Автор Тема: Все в сад.

Offline Eney

• Стать: Чоловіча
Re: Все в сад.
« Reply #6120 : Травень 09, 2017, 08:59:30 »
Хтось користувався? Які думки.
http://www.zahyst-agro.com.ua/trihofit.html
Ніхто. І це добре, бо негативний результат теж має право на життя.  :yahoo:

Offline Старина Z

« Reply #6121 : Травень 09, 2017, 09:01:15 »
Попробуй. Расскажешь потом.

Offline Eney

« Reply #6122 : Травень 09, 2017, 09:11:18 »
Попробуй. Расскажешь потом.
Аби я до кінця зрозумів, як ним користуватися, я б тут  не питав. А так да, хотілось би спробувати органічний захист.

Offline Старина Z

« Reply #6123 : Травень 09, 2017, 10:50:22 »
Аби я до кінця зрозумів, як ним користуватися, я б тут  не питав. А так да, хотілось би спробувати органічний захист.
Вот из инструкции на другом сайте:

Цитувати (виділене)
Трихофит инструкция

Трихофит применяют для подготовки семян к посеву, профилактической обработки рассады, подготовки земли перед посевом и посадкой, для опрыскивания вегетирующих и плодоносящих растений, для полива грунта в горшках с цветами и ящиками с рассадой. Обработки можно проводить только на ночь (чем ближе к темноте, тем лучше). Периодичность обработок может составлять 7-14 дней в зависимости от погоды (в жару выше 28°С эффективность снижается, в дождливую погоду опрыскивать за 30-40 минут до дождя или сразу после дождя.

Нормы расхода трихофита

Для садовых и огородных культур 100 г трихофита на 10 литров воды при профилактической обработке.
Для садовых и огородных культур 200 г препарата при выраженных признаках заболевания (фузариоз, пятнистости, корневые гнили и т.п.).
При сильной степени развития болезни развести 1 часть концентрата на 2 части воды. Повторно обработать через 10 дней.
Для комнатных растений 25 г на 1 л воды (20-22°С, не выше) - 2-3 обработки интервалом в неделю.
Для замачивания семян: развести трихофит в воде 1:1 и замочить семена на 12-18 часов (в темноте).
Для рассады разводить 25-30 г на 1 л воды.
Приготовленным раствором полить грунт или проводить опрыскивание по листу. Раствор использовать сразу после разведения.

Особенности препарата Трихофит

Действие грибов-антагонистов фитопатогенов блокируется в присутствии дрожжей, а также в нейтральных и щелочных растворах. Поэтому применение триходермина оправданно только на слабокислых почвах, если растения посажены в другую почву, или в грунт внесены щелочные компоненты (известь и т.п.), предварительно имеет смысл хорошо полить землю водой, подкисленной лимонной кислотой.

Оптимальные условия для действия препарата Триофит: температура 24-28°С, относительная влажность почвы-70-100%, рН 4-6.

При контакте с солнечным светом жизнедеятельность штаммов Триходерма полностью блокируется, поэтому при внесении в почву требуется одновременное боронение.

Хранить препарат Трихофит можно в течение 6 месяцев при температуре +2-10°С до 6 месяцев (без вскрытия емкости и доступа света), замораживание недопустимо. Поэтому, если биофунгицид не помог вашему растению, проверьте сроки изготовления (на бутылочке) и вспомните дату вскрытия препарата.
https://iplants.ru/trihofit.htm

Короче говоря, довольно много условий, при которых препарат проявит эффективность: оптимальная температура, влажность, pH и темнота. Плюс к тому же, нужно правильно хранить, чтобы не погубить грибок. Собственно, это в той или иной степени характерно для любых препаратов живых культур. И даже в идеальных условиях эффективность составляет 90%. Зато никакой химии.

Offline Eney

« Reply #6124 : Травень 09, 2017, 11:37:08 »
Та отож. Вся надія була на вас.  :(
А ти не міг би мені допомогти у початковому виноградарстві? Я зараз у такому ступорі, що хочеться викопати нахрєн усі оці кущики усі винограду і забути це, як  сон.

Offline Старина Z

« Reply #6125 : Травень 09, 2017, 11:42:31 »
А ти не міг би мені допомогти у початковому виноградарстві? Я зараз у такому ступорі, що хочеться викопати нахрєн усі оці кущики усі винограду і забути це, як  сон.
А що сталося?

Offline Eney

« Reply #6126 : Травень 09, 2017, 11:47:58 »
А що сталося?
Та взагалі, хєр його знає, що далі робити. Попав у той період, який ніде ніким толком не освічується. Все, що до - зрозуміло, все що після теж, зараз - :unknown: Та нє, воно росте, але куди і навіщо...
І взагалі, щось у мене вже почали виникати сумніви, що донецьке (умовно - південне)може в нас нормально прижитися.

Offline Старина Z

« Reply #6127 : Травень 09, 2017, 11:55:03 »
А що сталося?
Та взагалі, хєр його знає, що далі робити. Попав у той період, який ніде ніким толком не освічується. Все, що до - зрозуміло, все що після теж, зараз - :unknown: Та нє, воно росте, але куди і навіщо...
І взагалі, щось у мене вже почали виникати сумніви, що донецьке (умовно - південне)може в нас нормально прижитися.
Розкажи, що у тебе зараз? Скільки років саджанцям?
З точки зору "прижитися" немає різниці: Донецьк чи Полтава.

Offline Eney

« Reply #6128 : Травень 09, 2017, 12:01:14 »
Посаджено позаминулої восени. За минуле літо вирощено півтораметрові пагони. По дві штуки з кожного корня.  Восени обрізав усе до 20 см і сховав під землю. Як відкрив, то оборобив бордоською рідиною.  Зараз оставив по два нижніх листки на кожному пагоні.

Offline Мадам Петрановская

• Стать: Жіноча
  • А хто борець, той здобуває світ.
« Reply #6129 : Травень 09, 2017, 12:05:38 »
За что ты их так жестоко?
Старина в прошлом году показывал свою обрезку, полистай тему. Или какая- то задумка была с формировкой?
-Ты не туда идешь! Огни в другой стороне.
-Мне все равно, я зажгу свои.

Offline Eney

« Reply #6130 : Травень 09, 2017, 12:08:39 »
За что ты их так жестоко?
Старина в прошлом году показывал свою обрезку, полистай тему. Или какая- то задумка была с формировкой?
Це трошки не те.

« Reply #6131 : Травень 09, 2017, 12:10:16 »
Извини, тогда подожди Старину.

Offline Старина Z

« Reply #6132 : Травень 09, 2017, 12:10:46 »
Посаджено позаминулої восени. За минуле літо вирощено півтораметрові пагони. По дві штуки з кожного корня.  Восени обрізав усе до 20 см і сховав під землю. Як відкрив, то оборобив бордоською рідиною.  Зараз оставив по дві нижні почки на кожному пагоні.
Все правильно. З кожної виросте по двохметровому пагону (всього чотири штуки). Восени ті два, що дивляться наззовні (по одному з кожного боку), обріжеш коротко - на 3-4 бруньки, ті, що будуть до середини куща дивитися - обріжеш на 10-15 бруньок. На цих довгих пагонах наступного року виростуть пагони з гронами, з яких будеш збирати врожай, а із вкорочених зовнішніх виростуть пагони заміщення.

Offline Eney

« Reply #6133 : Травень 09, 2017, 12:12:34 »
Извини, тогда подожди Старину.
та нічого. Зараз в мене відчуття вакууму. Нема розуміння, що з цим робити, щоб був хоч якись сенс. Хоча, може й перебільшую... 

« Reply #6134 : Травень 09, 2017, 12:14:11 »
Старина, это если в два рукава формировать? А если в один, то можно было бы уже в этом году срезать на лозу для плодоношения и сучок замещения?

Offline Eney

« Reply #6135 : Травень 09, 2017, 12:14:14 »
Посаджено позаминулої восени. За минуле літо вирощено півтораметрові пагони. По дві штуки з кожного корня.  Восени обрізав усе до 20 см і сховав під землю. Як відкрив, то оборобив бордоською рідиною.  Зараз оставив по дві нижні почки на кожному пагоні.
Все правильно. З кожної виросте по двохметровому пагону (всього чотири штуки). Восени ті два, що дивляться наззовні (по одному з кожного боку), обріжеш коротко - на 3-4 бруньки, ті, що будуть до середини куща дивитися - обріжеш на 10-15 бруньок. На цих довгих пагонах наступного року виростуть пагони з гронами, з яких будеш збирати врожай, а із вкорочених зовнішніх виростуть пагони заміщення.
Зрозуміло. А зараз, весна-літо, нічого на цих пагонах не треба робити?

Offline Старина Z

« Reply #6136 : Травень 09, 2017, 12:17:29 »
На всяк випадок намалював:

Offline Eney

« Reply #6137 : Травень 09, 2017, 12:19:09 »
А цей "сучок замещения" мене, взагалі, лякає своєю необізнаністю.

Offline Старина Z

« Reply #6138 : Травень 09, 2017, 12:19:50 »
Якщо буде сухо - поливати. Можно трохи підживити (але помірно, щоб не почали жирувати).
Коли почнуть з'являтися пасинки, бажано прищипувати їх над другим-третім-четвертим листом.

Offline Eney

« Reply #6139 : Травень 09, 2017, 12:22:38 »
Якщо буде сухо - поливати. Можно трохи підживити (але помірно, щоб не почали жирувати).
Коли почнуть з'являтися пасинки, бажано прищипувати їх над другим-третім-четвертим листом.
А над першим? І як зрозуміти, що почалося жирування? І що робити, коли зрозумів, що посалося жирування?   

Offline Старина Z

« Reply #6140 : Травень 09, 2017, 12:36:36 »
А цей "сучок замещения" мене, взагалі, лякає своєю необізнаністю.
Коротко обрізані пагони - це і є сучки заміщення. Їх задача - утворювати потужні однорічні пагони.
Довгі пагони, на яких наступного року будуть пагони з гронами, в кінці цього ж наступного року треба буде повністю вирізати, а з коротких - знову сформувати плодову ланку: пагон, що росте до середини куща, залишити довгим (на плодоношення), а що росте наззовні - коротким (на заміщення).

Треба тільки зважати на те, що не всі бруньки навесні прокидаються, частина пагонів може підмерзнути або механічно пошкодитися (вони дуже ламкі, доки маленькі), тому треба залишати бруньки з запасом: не дві, а три-чотири-п'ять.

Якщо відстань між кущами та шпалера дозволяє, можно роботи формування з більшою кількістю плодових ланок, проте принцип буде той же самий - короткі пагони на заміщення, довгі - на плодоношення.

Offline Старина Z

« Reply #6141 : Травень 09, 2017, 12:49:14 »
А над першим? І як зрозуміти, що почалося жирування? І що робити, коли зрозумів, що почалося жирування?   
"Прищипувати над другим-третім-четвертим листом" означає, що пасинок не видаляється повністю, а залишається у вигляді короткого пагону з двома, трьома або чотирьма листками, що встигають вирости протягом літа і забезпечують додаткове живлення основному пагону та забезпечують його краще визрівання. Якщо їх зовсім не прищипувати, то виростають довгі пасинки, які навпаки відволікають на себе частину поживних речовин, проте не дають достатнього живлення основному пагону, витрачаючи його на подальше зростання.

Якщо прищипнути над першим листом, цей лист також буде давати живлення основному пагону, але менше ніж два-чотири листи. Окрім того, швидко почнуть утворюватись пасинки вищого порядку і доведеться їх також вкорочувати. Просто обсяг роботи буде більшим.

В південних районах взагалі іноді використовують пришвидшене формування, коли з пасинків формуються основні пагони на наступний рік. Однак у північному виноградарстві краще так не робити, тому що вони можуть не визріти в достатній мірі і не набрати потрібної зимостійкості.

Offline Eney

« Reply #6142 : Травень 09, 2017, 13:16:52 »
 :scratch_one-s_head: Цікава розповідь, але я знов запутався, навіщо це все.... Я лише збирався виростити по чотири "рукава" на кущ.
От як у цього хлопця.
« Останнє редагування: Травень 09, 2017, 14:09:50 від Eney »

Offline Старина Z

« Reply #6143 : Травень 09, 2017, 16:53:29 »
  Цікава розповідь, але я знов запутався, навіщо це все.... Я лише збирався виростити по чотири "рукава" на кущ.
От як у цього хлопця.
Ну якщо так бажаеш зробити як на відео, то що заважає? Повидаляй бруньки та пагони по довжині майбутнього рукава, потім на зовнішньому боці залиш пагон на заміщення, а все, що вище залишаєш на плодоношення.
Восени зрізаєш все, що вище за перший пагон після пагону заміщення (він буде пагоном для плодоношення наступного року) і обрізаєш пагон заміщення на 3-4 бруньки.

« Reply #6144 : Травень 09, 2017, 17:32:14 »
Интересный ролик и подход такой основательный. Это выращивание в траншеях, как я поняла. 

Offline Destrie

• Одесса
« Reply #6145 : Травень 09, 2017, 20:17:15 »
Муж подарил Zantedeschia aethiopica ,теперь ношусь с ней как с писанной торбой
 :crazy:

кто держал ? как оно ?
Будет новый завет, что война - это мир
Будет новый декрет, что незнание - сила

То, что Оруэлл видел во сне
Я вижу сейчас наяву (с) Louna

« Reply #6146 : Травень 09, 2017, 21:15:30 »

кто держал ? как оно ?
У меня желтая долго жила, пока я е на зиму не оставила на улице. Любит влагу, в Никитском ботаническом саду был ступенчатый каскад фонтанов, в каждой ступеньке , в воде,стоял горшок с каллами. Поставь в глубокий поддон с водой на подоконник. Когда отцветет, полив уменьшают. Зимой клубень спит.

Offline Destrie

• Одесса
« Reply #6147 : Травень 09, 2017, 21:36:29 »

кто держал ? как оно ?
У меня желтая долго жила, пока я е на зиму не оставила на улице. Любит влагу, в Никитском ботаническом саду был ступенчатый каскад фонтанов, в каждой ступеньке , в воде,стоял горшок с каллами. Поставь в глубокий поддон с водой на подоконник. Когда отцветет, полив уменьшают. Зимой клубень спит.
у меня не клубень ,а корневищная
Будет новый завет, что война - это мир
Будет новый декрет, что незнание - сила

То, что Оруэлл видел во сне
Я вижу сейчас наяву (с) Louna

« Reply #6148 : Травень 09, 2017, 21:46:44 »
у меня не клубень ,а корневищная

Не знала, думала что у всех калл клубни.

Offline Eney

« Reply #6149 : Травень 09, 2017, 21:58:22 »
  Цікава розповідь, але я знов запутався, навіщо це все.... Я лише збирався виростити по чотири "рукава" на кущ.
От як у цього хлопця.
Ну якщо так бажаеш зробити як на відео, то що заважає? Повидаляй бруньки та пагони по довжині майбутнього рукава, потім на зовнішньому боці залиш пагон на заміщення, а все, що вище залишаєш на плодоношення.
Восени зрізаєш все, що вище за перший пагон після пагону заміщення (він буде пагоном для плодоношення наступного року) і обрізаєш пагон заміщення на 3-4 бруньки.
В мене цього немає. Є от що. Пунктиром я обізначив, те що мені потрібно виростити до осені?

0 Користувачів і 12 Гостей дивляться цю тему.