит, что по его мнению, эти показания не "в отношении меня или близких".
Как бы ты решил такой ребус ? ))

0 Користувачів і 5 Гостей дивляться цю тему.