Автор Тема: Українська політика до 31.12.2016

Offline mxm

• Стать: Чоловіча
  • Одесса
Re: Українська політика
« Reply #59940 : Квітень 26, 2016, 14:34:51 »
Як сумно :smilie5:
Anton Hodza
Цитувати (виділене)
сум, біль та розпач

Offline Солоха

• Стать: Жіноча
  • Я не крило, я дзьоб
« Reply #59941 : Квітень 26, 2016, 14:38:07 »
Завывания ботов в каментах по поводу шустерфффсе - эта шота!! ;)

Offline mxm

• Одесса
« Reply #59942 : Квітень 26, 2016, 14:49:01 »
Что мне в связи с Шустером жаль — это то, что у нас так и не сформировалась реальная альтернатива. Уровень журналистики крайне низкий (тому много причин, просто констатирую факт).
Поэтому у олигархов есть возможность нанять профессионала достаточно высокого уровня, каковым и является Шустер, а вот альтернативы нет.
По слухам, слабо подающее надежды Громадське в какой-то момент по сути было просто "куплено" Ахметовым. Косвенно, разумеется.
Есть деньги на СМИ у Коломойского, Фирташа, Пинчука. Даже у Порошенко, хотя он этой возможностью не сильно пользуется пока.
Как им создать реальную альтернативу? 112 не предлагать...

Offline Кіндрат Калистратович

• Hero Member
« Reply #59943 : Квітень 26, 2016, 14:56:15 »
Что мне в связи с Шустером жаль — это то, что у нас так и не сформировалась реальная альтернатива. Уровень журналистики крайне низкий (тому много причин, просто констатирую факт).
Поэтому у олигархов есть возможность нанять профессионала достаточно высокого уровня, каковым и является Шустер, а вот альтернативы нет.
По слухам, слабо подающее надежды Громадське в какой-то момент по сути было просто "куплено" Ахметовым. Косвенно, разумеется.
Есть деньги на СМИ у Коломойского, Фирташа, Пинчука. Даже у Порошенко, хотя он этой возможностью не сильно пользуется пока.
Как им создать реальную альтернативу? 112 не предлагать...
А зачем им создавать такое?

Offline Старина Z

« Reply #59944 : Квітень 26, 2016, 14:59:39 »
Цитувати (виділене)
Розрахунок простий. Капітальний термін служби 10 років, всього маємо 170 000 км доріг державного та місцевого значення, тобто кожен рік треба ремонтувати по 17 000 км. Раз на 5 років треба робити поточний середній ремонт (заміна 3-5 см верхнього шару асфальту). Це ще 17 000 км на рік середнього ремонту. Множимо на собівартість ремонту і виходимо приблизно на 50 млрд.

Оскільки 10 років дороги не ремонтували, то зараз потрібен разово 1 трлн.грн. на ремонт, тоді за 5-10 років можна було б відновити існуючу мережу. А потім вже по 50 млрд. на рік на їх утримання.

Расчет неправильный, даже если не проверять себестоимость. Если разово потратить 1 трлн грн и отремонтировать все дороги (естественно, для этого нет достаточного количества техники, рабочих, асфальта, битума и т.д.), то первый текущий средний ремонт нужно будет проводить через 5 лет, а капитальный - через 10. А чтобы восстановить имеющуюся сеть за 5-10 лет, нужно как раз тратить 50-100 млрд грн в год по этим расчетам плюс стоимость текущего ямочного ремонта, чтобы по неотремонтированным дорогам хоть как-то можно было проехать.

Хотя думаю, что даже 17 000 км в год - это заоблачная цифра для дорожников. Под Евро-2012 нужно было отремонтировать 2000 км дорог и это потребовало значительных усилий.

Offline Старина Z

« Reply #59945 : Квітень 26, 2016, 15:07:53 »
Завывания ботов в каментах по поводу шустерфффсе - эта шота!! ;)
Прошу прощения, но разве это нормально - не выдавать разрешение на работу человеку, который уже давно живет и работает в стране?
Можно по-разному относиться к работе Шустера и его студии, но использовать "Центр занятости" как инструмент цензуры - это, как мне кажется, неправильно и создает опасный прецедент. Возможно, я просто не знаю всех обстоятельств дела.

Offline Eney

« Reply #59946 : Квітень 26, 2016, 15:10:08 »
Якщо вірно те, що це відбулося по телефонному дзвінку, то нехай здохне те падло, що звонило.

Offline ТетраМ

• Стать: Жіноча
  • Пропагандист нездорового образца
« Reply #59947 : Квітень 26, 2016, 15:12:46 »
«Ганьба! Слава! Тобто – добрий вечір!» ©

Offline mxm

• Одесса
« Reply #59948 : Квітень 26, 2016, 15:14:26 »
А зачем им создавать такое?
Им создавать, в общем, и не надо, у них есть.
Мое "им" относилось к слову "альтернатива". Альтернатива им. Создавать нам или кому-то другому, не связанному с олигархами.

Offline mxm

• Одесса
« Reply #59949 : Квітень 26, 2016, 15:21:00 »
Хотя думаю, что даже 17 000 км в год - это заоблачная цифра для дорожников. Под Евро-2012 нужно было отремонтировать 2000 км дорог и это потребовало значительных усилий.
Тогда надо строить дороги, которые будут стоять без ремонта более 10 лет. В советское время ямочный ремонт на трассах не национального уровня проводился практически каждый год, перед уборочной. Затем во время уборочной дороги закономерно убивались и оставалось подождать, пока зима их добьет окончательно, чтобы на следующий год опять хотя бы самые опасные ямы позаделывали.

В общем, думаю, что Хмиль прикинул очень в общем виде. Помимо твоего вполне справедливого замечания, а есть ли неденежные ресурсы (т.е. строительные организации) для таких ремонтов и строительных работ, есть еще вопросы. Он, кстати, частично их поднимал — они разрабатывали программу борьбы с перегрузами, которые убивают дороги.
Плюс еще вопрос передачи дорог местного значения в регионы (децентрализация же), что вносит в задачу дополнительные элементы.
Плюс каковы будут гарантии, т.к. вопрос финансирования (тоже вопрос, но полегче), вероятно, есть кому решить, но им нужны будут соответствующие гарантии.
Плюс вопрос возможной коррупции, что у нас всегда неразделимо с вопросом дорог.

Резюме — думаю, это были по большей части прикидки, чтобы хотя бы понимать порядок цифр.

Offline dimoto

« Reply #59950 : Квітень 26, 2016, 15:21:11 »
недавно ктото прокатил Стеца, не дословно но смысл был такой - инфовойна просрана так как те кто возглавляет наше "инфовойско" просто импотент и бовдур.
Похоже Стець прочитал и вот его колбасит - начал с Шустера .

Offline Milena

« Reply #59951 : Квітень 26, 2016, 15:24:55 »
Как им создать реальную альтернативу?

Никак, пока нет укр. журналистов для ТВ уровня Савика.
 Лещенко - ищейка и свое дело делает, Портников - хорошо пишет, но его Полит клуб на ТВ - плохо управляемая скучища, потому что плохой формат - не его это! Таня на 5-ом - милое создание и усе... Весь Эспресо - неплохо, но не больше. А дежавю вроде "Шустрова лайф" - жалкие попытки.
А вот Савик - нечистоплотный, но профессионал. Или Канфер, опять не наш, но его передачи - и подбор гостей, и сюжет, и манера дискуссии - це те, на що не спромігся жодний з наших журналістів. Хоча трапляються - hard tolk на 112 ведуча робить і професійно, і цікаво.
Буду вдячна, якщо я когось забула, а ви мені пригадаєте.

П.С. Забула Кулікова, так журналіст він хороший, але формат його "Свободи слова" вже "видохся".

« Останнє редагування: Квітень 26, 2016, 15:34:56 від Milena »

Offline mxm

• Одесса
« Reply #59952 : Квітень 26, 2016, 15:36:26 »
Трегубов про Шустера.
Все-таки, ток-шоу — это хотя и шоу, но ближе к журналистике, чем к эстрадным представлениям ИМХО. Но мнение интересное.

Offline Старина Z

« Reply #59953 : Квітень 26, 2016, 15:41:27 »
Тогда надо строить дороги, которые будут стоять без ремонта более 10 лет.
В тебе Гройсман заговорил.  :)

Offline Eney

« Reply #59954 : Квітень 26, 2016, 15:41:44 »
Хотіли, як луччє, а получилось тільки  по телефону

Offline mxm

• Одесса
« Reply #59955 : Квітень 26, 2016, 15:46:57 »
В тебе Гройсман заговорил.  :)
Не думаю.  :) Он обещал, я же делаю предположение. Что если хочется А, то тогда надо делать Б.
Чтобы просто посмотреть, реально ли решить такую задачку.
Кстати, дороги на 10 лет без кап. ремонта вполне реально. Правда, думаю, что обслуживание не может заключаться в промежуточном ремонте через 5 лет, но я не специалист.
И вот что уж точно, так это сомневаюсь, что подобное решение Украина сможет купить. Популисты и коррупционеры выступят общим фронтом и не дадут.

Offline dimoto

« Reply #59956 : Квітень 26, 2016, 15:47:24 »
Екс-заступник генерального прокурора Давід Сакварелідзе анонсував створення нової партії.
Про це він заявив на лекції в Київському національному університеті ім Тараса Шевченка у вівторок, повідомляє кореспондент "Української правди".
"На днях все буде озвучено. Туди будуть входити талановиті і некорумповані люди, які хочуть щось змінити в цій країні", - уточнив він на запитання УП.
Водночас він не підтвердив і не спростував, що в партію ввійде губернатор Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі.
На запитання, чи партія створюється на платформі "Рух за очищення", Сакварелідзе відповів: "Рух за очищення" свою справу зробив. Змінено прем'єр-міністра, міняється генпрокурор. Тобто рух свою справу вже завершив. Поки більше нічого говорити не можу", – сказав Сакварелідзе.
pravda

Offline dimoto

« Reply #59957 : Квітень 26, 2016, 15:48:15 »

Offline mxm

• Одесса
« Reply #59958 : Квітень 26, 2016, 15:50:19 »
"На днях все буде озвучено. Туди будуть входити талановиті і некорумповані люди, які хочуть щось змінити в цій країні", - уточнив він на запитання УП.
Чисто с точки зрения партии как бизнеса, очень интересно, откуда будет финансирование.

Offline dimoto

« Reply #59959 : Квітень 26, 2016, 15:54:26 »
Чисто с точки зрения партии как бизнеса, очень интересно, откуда будет финансирование.
Одесская таможня  :sarcastic:

Offline Nortaga

« Reply #59960 : Квітень 26, 2016, 15:58:10 »
В общем, думаю, что Хмиль прикинул очень в общем виде. Помимо твоего вполне справедливого замечания, а есть ли неденежные ресурсы (т.е. строительные организации) для таких ремонтов и строительных работ, есть еще вопросы. Он, кстати, частично их поднимал — они разрабатывали программу борьбы с перегрузами, которые убивают дороги.
Шульмейстер десь про такі цифри теж говорив. В темі по економіці, я недавно кидав інтерв'ю, де він з Калнишем розмовляв. Цікаве інтерв'ю, так як вперше дізнався що в Укравтодора десь 1/3 всіх доріг, а дороги в великих містах, наприклад, Київ - це вже до Кличка. Крім цього, з слів Шульмейстера вони ще хотіли зменшити частку, і залишити тільки стратегічні дороги і об'єкти, а все інше передати на місцевий рівень (та закон не проголосували).

І це зрозуміло, так як наприклад, акцизи які збираються з бензину часто розподіляються не по цільовому принципу, а затикають дірки в бюджеті (а може просто пиляють). А якщо передати на місця, то і кошти прийдеться передавати на місця.
« Останнє редагування: Квітень 26, 2016, 16:17:26 від Nortaga »

Offline В.И.Лемминг

• Hero Member
  • добрый, но гуманный
« Reply #59961 : Квітень 26, 2016, 16:07:23 »
А почему Шустер считается хорошим ведущим? Его шоу в здравом уме смотреть невозможно. Неприкрытые топорные манипуляции. Крики. И куча мудаков в качестве гостей.
З.Ы. Однако же депортация Шустера - это таки зашквар. Ждем официальной информации. Уж сколько было такой несостоявшейся зрады.
Тю, ля, а шо?

Offline Eney

« Reply #59962 : Квітень 26, 2016, 16:08:18 »
Цитувати (виділене)
Денис Казанский
17 мин. ·
Можно по-разному относиться к Савику, не любить его самого, не смотреть его шоу и телеканал. Но то, что с ним происходит - это наезд по мотивам личной неприязни, который не имеет никакого отношения к верховенству права.
И если телефонный звонок из АП сегодня стоит выше закона, а любую программу, которая не нравится президенту, можно запретить по звонку, то это удар не только по Шустеру, но и по всей стране. Потому что завтра не понравится кто-то другой, и его тоже точно так же уберут по звонку, а добиться справедливости законным путем будет невозможно.
Отличная реклама инвестиционного климата и реформ, чо. Продолжайте в том же духе.

Offline Старина Z

« Reply #59963 : Квітень 26, 2016, 16:12:48 »
Кстати, дороги на 10 лет без кап. ремонта вполне реально. Правда, думаю, что обслуживание не может заключаться в промежуточном ремонте через 5 лет, но я не специалист.
Это средний ремонт через 5 лет, а так каждый год нужно текущий ремонт делать.

По окраине Запорожья проходит трасса "Харьков - Симферополь" (раньше "Москва - Симферополь"). На ней были участки, которые строили немцы в качестве репараций после войны. Эти участки без капремонта простояли до начала 90-х годов. Старожилы, которые видели строительство этой трассы, рассказывали, что водитель привез грузовика с асфальтом (простой советский водитель), немецкий инженер померял температуру асфальта и сказал, что она ниже, чем допускается, на два градуса и машину принять отказался. Поднялся шум, к делу подключились органы. Оказалось, что водитель по пути с асфальтного завода заскочил домой (как раз по дороге) и перекусил минут 15, за это время асфальт успел остыть. Кренделя отдали под суд за вредительство, все остальные машины приезжали с асфальтом правильной температуры. Что в этой истории правда, а что вымысел - утверждать не берусь, но асфальт продержался долго.

Также как и в Киеве на проспекте Освободителей еще при Омельченко делали капитальный ремонт на совесть в 2003 году, по-моему. До сих пор стоит нормально.

Offline Nortaga

« Reply #59964 : Квітень 26, 2016, 16:15:12 »
А вот Савик - нечистоплотный, но профессионал.
П.С. Забула Кулікова, так журналіст він хороший, але формат його "Свободи слова" вже "видохся".
У всіх цих "брендових" передачах одна біда - туди бігають постійно одні й ті ж люди. Наприклад, я вже не можу там дивитися - так як нудить вже, постійно жують одну й ту ж жуйку під різним соусом. Виглядає все це шоу дорого, но начинка підгнила.

От що подобається в тому ж Громадському, там хоч людей нормальних побачив в гостях (яких ніколи і не бачив на великих шоу). Не політиків, а людей які так чи інакше пов'язані з новинами дня. Наприклад, по флоту ЗСУ приходив моряк-активіст (разом с Дейнегою). По Нацполіції (атестація) - адвокат нацполіції і т.д.

Offline mxm

• Одесса
« Reply #59965 : Квітень 26, 2016, 16:20:00 »
Шульмейстер десь про такі цифри теж говорив.
Я приблизно розумію, як пишуться великі бюджети і навіщо це робиться.
Навіщо — тому що це така метода вирішувати задачі. Перевірена часом, хоч і не без мінусів.
Метода проста:
- вивчаються потреби,
- оцінюються рішення,
- вибираються певні задачі, закладається під них кошторис, складається загальний план робіт (не графік, скоріше перелік дедлайнів),
- збивається все в одну суму з постатевим переліком, маємо бюджет.
За умови, що є певний контроль виконання, вуаля — ми маємо розуміння, як виконати роботи будь-якого об'єму, національного масштабу включно.
Самий головний мінус — важко оцінити і реальні потреби, і потрібні рішення, і поставлені задачі.
Особливо, коли йдеться мова про проекти на 5-10 років (а тут ще більше виходить, якщо робити правильно).

Колись одна велика компанія (закордонна) в період кризи 2008 року прийняла для себе стратегію no budget. Причина — неможливо коректно скласти бюджет навіть на рік, а тим більше на 3-5 років.
Суть полягала в ітераційній постановці задач і виділення коштів — це, можливо, було не оптимально, але час нагально потребував гнучкості, хай і за рахунок оптимальності.
Не можу сказати про результат — мені довелось приймати участь в "копії" такого підходу. Ефекту не було, на жаль. Але, на мою думку, це було через неспроможність менеджменту працювати за новими правилами. По суті, замість принципово нового підходу просто зменшився період бюджетування, що склало в купу всі мінуси і не дало змоги застосувати плюси. Але то офтопік.

У нас ми часто стикаємось з ситуацією, коли метода "великий план, бюджет, виконання" фактично не може бути застосована по різним причинам. Я б переходив до більш гнучких метод, але де взяти таку кількість методистів, консультантів, виконавців, кінець кінцем?
Коли навіть прогресивно думаючий Хміль не може вирватись з рамок старих (і перевірених, так) підходів. Перевірених, але фактично неприятних до прямого застосування з різних багатьох причин.

Offline Nortaga

« Reply #59966 : Квітень 26, 2016, 16:20:45 »
Цитувати (виділене)
В Україні розглядається питання щодо використання каннабіноїдів в лікувальних цілях, про це розповів на брифінгу в.о. голови Держслужби України з наркоконтролю Олег Дзісяк

Виконуючий обов’язки голови Держслужби України з наркоконтролю Олег Дзісяк вважає, що основою державної наркополітики «має стати турбота про людину, а не її покарання». Про це він  розповів на брифінгу, присвяченому регіональній нараді щодо пошуку альтернативи репресивним заходам в наркополітиці.

За його словами, зараз обговорюється зниження дози, з якої починається кримінальна відповідальність. В Україні сьогодні вона є найнижчою в Європі. Це має бути спільною роботою МОЗ та МЗС, яка має зменшити величезне навантаження на пенітенціарну систему, яка просто «не здатна утримувати таку кількість засуджених за маленьку дозу людей».

За словами голови Євразійської мережі зниження шкоди Ганни Довбах, в Україні одна з найнижчих доз на пострадянському просторі, навіть в Росії вона вища.

Олег Дзісюк також повідомив «Громадському радіо», що наразі розглядається питання щодо використання каннабіноїдів в лікувальних цілях, адже їх лікувальна дія при певних захворюваннях доведена міжнародним досвідом.

«Наркотики мають служити людям на добру справу, використовувати їх в медичних цілях, йти на оздоровлення, на благополуччя людини. Якщо наркотик вже в нелегальному обігу, йде поза медичним використанням та вживанням, то звичайно це площина правоохоронних органів», — впевнений він.

Він додав, що держава має сама визначає правовий режим і статус тієї чи іншої підконтрольної речовини і багато країн навіть легалізують легкі наркотики, що не викликають залежність чи не спричиняють велику шкоду для вільного вживання.

«Але наркотик — на то і наркотик, що він все рівно приводить до шкоди здоров’ю при зловживанні. Це треба розуміти, тому що в кінці летальний вихід», — зазначає він.

http://hromadskeradio.org/2016/04/26/narkokontrol-proponuye-vykorystovuvaty-kannabis-v-medychnyh-cilyah

Offline mxm

• Одесса
« Reply #59967 : Квітень 26, 2016, 16:23:18 »
А почему Шустер считается хорошим ведущим?
Подойди к вопросу абстрактно: оцени количество "просмотров", аудиторию, популярность среди гостей (т.е. желание посетить).
Сделай это по еще нескольким из этого жанра (хорошо, если хотя бы пару вспомнишь), сравни результаты.
Если абстрагироваться от его целей, контента, собственных эмоций — можно получить более-менее объективную оценку, хотя она и так на поверхности лежит — никто с ним по рейтингам не сравнится.

Offline Eney

« Reply #59968 : Квітень 26, 2016, 16:36:40 »
Я так розумію, це буде на його каналі
Цитувати (виділене)
Сьогодні, 26 квітня, о 20:30 у прямому ефірі відбудеться прес-конференція Савіка Шустера з приводу позбавлення його дозволу на роботу в Україні.

Offline franco

• бендеровец
« Reply #59969 : Квітень 26, 2016, 16:42:48 »
Зажимать свободу слова - это всегда плохо. Порох уж мог бы устроить что-либо подобное у себя на канале. Вложить бабла в хорошую аналитику или ток-шоу. Надо не устранять конкурентов, а взращивать свои кадры, которые будут противостоять неугодной тенденциозности.

0 Користувачів і 74 Гостей дивляться цю тему.