Автор Тема: Пузата хата
 

Offline Drakonchik

  • *****
  • Повідомлень: 2095
  • Karma: 455
  • Стать: Жіноча
  • Дніпро
Re: Пузата хата
« Reply #11940 : Жовтень 12, 2023, 14:19:32 »
А який же вихід готового продукту тоді? Шось я трохи прифигіла від ваги ингридіентів.
Ну десь 2 кг і виходить, я не перевіряла. А спочатку коржи такими маленькимим здаються, коли вирізаєш. Це на велику компанію. Його ще можна нарізати маленькими кубіками (чи стовпчиками скоріше), підходить для цього. Але ж можна зробити з меншої кількості інгридієнтів.

Offline Охтирка

  • *****
  • Повідомлень: 22202
  • Karma: 3731
Re: Пузата хата
« Reply #11941 : Жовтень 12, 2023, 14:42:42 »
Як варіант, можна поділити не на 10, а на 5 коржів, які розкачувати на велике стандартне деко для духовки. Нічого не вирівнювати. Перемазати кремом, а на другий день нарізати ромбами або прямокутниками. На велику компанію саме то. З’ідається за 3-4 укуси, повторити 3-4 рази.  :grin:

Offline Выдра

  • *****
  • Повідомлень: 7070
  • Karma: 5434
  • ___
Re: Пузата хата
« Reply #11942 : Жовтень 12, 2023, 15:42:05 »
Это ж мой стандартный новогодний торт.
200 гр меда
0.5 чайной ложки соды
100 гр масла
2 яйца
2 стакана муки
400 гр сметаны 15%

Мед растопить на медленном огне, добавить масло. Когда масло растает, добавить соду, размешать. Оно пойдет густой пеной. В эту пену вбить два яйца и муку. Хорошо размесить.
Выпекать 12 очень тонких коржей (20 см).
Промазать сметаной (просто сметаной, без сахара, мне намного вкуснее чем с сахаром. Мед лучше чувствуется).
Оставить на два дня набухать.

Offline Ash

  • *****
  • Повідомлень: 19384
  • Karma: 6703
  • Стать: Жіноча
Re: Пузата хата
« Reply #11943 : Жовтень 12, 2023, 16:47:31 »
Торт "Медівник" з чорносливом та горіхами

Приготування "Медівника"
Cпойлер
А чому не наважилась додати чорнослива? )( я за чорнослив цей варіант обожнюю, медовик без чорнослива для мене засолодкий)
Одесса-это Украина.
At the suit of pozemka: Covid 19 (01.20)
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline Ash

  • *****
  • Повідомлень: 19384
  • Karma: 6703
  • Стать: Жіноча
Re: Пузата хата
« Reply #11944 : Жовтень 12, 2023, 17:05:08 »
Можливо, я вигадала велосипед, але мені результат вельми сподобався.
Тому розповідаю.
 Зазвичай я запікаю курку після  маринування у кефирі з прянощами, у той раз кефіру в мене не було, і я зробила ось таке:
 велику цибулину нарізала тоненько напівкільцями, додала   один болгарський перець, нарізаний досить крупними шматками, курку, як і зазвичай, поділила на  порціонні шматки, все посолила , додала  орлеанську суміш від Марплик( там перець та часник з луком), трішки меленого пажитника, трішки зіри,  суміш італійських трав, добряче перемішала , щоб все розподілилось більш менш рівномірно та залишила у холодильнику на ніч. На наступний день склала все у рукав, запекла у звичайному режимі,  приблизно годину при температурі 170-180. Отримала дуже сочну  та м'яку курку у великій кількості смачної підливи.
Додам, що курка в мене чищена від  шкіри та жиру. Тому потребує певної підготовки перед запіканням.))
 Вже повторювала дкекілька разів , додавала  свіжі трави - теж дуж дуже сподобалося.
Одесса-это Украина.
At the suit of pozemka: Covid 19 (01.20)
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline Donna

  • Hero Member
  • ******
  • Повідомлень: 749
  • Karma: 845
Re: Пузата хата
« Reply #11945 : Жовтень 12, 2023, 20:08:32 »
Торт медово-ореховый.
(рецепт записаний. рос. мовою, бо мою рос. бабцю вчила сусiдка з Бiлорусi)
О, цей медовик колись пекла наша сусідка. Це була бомба. Це самий найсмачнішій торт який я їла в житі.  Прослоївала  сметаною. Рецепт тетя Дуся всім давала, але як сама робила ні кому ні показувала. Я робила пару раз, дуже смачно, але не те. То у мене в рецепті було вистаївать 3 дні, треба спробувати меньше, може вийде такій як у теті Дусі був.

Offline Drakonchik

  • *****
  • Повідомлень: 2095
  • Karma: 455
  • Стать: Жіноча
  • Дніпро
Re: Пузата хата
« Reply #11946 : Жовтень 13, 2023, 10:13:06 »

А чому не наважилась додати чорнослива? )( я за чорнослив цей варіант обожнюю, медовик без чорнослива для мене засолодкий)

Мене завжди стримує побоювання, що хтось може не любити чорнослив, бо зустрічалися мені такі люди )

Offline Охтирка

  • *****
  • Повідомлень: 22202
  • Karma: 3731
Re: Пузата хата
« Reply #11947 : Жовтень 13, 2023, 10:36:23 »
Торт медово-ореховый.
(рецепт записаний. рос. мовою, бо мою рос. бабцю вчила сусiдка з Бiлорусi)
О, цей медовик колись пекла наша сусідка. Це була бомба. Це самий найсмачнішій торт який я їла в житі.  Прослоївала  сметаною. Рецепт тетя Дуся всім давала, але як сама робила ні кому ні показувала. Я робила пару раз, дуже смачно, але не те. То у мене в рецепті було вистаївать 3 дні, треба спробувати меньше, може вийде такій як у теті Дусі був.
Так, цікавий рецепт. Коржі без розрихлювача. Я так розумію, тісто вистоюють, щоби почався процес натурального бродіння. Ну і подобається, що тісто рідке, не треба розкачувати. Багато хто не любить готувати медовики саме за це. Але є рецепти з рідким наливним тістом.

Offline Gerbil

  • *****
  • Повідомлень: 4117
  • Karma: 5780
  • Стать: Жіноча
  • Израиль
Re: Пузата хата
« Reply #11948 : Жовтень 13, 2023, 15:34:09 »

Так, цікавий рецепт. Коржі без розрихлювача. Я так розумію, тісто вистоюють, щоби почався процес натурального бродіння. Ну і подобається, що тісто рідке, не треба розкачувати. Багато хто не любить готувати медовики саме за це. Але є рецепти з рідким наливним тістом.
Там є сода. Для мене найбiльший плюс - що  в тiстi нема масла. Та не треба розкачувати.

Offline Donna

  • Hero Member
  • ******
  • Повідомлень: 749
  • Karma: 845
Re: Пузата хата
« Reply #11949 : Жовтень 13, 2023, 18:49:04 »
А мені подобається, що він м'який, на манер бісквіту.

Offline Охтирка

  • *****
  • Повідомлень: 22202
  • Karma: 3731
Re: Пузата хата
« Reply #11950 : Жовтень 14, 2023, 20:55:25 »
А мені подобається, що він м'який, на манер бісквіту.
Так зі сметаннним кремом будь-який корж буде м"який.

Offline Donna

  • Hero Member
  • ******
  • Повідомлень: 749
  • Karma: 845
Re: Пузата хата
« Reply #11951 : Жовтень 15, 2023, 15:14:21 »
Так зі сметаннним кремом будь-який корж буде м"який.
Ні, в цьому варіанті там не коржі, а саме на кшталт м'якого бісквіту. 2-3 шари.

Offline Мадам Петрановская

  • *****
  • Повідомлень: 8869
  • Karma: 9903
  • Стать: Жіноча
  • А хто борець, той здобуває світ.
Re: Пузата хата
« Reply #11952 : Жовтень 15, 2023, 17:02:44 »
За два дні знайшла два біленьких грибочка і п*ять штук підосичників. Зварила маленьку каструльку грибної юшки.
На солодке щось не тягне, взагалі солодке не пеку. :smilie2:
-Ты не туда идешь! Огни в другой стороне.
-Мне все равно, я зажгу свои.

Offline Охтирка

  • *****
  • Повідомлень: 22202
  • Karma: 3731
Re: Пузата хата
« Reply #11953 : Жовтень 15, 2023, 17:48:16 »
Так зі сметаннним кремом будь-який корж буде м"який.
Ні, в цьому варіанті там не коржі, а саме на кшталт м'якого бісквіту. 2-3 шари.

будь-яке тісто може бути коржем.  :grin:

Offline Аля

  • *****
  • Повідомлень: 26539
  • Karma: 5593
  • Стать: Жіноча
  • Київ. Місто мрій.
Re: Пузата хата
« Reply #11954 : Жовтень 15, 2023, 18:43:11 »
Освоюмо (чи як правильно) аерогриль. Це було треба купляти років 20 тому. Бо я фанат грилю і запеченого. А воно там смачно виходить і легко корегується температура.
Печемо кожен день овочі, робили курку, запіканку сирну. Сьогодні робили сирніки і деруни  морожені - теж чудово.
З недоліків - воно здоровецьке, а зараз робиться порції чотири максимум. І за часом - теж нешвидко. Три порції овочів - хвилин 40.
Злобная заинька

Offline Donna

  • Hero Member
  • ******
  • Повідомлень: 749
  • Karma: 845
Re: Пузата хата
« Reply #11955 : Жовтень 16, 2023, 11:05:52 »
будь-яке тісто може бути коржем. 
Мабуть так. Це я для наглядності обізвала бісквітом. :yes:

Offline Lilьka

  • *****
  • Повідомлень: 8843
  • Karma: 2585
  • Стать: Жіноча
  • Львів
Re: Пузата хата
« Reply #11956 : Жовтень 17, 2023, 17:12:42 »
будь-яке тісто може бути коржем
Я з цим згодна. Інколи руки не стоять, щоб нормально вимісити тісто. Може просто часу не вистачає, чи якогось дурного інгридієнту.  І тоді береш, тудись-сюдись почаруєш, міксером розвезеш, фруктів наштовхаєш. І в духовку, в мультиварку а то і в мікрохвильовку.  :rofl:
І все виходить смачно.

Offline Lilьka

  • *****
  • Повідомлень: 8843
  • Karma: 2585
  • Стать: Жіноча
  • Львів
Re: Пузата хата
« Reply #11957 : Жовтень 17, 2023, 17:25:02 »
От в мене там в холодильнику валяється 250 гр Маскарпоне. Раненько змішаю з 1 ст. л манки +сіль, + 0,5 ч.л порошку стевії. Постоїть до мого сніданку о 9.00 .
Потім 3 яйці зіб"ю з Маскарпоне + 2 ч.л. розпушувача. Можливо, дам лимонної цедри. Гарно зіб"ю міксером. Візьму оту скляну каструляку, обмажу стінки вершковим маслом, і заллю оте все. І в мікрохвильовку на 5 хв. Потім помацяю, і знов на 5 хв. А там побачимо. Завжди було їстівно.  :yes:

Offline Lilьka

  • *****
  • Повідомлень: 8843
  • Karma: 2585
  • Стать: Жіноча
  • Львів
Re: Пузата хата
« Reply #11958 : Жовтень 17, 2023, 17:38:32 »
Ще туди можна /треба наштовхати шматочки фруктів. На ваш смак.

Offline Lilьka

  • *****
  • Повідомлень: 8843
  • Karma: 2585
  • Стать: Жіноча
  • Львів
Re: Пузата хата
« Reply #11959 : Жовтень 17, 2023, 17:47:15 »
А ще згадала, як одного разу треба було швидко щось таке оригінальне приготувати.
Ось той рецепт, що був вище. Все так само, тільки сир Рікота, без підсолоджувача. Трохи - на кінчику ножа, - копчену паприку, і все напхати тілами креветок. Виходить атвал башкі! І ви станете головною кулінаркою гаражного кооперативу.  :grin:

Offline Аля

  • *****
  • Повідомлень: 26539
  • Karma: 5593
  • Стать: Жіноча
  • Київ. Місто мрій.
Re: Пузата хата
« Reply #11960 : Грудень 21, 2023, 16:12:39 »
Чудернацьке це кокосове борошно. Декілька разів додавала до сирної запіканки - ні смаку, ані аромату. Додала до курки, шо тушкувала із сметаною - приємний аромат кокосу і легкий присмак.
Злобная заинька

Offline Lilьka

  • *****
  • Повідомлень: 8843
  • Karma: 2585
  • Стать: Жіноча
  • Львів
Re: Пузата хата
« Reply #11961 : Грудень 23, 2023, 19:53:34 »
Збираюся запекти свинячу рульку у темному пиві. Гарна, нежирна рулька вже вариться. А хтось може підказати, - коли я завтра замажу рульку гірчицею і запихну її у рукав для запікання, чи треба той рукав проколювати зверху?
Ні в мене це не вперше  :blum2: Такого об"єму просто не було.
От пиво там буде кипіти, не прорве рукав? Не хочу несподіванок.

Offline Ash

  • *****
  • Повідомлень: 19384
  • Karma: 6703
  • Стать: Жіноча
Re: Пузата хата
« Reply #11962 : Грудень 23, 2023, 20:07:17 »
Збираюся запекти свинячу рульку у темному пиві. Гарна, нежирна рулька вже вариться. А хтось може підказати, - коли я завтра замажу рульку гірчицею і запихну її у рукав для запікання, чи треба той рукав проколювати зверху?
Ні в мене це не вперше  :blum2: Такого об"єму просто не було.
От пиво там буде кипіти, не прорве рукав? Не хочу несподіванок.
Саме  рульку у пиві ще не готувала. Але  постійно готую у рукаві. Завжди роблю надрізи зверху, якщо їх не зробили виробники. Навіть с надрізами  рукав завжди надувається. Якщо їх не буде, може луснути по швах.
Одесса-это Украина.
At the suit of pozemka: Covid 19 (01.20)
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline Lilьka

  • *****
  • Повідомлень: 8843
  • Karma: 2585
  • Стать: Жіноча
  • Львів
Re: Пузата хата
« Reply #11963 : Грудень 23, 2023, 20:22:41 »
 Ash, дякую за пораду! Якщо вийде гарна страва, то відпишуся.

Offline Lilьka

  • *****
  • Повідомлень: 8843
  • Karma: 2585
  • Стать: Жіноча
  • Львів
Re: Пузата хата
« Reply #11964 : Грудень 26, 2023, 19:08:57 »
Отже, про вже з'їдену свинну рульку у темному пиві  :)
Рецепт взяла у Клопотенка
https://klopotenko.com/nizhna-struktura-ta-karamelnyj-posmak-yak-prygotuvaty-svynyachu-rulku-v-temnomu-pyvi/
Як виявилось, мені попалась саме ота передня ніжка, нежирна.
І я все зробила по рецепту. Страва вийшла смачна, ніжна, саме святкова.
Фотки не даю, бо вийшло не дуже красиво  :(

Offline Lilьka

  • *****
  • Повідомлень: 8843
  • Karma: 2585
  • Стать: Жіноча
  • Львів
Re: Пузата хата
« Reply #11965 : Грудень 26, 2023, 19:26:50 »
По смамаку зауважень немає, все добре.
Якщо хтось збереться запікати ту рульку в пиві, то от мої зауваження:
1. Перед тим, як рульку варити, треба її обмотати шнурком. Бо в мене вона почала розвалюватись в процесі варіння;
2. У бульйон додавайте все, що ви любите, - перець, сіль, лаврушку, розмарин, карі, пастернак, корінь петрушки, салеру, чілі, шмілі, ламбамбілі, і решту, що є в хаті, - не пожалкуєте;
3. Півлітра пива забагато, можна обійтися 0,3, а решту випити;
4. Гливи саме ті гриби, які до цієї страви підходять. Бо шампіньйони розваряться в кисіль. Глив треба брать 600 грам, і різати крупно;
5. Я натерла рульку американською гірчицею.
По приготуванню всьо.

Offline Lilьka

  • *****
  • Повідомлень: 8843
  • Karma: 2585
  • Стать: Жіноча
  • Львів
Re: Пузата хата
« Reply #11966 : Грудень 26, 2023, 19:47:36 »
Далі про колір і смак, на які товариш не всяк.  :smilie5:
Колір рульки просто чудовий, як копчений. І тому я б додала до грибів 3 - 4 штучки чорносливу, щоб був отой запах підкопченості і якась кислинка.
Оскільки було забагато  пива, що не випарувалось, то я зайве відцідила, гриби зібрала в сотейник і стушила зі сметаною.
На гарнір найкраще підходить картопляна пюрешка; або пюрешка картопля+пастернак.
Смачного!
Cпойлер

Offline Lilьka

  • *****
  • Повідомлень: 8843
  • Karma: 2585
  • Стать: Жіноча
  • Львів
Re: Пузата хата
« Reply #11967 : Грудень 26, 2023, 19:52:17 »
Я б хотіла отаке зробити із шиєю, наприклад. Щоб смачного м'яса було більше  :yes:

Offline Мадам Петрановская

  • *****
  • Повідомлень: 8869
  • Karma: 9903
  • Стать: Жіноча
  • А хто борець, той здобуває світ.
Re: Пузата хата
« Reply #11968 : Грудень 26, 2023, 20:02:08 »
Я не люблю пиво, то готую без нього. А так, все як у рецепті.  :smilie5:
-Ты не туда идешь! Огни в другой стороне.
-Мне все равно, я зажгу свои.

Offline Lilьka

  • *****
  • Повідомлень: 8843
  • Karma: 2585
  • Стать: Жіноча
  • Львів
Re: Пузата хата
« Reply #11969 : Грудень 26, 2023, 20:24:38 »
Я не люблю пиво, то готую без нього. А так, все як у рецепті.  :smilie5:
А що замість пива? Квас? Тут же не йдейться саме про пиво, йдеться про солодовий смак? Чи ні?
В мене є знайомий кулінар, який полюбляє отой солодовий смак здобувати із чорного хліба.
Cпойлер

0 Користувачів і 3 Гостей дивляться цю тему.