Автор Тема: Библиотека

Offline Homiak

• Стать: Чоловіча
  • Украина, Запорожье
Re: Библиотека
« Reply #1590 : Березень 09, 2025, 14:22:52 »
Хотів подивитись кіно, але було лінь планувати похід в кінотеатр, тому почитав книгу :smilie5:
"Міккі 7" (Mickey7) Едварда Ештона.
Відносно свіжий роман про чоловіка у міжзоряній колоніальній експедиції, який працює "розхідником". Він виконує різні небезпечні роботи, в процесі яких часто гине і потім його клонують. Спогади завантажують у нове тіло, але не завжди, а тільки якщо вони зберіглися. Проблема почалась, коли створили нового клона цього Міккі, але попередній також вижив.

Взагалі цікава фантастика, але мені здається автор трошки змазав фінал, коли награвся з самою концепцією. В кінці щось намішав ідей з різних творів і спростив сюжет, вклавшись від кульмінації до фіналу роману буквально в десять сторінок.
Цікаво ще глянути екранізацію.

Offline Lilьka

• Стать: Жіноча
  • Львів
« Reply #1591 : Квітень 02, 2025, 21:01:11 »
Курт Воннегут
"Галапагос"
Я Воннегута по всякому пробувала. Щось зайшло, щось ні. 50 на 50.
А це прям смішно! Такий чудовий всепоглинаючий сарказм. Я в захваті.  :crazy:

Offline Lilьka

• Львів
« Reply #1592 : Травень 24, 2025, 19:10:27 »
Звичайно, я більш нічого не роблю, тільки читаю.
Страшно-престрашно вибачаюсь, та я прочитала послєднюю кнігу Акуніна із його серії "Сємєйний альбом 7". На Санях.
Шо я можу з цього приводу сказати: це не Акунін. Якщо ще хтось, крім мене, такий самий дурнуватий, то раджу йому НЕ читати. Дєдушка умєр.
« Останнє редагування: Травень 28, 2025, 18:12:12 від Lilьka »

Offline Lilьka

• Львів
« Reply #1593 : Травень 24, 2025, 19:46:00 »
Winston Churchill
Savrola
Перекладач В.Носенко.
Це єдина художня книжка, яку замолоду написав Черчиль.
Видно, що був молодий. Я подужала десь 2\3. Трохи нудно, трохи марудно. Та ж він тоді був дуже юним. Про благородство, про достоїнство. Про те, що людина не безгрішна.
Рекомендую цю книжку тим, хто зараз не може собі пісню скласти.
А ще б кожному майбутньому і сучасному правителю я б цією книжкою просто б вдарила по морді, з усією силою.

Offline Lilьka

• Львів
« Reply #1594 : Травень 28, 2025, 20:21:39 »
Мій онук, дай йому боги щастя, іде восени у 5-й клас. А це різні предмети, різні вчителі. Якщо з математикою у нас все супер класно, то з мовою не дуже, крім англійської. Він у нас трохи дислекесик. Я подивилась програму з української та зарубіжної літератури для 5-го класу, і в мене купа питань. Є Шевченко, є Франко, є Рильський і Тичина. Та чому немає Лесі Українки? Це просто страшенно дивно! Це просто неймовірно з моєї точки зору! Куди писати, я не знаю. :dash2:

Offline Lilьka

• Львів
« Reply #1595 : Травень 28, 2025, 20:32:46 »
Щодо зарубіжної літератури у програмі для 5-го класу, то там, здається, перебор. Андерсен норм, Марк Твен ок, та діти у 10 років навряд таку довгу книжку прочитають. Кіплінг, Мілн, Уайльд, Сетон-Томпсон, це неможливо. А хто така Елеонор Портер, я взагалі не знаю.

Offline Mathilda

• Nederland
« Reply #1596 : Травень 30, 2025, 17:54:31 »
Кіплінг, Мілн, Уайльд, Сетон-Томпсон, це неможливо
Ріккі-тіккі-таві та Вінні-пух норм, якраз за віком.

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.