Автор Тема: Околокомпьютерное (железо, программы, настройки, баги, глюки)

Offline Tamerlan

• Стать: Чоловіча
Глянул тут презентацию Xiaomi. Большую часть презентации про смартфоны рассказывали, как они круто скопировали айфон, вплоть до мелочей в дизайне.  :sarcastic:

Offline Кристобаль Хозевич Хунта

• *
1. А от чи хтось мо купував та/або використовує Yubikey?
Який (й чому саме той)?
Де купував, як перевіряв?
Для чого використовує?
Нюанси, профіти, підводні камені?
Сам думаю купити Yubikey 5 NFC (usb type A, ніби підтримує максимальну кількість стандартів авторизації) - звісно пару відразу, основний та резерв.
(про "навіщо": та шоб в голові менше держати, та коли ласти склею - "хто треба" без проблем отримав доступа "куди треба та/або до чого треба")
Чи мо не юбікей, а щось інше такого типу з'явилось/є ?

2. Супутнє запитання (частково пов'язане із першим):
Чи мо хтось використовує який пассворд-менеджер?
Окрім іншого - дозволяючий авторизацію доступу до бази через п.1?
У чому / як дозволяє паролі зберігати та використовувати (які "коннектори" й до чого є)?
Сам дивлюсь на Bitwarden - нібито все влаштовує навіть у безкоштовному варіанті. Хтось ним користується? Які враження?

Offline Tamerlan

Сам дивлюсь на Bitwarden - нібито все влаштовує навіть у безкоштовному варіанті. Хтось ним користується? Які враження?
Пользуюсь Bitwarden уже несколько лет. Пока впечатления положительные. Использую все версии - от мобильной на смартфоне, до клиента на компе, браузерного расширения (для автозаполнения) и консольный клиент для терминала. База единая, синхронизируется легко и моментально. Интеграции тоже работают отлично. Я пользуюсь платной версией, у которой есть еще и поддержка OTP, так что и второй фактор для 2FA этот менеджер мне вполне заменяет. Очень удобно в сценариях с использованием SSO.

Offline Homiak

• Украина, Запорожье
У матері в черговий раз прийшла пора обновити комп.
По давній традиції спочатку хотів зібрати б/у збірку з того що є і оновити динозавраську платформу
 Socket 775 на більш просунуту зв'язку.

Спочатку шукав на ОЛХ і відразу комбінацію проц+материнка+пам'ять.
Поки дивився різні збірки дійшов до бюджету 5000+7000 грн.

Зрозумів, що це вже рулетка з б/у компонентами, вирішив зібрати новий комп собі, а старий віддати батькам.

Так як у сучасних компонентах я ні в в зуб ногою, то задав питання двом ШІ і по їх порадам закупив таку збірку:

Процесор AMD Ryzen 5 7500F 3.7GHz/32MB (100-000000597) sAM5
Мат плата ASRock B650M-HDV/M.2 (sAM5, AMD B650, PCI-Ex16)
Оперативна памʼять Kingston Fury DDR5-5600 32768 MB PC5-44800 (Kit of 2x16384) Beast Black (KF556C40BBK2-32)
Блок живлення Chieftec GPS-500A8 500W - не розумію сучасну моду на надпотужні блоки 700-1000 ват, якщо не збирашся використовувати флагманські відеокарти.

Збираюсь докупити відео трохи пізніше, поки потрудиться 1660ті, бо останнім часом граю майже виключно у стратегії чи ігри з неспішним геймплеєм, де фпс некритичний.

Подивувався ціні пам'яті і замовив дві DDR5 плашки на 32 GB за 8600 грн. (це було на почтку грудня).
Зараз ціна 13500 грн. :wacko3: Можна було купити 10 штук і комп би окупився :smilie5:

З SSD у мене валявся терабайтний Kingston за 1800 грн., який я купив два роки тому за знижками на чорну п'ятницю, але ліньки було встановлювати.
Зараз дивлюсь він же коштує 5600 грн. :shok:

Коротше залишилось це все зібрати, бо з відключенням світла то електрики немає в офісі, то мене :smilie5:

Щодо порад Ші, то трохи злий на них, бо недодивився, що материнка має тільки два слоти на пам'ять, і діставити через пару років ще дві плашки на 32 GB не вийде.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
вирішив зібрати новий комп собі, а старий віддати батькам
Дуже вірне рішення. Одразу дві групи користувачів отримують оновлення.
Пам'ять зараз так, трохи вибиває з колії. Але так майже завжди, то одне росте, то інше.

0 Користувачів і 13 Гостей дивляться цю тему.