... Кстати, не ответил на вопрос пару недель назад - а тут как раз повод. В общем когда я писал, что считаю Порошенко "барыгой", я имел в виду не буквальное значение термина. А его так сказать бизнес-сущность. Человека, у которого экономический интерес и подход всегда будет стоять перед идеологией. При этом он может быть патриотом (не сомневаюсь, что Порошенко Украину любит), а может и не быть (Тигипко как раз где то на грани), а может и идейным русскомировцем быть (ИМХО - Новинский). Но в любом случае идеи для него будут на втором месте.
Не відреагувала пару днів тому, але я думаю про це, як би.
Не може людина з університету одразу піти у політику, якщо у татусі чи матусі немає грошей та натхнення її проштовхнути. То або праця "за зарплату", або власний бізнес. Або громадська діяльність

... але за чиїсь гроші. У кожного депутата в ВР є шлейф по "малюнку" на якому можна дослідити чи є тій політик самостійним.
Вибач, але от парочка Саакашвілі - Порошенко. Бізнес Порошенка дав йому незалежність, а Саакашвілі незалежний? Не може у незалежної людини так швидко змінюватися ставлення до приватизації як такої, наприклад.
Як на мене, шлях із бізнесу в політику є нормальним. Звісно, якщо ти вже політик, то бізнес треба передати в управління, та топити не за власний бізнес, не за галузь, а за умови ведення бізнесу в країні, за становлення та розвиток ринкової економіки в цілому. І це ж можна дослідити по поданим законопроектам. От того ж Тигипко та Новинського можна досліджувати
також і по законопроектам поданим.
Що б якось закінчити

, - люди з бізнесу в Раді потрібні для створення сприятливих умов ведення бізнесу в Україні. От я за тих політиків з бізнесу, які зайняти в Раді саме цим.
Не знаю як прийнятне назвати цю ідеологію (як на мене - ліберали), але це конкретне завдання є в програмах декількох партій. Інша справа чи працюють на це депутати відповідних фракцій в парламенті. Ну так спостерігаємо за ними та робимо висновки.
Шлях в політику з місцевого самоврядування також нормальний. Але тут ще треба думали та спостерігати, тобто спостерігати та думати

Що стосується президента, то ситуація коли президент не має підтримки більшості в парламенті, чи хоча б підтримки не слабої фракції - якісь збій у суспільстві.