Автор Тема: Українська політика до 31.12.2016

Offline Smoke

• Стать: Чоловіча
Re: Українська політика
« Reply #56490 : Квітень 07, 2016, 11:12:00 »
Вообще, у меня относительно мало сочувствия к бедному страдающему от ЕС европейскому обывателю. Когда румыны за копейки и по серым схемам, во многом возможным благодаря безвизовым режимам между странами ЕС, работают на немецкие строительные фирмы, чтобы его милый чистый домик построили подешевле, на каждом втором грузовике стоят румынские номера для использования разных интересных налоговых схем - его не жмет. А когда этот пролетарий выходит вечером на улицу, мы морщим носик.
Виллы подешевле строят в Грюневальде, а против голосуют в Марцане. Как раз те, кого заменил румынский пролетарий.
А если что-то нужно объяснять, то ничего не нужно объяснять.

Rumor

• Гість
« Reply #56491 : Квітень 07, 2016, 11:15:06 »
Вообще, на фоне этих тенденций референдум по брекситу выглядит все более .... интересно.
Да свалили бы уже, честное слово, что-ли, и показали своим примером, как много лучше и здоровее стало жить. А то это ни туда ни сюда годами, ИМХО, приносит больше вреда, чем любой результат референдума.

Offline Nortaga

« Reply #56492 : Квітень 07, 2016, 11:15:31 »
ще що смішно, що якби жили десь поруч з штатами, або Китаєм (ну щоби сировину не за півсвіту возити). То ті б вигрібали наше зерно і т.д, ще й би дякували. Китай так тихо Казахстан "окучує".

В світі загалом прийнято захищати свого товаровиробника від конкурентних товарів (де є велика додана вартість), а сировину навпаки чим дешевша - тим більше завозять. Заради сировини війни починали (-ють).

Але у нас сусіди ЄС, а не Китай і США. А в ЄС референдуми мутять по таким питанням.  :sarcastic:

Вони ще б там замутили референдум купляти у Газпрома газ, чи ні.

Offline Post Scriptum

• Киев
« Reply #56493 : Квітень 07, 2016, 11:16:23 »
А как Де Голля камнями закидывали
Ващщето и убить планировали. 32 раза, как пишут. Алжир "слил" без всяких минских.  :pardon:
Завязка фильма "День Шакала":
После слива Алжира во Франции буйным цветом цветет зрада. Недовольные учасники АТО военные формируют террористические организации и устраивают покушения на Де Голля.
После ряда неудачных покушений принимается решение нанять профессионального киллера-одиночку...

Offline В.И.Лемминг

• Hero Member
  • добрый, но гуманный
« Reply #56494 : Квітень 07, 2016, 11:17:06 »
Жаба-наше национальное животное.
И гадюка!
Тю, ля, а шо?

Offline Elsewhere

• Administrator
  • Стать: Жіноча
  • Київ, столиця Гобітону
« Reply #56495 : Квітень 07, 2016, 11:21:33 »
палимо танки з ночі до ранку

Offline Elsewhere

• Administrator
  • Київ, столиця Гобітону
« Reply #56496 : Квітень 07, 2016, 11:23:50 »
Почему это говорит она?
Хотя спасибо ей за это.

Offline franco

• бендеровец
« Reply #56497 : Квітень 07, 2016, 11:24:34 »
Цитувати (виділене)
Город-мечта: рейтинг городов Украины по уровню жизни

07.04.2016 10:00
Где украинцам жить хорошо? Результаты исследования социологической группы Рейтинг
http://biz.liga.net/ekonomika/all/stati/3310047-gorod-mechta-reyting-gorodov-ukrainy-po-urovnyu-zhizni.htm
А шо, в Луцке и правда так хорошо?

Offline Ксанка

• Одесса
« Reply #56498 : Квітень 07, 2016, 11:26:34 »
Блог Алекса Экслера

Что такое офшоры
   07.04.16 10:17

Рейтинг: 0 (0)    
Рубрика: СМИ

Некоторые почему-то думают, что сам факт наличия у человека или фирмы офшорной компании уже является криминалом. Что совершенно не так.

Если вы хотите разобраться в том, что же такое офшор и о чем свидетельствуют данные нашумевшего расследования, рекомендую послушать две передачи, посвященные этой теме.

Сергея Алексашенко в "Персонально ваш" и Константина Ремчукова в "Особом мнении"

В этих передачах они оба подробно говорят на тему офшоров и этого расследования.
http://www.exler.ru/blog/item/18862/
Так! я буду крізь сльози сміятись,
Серед лиха співати пісні,
Без надії таки сподіватись,
Буду жити! Геть думи сумні!

Offline Elsewhere

• Administrator
  • Київ, столиця Гобітону
« Reply #56499 : Квітень 07, 2016, 11:26:38 »
В Луцке очень мило, мне больше Винницы нравится.
Но маленький он, конечно.

Offline Ксанка

• Одесса
« Reply #56500 : Квітень 07, 2016, 11:28:32 »
Цитувати (виділене)
Город-мечта: рейтинг городов Украины по уровню жизни

07.04.2016 10:00
Где украинцам жить хорошо? Результаты исследования социологической группы Рейтинг
http://biz.liga.net/ekonomika/all/stati/3310047-gorod-mechta-reyting-gorodov-ukrainy-po-urovnyu-zhizni.htm
А шо, в Луцке и правда так хорошо?

А в Одессе лучше! Оттуда же:
Самая патриотичная - Одесса. Не хотят перебираться из города 74% одесситов.

Offline franco

• бендеровец
« Reply #56501 : Квітень 07, 2016, 11:30:59 »
]А в Одессе лучше! Оттуда же:
Самая патриотичная - Одесса. Не хотят перебираться из города 74% одесситов.

Ни в обиду никому, но Одесса мне не очень. Был там много раз, даже пару раз при совке, но никак не проникся местным колоритом, честно говоря.

Offline kvk

« Reply #56502 : Квітень 07, 2016, 11:31:31 »
Я помню рейтинг 15-го года(их же), там в категории транспорт был лучшим Северодонецк, до сих пор не знаю почему
Упс не 15й, звиняйте. Но все равно непонятно.

Offline Elsewhere

• Administrator
  • Київ, столиця Гобітону
« Reply #56503 : Квітень 07, 2016, 11:32:14 »
franco, Черновцы!

Offline Nortaga

« Reply #56504 : Квітень 07, 2016, 11:33:15 »
Можливо на Громадське тепер не модно посилатися, але цікавий матеріал

Голландський референдум про Україну: 5 сценаріїв
http://www.hromadske.tv/world/gollandskii-referendum-pro-ukrayinu-5-stsenariyiv/

Цитувати (виділене)
Сценарій №2: жовтий. «Жовтий сценарій» — це коли більшість людей на референдумі голосує проти асоціації. Але з одним нюансом: явка не дуже перевищує 30%, а кількість противників не дуже перевищує кількості прихильників.

Тоді це дає політичному класу Нідерландів серйозний простір для маневру.

Річ у тім, що формально референдум є консультативним. «Він прямо не зобов'язує ані нідерландський уряд, ані нідерландський парламент до якихось рішень», — говорить у розмові з Громадським Тоні ван дер Тоґт, експерт Нідерландського інституту міжнародних відносин у Гаазі. Іншими словами, з суто правової точки зору можливе «ні» на референдумі голландські політики мають право проігнорувати. Але вони навряд чи зроблять це з політичних причин.

Однак, юридичні наслідки референдум усе-таки матиме. «Уряд матиме подати до парламенту новий законопроект — або на підтримку Угоди про асоціації, або на скасування Угоди», — говорить у розмові з Громадським Катерина Зарембо, заступниця директора Інституту світової політики. І Парламент фактично мусить наново голосувати, чи підтримує він Угоду чи ні.

А тут уже починається політичний процес, у якому все залежатиме від нюансів. Чи підуть парламентарі за настроями людей? Чи достатньо високою буде явка? Якщо супротивники асоціації переможуть — чи великою буде їхня перевага?

«Референдум вважається дійсним при явці мінімум 30%. Далі вся справа в математиці», — говорить ван дер Тоґт. Якщо явка буде «прохідною», але низькою (наприклад, трохи більше 30)%, а «проти» проголосують лише 55-60%, то політики можуть заявити, що голосування не є аж таким репрезентативним. І підтвердити своє рішення щодо Угоди.

Сценарій № 3: Червоний. «Червоний сценарій» – це коли результат референдуму є негативним — і парламент Нідерландів вирішує голосувати проти Угоди.

Cпойлер
Іншими словами, кількість голосів «проти» значно перевищує кількість голосів «за», і парламент переглядає своє рішення про ратифікацію Угоди.

Для того, щоб зрозуміти правові наслідки цього сценарію, маємо трохи заглибитися в нюанси права ЄС.

Річ у тім, що з європейського боку Угода про асоціацію має два виміри: той, що стосується компетенції ЄС (як наддержавного утворення), і той, що стосується національної компетенції його держав-членів.

Іронія в тому, що компетенції ЄС стосується переважна більшість статей Угоди про асоціацію з Україною (самі європейці кажуть про понад 90%). Передусім це статті про зону вільної торгівлі, секторальну співпрацю і навіть чимало політичних статей.

Повний перелік цих статей також є: він міститься у рішенні Ради ЄС від 23 червня 2014 року.

Європейський парламент, як інституція всього ЄС, початкову роботу з ратифікації Угоди вже зробив.

Тому виникає питання, про що саме, з точки зору права ЄС, голосують голландці? Тут з’являється простір для різних правових інтерпретацій.

У розмові з Громадським Петер ван Ельсувеге, професор європейського права в Університеті Гента (Бельгія), висловлює думку, що голосування матиме вплив тільки на ратифікацію маленької частини Угоди, яка підпадає під компетенцію Нідерландів як держави ЄС.

У разі негативного голосування держави ЄС матимуть підписати певний протокол, який визначатиме, що певні частини Угоди, наприклад, щодо мобільності працівників, не діють на території Нідерландів.

Однак, остаточної відповіді на ці питання поки що немає. Історія з референдумом безпрецедентна для ЄС. Немає також розуміння, хто саме зможе надати офіційну правову інтерпретацію, бо, приміром, Суд справедливості Європейського союзу може дати свій висновок тільки в разі позову, а це може зайняти роки. «Я не чув ні про який план «Б» у Брюсcелі», — говорить Тоні ван дер Тоґт у розмові з Громадським.

Пікантності ситуації додає те, що Угода про асоціацію де-факто вже застосовується. В самій Угоді про асоціацію (стаття 486) існує поняття «тимчасового» застосування Угоди (provisional application), тобто застосування ще до повної ратифікації.

Для запуску цього «тимчасового» застосування було достатньо ратифікації Європейським парламентом та Верховною Радою України, яка відбулася одночасно – 16 вересня 2014 року.

«Тимчасове» застосування стосується тих статей Угоди, які належать до компетенції ЄС, тому нідерландське «ні» на нього впливу не матиме», — говорить Петер ван Ельсувеге.

Offline Ксанка

• Одесса
« Reply #56505 : Квітень 07, 2016, 11:34:13 »
но никак не проникся местным колоритом, честно говоря.
Ну не знаааю. Я же не про колорит. У нас уютно живется :)

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #56506 : Квітень 07, 2016, 11:35:35 »
Почему это говорит она?
Потому что она рядом с рашей. А голландцы думают, что до их чистеньких домиков и тюльпановых полей раша не доберется.

Offline Elsewhere

• Administrator
  • Київ, столиця Гобітону
« Reply #56507 : Квітень 07, 2016, 11:36:29 »
Почему это говорит она?
Потому что она рядом с рашей. А голландцы думают, что до их чистеньких домиков и тюльпановых полей раша не доберется.
Не, я в смысле почему это не говорит наш президент.
Хороший же текст)

Offline mxm

• Одесса
« Reply #56508 : Квітень 07, 2016, 11:37:43 »
Я помню рейтинг 15-го года(их же), там в категории транспорт был лучшим Северодонецк, до сих пор не знаю почему
Рейтинг составлен по мнениям респондентов. Я себе не представляю, по какой категории, кроме "собираетесь ли вы отсюда уезжать", при таком подходе Одесса могла попасть в верхние строчки.  :)
Среди одесситов традиционно распространено такое себе легкое недовольство.  :)

Offline kvk

« Reply #56509 : Квітень 07, 2016, 11:37:59 »
Как сказал Томбинский мы воспринимаем все события с позиции украиноцентризма, но это далеко не так. Хотя объяснимо.

Offline Ксанка

• Одесса
« Reply #56510 : Квітень 07, 2016, 11:38:46 »

Скандал з офшорами Порошенка. Детальний аналіз брехні і маніпуляцій Слідства.інфо
http://texty.org.ua/pg/article/editorial/read/66697/Skandal_z_ofshoramy_Poroshenka_Detalnyj_analiz_brehni

Offline Elsewhere

• Administrator
  • Київ, столиця Гобітону
« Reply #56511 : Квітень 07, 2016, 11:39:09 »
Среди одесситов традиционно распространено такое себе легкое недовольство.

А среди жителей Киева - тяжелое.  :)

Хотя реально в Киеве кое в чем комфортнее и чем в Европах.

Offline Oak

• Hero Member
« Reply #56512 : Квітень 07, 2016, 11:39:44 »
Не хотят перебираться из города 74% одесситов.
Это selection bias. Все кто хотел уехать из Одессы уже уехали. Остались патриоты и тяжелые на подъем .
Еще одно возможное объяснение: просто дальше Николаева не были, а в Николаеве уж очень тоскливо.
Объяснения можно комбинировать. :grin:

Если серьезно, то по остальным параметрам (удовлетворенность тротуарами/водой/спортом и т.д.) Одесса даже не в пятерке. Что в общем-то контрастирует с 74%.

Offline kvk

« Reply #56513 : Квітень 07, 2016, 11:40:23 »
Не, я в смысле почему это не говорит наш президент.
Хороший же текст)
Был от него тоже неплохой текст на эту тему - не свернем с пути и т.д. и т.п.
Но тут как бы голос с той стороны, я бы спросил - от официоза ЕС почему нет?

Offline Oak

• Hero Member
« Reply #56514 : Квітень 07, 2016, 11:41:34 »
А среди жителей Киева - тяжелое.

Зажранные мажоры. База для сравнения немного другая. Ну и завышенные ожидания тоже сказываются.

Offline kvk

« Reply #56515 : Квітень 07, 2016, 11:43:11 »

Зажранные мажоры. База для сравнения немного другая. Ну и завышенные ожидания тоже сказываются.
Мажорные зажранцы!

Offline Elsewhere

• Administrator
  • Київ, столиця Гобітону
« Reply #56516 : Квітень 07, 2016, 11:43:15 »

Все так і зачеркнутое тоже

Offline mxm

• Одесса
« Reply #56517 : Квітень 07, 2016, 11:45:16 »
Это selection bias. Все кто хотел уехать из Одессы уже уехали. Остались патриоты и тяжелые на подъем .
Из Одессы если едут, так едут. Еще и поэтому в целом меньше.
А так у нас фактически традиции эмиграции.
Если серьезно, то по остальным параметрам (удовлетворенность тротуарами/водой/спортом и т.д.) Одесса даже не в пятерке. Что в общем-то контрастирует с 74%.
Ты же сам говорил, что исследование точнее, чем опрос.  :)
Не то, чтобы я всем доволен, у нас со всем вышеперечисленным конкретный бардак, спору нет.

Offline Oak

• Hero Member
« Reply #56518 : Квітень 07, 2016, 11:50:33 »
Ты же сам говорил, что исследование точнее, чем опрос.

Таки этот опрос показывает удовлетворенность жителей, а вовсе не "хорошесть" городов. Но зато на его основе можно инфографики налепить красивой.

А вот если градоначальнику поставить в KPI результаты этого опроса, то с точки зрения мера рациональнее будет работать с восприятием жителей, а вовсе не с прокладкой труб и дорог.

Offline Ксанка

• Одесса
« Reply #56519 : Квітень 07, 2016, 11:53:08 »
Если серьезно, то по остальным параметрам (удовлетворенность тротуарами/водой/спортом и т.д.) Одесса даже не в пятерке.
Мы любим Одессу не за это! :smilie5:

0 Користувачів і 71 Гостей дивляться цю тему.