Автор Тема: Что там у ...?

Offline jeckie

• Стать: Жіноча
  • Ірпінь, Донецьк
Re: Что там у ...?
« Reply #20850 : Червень 13, 2023, 17:18:26 »
у немецких будет состав размером А4, напоминающий каталог достижений химической промышленности
Маю підозру, що тут справа в місцевих правилах. :grin: Бо у багатьох натуральних компонентів є відповідна Е### класифікація.  :f1: А Е163 звучить більш загрозливо ніж концентрат соку моркви. :grin:
Ніт. Там саме різниця у складі в цілому, обов'язково три види пальмової олії та інша херня. Ну й воно і на смак відчувається, я власне вже дуже давно взагалі нічого німецького не купую, бо це жах.

Offline Otrawa

« Reply #20851 : Червень 13, 2023, 17:23:06 »
Меня очень удивляют немецкие продукты в наших магазинах.
Мені так загалом важко сказати. Солодощі дуже рідко купуємо. Бо 99,9 відсотків воно усе погане. Шоколад якісний знайти не так просто, але я знаю, що це не тількі в Німеччині так.
Яку групу товарів ти маєшь на увазі?

Offline Rumor

« Reply #20852 : Червень 13, 2023, 17:23:52 »
Ніт. Там саме різниця у складі в цілому, обов'язково три види пальмової олії та інша херня. Ну й воно і на смак відчувається, я власне вже дуже давно взагалі нічого німецького не купую, бо це жах.
От марки еще зависит. Leibniz простенькое печенье по качеству, на мой взгляд, то же, что итальянское Mulina Bianco, там и состав очень похожий, мука да сахар. А если взять Prinzenrolle, там понапихано всякого разного. Но как я уже сказал, я много раз видел, как немцы перед границей забивали багажник итальянской едой, а вот с итальянцами в немецком супермаркете как-то туго.

Offline BigSister

• Німеччина
« Reply #20853 : Червень 13, 2023, 17:27:25 »
у немецких будет состав размером А4, напоминающий каталог достижений химической промышленности
Маю підозру, що тут справа в місцевих правилах. :grin:
Так. Німці бажають знати, що вони купують (тобто склад усіх речовин), і мати право не купувати продуктові товари, які їм за складом не до вподоби. Наприклад, деякі люди уникають продуктів з пальмовою олію, чи додатковим цукром, чи "химічними" додатками, що також вважаються шкідливими. Імпортні товари також обов'язково мають етикетку з повним складом.

Offline jeckie

• Ірпінь, Донецьк
« Reply #20854 : Червень 13, 2023, 17:27:28 »
Меня очень удивляют немецкие продукты в наших магазинах.
Мені так загалом важко сказати. Солодощі дуже рідко купуємо. Бо 99,9 відсотків воно усе погане. Шоколад якісний знайти не так просто, але я знаю, що це не тількі в Німеччині так.
Яку групу товарів ти маєшь на увазі?
Взагалі усі, йогурти, сири, консерви, шоколад, ковбаси, напої - абсолютно все. Завжди перевіряю, щоб не взяти щось німецьке.

Offline Otrawa

« Reply #20855 : Червень 13, 2023, 17:27:58 »
Румор, эти печенья на вкус еще ОК на общем фоне, но и там, и там, т.е. в обоих случаях, имеются ароматизаторы.

Offline jeckie

• Ірпінь, Донецьк
« Reply #20856 : Червень 13, 2023, 17:28:55 »
Так. Німці бажають знати, що вони купують (тобто склад усіх речовин), і мати право не купувати продуктові товари, які їм за складом не до вподоби.
Та не придумуйте, усі країни Євросоюзу пишуть повний склад, не тільки німці.

Offline Rumor

« Reply #20857 : Червень 13, 2023, 17:29:34 »
Румор, эти печенья на вкус еще ОК на общем фоне, но и там, и там, т.е. в обоих случаях, имеются ароматизаторы.
Да Джеки вон про колбасу и сыры пишет. Там понятно, что у немцев шансов никаких практически нет, за исключением очень нишевых продуктов. Куда там Германии за Италией по сырам и колбасе. В соленых огурцах разве только вытянут.

Offline Otrawa

« Reply #20858 : Червень 13, 2023, 17:34:46 »
Взагалі усі, йогурти, сири, консерви, шоколад, ковбаси, напої - абсолютно все. Завжди перевіряю, щоб не взяти щось німецьке.
По порядку:
звичайні йогурти змістять багато поганого, але є хороші. Я про солодкі. Ми їх не купуємо, але от нещодавно купувала для гостей. У скляних банках мені сподобалися більш за все.
Сири у нас різні, в них нормальні складові здебільшого
Ковбаси це так і є, там консерванти і підсилювачи, але тут я не знаю, чи бувають якісні, бо не купyємо
Шоколад тут є із різних стран, це окрема тема, якщо хочеш, можемо обсудити
Готові напої, це залежіть від того, що то за напій. Тут у звичайних супермаркетах є соки, досить якісні, без добавок.

Offline Otrawa

« Reply #20859 : Червень 13, 2023, 17:38:16 »
Да Джеки вон про колбасу и сыры пишет. Там понятно, что у немцев шансов никаких практически нет, за исключением очень нишевых продуктов. Куда там Германии за Италией по сырам и колбасе. В соленых огурцах разве только вытянут.
Я как сыролюб вижу много сыров с хорошими компонентами, и не заметила особой разницы не в пользу немцев.
Про колбасы мы ж не покупаем, мне сложно сказать, т.е. не проверяла шо там по колбасам из раных стран.
Ну сладости готовые в Италии просто вкуснее, а составные не всегда лучше. )))

Offline Otrawa

« Reply #20860 : Червень 13, 2023, 17:39:50 »
Йогурти без цукру, не фруктові, є навіть в дісконтах хороші.

Offline jeckie

• Ірпінь, Донецьк
« Reply #20861 : Червень 13, 2023, 17:52:03 »
Йогурти без цукру, не фруктові, є навіть в дісконтах хороші.
Ну тобто не помічали особливої різниці у складі? Гаразд, тоді скоріш за все, як я і казала, до нас найдешевше та найгидотніше возять.

Offline BigSister

• Німеччина
« Reply #20862 : Червень 13, 2023, 17:57:59 »
Та не придумуйте, усі країни Євросоюзу пишуть повний склад, не тільки німці.
Я не вигадую. Пам'ятаю, як той закон в нас проштовхували. За інші країни не скажу. Рідко купую щось "складне".  На склад солодощей взагалі не звертаю уваги. Там усе шкідливе  :weep:

Offline jeckie

• Ірпінь, Донецьк
« Reply #20863 : Червень 13, 2023, 18:05:11 »
На склад солодощей взагалі не звертаю уваги. Там усе шкідливе 
Мені якщо чесно, досить байдуже на користь, але от "томати, оливкова олія, сіль" буде смачне, а "томати, цільноядрова пальмова олія, рапсова олія, мінеральна олія, крохмаль, соя, екстракт томату ідентичний натуральному, ароматизатор "часник, Е001-Е999" - ні.

Offline BigSister

• Німеччина
« Reply #20864 : Червень 13, 2023, 18:20:56 »
Мені якщо чесно, досить байдуже на користь, але от "томати, оливкова олія, сіль" буде смачне, а "томати, цільноядрова пальмова олія, рапсова олія, мінеральна олія, крохмаль, соя, екстракт томату ідентичний натуральному, ароматизатор "часник, Е001-Е999" - ні.
Вірю. Та й теоретично смачніше повинно бути саме те, що ти кажеш - із якісних складових і без сторонніх додатків. Я відрізню їх хіба що при безпосередньому порівнянні: з'їсти ложку одного і потім ложку другого.

Offline Rumor

« Reply #20865 : Червень 13, 2023, 18:23:16 »
По закону ЕС искуственные ароматизаторы не обязаны выделяться как искусственные. Поэтому если в европейском продукте написано "ароматизатор", то это скорее всего, химия. Маркетолог не дурак и H20 вместо "родниковая вода, добытая в швейцарских альпах" на бутылках обычно не пишут.

Offline В.И.Лемминг

• Hero Member
  • Стать: Чоловіча
  • добрый, но гуманный
« Reply #20866 : Червень 13, 2023, 21:24:16 »
Я ваще не понимаю как можно любить шоколад из фиолетовых коров.
Кажуть, шо Грушевський таке любив.
Тю, ля, а шо?

Offline Shan

« Reply #20867 : Червень 13, 2023, 21:43:24 »
[Меня очень удивляют немецкие продукты в наших магазинах.

Зато у них есть селедка, в отличие от.. :hmm:
(кто о чем, а вшивый о бане)

Offline Milena

« Reply #20868 : Червень 14, 2023, 01:36:30 »
Но она же у них сладкая!!! :obm:

Offline Minime

• Австралия: au2ua
« Reply #20869 : Червень 14, 2023, 05:09:06 »
А у вас есть качественные сладости в обычном магазине?
Если поискать, но найдешь - органический шоколад, желе-конфеты без добавок. Но выбор очень маленький.
Отальное - пластилин в сахаре и гуаше (гуаши? - краска такая интенсивная).
Средний "Рошен" из того, что я ел, стоИт гораздо выше супермаркета и ниже наших специальных шоколадных магазинов.
С хлебом у нас гораздо лучше, а с оливковым маслом (местным, настоящим, отличным и очень дешевым) у нас, вообще отлично.

Тут надо много уточнять
Уточняю - на мой вкус, o котором не спорят.   :smilie1:
"Не забыть бы нам всё, не простить бы и не потерять". В. Высоцкий

Offline Smoke

« Reply #20870 : Червень 14, 2023, 09:24:39 »
У немцев? Сладкая это скорее шведская. Немецкая - матьес - соленое филе, бисмарк - маринованная, братхеринг - жареная и после маринованная, зеленая - просто жареная, ролмопс - селедочный рулет в маринаде, бюклинг - горячего копчения.
« Останнє редагування: Червень 14, 2023, 11:34:45 від Smoke »
А если что-то нужно объяснять, то ничего не нужно объяснять.

Offline Shan

« Reply #20871 : Червень 14, 2023, 09:48:30 »
У немцев? Сладкая это скорее шведская. Немецкая - матьес - соленое филе, бисмарк - маринованная, братхеринг - жареная и после маринованая, зеленая - просто жареная, ролмопс - селедочный рулет в маринаде, бюклинг - горячего копчения.

И все мимо! и все мимо! мимо меня (хлопается в обморок)

Offline Garfield

• Nederland
« Reply #20872 : Червень 14, 2023, 11:26:46 »
И все мимо! и все мимо! мимо меня (хлопается в обморок)
Тобі мабуть "hollandse nieuwe" на ринку за хвостик...  :sneaky: Але ще не відкрили сезон - кажуть, що контрольний вилов показав, що ще не від'їлася рибка... :unknown:
Homo homini felis est.

Offline Eney

« Reply #20873 : Червень 14, 2023, 11:48:45 »
Я ваще не понимаю как можно любить шоколад из фиолетовых коров.
Кажуть, шо Грушевський таке любив.
Топтав, як  не в себе

http://maydan.drohobych.net/?p=102318

Offline Milena

« Reply #20874 : Червень 14, 2023, 11:56:28 »
Немецкая - матьес - соленое филе, бисмарк - маринованная, братхеринг - жареная и после маринованная, зеленая - просто жареная, ролмопс - селедочный рулет в маринаде, бюклинг - горячего копчения.
Тогда, наверное, это только в Португалии немецкая сельдь, продается в LIDL, всегда в сладком маринаде.

Offline Otrawa

« Reply #20875 : Червень 14, 2023, 12:05:06 »
Сегодня день рождения Джудит Керр. Мы обожаем ее книги о Мяули, столько в них любви, доброты и внимания к детям. Самая первая книга, которую я прочла на немецком, когда научилась читать и понимать его, была книга Керр "Als Hitler das rosa Kaninchen stahl" "Как Гитлер украл розового кролика". Автобиографическая повесть о том, как маленькая Джудит вместе с родителями бежали из нацистской Германии.

Offline Otrawa

« Reply #20876 : Червень 14, 2023, 12:07:30 »
До нас на чай заходив тигр!
Це взагали був довготривалий хіт у нас.
В кого є маленькі діти, від усього серця раджу цю книгу.

Offline jeckie

• Ірпінь, Донецьк
« Reply #20877 : Червень 14, 2023, 12:25:30 »
До нас на чай заходив тигр!
Це взагали був довготривалий хіт у нас.
В кого є маленькі діти, від усього серця раджу цю книгу.

О, я бачила такий мультик!

Offline Drakonchik

• Дніпро
« Reply #20878 : Червень 14, 2023, 18:31:15 »
Маю підозру, що тут справа в місцевих правилах. :grin: Бо у багатьох натуральних компонентів є відповідна Е### класифікація.  :f1: А Е163 звучить більш загрозливо ніж концентрат соку моркви. :grin:
Насправді є таке, німці не дуже переймаються пальмовою олією, а я переймаюся, бо на мій погляд, на смак впливає. Тому завжди дивлюся склад, на місці тут завжди є варіанти і без пальмової олії, і воно смачне.

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
« Reply #20879 : Червень 14, 2023, 18:59:28 »
В США Угорщині заблокували продаж HIMARS

Джерела Washington Post повідомляють, що таке рішення прийняли через несхвалення Угорщиною вступу Швеції до НАТО. Продаж заблокував сенатор Джеймс Ріш.

Угорщина подала запит на 24 ракетні HIMARS та більше 100 блоків ракет GMLRS. Ріш заявив, що Угорщина має дозволити вступ Швеції до НАТО, інакше цієї зброї не купить.
Злобная заинька

0 Користувачів і 13 Гостей дивляться цю тему.