Скрипін про Полтаву.
Що в Полтаві нині добре? Поділюся. Враження позитивні. Багато дрібного бізнесу: ресторанчики, кав'ярні, магазинчики. Все дуже добре оздоблено. Без вульгарності. Виняток - район біля центрального базару, але на те він й базар, хоча можна й охайніше. Менше з тим. Є де поїсти, що побачити. Дуже багато людей послуговуються в побуті українською мовою. В сервісі - теж. Десь 90%. Дороги. Болюча колись тема перестає такою бути. Дороги перестелено. Рівні. Подекуди в Києві таких пошукати! І навіть на районі, з якого я виїхав на Київ, а це Сади-2, дворовий простір геть перестелено. Я там вже був звик: тут яма, тут яма й годі нарікати на інші дороги. Але тепер нарікань практично не лишилося. Це так працює децентралізація?
UPD. Забув ще написати про новобудови. Вони усі добре вписані у міський ландшафт. Тут, дякувати Богові, немає хмарочосів. Але й внемає "Київміськбуду", який будує абияк. Часто нові будинки повторюють архітектурні елементи сусідніх, щоби не вибиватися з ансамблю. Дякаподяка. І ще: якщо місто матиме розвиток у бік збільшення, то я не уявляю, як буде вирішене питання ширини вулиць. Вони вузькі. Я навіть потарпляв тричі в незначні затори десь о 17:00 в п'ятницю. Ну й мережа громадського транспорту має бути розвинутішою.