Патриарх Кирилл определил архангела Михаила духовным покровителем Следственного комитета России по инициативе главы ведомства Александра Бастрыкина. Об этом сообщается в поступившем в «Газету.Ru» пресс-релизе СК России.
«По инициативе председателя СК Бастрыкина в интересах укрепления духовно-нравственных основ кадрового состава СК России Святейший Патриарх Московский и Всея Руси Кирилл благословил определить духовным покровителем ведомства Святого Архистратига Божия Михаила», — цитирует ведомство слова официального представителя СК Владимира Маркина.
и вдогонку
#преступлєнієінаказаніє
- Ти шо, Гундяй, зовсім нюх потіряв?! - як грім серед ясного неба почувся чийсь голос. - Ти що оце витворяєш, собака бешена?!
- О, Господі... - Гундяй впав на коліна і почав хреститися з швидкістю матьорого наперсточника. - За што ж ти мене так?! Почєму собака?! О, Боже! Прости раба твоєго...
- Заткнись, Гундяй, не мєльтєши руками... - знову загуркотів голос з неба. - Ти яке маєш право, черв'як ти навозний, ім'ям архангела справи ваші гнусниє прикривать, га?!
- Какіє справи?! О чьом ти, Господі? Нє вєдаю я... - Гундяй потроху приходив до тями. - Уточні! Намєкні хотя би...
- Ах, ти ж... Ще й брехун! - голос з неба став сердитим. - А хто тобі дозволив, щуряча твоя душа, покровителем отієї богомєрзкої контори архангела Михаїла назначати?! Ти, Гундяй, і так давно наривався...
- Та развє ж я знав, Господі, што ето тобі не понравітся... Ето ж Слєдствєнний Комітєт, там дєла правєдниє... Всьо, всьо, ісправім в момєнт, раз так тєбє нє угоділ! Нє гнєвайся только! - Гундяй облизав пересохші губи.
- Це я тобі ще про хресну ходу мозгів не вставив! Та, які там мозги... Давно ти, Гундяй, проміняв Бога на блага мірскіє, за це і кара тобі буде соотвєтствєнна ... - гримнув голос з неба, аж вуха заклало у главного скрєпоносца.
- Помілуй, Господі! Ісправлюсь я! Іскуплю грєхі своі... - Гундяй розревівся, як провинившийся школьнік. - Все отдам, все! Бєдним і нужденним пороздаю... Только не убівай, Господі!
- Тю, та здався ти мені, щоб я об тебе, гівнюка, ще й руки марав... От зараз прийде сам архангел Михаїл, от з ним і розберетеся... Хоча, нє... - з неба шмальнула блискавка і прямо в лоб Гундяю. Той впав на спину і заверещав, наче кабан, якого ріжуть. - Буде тобі згадка і про мене, на все життя запомниш, як Бога гнівити, паскудник такий...
Гундяй лежав на спині без свідомості, неприємно смерділо горілим м'ясом, а на лобі у нього красувався величезний хрест, який ще навіть і трохи димівся.
- Гаррі Поттер недороблений, хехехе... - засміявся голос з неба. - А шо, очінь даже красіво вийшло, гг... А далі, то вже Михаїл сам нехай. Бувай, Гундяєв, скоро побачимось, хехе...